PDA

Pokaż pełną wersje : Lodowe wyspy(Folda, Senja, Vega) - co, gdzie, jak?

Stron : [1] 2

Andrea
22-04-2005, 18:06
Lodowe Wyspy (Ice Islands) położone są w północno-zachodniej części Tibii. Aby dostać się na nie należy udać się do NPC Nielsona, który prowadzi niewielką przystań położoną na północny zachód od Carlin.
Za niewielką opłatą (20gp) zawiezie on nas na wybraną przez nas wyspę - Folde, Vege lub Senje.
Można także podróżować między wyspami - koszt takiej podróży wynosi 10gp. Powrót na kontynent z każdej z wysp jest darmowy. Rozmawiając z przewoźnikami należy się przywitać oraz podać i potwierdzić cel naszej podróży. Dokąd możemy się udać napisane jest na tabliczkach znajdujących się przy przystaniach.
Co czeka nas ciekawego na każdej z tych wysp?
Na Senji, oprócz niewielkiej wioski, znajduje się zamek wznoszący się w północno-wschodniej części wyspy. Jak głosi legenda, gdzieś w zamku ukryte jest przejście prowadzące do skarbu.
Na północ od wioski znajduje się grota lodowych troli. Aby opuścić wyspę musimy udać się do NPC Andersona, który zawiezie nas na inną wyspę lub na kontynent.
Vega to typowa lodowa pustynia. Oprócz stada winter wolfów i kilku białych niedźwiedzi nic godnego uwagi tu nie znajdziemy. Jedyną atrakcją jest domek Świętego Mikołaja, do którego, niestety, nie możemy wejść, jedynie możemy obejrzeć go z zewnątrz.
Folda - największa i chyba najciekawsza z Lodowych Wysp. Na powierzchni spotkamy frost trolle, winter wolfy i białe niedźwiadki. Jednak byli też tacy co natknęli się tam na Yeti i wielu z nich straciło życie z łap tych tajemniczych potworów. Największą atrakcją Foldy są jej podziemia. Dostać się do nich można wejściem znajdującym się w środku góry w centralnej części wyspy, lub rozkopując łopatą wejście położone na południe od tej góry.
Chodząc po podziemiach Foldy należy uważać przy zejściu na poziom -3, tam gdzie pośród bezkresu lawy wije się wąska ścieżka. Jest to królestwo fire elementala i wielu ciekawskich straciło tam życie.
Na szczycie góry znajduje się skrzynka pocztowa, za pomocą której możemy wysłać paczkę z naszymi zdobyczami. W paczkę należy jednak zaopatrzyć się wcześniej gdyż na wyspach nie ma poczty ani depo.
Udając się na Lodowe Wyspy nie zapomnijcie zabrać ze sobą liny i łopaty, a dla tych co lubią zagadki polecam także kilof, gdyż można tam znaleźć kilka ukrytych wejść.:)

Jakie potwory i gdzie można tam spotkać widać na zamieszczonych mapkach.

http://img301.imageshack.us/img301/4730/ground3kr.jpg

http://img301.imageshack.us/img301/9519/poziom10wl.jpg

http://img301.imageshack.us/img301/2748/poziom24qd.jpg

http://img301.imageshack.us/img301/9653/poziom31jr.jpg

Wejścia/wyjścia oznaczone są literami od A do J.

Przyjemnego zwiedzania :) .

Gunir
22-04-2005, 18:19
...zawiezie on nas na wybraną przez nas wyspę...

może lepiej "przepłynie on z nami na..."

@druga usterka

Tam przy opisie Senji moglas napisac, ze w tym zamku mozna spotkac mino maga i minosy.

@ogólem

OMG! Nice poradnik, huh tekstowo moglas wiecej opowiedziec o tych wyspach (bardziej szczegolowo), do ilustracji nic nie mam - pochwała za nie :)

Arthus Drag'Tail
22-04-2005, 18:24
Bardzo przyjemny poradniczek, tylko mozesz dodac troszke wiecej textu, np. co trzeba napisac zeby poplynac na kazda z wysp i co powiedziec, zeby wrocic- niby proste, ale sporo gracze ma z tym problemy...

Dwimenor
22-04-2005, 18:33
Ocena:6/10
+Wspaniałe fotki(Tibia Map Viewer)
+Teksty: Ładnie napisane, bez błędów.

Podsumowywując: Przenosze.

@Arthus Drag'Tail
Z napisaniem tego to byłoby lekkie przegięcie.

I teraz mała uwaga, do wszystkich. Lodowy wyspy to duży obszar i dlatego można to podciągnąć pod osobny temat. Ale poradniki do każdego expowiska(tak jak ten o jednej grocie w AB ) to już przesada. Zdecydowanie leprze //lepsze, pozdr, p.l -.^// byłyby takie opisujące ważniejsze expowiska w okolicach miast.

Rybzor
22-04-2005, 21:10
Bardzo mi sie podoba ten poradnik, zawsze nie wiedzialem co gdzie i jak na foldzie, sczegolnie mapki fajne, widac ze wlozyles w to duzo pracy :)

Xan Arcanist
22-04-2005, 21:24
Bardzo dobry poradnik. Świetne fotki, przejrzyste opisy. Nic dodać nic ująć.
Wielkie GRATZ!!

Master of Shadows
22-04-2005, 23:06
Bardzo mi się podoba ten poradnik, a w szczególności mapki. :)
Dzięki tym mapkom wiem gdzie są jakie potwory.
Gratulacje za poradnik. :)

Arthus Drag'Tail
23-04-2005, 07:24
@Arthus Drag'Tail
Z napisaniem tego to byłoby lekkie przegięcie.

A to czemu? Nawet jesli przegiecie, to mozna chyba dodac te kilka wyrazow.

Sixoxu
24-04-2005, 19:43
Super poradnik, rzeczywiście przydałoby się więcej tekstu. Ale mapy są naprawde przejżyste. Widać, że zostało włożone w to trochę trudu

Arcania
26-04-2005, 09:40
Czy na lodowych wyspachjest depo? :)

Caer
26-04-2005, 09:50
@Up:
Nie, na Lodowych Wyspach nie ma depo. Jest tylko skrzynka, wiec mozna poslac lupy do domciu, tylko trzeba miec ze soba paczke.

@Topic:
Bardzo fajny poradnik. Myslalem ze dobrze znam Lodowe Wyspy, a tymczasem okazalo sie ze jest jedna lokacja o ktorej nie wiedzialem:). Gratz dla Ciebie, widac ze sporo sie napracowales.

Mishima Kazama
26-04-2005, 11:36
:) Dobry poradnik dla poczatkujacych napewno sie im przyda :evul:

zajac Gro Sho
26-04-2005, 23:17
mam pytanko czy zeby plynac na te wyspy trzeba miec pacc??? bo slyszalem ze aby tam poplynac musisz wykonac questa family brooch...

łasooshekh
27-04-2005, 00:28
Nie trzeba mieć pacc, a family brooch jest potrzebna do podróży na Isle of the Kings a nie na lodowe wyspy:)

zajac Gro Sho
27-04-2005, 07:25
aaa to milo ze sie dowiedzialem ale mam jeszce jedno pytanie na tych wyspach mozna spotkac yeti???

Karoler
27-04-2005, 07:48
niestety mozna.... ja przezylam z nimi 2 spotania.. szkoda ze one nie.. :P

Mishima Kazama
27-04-2005, 12:04
Ostatnio na galanie na foldzie bylo Yeti ale ono jesli sie pojawia to raz na rok albo i rzadziej wiec nie ma obaw no chyba ze grasz na servie gdzie nie bylo jeszcze yeti i masz ogromnego pecha ...

Lukiner
28-04-2005, 15:03
Ja mam maly problem w związku z tą wyspa miedzy Senja a Folda.Czy ktos moglby dopisac ze na te wyspy trzeba miec przy sobie lopate.Bo ja nie wziołem i zonk. Bede wdzieczny jak ktos ok godziny 10:00-11:00 w sobote 30:04:2005 na Titani zostawi tam lopate. Uratujcie Tibianczyka. Plz. (Na tej wyspie na mapie w poradniku znajduje się litera B.)

Lukiner
28-04-2005, 18:43
Już nie musicie mi pomagać ktos odkopal dziure a ja skorzystalem.

Deamon Skeleton
30-04-2005, 10:19
Skoro mówicie, że na lodowe wyspy można sie dostac bez pacc to moglibyście mi powiedzieć co dokladnie musze napisac temu NPC :Ork:

Sir Kareta
30-04-2005, 10:45
bierzesz 20 gp idziesz do tamtego portu mowisz hi potem nazwa wyspy(Folda, Sneja, Vega) yes i jestes na jednej z wybranej wyspie

zoom
30-04-2005, 13:01
Ładnie napisane, na senji fajnie sie expi pallkiem

Arcania
30-04-2005, 13:35
A co jest w tej dziurze gdzie potrzebna jest łopata?..Nie chcę ryzykować jeśli jest tam coś strasznego :D :D

kiuy
30-04-2005, 23:04
looknij na mapke a sie dowiesz co sie tryje za kamienną kopułom:P

sparrow88
01-05-2005, 12:16
a ja mam pytanko odnosnie poziomu - 3
a konkretnie gdzie jest zejscie?
wiem jak dojsc do fire elementala ale np do BH juz nie :/

Pylek
01-05-2005, 15:48
Fajnie ze ktos wpadl na ten pomysl zeby opisac lodowe wyspy.
Moja ocena to 11/10.
Wlozyles duzo wysilku i za to ci gratuluje :cup:

Lukiner
02-05-2005, 11:50
a ja mam pytanko odnosnie poziomu - 3
a konkretnie gdzie jest zejscie?
wiem jak dojsc do fire elementala ale np do BH juz nie :/

No więc żeby dostac sie do tych miejsc z BH to trzeba płynąć na Senję i pokombinować w zamku w podziemiach ale wiecej nie powiem.

Ps. nie wiem czy to ma jakis sens ale czy w tych podziemiac gdzie jest duzo mino i ten BH jest jakis klucz lub jakaś ostra :) nagroda (bo np. klucz przydalby sie do skarbca pod zamkiem [jeśli ktoś wie o co chodzi :p ]). Zbieram wlaśnie Bp Hmm, UH i Gfb i nie wiem czy zejscie do tych podziemi i wybijanie wszytskiego ma sens (musze wiedziec czy cos tam jest ciekawego, bo jak nie to szprzedam to wysztko [bp]) moje skile i lv. są w podpisie. Sprzęt mam całkiem niezły (no przynajmniej broń i tarcza :cup: [nie powiem jakie bo jeszcze ktos mnie skosi na Titani] ale mam p-seta i stell helmeti leather bootsy :p ).

