Pokaż pełną wersje : Odchudzona wersja forum!
W związku z Waszymi prośbami co do odchudzenia forum (dla ludzi z wolniejszym sprzętem) , oraz obecną awarią serwera obrazkowego powstał skin nie zawierający prawie wcale obrazków. Jest on jeszcze w fazie testów, ale możecie już z niego korzystać. Prosiłbym o wypowiedzi co do braków itp.
Jak włączyć skina?
Należy wejść w Panel Kontrolny Użytkownika-->Zmień opcje-->Skóra forum tutaj należy wybrać skin Lite.
Jeśli chcemy zupełnie pozbyć się obrazków to powyżej znajdują się opcje Wizualne elementy postów, odznaczamy w nich kolejne elementy: Pokazuj obrazy (włączając dołączone obrazki oraz obrazy w tagu [IMG]) oraz Pokazuj podpisy.
W wersji Lite nie ma mozliwosci Oceniania tematow
rzeczywiście dobry pomysł, już mnie denerwowały te Xy. Tylko kilka uwag:
X przy szukaj, szybkie linki, przeszukaj temat zostały. Poza tym jeżeli temat został skasowany, to kolumna tytułu tematu jest szeroka i pusta, sam temat przeskakuje do kolumny z ilością odpowiedzi, a powód zajmuje kilka linijek ponieważ ma za wąską kolumnę :p. (ja zawsze rano narzekam, nie zwracajcie uwagi).
e no qrde co wyście narobili zawsze było dobrze z grafika i wogóle!! A tera same X i X i X !!! przywrócic taką grafike jaka była i bez zadnych X-ów!!
9i qrcze mac nawet emota nie moge dodac bo nie ma emotów tylko X!!
RaMzEs13
07-04-2005, 07:54
eee ja mam same yXy i zdeka nieiwem jak to włączyć...
Polny Lowca
07-04-2005, 07:59
Fajna tylko chyba avkow nie ma :\
Pliszki1
07-04-2005, 09:32
Odchudzenie forum ? no nie!!! nawet ikony pogrubienie i tp. sa takie ze rzociagaja sie na caly monitor i wystaja za strone. to niezbyt fajny pomysł.
plz powiedzcie jak przywrucic dawny ladny i fajny tryb ze wszystkimi obrazkami i avatarami!!!!! ja nie moge korzystać teraz z forum bo jest brzydko i nieczytelnie dla mnie muj 5 letni komputer z prockiem 800 Mhz ciagnie wszystkie obrazki bardzo dobrze wiec... "JA CHCE OBRAZKI!!" Powiedzcie jak to zrobic albo wogle przywruccie dawny wyglad! plz bo nie wiem naweyt ja tekst teraz pogrubic i wybrac ikone tego posta...
rzeczywiście dobry pomysł, już mnie denerwowały te Xy. Tylko kilka uwag:
X przy szukaj, szybkie linki, przeszukaj temat zostały. Poza tym jeżeli temat został skasowany, to kolumna tytułu tematu jest szeroka i pusta, sam temat przeskakuje do kolumny z ilością odpowiedzi, a powód zajmuje kilka linijek ponieważ ma za wąską kolumnę :p. (ja zawsze rano narzekam, nie zwracajcie uwagi).
daj mi linka jak to zobacze to naprawie ;]
Odchudzenie forum ? no nie!!! nawet ikony pogrubienie i tp. sa takie ze rzociagaja sie na caly monitor i wystaja za strone. to niezbyt fajny pomysł.
plz powiedzcie jak przywrucic dawny ladny i fajny tryb ze wszystkimi obrazkami i avatarami!!!!! ja nie moge korzystać teraz z forum bo jest brzydko i nieczytelnie dla mnie muj 5 letni komputer z prockiem 800 Mhz ciagnie wszystkie obrazki bardzo dobrze wiec... "JA CHCE OBRAZKI!!" Powiedzcie jak to zrobic albo wogle przywruccie dawny wyglad! plz bo nie wiem naweyt ja tekst teraz pogrubic i wybrac ikone tego posta
Stary wygląd jest cały czas dostępny odchudzone forum, to tylko opcja, na starym wyglądzie ni ema obrazków bo mamy problem z serwerem od obrazków
daj mi linka jak to zobacze to naprawie ;]
zobacz do dzialu inne. [link] (http://members.lycos.co.uk/kefas/ala.jpg).To na pewno nie kwestia kompa.
