PDA

Pokaż pełną wersje : Papież nie żyje

Stron : [1] 2

MatKus
02-04-2005, 23:04
Smutny to dzień dla każdego Chrześcijanina, dla każdego Polaka, i nie tylko.
Dziś, o godzinie 21:37 Papież Jan Paweł II zmarł.
Był to nie tylko wielki Polak, nie tylko Papież, ale przede wszystkim Wielki Człowiek, drugiego takiego na pewno już nie będzie. Jego zasługi dla całej ludzkości można by długo wymieniać.

Jacek Godlewski
02-04-2005, 23:07
Skladam glebokie kondolencje...

btw. Papież, a nie papierz - trochę szacunku...

Magikk
02-04-2005, 23:08
Jest to trageedia nietylko dla calej Polski ale takze dla calego Swiata byl to autorytet wszystkich ludzi :(:(:(:(

kiciek
wielka to strata dla wszystkich ale lancuszkami na gg mu nie pomozemy :( lepiej sic sie pomodlic niz siedziec na gg i lamentowac :( dowiedzialem sie o jego smierci na bibe kolezanki to nie bylo przyjemne wychodzic w srodku biby do domu :(

japa21
Niech spoczywa w pokoju. Amen ...

Pugugu
02-04-2005, 23:10
Dla wielu kościół może nie wiele znaczy, ale nie można zapominać o ludziach, którzy wiele robią dla ludzi. Moim zdaniem, kogo nie poruszyłą ta śmierć, jest po prostu nikim... uczcijmy to zapalając świeczkę w naszych oknach...

Edit: Byłem właśnie dzisiaj, 2 kwietnia na imprezie, ale z tego powodu, że papież zmarł, postanowiłem wrócić do domu razem z kolegami. Uważam, że śmierć tak wielkiego człowieka jest ważniejsza, niż impreza urodzinowa...

Nie zapominajmy, o człowieku, który zmienił świat na lepsze.

kagahiru
Wielka strata dla całego świata

Kubus Puchaty
zapalmy znicz najwiekszemu Polakowi w histori. drugiego takiego nie będzie. Niech spoczywa w pokoju ;( ;( ;( ;( ;( Płakac sie chce :(

Shaman
Co tu dużo mowic...... wielkim czlowiekem byl :(

Maly =]
Papiez byl najwiekszym Czlowiekem swiata i bardzo duzo dla niego zrobil. chocby to ze chcial nawrocic zydow i muzulmanow na wiare chcrzescijanska. gdy zachorowal oni rownize sie za Niego modlili...Jest to jeden z najprzykrzych dni w moim zyciu...

Lord Dreathan
Nigdy jeszcze nie bylem tak religijny jak dzisiaj.... R.I.P

Ashlon
Skladam glebokie kondolencje...

btw. Papież, a nie papierz - trochę szacunku...

Bo faktycznie - wielki grzech blad ortograficzny.

Żałoba narodowa jest. Jutro pojde do kosciola pomodlic sie za Papieza - z takim postanowieniem nie bylem tam nigdy i bedzie to chyba moja pierwsza prawdziwa modlitwa. Niestety, w koncu ta chwila musiala nastapic...

NCrash
02-04-2005, 23:13
Niestety to smutny i to bardzo dzien dla nas. Nie powinnismy grac w Tibie dzis. Modlic sie trzeba...

Thimburd
02-04-2005, 23:14
Papież jest już u boku Boga... powiem jeszcze, że dzisiaj się za niego modliłem, modliłem się o to, aby nie cierpiał. To był naprawdę niesamowity człowiek... drugiego takiego na świecie nie znajdziemy... TVN odwalił kawał dobrej roboty, naprawdę... coś mi się widzi długa żałoba... cały świat płacze... czy kiedyś ludzie modlili się na taką skalę? Nie... A wogóle to ejstem w szoku, że tyle stacji TV przerwało transmisję, to dobrze... Smutno mi, ale powinniśmy pamiętać o tym, że Karol Wojtyła jest teraz u Boga, przynajmniej tak mówi wiara Katolicka... wiecie, że nigdy nie wierzyłem w Boga jak teraz? No dobra, to ja idę do kościoła...

PS Teraz może jakaś minuta ciszy? Zamknąć forum na minutkę, aby uczcić pamięć papieża, i dodajcie jakiś znaczek (taką wstążkę) w logo...
I nie grajcie w Tibię dziś... żałoba. :(

PAMIĘTAJMY ŻE PAPIEŻ ZROBIŁ WIELE DLA LUDZI I DLA ŚWIATA!

Avager
02-04-2005, 23:16
Rest In Peace, Great Human. Let God take You to Your Castle Of Peace

Insane Jezus
ja mam tylko prosbe do mlodszych ...nie robcie z tego sceny nie biegajacie pod dp na bialo czerwono spiewajac modly ...to nie jest dobra chwila do zaistnienia a wasze smutki zatrzymajcie dla siebie nie narzucajac ich innym ...nie wykorzystujcie tego smutnego faktu...tylko wstyd robicie...

Luźny Ziom
Papież zmarł 18 mojej siostry skończyła sie tragicznie bo własnie dzisiajeszego dnia sie urodziła módlmy sie zapapierza!! żeby bóg go przyjał serdecnie !! On na zawsze pozostanie w naszych sercach wkońcu to był polak !! PRzepraszam za błedy wkońcu 18 siostry to wszystko co sie stało z całym szacunkiem dla papieża!!

Matrixen
02-04-2005, 23:19
Kiedy palily sie u mnie swiczki i podali komunikat o Śmierci papieża Zgasly mi one wszyskie (nie wiem jakim cudem) a zreszta Jest to Smutny dzien dla kazdego z nas :(

Wymi@t@cz
02-04-2005, 23:20
Wielka Tragedia Dla Całego Świata. ;( ;( ;(
Zamiast Siedzieć Na Gadu gadu i Pisać łańcuszki, Pomódlcie Się.
Największa Strata Dla Polaków :flaga_pl: ;(

Radello
02-04-2005, 23:21
Śpieszmy sie kochać ludzi tak szybko odchodzą. Był to wielki człowiek.Jest to wielka strata dla ludzkości drugiego takiego człowieka nie bedzie.

Mnichu
02-04-2005, 23:22
Nie bede nic pisał bo nie ma słów które mogły by to wyrazić jaki żal czujemy .
Miałem szczeście będac w Starym Sączu 1999 r. Widząc go na żywo . Papież patrzy na nas z nieba siedząc kolo BOGA . Niech spoczywa w spokoju Amen .

Jemu dane było Ujżeć Stwórce Naszego :) to jest jedyna rzecz która mnie pociesza ale bedzie go nam Brak Hail Jan Paweł II .

Amen . Byłeś najlepszym człowiekiem jaki chodził po tym świecie . :(((

Adaras
02-04-2005, 23:22
Zakończenie urodzin u kolegi. Zabawa przednia, śmiechy, rozmowy, skakanie po kanałach telewizyjnych, TVN...czarny ekran, duży napis "Jan Paweł II nie żyje...".

...Cisza, trwająca co najmniej minutę. Niedowierzanie, stało się.

Jan Paweł II żył, zyje i żył będzie. W naszych sercach. Na zawsze.

Istinar
02-04-2005, 23:23
Odszedł człowiek, ale pamięć pozostanie na zawsze...

Kerin Tale
02-04-2005, 23:24
:( Zawsze Był,Jest I Będzie Naszym Największym Ojcem i Przyjacielem, Kimś Kogo Każy Z Nas Chciałby Naśladować :(

Również tych młodszych graczy prosiłbym o nie ubieranie się w barwy narodowe, nie jest to ani odpowiednia chwila ani odpowiednie zachowanie....lepiej pójść do kościoła i pomodlić się za Ojca Świętego co proponuję wszystkim bez wyjątku...ehhh...swoją droga...mam 19 lat a też płakałem jak dziecko :(

Varmus
02-04-2005, 23:24
Ludzie, nie rozpaczajcie...
On będzie żył już na zawsze w naszych sercach...
Pamiętajcie o Jego życiu, nie śmierci.
Papież Młodzieży zajął należne sobie miejsce przy boku Boga.

drizztpl
02-04-2005, 23:27
Oby w niebie było Mu lepiej...

Dan the Automator
Niech spoczywa ;(
[`]

khazad
gadajcie w tym temacie o papiezu ile chcecie... prosze was o jedno... NIE SPAMUJCIE NA TIBII!!! nie zapominajcie ze takim spammowaniem mozecie obrazac uczucia religijne ludzi ktorzy wierza w innego boga albo w nic nie wieza...

maxprusin
02-04-2005, 23:28
Ciężki to dzień dla ludzkości ale na Mytherze wiekszość polaków była ubrana na czarno !!!! Polacy na Mytherze udowodnili tym ze każdy z nas kocha Papieża polaka i nawet teraz jak go niema to i tak bedzie on nim pamiętał i bedzie go kochał
------------------------------------------------------------------------
Citirion (druid)
17lvl --->mYtHeRa<-- :(:(:( polacy trzymajcie sie

Ma$ter MatiK
02-04-2005, 23:29
"Musicie być mocni mocą miłości, która jest potężniejsza niż śmierć..."
Cicha smierc wielkiego czlowieka ale nie ma co sie zalamywac trzeba zyc dalej...

"Vere papa mortuus est..."

Afinor
02-04-2005, 23:31
Odszedl ale na zawsze pozostanie w naszych sercach .
Niech spoczywa w spokoju.

Qrczaq
02-04-2005, 23:32
Nigdy nie zapomne takiego człowieka jakim był Karol Wojtyła

kiciek
Ciężki to dzień dla ludzkości ale na Mytherze wiekszość polaków była ubrana na czarno !!!! Polacy na Mytherze udowodnili tym ze każdy z nas kocha Papieża polaka i nawet teraz jak go niema to i tak bedzie on nim pamiętał i bedzie go kochał

co ty gadasz!!!???? chcesz powiedziec ze ubranie na czarno jest uznaniem dla niego!!?? mysle ze to glupie... chcesz zrobic co dobrego to idz sie pomodlic ale nie gadaj ze zmiana koloru ubrania w grze czegos udowodnisz to tak jak bys sie modlil na gg ;/ ja sie wcale nei modle na codzien ale dzis jest taki dzien ze jutro pojde do kosciola i to zrobie i wam tez tak radze

Quodion
Nie żyje papież, niech żyje papież w naszych sercach na wieki wieków.
Teraz tęsknimy za nim, jesteśmy smutni, zagubieni... ale powinniśmy się radować. Jan Paweł II jest teraz szczęśliwy, zaczął się jego nowy etap życia, życia wieczego. Nie doskierają mu żadne cierpienia i siedzi koło Boga.
Coś się konczy, coś się zaczyna...
Brakuje nam go i będzie brakować, niech spoczywa w spokoju. Niech każdy zapali świeczke w oknie i pomodli się o jego duszę, tylko tyle możemy dla niego teraz zrobić.
Wielki człowiek, papież, nasz rodak, ten co pogodził ze sobą wszystkie religie (a przynajmniej chrześcijaństwo z innymi) odszedł.

