PDA

Pokaż pełną wersje : Zemsta Sithów - wielkie oczekiwanie.

Krzesław
01-05-2005, 22:28
Czy wam też trzęsą się ręce (z emocji), gdy pomyślicie że za 19 dni odbędzie się światowa premiera kolejnej kultowej sagi Georga Lucasa? Bo mnie tak. :p
Ciekawy jestem czy efektowne łubudubu przyćmi główny motyw filmu - przejscie Anakina na ciemną stronę mocy. I jak potoczą się losy innych bohaterów. Pewnie wszystko jest w książkch, ale gdyby nie ich jakość
(papieru) i ilość, to bym je chętnie przeczytał. A może "Zemsta..." podzieli los poprzednich części i będzie gniotem.
A jakie są wasze odczucia?

tomexx
01-05-2005, 22:32
mam nadzieje ze film bedzie udany bo uwielbiam SW :) Z tego co slyszalem bedzie mroczna i tajemnicza. Nie moge sie doczekac ;-)

hoomik
01-05-2005, 22:35
Czy wam też trzęsą się ręce
przez ostatnie kilka dni raczej tak
(z emocji)
a, to jednak nie ;]

maniakiem sw nie jestem, ale na epie 1 'n 2 w kinie bylem, na zemste sithow tez pewnie pojde... well, i tak nie ma nic ciekawszego w kinach ostatnio, moze przynajmniej zapowiedzi asterixow nowych beda ;]

No dobra.
Widzialem obie czesci - niezle
pojde na nastepna - yeee
Ale wiecie, zeby napalac sie ze za 19 dni jest premiera?
Czlowieku! Moze jutro zalozysz temat ze jeszcze 18 dni do premiery

geeeez, n/c

P.S. Z doswiadczenia wiem, ze ksiazki sa lepsze od filmow. Dlaczego? Otoz, ksiazki dzialaja na wyobraznie (ej, ludzie wiecie jeszcze co to jest?) i dzieki temu mozemy sobie sami wszystko wyobrazic.
Przyklad? Wladca pierscieni: 3 czesc byla bardzo dobra, wrecz powalajaca, ale w moim mniemaniu nie siega do piet ksiazce.
Jaki z tego moral? Czytajcie ksiazki! Nie siedzcie tylko przed kompem i nie grajcie non stop w tibie.....

@Krzeslaw
Czlowieku twoj opis nie swiadczy dobrze o tobie, to juz jest obsesja na punkcie tibii. A od obsesji tylko jeden krok od uzaleznienia......
P.S 2

Vanhelsen
01-05-2005, 23:03
Ano, ja już niecierpliwie czekam na ten wymarzony piatek i kase odkładam na bilet :)
Mam nadzieje, że to będzie udana produkcja Lucasa i wrażenia będą wyśmienite.
Sith ROX, Darth Vader come back :D The dark said of power rox :D

Bambuko
01-05-2005, 23:08
Podobnież w grze Lego Star Wars wszystkie ważniejsze wątki zostały wyjaśnione. Nie zazdroszczę recenzentom tej gry - naspojlowali się ze 20 dni przed premierą.

Krzesław
01-05-2005, 23:08
No dobra.
Widzialem obie czesci - niezle
pojde na nastepna - yeee
Ale wiecie, zeby napalac sie ze za 19 dni jest premiera?
Czlowieku! Moze jutro zalozysz temat ze jeszcze 18 dni do premiery

geeeez, n/c

P.S. Z doswiadczenia wiem, ze ksiazki sa lepsze od filmow. Dlaczego? Otoz, ksiazki dzialaja na wyobraznie (ej, ludzie wiecie jeszcze co to jest?) i dzieki temu mozemy sobie sami wszystko wyobrazic.
Przyklad? Wladca pierscieni: 3 czesc byla bardzo dobra, wrecz powalajaca, ale w moim mniemaniu nie siega do piet ksiazce.
Jaki z tego moral? Czytajcie ksiazki! Nie siedzcie tylko przed kompem i nie grajcie non stop w tibie.....

@Krzeslaw
Czlowieku twoj opis nie swiadczy dobrze o tobie, to juz jest obsesja na punkcie tibii. A od obsesji tylko jeden krok od uzaleznienia......
P.S 2

Temat założyłem wcześniej, żeby mi go inni nie ukradli :p
A co do podpisu... na razie nie gram w tibie, mimo że coraz więcej moich kolegów zaczyna w nią grać. Teraz gram w Ogame.

