Pokaż pełną wersje : Pedofile
Dzisiaj na onecie byl news o pedofilach skazanych na kratki. Wyrok cieszy, chociaz bardzo maly.
Interesuje mnie czy wg was pedofilia jest choroba, ktora powinno sie leczyc czy moze czynem za ktory powinno sie ludzi tepic?
Ja osobiscie uwazam, ze pedofila powinno sie co najmniej kastrowac. Wtesdy bylaby pewnosc, ze juz nikogo nie skrzywdzi.
Tutaj macie link do newsa jakby co:
http://info.onet.pl/1098754,11,1,0,120,686,item.html
edyta: Albo to:
http://info.onet.pl/1098979,11,1,0,120,686,item.html
i gdzie dla takiego czas na "rehabilitacje"?? Przeciez go to tylko przykładnie, PUBLICZNIE jak najmocniej oszpecic! Nie jestem zwolennikiem przemocy, ale zjawisko pedofilii jest tak ogromne, ze wiekszosc z pedofili czuje sie bezkarnie.
Shanhaevel
17-05-2005, 18:17
Albo wieszać... ale nie za szyję.
@down
A może lepiej kulka w łeb (argh, to nie w Polsce)? :/
up up :
Pewność?
A dotykanie miejsc imtymnych przez Ped.
?
Skazywanie na dożywocie, od co powinno się z nimi robić -.- A nie kastrowanie (była nawet o tym rozmowa w "Rozmowach w toku", i też padło żeby kastrować... powiedzieli właśnie to co ja ..... tylko bardziej powierzchownie ... ).
EDIT:
UP
Byłem pierwszy (dówód? Pisałem szybciej i więcej czyli szybciej zaczołem ^^ ).
spider-bialystok
17-05-2005, 18:20
Wg mnie takiego osobnika powinno się zamykać w ciężkim więzieniu, dożywotnio... A na wstępie do odsiadki zgwałcić takiego pedofila grubymi i długimi palami.
Zabijać się nie powinno bo: Nie mamy prawa zabijać drugiego człowieka, a i tak to nie była by żadna kara...
Pedofili powinno się izolowac od społeczństwa(tego młodego) a nie dawać ich na opiekównów w przedszkolu, tak jak to czesto bywa. Pedofilia to zboczenie podobnie jak homoseksualizm, i leczc sie tego praktycznie nie da(to tak jak przerobic geja na hetero).
Dożywocie dożywocie mówiecie a nie wiecie, że za pare lat zaczniecie płacić za padofilow siedzących w pierdlu. Powinni takich kastrować i wszczepiać specjalne chipy umozliwiające lokalaizowanie takich osobników. A przedewszytskim nie powinni im pyska zaslaniać na rozprawach :p
Shanhaevel
17-05-2005, 18:32
A szczególnie zachowanie sądów jest karygodne... Pamiętacie tę sprawę co dziecku kazali siedzieć przed pedofilem i mówić "jak-to-tam-było"?
@koczko
Te chipy by kosztowały więcej od więzienia :P
A kaststracja to (chyba) dobry pomysł
Utrzymanie więźnia w Polsce kosztuje od 2000 zł do nawet ponad 3000 zł miesięcznie. Pozatym gówniarze sami nadstawiali dupy nauczcie się czytać ze zrozumieniem. Wiec nie wiem czy kara ni za surowa :baby: :baby: :baby:
spider-bialystok
17-05-2005, 19:01
Utrzymanie więźnia w Polsce kosztuje od 2000 zł do nawet ponad 3000 zł miesięcznie.
Zawsze się zastanawiałem jak to możliwe... Za 2-3 tysiaki miesięcznie na osobe to powinny być niezłe luksusy;]. No a nie są ;P.
Zawsze się zastanawiałem jak to możliwe... Za 2-3 tysiaki miesięcznie na osobe to powinny być niezłe luksusy;]. No a nie są ;P.
