zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Uwaga!!! Pułapka CIPów!!!

TommyLee
08-03-2004, 19:27
CIP TEAM wydał ostatnio program "pułapke", który miał na celu wyłapanie wszystkich graczy tibii, którzy go urzywali. Ostatecznie po 2 miesiacach (od momentu wprowadzenia programu w obieg, np. nareebow.net)CIPowie zaczeli BANOWAĆ LUDZI !!! Nie wierzyłem w to do momentu, gdy sam nie sprubowałem. Po 15 minutach użytkowania kickneli mnie i dostałem BANA na 30 dni !!! . Tym domniemanym programem jest "Tibia Bot" . Wierz cie mi albo nie. Najlepiej sami sprawdzcie !!! X(

TommyLee
08-03-2004, 19:27
Banished: until April 6, 2004, 11:29 pm because of using cheat tools :O X( :(

Wtajemniczony
08-03-2004, 19:30
:P ZAZYWASZ PRZEGRYWASZ

Dj Nekro
08-03-2004, 19:33
Jak niedali ci na IP bana to możesz w kafejce sobie pograć...a poza tym ja jeszcze bana niemiałem :P

TommyLee
08-03-2004, 19:35
CIP blokuje całe konto na 30 dni, nawet sie do gry nie zalogujesz !!! :baby: Muwie wam nic wam na to nie pomorze !!! Nawet GMy

Mistrz Czarnego Miecza
08-03-2004, 19:39
No to może teraz serwery będą bardzej puste :D THNX CIP TEAM !!!

michosz
08-03-2004, 19:41
nie wiem po co wy wszyscy uzywacie tych cheat'ow. Przez uzywanie ich tylko psujecie sobie zabawę. Już dwóch moich kolegów dostało bana za te ułatwiające grę programy Moim skromnym zdaniem jest to nieutrzciwe w stosunku do innych graczy i cieszę się że CIPy w końcu coś z tym robią. Takie jest moje skromne zdanie.

Vodinesi
08-03-2004, 19:42
Moge wiedzieć na czym polega ten program?
Nie chce sprawdzac :D

TommyLee
08-03-2004, 19:47
"Tibia bot" to program który przy uruchomieniu uruchamia Tibia. Do jego opcje najerzą takie rzeczy jak :rune maker' full light, check exp i automatuczne leczenie. Fajny program tylko szkoda, że używy do takich niecnych celów !! X(

Bobercjusz
08-03-2004, 19:51
Wiem z IRC ze jeszcze ktoś został zbanowany ale niepowiem tego dla swojego dobra bo jak sie o tym mowi to jest troszeczke wkurzony.
Czyli niemozna uzywac cheatow :P

qba
08-03-2004, 19:51
niewiem czemu takie postępowanie nazywasz pułapką, cipowie zrobili coś co jusz dawno powinni zrobić, nareszcie ludzie zastanowią się zanim zaczną oszukiwać; wszystkich wqr****o jak na jakichś screenach ktoś używał tibii gg a jak wreszcie coś się robi aby zapobiec takim zdażenią to nazywasz to jakąś pułapką;/ i pewnie jeszcze wszyscy są wielce obrażenii na cipteam że niemogą jusz "normalnie" pograć ze swoimi programikami (które oczywiście niesą cheatami); ja na szczęście niemam takiego problemu bo nigdy nieużywałem takich proxów i wątpie abym kiedyś zaczął

Mystic^Bit
08-03-2004, 19:53
Jeśli przez tibie bot jest tak noto poczekajmy kiedy bana dostanie Lucas Del'Toro i Diego Del'Toro.

Gonzo von Krenzel
08-03-2004, 19:54
@TommyLee:
Do bardzo dobrych celow. Mam nadzieje, ze jak najmniej bedzie ludzi OSZUKUJACYCH innych graczy. C I P'owie nareszcie robia z tym pozadek. Tego nie mozna tolerowac!
P.S. TommyLee - moze sam uzywales tego programu? :evil: :D

marred
08-03-2004, 19:55
Gdy tylko dzis wszeldem na tibia.com i zobaczylem te wiadomosc to zaczlaem skakac po calym pokoju ze szczescia, bo bedzie latwiej sie zalogowac, beda mniejsze lagi, bedzie mniej osob expilo!!!

Nareszcie sprawiedliwosci stalo sie zadosc, na pewno oduczy to graczy od uzywania cheatow.