Lukiner
02-05-2005, 17:04
Kurcze tyle osób na forum i nikt mi nie odpisze. :p

Mishima Kazama
02-05-2005, 18:48
na napewno cos tam jest ale nie wiem dokladnie co slyszalem cos ze tam jakis pierscien jest i halabarda ale nie wiem czy to prawda

Lukiner
02-05-2005, 22:11
Ludzie co z wami dopiero jedna osoba mi odpisała!! Zlitujcie się bo nie wiem czy sprzedać BP czy zrobić ten Q......( spacerek :p ) no chyba że tam nic nie ma (mam nadzieje że jednak jest) . I czy do tego skarbca pod zamkiem na Senji można sie jakoś dostać(otworzyć drzwi?)?

Ps. Mam nadzieje że jakiś bardziej doinformowany gracz powie mi mi co mam robic to do godz 7:00 (rano) jutro (czyli 3.05.2005)

Lukiner
03-05-2005, 19:49
Ej kurcze zrobiłem już te BP ( HMM,UH,GFB ) i nikt mi nie odpisuje. Czy opłaca mi się z tym isc na te minosy(guard,arch,mage) pod tym zamkiem (Senja) czy cały koszt tych runów mi się zwróci+dodatkowy zysk (bo Mishima Kazama napisała że tam gdzieś jest jakiś pierścień i halabarda no i nie wiem czy to mi zwróci całe koszty)?

Ps. jeśli ktos nie wie o co mi chodzi niech przeczyta wszystkie moje posty z tego tematu .

Xzonix
03-05-2005, 19:56
W Carlin, opłaca sie tylko expić/skilić początkującemu knajtowi tylko na Frost Islands?? Czy jest jeszcze jakieś fajne miejsce do skilenia?

Lukiner
05-05-2005, 07:39
SPYTAM JESZCZE RAZ:

Czy w tych podziemiach ( pod zamkiem na Senji - poziom -3 na mapce) gdzie jest duzo mino i ten BH jest jakis klucz lub jakaś ostra nagroda (bo np. klucz przydalby sie do skarbca pod zamkiem [jeśli ktoś wie o co chodzi :] ]). Zrobiłem wlaśnie Bp Hmm, UH i Gfb i nie wiem czy zejscie do tych podziemi i wybijanie wszytskiego ma sens (musze wiedziec czy cos tam jest ciekawego, bo jak nie to szprzedam to wysztko [bp]) moje skile i lv. są w podpisie. Sprzęt mam całkiem niezły (no przynajmniej broń i tarcza [nie powiem jakie bo jeszcze ktos mnie skosi na Titani] ale mam p-seta i stell helmet i leather bootsy :p ).

Mam nadzieje że ten post nie będzie uznany jako QS.

U$er
05-05-2005, 08:29
@UP Na tym quescie z tymi BH i minoskami nie byłem, ale wykonałem tego w zamku(będa ci potrzebne destroy fieldy). ALe uważam że nie potrzeba żadnego klucza bowidziałem screen z miejscem z nagrodami i nie było tam żadnych drzwi.

P.S. nagrody w tych questach są bardzo miłe (broad sword, perły, dark helmet itp.)

koyak
05-05-2005, 10:45
Ja zawsze sie bałem zejść na niższe poziomy ,ponieważ nie lubie napisu "You are dead". Jak by sie dało to bym ci dał nagrode nobla. :)

Lukiner
05-05-2005, 12:00
@UP Na tym quescie z tymi BH i minoskami nie byłem, ale wykonałem tego w zamku(będa ci potrzebne destroy fieldy). ALe uważam że nie potrzeba żadnego klucza bowidziałem screen z miejscem z nagrodami i nie było tam żadnych drzwi.

P.S. nagrody w tych questach są bardzo miłe (broad sword, perły, dark helmet itp.)

To i ja zrobiłem ale lepiej nie pisz co jest potrzebne do tego questa bo to może być QS, wystarczy że napiszesz jaka to nagroda.

Klucz jest potrzebny bo jak sie przyjrzysz (jak staniesz obok tych skrzynek) to zauwarzysz po dwoch stronach dwa male skarbce. Ja tam byłem i gdy wybyiłem minomaga i minosy i chciałem otworzyć te drzwi to pojawił się napis "It's locked" więc musi bic tam gdzieś klucz. A w dalszej cześci salina dole sa schody na dol i tam są mino guardy,archery, zwykłe i gdzieś tam jest jeszcze mino mag i one na bank coś pilnują ale nie wiem co. I dlatego chcem tam sie wybrać a nie wiem czy te BP (Hmm.Gfb, uh) wystarcza mi i czy to mi się opłaca.

Hory portier
10-05-2005, 22:55

W poradniku wyraznie jest napisane ze nie ma tam depo

Garnal
11-05-2005, 20:18
Mam pytanie jestem 11 poziomowym knight'em. Czy na tym poziomie opłaca mi się tam wyruszać. Chodzi mi oto czy te wyspy nie są za trudne jak na mój poziom?

Gunir
13-05-2005, 14:46
Mam pytanie jestem 11 poziomowym knight'em. Czy na tym poziomie opłaca mi się tam wyruszać. Chodzi mi oto czy te wyspy nie są za trudne jak na mój poziom?

Nie, najsilniejsze potwory tam to fire elemental i minotaur archer, no ale najpierw trzeba do nich dotrzec... mozesz spokojnie isc, poexpic na rotwormach, minotaurach - dobry loot, exp.

Bubbler Knight of Nova
04-06-2005, 21:09
nigdy nie spotkałem minomaga, ale zdaje mi się, że on jest silniejszy od archera;)

Mandark
17-06-2005, 13:36
Ogolnie nic nie mam do tego poradnika. Jest gitniawkowo zrobiony, ale radze uwazac lowlevelowca na PK, ktorzy czesto tam buszuja. Czesto widze jak ktos podlatuje pod depo z krzykiem "PK in Folda". Moj kumpel tez tam zginal na 15lvl. Aha, jesli ktos sadzi ze majac ponad 20lvl nic mu nie zrobia to zeby sie nie pomylil, gdyz wystepuja oni w grupkach 4-5 osobowych po 12-20lvl kazdy. Ostroznego expienia! ;)

glupek
18-06-2005, 08:18
ludzie znalazłem copper key na foldzie i niewiem do czego słuzy moze byscie mi pomogli prosze o szybką odpowiedź B) jest to klucz ze skrzynki i nie wiem co jest za drzwiami co moge tam dostac z gory thx cya

Avendrion Alladmoon 17lvl 23 mglvl :cup:
Rubera

Pebix
23-06-2005, 16:44
[FONT=Arial Black][SIZE=3] jestem pod zamkiem na senji, zniszczylem wszystkie ff, pf, ef i otworzylem drzwi a za nimi jest magic wall i nie wiem jak przezniego przejsc :blazen: ;(

Sir RFI
23-06-2005, 19:45
W dniu dzisiejszym podróż między wyspami lodowymi jest płatna ( 10 gp ) bo popłynełem. Dobrze ,że wziełem więcej pieniędzy niż trzeba , bo bym utkanł na wyspie lodowej. Przynajmiej tyle dobrze ,że powrut jest nadal bezpłatny . I tak przy okazji przypomne ,że cena podruży na jaką kolwiek wyspe z portu NPC Nielsion'a nadal wynosi 20 gp.

Brick Top
27-06-2005, 17:51
Co powiedzieć żeby wrócić z Foldy do Nielsona ?

Donas
27-06-2005, 19:19
A ja mam taką ciekawą sprawę: otóż jak się zagada do kapitana obojętnie jakiej wyspy to mówi o tym, iż transportuje różne rzeczy. Tylko w tym sztapel - jak zrobić tak aby przetransportował, np. lootbaga (dałem przykład, więc nie pisać mi o skrzynce)? Próbowałem wszelkich metod bez skutku.

Pogromca pk
28-06-2005, 14:15
Świetny poradnik, gratuluję.

@up:
Kapitan nie przetransportuje twojego lootbaga. Mozesz go najwyzej wyslac parcelem do miasta.

Grzegol
04-07-2005, 18:04
Bardzo fajny poradnik, przydatne screeny i opisy. BRAWO! :)

Vicente
08-07-2005, 21:52
Super poradnik jest wnim wszystko :cup:

ulatwi mi to podroz po tibii :p

Tibio-gracz
09-07-2005, 10:07
Nie pochwalam tego poradnika.To bylo kiedys fajne expowisko.Ale znow znalazl sie jakis debil i napisal poradnik.Takich poradnikow nie powinno byc.Kiedys ryzykowalem i sam odkrywalem takie miejsca po to zeby bylo fajne expowisko.Ludzie nie piszcie takich poradnikow!Nie wiem czemu modkowie to toleruja.Wogole uwazam, ze nie powinno byc spisow tarcz, broni, helmow itp.Czy nie jest to przyjemnosc gdy znajdujemy jakis helm i mowimy sobie: "Ale super takiego jeszcze nie mialem"?A tak wchodzimy na strone i znamy wszystkie helmy.Wiec mowie ten poradnik jest do "czterech liter". Psuje expowiska tym co sami ryzykownie je odkrywali.Modkowie zrobcie cos z tym!Przeciez to jest podobne do quest spoilingu!!!

lepek
09-07-2005, 20:51
Po co takie poradniki? Lepiej takie rzyczy odkrywać samemu, ewentualnie dowiedzieć się od kumpli, znajomych. Na takich wyspach niestety jest teraz bardzo wielu pkerów. SAm ostatnio tam padłem :(

Andrea
10-07-2005, 05:36
Nie pochwalam tego poradnika.To bylo kiedys fajne expowisko.
Nie musisz pochwalać. Innym jednak się podoba. A expowisko nadal jest fajne.
Ale znow znalazl sie jakis debil i napisal poradnik.
Według ciebie wszyscy co piszą poradniki to debile? Obrażasz uzytkowników tego forum.
Wogole uwazam, ze nie powinno byc spisow tarcz, broni, helmow itp.Czy nie jest to przyjemnosc gdy znajdujemy jakis helm i mowimy sobie: "Ale super takiego jeszcze nie mialem"?A tak wchodzimy na strone i znamy wszystkie helmy.
No pewnie, masz racje, nie powinno być także map Tibii, map miast, mapy respawnu, spisu potworów, w ogóle nie powinno być tego forum i tej strony. Myśląc tak jak ty to nie powinno być zadnych stron o Tibii, bo po co? Niech każdy odkrywa wszystko sam. Człowieku, zastanów się co mówisz!
Przeciez to jest podobne do quest spoilingu!!!
Przeczytaj sobie w regulaminie forum co jest uważane za quest spoiling.
A w ogóle, jakbyś przeczytał wszystkie posty w tym temacie to byś zauważył, że, mimo poradnika, wielu nadal ma trudności w poruszanie się tam. W końcu w tym poradniku nie ma wszystkiego właśnie ze względu na QS.
Po co takie poradniki? Lepiej takie rzyczy odkrywać samemu, ewentualnie dowiedzieć się od kumpli, znajomych. Na takich wyspach niestety jest teraz bardzo wielu pkerów. SAm ostatnio tam padłem
No właśnie, odkrywać samemu, czy dowiedzieć się od kumpli, znajomych? A może z poradnika?
To chyba jest różnica. A pk-erzy są wszędzie, nie tylko na tych wyspach.

