Pokaż pełną wersje : Elven Village - dobry exp dla palka?
czy palowi z 90+ dista oplaca sie expic w elven village? (na pohu 2 many ppl na dragach tesh) ile mniej wiecej tam expa sie na godzine wyciaga? mialbym zamiar isc z lukiem i nie wime czy bic tesh arcany w podziemiach czy tylko powierzchnia i wieze.
Glorfindel
02-05-2005, 10:19
Uważam,że pójście do elven village nie ma sensu.Nic Ci sie nie zwróci.
Ja jak te miejsca które Ty wymienileś są zajęte to najlepiej pójść na guardy(dwarf) ;)
Tuhamiid
02-05-2005, 10:24
A ja jestem innego zdania.Poniewaz jak wezmiesz łuk to strzaly ci sie zwróćą jesli bedziesz zbieral łuki i longswordy z tych elfów.I bij wszedzie te elfki expo tam jest fajne jesli jestes sam i moze ci Yellow Gem z arcana wypasc :].Ja tam expilem dosyc długo i mi sie podobało.Nawet nadal bede expił.
Nowohucianin
02-05-2005, 10:33
Możesz spróbować pójśc zobacz czy ci sie zwróci za uhy itp. i rób lootbagi z łuków i longswordow
mógłbyś wszystko wybić tylko uważan na arkanow
Bicie ze strzal powinno ci sie zwrocic (strzaly w elfach, scoutach), ale lepiej wez lepsze eq, gdyz zawsze bedziesz dostawal obrazenia, a lepsze eq pozowli zmniejszyc ilosc zuzytych uhow. Tak to wyglada teoretycznie, w praktyce: sam sprawdz ;]
Danthorr
02-05-2005, 15:57
smieszny jestes ?! pomyśl zanim cos powiesz. skoro knightem schodzi tam dużo uh to palek nie ma tam zupelnie nic do szukania. mógłbys miec 100 dist. mimo to NIGDY! nie będzie Ci sie tam zwracać.
temat do zamkniecia.
@up
jakos widzialem sorca ktory tam byl i uhy szly mu tylko jak bil dragi i arcany...
i kilka miejsc w ktorym jest duzo syfu...
aha temat nie do zamkniecia poniewaz chce aby wypowiedzieli sie jacys doswiadczeni gracze a nie tacy jak ty, ktorzy nawet pojecia nie maja...
@Glorfindel
guardow nie lubie :P
Tuhamiid
02-05-2005, 23:40
@Danthorr
Tak oczywiscie Eleven Village to takie okropne miejsce!Az strach sie bac.Normlanie te elfy tak nawalaja ze ci na 1 schodzi 10uh.A maja tak duzo hp ze 100 Dist nie pomoze.
@Topic
Ja jestem dalej swojego zdania ze oplaca ci sie tam isc.
A ja proponuje pozabijac ludzi ktorzy zajmuja resp dragow :evul: I'm so evul :evul:
A tak serio, to jednak lepszym wyborem bylyby guardy. Nie ma ze boli, trzeba sie zmusic ;)
Danthorr
03-05-2005, 12:43
tak, jest to bardzo nieprzyjemne miejsce dla palka...
trzeba byc takim idiotą jak wy, zeby expic palkiem na scoutach bo jakbyscie nie wiedzieli bija z dist. ofc jesli chodzi o zwykle elfy to nie widze problemu ale scouty...
zalozmy ze palek ma 600/700 hp (wiekszego lvl sie po was nie spodziewam)
wbija sie na resp 3 scoutow i 5 zwyklych i co ? i pójdzie mu kilka uh (2/3)
a jak chce tam posiedziec 5 godzin ... i co ? pojdzie mu pare bp uh a loota zadnego ...
sorcem na elf village jak wspomnial jakis noobek wyzej:
dobry exp, na samych elfach no moze pojedyncze scouty ale spoko wbijcie sie na 3 scouty sorcem z 360 hp zobaczymy czy bedzie tak przyjemnie.
i napewno nie pojdzie wam uh...