A swoja droga, to ja juz tez mialem w glowie taki pomysl, zeby CIPy zrobily cos takiego, jednak w moich planach kara byla 3 razy dluzsza :>

Hegemmon
08-03-2004, 20:02
hmm ja tam nie bawię się w takie śmiecie... przez to gra jest zbyt łatwa.. przyznaje, że czasami aż mnie korci żeby TibiaGG sobie ściagnąć i nie bawić się w te łowienie rybek ale staram się tego nie robić.
Tibiabot był zbyt piękny aby był bezpieczny.. ci którzy próbowali nielegalnie zyskać przewagę nad innymi playerami ( podobno było auromatyczne rzucanie sd itp) mają teraz za swoje ( choć nie wszyscy do końca na to zasłóżyli :/ ) ale moze wszyscy wyciągną z tego naukę i przestaną chetować

ale w międzyczasie bardzo duża liczba usersów została shakowana :( spora część moich znajomych również X(
czyżby tibia przerodziła się w pole walki między Hackerami i Cipami a bezstroni z pozoru gracze są tylko pionkami w tej grze?
Ciach i hack....

TommyLee
08-03-2004, 20:07
Na początku nie wierzyłem kumplom z Rubery, wiec postanowiłem sprawdzić to. No i jak już wyżej pisałem, uruchomiłem Tibia Bot i po 15 minutach dostalem bana! Ale to jeszcze nie jest najgorsze, bo najgorsze jest to, że 30 dni premium account mam w plecy X(

TommyLee
08-03-2004, 20:12
Uwaga Uwaga !!! 20:03 GM Taghor Rubera: Read the news at www.tibia.com (http://www.tibia.com) concerning the banishments in the last 2 days. Massive BAn! X(

Wtajemniczony
08-03-2004, 20:12
8. March 2004 - Recent banishments due to cheating
WEJDZCIE na Tibia.com i przeczytajcie wreszcie serwy nie bedo na maxa przeludnione:))

TommyLee
08-03-2004, 20:17
CIPowie mogli najpierw uprzedzić o podobnych akcjach, a nie ludzie musza teraz cierpieć, choć z 2 strony inni mogą korzystać z tego teraz.

Wtajemniczony
08-03-2004, 20:22
Oryginalnie dodany przez TommyLee
CIPowie mogli najpierw uprzedzić o podobnych akcjach, a nie ludzie musza teraz cierpieć, choć z 2 strony inni mogą korzystać z tego teraz.

UPRZEDZIC chyba zwariowales tak to by nikogo nie zlapali( smierdzi mi tu ugrupowaniem SLD) :P

TommyLee
08-03-2004, 20:26
Ludzie korzystając z cheatów powinni liczyć sie z ryzykiem zbanowania, jak to mówią "mądry polak po szkodzie "

Bofedojo
08-03-2004, 20:31
Ja mam pytanie czy tylko za Tibia Bot banuja (tzn czy tylko moga wykryc Tibia Bot)? Ale bez Tibia Bot to duzo ludzi by dlugo nie pozylo (szczegolnie sorci i druidzi). Ja osobiscie tego programu nieuzywam.
PS: I tak jak zawsze Eternia zapchana po brzegi ;( .

TommyLee
08-03-2004, 20:38
CIPowie tylko jak dotąd Tibia Bota wypuściłą, jako program do złapania cheaterów. Tzn. tibia bot to jedyny program który jak dotąd został wykryty jako antycheat.

Asgaard - Rubera
08-03-2004, 20:47
Tommylee
Nie nabijaj sobie postów! Puszczasz kilka postów pokolei - co przeszkadza w czytaniu - napisz jeden wiekszy post i tyle!

Cipowie ostrzegali cie przed założeniem konta w tibi (regulamin) ze nie można używać programów wspomagających - więc twoja sprawa, jeżeli i tak używałeś to dobrze że bana masz

TommyLee
08-03-2004, 21:00
Sprawa nr. 1- nie nabijam sobie postów, bo tylko odpowiadam na pytania zadawane w temacie zaczętym przezemnie
Sprawa nr. 2-Ludzie korzystając z cheatów powinni liczyć sie z ryzykiem zbanowania, jak to mówią "mądry polak po szkodzie " :]

Dan the Automator
08-03-2004, 21:34
Hahahahhahahhahha.... hahhahahhahaha .......... hahahhahahahaha .... hahaha <upada na ziemie>

Nawet nie wiesz jak się z tego powodu ciesze ;)

Letaba
08-03-2004, 21:37
a co to tibia bot i do czgo sluzy??(niemówcie z kad sciagnac zeby nie kusilo:])

WizzArD
08-03-2004, 21:49
no i dobrze robiom, a mojego kolege tez zbanowali, ale ciekawe czemu nie zbaowali del'toro kturzy dzieki temu programowi wykonali anihilatora

Villen
08-03-2004, 22:03
Z kąd wiesz,masz jakieś dowody?

