Pokaż pełną wersje : FAQ: Premium account
Witam. Mam pytanko ;)
Dostałem bana na 7 dni na konto za zbyt dużą liczbę killi. Czy na czas bana zatrzymuje mi się trwanie PACC'a czy stracę te 7 dni?
Stracisz te 7 dni.
stracisz dni pacca, trzeba nie bylo bic tych niewinnych ludzi, teraz sobie odpoczniesz tydzien i przemyslisz wszsytko
meneloidek
05-06-2008, 18:40
Heh żebym to jeszcze ja ich ubił :P Przyszedłem ze szkoły i się dowiedziałem, że na konto nie wbije bo brat bana załapał :<
Przez ile mozna wycofac wplate?
Przez ile mozna wycofac wplate?
Różnie, ale okres ten może sięgać nawet 12 miesięcy.
Dreamland
14-06-2008, 10:08
Jeśli w moich danych na tibia.com w nazwie miejscowości występuje polski znak
to r key przyjdzie ? połapią się tam w Niemczech jak to wygląda ?
Jeśli w moich danych na tibia.com w nazwie miejscowości występuje polski znak
to r key przyjdzie ? połapią się tam w Niemczech jak to wygląda ?
Powinno bez problemu dojsc. Nieuzycie jednego polskiego znaku nie zmienia calkowicie nazwy miasta, poza tym masz zawsze kod pocztowy.
Witam.
Mam pytanie, czy dalej jest tak ze po zakonczeniu pacc outfit mi sie nie zmieni?
(oczywiscie mowie tu o takim przypadku ze w momencie zakończenia premium time jest np brotherhod i czy zostanie on jezeli nic nie bede zmieniał?)
Witam.
Mam pytanie, czy dalej jest tak ze po zakonczeniu pacc outfit mi sie nie zmieni?
(oczywiscie mowie tu o takim przypadku ze w momencie zakończenia premium time jest np brotherhod i czy zostanie on jezeli nic nie bede zmieniał?)
Tak, zmieni Ci się. Po ponownym zakupieniu pacca będzie on znów dostępny.
Kleczajek
27-06-2008, 14:19
Hey
Mam takie pytanko do kogoś kto sie zna na tych paccach, kartach płatniczych itd ; d
Słyszałem, że za kupowanie komuś pacców na 30dni mogą zablokować kartę kredytową. Czy to prawda? Jak zamawiałem sobie pierwszego pacca na 30dni to nie było problemów a jak zamówiłem następnego dnia innej osoby to wyskoczyło mi, że Customer Support muszą zatwierdzić tę transakcje i może to potrwać do 3dni.
Hey
Mam takie pytanko do kogoś kto sie zna na tych paccach, kartach płatniczych itd ; d
Słyszałem, że za kupowanie komuś pacców na 30dni mogą zablokować kartę kredytową. Czy to prawda? Jak zamawiałem sobie pierwszego pacca na 30dni to nie było problemów a jak zamówiłem następnego dnia innej osoby to wyskoczyło mi, że Customer Support muszą zatwierdzić tę transakcje i może to potrwać do 3dni.
Ustalenie subskrypcji jest możliwe wyłącznie na własne konto.
Kleczajek
27-06-2008, 18:07
Ustalenie subskrypcji jest możliwe wyłącznie na własne konto.
Tak wiem, ale chodzi mi o sytuacje gdy ktoś podaje mi passy żebym mu kupił pacc na 30dni[nie coś takiego ze zabiera mi co miesiąc kasę i dodaje next pacca tylko normalny pojedynczy pacc na 30dni]. No i nie wiem właśnie czy coś takiego jest "legalne". Czy można z 1 karty kredytowej załatwiać pacc NA 30DNI dla rożnych osob.
Segalczuk
27-06-2008, 19:32
@up . A czemu mialo byc nielegalne , przeciez kupujesz na rozne ip graczom pacca i na rozne konta wiec nie posadza cie o kilka kont czy tam sharing xD.
Kleczajek
27-06-2008, 19:52
@up . A czemu mialo byc nielegalne , przeciez kupujesz na rozne ip graczom pacca i na rozne konta wiec nie posadza cie o kilka kont czy tam sharing xD.