Tibio-gracz
10-07-2005, 11:12
"Nie musisz pochwalać. Innym jednak się podoba. A expowisko nadal jest fajne.

Tam kiedys bylo malo ludzi.A po tym poradniku jest ich pelno!

"Według ciebie wszyscy co piszą poradniki to debile? Obrażasz uzytkowników tego forum."

No moze z debilami to troch przesadzilem ale jest to denerwujace, ze powstaja takie poradniki.

"No pewnie, masz racje, nie powinno być także map Tibii, map miast, mapy respawnu, spisu potworów, w ogóle nie powinno być tego forum i tej strony. Myśląc tak jak ty to nie powinno być zadnych stron o Tibii, bo po co? Niech każdy odkrywa wszystko sam. Człowieku, zastanów się co mówisz!"

Dobrze wiem co mowie!Wlasnie tak!Takie strony sa zbedne!Nie powinno ich byc.

"Przeczytaj sobie w regulaminie forum co jest uważane za quest spoiling.
A w ogóle, jakbyś przeczytał wszystkie posty w tym temacie to byś zauważył, że, mimo poradnika, wielu nadal ma trudności w poruszanie się tam. W końcu w tym poradniku nie ma wszystkiego właśnie ze względu na QS."

Regulaminu jeszcze nie czytalem ale przeczytam.

Andrea
10-07-2005, 12:14
Tam kiedys bylo malo ludzi.A po tym poradniku jest ich pelno!
Bzdura. Przed tym poradnikiem też ich trochę było. A wogóle, jeśli nie zauważyłeś, to w Tibie teraz gra znacznie więcej ludzi niż kiedyś, więc i tam jest ich więcej.
Dobrze wiem co mowie!Wlasnie tak!Takie strony sa zbedne!Nie powinno ich byc.
To po jaką cholere tu jesteś i czego tu szukasz? Nie powinno cię tu być.
Wyjdź i odkrywaj wszystko sam, a nie szwędasz się po stronach o Tibi.
Regulaminu jeszcze nie czytalem ale przeczytam.
Pozostawiam to bez komentarza.

Tibio-gracz
10-07-2005, 18:00
"Bzdura. Przed tym poradnikiem też ich trochę było. A wogóle, jeśli nie zauważyłeś, to w Tibie teraz gra znacznie więcej ludzi niż kiedyś, więc i tam jest ich więcej."

Wiec po co robiles ten poradnik?Po to zeby ktos sobie go przeczytal i nie chodzil w te miejsca?A na Arcanii liczba osob sie juz gwaltownie nie zwieksza.

"To po jaką cholere tu jesteś i czego tu szukasz? Nie powinno cię tu być.
Wyjdź i odkrywaj wszystko sam, a nie szwędasz się po stronach o Tibi."

Po prostu nie moge sie oprzec.Tylko sobie mysle, ze gdyby nie bylo takich stron to Tibia bylaby jeszcze bardziej tajemnicza.

I jeszcze mam taki problemik.Nie wiem co sie stalo ale chyba cos wylaczem i nie moge w internecie pisac polskich liter takich ja "el" "om"Czy wie ktos jak temu zaradzic?Prosze o pomoc

danielski2
10-07-2005, 18:57
Bardzo fajny poradnik.Przyda mi sie bo planowalem nawet isc tam na te wyspy i teraz wien gdzie jest Minomag i ta nie pojde.

--------------------------------------------------------------------------
Nick: -------------
Świat: Celesta
lvl 10
mlvl 10
Best solo : slime
Best team : 6x ghoul

BucOL
13-07-2005, 14:09
;( Chcialem prosic o pomoc ... wiem ze na -3 jest quest ... ale nie mam pojecia jak sie tam dostac przekopalem juz polowe foldy i na prawde chcial bym poznac ten sekret ... specjalnie konto zalozylem , jezeli byl by ktos dobry na tyle zeby przynajmniej naprowadzic mnie na ta dziure byl bym baardzo ale to bardzo wdzieczny :confused:

Tibio-gracz
13-07-2005, 16:37
Nie martw sie!Zostala ci jeszcze druga polowa.Jak ja przekopiesz to porozmawiamy.

BucOL
16-07-2005, 16:48
No ludzie co z wami !!??!!??!!?? ... pomozcie mi bo i tak to wam nie szkodzi napisac gdzie jest zejscie z -2 na -3 ... chcialem pochodzic po beholderach i minosach a wam korona z glowy nie spadnie jak napiszecie gdzie sie schodzi ...
z góry THX dla osoby ktora podzieli sie wiedza :)

Skrzat
22-07-2005, 19:26
Czegos mi tu brakuje :P juz wiem Yeti

A poradnik zarabisty gratz.....

Jeterek
29-07-2005, 14:08
Pierwszy raz wybrałem się na lodową wyspe (Senje).Chciałbym was poprosic abyscie napisali mi co trzeba napisac do Andersona żeby przyplynac do Nelsona.
Prosze o szybką odpowiedz,ponieważ stoje tu juz 2 dni i niewiem co robic.

Burakou
29-07-2005, 14:18
Trzeba napisać "hi", a potem nazwę wyspy, na której npc Nelson się znajduje, a potem "yes".

Rider death
30-07-2005, 19:24
HEH Yeti to wielka tajemnica. Niezwykle rzadki i dosyć mocny potwór. Ja bym chciał tylko powiedzieć ze kilka razy udało mi sie z mojimi kolegami spotkać go było dość ciekawie.............. lecz nikt z nas nie przeżył. Spotkaliśmy go blisku punktu E. Tam gdzieś chodzi sobie ale to nie oznacza że jest tam jego resp może byc na każdej części wyspy. X( teraz to bym go zabił z kolesiami ale już mamy problem ze znalezieniem go X(

karmiel
31-07-2005, 04:31
co do pkeruw ja gram na non-pvp ;) poradnik zrobiony jest dobze mapki tez ladne brawo (mam nadzieje ze nie opiszesz mojego expowiska) :p

jogurt0
01-08-2005, 10:48
spox poradnik dla tych co nie znaja respu na lodowych wyspach. przydatna rzecz.

TuRaN
02-08-2005, 00:38
Fajnie, zawsze mnie ciekawily podziemia Foldy balem sie tam chociaz na niskim lvl gdy tam expilem a jak mialem wysoki nie mialem czasu :p
Thx za mapke fajna rzecz i pzyteczna miej osub dzieki tobie padnie ;)

Level :32
Vocaction: Royal Paladin
Skills: 68.52
Swiat: Astera

Skille slabe bo non pvp narska !

Bake Romkant
02-08-2005, 15:33
może lepiej "przepłynie on z nami na..."

@druga usterka

Tam przy opisie Senji moglas napisac, ze w tym zamku mozna spotkac mino maga i minosy.

@ogólem

OMG! Nice poradnik, huh tekstowo moglas wiecej opowiedziec o tych wyspach (bardziej szczegolowo), do ilustracji nic nie mam - pochwała za nie :)

Koles czepiasz sie szczegolow wane ze jest taki poradnik jak ci cos niepasi to rusz tyłek zaprzeproszeniem i zrob sam :) bo jak bytego poradnika nikt nik nie zrobil to bys niewiedzial ze takie wyspy pewnie istnieja na tibi :D

loony93
03-08-2005, 12:58
Ogólnie rzecz biorąc 9/10. Można by było dodać jeszcze kilka szczegółow (np. co znajduje się w Senja Castle), pozatym wszystko jest git. ;)

parada
09-08-2005, 14:46
dobry poradnik

Jerkov Thundersword
12-08-2005, 12:16

Nie ma, ale dla wielbicieli lootbagów są skrzynki poczowe. :)

@re: Kamos

A komu by się chciało to czytać? Napewno nie mnie... obrazki plax :)

pukacz
17-08-2005, 11:53
Co mam napisac zeby wrocic z Foldy? Nie piszcie "napisz gdize chcesz poplynac" albo "hi i nazwa wyspy" Napiszcie DOKLADNIE to co mam powiedziec bo i ja i pewnie pare osob nie wie co napisac.. probowalem: carlin, main, home, go back, kazodroon.. i nic..

Xyrius
17-08-2005, 17:36
Wpisz TIBIA.

Hi
tibia
yes

i już jesteś w domku ;) (tzn. na mainie)

Skrabiii
30-08-2005, 10:05
czy jest inne wyjście z -3 poziomu prucz tego w podziemiach zamku senji ?

Byrekpl
03-09-2005, 11:27
teraz byłem na wyspach i niewiedziałem jak wrócić :D:D próbowałem powiedzieć : Carlin, mainland, nielson etc i nie wiedziałem co zrobić :/ spytałem się tutora a tu trza powiedzieć hi tibia yes....

ups nie przeczytałem całego tematu hyhy

Andrea
03-09-2005, 18:42
czy jest inne wyjście z -3 poziomu prucz tego w podziemiach zamku senji ?

Z poziomu -3 możliwe jest tylko wyjście przez zamek na Senji.

kryzys
17-09-2005, 00:07
Mój pierwszy post :baby: witam wszystkich :]

no więc postaram się odpowiedzieć na kilka pytań
SPYTAM JESZCZE RAZ:

Czy w tych podziemiach ( pod zamkiem na Senji - poziom -3 na mapce) gdzie jest duzo mino i ten BH jest jakis klucz lub jakaś ostra nagroda (bo np. klucz przydalby sie do skarbca pod zamkiem [jeśli ktoś wie o co chodzi :] ]). Zrobiłem wlaśnie Bp Hmm, UH i Gfb i nie wiem czy zejscie do tych podziemi i wybijanie wszytskiego ma sens (musze wiedziec czy cos tam jest ciekawego, bo jak nie to szprzedam to wysztko ) moje skile i lv. są w podpisie. Sprzęt mam całkiem niezły (no przynajmniej broń i tarcza [nie powiem jakie bo jeszcze ktos mnie skosi na Titani] ale mam p-seta i stell helmet i leather bootsy :p ).