Minuta ciszy, nie grajcie teraz w Tibie, a jak już musicie grać, to nie zabijajcie i nie zachowujcie się jak skączone n00by.

Nightwalker
02-04-2005, 23:34
Niech w Niebie będzie Mu lepiej. Dźwigał Swój krzyż przez całe życie. Swoją misję na ziemi wypełnił znakomicie. Odszedł naprawdę Wielki Człowiek.

Właściwie smucimy się tylko dla tego, że Papieża Jana Pawła II nie będzie przy nas. Wiemy, że tam będzie Mu lepiej, jednakże chcielibyśmy mieć Go dla siebie. Czysty egoizm nieprawdaż? Normalna cecha człowieka - smutek po utracie kogoś bliskiego.

PS:Nie wiedziałem, ze to się w Newsach znajdzie na tibia.pl

Elte Knight Forester
02-04-2005, 23:34
Nie mozemy sie teraz zasmucac, mielismy na to juz sporo czasu. Kazdy z nas czul w glebi serca ze ten dzien sie zbliza. Kto jak kto, ale Jan Pawel II napewno niechcialby bysmy byli smutni. On jest teraz ze swoja rodzina, dopelnil swoja role.........
Niechaj pamiec o Jego Wielkosci nigdy w nas nie zgasnie...

Avager
02-04-2005, 23:35
http://img109.exs.cx/img109/9482/image18uu.jpg

Wrocławski Ziom
02-04-2005, 23:35
Papa <Włoski> zmarł tak jak chciał.

Ojciec święty juz sie męczył i chciał tego.

Zmarł tak jak chiał.

Miejmy nadzieje że zostanie pochowany tak jak chciał.

To znaczy w polse.

Niech BÓG ma JANA PAWŁA II w swojej opiece.

Vanhelsen
02-04-2005, 23:36
Wieczny odpoczynek racz mu dać Panie, a światłość wiekuista niechaj mu świeci na wieki wieków. Amen.
(Najbardziej odpowiednia jest teraz chyba tylko cisza...)

Rankor
02-04-2005, 23:36
Niech sie dzieje wola nieba, z nia sie zawsze zgadzac trzeba.

Zycie sie nie konczy, zycie sie zmienia.

Kiedy umarl, naprawde docenilem to, kim byl. Zostanie u mnie w pamieci na zawsze...

Varmus
02-04-2005, 23:37
Nie żyje papież, niech żyje papież w naszych sercach na wieki wieków.
Teraz tęsknimy za nim, jesteśmy smutni, zagubieni... ale powinniśmy się radować. Jan Paweł II jest teraz szczęśliwy, zaczął się jego nowy etap życia, życia wieczego. Nie doskierają mu żadne cierpienia i siedzi koło Boga.
Coś się konczy, coś się zaczyna...
Brakuje nam go i będzie brakować, niech spoczywa w spokoju. Niech każdy zapali świeczke w oknie i pomodli się o jego duszę, tylko tyle możemy dla niego teraz zrobić.
Wielki człowiek, papież, nasz rodak, ten co pogodził ze sobą wszystkie religie (a przynajmniej chrześcijaństwo z innymi) odszedł.

Minuta ciszy, nie grajcie teraz w Tibie, a jak już musicie grać, to nie zabijajcie i nie zachowujcie się jak skączone n00by.
Nic dodać, nic ująć. Amen.

Imprezowy Chłoptaś
02-04-2005, 23:37
Strata dla nas jak i dla swiata, co to sie bedzie dzialo jutro albo za tydzien.

Ksiądz
02-04-2005, 23:39
Mam nadzieję że jusz jest w niebie.
"Czas ucieka wieczność czeka"

Krecik
02-04-2005, 23:39
Dlaczego on??
Karol Wojtyła, Jan Paweł II to był wielki człowiek.Dlaczego on umarł??pprzecież to nie tak miało być....A tak bardzo chciałem pojechać na ten światowy dzień młodzieży.Już nidgy nie będize takiego drugiego człowieka....
AVE PAPA!!

Raul
02-04-2005, 23:40
Czemu dopiero w takich chwilach zastanwiamy się nad tym kim On dla nas był, co dla nas zrobił. Największy Polak. Największy Papież. Największy Człowiek. Jan Paweł II. Niech spoczywa w pokoju.

Tibrion

rest in peace Pope

Pacek
w tym własnie momecie w krakowie dzwon Zygmunta Płacze tymi słowami "vivos voco,mortuos plango,fulgura frango" (żywych wzywam, umarłych opłakuje, gromy krusze) a na usta ciśnie mi sie jeszcze jedno zdanie "vulnerant omnes, ultima necat" (wszystkir ranią ostatnia zabija[godzina]) zmarł człowiek ktory zrobił wiecej jednym zdaniem niż Busch i cała ta ameryka swoim wojskiem

----->SMUTEK<-----

Adam :P
hmm czuje teraz coś jakby odeszła bardzo bliska mi osoba.Jednak nigdy jej nie widzialem,nie słyszalem,nie czulem jej dotyku mogłem tylko troche usłyszec w tv. Ale zawsze jak oglądałem tv i w internecie materiały o Papieżu Janu Pawle 2 to zdaje mi się jak bym go znał od lat...Niech spoczywa w spokoju...amen :(

DiaBloKoS
02-04-2005, 23:41
co tu gadać wielki człowiek ale szkoda że go już z nami nie ma ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

==================================
Imie : Shander
Profesja : Paladin
LvL : 9
MLvL : 4 jak dla paladyna
Skille : 35/29
Świat : Harmonia
Miasto : Thais
==================================

Varmus
02-04-2005, 23:43
Czemu dopiero w takich chwilach zastanwiamy się nad tym kim On dla nas był, co dla nas zrobił?
Bo najwspanialsze dary Boże doceniamy dopiero wtedy, gdy je utracimy...

Janie Pawle II, ty jesteś jak zdrowie.
Ile cię trzeba cenić, ten tylko się dowie,
Kto cię stracił...

Świeć Panie nad Jego duszą.

olan distino
02-04-2005, 23:46
Up:
Piękne A Zarazem Smutne Słowa.....

Hellraider
02-04-2005, 23:49
Karol Wojtyła wypełnił swoją misję na ziemi. Pan wziął go do siebie. Papież zapewnił sobie życie wieczne na ziemi. Nigdy nie zapomnimy o nim ani my ani nasi potomkowie. Ojcze rozświetlaj mu drogę

dziku011
02-04-2005, 23:54
Papierz był wspaniałym człowiekiem. Cała Polaka płacze. Pomientajmy o nim przez całe życie trzeba go pamientać :[ :( OGROMNA TRAGEDIA:(:(:(

Niestety nie moge iść do Kościoła :( poniewarz jestem po operacji i nie moge chodzić za daleko ale bym poszedł na całom noc do kościołabym sie modlił i co mi zostało w domu sie modlić :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

Ale podkreślmy to Papierz chciał żebyśmy się cieszyli nie smucili on donrzył do szczęścia całego świta wienc smućmy sie i cieszmy Papierz odszedł do nieba

Linier
02-04-2005, 23:54
Wedłóg mnie żałobe po Papieżu powinno się okazywać poprzez modlitwe, a nie granie w tibie i ubieranie się w niej na czarno ;d

TheO
02-04-2005, 23:55
ludzie - czytam co piszecie i doznaje szkoku ...

np taki Krecik ...

" Dlaczego on?? Karol Wojtyła, Jan Paweł II to był wielki człowiek.Dlaczego on umarł??pprzecież to nie tak miało być....A tak bardzo chciałem pojechać na ten światowy dzień młodzieży " ...

zapraszam do krutkiej lekturki ponizej mojego autorstwa ...

Czy to ma sens ? Dziś , dnia 2 kwietnia 2005 odszedł największy w dzisiaj historii Polak , a wszyscy sobie dopiero teraz przypomnieli o jego istnieniu … Dziesiątki , jeżeli nie setki lub tysiące młodych osób dopiero dnia 1-o i 2-o kwietnia zaczęły wysyłać do siebie długie bądź jeszcze dłuższe łańcuszki na temat zdrowia Jana Pawła II , modlitw , świec w oknach , ciszy , a nawet o jego śmierci … Połowa świata , jeśli nie więcej , tonie w łzach , gdy ja , potępiany przez większość ateista , piszę ten tekst mówiący o tym , jak ja postrzegam zaistniałą sytuację
Śmierć to podobno przepustka do lepszego życia w religii chrześcijańskiej ( gdy tylko żyło się z bożymi zasadami oczywiście – w innym przypadku – piekło bądź czyściec ). Papież jest chyba najgodniejszą osobą na świecie , jaka mogłaby dotknąć bram niebios – i zapewnie tam właśnie teraz się znajduje w chrześcijańskim mniemaniu – jest w raju , miejscu , gdzie mogło być tylko lepiej dla jego starej już duszy … Nie rozumiem was ludzie – płaczecie , bo JP II jest teraz lepiej ? Troszkę chore podejście … Łańcuszkami go i tak nie wskrzesicie , wiec po co je wysyłacie ? By mu oddać hołd ? Hołd powinno mu się oddać w zupełnie inny sposób – nie setkami pustych słów , a chociażby jednym , najmniejszym , ale za to dobrym i szczerym czynem … Co to da , że wysyłacie sobie miliony wiadomości o papieżu , skoro są smutne ? Myślicie , że JP II chciałby właśnie tak być pamiętany ? Przez łzy ? Otóż ja myślę , że gdyby młody Karol Wojtyła wiedział , że przypadnie mu stanowisko papieża , a jego śmierć wyciśnie z ludzi więcej łez niż ostatnie Tsunami w południowej Azji , które pochłonęło setki tysięcy ofiar … Uczcijcie to , że JP II umarł nie poprzez lament , ale poprzez zmianę samych siebie na lepsze … Zastanawia mnie jedno – czy ktoś w ogóle z was szczerze się pomodlił podczas choroby papieża ? Czy ktoś z was padł na kolana i błagał Boga , by oszczędził papieżowi mąk ? Lub by go uzdrowił ? Czy po prostu przesyłaliście te popierwiastkowane łańcuszki dalej i dalej by to inni się tym martwili lub za was modlili ? Jeśli tak , to żałuje , że się urodziłem w kraju prostaków … Bo jest różnica między człowiek prosty , a prostak – wysyłający to dalej „chrześcijanie” bez szczerej modlitwy to prostacy – nie macie żadnych praw do nazywania się „wierzącymi” … Z drugiej strony – czemu jest tak na tym zakichanym świecie , że śmierć jednostki potrafią opłakiwać miliony , a śmierć milionów – jednostka ?
Zastanówcie się nad soba ludzie …

Piotr
02-04-2005, 23:56
Odszedł nasz polak zarazem swietny przywódca duchowieństawa...........
Kto teraz zostanie papierzem ?????

