Pokaż pełną wersje : Spory problem z upierdliwym keyloggerem
Kilka dni temu ściągnąłem Tibia Suite. Niestety okazało się, że jest w nim keylogger. Usunąłem program w trybie natychmiastowym, ale wpisałem przed tym swoje passy do Tibii. Postanowiłem więc zabezpieczyć się przed atakiem hackera i wyposażyłem się w firewalla (Zone Alarm Pro). To była wersja testowa i jej koniec dobiega w ciągu jakiegos tygodnia. W tym czasie miałem ok. 7 ogłoszen o probie wlamania na komputer. Jak moge sie tego pozbyc?? Jak moge zatrzec moje IP przed hackerem? Czy jest jakis sposob na usuniecie logów z kompa? Firewall sie konczy, mam jako takiego antyvira ale niestety nie jest az tak dobry. Podsumuje moje prsoby:
1.Czy moze ktos podac link do jakiegos skutecznego i darmowego firewalla i antyvira?
2.Jak moge sie pozbyc logów z kompa?
@btw. Prosze o nie komentowanie w stylu "to twoja wina zasrancu i oszuscie jeden, teraz sobie sam radz, nie wolno sciagac takich programow," wiem, to byla glupota, ale (niestety) skusila mnie chec zrobienia bezpiecznie w ciagu nocy 3 bp uha :/
1) skąd ściągnąłeś tibia suit? .. w jakim czasie cie hackneli itp..
2) o fw sie myśli zanim sie coś zrobi -.-
3) pozbyć sie możesz formatując kompa..
pora się zaopatrzyć w ad-aware... -.-
Miecio Żul
15-04-2005, 21:08
O ile wiem takie programy sa nielegalne
Jeśli chodzi o dobrego i darmowego (!) antywira to polecam : avast! AntiVirus :
Po zainstalowaniu masz kilkudniową wersje,ale na oficjalnej stronie tego progremu jak bezpłatnie się zarejestrujesz otrzymujesz kod i wpisujesz go. A jeśli chodzi o link to proszę : avast! (http://www.avast.com) :)
Mialem na mysli takie wyjscie, ktore nie bedzie zmuszalo mnie do ponownej zabawy z windowsem -.- format odpada, niedawno zrobilem - dalej: nie zostalem jeszcze zhackowany, tylko ktos (najprawdopodobniej hacker) probowal sie dostac do kompa, a jak to mu sie uda to c ya account.
@btw. chyba prosilem o nie prawienie moralow?
@UP: z jakiej stronki to ściągnąłeś?
Tibiańczyk
15-04-2005, 21:18
Po 1. Daj start, uruchom a nastęnie wpisz cmd (Winxp) lub command (Win98)
2.Wpisz regedit i daj Enter
3. Wejdz do HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Run skasuj stamtad jakies procesy podczas wlaczenia kompa ktorych nie znasz np. xxx*****, a nastepnie wejdz do klucz RunOnce skąd może się on "odrodzic"
Jezeli ten sposob nie dziala - daj start uruchom i msconfig i uruchamianie i odznacz procesz xxx*****, mozesz go wylaczyc ctrl + alt + delete
@UP: z jakiej stronki to ściągnąłeś?
www.tibia.xx.pl
Po 1. Daj start, uruchom a nastęnie wpisz cmd (Winxp) lub command (Win98)
2.Wpisz regedit i daj Enter
3. Wejdz do HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Run skasuj stamtad jakies procesy podczas wlaczenia kompa ktorych nie znasz np. xxx*****, a nastepnie wejdz do klucz RunOnce skąd może się on "odrodzic"
Jezeli ten sposob nie dziala - daj start uruchom i msconfig i uruchamianie i odznacz procesz xxx*****, mozesz go wylaczyc ctrl + alt + delete
Coz, dzieki za sensowną rade. na szczescie nie znalazlem nic powaznego albo po prostu nie wiem co moze byc keyloggerem czy innym scierwem.
@Btw. Czy moze ktos powiedziec jak zatrzec IP przed hackerem?
