Pokaż pełną wersje : Lodowe wyspy(Folda, Senja, Vega) - co, gdzie, jak?
gdzie jest zejście na poziom -3??
prosze o odp.
zejscie na -3 jest na poziomie -3 :)
no bezensu ale jest
( jeszcze 3 )
Poziom -3 to senja. I na nia sie wchodzi albo z poziomu -1 (potrzebny klucz, destroy field i kilof), albo z senji (potrzebny klucz).
Luc-mage
26-07-2007, 22:48
spoko ale możesz dodać legende ?
Ziomek_94
28-07-2007, 01:06
Hmm...zastanawiające są tajemnice tych wysp... szczególnie foldy, nie wiem czy kolo beho i mino maga jest quest czy nie, ale narazie moge to sprawdzic jedynie z SD i hmm xD pozdro :) Poradnik supcio i by mogli 1 strone przeczytac :D <co niektorzy>
Hmm...zastanawiające są tajemnice tych wysp... szczególnie foldy, nie wiem czy kolo beho i mino maga jest quest czy nie, ale narazie moge to sprawdzic jedynie z SD i hmm xD pozdro :) Poradnik supcio i by mogli 1 strone przeczytac :D <co niektorzy>
Na foldzie nie ma ani beho, ani mino maga?
Z jakimi skillami mógłbym tam zacząć expić i czy tam jest dużo ludzi???
Z jakimi skillami mógłbym tam zacząć expić i czy tam jest dużo ludzi???
Na foldzie najsilniejszy potworek to mino archer i to rzadko... Wiec skille nie sa potrzebne duze. 40/40? Powinno spokojnie starczyc... A ludzie... Na foldzie zdazaja sie pk (sama raz padlam), lecz ogolnie podziemia sa w miare puste.
Tam gdzie jest ta wąska ścieżka gdzie rzekomo ma być fire elementar ja tam spotkałem water elementera.Szybki jest jak nie wiem. Po drugie tam nie było lawy tylko woda ( co to zamiana żywiołów).Mnie się wydaje, że water elementere są dla pacc i polują na ludzi pod wodą a nie koło wody.
Skończyło się to dedem ale nie potwora. To ja sie pytam co on tam robi???
Tam gdzie jest ta wąska ścieżka gdzie rzekomo ma być fire elementar ja tam spotkałem water elementera.Szybki jest jak nie wiem. Po drugie tam nie było lawy tylko woda ( co to zamiana żywiołów).Mnie się wydaje, że water elementere są dla pacc i polują na ludzi pod wodą a nie koło wody.
Skończyło się to dedem ale nie potwora. To ja sie pytam co on tam robi???
On tam... Jest? Po prostu zamienili, to wszystko ;P. I teraz zamiast wpadac na fire elementar bedziecie na water elementar. Ciekawiej. I ten jeden jest dla facc.
@up
Respi się ? I czeka jak go ktoś zabiję ?
@up
Respi się ? I czeka jak go ktoś zabiję ?
Respi sie i czeka na noobkow do zabicia ; P.
Irwin546
30-07-2007, 11:18
Na Foldzie jest Wyvern! na poziomie +1 jak się wchodzi po szerokich schodach przy kładce. Co on tam robi?
Pije herbatkę z zabójcą idiotów.... Tak dokładnie to on się tam respi i tyle. Można na niego zapolować ale radzę uważać bo potrafi walnąć niezłego hita
Ostatnio nie poznaje foldy strasznie sie tam nie bezpiecznie zrobiło żywiołaki wody na -2 poziomie!
Ostatnio nie poznaje foldy strasznie sie tam nie bezpiecznie zrobiło żywiołaki wody na -2 poziomie!
Normalnie jest na -3, najwyrazniej ktos go zaciagnal.
Ziomek_94
16-08-2007, 16:13
Na foldzie nie ma ani beho, ani mino maga?