Hum no nie wiem tak gdzieś słyszałem i chce sie upewnić. Inne ip, ale ten sam numer karty i te same dane osobowe ^.- Z 2 strony gdyby chcieli, żeby ktoś kupował innym pacc na 30dni to by go udostępnili w tej normalnej opcji a tak nie można wiec trzeba wchodzić na czyjeś konto[tak jakby chcieli żeby był tylko dla "własnego użytku"]
No i jeszcze jedna sprawa Na allegro jest ze 40 aukcji z paccami na 90dni a z paccami na 30dni tylko kilka. To tez musi być czymś spowodowane ;>
Sam nie wiem... Chociaż myślę, że najpierw przyjdzie jakieś ostrzeżenie zanim mi zablokują kartę...
Po pierwsze nikt Ci nie zabrania posiadaniu paru account, dlatego też nie mają nawet podstaw do zablokowania Twej karty - przecież sobie możesz kupować...
Aukcji "pacc na 30 dni" jest tak mało, gdyż można go wykupić tylko znając hasła osoby zainteresowanej - a kto się na coś takiego zgodzi?
Kleczajek
27-06-2008, 20:09
Po pierwsze nikt Ci nie zabrania posiadaniu paru account, dlatego też nie mają nawet podstaw do zablokowania Twej karty - przecież sobie możesz kupować...
Aukcji "pacc na 30 dni" jest tak mało, gdyż można go wykupić tylko znając hasła osoby zainteresowanej - a kto się na coś takiego zgodzi?
Hmm no to jest na pewno jeden z powodów, ale rl kolega wystawił przed wczoraj aukcje z paccami na 30dni i w 2dni zeszło mu 12 paccow. Niestety zamknął aukcje bo właśnie nie mamy pewności czy można kupować te paccec na 30dni...
Ok, mam trochę wiedzy w tym zakresie więc powiem coś konkretnego, zamiast lać wodę, mimo, że to nie ten FAQ.
Po pierwsze - nie ma czegoś takiego jak PACC na 30 dni.
Ustalanie subskrypcji polega na pobieraniu z Twojego konta co miesiąc 1/3 ogólnej ceny pacca na 3 miesiące. Teoretycznie może to być pacc na 30 dni, ale w praktyce tak nie jest.
Co więcej, nie chciało mi się czytać, ktoś by musiał sobie indywidualnie sprawdzić; ustalając subskrypcje zawierasz jakby umowę z CipSoftem, że przez 3 miesiące co 30 dni (3 razy) pobiorą oni od Ciebie te ~7 dolców. Za zerwanie umowy i nie przelewanie dalej może być określona kara, ban konta czy coś takiego. (jednak tego nie sprawdzałem, trza by poczytać faq na tibia.com, ale nie kce mi się).
Subskrypcje (abonament) można zamówić wyłącznie na swoje konto - to wszyscy wiemy. Oczywiście to tylko teoria, bo w praktyce wystarczy znać hasło do konta dla którego zamawiasz abonament i powiedzieć że to Twoje konto. Jednak takie przypadki rozpatrywane są przez Customersów o ile mi wiadomo.
Co za tym idzie, jeśli za zerwanie subskrypcji jest jakaś kara (bo domyślnie ma to być pacc na 3 miesiące z pobieraną kasą co miesiąc) to kupując komuś ten "pacc na 30 dni" możesz po 30 dniach doprowadzić do banicji konta danej osoby.
To tyle ile chyba chcesz wiedzieć, jakbyś miał jakieś pytania to pisz tutaj, pewnie odpowiem.
@down
Biorąc pod uwagę tematykę mojego posta, to no, nie ma :3
@down2
Numer karty to po angielsku "Card number" - poniższe zdjęcie tego dowodzi.
Ok, mam trochę wiedzy w tym zakresie więc powiem coś konkretnego, zamiast lać wodę, mimo, że to nie ten FAQ.
Po pierwsze - nie ma czegoś takiego jak PACC na 30 dni.
Nie ma? Hm...
http://img139.imageshack.us/img139/5218/48738972zp2.png
A oto subskrypcja:
http://img266.imageshack.us/img266/1369/obrazbeznazwyzt7.png
@up
Można kupić premium time na 30 dni, bez subskrypcji... Mam nadzieję, że powyższe zdjęcia tego dowodzą.
Jestem nie w temacie ale w Polsce też jest dostępny Premium Account na 30 dni? Chciałem sobie założyć Izzy Konto w mBanku bo tam dają karte Visa no ale nie wiem czy będe mógł kupić PACC.