Łolek
03-04-2005, 00:01
Boże mój ten Papież tak wiele uczynił dla tego świata że obawiam się że poprzeczka będzie za wysoko uniesiona dla nastepnego Papieża, obawiam się że następny może niedorównąć Karolowi Wojtyle nawet do pięt co może nas rozczarówać nawet niechcę mysleć co może się wydarzyć. W tych trudnyvh bardzo trudnych czasach jest otrzebna silna ręka Papieża takiego jak
Jan Paweł II mam nadzieje ze następny Papież nie zawiedzie.

[ ' ] [ ' ] Jan Paweł II żyje w naszych sercach
i nigdy o nim nie zapomniemy!!!!!!!!!!

Shinjix
03-04-2005, 00:02
[']

Cisza jest najbardziej wymowna....

Brave
03-04-2005, 00:09
"Musicie być mocni mocą miłości, która jest potężniejsza niż śmierć.."

Jan Paweł II na zawsze pozostanie w moim sercu, pociechą na smutek jest tylko to, że jest on teraz w lepszym świecie, w Niebie.
Wspaniałe jest, że cały świat jednoczy się teraz w modlitwie za niego, ludzie chociaż na chwilę przestali się kłócić, wywyższać, spierać itd, łącząc się razem.
To jest chyba własnie ta jego niezwykła moc. Ja i wiele innych ludzi nigdy nie zapomnimy tego wspaniałego, niezastąpionego człowieka.

"Father, can you hear the tolling of the bells... fields and the sanctuaries soon will overflow with the solidarity of hearts... into our lives you came, with us you will remain, you were given to the figth with the terror of the night and the many crimes of Cain"

TheO --> Ojca Świętego opłakujemy dlatego, że odszedł z tego, fizycznego świata, że przestał być blisko nas FIZYCZNIE. Cieszymy się, że obcuje z Bogiem i jest szczęśliwy, ale żal nam jest, że opuścił nas tu, na ziemi.
Co do modlitwy i zdania, że nie godni jesteśmy nazywać siebie wierzącymi - Ja osobiście się pomodliłem, tak jak wiele innych osób, a łańcuszki na gg są jednym z symboli łączenia się w bólu. Jedni się modlą w domu, drudzy są w kościele, inni zapalają świeczkę, a jeszcze inni łączą się z innymi przez gg, sms'a lub inną tego typu rzecz i nie masz prawa tego negować, jeśli jest to czynione w dobrej intencji. Oczywiście są ludzie, którzy 'łączą się w bólu' tylko, żeby przypodobać się innym, wmieszać w 'tłum' i do takich powinien odnosić się Twój tekst, ale takich ludzi jest naprawdę bardzo mało.

cornii
03-04-2005, 00:11
;( ;( ;( nikt juz Go nie zastąpi....... brak mi słów "niech zstapi duch twoj i odmieni oblicze tej ziemi"

Sellan Sarri
03-04-2005, 00:11
Cisza to żałoba ..... ;(

orgizz
03-04-2005, 00:12
W 3 minuty po smierci papieza kolega przysłal mi pm 21:37 John Paul II has left the party.
Idioci sa wsród nas -.-
mam nadzieje ze Papiez otrzyma solidna nagrode w niebie
----o-----o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-----o----
Always look at the bright side of death.

PINGwin
03-04-2005, 00:12
papież wrócił do domu Ojca....

Bucik
03-04-2005, 00:13
Moim zdaniem THEO ma wielką racje... co prawda nie jestem z siebie dumny bo było mnie stać na więcej ale nawet 5 zdrowasiek odmuwionych z babcią wystarczy... wysyłacie łańczuszki siedzicie przed kompem a najbardziej mnie denerwują te czarne ubrania w tibii bo jest to bezsensowne... dlaczego robicie takie rzeczy zamiast modlić się albo robić coś w tym podobieństwie... siedząc i marnując ten szczegóny dzień przed tibią, naprawde sami się oszukujecie że jest wam smutno bo tak nie jest... mówicie na Jana Pawła II że był Wielkim Człowiekiem ale czy wy chociarz raz postaraliście się wyjść poza tibię i ten czas poświęcić na zobaczenie go ?? coprawda jestem młody i miałem okazję zobaczyć go 2 razy ale zobaczyłem tylko raz w Ełku bo za pierwszym razem nie rozumiałem kto to ?? bo byłem mały i głupi...

Niech spoczywa w pokoju wiecznym... Amen

mienio
03-04-2005, 00:15
[^] nom zwała ;( brakowac go bedzie :F

Ojczul
03-04-2005, 00:19
w taki dzien jak dzisiaj 2 polakuw prubowalo okrasć ludzi 2 pisalo stronki z keylogerami a 2 wyzywalo wszytkich dokola. :(
ja sie nie modlilem osobiscie poniewaz jestem ateista ale staram sie uczyci jego smierc zachowujca sie milej do ludzi w rl i w tibi :(

Pogromca pk
03-04-2005, 00:28
Śpieszmy się kochać ludzi - tak szybko odchodzą...

Odszedł mój autorytet... ciężko powsztrzymać się od płaczu...
Nie zapominajmy o Papieżu.

*Aimar*
03-04-2005, 00:34
Bez niego świat stał się pustym:(
Bedzie go nam brakowało
ALE NIE ZAPOMNIMY O NIM

Fesiv
03-04-2005, 00:36
Papież był wyjątkowym człowiekiem był jedynym w swoim rodzaju nikt ani żadne państwo nie zrobiło tyle co on więc pomódlmy sie za niego a nie płaczmy i smućmy sie przecież sam napisał na kartce "ja sie ciesze i wy też sie cieszcie".To wielka strata ;(;(;(;(;(

$corcerer
03-04-2005, 00:58
Papież Jan Paweł II odszedł od Nas, aby połączyć się z Ojcem. Pamiętajmy, że każdy z Nas też kiedyś odejdzie - tak jak On.

Na Waszych oczach dzieje się historia. Nie lekceważcie tego.

Wikt
03-04-2005, 01:05
Zegnaj, Janie Pawle II. Zawsze byles wielkim, i wielkim zawsze bedziesz.

Apropo czarnych ubran w Tibii: zaloba to zaloba. Nie dziwcie sie. Jest to efekt rownie bliski ubraniu sie na czarno naprawde. Jutro moze ubiore sie w czarne ciuchy (w RLu), i na noc odmowie modlitwe w myslach..

Jesli w RLu tez sie modlisz, itp to granie w Tibie tego dnia jest OK.
Ale jesli nie, to sie zastanow..

Hegemmon
03-04-2005, 01:56
W jakie słowa ubrać moje myśli aby można wyrazić tak wielką stratę?
Coż, najodpowiedniejsza chyba będzie chwila ciszy.
Idę teraz zagrzać ręce bo z tego wszystkiego to zeszło mi powietrze z koła w samochodzie i musiałem wymienić na zapasowe.

Lady Mexy
03-04-2005, 02:12
Nie umiem nawet opisac tego co czuje .. bol, rozpacz? to nie oddaje sensu.. Jan Paweł II wypelnil swa misje na ziemi, a Jego prawdziwe zycie, zycie wieczne dopiero sie rozpoczyna. Tylko, ze tak smutno tu bez Niego ... taka pustka...
Badzmy wdzieczni Bogu, ze zeslal nam na swiat tak cudownego czlowieka i ze dane nam bylo zyc w tych samych czasach co On.

Dziekuje tibia.pl za umieszczenie tego postu na stronce. Tibia.com tego nie uczynila...

M@NieK
03-04-2005, 04:04
Cialem odszedł... duszą został...

YAYUUU
03-04-2005, 05:37
Mogę tylko powiedzieć, że jak czytam ten temat to się łza w oku kręci.

Vashresamunuh
03-04-2005, 05:46
On nam zawsze doradzal... Gdy przyjerzdzal na pielgrzymki mowil po Polsku, a teraz? Jak to bedzie? :(

Druidek of secura
03-04-2005, 07:03
Ludzie, ale pomyślcie. Gdy sie urodził, nie było wiadomo kto to bedzie w przyszłości, jednak stał sie wielki. Pokazywał nam ból i cierpienie, nie wstydził sie swoich chorob, czy może teraz nie będzie Mu lepiej wraz u boku Jezusa i Matki boskiej?

LORD DIABLO
03-04-2005, 07:12
Był to największy człowiek na całym świecie i napewno 2 tak wspaniałego jusz nie będzie. Wczoraj był dzień nie tylko straszny dla chsześcijan płakał cały świat bo Papierz nie zamykał się na inne religie i dlatego płakali : chsześcijanie, wiele meczetów, islam oraz prawosławni.

Sokochłap
03-04-2005, 07:35
Ale już jest Mu dobrze, bo jest tam,na górze.... Razem z tym którym poświęcił całe swoje życie..... Tak jak on to powiedział.. Radujmy Się!

.... Szkoda tylko że trudno się radować,gdy odszedłeś, Ojcze Swięty....

Maethi
03-04-2005, 07:35
Wczorejszy komunikat był dla wszystkich straszny.Ludzie nie wiedzieli co z sobą począć(nie wszyscy-"nikt"). Jest to przykro gdyż Karol Wojtyła był dla nas Polakiem Papieżem, a nie włochem Papieżem. Spójrzcie na to z drugiej strony, odszedł do krainy wiecznego szczęścia. Sam kilka godzin przed śmiercią napisał "Jestem spokojny, i wy bądźcie".

[`][`][`]

Vaxxia
03-04-2005, 07:39
Uczcijmy jego pamięć kilkoma minutami ciszy...

Acid
03-04-2005, 07:52
Przykro mi, no ale cóż... stało się, nic na to nie poradzimy... Idę dzisiaj do Kościoła, bo trzeba. Mhmhm nowy papież?