Tasior
02-05-2005, 00:59
Jaki z tego moral? Czytajcie ksiazki! Nie siedzcie tylko przed kompem i nie grajcie non stop w tibie...
Jakbys najpierw obejrzał film ,to by ci się bardziej film podobał niż książka.
Czy wam też trzęsą się ręce (z emocji), gdy pomyślicie że za 19 dni odbędzie się światowa premiera kolejnej kultowej sagi Georga Lucasa? Bo mnie tak
Parkinson plx.

@SW
CZemu oni jakoś tak ziwnie idą z tą sagą (ja się na trym nie znam więc mnie nie bić za herezje ;)). Wiziałem 1,2,4,5,6 (chyba) i o ile obrze pamiętam ostatnio wyszła "dwójka", czemu oni tak nie pokolei? (meh nup plax)

Polinik
02-05-2005, 01:40
Poniewaz w czasach kiedy G. Lucas postanowil nakrecic Gwiezdne Wojny nie bylo srodkow technicznych, zeby uzyskac takie efekty, jakie byly wymagane w pierwszych 3 czesciach. Wyobrazasz sobie te wszystkie sceny batalistyczne, roboty, walki na miecze i podobne widowiskowe rzeczy z czesci 1, 2 i 3 robione w epoce lateksu oraz efektow komputerowych na poziomie kolorowych rozblyskow?

spider-bialystok
02-05-2005, 07:10
Ja po zobaczeniu epizodu I i II bardzo się zawiodłem, gdyż fabuła w nich była denna, a reżyser starał się to przyćmić efektami specjalnymi :\. Te części nie mają takiego klimatu jak stare... Na epizod III nie czekam specjalnie, bowiem nie spodziewam się po nim by różnił się wiele od I i II...

Gunir
02-05-2005, 07:40
Szczerze to juz sie nie moge doczekac filmu, efektow, ciemnej strony mocy i ogolnie czaru kina. Poza tym, zrobilem wczesniej temat i zapodalem screeny z owego filmu, poogladajcie ;]

Jadrol
02-05-2005, 09:10
Ehhh ja mam komix Ep3 ;]

Ale nie ma to jak old saga i Powrot Jedi ahhhhhhh...

Kubek
02-05-2005, 10:36
Ja też już czekam i czekam, ale mieszkam w młym mieście i filmy są tu grane około mieśąc-2 po premierze w polsce. Ale jak zobaczyłem recenzje że skywalker przejdzie na ciemną stronę mocy, to już się doczekać nie mogę. Część podobno ma być mroczna. No nic, pozostaje tylko czekać i oglądać zwiastuny :P

Gtyk
02-05-2005, 13:16
u mnie juz od 2 tygodni leza bilety na premiere w kinepolis ;)

ROTS zapowiada sie swietnie, w jednej z reklam czuc klimat starej trylogii... V-wingi <pierwotne wersje tie-fighterow> latajace przy przypominajacych ISD niszczycielach republiki... od razu przypomina sie stara trylogia ;)

Galarion
02-05-2005, 13:16
Heh, pamietam kiedy na (chyba) www.gwiezdne-wojny.pl pojawil sie news o premierze III epizodu juz odliczalem: jeszcze 378 dni do premiery. I czas zlecial calkiem szybko. Troche ponad rok temu prosilem rodzicow czy moge na premiere Zemsty Sithow nie pojsc do szkoly, zgodzili sie, ale ciekawe czy jeszcze pamietaja :P. Ale i tak mimo wszystko, stare czesci sa najlepsze(lol pamietam jak zbieralem kase, zeby przed premiera zamowic tryl. DVD).

Chu... ze film zostal zespoilowany w grach, newsach itp. :(.

Ehh, juz tylko 17 dni zostalo.

Down: Najpierw byly: 4,5,6 potem 1,2 teraz bedzie 3, a co do nastepnych czesci to Lucas zaprzeczyl aby mieli nad nimi pracowac(ale kto wie).

moze mi sie wydaje, moge sie mylic ale jak dobrze pamietam kiedys czytalem recenzje ze I i II czesc jest dla dzieci, a III czesc ma byc pod dorosla publiczke.

@Taskwa
<Usunięte z powodu niewiedzy>

@down
sorry za blad. pisalem i nie do konca wiedzialem co pisze. Tak uslyszalem, juz poprawione

Polinik
02-05-2005, 13:29
@Taskwa
Oni najpierw zrobili 7, 8, 9. Teraz trylogia. Wiec pozostaje poczekac na 4,5,6 ;] To chyba nasze dzieci przy duzym szczesciu obejrza.
Mylisz sie.
A Hew Hope to 4 czesc serii.
Empire Strikes Back - 5 czesc.
Return Of The Jedi - 6 czesc.