Jestem nie w temacie ale w Polsce też jest dostępny Premium Account na 30 dni? Chciałem sobie założyć Izzy Konto w mBanku bo tam dają karte Visa no ale nie wiem czy będe mógł kupić PACC.
Można już kupić pacc na 30 dni w Polsce.
Ale tylko przez kartę i coś tam jeszcze. Kleczajek (Premium Time jest po to że np. wiesz że wyjeżdżasz za miesiąc, to kupujesz pacca na miesiąc nie na 3 miechy bo to się nie opłaca. Gdy ktoś będzie chciał kupić komuś innemu np. na prezent, może dać mu 30zł żeby ten samemu sobie wysłał. Cipsoft pisał w pierwszym newsie, że premium time 30 dniowy jest głównie do zasilania własnego konta, no bo kto np. na allegro poda ci passy? Slythia w tej sytuacji to Ryba ma rację, nie ma takiego czegoś jak Pacc na 30dni, jest tylko Premium Time ;)
Ale tylko przez kartę i coś tam jeszcze. Kleczajek (Premium Time jest po to że np. wiesz że wyjeżdżasz za miesiąc, to kupujesz pacca na miesiąc nie na 3 miechy bo to się nie opłaca. Gdy ktoś będzie chciał kupić komuś innemu np. na prezent, może dać mu 30zł żeby ten samemu sobie wysłał. Cipsoft pisał w pierwszym newsie, że premium time 30 dniowy jest głównie do zasilania własnego konta, no bo kto np. na allegro poda ci passy? Slythia w tej sytuacji to Ryba ma rację, nie ma takiego czegoś jak Pacc na 30dni, jest tylko Premium Time ;)
Premium time traktuje jako synonim pacc ; ).
Masz rację, 30 dniowy pacc (czy też premium time) służy tylko do zasilenia swojego konta - nie ma możliwości kupna go dla innego gracza.
Czyli kontynuując pacc na 30 dni istnieje i jednocześnie nie jest subskrypcją - mając kartę kredytową jestem w stanie zasilić sobie konto tylko na miesiąc, bez żadnych konsekwencji.
EdwardMatiz
30-06-2008, 08:04
Chyba tak (ale ja sie nie znam)
Jak się nie znasz to nie mów. (chociaż teraz ci się udało)
Czyli kontynuując pacc na 30 dni istnieje i jednocześnie nie jest subskrypcją - mając kartę kredytową jestem w stanie zasilić sobie konto tylko na miesiąc, bez żadnych konsekwencji. Ale chyba jeśli kartą będziesz chciała zasilić na więcej to będzie to subskrypcja? czy subskrypcja będzie tylko wtedy gdy pacc kupisz sobie np. 90dni i możesz go przedłużyć o np. kolejne 90dni i wtedy używasz opcji subskrypcji i nie musisz nic wysyłać tylko samo kasę ci z konta pobiera?
Zgubiłam się w 3 zdaniu ;)
You Welcome
Inix
Jak się nie znasz to nie mów. (chociaż teraz ci się udało)
Ale chyba jeśli kartą będziesz chciała zasilić na więcej to będzie to subskrypcja? czy subskrypcja będzie tylko wtedy gdy pacc kupisz sobie np. 90dni i możesz go przedłużyć o np. kolejne 90dni i wtedy używasz opcji subskrypcji i nie musisz nic wysyłać tylko samo kasę ci z konta pobiera?
Zgubiłam się w 3 zdaniu ;)
You Welcome
Inix
Nowy system płatności obsługuje pacc na 30 i 90 dni, oraz subskrypcję na 30 orz 90 dni... Kupując subskrypcję masz pewność, że zostanie zachowana ciągłość premium time (pieniądze same są pobierane z konta), zaś kupując single time sama musisz tego pilnować.
Można także zasilić konto na dłużej niż 90 dni, lecz już starymi sposobami płatności.
@down
Proszę bardzo ; ).