Popatrz, ze fundusz panstwa placi za wiezienie, a nie za pojedynczego wieznia (tzn taka jest teoria). A w wiezienie zalicza sie : woda, prad, scieki, uslugi komunalne, pensje pracownikow, zarcie dla wiezniow, paliwo dla samochodow wieziennych, renowacja systemow itp itd. Taki wiezien wcale zle nie ma - centralne ogrzewanie, prycze, posciel (czysta), czyste ubrania, TV, kibelek, lazienke...Dlatego tylu bezdomnych probuje dostac sie do wiezienia...
Ignatius Fireblade
17-05-2005, 19:30
Wracając jeszcze do sprawy kar... Niech tylko jego nowi znajomi dowiedzą
się za co siedzi... Będzie miał baaardzo nieprzyjemne przygody, no, chyba,
że ten delikwent lubi być poniewierany... I to nie tylko 1 vs 1... ;)
$corcerer
17-05-2005, 19:57
Osobiście uważam, że powieszenie faceta za narządy rodne i puszczanie mu w kółko 2^1024 powtórki 1337 odcinka telenoweli "Wykastrowana" to o wieeele za mało.
Tacy ludzie są dla mnie najniższą warstwą społeczną, dzieląc to miejsce z diabelskim pomiotem wszelkiej maści.
Gdyby jakiś pedofil ma moich oczar robił komuś krzywde to bym go kluczem do skrzynki pocztowej zaje.bal (sory za wyrażenie ale inaczej sie nie da)
Apropo kar: Uciać narząd rozrodczy, i wsadzic mu lewym uchem ażeby wyszło prawym... xD Na oczach milionów Polaków...
Moim zdaniem to powinno ich wsadzać do więzienia ale takiego najgorszego jaki może być na świecie oczywiście dożywotnio :evul:
I potem ciekawe co by zrobili to samo chyba,a jakby nie pomogło to któs powinien ich gwałcić ;) Ciekawe co by powiedzieli jakby to poczuli :evul:
Nie nawidze ich najlepiej zabijać.
PalAnonim
17-05-2005, 20:08
Dac im dozywocie w wiezieniu o zaostrzonym rygoze, 0 kontaktow z innymi.
oftop.
Nie mozecie sobie odpuscic tutaj takich tematow?? Przeciez to co napisza ludzie i tak nie wejdzie nigdy w zycie, a i tak duzo osob na tym forum ma ~10 lat i nie wie dokladnie o co z tymi pedofilami chodzi...
A nie lepiej by bylo wprowadzic kare smierci (hardkor ;)) pedofile bali by się wykorzystywac dzieci seksualnie i moglo by do tego nie dochodzic, lub bardzo by sie zmiejszyla liczba ofiar.
Venderer
17-05-2005, 20:20
Wracając jeszcze do sprawy kar... Niech tylko jego nowi znajomi dowiedzą
się za co siedzi... Będzie miał baaardzo nieprzyjemne przygody, no, chyba,
że ten delikwent lubi być poniewierany... I to nie tylko 1 vs 1... ;)
Dokładnie!! Polecam obejżeć film "Symetria" Zaybisty na faktach (polski) o pilskich więzieniach... FIlm o faciecie wsadzonym za niewinnośc, pokazane jest jak cela go zmienia.... W połowie filmu do jego celi tarfia poedofil, a w finale poedofil wisi na sznurku....
Pamiętajmy że więźniowie to też ludzie... Dzielą się na różne grupy i WSZYSCY nienawidzą pedofilów...
W.g. Kary powinny być takie (wsyztskie naraz) Kastracja (bez znieczulenia), pałowanie (to by ich czekało w normlanym więzieniu) i w dupić do jakiegoś ośrodka dla totalnie yebnietych (czyt. do pokoju bez klamek)!!!! Pedofile to Surwiele!!!!! Takich lduzi nie mogę ścierpieć -,-
Przepraszam za słownictwo...