Natomiast ksiazki bedace 7, 8 i 9 czescia sa "poloficjalne" - nie napisane przez Lucasa, ale przez niego zaakceptowane i okreslane mianem "Expanded Universe".

Afinor
02-05-2005, 23:41
No no do kina trzeba bedzie pojsc. Bylem na I i II wiec trzeba tez na III.
(Nie ogladajcie kinowek na kompie!!:) ).

http://www.bykom-stop.avx.pl
Nieh lódzie nie robiom bykuf (przynajmiej takich, które się żucają w oczy ;p)
Rzucać sie pisze przez "rz". Tak, to sie rzucalo w oczy :d

Be happy :)
03-05-2005, 17:03
Jak dla mnie to niespecjalnie czekam na Epizod III. Na I sie zawiodlem a na II zalamalem. Film pewnie i tak obejze, bo to jednak SW, ale sie boje ze bedzie to kolejna porazka.

Aval'yah
03-05-2005, 21:25
Ja po zobaczeniu epizodu I i II bardzo się zawiodłem, gdyż fabuła w nich była denna, a reżyser starał się to przyćmić efektami specjalnymi :\. Te części nie mają takiego klimatu jak stare... Na epizod III nie czekam specjalnie, bowiem nie spodziewam się po nim by różnił się wiele od I i II...
Zgadzam się. "Mroczne Widmo" i "Atak klonów" to były takie kaszany ze szkoda gadac, nie ma to żadnego porownania do starej trylogii. I dlatego ne wyczekuje juz tak na III epizod.. czuję że to bedzię wielki zawód.

Gtyk
03-05-2005, 21:32
Tak dla umilenia oczekiwania zamieszczam teledysk do glownego tematu muzycznego zemsty sithow ;)

http://pdl.stream.aol.com/aol/us/moviefone/movies/2004/lucasfilm/hyperspace/epiii_music_video_480_dl.mov

Dr.Unknown
03-05-2005, 21:43
@Up
Właśnie obejżałem ( jeszcze z forum Cantina Band), trailer warty sciągania, OJ TAK!
Teraz taką ochote mam na film, coż...jak po premierze ochłonie polska, to się przejdzie do kina, bo poprostu inaczej nie wypada.

Gtyk
16-05-2005, 23:34
Do premiery zostalo juz tylko 48 godzin i 20 minut :)
Juz niedlugo wszystko sie wyjasni...

Wszystkim tym, ktorzy beda razem ze mna w sali 12 Kinepolis, a takze we wszystkich innych salach w ktorych odbedzie sie premierowy pokaz Zemsty Sithow zycze, abysmy mieli na prawde wielkie powody do nagrodzenia zakonczenia Sagi dlugimi owacjami na stojąco oraz zeby nikt z nas, fanow, nie wyszedl z kina z uczuciem niezadowolenia, niedosytu.

Niech Moc bedzie z Nami 19 maja o 00.01.

Kajulec
16-05-2005, 23:45
Łaaaaaaaa, ale mrocznie :> ZwwwzZz.. zobaczymy co z tego bedzie.. ;]

Dagfan
16-05-2005, 23:55
heh kazdy czeka :D a do premiery niewiele czasu... jednak trailery i ss'y pokazały ze warto czekać...

moF
17-05-2005, 12:12
moje oczucia ?! ja chce byc juz w kinie plX , mysle tez ze Gorge napewno nie zepsul by najwazniejszej czesci lonczacej wszystko w jednosc.

Sinpal
17-05-2005, 15:47
Coś mi się wydaje że będzie/będą kolejne filmy z seri Star Wars.... możliwe iż będą w traźniejszości Luke(Luck- czy jak się to pisze:P) SkyWalker(Wolker?) załorzy akademie Jedi i będzie trenował nowych Jedi:P i znów jakiś wróg (może rasa Yody:P). A co do Zemsty niemoge się juz doczekać lecz już wiem jak zrobiony Dark Vadera (przeszedłem 3 gry: Lego Star Wars na PC Lego Star Wars na GBA i Star Wars Revange of Shit(specjalny błąd jak coś komuś nie pasi:D). Lecz tak czy inaczej nie moge doczekać się Zemsty Sitów ah... ajk sobie wyobraże walke Anakin SkyWalker vs Obi-Wan Kenobi aż ślinka cieknie (podobno ma być to najdłuża walka w całym SW)