Jest :P pod ziemia ale jest
Joystick-Honera
18-08-2007, 11:53
Prosze o skasowani4e tego posta.
nie zle zrobiony poradnik ale nie musiales pokazywac nie ktorych rzeczy bardziej doswiadczeni gracze beda mieli ci to za zle ;p
Jest :P pod ziemia ale jest
Ta, jasne... I dragon lordy, oraz demony tez tam sobie spaceruja...
Na foldzie nie ma mm! Na mapce te fragmenty z nim to senja... Oraz taki quest dla ciekawskich. W sumie 2 questy.
yo
Fajny poradnik :]
Fajnie że wszystkie potwory są pokazane na mapie gdzie występują.
w ocenie od 1 do 10 masz u mnie 10 :]
pozdro
Mam pytanie, na Senji, w owym zamku w ktoórym miejscu dokładnie jest dźwignia którą mam otworzyć drzwi ;D
Chodzi mi o te drzwi za questem, tam gdzie jest MINO MAG.
PS. Może głupie ale nie mogę znaleźć ;d
Czarny ork
27-08-2007, 23:27
Mam pytanie, na Senji, w owym zamku w ktoórym miejscu dokładnie jest dźwignia którą mam otworzyć drzwi ;D
Chodzi mi o te drzwi za questem, tam gdzie jest MINO MAG.
PS. Może głupie ale nie mogę znaleźć ;d
klucz do tych drzwi jest wogule gdzie indziej, inny quest, da się tam dojść na 2 sposoby.
Gdzie sa te klucze .. ? zeby sie dostac do tego mino maga co jest tp pod zamkiem na senji ? Plxxx odpowiedzcie mi :PP musze tam isc bo mi sie nudzi xd:]:]
Aaa i jeszcze jedno pytanie , poloze water elementala ? a jak tak to ile uhow pujdzie ? :confused:
Gdzie sa te klucze .. ? zeby sie dostac do tego mino maga co jest tp pod zamkiem na senji ? Plxxx odpowiedzcie mi :PP musze tam isc bo mi sie nudzi xd:]:]
Dark helmet quest (http://tibia.pl/quest/Dark_Helmet)
Notabene, pisze to w tym temacie juz po raz enty...
@up
Ciezko poszukac?
http://tibia.erig.net/Water_Elemental
Nie dasz rady.
na 100 % niepoloze ? mam duzo uhow .. ;/ ale no cos skille robia swoje :( apropo pk 32 sorc mnie zpekowal monkiem to zabilem monka i jego xd lot plate legs 121gp troche viali :P
na 100 % niepoloze ? mam duzo uhow .. ;/ ale no cos skille robia swoje :( apropo pk 32 sorc mnie zpekowal monkiem to zabilem monka i jego xd lot plate legs 121gp troche viali :P
Ja nie probowalam. Moze walnac combo za 725, czyli wiecej niz dl (nie masz tyle hp na pewno)... Jak chcesz sie leczyc po jednym uderzeniu to idz. Ale osobiscie nie polecam, nawet dla sportu.
Twoje umiejetnosci pvp bardzo tu nie pomoga.
A jak nadal chcesz isc... To chyba najlepsza taktyka bedzie jak najszybsze podbiegniecie i ubicie go.
@down
Tylko to jest max combo, masz mala szanse na nie ;P.
niee jak bije takie combo to ja nie jestem samobujca xd
kapi4572753
12-09-2007, 20:30
bardzo przydadza sie te mapki gracza nawet ja z nich skorzystalem dowiedzialem sie gdzie sa jeszcze slimy :)
Makibishi
06-10-2007, 23:24
Gdybyś zaznaczył,że na foldzie jest water elemental nie wpadł bym na niego i nie wyszedł z czerwonym hp na 17 lvlu!!;( A i tak miałem dużo szczęścia że użyłem utamo vita bo walnął mi hita 200 ileś.Jakbym nie użył czara to WE nie zabrał by mi całej many tylko całe życie...Potem dowalił mi 100 ileś i zostało mi RH
Gdybyś zaznaczył,że na foldzie jest water elemental nie wpadł bym na niego i nie wyszedł z czerwonym hp na 17 lvlu!!;( A i tak miałem dużo szczęścia że użyłem utamo vita bo walnął mi hita 200 ileś.Jakbym nie użył czara to WE nie zabrał by mi całej many tylko całe życie...Potem dowalił mi 100 ileś i zostało mi RH
Zobacz sobie date dodania poradnika... I przypomnij sobie od kiedy jest tam water elementar. Poza tym, zauwaz, iz zaznaczony jest tam fe. A jesli byl w innym miejscu water niz fe na mapkach - to ktos go tam zaprowadzil. Wiec to nie jest wina autora poradnika.