Mistrz Czarnego Miecza
08-03-2004, 22:18
Oryginalnie dodany przez Dobo
Hahahahhahahhahha.... hahhahahhahaha .......... hahahhahahahaha .... hahaha <upada na ziemie>

Nawet nie wiesz jak się z tego powodu ciesze ;)

Potwierdzam !!! TAK MA BYĆ NA ZAWSZE BAN NA IP NA FOREVER :evil: :evil: :evil: :evil:

NIECH CHEATERZY NIEGRAJĄ jak nieumieją bez pomocy... chcesz se grać z cheatami idź graj w domino :P (niebęde mówić czemu :D)

Co do cytata tak samo miałem tak sie ucieszyłem gdy usłyszałem że ich zbanowali HAHAHAHAHA HAHAHAHA !!! zara zobacze ile osób na serwer :D np. Hiberna - 52
Nova - 0
Valoria - 113
Danubia - 8
Calmera - 23 :)

NIECH TAK BĘDZIE HAHAHHAHA .

:D .

Magus
09-03-2004, 00:10
Oryginalnie dodany przez Letaba
a co to tibia bot i do czgo sluzy?A przeczytaj sobie caly topic leniu jeden to sie dowiesz.

-CIP Team nie jest w stanie wykryc jakiegos konkretnego cheat toola, oni po prostu wykrywają zmodyfikowane wersje klienta (tibiabot go modyfikuje, MC w sumie tez). Niezmiernie mnie to cieszy, bo bany swoja droga ale bez tych zabawek duzo ludzi (n00bow)zrezygnuje z grania (hip hip hooray).
-Ktos tu wspominal ze jak sie dostanie bana to mozna grac z caffe bo jest inne IP, otoz nie. CIPowie blokuja konto, a nie IP wiedz nie zalogujesz sie nawet z Marsa.
CIP TEAM wydał ostatnio program "pułapke", który miał na celu wyłapanie wszystkich graczy tibii, którzy go urzywali. Ostatecznie po 2 miesiacach (od momentu wprowadzenia programu w obieg, np. nareebow.net)CIPowie zaczeli BANOWAĆ LUDZI !!!
@TommyLee - naprawde sadzisz ze CIPowie wydaliby program lamiacy ich wlasne zasady?? Pfffff....
Poza tym nie nabijaj tak zaciekle postow bo jak zechce to i tak Ci je wywale. W 10 postach napisales to co mozna bylo napisac w 2, gora trzech. Malo tego, dwukrotnie napisales (czt. nabiles) posta jeden pod drugim - normalnie juz bys mial upomnienie, ale mam dzis dobry dzien i sie powstrzymam.

Co do tematu, to CIP Team moglby jeszcze znalezc sposob by wykryc osoby stosujace tibie GG. Jak znikna wszelkie "ulepszenia" to i serwery nieco opustoszeja (kto to widzial by grac na raz 10 UH-makerami na raz i to AFK).

Ketibro
09-03-2004, 00:25
hrhr. Ja uzywalem TibiaBot przez 2 miechy i niemialem bana ani hacka :O dla mnie to dziwne ale ostatnio juz przestalem uzywac gdy zobaczyle te texty. Mozecie mi ufac :))

TommyLee
09-03-2004, 11:09
Po 1 Tibia Bot to program wypuszczony przez CIP SOFT, wiem od 1 osoby której niewspomne, a wiem że ta osoba mówi prawde, bo sam testowałem ten program pierwszy raz w życiu i na moim koncie po 15 minutach pojawił sie ban
Po 2 nie popieraw cheatowania, bo gra z cheatem to nie gra, choć czasem przydają sie
Po 3 jeśli ktoś mi nie wierzy to niech sam sprawdzi, że mówie prawde, bo zamieściłem ten temat dla ludzi, którzy urzywają cheatów informacyjnie, a nie po to żeby powtarzać odpowiedzi na posty zamieszczone wcześniej.

Kaczor
09-03-2004, 11:26
Po 1 Tibia Bot to program wypuszczony przez CIP SOFT, wiem od 1 osoby której niewspomne, a wiem że ta osoba mówi prawde, bo sam testowałem ten program pierwszy raz w życiu i na moim koncie po 15 minutach pojawił sie ban
Po 2 nie popieraw cheatowania, bo gra z cheatem to nie gra, choć czasem przydają sie
Po 3 jeśli ktoś mi nie wierzy to niech sam sprawdzi, że mówie prawde, bo zamieściłem ten temat dla ludzi, którzy urzywają cheatów informacyjnie, a nie po to żeby powtarzać odpowiedzi na posty zamieszczone wcześniej.