Thero
03-04-2005, 07:55
Ogłoszono żałobę w Polsce, ludzie chodzą smutni po ulicach, modlą się dalej, ale miejmy nadzieję, że po śmierci spotkało go to na co zasłużył za życia...

Tusiapłot
03-04-2005, 08:06
Żegnaj Papieżu-Polaku ;( :( ;( :(

Dark_maniak
03-04-2005, 08:10
"...Wieczny odpoczynek racz mu dać panie..." byl wielkim człowiekiem nietylko dla Polski ale dla całego Świata :(

GrZyBu
03-04-2005, 08:12
Świat stracił cudownego człowieka :(:(:(:(.Niech spoczywa w pokoju :(

Paladyn ognia
03-04-2005, 08:14
Papież był wspaniałym człowiekiem. Pomagał też ludziom wyznającym ine religie. Po jego śmierci nie będzie na świecie tak samo. ;( ;( ;(

Eagle
03-04-2005, 08:26
† ( ' ) †

W moim sercu pozostanie na zawsze...
Amen

† ( ' ) †

joey
03-04-2005, 08:33
bardzo mi żal... jak sie urodziłem to on już był papieżem

Eleander
03-04-2005, 08:37
Jest mi smutno , bardzo smutno ...

El Chupacabra
03-04-2005, 08:53
R.i.p.

Dejvo
03-04-2005, 08:53
Ahh... tak to już bywa, że umierają Ci, którzy na śmierć nie zasłużyli :(

R.I.P. † † R.I.P.

Fakolpet
03-04-2005, 08:54
\*/ Niech spoczywa w Pokoju

daroslaw
03-04-2005, 08:59
Tak chciał bóg. Bardzo mi przykro.

Str4t0s
03-04-2005, 09:06
W niebie będzie mu lepiej
http://cszone.pl/index/papiez.jpeg
[']['][']
Niech spoczywa w pokoju

Starkey
03-04-2005, 09:09
Największy Polak zmarł:(. Ale trzeba się z tym pogodzić i żyć dalej.

Dwimenor
03-04-2005, 09:12
Jan Paweł II był nie tylko człowiekiem Kościoła. Był także człowiekiem ludu. To właśnie dla ludzi papież był potrzebny. Swój pontyfikat poświęcił na przybliżenie kościoła młodzieży. Podróżował po całym świecie, zabiegając o ponowne połączenie różnych wyznań Chrześcijańskich. Odwiedził prawie każdy kraj. Gdzie się nie pojawił, był witany przez miliony wiernych.
Jednym słowem-Wielki Człowiek.

Świat już nie będzie już taki sam, jak kiedyś.

Byrekpl
03-04-2005, 09:16
Pokój Jego Duszy...

Winnie The Pooh
03-04-2005, 09:28
['][']['] Pope, we will never forget you.

Grevamba
03-04-2005, 09:29
Poprostu brak mi słow :( :( :( :( :( :(

kierki11
03-04-2005, 09:32
Juz od dawna papiez przygotowywal nas na swoja smierc.
W 2002 roku byla jego ostatnia pielgrzymka ;/
Duzo przezyl ten czlowiek.
Smutno ze odszedl jeden z najwiekszych autorytetow polski.
Jeszcze do niedawna bylo wiecej rozpoznawalnych ludzi z polski.
Cz.Milosz,L.Walesa i oczywiscie Papiez.Te trzy osobistosci byly wszedzie rozpoznawalne, na calym swiecie.Dzis z tych trzech pozostal tylko L.Walesa.
Oczywiscie mamy Jeszcze wiele innych osobistosci z polski np.Adam Malysz ale ja wymienilem te "starszego" pokolenia ;/ [']

POZDRO ;/

Dex Julera
03-04-2005, 09:34
Wrocil do Ojca i juz nie cierpi niech zpoczywa w spokoju .

Revin Stone
03-04-2005, 09:45
Papież z pewnością był wielkim autorytetem, ale Bóg go też potrzebował. Właśnie modliłem się w kościele kiedy Ojciec Święty zmarł... :(

Mathea
03-04-2005, 09:54
To jest .... straszne ;(
Odszedł tak wielki człowiek... nasz rodak .... czemu On a nie ja ! ;(

Gamge
03-04-2005, 09:56
To najwiekrza strata mam nadzieje ze Jest Mu teraz Dobrze przy Bogu postarajmy sie o nim pamietac tak aby nigdy od nas nieodszedł

Toomek
03-04-2005, 10:02
;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(
Gdy wczoraj wieczorem zobaczyłm wiadomość o śmierci coś we mnie staneło i rozpłakałem sie jak małe dziecko...
Poponuję aby jutro o godzinie 21.37 wszyscy opuścili servery tibia chociaż na minute...

D@niel
03-04-2005, 10:06
Umarł człowiek niosący za soa pokój
Niech każdy na tibi ubierze sie na czarno!!

Anaconde
03-04-2005, 10:13
Kiedy zobaczyłem zdjęcie papieża w TV i nagłówek na czarnobiałym tle "Jan Paweł II nie żyje." to coś się we mnie stało. Kręciło mi sięw głowie, dostałem troche astmy i bym sie rozplakal jak bóbr. Szkoda, ale przynajmniej nie będzie się męczył...

Tomix6
03-04-2005, 10:21
taki Papież trafia sie raz na 264.... teraz mamy wielka pustke, ale na zawsze go zapamietamy.... Jego, jego mysli, jego słowa.... ten człowiek bedzię pamietany na wieki, a my mamy zaszczyt żyć w takich czasach, w których ta osoba żyła... wszyscy zapalmy śiweczki Karolowi Wojtyle :(

VSerafinV
03-04-2005, 10:24
Niech spoczywa w pokoju, po tym jak wiele zrobił dla tego świata.

Diamentowe Ostrze
03-04-2005, 10:26
Z pewnosia Jezus przyjął Go do siebie.

Osobiscie nie myslalem, ze ten dzien kiedys przyjdzie:(
Byl to dlugi pontyfikat, ktory zmienil losy swiata za sprawa osoby ktora go wiodla.
Odszedl od nas czlowiek, ktory niosl kazdemu pomoc, pokoj i milosc. Pojawial sie wszedzie tam gdzie cierpieli ludzie, w miejscach o ktorych swiat zapomnial, za sprawa Jego pielgrzymek swiat zobaczyl problemy o ktorych zapomial.
Badzmy Mu za to wdzieczni, za to co zrobil dla nas i dla swiata. Dokonczmy to co On rozpoczął.
Oby zostal w naszej pamieci az do czasu kiedy my bedziemy mieli okazje spotkac sie z Bogiem i Nim w leprzym swiecie.
Amen.

Czarny Paladyn
03-04-2005, 10:35
Na Elysii wczoraj była akcja "Black all" w AB
Każdy gracz musiał mieć czarny outfit jeśli tego nie było ...+...
Pod dp leżało pełno zapalonych pochodni.
Ponoć był jakiś najazd na Carlin

Immortal Wasek
03-04-2005, 10:35
1920-2005 lecz w naszej pamieci na wieki

Radzitz
03-04-2005, 10:36
Wieczne odpoczywanie racz Mu dać Panie...

djkuter
03-04-2005, 10:40
Niestety, odszedł od nas Wielki Polak (może nawet największy). Szkoda, że się tak stało, ale już tego nie odwrócimy. Miejmy go zawsze w swym sercu.

Mistyczny
03-04-2005, 10:47
Papież umarł i oddał się w ręce maryji teraz patrzy na nas z góry więc starajmy się go nie zawieść naszym zachowaniem (ja nie gram w tibie już od 5 dni mysle że nie wypada wy też niepowinniście :....(

Sie mapes
03-04-2005, 10:50
Ta piesn pasuje tez na teraz "Odszedl Pasterz nasz..."

sir Tifejo
03-04-2005, 10:50
['] ['] ['] [']

Senon
03-04-2005, 10:53
Nie wiem czemu tak sie stalo...Papież powiniem żyć wiecznie zrobil za duzo dla ludnosci pokuj jego duszy

Pola
03-04-2005, 10:54
Módlmy się za duszę Ojca Świętego, chociaż jest już w niebie zawsze będzie z nami

Poncki
03-04-2005, 11:07
Jestem głęboko urażony tym co się stało. Modliłem się gorliwie aby Wyzdrowiał, lecz się nie udało. Wiem że Papieżowi Janowi Pawłowi II, Karolowi Wojtyle będzie lepiej tam gdzie teraz jest.

Budu
03-04-2005, 11:11
Dzięki Papieżowi czułem się dumny z tego, że jestem Polakiem.
Na zawsze pozostanie w naszych sercach. Panie świeć nad Jego duszą.
Oby jak najszybciej został świętym, a Jego następcą niech zostanie osoba conajmniej w połowie taka jak On ;( ;( ;(

Towarzysz Broni
03-04-2005, 11:16
Taak... Ten człowiek zrewolucjonizowal caly swiat, zachorowal umarl honorowo ale on juz chyba tego chcial... moim zdaniem zaslugiwal na wieczny spoczynek u boku Jezusa Chrystusa. Tylko czy teraz spełni sie III Przepowiednia Fetimska? ? ? ?

Bobcio
03-04-2005, 11:21
Janie Pawle II spoczywaj w pokoju na wieki wieków... AMEN

Xan Arcanist
03-04-2005, 11:27
Co tu dużo gadać. Wielka szkoda dla całego świata ;( ;(

Palladni
03-04-2005, 11:31
Katolikiem nigdy niebyłem pierwszorzednym... Prawdopodobnie tez niebede. Ale dla Jana Pawła II zawsze znajdzie sie czas na modlitwe. Do koscioła zwykle trzeba bylo mnie zmuszac, niechodzi oto ze niewieze ale gdybyscie poznali mojego proboszcza i reszte plebani... No nic... Dzis pójde z własnej woli i pomodle sie jaknajszczerzej umiem.

error błąd
03-04-2005, 11:37
a mi sie plakac chce gdy to widze w telewizji, slysze w radiu itp.;(

Rax
03-04-2005, 11:43
Szkoda mi papieża, bo zrobił dużo dla Swiata. Nie bedzie juz nigdy takiego papierza... *Ave Maria*

Antek Tuk
Niech Nasz Jan Paweł || Spoczywa W Pokoju :( Zawsze Bedzie nam Go Brakowac:( NiGDy Nie BeDZie 2 Takiego Samego Czlowieka Jak On Amen :(

Gonzo von Krenzel
Ziemia Jest Tylko Przelotnym Momentem
Przystankiem Do Stacji Wieczne Szczęście.