Mam nadzieje że ten post nie będzie uznany jako QS.

Po pierwsze potrzebny jest klucz z poziomu -1 podpowiem ze znajduje sie w skrzynkach kolo fire fildów. Gdy go mamy udajemy sie w miejsce gdzie na tym poziomie jest mino archer uzywamy klucza zabijamy archera na koncu korytarza uzywamy kilka destroy fildow i między dwoma kamieniami kopiemy dziure kilofem i magicznym sposobem jestesmy na [B]-3
UWAGA to droga bez powrotu!!!
wiecej nie powiem bo by mnie ktos o QS posadził :P
na -3 znajduja sie dwa klucze jeden z nich jest do dzwi w zamku senji
Do skarbca dostac sie nie mozna. Chyba :P

sry za bledy ale moge mam na to papiery :evul:

Knight of Bhall
17-09-2005, 00:55
Świety podręcznik tylko jedno mnie zastanawia jak długo bym musiał chodzić po foldzie żeby spotkać Yeti?? 8o

Lord Rad
06-10-2005, 21:39
Czy lodowe wyspy są też dla facc, czy tylko dla Pacc (chce poskilować dista)

caveki
09-10-2005, 19:58
Lodowe wyspy są dla wszystkich ;p

JEŚLI KTOŚ ZNA DOBRE EXPOWISKA DLA 15-20LVL (KNIGHTA) TO NIECH PISZE

;) !!! Gratuluje dobrego poradnika !!! ;)

Pietru
11-10-2005, 17:31
Niedlugo wyruszam na te wyspy

Darkar Maniak of Lucera
31-10-2005, 10:47
Jak powróci na Kontynent ??????

Proszę o szczegółowy opis . !!!

Plissssssssss.... Utknołem tam ! :confused: :confused: :confused:

piedras
01-11-2005, 08:12
hi
tibia
yes
I jestes w domu :p

caveki
13-11-2005, 03:12
Przewarznie takie rzeczy napisane sa na tabliczkach przy przystani/porcie...badz uwazny ;p

dr zlo
13-11-2005, 11:34
no jasne ze nie

dr zlo
13-11-2005, 11:35
Jak powróci na Kontynent ??????

Proszę o szczegółowy opis . !!!

Plissssssssss.... Utknołem tam ! :confused: :confused: :confused:
muwisz do tego faceta na lodzi tibia

Arcania Tastiel
13-11-2005, 12:53
Boże drogi...jaki syf robicie. Na moje pytanie znalazłam juz z tuzin odpowiedzi. Dobrze dziekuje ale widzicie w tym tylko kolejną okazję do nabicia postu...

Moze autor poradnika by edytowal pierwszy post i napisał am jak wrocic. Bo z 20 osob sie juz o to napewno pytalo. Bo czywiscie ludzie sa leniwi i nie chca przewertowac 2 strony tematu ;/

Nazgul of Shadow
21-11-2005, 07:05
Bardzo mi się podob ,ale jedna rzecz mi nie pasuje... Mogłeś na -3 poziomie też zrobić te rusunk8i potworów!

urlich grzes
18-12-2005, 22:20
nie zrobil to mial jakis powod... moze mu brakowalo czasu a moze po prostu za malo miejsca i tak to co zrobil jest wporzo a jak masz na tyle dobra postac ze odwazysz sie wejsc na -3 to spokojnie dasz rade doczytac

Andrea
23-12-2005, 08:38
Bardzo mi się podob ,ale jedna rzecz mi nie pasuje... Mogłeś na -3 poziomie też zrobić te rusunk8i potworów!

Znalazłem troche czasu i uaktualniłem mapki :)

Burakou
23-12-2005, 08:58
Widzę, że go upiększyłaś. Wielkie gratulacje za tak piękny i przydatny poradnik!

Wierzbik
23-12-2005, 15:23
moze glupie pytanie i gdzies juz padlo ale ni przeczytalem calrgo tematu za co z gory przepraszam

a wiec tak

jak dostac sie na -3 nie do miejsca z fire elementalem bo caly -2 oblazlem i nie znalazlem :confused:

dungeons lord
23-12-2005, 19:16
poradniczek fajny przejzystu duzo mowi ogólnie 9/10 gratz i pozdro

Spongyfhy
29-12-2005, 15:53
Może mi ktoś powiedzieć, gdzie można zdobyć klucz do pomieszczenia z minotaurami na -1 poziomie Foldy?

Jeśli to pytanie już gdzieś padło, a ja go nie zauważyłem, to sorki :confused:

fenear
29-12-2005, 19:25
;) Baardo mi sie podoba nawet oznaczyles gdzie sa jakie potwry ;). Własnie mialem sie wybrac na Folde i dzieki temu bedzi mi sie lepiej expilo!!
sUPER!! :cup:

urlich grzes
29-12-2005, 20:07
Może mi ktoś powiedzieć, gdzie można zdobyć klucz do pomieszczenia z minotaurami na -1 poziomie Foldy?

Z moich zwlok 8o bo zgubilem jakis klucz a nie wiedzialem co z nim zrobic wiec to pewnie ten byl :D ale gdzie go zdobylem nie pamietam :/

Edit: Pamiętam to było z ogniem.... Wskazówka: "Znajdź palący się korytarz i zatop sie w otchłani żywioły. W jednej ze skrzyń znajdziesz cel poszukiwań."

Wskazówke sam wymyslilem :D a czy dokladnie o ten klucz chodzi pewny nie jestem

Wierzbik
30-01-2006, 20:15
po raz kolejny sie pytam bo przed tem jakos nikt nie kwapil sie mi odpowiedziec:( a wiec ... jak dostac sie na -3 nie do miejsca z fire elementalem bo caly -2 oblazlem i nie znalazlem ??????

z gory thx

Turbo
02-02-2006, 12:29
Pamietam kiedys idzie sobie muj kumpel na foldzie i wszeld na poziom z fire elementalem :D:D NIewiedzial oczywiscie ze tam jest:P Nagle bum 2 hity i go niema hehehehe zwalaaa!!!!:D:D

Priestesss
06-02-2006, 16:17
Jak tylko zejdziesz na -1 to idż kawałek w góre i potem w prawo. Pewnie wiesz, że tam jest dojście na -2 (w takiej podwojnej komnacie z rotami). Zejdziesz na -2 i od razu kratkę w prawo masz zejście na -3. Wiem, bo czasem jak się rozpędze to tam spadam :)

Pozdrawiam i życzę powodzenia z FE

Przy okazji witam wszystkich :* :) - mój pierwszy post

kamil_27
07-02-2006, 21:18
co trzeba napisac zeby z lodowych wysp wrocic do nielsona ??

Geralt ze Spychowa
10-02-2006, 15:15
co trzeba napisac zeby z lodowych wysp wrocic do nielsona ??

hi - tibia - yes

spoko poradnik ;) tak powinny byc miescowki potworow prezentowane we wszystkich poradnikach

Pozdr!

Skahtul
15-02-2006, 17:31
Mój pierwszy post :baby: witam wszystkich :]

no więc postaram się odpowiedzieć na kilka pytań

Po pierwsze potrzebny jest klucz z poziomu -1 podpowiem ze znajduje sie w skrzynkach kolo fire fildów. Gdy go mamy udajemy sie w miejsce gdzie na tym poziomie jest mino archer uzywamy klucza zabijamy archera na koncu korytarza uzywamy kilka destroy fildow i między dwoma kamieniami kopiemy dziure kilofem i magicznym sposobem jestesmy na -3
UWAGA to droga bez powrotu!!!
wiecej nie powiem bo by mnie ktos o QS posadził :P
na -3 znajduja sie dwa klucze jeden z nich jest do dzwi w zamku senji
Do skarbca dostac sie nie mozna. Chyba :P

sry za bledy ale moge mam na to papiery :evul:

Jest tam zejście bez powrotu na -3 ale... Mam pytanie do graczy którzy tam byli,bo ja nie zgłębiałem tego miejsca a potrzebuje kluczyk do tego miejsca gdzie sa zamkniete drzwi na Senji.Tam sie robi Questa na BroadSwordzika i kilka białych perełek.Prosił bym także o wymienienie najlepszego potwora na -3 jak sie idze po klucz.Mój pierwszy post :baby: zabardzo się nie czepiajcie ale każdą krytykę przyjmę.

Z góry dziekuję.

@Edit:Jeśli ktoś gra na Celescie a "sypnie swoje trzy grosze na moje pytanie" slużę pomocą.

MrZagadka
17-02-2006, 18:40
Wszystko jest ok, ale gdzie tu jest mapka Senji ?? Jak mam sie dostac na poziom -3 ale nie tam gdzie jest FE. Jak robie Questa z nagrodami 3 white peral i Board sword to przy teleporcie sa drzwi, istnieje do nich klucz ?

Skahtul
18-02-2006, 22:29
Wszystko jest ok, ale gdzie tu jest mapka Senji ?? Jak mam sie dostac na poziom -3 ale nie tam gdzie jest FE. Jak robie Questa z nagrodami 3 white peral i Board sword to przy teleporcie sa drzwi, istnieje do nich klucz ?

Eh... :p Jest do tego klucz. :D

Wacik
19-02-2006, 22:00
Jezu, przy drzwiach do quest jest "magic wall" nie da się go usunąć desteroy fieldem. Wcześniej tego nie było.

Pomużcie!!!

Drzamich
22-02-2006, 17:45
Mam pytanie, czy żeby popłynąć na lodowe wyspy trzeba mieć Pacca?

Thorin-Debowa Tarcza
22-02-2006, 17:57
Mam pytanie, czy żeby popłynąć na lodowe wyspy trzeba mieć Pacca?

nie......only 20/10 gp

Mendrek
23-02-2006, 20:35
Bardzo fainie to napisales i te mapki,wlozyles w to duzo pracy :cygaro:
_-GRATZ-_

Maxme
25-02-2006, 15:41
Dobry poradnik, a zwłaszcza repsawn ;)

Donald8
28-02-2006, 13:57
Witam ciągle chce się dowiedziec jak sie idzie na 3 poziom Foldy bo z tego co wiem to tam duzo minosuw jest a chcalbym potrenic skille PLX odpX(

Eochyman
11-03-2006, 18:40
Super poradnik sam narazie expie na lodowych wyspach i teraz wiem gdzie mogę dojść moja ocena 10/10

BIG GRATZ!!!:cup: :cup: :cup:

Prostyy
15-03-2006, 13:49
niewazne juz

Vorment1
20-03-2006, 17:45
Wydaje mi sie czy niema tam pokazanych zejsc z -2 do -3 ? :(

Olafisko
20-03-2006, 22:05
Wszystko przejrzyscie wykonana, opisane co gdzie i jak....
Moge tylko powiedziec: GRATZ!:D

Degergo Luca
24-03-2006, 19:11
Jak dla mnie poradnik super :)
Może nie ma zbyt dużego opisu lodowych wysp, ale są przejrzyste mapki z respawnem potworków :)
Jak dla mnie bardzo fajny poradnik.