Buahahahahahahaha no nie moge.Czlowieku dostales bana i jestes zly , ale PROSZE NIE PIEPRZ OD RZECZY.CIPSOFT NIE WYPUSCIL TEGO BOTA I NIE ZAIMPLEMENTOWAL W NIM BACKDOORA.Niewazne od kogo to slyszales, to zwykla gadanina ludzi, ktorzy udaja, ze chca cos wiedziec.Czlonkowie CIpsoftu tylko sie dowiedzieli (ale i tak dosc pozno, bo wczesniej mama ludzi zostala skhackowana) o tym jak to dziala i wykorzystali to do banowanoa ludzi uzywajacych bota.W newsach opisalem jak dziala backdoor i nie bede sie powtarzal.
Magus banowani sa TYLKO ludzie uzywajacy bota, bo tylko to jest do udowodnienia ze 100% pewnoscia.Nei ma na razie mozliwosci wykrywania MC(teoretycznie mozna ip sprawdzac , ale zawsze moze byc dzielone ip na kilka kompow), ani tez Tibiigg.
Swoja droga zabawne jak jeden maly bocik narobil tyle zamieszania:D

Dj Nekro
09-03-2004, 11:27
ja naszczęście już niekorzystam z cheatów :D

Bigvirus
09-03-2004, 12:32
NIe wiem co to za program ale widac ze hca tepic takich ludzi :)
NIe popieram tego
Ja uzywam czasem Taskera:)
POlecam ten programik fajny jest:)

Marcin?
09-03-2004, 14:38
I ja wtrace swoje 3 grosze.

1.Na tibia.com na forum jeden gosciu (Danubia) przyznal sie ze uzywal MC. Nie znam tego tibia bot, nie wiem czy ma mozliwosc MC wiec moze to mial na mysli. W kazdym razie na Danubi osobiscie przekonalem sie ze co najmniej 3 typa level 60+ dostalo bana za cheat tools. Wiec moze nie tylko ten program wykrywaja CIPowie.

2. Wczoraj o 16:30 wlaczam IE i wchodze na strone tibia.com I pierwszy raz widzialem od 4 miesiecy ze o tej godzinie nie byly wszystkie serwery pelne (Amera 810 players). W tej chwili 14:30 tylko 1 serwer jest full (Eternia 850). To sie nie zdarzalo od kilku miesiecy chyba o tej porze wiec IMHO okolo 10% wiecej wolnego miejsca jest teraz na serwerach :D

3. Ludzie uwierzcie w koncu ze Ci najlepsi gracze (level 100+) nie uzywaja czitow tylko po prostu graja. Moze zamiast byc najlepszymi to po prostu zaczniecie grac w tibie dla przyjemnosci . Ja tam czasami na 50 levelu chodze sobie na roty i wcale sie tego nie wstydze. Moim najlepszym potworkiem w grupie byl BK a solo Leader i nawet nie zamierzam solo isc na nic wiekszego na razie bo nie mam takich ambicji. I jest mi z tym dobrze. Tak lubie wlasnie!!! Gdybym do konca tibii mial chodzic na same roty tez by mi sie to podobalo bo tibia fajna gra jest a jeszcze lepsza bez zadnych dodatkowych polepszajacych programow a chodzenie z pochodnia jest duzo lepsze od sztucznego swiatla.

Chomik
11-03-2004, 18:13
No i po co cheatować?!?

Gremlin
11-03-2004, 19:39

A jak niewierzysz ze nabijasz posty to poczytaj newsy, nie po to na guardach sie chowalem w ciemny kont zeby to jak najszybciej napisac zeby ktos pisal taki sam temat wpierajac mi ze nie nabija postow.

re: Marcin?
Wreszcie ktos z odpowiednim podejsciem do gry a nie:
Nabic skille, wyexpic i pozniej na nowy swiat. A jak by tak przejsc sie czas od czasu na latwe stworki, pozwiedzac samemu (zamiast zasypywac forum pytaniami) to gra nabiera zupelnie nowych wartosci. Ja ostatnio rycerzem na 48 lvl chodzilem po jaskiniach troli/goblinow na Edron, w sumie nikt sie o to nie pyta a wedlug mnie super miejsce do expienia nawet na moim poziomie (mozecie wierzyc lub nie, ale zrobilem 13k expa w godzine na samych trolach i goblinach tylko).