Rafciu Mistrz
03-04-2005, 11:47
Papież umarł, ale odszedł do lepszego świata. Na zawsze zostanie w naszej pamięci... :(

Lenin komunista
03-04-2005, 11:51
Faktycznie to byl wielki czlowiek i trzeba mu dac szacunek.

Ale jak na wszyskich kanalach 24h na dobe caly czas i tym gadaja to mozna zwariowac!!

Bo np. po jakiego grzyba polsat i tv4 puszczaja dokladnie to samo!!!
Przez to czworka nie puscila kwalifikacji do formuly 1 i chyba nie puszcza wyscigu!!

Dosc juz mam o tym papierzu dajcie mu spokuj!!!!!!! X(

Ja jestem jednym z wielu fanow formuly 1 w polsce i chyba mam prawo obejzec cos ciekawego w telewizji???

No i po cholere polast i tv4 puszcza to samo!!!!
Ich powalilo!!! X( X(

Asghan
03-04-2005, 11:52
Pokój jego duszy

malypietroo
03-04-2005, 11:53
Odszedł Papież nasz, co ukochał lud,
O, Ojcze dzięki Ci,
Za Twego Cierpienia trud!!!

Jak będzie wyglądał świat bez Niego???
Zobaczymy...

malypietroo
03-04-2005, 11:55

Ale jak na wszyskich kanalach 24h na dobe caly czas i tym gadaja to mozna zwariowac!!

Przez to czworka nie puscila kwalifikacji do formuly 1 i chyba nie puszcza wyscigu!!

Ja jestem jednym z wielu fanow formuly 1 w polsce i chyba mam prawo obejzec cos ciekawego w telewizji???

Ich powalilo!!! X( X(

Jeżeli tak traktujesz tragedie dla świata to sie tu lepiej nie wypowiadaj!!!!!

ziomalek35
03-04-2005, 11:58
Bardzo żal mi że papież nie żyje. ;( ;( ;( ;( Smutno mi bardziej niż zwykle ;( ;( ;( ;( ;( ;( :( :( :( :( ;( ;(

Zielevitz
03-04-2005, 12:06
Cały świat w żałobie :(

Ale pomyślcie, nawet gdyby przeżył... był taki schorowany że i tak niemiałby siły na nic oprócz leżenia włóżku... nie miałby co ze sobą zrobić :(

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Meeen1991
03-04-2005, 12:08
nie bede sie rozpisywac bo zadne slowo nie bedzie wyzsze niz to czego on sam dokonal...

Sor"ser"
03-04-2005, 12:15
Nie ma Go wśród żywych, ale będzie na zawsze w sercu i pamięci....

Sabrinka1313
03-04-2005, 12:16
Smutny to dzień dla każdego Chrześcijanina, dla każdego Polaka, i nie tylko.
Dziś, o godzinie 21:37 Papież Jan Paweł II zmarł.
Był to nie tylko wielki Polak, nie tylko Papież, ale przede wszystkim Wielki Człowiek, drugiego takiego na pewno już nie będzie. Jego zasługi dla całej ludzkości można by długo wymieniać.

Tak, to był bardzo smutny dzień nasz ukochany Rodak Jan Paweł II, czyli Karol Wojtyła odszedł z tego świata. Nawet ludzie innych religii modlili się o Jego zdrowie a tu co? Odszedł... ale na zawsze będzie żył w naszych sercach! Nikt go nie zapomni, nasze wspomnienia przetrwają wiele lat, wspomnienia o Nim... aż do końca...
Mam nadzieję, że Nostradamus się mylił, że po tym Papieżu nie wybiorą czarnego, a potem może będzie koniec... boję siem co teraz się stanie... już nie sądzę aby był aż taki pokój na świecie... chociaż ta śmierć zjednoczyła wielu ludzi! Może jednak wszystko się ułoży... czas pokaże... :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Paladyn ognia
03-04-2005, 12:21
To parkinson zabił Papieża. Gdyby nie ta choroba, by żył. Parkinson nietylko sprawia, że się trzęsiesz, ale wykańcza wszystkie mięśnie po kolei. Był największym człowiekiem świata więc módlmy się za niego w modlitwie Anioł Pański. ;(

ponury demon
03-04-2005, 12:21

Ich powalilo!!! X( X(
Jak myslisz co jest wazniejsze? Twoje durne wyścigi czy śmierć najwiekszego Polaka ... ['] ... "Ojcze nasz, który jest w Niebie" tymi słowami nie mam na myśli Boga, lecz Papieża Jana Pawła ll.

Pfk@
03-04-2005, 12:28
Wielki człowiek! Era Papieża Polaka dobiegła końca... Żegnaj Janie Pawle II. W naszych sercach zostaniesz na zawsze.

Groszek
03-04-2005, 12:34
Bardzo smutno ze umarł tak wielki człowiek :( :( :(
Pogrzeb bedzie w sobote :(
Na światach w tibii zrobiono zalobe :( Wszyscy z powoduu smierci papierza poprzebierali sie na czarno :(

NCrash
03-04-2005, 12:38
Wczoraj na czacie o godzinie 21:37 uzytkownik Qba powiedzial ,,Nie martwcie sie, papiez juz pali z jezusem skreta" wtedy wszyscy zaczeli go wyzywac... Co wy o tym sadzicie X(

Pinky
03-04-2005, 12:42
Wielka to strata nie tylko dla nas Polaków ale tez i dla wszystkich ludz na świecie ....Pozostanie nam na zawsze w pamięci, sercu.... :(

Kumagoro
03-04-2005, 12:47
Wnerwiają mnie ludzie którzy uważają że ubranie się na czarno w Tibii to oznaka szacunku i żałoby, nie jest tak.

Zamiast siedzieć przed kompem idźcie do kościoła na Mszę i POMÓDLCIE się za pokój duszy Papieża.

Erin91
03-04-2005, 12:48
Dołączam się do kondolencji:(

Mały1
03-04-2005, 12:51
Płacząc orzywisz swój żal .
Nie umarłego.
[william Sheakespeare]

Orywieniec
12 lvl
palaadyn z Pandori

dziś nosimy się na czarno :(
ale ja wole iść do kosciła i się pomodloć

dobry barbarzyńca
03-04-2005, 12:58
odszedł dobry człowiek....
coraz mniej takich na świecie....

NCrash
03-04-2005, 13:18
O co chodzi z tym ?!! O CO BIEGA?!

PS: na trimerze jakos nie widac ludzi w czarnych strojach :P

Mistyczny
03-04-2005, 13:21
O co chodzi z tym ?!! O CO BIEGA?!

PS: na trimerze jakos nie widac ludzi w czarnych strojach :P

= Znicz
właśnie dużo osod na trimce w czarnych setach

oguras
03-04-2005, 13:21
;(;( Wieczny odpoczynek racz Mu dać Panie, a światłość wiekuista niechaj mu świeci. ;(;(

Zomos
03-04-2005, 13:22
Wielka szkoda że Papież nieżyje , był to najlepszy papież do tej pory , poprzednicy siedzieli tylko w watykanie niejeździli po całym świecie i założe się że następnego takiego jak Jan Paweł II już niebędzie. Dzisiaj już byłem na mszy a o 19:00 ide na kolejną , niech spoczywa w pokoju :(

Anaconde
03-04-2005, 13:23
Dzisiaj na pacerze w carlin jest akcja "black outfit" . Jak jestes teraz tam, to ubierz czarny outfit.

Zebiak
03-04-2005, 13:24
Miejmy tylko nadzieje ze Papież bedzie gorąco przyjęty w niebie i ze bedzie mu tam dobrze! dokładam się to kondolencjii

Franek bez zemba
03-04-2005, 13:27
Hope for the best, prepare for the worths

Otrzyjcie łzy !! Papież teraz jest u Boga, i na pewno nie może znieść że tu jest tu żałoba!! Powinniśmy się cieszyć że tak mądry człowiek jest u prawicy Boga!
W końcu kiedyś i tak sie spotkamy z Papieżem

Dostawca paszy
03-04-2005, 13:30
Wszyscy ludzie od wszoraj modlili sie o zdrowie papieża ale niestety...
:( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(
wiesz śmierc jest kolejnym etapem życia czlowieka...
BYL TO WIELKI CZLOWIEK nie tylko dfla chrzescijn ale i :Żydów, muzuman,buddystow...

nawet wybaczyl zamachowcy ktury chcial go zabic i sam go rozgrzeszyl... ;(

__________________________________________________ _______________

S.P.M
03-04-2005, 13:34
Opamiętajcie się troche. Mówicie, że to jest wielka strata dla całego świata. Dla mnie nie jest to wielka strata. Zanim zaczniecie mnie bluzgać przeczytajcie to co mam do powiedzenia.
Po 1 nie macie co płakać, bo przeciesz wasza religia mówi, że po śmierci czeka człowieka szczęście wieczne. Cokolwiek by to miało znaczyć, jest to lepsze niż kilkutygodniowe cierpienie które ten człowiek musiał przeżywać.
Po 2 czemu lamentujecie nad śmiercią jednego człowieka, a nie płaczecie nad dziećmi zabijanymi codziennie w bezsensownych wojnach? Tego uczy wasza religia? Takiego zakłamania? Jeden człowiek który jest jakimś nadczłowiekiem? Zobaczcie jak sami traktujecie innych ludzi, na przykład kloszardów. Tak, w większości z pogardą. I czym ten człowiek różnił się od nich? Tym że jemu w życiu się powiodło, a im nie. Chyba wasz bóg uczy was, że wszyscy jesteście równi. Zastanówcie się. Sami sobie zaprzeczacie.

Hedroxx
03-04-2005, 13:37
Jako ateista może i za wiele nie mam do powiedzienia, ale nie rozumiem, czemu się smucicie. Bierzcie z niego przykład, bądźcie dobrzy dla ludzi i spotkacie Papieża w raju. Czy trzeba od razu żałobę na 3/4 świata, że jest w raju i jest szczęśliwy? A jak ktoś potrafi podejść do tego na luzie ["pali trawke z Jezusem"] to jego sprawa i moim zdaniem całkiem dobre podejście.

Żal za zmarłym nie ma sensu, jeśli był dobrym człowiekiem, ponieważ i tak jest szczęśliwy w raju. A ten krótki czas bez danej osoby na Ziemi da się wytrzymać.

@up: dokładnie o to mi chodzi.
@down: tyż masz racje.

Dr.Unknown
03-04-2005, 13:38
Dobrze, że nie zmieniliście lay'a na czarny jak to niektóre servisy :|
Papieża oczywiście szkoda, ale on juz zrobił tutaj swoje, i miał prawo odejść.