Nyksus
30-03-2006, 10:46
@up
Wg.mnie opisy są staranne i wystarcząjące ;)

@topic
No gratuluje poradnika. Tak czy siak wiedzialem mniej wiecej jak sie poruszac po foldzie/senji ale i tak sie bardzo przydal np. z fire emelentalem bo o tym nie wiedzialem :faceoff:

PS :
a ja znalazłem coś bardzo ciekawego na Vedze :confused: Sprobujcie to znaleśc...

Dragmax
02-04-2006, 06:29
Mam pytanie (nie chciało mi się wszystkiego czytac) . Czy na Foldzie jest jakiś quest?Słyszałem że jest ale tylko tylo. Please fast answer.

Nyksus
02-04-2006, 13:59
Na Foldzie questu nima...na Senji jest ;) ale jak go zrobic to skapnac musisz sie sam. W temacie jest wiele wskazówek :D

Qesis
04-04-2006, 14:47
hej moj pierwszy post ;) :] :baby:
mam pytanko : czy te klucze COPPER 4501/02 są do tych komnat obok na quescie w senji czy do drzwi ?
KUPIE JEDEN/DWA KLUCZE 4501/02 NA SERWERZE LUMINERA OKOLO GODZINY 19 WE WTOREK (czyt. dzis)

Sivillas
05-04-2006, 21:38
może ktoś mi ojaśnić, jak dostać się do beha na foldzie.
z rysunków nic nie wynika.
domyślam się, ze kilofem, ale... to szukanie igły w stogu siana...

mientusek
12-04-2006, 12:46
:) :) :) czy ktos by mógl mi powiedziec jak dojsc na Ankrahmun jak wiecie jak dojsc na folde :) :) :) bo tyle juz szukalem ale nigdzie tego niema;( ;( ;(

mientusek
12-04-2006, 12:48
:baby: :baby: :baby: nie ma :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby:

Miko
12-04-2006, 12:56
Szkoda że (szczególnie) Folda jest jednym z najlepszych miejsc dla PK

Todix Dain
13-04-2006, 09:46
przydatny poradnik dla nowych graczy. bardzo fajny!

Szympeq
23-04-2006, 19:58
@up

a ja znalazłem coś bardzo ciekawego na Vedze :confused: Sprobujcie to znaleśc...
Co ty tam znalazłeś? Ja szukałem pół godziny i nic. Zero.;(

krzysiek1992
03-05-2006, 06:51
Arcania na lodowych wyspach nie ma Depotu ale i tak jak by bylo nie masz gdzie uciec jezeli grasz na pvp poniewaz jaksie na ciebie ostro napala to cie w grupce rozjebią :/:baby: :evul: :confused:

Knight mathoff
07-05-2006, 22:09
Witam. Mam duuży problem, i chciałbym prosić was o pomoc w jego rozwiązaniu. Do 17 maja muszę znać drogę PODZIEMNĄ z Foldy na Vegę. Jest możliwe, że taka droga w ogóle nieistnieje, niemniej ta możliwość to jakieś 10%... Chciałbym prosić o dokładne odpowiedzi doświadczonych graczy. Chciałbym jednocześnie podkreślić, że zależy mi na poważnych odpowiedziach, a nie "jarek mówił, że adrian mu powiedział, że on tam był, ale nie ma mapy..." czy też "słyszałem że istnieje, ale nigdy nie byłem na foldzie".

Mile byłaby widziana mapka z nakreślonym dojściem. Z góry wszystkim dziękuję.
Mathoff.

Ps: poradnik łądnie napisany, aczkolwiek brauje w nim co najmniej 1 miejsca... gdzie trzeba zniszczyć fire fielda i wykopać dziórę kilofem.

Mathoff~~

Luke Firemaster
10-05-2006, 21:52
NIE MA takiej drogi. Po prostu jaskinia Winter Wolf`ów na Vedze jest blisko kompleksu jaskiń Foldy. Za to można przejść z Foldy na Senję... ale to niezbyt łatwe ;)

Moje pytanie: gdzie jest klucz do drzwi na poziomie -1, za którymi są minotaury i mino archer? Na tej (http://img301.imageshack.us/img301/9519/poziom10wl.jpg)] mapce jest to pomiędzy literami G, H i E. Tam gdzie mino archer. Nie da się tam wejść bez klucza...

Knight mathoff
11-05-2006, 09:01
ta droge niestety istnieje... przynajmniej na te 90%. To, że na Vedze jest tylko 1 tunel, a raczej podziemna jaskinia, nic nie znaczy. Można po prostu na przykład wyjść w jakiejś części mapy. Dojście z foldy na senje jest stosunkowo łątwe. Klucz ten można chyba zdobyć z questy właśnie na Senji...

zostało mi 6 dni...

Luke Firemaster
11-05-2006, 11:14
Spójrz na ta mapę. NIE MA innego wyjścia z wyskokości Vegi niż to z literką D. A ta jaskinia nie styka się z kompleksem jaskiń z Foldy.

Knight mathoff
11-05-2006, 19:23
Ech... a może gdzieś jest wejście do podziemi, i teleport?
wielu starych graczy z Antici mi mówiło, że ta droga jest.
Znaleźć ją muszę, bo próbóję się dostać do najstarszej polskiej guildii General Levy of Sarmats. Z wielu, zostało mi już tylko to zadanie do wykonania... więc po prostu MUSZĘ znaleźć tą drogę... B)

Luke Firemaster
11-05-2006, 21:17
Nie wiem. Spójrz na mapę w poradniku i popróbuj pokopać kilofem w okolicy Vegi... sam nie wiem.

Powtórzę swoje pytanie:

Moje pytanie: gdzie jest klucz do drzwi na poziomie -1, za którymi są minotaury i mino archer? Na tej (http://img301.imageshack.us/img301/9519/poziom10wl.jpg) mapce jest to pomiędzy literami G, H i E. Tam gdzie mino archer. Nie da się tam wejść bez klucza...

Knight mathoff
12-05-2006, 13:57
Znajdziesz go przeszukując skrzynki na Senji...

LaM4
12-05-2006, 14:10
Moje pytanie: gdzie jest klucz do drzwi na poziomie -1, za którymi są minotaury i mino archer? Na tej mapce jest to pomiędzy literami G, H i E. Tam gdzie mino archer. Nie da się tam wejść bez klucza...
Powiem Ci tylko że jest to jest klucz numer 4503 i jest niedaleko :) (będą potrzebne destroy fieldy)

Mero Wojtek Pall
12-05-2006, 16:40
Thx fajnie na foldzie.Tylko yeti spodkalem.:/ z 10 HP ucieklem.Ale niezle z cegly mi walnął.

Knight mathoff
12-05-2006, 17:07
10% to zawsze jest 10%...
A tego leadera to trzeba pistolnońć zasztrzelcem... albocóś...
Nie ma takiej drogi B) Sorry za kłopot i głupie pytanie... ale paru graczy mi mówiło, że jest...

Knight Mathoff has been invited.

Hrhr.

Luke Firemaster
19-05-2006, 12:16
W zamku na Senji (wyjście z -3), za fieldami, są cztery magic walle. Jak je usunąć?

LaM4
19-05-2006, 12:23
Pod jednym z fire fieldów w pewnym z pokojów (tym co jest ich cala masa) jest przełącznik.
Jeżeli piszesz o tych wallach co myśle to przełączenie go wyłączy je, a dalej to już qs :P

Dodam ze są 2 drogi do tego questa, ja wybralem trudniejszą i imo ciekawszą (prawie całe podziemia foldy trzeba obiegać i wiążą się z walką - mino magi, mino guardy itd...)

Luke Firemaster
19-05-2006, 13:01
Idę tą dłuższą i trudniejszą drogą. Czy od tamtej strony można te ściany wyłączyć?

LaM4
19-05-2006, 13:06
Nie, bo idąc dłuższą drogą wchodzisz do quest roomu od innej strony, nie przez teleport na senji.

Luke Firemaster
19-05-2006, 13:41
To jak wraca się, gdy się idzie drogą przez podziemia od Foldy?

Keron Trion
19-05-2006, 18:13
Załóżmy że pojechałem na te wyspy ale jak z nich wrócić bo wiem jak się dostać??

Luke Firemaster
19-05-2006, 19:00
:/
"hi"
"tibia"
"yes"

EDIT: jestem niedaleko tych szerokich schodów, obok są tablice "Alawar`s Valut". Tamtędy się wychodzi?

Lionix
19-05-2006, 19:14
Musisz to napisać tam gdzie sie pojawiłeś po przybiciu :D
Nie powiem Ci jak się nazywa ten NPC bo nie pamiętam....8o

PS:
SZUKAJ!!!!!!!!X(

Pomocny Murzyn
19-05-2006, 20:55
Napisze tu jak wrucić z lodowych wyspach idziesz do NPC na danej wyspie i mówisz
hi
tibia ( podróż za free )
yes

Żeby popłynąć trzeba powiedzieć do Nielscona
hi
folda lub senja lub vega ( 20 gp kosztuje )
yes

Żeby z wyspy do wyspy trzeba powiedzieć do danego NPC
hi
folda lub senja lub vega ( kosztuje 10 gp )
yes

Żeby dojść do -3 poziomu z beholderami itd. trzeba zrobić tak
na -1 poziomie FOLDY poszukać korytarza
z ognaimi trzeba przejść w lewo i zdobędziemy klucz
na -1 poziomie jest też komnata z mino archerem idziemy tam
i zabijamy mino archery, minoski i bugi idzemy na koniec tego koryatarza
widzimy fire fieldy musimy zniszczyć je runą destroy field i pod osattnim fire fieldem jest równierz miejsce, które trzeba odkopać KILOFEM ( między dwoma zasypanymi dziurami )
I wchodzimy do powstałej dziury i magicznym sposobem jesteśmy na -3 poziomie SENJI, a żeby stąd wyjśc trzeba zabić prawie najsilnijszego potwora ( dalej to qs ) tak przy okazji jest tam quest z dark helmetem,4 throwing knife,blank rune,44 gp i klucz ( niepamiętam numeru )

Luke Firemaster
19-05-2006, 23:35
Do dziury wszedłem i jestem przy wejściu do tego Alawar`s Valut (ten quest), i czy tamtędy się wychodzi? jak? jak usunąć magic walle, które tam są?