PalAnonim
17-05-2005, 20:30
A nie lepiej by bylo wprowadzic kare smierci (hardkor ;)) pedofile bali by się wykorzystywac dzieci seksualnie i moglo by do tego nie dochodzic, lub bardzo by sie zmiejszyla liczba ofiar.
Pedofilia to jest choroba, nawet jesli wprowadzili by kare smierci, ktos kto jest na to chory, dalej by meczyl dzieciaki, niby sa jakies lekarstwa na ta przypadlosc, ale one nie lecza tylko jakby chowaja chorobe do srodka czlowieka, a ona po jakims czasie atakuje ponownie. To jednak nie jest takie łatwe jakby sie wydawało. Jeden sie z tym urodzi, u kogos innego wykreje sie to po pewnym czasie.
A slyszeliscie o przypadku w pewnym osrodku dla pederastow? Nie wiem, gdzie to dokladnie bylo, ale pewien "lekarz" znalazl nowy sposob na leczenie pedofilow.
Mianowicie 'przymuszal' pielegniarki do tego, aby masturbowaly owych pedofili. To mialo odwrocic ich uwage od dzieci a skierowac na dorosle kobiety. Ujawnila to jedba z pielegniarek, kiedy zrezygnowala z pracy.
Moim zdaniem takich ludzi tez powinni tepic:]
Romusiek
17-05-2005, 21:00
Ja bym ich wsadzil do wiezienia, wykastrowal, ubil, wyrwal wszystkie wlosy z nosa itp ;].
@up
To by ludzie udawali pedofili aby jaka pielęgniarka mu pociągneła... CHORE !
El'Magnifico
17-05-2005, 21:17
A wiecie co? Mnie tam pedofilstwo gówno obchodzi. Jakbym spotkał takiego to bym od razu komuś powiedział. Chyba bratu. A tego by ten pedofil nie chciał.
A tak na serio:
W uwadze w tvn o tym było- PEDOFILSTWO TO CHOROBA, które albo sie leczy, a jak nie pomaga, to USA plizz i kara śmierci (taki fajny elektryczny fotelik ) :)
Jeszcze dużo musi się zdarzyć żeby w Polsce wprowadzono "Fotelik"
Da'blade
17-05-2005, 21:39
ŚMIERĆ PEDOFILOM!
Trzeba ich zniszczyć ponieważ chcą zniszczyć nasz system i zaliczyć jak największą ilość niewinnych dzieciaków. Mojego kolege zgwałcił jeden z nich. Do tej pory nie może się pozbierać.
@up
Zyj i daj żyć innym. Ktoś to już tu napisał że są lepsze kary od uśmiecenia.
spider-bialystok
18-05-2005, 07:18
Śmierć to żadna kara. Zastanówcie się. Taki pedofil zamiast wycierpieć swoje poprostu zostanie 'uwolniony' od wszelkiej odpowiedzialności i od wstydu... Poprostu dostanie zastrzyk i spokojnie zaśnie.
Poza tym nie mamy prawa zabierać życia drugiemu człowiekowi.
Poprostu dostanie zastrzyk i spokojnie zaśnie.
Ale inni zobacza, ze to co robia spotka sie predzej czy pozniej z PRAWdZIWA kara...
Poza tym nie mamy prawa zabierać życia drugiemu człowiekowi
A oni maja prawo molestowac malolatow? Nie, nie maja. Jak ktos łamie zasady spolecznego zycia prawa go nie dotycza.
Ignatius Fireblade
18-05-2005, 07:29
Ja bym ich wsadzil do wiezienia, wykastrowal, ubil, wyrwal wszystkie wlosy z nosa itp ;].
Ale z tymi włosami to przesadziłeś ;) :p
spider-bialystok
18-05-2005, 07:57
Ale inni zobacza, ze to co robia spotka sie predzej czy pozniej z PRAWdZIWA kara...
A ja dalej sądzę, że są lepsze kary...