Jak chcesz sie przed hackiem obonic zainstaluj se Serwice pack 2 tam jest fire wall
www.tibia.xx.pl
oops =.= po jakim czasie cie hackneli? kiedy sie moge obawiać hacka -.- ?
ummm, a mi sie coś zdaje, że to nie od tibiisuit sie stało :>
Popieram Wufei, ponieważ tibia.org.pl to chyba jedyna polska strona z której można ściągać all cheaty bez obawy keyloga ( Sprawdzane AntiVirem)
Może dawałeś komuś passy, wpisywąłeś na jakiejś stronie, or trzymałeś w pliku textowym na kompie. Do takich rzeczy łatwo jest sie dobrać ;p [ Dlatego radze zmieniac format pliku na np. *xet or somfing lajk dad...
Popieram Wufei, ponieważ tibia.org.pl to chyba jedyna polska strona z której można ściągać all cheaty bez obawy keyloga ( Sprawdzane AntiVirem)
Może dawałeś komuś passy, wpisywąłeś na jakiejś stronie, or trzymałeś w pliku textowym na kompie. Do takich rzeczy łatwo jest sie dobrać ;p [ Dlatego radze zmieniac format pliku na np. *xet or somfing lajk dad...
umm, wiesz mój kolega hackuje, ja tam tego nie popieram, ale jego gejloggów nawet ad-aware nie wykrywa...
@EDIT: niewiem czy wiecie, na tibia.xx.pl pojawił sie na forze temat odnośnie tibiasuit, administrator skasował ją z downloadu...
lekki hardkor, bo ja patrzyłem co i jak z suitem :P (nie do celów własnych ofcorz)
ktos gdzies pisal ze ad-aware nie wykrywa keylogow a to nie prawda.Gdyz mi znalazl,prawda jest to ze nie wykrywa wszystkich ale to juz powinnien zrobic dobry antywirus.Takze zawsze miej w bezpieczenstwie ad-aware,antywirusa i polecalbym jeszcze spybot search&destroy(cos w stylu ad-aware)
:/ niestety... ja tez zessalem ta Tibie Suite z tibia.xx.pl... wiem, wiem - syf, ale mam do Was 1 pytanie - mam Kaspersky AntiVirus i SP2 z firewallem, tibia suite uzywalem tylko do uhmakerow, nigdy nie wpisywalem tam mojego "glownego" numeru konta i passa, tibie suite mam od jakichs ~5 dni, czy jest niebezpieczenstwo ze ktos shakuje nie tylko moich uhmakerow ale tez main chara??
@re: down
niewiadomo czy tam rzeczywiscie jest keylogger, ale modek skasowal ta Tibie Suite z downloadu wiec jeszcze nie bylo slychac o nikim kto juz zostal shakowany, ale jakis powod byl...
Pan Własnego Losu
16-04-2005, 14:14
:/ niestety... ja tez zessalem ta Tibie Suite z tibia.xx.pl... wiem, wiem - syf, ale mam do Was 1 pytanie - mam Kaspersky AntiVirus i SP2 z firewallem, tibia suite uzywalem tylko do uhmakerow, nigdy nie wpisywalem tam mojego "glownego" numeru konta i passa, tibie suite mam od jakichs ~5 dni, czy jest niebezpieczenstwo ze ktos shakuje nie tylko moich uhmakerow ale tez main chara??
to niewiadomo czy ten kelogger jest z tibi suite może na forum wszedł w jakis link z keyloggerem :o
Charlotte Makantana
16-04-2005, 14:39
Nie martw sie Zone Alarm jest trszke przewrazliwiony... Mam pelna wersja... Od paczatku kiedy jest zainstalowany pokazal juz okolo 6000 prob wlaman :P . On poza tym zabezpieczy i nie pozwoli sie wlamac...
daroslaw
16-04-2005, 14:54
3) pozbyć sie możesz formatując kompa..
WTF? buahahahaha. Są przeciez różne programy do usuwanie tego gówna. polecam program hijackthis. Sciągnij sobie go i napisz na gg ;]
daroslaw
16-04-2005, 14:56
czy jest niebezpieczenstwo ze ktos shakuje nie tylko moich uhmakerow ale tez main chara??