DOWN:
Niestety nie grałem nie chodzi to na moim sprzęcie:D

Ashlon
17-05-2005, 16:20
Coś mi się wydaje że będzie/będą kolejne filmy z seri Star Wars.... możliwe iż będą w traźniejszości Luke(Luck- czy jak się to pisze:P) SkyWalker(Wolker?) załorzy akademie Jedi i będzie trenował nowych Jedi:P

Grales w Jedi Knight II - Jedi Academy? ;)

@Niektorzy : nie zgadzam sie, jakoby Episode II byl denny. Wg mnie byl calkiem dobry. Co prawda E I byl straasznie denny (Darth Maul - ginie w drugim/trzecim pojedynku!) i ~9letni chlopiec, ktory jest lepszy niz niektorzy piloci etc), ale popatrzcie na E IV-VI. W niektorych momentach sa dosc trywialne...
Coz, poszedlbym na premiere, ale wszystko juz zajete. Wybiore sie tydzien-2 po premierze.

Galarion
17-05-2005, 16:29
E tam Jedi Academy, powstalo wiele ksiazek, komiksow itp. na ten temat i chociaz imo duza czesc z tych ksiazek jest slaba, to niektore ciekawie rozwijaja fabule SW.

P.S Premiera juz czeka :)(sie odczekac nie moge).

Gtyk
18-05-2005, 18:05
6 godzin!!

juz tylko 6 godzin dzieli nas od zemsty!! :D
watpie ze zaraz po powrocie do domu bede mial sile cos napisac... :P ale jezeli dam rade, jutro zamieszcze tutaj swoja recenczje i raport z premiery w kinepolis.

Niech moc bedzie z wami ;)

Polinik
19-05-2005, 03:50
A ja juz obejrzalem i stwierdzam, ze nie bylo to takie wywalenie kasy w bloto (w kino? ;)) jak myslalem, bedzie. :)

Lord Hagens
19-05-2005, 06:55
Ja nie moge sie do czekac kiedy bedzie i wiec lece jak beda bilety to odrazu do kina nie ma *** musze to zobaczyc :wiking:

Galarion
19-05-2005, 11:28
Whoa, pierwsze wrazenie, to ze film byl super, najlepszy z nowych czesci. Szybka akcja, niebanalne watki i smieszne momenty, chyba pojde jeszcze raz za ok. 2 tygodnie, zeby na spokojnie obejrzec. Na poczatku film jest smieszny, romantyczny(:P), by stopniowo przeistaczac sie w mroczna opowiesc o ciemnym Jedi i jego mentorze-Imperatorze ;). (spoiler cut)

P.S. Grrr, przede mna siedzial jakis wysoki kolo i musialem sie troche nagimnastykowac, zeby caly ekran widziec(moje kino sux :P).

Z tibianews.net (POTD):

http://www.tibianews.net/picday/000400.jpg
:D

Coras
19-05-2005, 11:58
Film zawalisty, po prostu przebija nieudane Mroczne Widmo i Atak Klonów o lata świetlne ! Szczególnie podobała mi się oczywiście... (spoiler cut)

<EDIT: Prosze powstrzymac sie z podawaniem dokladniejszych informacji o fabule filmu jeszcze przez pare dni. Nie wszyscy byli na premierze, wiekszosc osob jeszcze nie widziala i nie ma im co psuc zabawy>

Gtyk
19-05-2005, 12:59
Film po prostu genialny! Mimo pewnych niedociagniec jak Dooku czy Grievous,to jest to dla mnie najlepsza czesc calej sagi! W pewnych momentach Zemsta Sithów to nie Gwiezdne Wojny... to po prostu GWIEZDNA MASAKRA!! Rozkaz 66 i sceny w swiatyni... to poprostu wciska w fotel... pojedynek sidiousa z mace'm... az ma sie chec wstac i krzyknac "Anakin idioto co ty robisz!" I ten kontrast... pomiedzy radosnym poczatkiem i mrocznym zakonczeniem... w ogole samo zakonczenie jest genialne! Cala potega militarna Imperium, a gdzies, wsrod pustyni Tatooine ostatni, niewielki promien nadziei... male dziecko ogladajace poraz pierwszy zachod binarnych slonc, tych samych, ktore w Nowej Nadziei zwiastuja to co czeka go juz wkrotce... jedno, male dziecko, przeciw calej potedze militarnej Imperium, i potedze mocy jego przywodcow... Cos wspaniałego

$corcerer
19-05-2005, 14:12
pUr3 Ownag3 !
Szkoda ze taki smutny, ale tak bywa :D
Najbardziej prze****ny moment, to tak pod koniec, kiedy Anakin i Padme leza na stolach operacyjnych - swietne porownanie...