Glorfindel
03-05-2005, 13:11
trzeba byc takim idiotą jak wy, zeby expic palkiem na scoutach bo jakbyscie nie wiedzieli bija z dist. ofc jesli chodzi o zwykle elfy to nie widze problemu ale scouty...
a jak chce tam posiedziec 5 godzin ... i co ? pojdzie mu pare bp uh a loota zadnego ...
dobry exp, na samych elfach no moze pojedyncze scouty ale spoko wbijcie sie na 3 scouty sorcem z 360 hp zobaczymy czy bedzie tak przyjemnie.
Większych lvl'i się po nas nie spodziewasz??To jestem ciekawy jaki Ty masz lvl,żeby sie tak nad wszystkim wywyższać?!Nie przemądrzaj się tak..Eh.. Bo ,aż szkoda czytać to co piszesz..
Cursed Sinner
03-05-2005, 13:34
Ano racja... jeśli ma się skill 90 dist. to albo ma się coś koło 80 lvl (905 hp)
albo nieco niższy lub wyższy (jak kto woli, ja na 18 lvlu zrobiłem 68 dista). A jeśli idzie o chodzenie na PoH to trudno powiedzieć... można iść, ale skoro mówisz że dragi zajęte...a z nich chyba najlpeszy loot tam jest jeśli nie liczyć GSów, które dają np. P ammy, time ring, K arm itd...
Jeśli chcesz się jednocześnie dobrze bawić to śmiało leć na Elven :]
Ale po części mój przedmówca ma rację... :baby:
Tak jak poprzednik zaowazyl jesli ma 90 dista to pewnie ma z 80 lvl (nie musi, ale pewnie ma) - w takim wypadku narzuca mi sie jedno pytanie... za ile kupiles tego paladyna? Jesli bys normalnie expil tyle na PoH/Dragach to bys po prostu poszedl do EF zobaczyc jak sie bije.
Tak pozatym w EF mozna expic oplacalnie rycerzem na 50+ lvl ze skillami 70+ (scauty wcale tak mocno nie bija a czesto rzucaja loot).
Paladyna nie mam na tyle mocnego wiec sie nie wypowiem.
Jesli chodzi za to o exp to raczej bedzie sredni/slaby
po pierwsze nie qpilem tego paladyna.. chcialem tlyko sie zapytac ile expa na godzine bo nie chce marnowac tyle czasu, ze ide i sie okazuje dupnie...
a " Z Rookgaard wyszedłeś mając 185 życia, 35 many oraz 470 capacity
Obecnie masz 845 życia, 1025 many oraz 1790 capacity"
jeszcze raz powtorze ze NIE qpilem tego chara...
@Danthorr
Tak oczywiscie Eleven Village to takie okropne miejsce!Az strach sie bac.Normlanie te elfy tak nawalaja ze ci na 1 schodzi 10uh.A maja tak duzo hp ze 100 Dist nie pomoze.
@Topic
Ja jestem dalej swojego zdania ze oplaca ci sie tam isc.
A byłeś tam kiedyś palkiem? Chyba jednak nie. Expienie tam palkiem jest zupełnie bez sensu. Ew jeżeli masz blokera (dumb blz?).
PalAnonim
04-05-2005, 12:57
Moze trzeba byc po prostu taki ****** jak ty, ze sie nie wie, ze przy 90 discie sie zabija monstery pokroju scouta/elfa bardzo czesto jesli nie zawsze na jeden hit i zazwyczaj nie zdazaja one do nas dobiec, a scouty to nie sa Hero zeby z luku walic po 100+ i to jeszcze combosami zeby zabic czlowieka.....,a uh nie zawsze jest potrzebne bo jak wiekszosc ludzi wie paladyn ma taki czar jak "exura vita" a to jest to samo co uh tylko bez runy ;) Za to widze, ze masz paladyna na 100+lvl i wiesz wszystko o nim i gdzie nalezy expic itd... I wogole po co tak obrazasz wszystkich dookola??
Top.