A oni maja prawo molestowac malolatow? Nie, nie maja. Jak ktos łamie zasady spolecznego zycia prawa go nie dotycza.
Każdy człowiek ma prawo do życia. Te prawo dotyczy każdego. Nie mamy prawa do zabijania, ale mamy prawo do karania przestępców. Taki pedofil spędzając odsiadkę w ciężkim więzieniu (Ale nie w odosobnieniu!) i tak nie uniknąłby kary wymierzanej od innych skazańców...
Każdy człowiek ma prawo do życia.
Kazdy czlowiek ma tez obowiazek szanowac drugiego czlowieka. A czy pedofilia to nie jeden z najokrutniejszych sposobow nie przestrzegania tego obowiazku?
Jesli ktos nie przestrzega obowiazkow nie ma takze praw...
Jeżeli tak mysleć to
On gwałci >>>> Xy zabiją gwałciciela >>>>Igreki zabijają Xów za zabijanie >>>> Zety zabiją tamtych itp
Kara śmierci to nie może być, niemożliwe, nieuczciwe, oni powinni cierpieć, jak ma chorą psychikę (skoro pedofilia to choroba) to gotów stwierdzić, że nie ma nic innego na tym świecie do roboty, bo to go podnieca i to mu daje satysfakcję, no to sorry, ale gotów i stwierdzić, że i tak go nie złapią, nie zastanawiajmy się nad tą malutką cząstką (złapanymi), pomyślmy jak zapobiec innym wypadkom, kara śmierci to moim zdaniem za mało, więzienie to w zasadzie jeszcze lepsze niż "fotelik". Co byście proponowali? Dodam tylko, że 2-3% dorosłych ludzi to pedofile (nie, to nie są moje gdybania, które sobie właśnie wymyśliłem, to fakty). Powinno być coś na styl tortur... albo wstawiania delikwentów do "gorszych" cel. Jak by nie patrzeć: Skoro nie mogli sie pochamować znając jakie są konsekfencję to pomyślcie co on będzie przeżywał w obskurnej celi, prędzej czy później sam sprawił by sobie większy ból niż jakiśtam "fotelik". Czyli: Albo sprawił by sobię wielki ból zabijając siebie, albo jeszcze bardziej cierpiał by w celi, razem ze swoją chorą psychiką, która nie będzie mogła wytrzymać tego, że w pobliżu nie ma żadnej ofiary. Może i nędzny pomysł, ale to i tak miałoby większe szanse przebicia niż wyrywanie włosów z nosa czy kara śmierci : P. I, i tak by to było o wiele surowsze od tego co u nas w naszej chorej Polscie jest...
El'Magnifico
18-05-2005, 14:26
No i może racja... hmnnn... tortury ala Niemcy!
Taaaaa... śmierć głodowa naprzykład!
a poza śmiercią.... kastracja + 10 lat więzienia DLA KAŻDEGO PEDOFILA
Shanhaevel
18-05-2005, 15:06
@up
Pff, dziesięć lat to za mało imho... koło 15 powinno starczyć i na koniec chłosta świeżym biczem z pokrzyw.
Galarion
18-05-2005, 17:05
Moim zdaniem, na pedofilow starczy kara dozywotniego wiezienia(najlepiej w odosobnieniu), ale konsekwentnie wykonywana. A jesli ktos zaczyna miec takie sklonnosci to, szpital psychiatryczny. Mysle, ze sama pedofilia jest widoczna u ludzi slabych psychicznie, bo pewnie sa pedofile ukryci(:P), ktorzy to po prostu powstrzymuja. Ten rodzaj przestepstwa jest bardziej dostrzegany, poniewaz atakuje on bezbronne dzieci, ludzie mniej zwracaja uwage na gwalcicieli, czasem nawet mordercow.
P.S. "A ja bym mó pszysral z klalacha w morde !!1111" temat sie zamienia w "wymyslmy jakas okrutna kare dla pedofilow, mozemy sie wyzyc psychicznie, bo nie dostaniemy bana za obrazanie ich"(nie myslcie, ze nie mam dla nich pogardy).
