PDA

Pokaż pełną wersje : To co w grze się przydaje, czyli CIEKAWOSTKI!!

Boximus
22-04-2005, 17:48
Gdybym ja umiał zamieszczać screeny... :P

W grze przydają się różne informacje o niektórych rzeczach. Założyłem ten temat, ponieważ nie widziałem takiego nigdzie, a napewno komuś się przyda! Moderatorzy mogliby coś o nim wspomnieć w Newsach ^.- :P. O co w tym temacie chodzi? Otóż jak już pisałem, w grze przydają się różne rzeczy. Tutaj możecie podzielić się z innymi swoimi informacjami na temat tibii! Proszę, na przykład co nieco o miastach, respach. Nie mówię tutaj o czymś co nazywa się QS bo wiadomo że posty z qs będą kasowane ;) Ja bym chciał rozpocząć!

KAZORDOON
d:\kazz\kazz.bmp
Hehe... screen mówi sam za siebie. Pokazałem część Kazo koło depo... Tam widzimy tabliczkę (1) na której napisane jest "The Market"... nie ma tu takiego ruchu jak np. w Carlin, ale coś można sprzedać/kupić. Idąc w górę (strzałka 2) możemy znaleźć beczki, skrzynie, pudełka i korytka :P. Są tam studnie i piece (trochę ognia i stół z lawą). Jednym słowem domyślam się że jest to piekarnia. W lewo (3) jest depo. Chyba każdy wie co to...? A w dół (4) jest kilka domków.

d:\kazz\depo.bmp
Na rysunku pokazałem co jest w depo w kazo. To sie bardziej przyda niskim lvlom, którzy tu są pierwszy raz. Zółta pętla (1) pokazuje locker. Tu se chowasz różne rzeczy i nikt ci ich nie może wyciągnąć z tamtąd. Pętelka 2 pokazuje NPC Lokura. On sprzedaje parcele i listy. NIebieskie pętle to są poprostu śmieci... komuś była niepotrzebna Copper Shield... . Można śmieci wyrzucać do kosza (niebieski kwadrat)

Pokazałem Kazo troche od środka. Co jakiś czas będę dodawał co nieco o kazz... muszę tylko porobić trochę screenów ;)

Thomasi
22-04-2005, 17:53
uwazam ze teamt ciekawoski moglby byc dobry a najlepszy bylby chyba "ciekawostki i mity o Tibi"ale do tego powinien byc osobny moderator chyba:Da co do topicu to opis co i gdzie jest w kazo juz byl a sadze ze cos takiego jak smietnik i depo to kazdy wie co to jest i do czego sluzy:]nie to ze z gory mowie ze temat do dupy ale napewno uwazam ze nie powinien wygladac w taki sposob:]

Polinik
22-04-2005, 17:57
Odpowiednie poradniki dotyczace zamieszczania screenow znajdziesz w dziale zdjecia. Jak na przyklad ten:
http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=4815
Poczytaj.

Plastex
22-04-2005, 18:05
Niezbyt rozumiem jakie jest przesłanie tego poradnika(?)

Grajper
22-04-2005, 20:57
a ja niezbyt rozumiem dlaczego ludzie zamieszczają takie rzeczy. ten link jest poprostu za***isty, widać że czytałeś wrzucanie zdjęć. może jesteś nowy więc napisze ci jak to robić, znaczniki masz ale... i tu odechciewa mi się pisać, wejdź do działu zdjęcia i poczytaj przyklejone

ripper
22-04-2005, 21:14
To są ciekawostki? Może dla ciebie.
Chyba każdy może sprawdzić w "Mapach", a jeżeli nie może, to nie łudź się że przeczyta twój temat... Ogólnie rzecz biorąc: głupota.