A exp i nie byle jaki tam powinien byc, jak sie bedzie wchodzic w kazdy zakamarek to jak sie wroci w inne miejsce bedzie full resp zapewne, a arrows bede leciec z elfow tez bardzo szybciutko
Moze trzeba byc po prostu taki ****** jak ty, ze sie nie wie, ze przy 90 discie sie zabija monstery pokroju scouta/elfa bardzo czesto jesli nie zawsze na jeden hit i zazwyczaj nie zdazaja one do nas dobiec, a scouty to nie sa Hero zeby z luku walic po 100+ i to jeszcze combosami zeby zabic czlowieka.....,a uh nie zawsze jest potrzebne bo jak wiekszosc ludzi wie paladyn ma taki czar jak "exura vita" a to jest to samo co uh tylko bez runy ;) Za to widze, ze masz paladyna na 100+lvl i wiesz wszystko o nim i gdzie nalezy expic itd... I wogole po co tak obrazasz wszystkich dookola??
Top.
A exp i nie byle jaki tam powinien byc, jak sie bedzie wchodzic w kazdy zakamarek to jak sie wroci w inne miejsce bedzie full resp zapewne, a arrows bede leciec z elfow tez bardzo szybciutko
Danthorr ma palka na 60~ lvlu i zna się bardzo dobrze na Tibii ponieważ już niejednego chara dobrego zrobił. Uh = Ultimate Healing = Uh (runa) / "evitka", więc chodziło mu najwidoczniej i o "evitki" jak i o UH runiczne. Poza tym na respach 5 scoutów nawet to że zabija jednym hitem niewiele mu pomoże po 5-10 rund musi minąć aż wszystkie ubije więc mogą mu walnąć (przy założeniu że hity scoutów będą chodzić po 40, a on je będzie zabijał jednym strzałem):
1 runda (5 scoutów) - 40*5=200
2 runda (4 scouty) - 40*4=160
3 runda (3 scouty) - 40*3=120
4 runda (2 scouty) - 40*2=80
5 runda (1 scout) -40*1=40
Razem daje nam to 600hp. Czyli 1-2 Uh'y (oczywiście może być to mniej lub więcej w zależności od hitów i tego za ile się ten palek uha), należy również pamiętac ze scouty strzelają czasem częsciej niż 1/runde.
Danthorr
04-05-2005, 15:55
nie uczcie mnie jak grac sorkiem,palkiem,knightem plx :baby:
A skoro już tak bardzo chcecie mnie pouczać to zamieście filmik expiącego tam palka któremu sie zwraca -.- 3 dni, jeśli nie zobacze tego filmiku uznam, że ja mam racje. Jeśli zobacze ten filmik to zwracam honor każdemu kto mówił, że nie mam racji.
Czas, start.
<edit>:
A co do wypowiedzi PalAnonima to chce zobaczyc jego filmik z 90 distem i zabiciem powiedzmy (nie wiem co oznacza jego "zawsze") 7 scoutow zabitych pod rząd na 1 hita. Chce też zobaczyć jak scout do Ciebie podbiega (nie ty do niego)
Również masz na to 3 dni.
pabolo21
04-05-2005, 20:15
Nie, nie, nie Elven Villige to jest zły pomysł a zwłaszcza dla palla zdecydowanie odradzam
@wszyscy
OMG!! nie kloccie sie jush
ja si echcialme tlyko zapyac czy ktos tam chodzil palkiem i ile expa mniej wiecej wyciagal... nie chce zeby tu ludzie gadali kto lepiej palkiem umie grac
-.-
Danthorr
05-05-2005, 06:01
no to ci mowie, że nie opłaca sie tam chodzic palkiem. bo palek nie jest stworzony do tego zeby bic potwory ktore wala z dyst.
PS. macie jeszcze 2 dni.
PalAnonim
05-05-2005, 10:30
A co do wypowiedzi PalAnonima to chce zobaczyc jego filmik z 90 distem i zabiciem powiedzmy (nie wiem co oznacza jego "zawsze") 7 scoutow zabitych pod rząd na 1 hita. Chce też zobaczyć jak scout do Ciebie podbiega (nie ty do niego)
Również masz na to 3 dni.