Luke Firemaster
21-05-2006, 22:05
Quest zrobiony, dwa Mino Magi załatwione z FB i różdżki... a, i jednak komnata z fieldami i magic wallami to tylko jedno z wejść :)

Xsior
21-05-2006, 22:29
Nawet fajnie nie zdawałem sobie sprawy jakie looz potworki sa na foldzie.B)

Panoramix
01-06-2006, 10:55
Żeby dojść do -3 poziomu z beholderami itd. trzeba zrobić tak
na -1 poziomie FOLDY poszukać korytarza
z ognaimi trzeba przejść w lewo i zdobędziemy klucz

Czy mógłbys powiedziec dokladnie gdziue znajduje sie ten klucz?? :)

polosin
03-06-2006, 14:53
A ja mam takie pytanko: Dam rade Beholderowi na 20 poziomi, 17 mlvl,EQ:
Plate Aromor, Devils Helmet, Brass Legs, Leather Boots, Dwarven Shield, Wand of Plague/Dragonbearth/Vortex. Na PW prosze.

Vaxxi
04-06-2006, 15:05
Właśnie sobie chodziłam po podziemiach foldy, gdy wynalazłam pewną dziure, jak to ja z ciekawości najpierw użyłam linki zamiast sprawdzić na tibia.pl i znalazłam sie na wyspie pomiędzy foldą i drugą wyspą :) Ku mojemu przerażeniu nie wziełam łopaty a tylko tak można wyjść stąd spowrotem, stoje na niej już od 30 minutek... są na niej same śliczne polarne misie i daja mi mięsko (co widac na fotce) więc ćwicze sobie mlvl ;/ ale nie mam nawet blank runków żeby ihy robić!! Czuję się jak robinson kruzo :D Ciekawe do kiedy tak postoje, gram na honerze nie mam tu zbyt wielu znajomych ;P W bagu mam juz 20 hamów, 60 meatów, 5 winogron, chleb i 2 bułki poprostu super.... przynajmniej mana rośnie... Czekam na zbawienie. Najlepsze jest to, że jeszcze jestem troche noobkiem, a misie wydaja dźwięk " GROOOAR " tak jak smok!! I myślałam, że zaraz padne na tej wyspie :D kto mnie uratuje?? Nikt tu nie zagląda ;(
http://img141.imageshack.us/img141/3945/wysepki13fe.th.jpg (http://img141.imageshack.us/my.php?image=wysepki13fe.jpg)

Luke Firemaster
04-06-2006, 23:54
Podaj mi na PM nicka postaci (nie mogę doczytać ze screena) na PM. Też gram na Honerze :)

Dunczyk
14-06-2006, 12:04
Klucze
copper 4501 Senja
copper 4502 Senja
Czy ktoś mógłby mi pomóc je zdobyć ? Jeżeli to QS prosze o PM
Z góry thx

Woyas
14-06-2006, 13:15
Sam pochodź po lokacji i je znajdź...

Luke Firemaster
15-06-2006, 19:09
Te dwa klucze są na poziomie -3, najpierw musisz się tam odstać. Pochodź po poziomie -1, przydadzą się dwukrotnie (raz klucz, dwa zejście) Destroy Field i kilof.

Kaiser_of_Arcania
17-06-2006, 09:03
Ej a czy do tej skrzynki na górze na Foldzie jest potrzebny postman quest?

DJ Murzyn
17-06-2006, 10:36
Ej a czy do tej skrzynki na górze na Foldzie jest potrzebny postman quest?

Nie, do tej skrzynki nie jest potrzebny postman quest.
Zwykły gracz FACC może wysyłać tam parcela z lootem.

Nekret Dras
28-06-2006, 10:00
poradnik super bardzo mi się podoba teraz będe umiał podrużować pomiędzy wyspami!!!

Michnik of Celesta
05-07-2006, 16:07
poradnik bardzo dobry szczegolnie mapki - czytelnie zaznaczone respy potworkow. Tak trzymac !

Beachman z Elery
05-07-2006, 22:25
Nie wiem czemu ale lubie przewodniki ten jest pomyslowo zrobiony tylko troche więcej fotek np:chatka sw mikolaja to bylo by cos;) :lucznik: no porostu strzal w dzieche

p.s. Zwroty do NPC by się przydały pa dzienki za super przewodnik pozdrawiem

Aynahanir
06-07-2006, 16:08
"To po jaką cholere tu jesteś i czego tu szukasz? Nie powinno cię tu być.
Wyjdź i odkrywaj wszystko sam, a nie szwędasz się po stronach o Tibi."

Po prostu nie moge sie oprzec.Tylko sobie mysle, ze gdyby nie bylo takich stron to Tibia bylaby jeszcze bardziej tajemnicza.
Wnioskując z tego co mówisz nie powinno być ŻADNYCH stron o tibii, czyli też www.tibia.com gdzie tworzymy nasz account i postacie.

świetny poradnik, niedługo wybiorę się na Lodowe Wyspy (czyli jak zjem ciacho :P)

tylko pytanie: czy 9levelowy sorcek który zna tylko utevo lux i exurę i ma eq: copper shield, soldier helmet, leather boots, chain armor, longsword/wand of vortex (raz się biję tym a raz tym) ma szanse na senji i vedze? na folde na razie nie ide.

Kloddi
08-07-2006, 22:13
Mogłabyś pokazać mapke czy coś takiego żebym mogła tam iść? Bardzo mnie ciekaw ta wyspa między foldą, a tą drugą wyspą :) Bo ja zbieram mięsko i inne jedzonka. I napisz jakie są tam potworki.

Druga sprawa: Byłam ostatnio na Vedze i chciałam wysłać lootbaga w parcelu. Wszystko na labelu było dobrze napisane, a i tak nie chciało się wysłać :( Może ktoś pomóc ?

waldzio_95
13-07-2006, 14:30
widze że włożyłeś w to dużo pracy:D i dzieki tobie moge sie bezpiecznie ruszać po lodowych wyspach:D jsuz sie nie boje:D ocena:5(bym dał 6 ale niema:( )

Raszew Of Berylia
14-07-2006, 09:00
Ja bylem kiedys z kumpela na senji.Na tym zamku jest TRUDNY qest na 2 broadswordy i 3 perly.Mialem problem z nim a mialem wtedy 14 lvl :D sorc

thomas5648
14-07-2006, 13:34
niezły poradnik;)

noobowaty mistrz
17-07-2006, 11:00
Poradnik bardzo dobry - moja ocena 9/10
Ten 1 pkt odjalem tylko za to, ze w ogole nie napisales jak sie dostac na senje, zeby poexpic na -3 poziomie (ja wiem ze qs ale mogles podac tylko nazwy questow i juz ludzie by sobie na tibia.org i tibia wiki znalezli rozwiazanie, a tak to malo kto wie jak tam dojsc, a exp jest naprawde szybki, nie wspominajac juz o loocie)
Bo z tych wszystkich wysp lodowych na powierzchni i pod ziemią, to tylko podziemia senji maja jakakolwiek wartosc do expienia.
Folda smierdzi:
-dlugie korytarze i trzeba chodzic z 30 sqm od respa do respa
-irytujaco slabe potwory ze slabym lootem (ktorych zabijanie staje sie bardzo monotonne) poza 3 fe (ktore w ogole nie zostawiaja loota, wiec ich zabijanie nie ma wiekszego sensu poza expem) na -3 (ale one tez slabe bo respia sie pojedynczo w roznych miejsach tej drogi z lawą wiec spokojnie mozna zabic wszystkie 30 lvl magiem tracac przy tym ~3 mf i 3 explo)
-duzo noobow na lvlach 8-15 ktorzy nie daja poexpic
-slaby loot bo nie ma szans na zrobienie lootbaga na foldzie
-wolne respy
-skillowac tez sie na foldzie nie da, bo albo nooby wybijaja potwory (non-pvp) albo lowlvl pk zabijaja skillujacych (pvp, pvp-e)
IMHO na foldzie nie oplaca sie przebywac nawet jak mamy 8 lvl (sa duze szybsze expowiska nawet dla tego lvla), a co dopiero na wyzszym lvlu.

jussef
29-07-2006, 13:40
Mam mały problemik - zamierzam się osiedlić na wyspach i mam problem jaką profesję wybrać na wyspy pomżcie!!! :(

Pietrucha865
08-09-2006, 17:58
ok.ale jakbys jescze zaznaczyl na mace jak sie np.dostac do beholdera bylo by super.

Pietrucha865
08-09-2006, 18:15
zalatwilem beholdera na-3poziomie ale jak wrucić?

Pietrucha865
08-09-2006, 18:30
jak wrucic jestem na-3poziomie i co dalej muglby ktos pokazac na mapce gdzie isc dalej.

Pietrucha865
08-09-2006, 18:33
gdzie isc zeby wkoncu wyjsc pokazcie na mapce kturedy isc na te mino magi

Pietrucha865
08-09-2006, 18:40
czy to tak isc http://img361.imageshack.us/img361/1788/mapaokre0.jpg (http://imageshack.us)

gavreonien
08-09-2006, 18:41
nie spamuj ... wroc tak jak przyszedles ... albo ogladnij dokladniej poradnik

Pietrucha865
08-09-2006, 18:42
ale ja niewiem gdzie są te mino magi po kturych potem zabiciu pozna wyjsc i quest rozwiozac.

mi o to chodzi jak wyjsc z poziomu -3 jak dobrze naryswalem tak to spoko

Leon Arkail
08-09-2006, 19:57
O k**wa.Czy ty nie umiesz postow edytowac?

Pietrucha865
09-09-2006, 07:47
umiem a co

Astilin
09-09-2006, 11:13
dzisiaj gdy chodziłem sobie w podziemiach foldy na -1 poziomie doszełlem do respu minosów i rotów. poszedłem nizej w lewo i zabiłem 1 mino i spstrzeglem że droga rozwidla sie na dół w lewo i do góry kazde przejście było chronione fire fieldami.Wybrałem droge na lewo. Po sprawdzeniu wszystkich skrzynek zdobylem klucz o numerze 4503. wszedłem więc na stroone tibii.pl i na klucze. przeczytałem ze ten ktory posiadam otwiera wejście do mino archera na na -1 poziomie.na stronie były tez tam 2 klucze ktore otwieraja dzrwi do jakichs pomieszczen na senji. moze mi ktos powiedziec gdzie moge je znalezcs co mi nimi sie otwiera?