Syntri
03-04-2005, 13:40
Niech spoczywa w pokoju

Rafi_ten
03-04-2005, 13:56
Nawet nie moge uwierzyc, ze go juz nie ma wsrod nas...wiec skladam szzcere kondolencje....byl to naprawde wspanialy czlowiek....

Bialix
03-04-2005, 14:00
- więcej nie mogę... ;(

Kropek po prostu :)
03-04-2005, 14:09
tyle ludu dało commenty, więc ja też... Jan Paweł II był wielki, lecz nie mogliśmy zatrzymać go na ziemi na zawsze.... pamiętajcie że do pogrzebu w tibii obowiązują czarne stroje.

ciemne dropsy
03-04-2005, 14:14
up: tibia to nie rl...

A Papieza szkoda, dla nas wielka szkoda ze odszedl, ale dla niego w niebie bedzie lepiej niz na ziemi. On mial prawie 85 lat i w takim wieku mial prawo umrzec, byl postrzelony, nekaly go rozne choroby. Wielka strata dla swiata, ale lepiej ze umarl wczoraj niz za pare dni bo by jeszcze bardziej cierpial...

Fray the blood vampire
03-04-2005, 14:18
powstańcie wierzący
powstańcie z miejsc
na baczność
miecze w górę
do marszu nućmy mu pieśń
powstańcie by złożyć mu hołd
niech abrzmią głosy płynące z serc
na baczność wszyscy
na jego cześć

hudy^^^
03-04-2005, 14:18
Papierz Jan Paweł II bylł dla nas wszystkim. Składam głębokie kondolencjie.
Bądźmy pewni że on nad nami i tibijczykami czuwa ;( :( ;( :(

Progmast
03-04-2005, 14:21
Tak był to wielki człowiek ale jak wszyscy musial kiedys odejsc teraz napewno jest w lepszym swiecie.
btw.Czy tylko ja widze zamiast avatarow nazwa uztkownika's avatar?

Acid
03-04-2005, 14:29
Tak był to wielki człowiek ale jak wszyscy musial kiedys odejsc teraz napewno jest w lepszym swiecie.
btw.Czy tylko ja widze zamiast avatarow nazwa uztkownika's avatar?

Nie. Są problemy z serverem obrazków. Więcej w dziale "tibia.pl działy, sugestie itp."...

Wakarohe
03-04-2005, 14:34
Żal serce ściska ale na każdego przyjdzie czas ...

ziemniak
03-04-2005, 14:34
Składam kondolenjce dla Papieza.Niestety tak jest, ze kazdy czlowiek kiedyś umrze.

LOLO
03-04-2005, 14:38
Szkoda że papież zmarł ;(;(;(

Sir Zomos
03-04-2005, 15:05
Niestety pontfyfikat Jana Pawła II dobiegł końca :( , trzeba będzie sobie radzić bez niego . Był wspaniałym człowiekiem i JEDYNYM który chciał dobrowolnie jeździć poza Watykan . - wielki plus dla tibi.pl bo na tibi.xx.pl nawet niewspomnieli na stronie głównej o śmierci papieża , niech spoczywa w pokoju.

Mentos
03-04-2005, 15:16
Niech spoczywa w spokoju... Największy człowiek świata - Papież Jan Paweł II

Wypas
03-04-2005, 15:17
Jan Paweł II był wspaniałym człowiekiem szkoda że musiał nas opuścić :(

Niech żyje w naszych sercach nazawsze.

Piero
03-04-2005, 15:19
Jan Paweł II to legenda, a legenda nigdy nie umiera.

neve of celesta
03-04-2005, 15:23
to byl najwiekszy polak...
drugiego juz tak wspanialego nie bedzie....
:baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :( :( :( :( :( :(

Ivul Kumkfat
03-04-2005, 15:24
Jeśli Bóg chciał, by Papież umarł, jestem pewny, że teraz będzie z Bogiem na zawsze.

Seru
03-04-2005, 15:34
Papież nie umarł- przeszedł tylko do lepszego świata!

Z mojej strony- zastanawiam się czy jeszcze kiedyś będziemy mieli Papieża Polaka, a jeśli to czy za mojej "kadencji"?

Peace and Love
03-04-2005, 15:40
bez Papieza jusz nie bedzie tak samo :(

Lifjana
03-04-2005, 15:56
W kosciele nie bylem od roku az do wczoraj!!Papiez umarl ale lepiej ze nie zyje nic by mial cierpiec przez dlugii okres...Byla to jedynka osoba ktora dazylem szacynkiem z tego ***nietego kleru!!Mial gosc Autorytet jak nikt innyy!!

Arrasekt
03-04-2005, 16:14
Papież wiele dla nas zrobił, Módlmy się więc za jego dusze każdej nocy...

Dowizul z Inferny
03-04-2005, 16:18
ja powiem jedno niesmuccie się widocznie bog twierdziul ze papiez zasluzyl juz na wejscie do kego krolestwa i ze wiecej niemusi robic i meczyc sie z chorobom parkinsona jak powiedział Jezus Chrystus-"consummatum est" czylli "stało się", ale świeczke zapalić można

krystian14
03-04-2005, 16:19
To co dzieje się dzisiaj na świecie dokładnie pokazuje jakim człowiekiem był Ojciec Święty.Był wielkim człowiekiem który w takim momencie zjednoczył cały świat.Szkoda że już go z nami nie ma...Zawsze jednak będzie w naszych sercach...:(:(:(

Loxi
03-04-2005, 16:34
niech spoczywa w pokoju....:( :( :( :( :( :(

p.l
03-04-2005, 16:40
Sam Papież napisał wczoraj: "radujcie się!". Dlatego nie powinniśmy płakać, wszak celem papieża, tak jak każdego wierzącego człowieka jest zbawienie, Papież wreszcie dotarł do tego celu, jeśli miałbym typować kto najpewniej zostanie zbawiony z mi znanych ludzi to oczywiście byłby to Papież, dlatego ja wierzę, iż teraz cieszy się radością Życia Wiecznego.

Tak tylko chciałem dodać, iż moment jego śmierci jest ogromnym symbolem:
- oktawa Wielkanocna
- wigilia święta Miłosierdzia, które z resztą sam ustanowił 10 lat temu
interpretację pozostawiam wam ...

Ps. Pozostaje "Nam" jedno: "Jezu ufam Tobie"

Zadek Wielki
03-04-2005, 17:04
Jak dowiedizałem sie otym że papierz umarł, przeszyła mnie jakby błyskawica. Zakręciło mi ise w głowie i omało bym, niezemdlał. Jan Karoł II dał nam ostatnią i NAJWAŻNIEJSZĄ lekcje. Nauczył nas pokory i miłości do bliźnich.

W niełżym stylu zachowała sei tibia.pl wspominając o tym tragicznym wydarzeniu i zmieniając button n aczarnobiało. Co z koleji niemożna powiedzieć o tych skur.wysynach CIPSOFTÓW którzy niewspomnieli o tym na swojej stronce. JAKBY NIEGDY NIC SIE NIESTAŁO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Moim zdaniem na okres min.1 dni wszysktie serwery powinny być wyłączone! Co to mają być za polacy jak o godzinie 22:37 papież zmarł a "polacy" sobie grali w tibie i mieli problem "gdize kupic BOHY ZA 60k!" wstyd mi jest za takich ludzi. Ja niegram w tibie od 3 dni i jak dzisiaj sobie włonczyłem to odrazu mi sie odechciało grac gdy sobie przypomniałem o tym wydażeniu! :(

rabuke
03-04-2005, 17:06
Bez niego świat ten realny i ten tibijski już nie będzie taki sam:(

piasek008
03-04-2005, 17:33
Wczorajsza Chwila Mnie Zaskoczyła:( . Z Tego Tego Powodu Mi sie Tylko Płakać I Płakać. Każdy Polak i NIE Tylko Zapamieta Tą Chwilę Do Ostatnich Chwil. Papież Byl Dla Nas Jak Pasterz. NIEZAPOMNIJCIE ONI :) ON WCIĄŻ BENDZIE W NASZYM SERCU.

Mały1
03-04-2005, 17:33
Polacy grajoncy na pandori zapewno widzieli juz grupy ""NIenormalnych szwedow "" którzy zabijajom wszystkich ubranych w żałobnone szaty polakuw
tzn na czarno
Uważam to za zniewage wielkiej tragdi kturaspotkła swiat

__________________________________________________ ______________
Dołanczam szczere kondolencje z powodu smierci Ojca Świentego

Sir Jagoda
03-04-2005, 17:37
Dlaczego on odszedł?? Czy nie mógł chociaż poczekać do niedzieli?? Święta, które ustanowił?? Albo na mnie, ponieważ ja już nie moge przeżyć w moich problemach, trzymając nóż w ręku czekałem (mając nadzieję, że się to nie stanie) na Niego, ale zrezygnowałem, ponieważ wierzyłem, żę to nie będzie tereaz. I mam załamkę ;( ;( Ale papież, chociaż jest "tam" zawsze będzie w naszych sercach....

Im więcej cierpień na tym świecie, tym krótsza droga na tamten...

Siergiey
03-04-2005, 17:43
Jak dowiedizałem sie otym że papierz umarł, przeszyła mnie jakby błyskawica. Zakręciło mi ise w głowie i omało bym, niezemdlał. Jan Karoł II dał nam ostatnią i NAJWAŻNIEJSZĄ lekcje. Nauczył nas pokory i miłości do bliźnich.

nie rob se jaj.

Polacy grajoncy na pandori zapewno widzieli juz grupy ""NIenormalnych szwedow "" którzy zabijajom wszystkich ubranych w żałobnone szaty polakuw
tzn na czarno
Uważam to za zniewage wielkiej tragdi kturaspotkła swiat

__________________________________________________ ______________
Dołanczam szczere kondolencje z powodu smierci Oca Świentego
daj se spokoj z tibia. wiekszosc szwedow nawet nie wie kto umarl, nie zdaja sobie z tego sprawy, co drugi to ateista. A ty jak masz szacunek do innych, to moglbys chociaz dzis zajrzec do slownika, i poprawnie napisac "Ojca Świętego".

atka
03-04-2005, 17:57
[QUOTE=Zadek Wielki]Jak dowiedizałem sie otym że papierz umarł, przeszyła mnie jakby błyskawica. Zakręciło mi ise w głowie i omało bym, niezemdlał. Jan Karoł II dał nam ostatnią i NAJWAŻNIEJSZĄ lekcje. Nauczył nas pokory i miłości do bliźnich.