Teraz pozostaje mi czekac, kiedy tylko Jurkowi Lukasowi skończuy sie szmal, i nakręci 7ma część :D

Thimburd
19-05-2005, 14:49
Grlalrlarlaalrrlarlalllll!!!!
Grurururlalalalalrurahruahr!!!!
Grgrgyaegaygeaye!!!
Reaeaeaetauetaeakabkvbkabvkabvavkha!!!

Jestem WIELKIM fanem gwiezdnych wojen, i od miesiąca (odkąd mam bilety na trzecią część) ślina cieknie mi z twarzy (nie tylko ust), ręce się trzęsą oraz zachowuje się głupio. Poprostu... GRAUGH!

HUEggaurgaruygaruyrguayrgyUYG!U!Y!UYGU!!!

Już mi mózg szwankuje... ide zaraz do kina, a potem w sobotę jeszcze raz. No i załatwiam "diwiksa"; będę się uczył na pamięć, bo pozostałe części znam całkowicie na pamięć, więc szkoda by było gdybym nie znał też III...

Gueaieagrayrargaryrahrgjarhrgajhrajhjhhhghgygygyyy yyyyyy!!!

I niech Moc będzie z Wami.

Warren The Evull
19-05-2005, 15:05
Moj starszy juz wariuje na punkcie SW i juz mam zapewnione ze na nia pujde :D

Avager
19-05-2005, 16:04
Kurde, miałem być w premiere ^^ Ale coś wypadło....

Heh, więc poszedłem dziś (właśnie jestem świeżo po filmie ^^). Niestety ... byłem na SW z Dubbingiem.... i tu wielka klapa... początek tragiczny ( Mowa robotów, Głos "Kenobiego" (nie wiem jak to się pisze dokładnie, więc sry ^^) ).

Potem już można było przywyknąć ale.... pod konieć jak Anakin był już w masce Darth Vadera ... jego głosik -.- ....

Dobra, ale ogólnie efekty super ^^ (jak była walka na lawie pod koniec to brzydko wyglądało jak płyneli po niej.... jak po powierzchni płaskiej...)

Kolejna wada, jak była walka w ...Biurze (?) Kanclerza to gdy została wybita szyba był wielki wiatr.... a po chwili już go nie było (taki przeciąg)...

Ale ogólnie wrażenia dobre (tylko że nie polecam wersji z Dubbingiem !!! Idźcie na bez niego ....).

^^ Cya ^^

Mam nadzieje że fabuły nie zdradziłem ^^ .

Dentdu Wymyslony
19-05-2005, 16:07
Ja dzisiaj idę albo jutro :P chociaż sam nie wiem...(Ale idę bez dubingu).

Tasior
19-05-2005, 16:13
W moim mieście będzie pewnie za miesiąc ;/

Galarion
19-05-2005, 16:35
Heh, więc poszedłem dziś (właśnie jestem świeżo po filmie ^^). Niestety ... byłem na SW z Dubbingiem.... i tu wielka klapa... początek tragiczny ( Mowa robotów, Głos "Kenobiego" (nie wiem jak to się pisze dokładnie, więc sry ^^) ).

Potem już można było przywyknąć ale.... pod konieć jak Anakin był już w masce Darth Vadera ... jego głosik -.- ....

Kolejna wada, jak była walka w ...Biurze (?) Kanclerza to gdy została wybita szyba był wielki wiatr.... a po chwili już go nie było (taki przeciąg)...

Ale ogólnie wrażenia dobre (tylko że nie polecam wersji z Dubbingiem !!! Idźcie na bez niego ....).

^^ Cya ^^

Mam nadzieje że fabuły nie zdradziłem ^^ .

Wow, nie wiedzialem, ze juz III zrobili z dubbingiem, ale jesli ten glos Kenobiego jest taki jak w II to juz nie radze na to isc(w orginale ma taki fajny angielski akcent ;)). Po wybiciu szyby przez chwile byl przeciag, bo cisnienie wewnatrz i nazewnatrz musialo sie wyrownac, pamietajcie ze budynki Coruscant sa wyyyyysoko nad ziemia(moglem cos pokrecic bo slaby z fizy jestem :P).

Avager
19-05-2005, 17:26
Wow, nie wiedzialem, ze juz III zrobili z dubbingiem, ale jesli ten glos Kenobiego jest taki jak w II to juz nie radze na to isc(w orginale ma taki fajny angielski akcent ;)). Po wybiciu szyby przez chwile byl przeciag, bo cisnienie wewnatrz i nazewnatrz musialo sie wyrownac, pamietajcie ze budynki Coruscant sa wyyyyysoko nad ziemia(moglem cos pokrecic bo slaby z fizy jestem :P).