Down: Moze dlatego, zeby mogl pomyslec nad tym co zrobil, moze ze sumienie zaczelo by go gryzc, moze by wreszcie zrozumial swoj blad(samotnosc zmusza do przemyslen) i brak kogokolwiek stalby sie gorsza kara, a gdyby codziennie dostawal wpier... to tylko by powiekszylo jego nienawisc do wspolwiezniow, ludzi, dzieci...
Czemu w odosobnieniu? Zamknac go z innymi, nie przezyje tygodnia.
@Topic
Kara? Wykastrowac bez znieczulenia i niech sie wykrwawi.
PalAnonim
18-05-2005, 17:57
Czemu w odosobnieniu? Zamknac go z innymi, nie przezyje tygodnia.
@Topic
Kara? Wykastrowac bez znieczulenia i niech sie wykrwawi.
Ta, chciałbyś, jeszcze niech im wytną kręgosłup i powieszą im nad łóżkiem jako grzechotka. Odosobnienie to chyba lepsza sprawa, jak jestes sam to chyba jest gorzej niz w grupie, taki czlowiek po 20latach samotnosci bardzo czest nie wiem co ze soba zrobic, jest zamkniety i niedostepny dla innych, chyba lepsze to niz burdel w wiezieniu.
@up
Pff, dziesięć lat to za mało imho... koło 15 powinno starczyć i na koniec chłosta świeżym biczem z pokrzyw.
Tja, i dodatkowo rzut surowym pierogiem w twarz, heh to dopiero hardkor ;p
obleśne, takich pedofilów to nic tylko przyczepić do ściany (z rozłożonymi rękoma i nogami) i strzelać z łuku :D jaka przyjemna rozrywka... dla całej rodziny
PalAnonim
18-05-2005, 18:15
obleśne, takich pedofilów to nic tylko przyczepić do ściany (z rozłożonymi rękoma i nogami) i strzelać z łuku :D jaka przyjemna rozrywka... dla całej rodziny
Ta szczególnie, ze po jednej akcji pedofila rodzina nie moze sie podniesc przez kilka lat, pewnie zapomniales dodac tego malutkiego szczególiku, ale wybaczam, masz 9 lat, jeszcze wszystko przed toba...
Shanhaevel
18-05-2005, 18:18
@up
Ma 11/12, ale sobie wiek zmienił. -.-
PalAnonim
18-05-2005, 18:29
@up
Moze i zmienił, ale napisał tak jak dziecko w wieku 7-9 lat. Czyli tzw. żartem.
Stefan12532
18-05-2005, 18:48
najlepsze rozwiazanie za pedowilstwo? jestem pewien ze z takimi prawami to by nie ryzykowali...