I wszystko jasne, dzięki za wyjaśnienie
ostatnio dostalem troche kasy i zamierzam je wydać na "paka", czyli premium time. Czy mogę po prostu wejść do banku (a tak zresztą do jakiego), poprosić o karteczkę (czy osoba niepełnoletnia może się tam podpisać?) i dać pieniądze na przelew?
wiem że trochę nieprzejrzyście pisane, ale to na szybko :/
ostatnio dostalem troche kasy i zamierzam je wydać na "paka", czyli premium time. Czy mogę po prostu wejść do banku (a tak zresztą do jakiego), poprosić o karteczkę (czy osoba niepełnoletnia może się tam podpisać?) i dać pieniądze na przelew?
wiem że trochę nieprzejrzyście pisane, ale to na szybko :/
Najpierw musisz wypełnić formularz (www.tibia.com => get premium~). Po wypełnieniu dostaniesz numer referencyjny. Wydrukuj go, weź euro + 12zl (?) za przesyłkę, podejdź do okienka i powiedz, że chcesz wysłać pieniądze do Niemiec.
Nie, to tak nie działa, nie zakupi PACC w ten sposób.
Musisz posiadać kartę VISA, zwykły przelew nie załatwi sprawy. Jeśli nie posiadasz owej karty zwróć się do rodziców, lub zamów sobie ZWYKŁYM PRZELEWEM (podanym up) za pośrednictwem firmy Drom.
Tu masz więcej info;
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=158780
Chcialbym sie dowiedziec ile kosztuje pacc na 3 miesioce. Aktualna cena?
Nowy sposób zakupu pacc przez Cipsoft, wysyłając PLN na ich konto wynosi w zależności od kursu Euro około - 65 PLN + koszt przelewu B) (19,95 Euro)
@EDIT
Mam pytanie, czy ktoś może wie, czy jak mam spersalizowane konto, tylko podałem nieprawdziwe dane, a chcę kupić pacc ww. sposobem to czy nie będzie problemów z otrzymaniem tego pacc?
Wiem, że kupując pacc przez firmę Drom, nie było z tym problemu.
@DOWN
Dzięki za odpowiedź, na innych forach były podzielona zdania, ale dla pewności zmienie dane na poprawne, ponieważ pacc mam zamiar i tak kupić nie wcześniej niż w październiku B)
Mam pytanie, czy ktoś może wie, czy jak mam spersalizowane konto, tylko podałem nieprawdziwe dane, a chcę kupić pacc ww. sposobem to czy nie będzie problemów z otrzymaniem tego pacc?
Wiem, że kupując pacc przez firmę Drom, nie było z tym problemu.
Trzeba miec wlasciwie spersonalizowane.
Gothanor
10-08-2008, 21:55
Też mam pytanie odnośnie personalizacji: Zamówiłem już pacca i przelałem pieniądze, ale e-mail podałem inny niż ten na który mam zapisane konto, oraz miejscowość zamieszkania została inaczej zapisana niż w personalizacji. Czy otrzymam pacca, a jeżeli nie to co zrobić?
Czy do zakupu pacca konieczna jest karta kredytowa, czy tez moze byc platnicza? Z gory dzieki za odp
Czy do zakupu pacca konieczna jest karta kredytowa, czy tez moze byc platnicza? Z gory dzieki za odp
kredytowa
Też mam pytanie odnośnie personalizacji: Zamówiłem już pacca i przelałem pieniądze, ale e-mail podałem inny niż ten na który mam zapisane konto, oraz miejscowość zamieszkania została inaczej zapisana niż w personalizacji. Czy otrzymam pacca, a jeżeli nie to co zrobić?
Mail nie ma znaczenia. Jesli zamowiles starymi sposobami to dostaniesz.
Gothanor
11-08-2008, 09:52
up, nie wiem jakie są stare sposoby, bo jeszcze wcześniej pacca nie miałem. Zamówiłem przez przelew z tibia.com. Ile dojście tego typu pacca zajmuje dni?
up, nie wiem jakie są stare sposoby, bo jeszcze wcześniej pacca nie miałem. Zamówiłem przez przelew z tibia.com. Ile dojście tego typu pacca zajmuje dni?
1-5 dni.
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=2213751&postcount=38
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=187473
Samel_Pall
30-08-2008, 10:43
Czy jeśli przelewając pieniądze na konto kasjerka popełniła literówkę w nicku postaci i zamiast A napisała E to czy pieniądze pójdą w błoto?
Czy jeśli przelewając pieniądze na konto kasjerka popełniła literówkę w nicku postaci i zamiast A napisała E to czy pieniądze pójdą w błoto?
Zależy jak zamawiałeś PACC. Jeżeli przez firme Drom, to wyślij maila na
[email protected] i opisz swój przypadek. W przeciwnym razie PACC może nie dojść.