Mimo to że się wyrównało to na takiej wysokości powinien byc wiatr.... ale jak Anakin stał to jego włosy poprostu były w miejscu (nawet najmniejszego wiatru), tak samo kaptur..... em..... Nie będę mówił kogo ^^ .

Avager
19-05-2005, 18:14
JA bylem na premierze ^^ o 23.59 w katowickim kinie HELIOS (taki wyyysoki budynek) film ogulnie bardzo mi sie podobal ale moim zdaniem troche zabardzo przepakowany efektami(moglobybyc ich troszke mniej) jak bede se chcial za 2 lata na dvd obejzec caala sage to bedzie sie okropnie zucalo w oczy ze w III czesci bylko tak duzo zaawansowanej techniki a w nastepnych(starszych) jush nie -.- . Ok ale zostawmy jush film ja chcialbym poruszyc temat samej atmosfery ktura towarzyshyla calej premierze ( przynajmniej w tym kinie) wiec tak wchodze a tu co drugi czlowiek z mieczem swietlnym i w przebrankach a'la star wars potem jush na sali kinowej bezposrednio przed filmem wszedl "LORD VADER" i rozdawal nam (widzom) nagrody ( maski lorda vadera i miecze swietlne) seans skonczyl sie okolo godziny 3 w nocy. Na drugi dzien starsi powiedzieli ze niemusze isc do szkoly YUPIII!!!!!!!!!

1)
Słownik ortograficzny
2)
Wiesz, zazdroszcze ci.... ŻE TEŻ MUSIAŁO MI COŚ WYPAŚĆ I NA PREMIERE NIE POSZEDŁEM ;( .

Krzesław
20-05-2005, 17:33
@up: Szczęściarz...
EDIT: Już byłem! "Zemsta..." była najlepszym filmem trylogii (a nie sagi)
i oceniam go na 5=. Żeczywiście film był mroczny, i nawet bałem się czy pokażą jak Anakin likwiduje młodych Jedi, ale po chwili odetchnąłem z ulgą :p
Fajne były pojazdy, więc już czuło się klimacik części IV-VI. Jest nawet żarcik Lucasa w postaci Sokoła Millenium:D

Hallabard
20-05-2005, 17:43
Ja byłem wczoraj wieczorem na wersji oryginalnej. I jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Najlepsza część Gwiezdnych i to wszystko ;)

Bulboglowy
21-05-2005, 19:34
Przed chwilą obejżałem III część SW i muszę powiedzieć, że nie spełniła ona moich oczekiwań. Prasa i media ubóstwiają tę część, jednak moim zdaniem nie jest tego warta.
Dla ludzi nie znających zbyt dobrze serii jest ona tylko produkcją przepełnioną efektami specjalnymi i sporą ilością walk. Pod tym względem "Zemsta Sithów" jest jednym z wielu.
Oczywiście film jest warty zobaczenia, m.in. dowiadujemy się w jaki sposób Anakin założył 'Vaderowską maskę', jednak sama droga ku ciemnej stronie mocy była troche niedokładnie ukazana. Równie wątpliwy jest fakt, że Anakin stając się Lordem Vaderem, stał się potężniejszy.

<SPOILER CUT>

IMHO część III pod względem rozwinięcia fabuły jest kiepska. Całkowity brak treningu jako 'ciemny Jedi', czy widocznego zwiększenia siły.
Byłem przekonany, że Lord Vader będzie zabijał Jedi po kolei, jednak Lucas miał inny pomysł: potężnych Jedi zabijali jakieś 'klony'.
W drugiej części Jedi robili sieczkę z armii droidów, w tej 2-3 żołnierzy ich wykańczali. Tylko Joda domyślił się o co chodzi, i uciekł...

Thimburd
21-05-2005, 19:54
Ahhh... oglądałem film wczoraj w kinie i... jestem pod WIELKIM WRAŻENIEM! Jest to zdecydowanie najlepsza część ze wszystkich 6! Naprawdę, bardzo mi się podobało. Przez 80% filmu miałem dreszcze! Nie, że tam jeden dreszcz, to były ciągłe dreszcze... Ahh te walki na miecze i ten klimat!!!

Teraz tylko załatwić divixa muszę... ma ktoś może to? Chętnie kupię!

pabloxxl
21-05-2005, 20:04
Ja byłem w kinie dzisiaj rano. IMHO jest to najlpesza z 3 ostatnio kręconych częsci. 1 była taka bajkowata, 2 to takie jakies nie wiadomo co.
Za to trójka to było to czego oczekiwałem. Dużo walk, zwroty akcji i świetna, mroczna fabuła.