Jeszcze jedna uwaga, gdy jest lista tematów, to przy userze, który ostatni napisal posta w danym temacie byl przycisk "idz do ostatniego postu". Byl na prawdę przydatny :)
Pasorzytek
07-04-2005, 15:13
@bosal Po pierwsze witam ciebie ;) dawno ciebie tutaj niebylo ;)
@topic style tez mozna wybrac na dole kazdego tematu
Styl ten jest rzeczywiście lekki, forum o wiele szybciej chodzi, ale trudno mi jest się przyzwyczajić do tego, bez obrazków. Być może dlatego że cały czas korzystałem z normalnego... zostanę przy starym... ale forum dobre.
super. Ja nie widzę avatów, emot i forum tak jakos dziwnie wygląda, więc wercja "mini" jest dla mnie.
Tak jak już zostało to wcześniej wspomniane, chociaż mam wlączoną opcję wyświetlania avatarów, to i tak się nie wyświetlają :/.
A tak btw to mały bug report:
Kiedy temat został usunięty(old style) to jego nazwa była widoczna w 'polu' "nazwa", natomiast w wersji lite, gdy temat został usunięty, to jego nazwa jest wyświetlana w 'polu' "odpowiedzi", a powód, który w old style był rozciągany na 2 pola(liczba odpowiedzi i liczba obejrzeń) w lite jest tylko w polu "liczba obejrzeń", co utrudnia czytanie tak i powodu jak i nazwy usuniętego tematu. Wiem, że kogo to obchodzi jak się nazywał temat, który został usunięty, ale jednak to bug(tak myślę :P).
@down:
wersja lite nie ma mozliwosci avatarow...
Oj, słabo czytam newsy :P i mam nadzieję, że wykryjesz tego buga jak najszybciej.
Pozdrawiam.
Cebix.
wersja lite nie ma mozliwosci avatarow...
co do bugow to sa tylko nie bardzo moge je zlokalizowac, ale postaram sie to zrobic jak najszybciej
Last silva
07-04-2005, 15:43
nie wiem czy o tym mowiliscie nie chce mi sie czytac od poczatku ...ale mi nachodza literki w tytulach tematów :D W 1 wyrazie .. :D moze to tylko u mnie?
Vanhelsen
07-04-2005, 15:52
nawet niezłe, tylko można było zostawić kolory nicków dla modków i adminów oraz coś wykombinować z edytorem WYSWIG bo tam nadal zamiast obrazków są literki i ramka edytora rozjeżdza się na wszystkie strony :(
nie uzywaj po prostu tego edytora tylko standardowego uzywaj bo ten zaawansowany by beznadziejnie wygladal po przerobieniu aczkolwiek moze przerobie jak znajde chwile casu, ja sam robie na tym posrednim i u mnie wszystko ok, a co do kolorow sa nadal przeciez, ja nie ma po prostu bo nie chcialem ;]
Mi sie nie podoba to ze mam ustawiona normalna wersje i nie widze avatarow koleczek kolo nickow (np zileone lub czerowny tylko pisze zalozmy Maly =] is offline) i wogle jak sie pisze posta to nie ma obrazkow tylko sa napisy typu "usmiech" "placze" itp.
same XXXXXXXXXXXXXX ;(
kiedy problem będzie rozwiązany?a może tylko ja go mam?
Delmicjusz :P
09-04-2005, 12:04
@up
nie tylko Ty masz takie problemy... ja jak mam włączonego I.Explorera to widze same "X" ale jak mam włączoną mozille to all jest ok ;)
@temat
jak narazie z tych zmian wiecej jest złego niż dobrego ale pomysł jest dobry ;)
Pzdr
Czy u was tez jest taki błąd że nie tylko na stronie furum tibi.pl, ale nawet na stronie głównej www.tibia.pl też jest duzo XXXX i nawet obrazki czarow, runów ,mieczy itp nie ma tylko są XXX
Edek z krainy kredek
09-04-2005, 16:49
Bez sensu!!!! Same X X i jeszcze raz X. Tamta grafika była bardzo dobra. Nie wiem po co to zmienialicie!
Zabójca Jeleni
09-04-2005, 17:06
XXX na stronie głównej jest pewnie dlatego, że serwer z obraskami siadł, a nowa wersja forum to tylko przykrywka, bo sie znowu cos spieprzyło.
Olorion.
09-04-2005, 17:50
nie wiem czy o tym mowiliscie nie chce mi sie czytac od poczatku ...ale mi nachodza literki w tytulach tematów :D W 1 wyrazie .. :D moze to tylko u mnie?
U mnie tez, uzywasz Opery?
Mateusz the vampire
09-04-2005, 21:40
Re@up
Mam opere i to samo :(
mogliście images przy tamtym dostawić :( Lait jest fajne ale mogliście dostawić przye Default style.
Ale może sie przyzwyczaje do Laite :).