Makibishi
07-10-2007, 21:38
A jesli byl w innym miejscu water niz fe na mapkach - to ktos go tam zaprowadzil. Wiec to nie jest wina autora poradnika.
Nikt go tam nie zaprowadził bo ja byłem tam kilka razy i on zawsze tam jest :/
Nikt go tam nie zaprowadził bo ja byłem tam kilka razy i on zawsze tam jest :/
Zaprowadzil, znaczy zloorowal... To jest mozliwe.
Michulek
21-11-2007, 16:02
Dobry poradnik. Chodzę na folde skillowac knightem ale zawsze sie bałem co za bydle bedzie mnie bic gdzye zejde niżej, teraz wiem że nie ma co sie bać.
Ocena:8/10
Dawid_1997
08-02-2008, 19:53
Gdzie dokladnie kjest ta skrzynka na foldzie?Sporo tam zarabiam i boje sie o moja kaseX(!!(800gp=1h powiedzcie czy dobrze czy zle)
Mati1235
13-02-2008, 18:18
Te podziemia to sa od wszystkich wysp razem, czy od jednej?? bo nie wiem gdzie one sa!
Te podziemia to sa od wszystkich wysp razem, czy od jednej?? bo nie wiem gdzie one sa!
Sa dwie wyspy z duzymi podziemami - senja i folda, sa polaczone, lecz trudno tam trafic.. I jest to droga tylko w jedna strone.
@2up
Jest na tej gorce na wyspie ;).
WhiteWolf
19-02-2008, 09:00
Jak wejść na poziom -3, tam gdzie są mino, roty i beholdery? Bo nie widze żadnych oznaczeń :P
Jak wejść na poziom -3, tam gdzie są mino, roty i beholdery? Bo nie widze żadnych oznaczeń :P
To wlasnie jest Senja. Jest jedno przejscie z foldy... Mozna tam takze wejsc od strony Senji.
WhiteWolf
19-02-2008, 22:31
Hmm.. dzieki, a jakos konkretniej?:P
Hmm.. dzieki, a jakos konkretniej?:P
Na senji znajduje sie zamek. W nim jest wejscie na poziom -3 na tej mapce... By przejsc, potrzebujesz conajmniej jeden destroy field, klucza (dostepnego z dark helmet quest) oraz troche wiedzy :).
Przejscie z foldy jest takze zwiazane z tym questem... Za pewnymi drzwiami znajduje sie pare fire fieldow, pod jednym z nich znajduje sie wejscie na senje.
WhiteWolf
20-02-2008, 20:03
Dzieki, dzieki, dzieki:D dzisiaj zrobiłm qesta i sam zabiłem 2 mino magów:D:D
Mam jeszcze jedno pytanko.... na -1 poziomie znalazlem klucz do drzwi do mino..... potem na -3 klucz do drzwi na zemek senji....... Znalazłem jeszcze 3 klucz:D co on otwiera?:D (coper 1502, 1503)
Super poradnik bardzo ładnie opisany !:cup::cup::cup::cup::cup::cup:
czarek3d
10-03-2008, 18:10
nie mogę sie teleportować na lodowe wyspy kase mam i nic
nie mogę sie teleportować na lodowe wyspy kase mam i nic
Musisz po prostu isc na przystan, powiedziec hi, nastepnie nazwe wyspy (senja, vega, folda) i po zaplaceniu 10 gp jestes ;). Sprobuj raz jeszcze.
damianmolicki
02-04-2008, 18:22
A co trzeba powiedxiec zeby wrucic na kontynent
Dragon-Fly
02-04-2008, 18:29
Hi-Tibia-Yes ??