Leon Arkail
09-09-2006, 11:15
To moglbys edytowac?-.-

Pietrucha865
09-09-2006, 12:02
powiem ci że to co napisales to nic sie nie napracowales wloczcie se 2strony(mozlia czu internet explorel) na jednej wlczcie to mapke co on narysowal i to co napisal a na drugiej poruwnajcie to z tym http://www.tibia.pl/index.php?i=3&t=329335
identyczne on z kopijowal i wklil

Pietrucha865
09-09-2006, 12:13
wiem jak dojśc już do -3poziomu(nie do fire elmentala)idziemy na -1piętro i idziemy tam przypminam o tym że on otwiera droge do pokoju z minosami i 1 archerem dzieki temu mozna się dostać do -3poziomu.Przypminam to nie jest Quest Spoilng tylko mapa gdzie wejsć.
http://img170.imageshack.us/img170/2859/poziomsl6.jpg (http://imageshack.us)

albo jest tu bardziej to ten na dole bo tam bylem zalatwilem 1 rota i minosa i wrucilem ale widzielm tam rużne pola energi trucizni i ognia!!!Chyba tam jest klucz do archera i zejscia na -3poziom sprawdze moze dzis albo jutro ale powiedzcie jak sie wydostac jak dobrze narysowalem mape o wyjsciu to napiszcie o tym
http://img181.imageshack.us/img181/2778/poziom10wlit7.jpg (http://imageshack.us)

Wald_Kerius
09-09-2006, 13:07
powiem ci że to co napisales to nic sie nie napracowales wloczcie se 2strony(mozlia czu internet explorel) na jednej wlczcie to mapke co on narysowal i to co napisal a na drugiej poruwnajcie to z tym http://www.tibia.pl/index.php?i=3&t=329335
identyczne on z kopijowal i wklil

Twój debilizm jest porażający i godny uwagi pewnych specjalistów. Nie przyszło ci do głowy, że to http://www.tibia.pl/index.php?i=3&t=329335 i ten poradnik to tekst tego samego autora, tylko że umieszczony na stronie głównej?

Pietrucha865
09-09-2006, 13:52
nie podnicaj się jak wiesz jak wyjść z -3poziomu to bedzie ok

Pietrucha865
09-09-2006, 16:07
moze mi kots powiedziec jak się dostać do tej dżwigni w zamku senji

Pietrucha865
09-09-2006, 18:32
juz sie os senji dowiedzialem pomużcie niewiem gdzie jest wyjscie z lv-3 na foldzie

Pomocny Murzyn
09-09-2006, 22:44
Koleś zagdaj do mnie na pw gdzie dokładnie jestes ok?

Astilin
10-09-2006, 16:00
moze mi ktos odpowiedziec na moje zapytanie??? powtarzam jego tresc: dzisiaj gdy chodziłem sobie w podziemiach foldy na -1 poziomie doszełlem do respu minosów i rotów. poszedłem nizej w lewo i zabiłem 1 mino i spstrzeglem że droga rozwidla sie na dół w lewo i do góry kazde przejście było chronione fire fieldami.Wybrałem droge na lewo. Po sprawdzeniu wszystkich skrzynek zdobylem klucz o numerze 4503. wszedłem więc na stroone tibii.pl i na klucze. przeczytałem ze ten ktory posiadam otwiera wejście do mino archera na na -1 poziomie.na stronie były tez tam 2 klucze ktore otwieraja dzrwi do jakichs pomieszczen na senji. moze mi ktos powiedziec gdzie moge je znalezcs co mi nimi sie otwiera?

Pomocny Murzyn
10-09-2006, 16:03
jest to quest spoiling zagdaj do mnie na pw

Andrea
10-09-2006, 16:08
moze mi ktos odpowiedziec na moje zapytanie??? powtarzam jego tresc: dzisiaj gdy chodziłem sobie w podziemiach foldy na -1 poziomie doszełlem do respu minosów i rotów. poszedłem nizej w lewo i zabiłem 1 mino i spstrzeglem że droga rozwidla sie na dół w lewo i do góry kazde przejście było chronione fire fieldami.Wybrałem droge na lewo. Po sprawdzeniu wszystkich skrzynek zdobylem klucz o numerze 4503. wszedłem więc na stroone tibii.pl i na klucze. przeczytałem ze ten ktory posiadam otwiera wejście do mino archera na na -1 poziomie.na stronie były tez tam 2 klucze ktore otwieraja dzrwi do jakichs pomieszczen na senji. moze mi ktos powiedziec gdzie moge je znalezcs co mi nimi sie otwiera?

Te klucze znajdziesz w podziemiach Senji (poziom -3), jeden z nich służy do wydostania się z tych podziemi.

buli17
10-09-2006, 17:25
Fajny poradnik ;) postarałes sie
Mam pytanie może już było ale ja tu jestem nowy:widział ktos z was yeti ??

shoq
14-10-2006, 09:44
Kto mi może powiedzieć gdzie znaleźć klucz do respu minotaurów (ten z minomagiem) w podziemach zamku Senji? Doszedłem tam do teleportu i natknąłem się na zamknięte drzwi. Znalazłem klucz copper 4503 ale on jest z tego co czytam do archera na foldzie?
Proszę o... odpowiedź :P

@edit:
taa, dzięki za odpowiedź już wiem ;/

Slashi
19-10-2006, 20:14
Chce się tylko upewnić czy ta mapka o podziemiach dotyczy Foldy :)

Martinez
24-10-2006, 07:37
Mozecie mi powiedziec gdzie na wyspie Senja jest MAGAZYN? Posiadam do niego klucz ale nie wiem wlasnie gdzie go uzyc B)

music@l
15-12-2006, 11:21
Jak już każdy z pewnością wie, w uptadzie 79 nową atrakcją foldy są vwiverny znajdujące się na poziomie +1 (pierwsze schody od mostu). Chciałbym dowiedzieć się od was czy te Wiverny są w tym samym czy osobnym Cave co Frost trolle (na które wchodzi się schodkami koło wejścia do podziemi)? Jest to bardzo ważne nie tylko dla mnie ale i dla całej masy młodych i low-levelovych Tibijczyków którzy chodzą na Foldę expić i lootować. Pytam się ponieważ chciałbym udać się na małe lootowanie na Foldzie i wysłać parcela ze skrzynki na samej górze, a nie chciałbym zginąć po drodze od jadu wiverny. Bardzo proszę o odpowiedź :baby:

Reed
15-12-2006, 13:56
@up
Dojdziesz do skrzynki bez problemu, jaskinia wyviern nie lączy się z respem troli.

music@l
15-12-2006, 14:40
Dzieki :]
AAAle jeszcze jedno! Czy podziemia foldy zostaly takie jakie sa, czyli nie ma tam nowych stworkow? Chodzi o to żeby były jakieś fajne ale nie np. wiverny ;]

Duchu1990
19-12-2006, 19:16
yeaX( spoko poradnik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:) :) :) :)

Fred Druid of Pacera
20-12-2006, 07:15
A co do wywern i lodowych wysp to na Vedze na skałce zaraz po wyjśćiu z tratwy też są wyverny tylko 3 naraz na ciasnej skałce i łatwo deda mieć szczególnie jak sie ma lagi...

Co do podziemi foldy to potwory chyba są takie same chociaż wydaje mi się że zwiększyli ich ilość bo teraz jakoś ich więcej tam

aryt
25-12-2006, 19:42
Ludzie wlazłem na tą vege i nie wiem jak wrócić ani co tam mnie spotaka i czy knightem na 14lvl z dragon hamerem plate legsami plate armorem dark helmetem leather butami, ze skillami 39/35 dam tam sobie rade!!??:confused: ;( ;(

tommm
25-12-2006, 19:51
@up
jeśli chcesz wrócić z Vegi to podchodzisz do tego NPC'a, co stoi na pomoście we wschodniej części wyspy i mówisz:
-hi
-tibia
-yes
i już jesteś spowrotem na kontynencie ;)
a jeśli chcesz pozwiedzać Vegę, to spotkać możesz na powierzchni winter wolfy i polar beary, pod ziemią winter wolfy, a na jednej ze skał wyverny. wolfy i beary pokonasz spokojnie, ale wyvernów nie atakuj, bo dedniesz.

Lillius
25-12-2006, 19:54
btw. to byś zrobił coś od siebie a nie tylko fotki wkleił na dodatek ni swoje. Ujdzie bo pomogłeś komuś (może)

Sparfi
26-12-2006, 16:32
Wlasnie takie poradniki lubie. Moze niej est on perfekt ale sam bym lepiej nie zrobil. Wlasnie wczoraj potrzeowalem jakis informacji na temat vega a tu wszystko przejrzyscie napisanie. Naprawde dzieki bo pewnie do teraz bym szukał paru drobnostek. Jak dla mnie to 9/10 Mapki super i wogule.

Jeszcze raz dzieki.

>>DARK<<
28-12-2006, 21:46
wg. dobry poradnik nielicząc tych błędów ortograficznych B)

Pan Yuzek
29-12-2006, 08:17
Niewiem Co Sie Dzieje Ale Od Czasu Kiedy Pojawil Sie Ten Poradnik To Wszystkie Rotwormy Zyly Nagle Sie Pojawil I Widze Same Trupy! Jeju Juz Nie Mam Gdzie Trenic! Poradnik(+/-)
-

Sambard
29-12-2006, 11:45
Jedyną atrakcją jest domek Świętego Mikołaja, do którego, niestety, nie możemy wejść, jedynie możemy obejrzeć go z zewnątrz.

mozesz dopisac ze w podziemiach jego domku mozna piec gingerbread many (nie wiem jak to sie pisze) i Ruprecht (tego tez nie) wymenia tokeny na przedmioty.

a jesli chodzi o poradnik to spoko choc nie chodze na lodowe wyspy bo za daleko (mieszkam w kazz)

MaaT
30-12-2006, 21:18
A Jak Zejsc Na Te Minoski Na 3 Poziomie??

Hleran
31-12-2006, 12:36
Mam pytanie dlaczego chodząc pod respem wywernów na pietrze widziałem ciało orca leadera
Chce sie upewnić czy one też tam są??