1) odrazu zabic strzal w plecy
2) wieszac
3) za jedno przestepstwo tego typu odcinac jedna reke
strasznie to brutalne ale... napewno by przynioslo efekty. NIe jestem zadnym killerem ale poprostu mam dosc tych histori. ostatnio moja kolezanka byla w lesie na spacerze z psem. Pies odwraca sie... zaczyna warczec, kolezanka sie odwraca a tam gostek bez majtek z latajacym ptakiem. NIe wiadomo jaki mial zamiar bo zaczela zapier@#$%^ w strone domu placzac. Moze poprostu jakis chory czlowiek albo jakis poje#$%iec. Pod jakim wzgledem nie jestem pewien ze pedofil? Pedofil chce zostac twoim najlepszym przyjacielem dojsc do ciebie...ty mu zaufasz umuwicie sie i bye bye z ta "przyjaznia". Chociaz jak facet zauwazyl (podobno mial okolo 30 lat) ja sama w lesie to moze odrazu podniety dostal i polecial za nia... Nigdy nic z nimi nie wiadomo. Ja wiem z doswiadczenia troche bo niedaleko mojego domu jest kiosk...a tam moze 40 letni facet. Jak przechodze obok sklepu wola mnie... podaje mi reke jak bym byl jego najlepszym kumplem, ide z mama na spacer jestem po drugiej stronie ulicy 5 metrow od jego kiosku i nagle z mam slyszymy "IGOR !" jeszcze do tego glos jak po nacpaniu ( bo to melina jest). z mam sie rozgladamy zkad to. idzemy dalej i znowu "IGOR !" wkoncu zauwazylem sie do on podszedlem do niego a on "czemu mnie wogle nie odwiedzasz,wpadaj czasami do mnie". Tak sie ze mna wita jak do niego przychodzilem ze prawie by mnie obciskal.Zaczolem go zlewac omijac jego kiosk dla bezpieczensta. Minelo pare miesiecy... pare razy mnie widzial bo czatuje przed tym jego sklepikiem... ale udaje ze go nie widze i dzien dobry nie powiem :):). wszystko ucichlo i oogle looz zwala i woooooogle :P
Meeen1991
18-05-2005, 19:10
Widze ze temat sie rozkreca to zapodam komenta...no to uwazam ze kastracja była by naprawde dobra a nastepnie zamkniecie pedofila z innnymi pedofilami i niech zyja sobie tak ... a dla zartu to mysle ze odciecie piła motorową kończyn bylo by tez dobre ...
ja bym zrobił tak
Pedofilem obciąć organy rozrodcze i skazać na dożywocie, z jakims niewyżytym maczo-pedałem za to co zrobił taki jeden dla mojego kolegi -.-
Dla każdego tak być powinno
Prawo hamurabiego mówi:
"Oko za oko, ząb za ząb"
Wybiłeś oko ojcu, władze wybiją oko i tobie...
El'Magnifico
18-05-2005, 19:17
@up
jeżeli pedofil byłby facetem, to jakiemu facetowi chciałoby się żyć bez jaj? No bez jaj, ale co to za przyjemność? :p
@up
nie zmienił tylko się w rozwoju cofnoł... zresztą widać po jego postach że to jakiś frajer
PalAnonim
18-05-2005, 19:32
nie zmienił tylko się w rozwoju cofnoł... zresztą widać po jego postach że to jakiś frajer
Masz wysokie mniemanie o sobie...
Kompleks niższości może się zdarzyć każdemu...
@Topic
Śmiać mi się chce od niekórych "propozycji", nie macie co robić tylko takie bzdury wymyślać? To się wyżyj na ścianie, a nie na klawiaturze.
Patimrok
19-05-2005, 07:53
@Igomas~
<yell>IGOR, IGOR dlaczego mnie nie odwiedzasz, wpadaj czasem do mnie 8o</yell>
@Topic
IMO kastracja + dożywocie w więzieniu o zaostrzonym rygorze powinno wystarczyć, bo jak ktoś już tu wspomniał śmierć to jest dla takiego pedofila żadna kara
[QUOTE=Venderer]Dokładnie!! Polecam obejżeć film "Symetria" Zaybisty na faktach (polski) o pilskich więzieniach... FIlm o faciecie wsadzonym za niewinnośc, pokazane jest jak cela go zmienia.... W połowie filmu do jego celi tarfia poedofil, a w finale poedofil wisi na sznurku....
ta ten film byl zaj.b.s.y oglodalem to XD niezly filmik
wracajac do tych kar bym powiedzial ze to sa nie zdrowi psychicznie i nie wytrzymajom sexsualnie powinno sie ich do wiezienia albo zakladu gdzie tam beda sie leczyc XD z rok juz im moze przejsc a jak niekturym juz na muzg od...bilo (sry za wyrarzenie) to do pudla na dozywocie w celi bez okien i nara XD
po pedofilu
jak bym zobaczyl takie pedolfila albo jak by na mie napadl w drodze do szkoly to bym wziol kamienia dostal by jeszcze raz i bym mu ryj zdzieril :P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.