zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Pomocy!

NED-KOR
03-05-2005, 18:09
Witam jest nowy.Mam problem z tibia...Wiem ze mam keylogera na kompie bo gralem i nagle wywalilo mnie z konta probowalem wejsc i nic.Weszlem na tibia.com wyslalem new pass na e-mail weszlem a moj pal stal troche od depo z all kasa w bp.Wpore to zrobilem i wyslalem kuzynowi wszytkie itemy.Znalazlem podejrzany plik i niewiem czy moze to byc keyloger.Jego nazwa to :KB891711*****.Pomozcie mi plz!

Marshal
03-05-2005, 18:13
Najlepiej użyj jakiegoś antywirusa (chodźby tego online na www.wirusy.onet.pl) albo jakiegoś programu do usuwania tego typu plików (Ad-Aware, SpyBot Search&Destroy). Możesz próbować usunąc go ręcznie, czyli najpierw skasować wpis w rejestrze który go uruchamia, zrestartować komputer i wtedy usunąć podejrzany plik (ale nie zawsze daje to gwarancję bezpieczeństwa: keylogger może mieć kopię).

NED-KOR
03-05-2005, 18:43
Skanowalem dysk programem Ad-Aware i nic nieznalazlo.Mysle ze problem tkwi w tym ze przed wlamaniem jakis koles pisal na trade channel ze mozna wygrac pacca i wejsc na strone www.quiz-tibia.tk a ja glupi weszlem wyglada jak strona tibia.com pisalo zeby sie zalogowac wpisalem nr acc i pass i nic.Jezeli sie myle to niewiem co to moze byc.
P.S.Czy jezeli to by bylo to keylogera neimam czy haslo podalem im przez wpisanie??

Kele
03-05-2005, 19:02
Nie wpisuj nigdy na takich stronkach nic.... Omfg :S A to raczej nie keylogger tylko latka na winshita.... Wiem ze latka na WormBlastera miala podobna nazwe...

Polinik
03-05-2005, 19:17
The file KB891711***** file is found on Windows 98, Windows 98 SE, and Windows Millenium operating systems. Its a Windows security update file protecting against a "Vulnerability in cursor and icon format handling could allow remote code execution". With the April 12, 2005 release of the file it runs as a service from the following registry entry:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Curr entVersion\RunServices

Nastepnym razem uzyj google.pl ok?