W niełżym stylu zachowała sei tibia.pl wspominając o tym tragicznym wydarzeniu i zmieniając button n aczarnobiało. Co z koleji niemożna powiedzieć o tych skur.wysynach CIPSOFTÓW którzy niewspomnieli o tym na swojej stronce. JAKBY NIEGDY NIC SIE NIESTAŁO!!!!!!!!

Nie dorabiajcie ideologi gdzie jej nie ma i nie badzcie hipokrytami,Ojciec Swiety nie zyje ale to czy bedziesz gral czy sral czy cokolwiek innego robil zalezy tylko od Ciebie a szacunek okazuje sie w inny sposob,zapytaj mamy albo taty jak nie wiesz...

kidler
03-04-2005, 18:01
Dla Ciebie Ojcze Święty. Spoczywaj w pokoju.

Raiderek
03-04-2005, 18:07
Niech spoczywa w pokoju...Pokoj jego duszy

Osmoza jonse
03-04-2005, 18:08
sluchajcie dla kazdego to wielka tragedia :(;( swiat nie bedzie juz taki sam ....
ps.ale co zrobimy jak nasz nowy papiez bedzie murzynem czy to bedzie koniec swiata ??

Lig@
03-04-2005, 18:18
;(
I jak będzie bez niego... ???

Lonewolf-K0zl
03-04-2005, 18:21
Lipa,lipa,a po lipie jeszcze jedna lipa. Tak ode mnie to też jestem smutny i przygnębiony. Po prostu nie mogę się pogodzić z odejściem wielkiego Polaka.;(

-------------------------------------------------------------------------- Postać-Maciek Mecks
LvL-10 (i ciągle rośnie)
Mlev-3 (to samo co w poprzednim)
Profesja-druid

Zadek Wielki
03-04-2005, 18:23
Chciałem sprostować moją wypowiedz "Jan Karol II dał nam ostatnią i NAJWAŻNIEJSZĄ lekcje" Dlatego napisałem karol bo gdy pisałem "Jan Paweł II" zastanawiałem sie czy nie napisać Karol Wojtyła. Próbowałem edytować ten post ale nieiwem dlaczego nieda sie. Bardzo przepraszam tych których uraziłem i oczywisice Ojca Świętego.

Czy nie mógł chociaż poczekać do niedzieli??
A jakie to ma znaczeznie czy umarł w czoraj niż dziś??

Ojciec Swiety nie zyje ale to czy bedziesz gral czy sral czy cokolwiek innego robil zalezy tylko od Ciebie a szacunek okazuje sie w inny sposob,zapytaj mamy albo taty jak nie wiesz...
aha... więc jak ci niedajboże matka lub ojciec umrze to w tym samym czasie będziesz se grał w tibie lub oglądał "Świat według kiepskich" przy piwku??

daj se spokoj z tibia. wiekszosc szwedow nawet nie wie kto umarl, nie zdaja sobie z tego sprawy, co drugi to ateista. A ty jak masz szacunek do innych, to moglbys chociaz dzis zajrzec do slownika, i poprawnie napisac "Ojca Świętego".

a no patrz, a ja myślałem że cały świat otym wie... No coś takiego, luidze modlą się na Kubie, w Idniach i sam Bóg wie gdize jeszczez na jakimś zadupiu ale 50% szwedów niewie żę umarł jeden z najwiękrzych ludzi na ziemi.

Zadek Wielki
03-04-2005, 18:26
http://pablox90.fm.interia.pl/1.jpg - tapeta Ojca Świętego. Sam zrobiłem, Miejscie ją na swoim pulpicie

Slagolash
03-04-2005, 18:30
O śmierci Papieża dowiedziałem się pół godziny po niej....nieprawdopodobny szok :(...
Nie było i chyba nie będzie drugiego takiego człowieka, takiego autorytetu-jednoczył wszystkich-ateistów, metali, buddystów, żydów, katolików, protestantów-wierzył że wszyscy są równi, podjął się misji jednoczenia swiata...
Co tu dużo mówić: . Oby miał godnego i równie wielkiego następcę. Pamiętajmy o nim.

Sheverish
03-04-2005, 18:37
Wielka to strata dla całego świata...był on nietylko ostatnim polskim Papieżem lecz ostatnim Papieżem tak wielkim,gdyby nie on to Polska wyglądała by całkiem inaczej.I bez niego cały świat będzie wyglądał inaczej,nieważne czy ktoś jest muzułmanem,ateistą czy buddystą(o katolikach nie wspominając) w tamtej chwili pomodlił się zapewne o jego duszę,i to najlepiej świadczy o jego wielkości..

niech ten znicz płonie i dopóki nie zgaśnie,nie zgaśnie pamięć o tym Wielkiem człowieku.

Lonewolf-K0zl
03-04-2005, 18:55
Jeszcze jedno-
NIE HAKUJCIE KONT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AibiT
03-04-2005, 18:57
Nadszedł Jego czas...:(:(

golab
03-04-2005, 18:59
Szkoda Ze Musial Odejsc :( Bedzie Nam Smutno Bez Tego Wielkiego Czlowieka... ;(

kierki11
03-04-2005, 19:01
To jest .... straszne ;(
Odszedł tak wielki człowiek... nasz rodak .... czemu On a nie ja ! ;(
Gdyby ktos mogl sie zamienic na mniejsca z papiezem (tzn. z umierajacym) to napewno by to zrobil.Bog chcial tak a nie inaczej, wiec uszanujmy jego wole, pozatym kazdy ma szanse sie spotkac z papiezem po swojej smierci w niebie.
Btw.Tibia.pl-Jedyna witryna internetowa o tibi ktora napisala o papiezu,na tibi.com nic niewidac ;/ Bezboznicy...ehh, ale to juz inny temat.
POZDRO;/

Wiziwy
03-04-2005, 19:01
Ja zawsze Go kochalem i bede kochał...

Kierowca Wiodmo
03-04-2005, 19:23
Spoczywaj w pokoju.... †
Zawsze będę Cię pamietał i nie tylko ja cały świat będę cię pamiętał ojcze święty ;( Kiedyś się z nim spotkamy tam w niebie...

Varmus
03-04-2005, 19:43
Fakt faktem, że Tibia.com powinna chociaż wspomnieć o biednym Papieżu.
Zrobię o tym osobny temat na Forum, w "Inne"...

S.P.M
03-04-2005, 19:48
Co z koleji niemożna powiedzieć o tych skur.wysynach CIPSOFTÓW którzy niewspomnieli o tym na swojej stronce. JAKBY NIEGDY NIC SIE NIESTAŁO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Moim zdaniem na okres min.1 dni wszysktie serwery powinny być wyłączone! Co to mają być za polacy jak o godzinie 22:37 papież zmarł a "polacy" sobie grali w tibie i mieli problem "gdize kupic BOHY ZA 60k!" wstyd mi jest za takich ludzi. Ja niegram w tibie od 3 dni i jak dzisiaj sobie włonczyłem to odrazu mi sie odechciało grac gdy sobie przypomniałem o tym wydażeniu!

Sami sobie zaprzeczacie, "katolicy"! Nazywasz "skur.wysynami" ludzi którzy na swojej stronie internetowej nie napisali o śmierci jakiegoś człowieka? Nie zaprzeczam, zrobił wiele dla pokoju na świecie, był dobrym politykiem. Ale chyba Twoja religia mówi Ci, że dla boga wszyscy ludzie są równi, nieprawdaż? Dla niego nie ma różnicy, czy do 'raju' trafi kloszard, czy papież. Gdy patrzę na taką postawę 'chrześcijan' to mi się wogóle odechciewa mieszkać w tym kraju. I dziwię się dlaczego przyjęto go do Unii Europejskiej. Naprawdę, żal mi was dzieci.
PS Swoją religijność zachowaj dla siebie, twój bóg raczej nie byłby zadowolony z tego jak wyrażasz się o, jak to jest napisane, "zagubionych owcach". Przydała by się lekcja kultury.

Belefiz
03-04-2005, 19:50
Wczoraj miały być mistrostwa Polski w Karate Shotokan zjechaliśmy się z całego kraju do Bydgoszczy (7 godzin drogi z białego) i jak dojkechaliśmy to okazzało się że Papież nie żyje. Odwołali zawody i wszyscy się rozjechali do domów.
Pokoj jego duszy.

NCrash
03-04-2005, 19:55
Papież był wielkim człowiekiem. Żył 85 lat. Teraz odszedł. Odszedł tylko ciałem. Duchem został wśród nas. Choć nie możemy go usłyszeć, choć nie możemy go zobaczyć, choć nie możemy go dotknąć.... Możemy z nim porozmawiać modlitwą. Papież odszedł na dwór niebieski...

Pogódźmy się z tym... Nie grajcie w Tibię podczas żałoby. Nie ubierajcie się w czarne stroje, tylko... Tylko weźcie opcję ,,Wyloguj" i zmówcie pacierz za najlepszego człowieka jaki był na tym świecie. Możecie być pewni że kiedyś się z nim możecie spotkać...

M@ciekS
03-04-2005, 20:00
;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(
Papież przeżył kiedyś alak na jego osobę- ostrzelono go. :( :( :( :( :(
Przeżył jednak i to dlatego że Bóg tak chciał. To że zmarł to normalny proces strzenia. I tak musiało się to kiedyś stać. Był to człowiek z poczuciem humoru i nigdy nie zawiódł nas jako Polaków. Myslę że ciężko bedzie nam zapomnieć o tak wielkim człowieku.
;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

grundik
03-04-2005, 20:26
Jestem dumny ze byl polakiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

shadow fireblade
03-04-2005, 20:27
Papież był największym człowiekiem naszych czasów. Ja sie dalej nie moge pogodzic ze go nie ma... ;( ;( ;( ;( ;( ;( :( :(

Harmonia ROX

Xardax
03-04-2005, 20:29
dlaczego on ;( ;( ;( ;( mama mi to powiedziala az ciarki rodzinie po plecach przeszly... szkoda pomodlcie sie
pokoj jego duszy

Morin
03-04-2005, 20:48
Smierc jest tylko kolejna sciezka, ktora kazdy musi kiedys przejsc... Papiez ja przeszed i napewno jest teraz szczesliwy bo pomog wielu,wielu zagubionym dusza... Spoczywaj w pokoju bracie..

Krzesław
03-04-2005, 20:51
Na pewno w Niebie będzie Mu lepiej niż na tym ziemskim bagnie, które i tak upiększył zasadzając na nim kwiaty dobroci i przebaczenia :(

POKÓJ JEGO DUSZY

AibiT
03-04-2005, 21:17
Podnieśmy ręce wielbiąc Jego imię...