Zawsze jest jakieś zagrożenie.
edit: o kurde 2 posty ;p
Coz, dzieki all za pomoc. Mam nadzieje, ze pozbede sie tego syfu bez komendy format C:. Ale jeszcze jedno: ktos kto posiada Zone Alarm Pro może mi powiedzieć czy on jest tak zawsze wrażliiwy czy po prostu 2/3 razy na dzien rzeczywiscie ktos mi sie wlamuje na komp?
@Btw. Czy avast! wykrywa tez keyloggi? Bo sciągnałem ale jak do tej pory nic nie wykrył...
Kilka dni temu ściągnąłem Tibia Suite. Niestety okazało się, że jest w nim keylogger. Usunąłem program w trybie natychmiastowym, ale wpisałem przed tym swoje passy do Tibii. Postanowiłem więc zabezpieczyć się przed atakiem hackera i wyposażyłem się w firewalla (Zone Alarm Pro). To była wersja testowa i jej koniec dobiega w ciągu jakiegos tygodnia. W tym czasie miałem ok. 7 ogłoszen o probie wlamania na komputer. Jak moge sie tego pozbyc?? Jak moge zatrzec moje IP przed hackerem? Czy jest jakis sposob na usuniecie logów z kompa? Firewall sie konczy, mam jako takiego antyvira ale niestety nie jest az tak dobry. Podsumuje moje prsoby:
1.Czy moze ktos podac link do jakiegos skutecznego i darmowego firewalla i antyvira?
2.Jak moge sie pozbyc logów z kompa?
@btw. Prosze o nie komentowanie w stylu "to twoja wina zasrancu i oszuscie jeden, teraz sobie sam radz, nie wolno sciagac takich programow," wiem, to byla glupota, ale (niestety) skusila mnie chec zrobienia bezpiecznie w ciagu nocy 3 bp uha :/
jak chcesz moge ci podeslac keya ktory przedluzy ci wersje
@edit
jezeli chcesz cos co wykrywa keyloggery sciagni msk_vir 2005 b. dobry antyvir skanuje rejerstr wuec jak sie cos tam dopisze z k logiem usuwa spis ,
pisz gg : 2856511 uprzedz ze z forum tibia.pl
TheNatoorat
16-04-2005, 22:40
Drodzy koledzy, keylogger nie uaktywnia się, kiedy wykorzystujecie program, do którego było dołączone owe matactwo, tylko wtedy, kiedy macie włączony komputer. Wystarczy, że będzie na kompie i będzie wiedział, co braliście do schowka czy wpisywaliście na stronach internetowych...
Firewalla instaluje się jeszcze przed faktem, czyli zanim komputer zostanie zainfekowany, by zapobiec wysyłania maili/ftp uploadowania logów z waszymi poczynaniami do autora keyloggera.
W kwestii fw zdecydowanie rządzi Kerio Personal Firewall.
Druga sprawa: antywirus jest potrzebny, ale większość z nich nie da rady keyloggerom, zatem przejdźmy do następnego kroku:
Program ad-aware. Polecam program o orygianlnej nazwie Ad-Aware - wyszuka wam on 99% obiektów szpiegujących.
$corcerer
17-04-2005, 00:38
@up to nie jest do konca prawda. Zależy to od budowy programy, więc rozwiązań może być 1001...
Mialem na mysli takie wyjscie, ktore nie bedzie zmuszalo mnie do ponownej zabawy z windowsem -.- format odpada, niedawno zrobilem - dalej: nie zostalem jeszcze zhackowany, tylko ktos (najprawdopodobniej hacker) probowal sie dostac do kompa, a jak to mu sie uda to c ya account.
Khem, po kiego grzyba miał by próbować dostać się na kompa?
Keylogger wysyła twoje hasło i numer na jego emaila, to po co ma się tobie włamywać? Nie rozumiem -.-
Khem, po kiego grzyba miał by próbować dostać się na kompa?
Keylogger wysyła twoje hasło i numer na jego emaila, to po co ma się tobie włamywać? Nie rozumiem -.-
Hmmm...poniewaz istnieja poczatkujacy hackerzy i zaawansowani. Niektorzy moze i umieja zrobic tak, aby keylogger wyslal przez maila, ale nie ktore po prostu tworza logi na kompie i hacker sam musi odczytac je. Proste?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.