A wiesz gdzie mnie mozesz cmoknac?? To nie bede mowil.... A jesli dobrze pamietam to scouty nie podbiegaja tylko trzymaja dystans (jak wiekszosc monsterow dystansowych), przy 90 discie moze mi wmowisz ze nie zabijesz scoutow 1 hitem jak one maja 160hp to raczej nie trudne (chyba ze walisz na full def to moze sie przytrafic).... Aha jeszcze jedno dla mnie moze miec nawet 200lvl, ale i tak w moich oczach bedzie wydzierajacym sie na wszystkich lamusem-.-
Danthorr
05-05-2005, 15:41
"z 90 distem nawet nie zdąrzą do Ciebie podbiec"
więc wedlug ciebie scouty podbiegaja do ludzi.
chce to zobaczyc na filmie.
Tuhamiid
05-05-2005, 22:45
A byłeś tam kiedyś palkiem? Chyba jednak nie. Expienie tam palkiem jest zupełnie bez sensu. Ew jeżeli masz blokera (dumb blz?).
Mylisz sie bo ja tam expie kazda moja postacia i bym nawet w tym Palladyn.i to nie z 90 distem tylko z 68 distem i szlo mi tam bardz odobrze i bardzo przyjemnie.
Danthorr.Ale Ty to lepiej se idz na roty jak tak sie boisz o te eleven vilage.A co do 5-6 scoutów to czy slyszales o takie runie jak 'Great fire ball'??
Raistlinek
05-05-2005, 23:16
ja bym poszedł albo do cyclopolis(pacc plx) albo na guardy z shieldem :)
loot piękny, exp niezgorszy :)
i zależnie od lvl'u ewentualnie dragi
to powyżej to solo
a z blokerem radze ci demonki =D(widzialem filmik jak pall na 19lvlu tam expil)
dragi(z dl'ami nigdy nie wiadomo) i to chyba tyle.
A co do gfb- święta racja, dziś mi życie uratowało...21lvl pall obkrążony przez 6 cyclopów -.-
PalAnonim
06-05-2005, 18:05
Mylisz sie bo ja tam expie kazda moja postacia i bym nawet w tym Palladyn.i to nie z 90 distem tylko z 68 distem i szlo mi tam bardz odobrze i bardzo przyjemnie.
Danthorr.Ale Ty to lepiej se idz na roty jak tak sie boisz o te eleven vilage.A co do 5-6 scoutów to czy slyszales o takie runie jak 'Great fire ball'??
No i tu mowisz bardzo sensownie, sam nie wiem co ten gosc wyprawia...
ja uwazam ze sie bardzo fajnie expi palkowi tam
w trudnych sytauacjach uh i sobie moze pomagac ronkami nawet jakies fireball zwykle a loot zawsze bedzie mu sie oplacal a jesli bedzie mial skille powyzej 70 to luzem beda mu sie nawet strzaly zwracaly dodatkowo jakies bow itp na lootek no i luzik;)
Nie no, lajt. Tylko co to znaczy "bardz odobrze [błąd specjalnie]i bardzo przyjemnie"? Zwraca Ci się za amunicję, uhy, gfb i czego tam jeszcze używasz? Btw to zejdź z Danthorr'a bo jest bardzo doświadczonym graczem który niejednego dobrego chara zmontował.
<edit>I zamieść film jak tam expisz, wtedy Ci z Danthorr'em honor zwrócimy (może nawet przeprosimy) bo powiedzieć że się tam dobrze expi może każdy.</edit>
Danthorr
07-05-2005, 20:20
Dzieki rip, że chociaż ty sie ze mną zgadzasz (tak robia rl'e xD)
@reszta
Powiedziałem wam, jeśli nie zobacze żadnego filmu z expienia palem w Elven Village (i zwrotu kosztów) to będe miał do was taki stosunek jak do tej pory... :baby: :baby:
"Danthorr.Ale Ty to lepiej se idz na roty jak tak sie boisz o te eleven vilage.A co do 5-6 scoutów to czy slyszales o takie runie jak 'Great fire ball'??"
zakladajac ze sciągniesz te 5 scotow na 3 strzaly z gfb
3x5x35=525
Tyle mniej wiecej zjadą ci te scouty w te 3 tury gdy bedziesz je bil,
to rowna sie 1 uh dla 60~palka
(oczywiscie scouty wala czasem 2 strzaly w jednej rundzie)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.