Shadow warrior
03-04-2005, 21:32
Wielka strata :( drugiego takiego papieża niestety nie będzie :(

Fakolpet
03-04-2005, 21:50
Kurcze tak mi smutno bez Niego. Tak wiele dla nas zrobił. Nawet dzięki Niemu wrócilem na chresciajnstwo ktore jusz bylo na skraju...

Chwałą Mu...
Amen.

joey
03-04-2005, 22:18
sluchajcie dla kazdego to wielka tragedia :(;( swiat nie bedzie juz taki sam ....
ps.ale co zrobimy jak nasz nowy papiez bedzie murzynem czy to bedzie koniec swiata ??

mhm... a w 2000 roku też miał być konieć świata i co? lipa.
niedawno o 13 ileś też miał być i nie było...
moim zdaniem nikt tak naprawde tego nie przetłumaczył poprawnie

OnlyM(PL)
03-04-2005, 22:24
:'( <brak slow>

Osmoza jonse
03-04-2005, 22:28
Podnieśmy ręce wielbiąc Jego imię...
ja podnioslem wlasnie ale czy fala byla by lepsza <joke>

NCrash
03-04-2005, 22:33
Wiem ze mnie wysmiejecie...(pomyslicie ze mam 10 lat) Ale przed chwila tak jak moj kumpel poradzil na pocieszenie ze smutkiem... Wezcie jakiegos miska lub kotka inna zabawke pluszowa i pomyslcie ze to papiez... I jak?

Gonzo von Krenzel
03-04-2005, 23:08
Wiem ze mnie wysmiejecie...(pomyslicie ze mam 10 lat) Ale przed chwila tak jak moj kumpel poradzil na pocieszenie ze smutkiem... Wezcie jakiegos miska lub kotka inna zabawke pluszowa i pomyslcie ze to papiez... I jak?
O jaaa... Tak, ja dzis duzy wypilem.
Papiez = zabawka pluszowa?
Nie przesadzasz...?

NCrash
03-04-2005, 23:16
O jaaa... Tak, ja dzis duzy wypilem.
Papiez = zabawka pluszowa?
Nie przesadzasz...?

niee..... chodzi mi o to ze sobie pomysl ze stoi przed toba ojciec swiety

Papiez zmarl. Niestety najlepsi ludzie odchodza pierwsi.... :( ;( ;( :(

jakuzzja
03-04-2005, 23:26
Aż żal takiego człowieka ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(
Why him!!!!!!

jakuzzja
03-04-2005, 23:29
niee..... chodzi mi o to ze sobie pomysl ze stoi przed toba ojciec swiety

Papiez zmarl. Niestety najlepsi ludzie odchodza pierwsi.... :( ;( ;( :(

Święta prawda!!!!
(no to naprzykład jakiś terrorysta nie umarł:P)

Milewka
03-04-2005, 23:33
Papiez tak naprawde nie umarł, to my umieramy na ziemi z żalu. On po prostu zaczął nowe lepsze zycie... Tylko szkoda ze nas tak bardzo to boli... :( :( ;(
A na ziemi niech zawsze pozostanie w Naszych sercach

Jan Paweł II: Nigdy wiecej na ziemi :( , ale na zawsze w Naszych sercach :)

Kosiarz Umyslow
03-04-2005, 23:55
"Życie ucieka, wieczność czeka."

kwojew
04-04-2005, 06:46
']Papiez byl najwiekszym Czlowiekem swiata i bardzo duzo dla niego zrobil. chocby to ze chcial nawrocic zydow i muzulmanow na wiare chcrzescijanska. gdy zachorowal oni rownize sie za Niego modlili...Jest to jeden z najprzykrzych dni w moim zyciu...
Teraz zycie dla mnie nie ma znaczenia. Płakałem jak dziecko ;(
Czemu w Weekend czemu w radosny dzien dla kazdego (wiecie czemu?)
Pomilczmy przez chwile. :x:

Grzes Przewodniczek
04-04-2005, 07:41
Papiez zrobil wiele dla swiata ale najwiecej dla Polski...
nie chce sie wierzyc ze ten czlowiek przezyl 2 postrzaly i zmarl ot tak sobie w weekend po swietach wielkanocnych...
Polska bedzie Go pamietac za wszystko co robil, swiat rowniez...
Jesli macie flage Watykanu lub Polski przywiazcie czarna wstazeczke i wywiescie na domu/mieszkaniu... bedzie to hold dla tak wspanialego czlowieka...

btw.
za 13 dni konklawe... bardzo duze szanse bycia papiezem ma prawa reka Jana Pawla II nie pamietam jak sie nazywa ale to rowniez Polak...

Podraz
04-04-2005, 08:30
Nie wiem czy to dobrze ,że o tym mówię ,ale myślę że lepiej, ze Papież już zmarł, ponieważ męczył się w ostatnich chwilach swojego życia. Gdyby przeżył byłby już całe życie podłączony do respiratora nie mogąc się ruszyć ani nic powiedzieć. Lekarze zastanawiali by się czy go już odłączyć. Na pewno Papież nie chciał by być rośliną męczącą się w doczesnym życiu. Teraz jest szczęśliwy z Bogiem i Patrzy na plony swojej pracy.

Yasoon
04-04-2005, 13:10
To Był najznakomitszy człowiek na świecie.

Proponuje żeby na czas żałoby narodowej wszyscy zmienili swój Outfit na czarny !!!

Tantum
04-04-2005, 13:17
Na zawsze w naszych sercach , mysli i mowie ... Jestem pelen podziwu dla tego czlowieka . Umial zjednoczych wszystkich i wszystko , Pokoj jego duszy

/\
\/
.............
...........
.........
.......

Kochamy i bedziemy kochac !

PiXik
04-04-2005, 13:44
:( Ciekawe jak bardzo zmieni się stosunek innych krajów do nas??

Kamikadze
04-04-2005, 13:54
Tak. Cały świat pogrążyl się w smutku odkąt wielkiego Papierza Jana Pawła II
nie ma już z nami. Pamiętajmy o nim nietylko w czasie żałoby ale zapamiętajmy
go za zawsze zjednoczył on wszystkie narody , przyszpieszył obalenie komunizmu i co tu więcej mówić drugiego takiego człowieka niebędzie.
Wieczne odpoczywanie radź mu dać Panie
a światłość wiekuista niech aj mu świeci na
wieki wieków amen
...niech odpoczywa w pokoju wiecznym
Amen

Memphis
04-04-2005, 13:55
Śmierć Papieża to tragedia. Nie tylko dla nas, polaków, nie tylko dla chrześcian...Ale dla całego świata. Wielkim on był człowiekiem, a to co zrobił jest wystarczającym dowodem na to jak ludzi kochał. Aż dziwne że nie dostał pokojowej nagrody Nobla. Dopóki trwa żaloba, będę zapalał świeczkę o 21:37.

Ra'Virr
04-04-2005, 14:22
Trudno jest mi wyrazić to co czuje. Jan Paweł II był dla mnie bardzo ważny. Cały czas od ogłoszenia jego śmierci jestem zdołowany. Niebyło (poza Jezusem) i chyba nigdy niebędzie drugiej takiej osoby, która z takim zapałem dążła do tego, aby na świecie panował pokój i, aby wszyscy ludzie się miłowali. Był i zawsze będzie moim autorytetem.
NON OMNIS MORIAR!

Jasin_Alkaida
04-04-2005, 14:48
no to jest poprostu śmieszne .... :baby:
ludzie od 4 dni trombio w telewizji o złym stanie Papieża
i to jest poprostu kpina zamieszczania takiej informacji na stronie internetowej........ :baby:

Jeremiaszek
04-04-2005, 14:52
"Papiez byl najwiekszym Czlowiekem swiata" Ojciec święty Jan Paweł II był dla mnie jak drugi ojciec lecz zmarł na całym świecie panuje żałoba żal smutek i u mnie w sercu również.Był to Jan Paweł Wielki

Jasin_Alkaida
04-04-2005, 14:54
i kupa debili któży wyrażajo swoje opinie w tym temacie naprzyklad "jak mi smutno i moje serce wypełnia żal..."
co jest gówno prawdo i poprostu żeby cos napisać bo moge sie założyć że 70% osób grajoncych w tibie niechodzi do kościoła a jeśli już chodzi to z tego powodu że rodzice im każo ... wienc ludzie nie*******cie że Papież stanowił tako ważno część waszego życia ... :baby:

Badzo
04-04-2005, 15:06
"Musicie być mocni mocą miłości, która jest potężniejsza niż śmierć..."
[Jan Paweł II]

"Życie się nie kończy, życie się zmienia"

Pawel ziomek
04-04-2005, 16:18
Byl to Czlowiek ktory wedlug mnie byl najwspanialszym czlowiekiem na swiecie.Skladam najszczersze kondolencje.

Seherni
04-04-2005, 17:04
Byl to naprawde dobry czlowiek i choc ze zmarł kazdy bedzie go dobrze pamietac
lecz po dodaniu wszystkiego wychodzi wszedzie 13 ;( o czym mowa
Zmarl 2005,04,02:2+0+0+5+4+2=13
O godzinie 21:37:2+1+3+7=13
Mial 85lat:8+5=13
13Maja zostal postrzelony ;(

Gucioo
04-04-2005, 17:35
Jestem w rozpaczy gdys zmarła osoba nam bliska,wielki autorytet wielki pogodny ducha czlwowiek,nikt inny nie byl mi tak bliski duchowo :(
Moja kondolencje Janie Pawle II;(

Siergiey
04-04-2005, 18:13
a no patrz, a ja myślałem że cały świat otym wie... No coś takiego, luidze modlą się na Kubie, w Idniach i sam Bóg wie gdize jeszczez na jakimś zadupiu ale 50% szwedów niewie żę umarł jeden z najwiękrzych ludzi na ziemi.
nie bede sie z taba klocil, pisalem ze co drugi to ateista, a w srod nich sa tacy ktorzy nie wiedza kto to Jan Paweł II. nie wierzysz link nizej
http://forum.tibia.com/forum/index.php?subtopic=thread&threadid=728458

@atka
owszem moja sprawa co bede robil, ale jesli choc troche szanowalem papieza i go kochalem, jesli jestem patriota tak jak On to dla tego wielkiego polaka moglbym sobie czegos odpuscic tego dnia, chocby grania w tibie.
o szacunek to ty sie zapytaj swoich starych.

Rose~
04-04-2005, 18:22
Nigdy go nie zapomnę.
Wspoczywaj w pokoju!
Amen.