Dwimenor
21-05-2005, 20:12
Byłem, zobaczyłem, wróciłem. Nie ma co, jest to druga najlepsza część Gwiezdnych wojen (Pierwsza jest Nowa nadzieja)

Po przejściu na złą stronę Vader zabija kilka dzieci (ahh ta potęga) i przegrywa w walce z byłym mistrzem, od którego miał być silniejszy dzięki mocy ciemności.
Jest taka niepisana zasada: Uczeń nigdy nie może pokonać swoje mistrza. Może być silniejszy Mocą, ale nie może go pokonać.
Przypomnij sobie walkę Obi-wana i Vadera z IV części. Kenobi bawi się z Vaderem, aby w końcu dać się zabić. Paradoksalnie, jest to największe zwycięstwo Obi-wana nad swoim uczniem.

Tylko Joda domyślił się o co chodzi, i uciekł...
Yoda B)

Maciosek
21-05-2005, 20:19
Nie no, film był cool.
Szczere wyznanie: JA nie mogę, to był za***isty film, normalnie ze śmiechu się prawie posikałem jak R-2 tak porozwalał te roboty, ta część mi się najbardziej podobała, była naprawdę za***ista.

Gtyk
21-05-2005, 20:48
Nie no, film był cool.
Szczere wyznanie: JA nie mogę, to był za***isty film, normalnie ze śmiechu się prawie posikałem jak R-2 tak porozwalał te roboty, ta część mi się najbardziej podobała, była naprawdę za***ista.

nie zebym sie wtracal... ale za***istosc ROTS nie polega na tym ze r2 rozwalil kilka droidow i bylo smiesznie, tylko na tym ze bylo mrocznie... :P

Bulboglowy
21-05-2005, 22:43
Jest taka niepisana zasada: Uczeń nigdy nie może pokonać swoje mistrza. Może być silniejszy Mocą, ale nie może go pokonać.
Przypomnij sobie walkę Obi-wana i Vadera z IV części. Kenobi bawi się z Vaderem, aby w końcu dać się zabić. Paradoksalnie, jest to największe zwycięstwo Obi-wana nad swoim uczniem.
To może przypomnisz sobie historię jaką kanclerz opowiedział Anakinowi: najpotężniejszy mistrz Sithów został zabity przez swojego ucznia.
Po drugie to właśnie o to chodzi, żeby uczeń przerósł swojego mistrza, dzięki temu świat się rozwija. Jakby nowi mistrzowie byliby gorsi od swoich to następcy stawaliby się coraz słabsi, a wtedy...

Dwimenor
22-05-2005, 08:45
To może przypomnisz sobie historię jaką kanclerz opowiedział Anakinowi: najpotężniejszy mistrz Sithów został zabity przez swojego ucznia.
Po drugie to właśnie o to chodzi, żeby uczeń przerósł swojego mistrza, dzięki temu świat się rozwija. Jakby nowi mistrzowie byliby gorsi od swoich to następcy stawaliby się coraz słabsi, a wtedy...

Wśród Sithów była to normalka. Uczeń Sith stawał się mistrzem, jeżeli zabił swojego mistrza. Następnie przyjmował nowego ucznia, który go zabijał ...i tak w kółko.
To o czym pisałem dotyczyło tylko zakonu Jedi.

spider-bialystok
22-05-2005, 13:01
Jestem świerzo po obejrzeniu i stwierdzam, że film jest bardzo dobry. Jurek Lukas poszedł po rozum do głowy i w końcu dało się w tym epizodzie poczuć klimat starej sagi. Przypomniały mi się moje wizyty w kinie jeszcze jako mały przedszkolak na 'odkurzonych' wersjach spizodów IV, V i VI ech.... W tym epizodcie udało się zgrać świetne efekty specjalne i dobry scenariusz.
Trochę żałuję tych osób które obejrzą Star Wars'y w kolejności od 1 do 6 epizodu ;).

Polinik
22-05-2005, 17:10
Przypominam o nie zdradzaniu elementow fabuly. Nie wszyscy jeszcze obejrzeli, a wiele ludzi nie chce wiedziec nic o tresci filmu przed obejrzeniem, zeby miec jeszcze wieksza przyjemnosc.

Ogolnie przyjetym zwyczajem na listach i grupach dyskusyjnych jest okres 2 tygodni, ale mysle, ze tu mozna zastosowac okres krotszy - powiedzmy tydzien od czasu premiery.