Czy ktoś zaktualizuje ten poradnik? Albo lepiej napisze nowy? Bo od pewnego czasu jest więcej lodowych wysp i się potwory zmieniły :P
Bardzo przyjemny poradniczek, tylko mozesz dodac troszke wiecej textu, np. co trzeba napisac zeby poplynac na kazda z wysp i co powiedziec, zeby wrocic- niby proste, ale sporo gracze ma z tym problemy...
Mowie zal !!! gosciu jak nie grasz w tibie to po h*** piszesz a z reszta trzeba umiec dojsc a nie szukac pomocy.
PORADNIK SPOX I MI SIE Podoba :cup::cup: 10/10
rasialdo1
08-06-2008, 11:21
Bardzo Dobry Poradnik!!
Da się z podziemi tam gdzie są mino magi i beho wynieść lootbag na powierzchnię senji? I czy jest tam skrzynka pocztowa?
Da się z podziemi tam gdzie są mino magi i beho wynieść lootbag na powierzchnię senji? I czy jest tam skrzynka pocztowa?
Oczywiście, że się da. Najpierw wchodzisz na górę po schodach (tam gdzie mino guardy), otwierasz drzwi i wrzucasz worek w teleport. Pojawi się on na wieży zamku. Skrzynka zaś znajduje się kawałek na wschód od portu.
Killer1996
27-07-2008, 11:16
Fajny Poradnik Sam Zaraz Wbiajm Na Folde :p
Silverius
25-09-2008, 16:43
:cup:Poradnik wręcz zaj*****y. Najlepsza mapa (wielu ma z tym kłopot, a tobie wyszła zaj*****a).
Ogółem 5. :cup:
Czy powie mi ktoś jak dostać sie na poziom -3 ? :baby:
Odrazu jeśli jest taka mozliwosc to niech dołączy mapkę/mapki gdyż ze mną jak z dzieckiem ;P Opisik odrazu mały do tego nie zawadzi :)
Czy powie mi ktoś jak dostać sie na poziom -3 ? :baby:
Odrazu jeśli jest taka mozliwosc to niech dołączy mapkę/mapki gdyż ze mną jak z dzieckiem ;P Opisik odrazu mały do tego nie zawadzi :)
http://tibia.pl/quest/Dark_Helmet
-3 to Senja.
Dzięki ! Odrazu jak znajde chwile czasu spróbuje tam posiedzieć i poexpić chwilke bo ponoć da sie tam nabić 20-25k exp / h i wynieść dość konkretnego lootbaga B) Jeszcze raz Dzięki ! 8o
Bardzo dobry poradnik a co do wysp Folda najlepsza B)
Parę lvlów na niej nabiłem i jeszcze bije 8o
Polecam bardzo!!!:cup:
mam pytanie jaki key jest potrzebny zeby wejsc na mino?
Mr.Bombastic
27-09-2009, 11:24
Ja po pobycie 2 minut na -1 spotkałem 3 botterów... każdy miał 30+lvl :(:( ciekawe ile ich tam jeszcze jest :/
@topic Poradniczek fajny 7/10 :)
Na początku mógłbyś zrobić odstępy bo trochę głupio się tak czyta wszystko w "kupie". Trochę, krótko.
Makrelov
05-05-2011, 18:42
Przepraszam , poradnik bardzo fajny widać że w niego włożyłeś dużo pracy jednak jest jeden malutki błąd , według tego poradnika poszłem na -3 poziom .. a tam Water elemental .. czego nie ma w twoi poradniku i tak sie skonczyła moja wędrówka.. ;p dopisz tam Water elementala bo to istotny szczegoł. ;p
@up
Zasrany archeolog... to stary temat , kiedyś był tam fe , przed wieloma gównanymi updatami...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.