Takie forum tera nie teges.
jeszcze raz powtarzam, to nie nowa wersja forum tylko nowa możliwość, jeśli macie wolne kompy to coś dla Was bo wtedy forum nie zabiera tyle pamięci!!!! xxxx są dla tego że serwer z obrazkami siadł powinno być zrobione już wszystko jak nie w poniedziałek to na tygodniu
Pierewoj
10-04-2005, 12:24
no! dobra robota. w wersji lite forum nawet ładnie wygląda. nie myślałem ze forum mozę tak wygląać bez obrazków.
Sie mapes
11-04-2005, 17:03
tragedia, stare forum bylo duzo duzo lepsze, gram czasem na kompie 333 Mhz i nigdy mi forum nie mulilo ani tak samo na athlonie 1600. deczka badziewne jest teraz
Lord kasztanowiec
11-04-2005, 17:09
mi nigdy nie mulilo forum az od jakis 2 week masakra wchodze i na forum praktyczni esame x ;/ al etera ju zfajnie
tragedia, stare forum bylo duzo duzo lepsze, gram czasem na kompie 333 Mhz i nigdy mi forum nie mulilo ani tak samo na athlonie 1600. deczka badziewne jest teraz
tragedia, już tyle razy zostało napisane, że brak obrazków to efekt problemów z serwerem obrazków (a odchudzona wersja forum to taki efekt uboczny) a tu dalej ludzie nie rozumieją...
kiedy będzie działal prawidłowo serwer obrazków ?
Matrixen
11-04-2005, 20:56
Teraz Forum sie bardziej Muli niz stare i jest okropne... Zmiencie na stara wersje.
Xerantes
11-04-2005, 21:01
Ej jak mam zobaczyć mapę respawnu?? Nic tam nie widać a mi jest ona teraz bardzo potrzebna!!!
@Matrixen
jeszcze raz powtarzam, to nie nowa wersja forum tylko nowa możliwość, jeśli macie wolne kompy to coś dla Was bo wtedy forum nie zabiera tyle pamięci!!!! xxxx są dla tego że serwer z obrazkami siadł powinno być zrobione już wszystko jak nie w poniedziałek to na tygodniu
@down
Tyle razy było pisane że brak obrazków to efekt problemów z serwerem, a nowa wersja forum to taki pomysł na wykożystanie trudnej sytuacji i jest NIE JEST JEDYNĄ WERSJĄ FORUM ale ludzie dalej nie rozumieją... Może młotkiem do głowy wbić? (szczere wyrazy współczucia dla modków tego forum... ja po tygodniu użerania się z takimi idiotami bym dostał załamania nerwowego, a wy moderujecie to forum od paru lat..)
@topic
A czy planowane jest to, by w wersji "lite" były avatary oraz napisy zamiast emotek? (u mnie po prostu znikają i czasem trudno zrozumieć, o co jakiemuś użytkownikowi chodziło) Jeśli tak to ja się przenoszę. (wersja z obrazkami strzasznie się muli)
yhm emot raczej nie da sie wywalic bo probowalem i musialbym nowe forum robic a tego nie mam w planach, avatary wywalone bo tez mulily ;]
Uncle Warrior
12-04-2005, 21:11
Wszystko wrocilo do normy! Wszystkie obrazy i avatary dzialaja :P
Dowizul z Inferny
13-04-2005, 08:39
Obrazki wrociły B) hurra B) ale niestety niewiac tego pzy antidote rune
Anaconde
13-04-2005, 18:33
Obrazki wrociły B) hurra B) ale niestety niewiac tego pzy antidote rune
Niop! Supcio jest! :D Mogliby zrobić nowy wygląd SD ale co tam. Obrazki działają i jest na ogól git/cool :p .
Lonewolf-K0zl
13-04-2005, 19:34
Nie ma obrazków ale przynajmniej avatary są :)
borekziom
15-04-2005, 14:47
O jak dobrze że już wszystko działa bo zwalenie było jak niebyło emotów itp.
Na szczęście nasza N I E Z A S T Ą P I O N A załoga Tibi.pl uporała sie z tym :]
Mam nadzieje że więcej takich awari nie będzie.
//
Sorry jak były jakieś błędy ortograficzne ale ja też jestem człowiekiem :]
Boka-knight 18 ( był przed hackiem ) :evul:
Hypnotyzer
15-04-2005, 23:26
A ja chciałem się zapytać dlaczego to samo dzieje się notorycznie na stronie tibia.pl?? Czy to też jest wina serwera z obrazkami?? To jest też takie denerwujące X(. I to się dzieje po prostu notorycznie. Czasami są obrazki, a czasami ich nie ma. O co tutaj chodzi??
--------------------------------------------------------------------------
EDIT:
No teraz jest OK. Ciekawe na jak długo :]
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.