Shinjix
23-05-2005, 09:47
Wiele wersji pirackixh (gdzie gość z kamerą przemycona w majtkach nagrywał) krąży już po necie... Moim zdaniem na to warto wydać pare złotych na bilet do kina...

Dan the Automator
24-05-2005, 06:49
Tandeta straszna.
3/10

Nozuman
28-05-2005, 17:29
Moim zdaniem czesc najlepsza ze wszystkich- chociasz szczerze to bylem troche zdziwiony bo ostatnie czesci zazwyczaj sa naciagane na maxa - a jednak zostalem mile zaskoczony, swietne efekty, fabula wiaze wszystkie pozostale czesci a nawet jest cos czego sie nie spodziewalem - jest wyjasnione dlaczego Obi Van dal sie zabic w 4 czesci ;)
Ale mysle ze glownym "hakiem" ktory ciagnie do tego filmu jest ciekawosc jak Ciemna strona mocy przeciagnela tak silnego Jedi.
Nie podobalo mi sie to, ze od mniejwiecej srodka filmu bylo wiadomo ze przejdzie na ciemna strone mocy ;-]
Ogolnie filmowi niczego nie brakuje co ma kazdy dobry film a przedewszystkim akcja NIE PRZYMULA ;)
Moim zdaniem warto bylo wydac te pare zlotych na bilet do kina zgadzam sie w 100%, w domu to nie ten sam efekt co w kinie B)

Tasior
28-05-2005, 17:34
@up
no i co z tego ze było wiadomo (nie od środka tylko od początku ;))
wiesz jak się zaczyna Romeo i Julia?
Wychodzi kole na środek sceny i mówi coś w tym stylu : "Opowiem wam teraz opowieść o dwójce kochanków którzy zgineli z miłośći bla bla bla" -nie wiem jak to szło dokładnie- a widz siedzi w napięciu i zastanawia sie jak to się stanie. To że wiadomo "mniej więcej" co się stanie to nie jest odrazu złe.

PS. Filmu nie widziałem ;/

Lord kasztanowiec
28-05-2005, 18:17
Wszystkie czesci GW sa super ale Wszytsko z ksiązki ale jakiej powie mi ktos?

Matek
28-05-2005, 18:25
Ej...

Film mnie zaskoczyl pozytywnie. Po wczesniejszych czesciach usiadlem do niego 'na sile', ale nawet nie zauwazylem kiedy sie skonczyl.

Kazdy go musi obejrzec - nawet anty-fan SW:)

Krzesław
28-05-2005, 18:41
Ale bitwy w kosmosie to już nie to samo...

MatKus
28-05-2005, 19:16
Moim zdaniem 3 czesc jest najgorsza z calej serii.
Pierwsze 30 minut to jedna z najlepszych komedii, jakie widzialem... tyle tylko, ze gwiezdne wojny z zalozenia nie są komedią.
Potem film trochę się poprawia, ale według mnie efekty specjalne są nie najlepsze (za bardzo je widać) a jest ich sporo. Myślę, że zamiast stawiać na ilość, mogli postawić na jakość. Jak widzę, jak (już) Vader i Obi płyną po tej lawie, to mnie normalnie rozbraja. Jak w grze komputerowej z przed kilku lat, tyle, że tam to tak musiało wyglądać, bo było renderowane w czasie rzeczywistym.
No i oczywiście, jak w każdej części, realizm nie był tu też mocną stroną, ale w sumie taki urok gwiezdnych wojen, więc chyba nie powinienem tu się czepiać.

Ogólnie film jednak nie jest taki najgorszy, widziałem gorsze, ale nie powiem, żeby był on też szczególnie dobry. Na pewno sporo zarobi, bo i reklama niezła, i przodkowie wybitni, jednak czuję spory niedosyt.

Moja ocena
fabuła : 6/10
efekty specjalne : 3/10
ogólne wrażenie : 5/10

Ryłek
28-05-2005, 22:00
Mi tam się podobało, choć nijak się ma do IV-VI. Po raz pierwszy od czasu kiedy byłem 7-latkiem poczułem wstręt do Imperium i tego wszystkiego co robili.
Miałem niezłą polewę w kinie kiedy to mój kuzyn (lat 13) cały czas narzekał czemu Anakin nie zabił Palpatine'a kiedy miał okazję. :]
No i jeszcze Padme - ale to całkiem inna historia. :evul:
Generalnie:
film 8/10, dialogi jakieś takie naiwne i dziecinne.
Ps. Niezła wtopa była jak przyszliśmy do kina i napisy te początkowe były po polsku, już myślałem, że na dubb trafiłem.