Hleran
31-12-2006, 12:41
I jeszcze coś
Czy na poziomie -3 Foldy są fire devile?
I czy na poziomie -1 na foldzie nie ma nic monciejszgo niz minotaur?

d4rqu
31-12-2006, 13:00
1. Na poziomie -3 nie ma fire devilow
2. Na poziomie -1 jest mino archer:D

Pan Yuzek
31-12-2006, 14:21
14:18 Niebieskooki Knight [21]: siema
14:18 Niebieskooki Knight [21]: korzystales z mapy z forum tibi.pl?
14:18 Jabol'Andy [11]: czesc
14:18 Jabol'Andy [11]: no
14:18 Niebieskooki Knight [21]: no czyli "tak?
14:19 Jabol'Andy [11]: tak a co
14:19 Niebieskooki Knight [21]: nic nic
14:19 Niebieskooki Knight [21]: dzieki
14:19 Jabol'Andy [11]: my sie znamy ???
14:19 Niebieskooki Knight [21]: nie
14:19 Niebieskooki Knight [21]: nara

NIE MAM GDZIE SKILLOWAC. PORADNIK OCENIAM NA 1. NIEPOTRZEBNY ABY TŁOK NA FOLDZIE POWSTAL!

tommm
01-01-2007, 21:45
@Hleran
Nie ma tam orków leaderów, ciało tego orka znalazłeś tam zapewne dlatego, że jakiś druid/sorc expił na wyvernach za pomocą summonów. Wybrał orka leadera bo on jest odporny na ogień, chociaż ja wybrałbym innego potworka ;)

Cvonio
03-01-2007, 15:47
ej a moze ktos dac mapke vegi i dokladnie zaznaczyc ten domek mikolaja bo torche nie wiem gdzie on jest i miejscówke rupertcha bo bed emusal u niego wymienic santa bagio
prosze
to jest pilne
!!

SeRvUs
05-01-2007, 16:59
Zaje****Fajne Thx

michal1904
23-02-2007, 19:45
czy na poziomie -1 jest tylko zwyłky mino

Piwus
23-02-2007, 20:07
Witam widzialem tam jedno miejsce zemkniete na klucz czy ktos wie skad ten kluczyk wziasc?

lukas231
24-02-2007, 10:00
Ta fajny poradnik ale zapomniaj dodac ze na wyspach lodowych wystepuje rownież Yetii.Ale jego respawn jest nielegularny.Raz mne gonił newet silny jest ;)Ale ogółem zajefajny poradnik.

lukmat17
10-03-2007, 13:54
pomogła mi ale w połowie to to wiedziałem dlatego 8/10

KrEmAs KAc
11-03-2007, 10:54
Na senja jest najlepsze źródło kasy i expa. Należy tylko posiadać klucz z questa i możemy siedzieć parę godzin zbierając lota który możemy wszędzie sprzedać.

Mati_za
15-03-2007, 16:06
Jestem na Vega. Co powiedzieć temu facetowi co tam jest że chce wrócić do Carlin?

PROSZE O ODPOWIEDŹ

Jacop$
15-03-2007, 18:18
Jestem na Vega. Co powiedzieć temu facetowi co tam jest że chce wrócić do Carlin?
Hi, Tibia, Yes - dzięki temu wrócisz na tratwe, którą popłynąłeś na jedną z 3 wysp :)

MrSiwus
23-03-2007, 00:39
Witam..

Przeczytalem kilka stronek ale odpowiedzi na moje pytanie nie znalazlem..

mam pytanie jak zdobyc klucz na poziom -2 na senji (te drzwi obok questu)
i
2 klucz ktory jest potrzebny chyba na poziomie -3 tez na senji
nr tych kluczy to 4501 i 4502

prosze o szybka odpowiedz bo z qmplami sie chce tam wybrac.. ale jak narazie nie mam dostepu...

riczmondo
25-03-2007, 18:40
ładny poradnik sa zdjecia itp. :cup: :cup: :cup: daje 10\10

Vano
25-03-2007, 20:54
Świetny poradnik, przyda mi sie ale mam jeszcze pytanie, otóż slyszalem ze na jednej z wysp jest jeszcze Santa claus czy wiesz cos moze na ten temat??

Nauczyciel95
28-03-2007, 18:41
Poradnik spox ale brakuje jakie dialogi trzeba użyć a wiele ludzi ma z tym problemy;)

Euthoria
30-03-2007, 16:06
Fajny poradnik ale ja tam bylem bez niego :cygaro: :browar: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: 99999999999999999999999999999999999999999999999/10 hehhe

Nauczyciel95
08-04-2007, 22:18
nie napisales ze np na vega island sa viwerny i to jest 1 z minusow a tak to poradnik spox;)

skinny98
09-04-2007, 21:08
Poradnik bardzo fajny. Mam tylko jedno pytanie. Jak dostac sie na poziom - 3??? Proszę niech ktos napisze to w tym temacie bądź napisz mi na privie jak. Z góry thx ;)

Mergus
22-04-2007, 16:41
Newbie ze mnię, ale, co mam napisać do Nielson'a ? :P

Domgrom
23-04-2007, 00:36
Napewno sie przyda :) Gz

Euthoria
26-04-2007, 16:59
Newbie ze mnię, ale, co mam napisać do Nielson'a ? :P
Proste Mowisz
Hi
Vega\Senja\Folda (Żależy gdzie chcesz)
Yes
I po chwili jestes juz tam gdzie chcesz...
http://img170.imageshack.us/img170/7890/pomysldm7.gif (http://imageshack.us)

Regusek
27-04-2007, 00:00
Poradnik ogólnie jest dobry i nie zawiera większych błędów, ale :

- "Za niewielką opłatą (20gp) zawiezie on nas" według mnie bardziej poprawnie byłoby "przetransportuje" lub "przeniesie"...
- Gdy pisałaś o Vega, nie napisałaś nic o NPC Rupert, który znajduje się tam znajduje....
- Po ostatnim update'cie pojawiły się respy Wyvern na Folda i Vega :)
Mogłabyś, o tym wspomnieć :)

8/10

Pozdrawiam!!

matti92
02-05-2007, 14:05
Mam pytanie: czy da się zlurować/ropnąć FE na wyższe poziomy?

PS: Żeby powrócić trzeba napisać: hi/tibia/yes - to tak jakby ktoś nie wiedzial ;]

Euthoria
08-05-2007, 15:43
Mam pytanie: czy da się zlurować/ropnąć FE na wyższe poziomy ja mysle ze tak ale ciezko bedzie bylem tam ale po chwili dedlem 10 lvl dlatego

slonicek
09-05-2007, 15:09
Jak dojść na poziom -3 na Foldzie??? Prosze o mapki.

Euthoria
09-05-2007, 16:03
- 3 to tam gdzie FE??

slonicek
09-05-2007, 16:08
Tak, ale chodzi mi tam gdzie są Becho i Mino.

matti92
09-05-2007, 18:11
wczoraj własnoręcznie znalazłem wejście do poziomu -3 :P
Jest one ukryte pod ogniem, dlatego trzeba mieć destroy fielda. Jest to dziura, więc oczywiście jeszcze shovel/pick i rope. Dziura ukryta jest w jaskini gdzie są minosy (za drzwiami=trzeba mieć klucz) na poziomie -2

Stasiu'knight
17-05-2007, 18:35
Gratuluje!!
Świetnu poradnik dje 9/10!!!
Korzystam z niego tak często że musiałem go sobie wydrukować!!

Euthoria
31-05-2007, 16:18
Oplaca sie tam zeby zrobic szybko 16 lvl??

Milo_Telcontar
03-06-2007, 18:33
Na Foldzie jest Wyvern! na poziomie +1 jak się wchodzi po szerokich schodach przy kładce. Co on tam robi?

HellMike
06-07-2007, 13:12
Zarąbisty poradnik daje 10/10, bo często z niego korzystam. Czy to prawda że po updacie w podziemiach respi się gdzieś jeszcze water elemetal (oprócz byłego respa fire elemental)

Slythia
06-07-2007, 13:17
Radzilabym edytowac poradnik ; ). Po upade mocno podziemia sie zmienily, zwlaszcza senji. Nie ma juz labiryntu, jest wiele nowych korytarzy...

HellMike
06-07-2007, 13:19
Czy po updacie jest to bezpieczne miejsce (zawsze chodziłem tam na 8lvl)

Slythia
06-07-2007, 13:30
Czy po updacie jest to bezpieczne miejsce (zawsze chodziłem tam na 8lvl)
Cała głowna czesc jest prawie taka sama (potworki sie nie zmienily, jedynie wyglad i moze troche korytarze, ale to raczej ich szerokosc). Najwieksza roznica jest w miejscu, gdzie sie szlo na mino maga w labiryncie. Otoz.. Nie ma labiryntu. Sa korytarze. Duza czesc jest pustych, w jedym jest nadal mino mag (ale tylko z jednym-dwoma mino) i latwiej na niego wpasc. Podobno sa dalej gdzies 2 mino magi, ale tylko tak slyszalam.

seksowna_druidka
06-07-2007, 13:42
@up
Niestety wcale nie ma tam drugiego minomaga. Wszystkie dodane korytarze sa puste i nawet jakis bat po nich nie lata. Minomag na quescie respi sie troche dalej od skrzynek, tak ze wychodzac zza winkla od razu sie na niego wpada. Usuneli kilka minoskow z jego obstawy, tak ze teraz ma tylko dwoch kompanow. Przynajmniej droga do niego jest o wiele krotsza, dzieki czemu mozna normalnie na nim expic.

Zasieg lurowania wodniakow jest stanowczo za duzy. Ponoc mozna je spotkac nawet pod glownym wejsciem na -1.
P.S.
Wie ktos ile dokladnie we respi sie na tej kamiennej kladce?

HellMike
06-07-2007, 14:44
Na -3 poziomie? 90% że 1, po sprawdzałem noob charem. Ale możliwe że jest ich tam więcej.

Slythia
06-07-2007, 14:54
A to sobie pochodze i odkryje mape, jak nie ma tam niczego. Chociaz troche szkoda. Mino mogly by byc.

Wodniakow, czyli water elementar? Gdzie je dokladniej mozna znalezc? Nie mam jakos ochoty ich spotkac ;).

HellMike
08-07-2007, 15:25
Byłem tam! Przejście na -3 poziom nie działa! Niemożna podejść do fire fieldów w komnacie z kluczem. W komnacie o kształcie krzyża fire fieldy znikły i do poison field dojść niemożna!

panzrooka
14-07-2007, 15:06
Bardzo dobry poradnik. Świetne fotki, przejrzyste opisy. Nic dodać nic ująć.
Wielkie GRATZ!!

MS434
14-07-2007, 21:35
fajny poradnik, skorzystam, tylko szukam porady gdzie moge expic na wyspach z 8 lvl bedac druidem, wogole mozna by zrobic liste od ktorego lvla i gdzie :D

mateuszKnight
17-07-2007, 13:44
Zajebiste Mapki i Wszystko Przejżyste ^^ dzieki poradnikowi znalazlem wyjście bo sie zgubilem

Matti Hautamekki
17-07-2007, 16:30
świetnie mapki bardzo czytelnie dobrze opisane 10/10