Samel_Pall
30-08-2008, 14:55
A jeżeli wysłałem e-mail i nie ma ani odpowiedzi ani pacca? to raczej muszę czekać ?
A jeżeli wysłałem e-mail i nie ma ani odpowiedzi ani pacca? to raczej muszę czekać ?
Tak, czekaj cierpliwie, na pewno nie stracisz swoich pieniędzy i PACC w końcu dojdzie.
Samel_Pall
30-08-2008, 15:59
ok wielkie dzięki za pomoc ;)
Witam, chciałbym zamówić pacc z konta na tibia.com i cena na 30dni za premium account wynosi 24~zł. Czy z konta pobiorą tylko 24zl czy wezmą też jakiś podatek międzynarodowy?
Z góry dziękuję za odpowiedź
PS. PO spróbowaniu zakupu pacc z konta na tibia.com pokazał mi się taki komunikat:
Your payment has been rejected. No money will be charged from your card. Please understand that no details concerning the payment denial can be given. Please note that repeated rejections of your payment will result in blocking this payment method for your account. For this reason make sure to enter correct data when placing a new order.
Znam angielski ale nie aż w takim stopniu, prosiłbym o pomoc.
Z góry dziękuje za odpowiedź
devastator-tibijczyk
02-10-2008, 10:33
Mam pytanie w sprawie mojego premium account.
Koledzy radzili mi żebym kupił pacca przez firme droom jednak gdy go kupiłem przypadkowo go odrzuciłem i jak pisze na forum gdy sie go odrzuci należy napisać emaila w tej sprawie więc tak też zrobiłem.
Minął już ponad miesiąc a ja nadal nie otrzymalem premium account.
I moja cierpliwość powoli sie kończy.
Nawet moim kolegom którzy radzili mi żebym Was podał do sądu.
Bardzo prosze postarać się w sprawie tego pacca.
Ponieważ nie chce uganiać sie po sądach :)
:)
Widzę, że straszenie sądami ostatnio stało się modne.
Idź się uganiaj...
A co do twojego pytania: musisz czekać, aż Drom ci odpisze.
Chcial bym sie zapytac jak mozna kupic Pacc na 30dni prosze o szybko odpowiedz Tnx:*
Chcial bym sie zapytac jak mozna kupic Pacc na 30dni prosze o szybko odpowiedz Tnx:*
http://forum.tibia.pl/search.php
PLS =*
Mlodzian93
16-10-2008, 20:56
Mam pytanie...dotyczące Pacca na 30 dni.
Mianowicie - czy trzeba posiadać kartę kredytową, czy wystarczy karta płatnicza ?
a może wszystko przebiega jak z normalnym paccem [ 90 dni ]? tzn, wystarczy zwykły przelew bankowy?
Mam pytanie...dotyczące Pacca na 30 dni.
Mianowicie - czy trzeba posiadać kartę kredytową, czy wystarczy karta płatnicza ?
a może wszystko przebiega jak z normalnym paccem [ 90 dni ]? tzn, wystarczy zwykły przelew bankowy?
Kartę kredytową albo kartę posiadającą mozliwość płatności internetowych.
Kupuje się go inaczej niż przelewem na 90 dni.
Mlodzian93
17-10-2008, 10:52
czyli jeśli posiadam kartę kredytową, obojętnie w jakim banku mogę kupić?
a możesz Ty lub ktokolwiek inny... opisać jak tego dokonać, bo znam wiele osób zainteresowanych kupnem takiego Pacca, lecz nie wiedzących jak to zrobić.
czyli jeśli posiadam kartę kredytową, obojętnie w jakim banku mogę kupić?
a możesz Ty lub ktokolwiek inny... opisać jak tego dokonać, bo znam wiele osób zainteresowanych kupnem takiego Pacca, lecz nie wiedzących jak to zrobić.
Może i poradnik jest troszkę stary, lecz zasada płacenia kartą kredytową (niezależnie od banku) pozostała niezmieniona. Inny jest tylko początek - musisz wybrać:
Add Premium Time => Single Payment => Visa\MasterCard\American Express => EUR 7.45 30 Days Tibia Premium Time
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=26661
Oczywiście, wszelkie dane mają należeć do właściciela karty.
Mlodzian93
17-10-2008, 11:23
ok, ogromne dzięki za pomoc ;)
i ostatnie pytanie, czy to mogą być tylko te 3 karty, czy inne banki również typu np. WBK, mBankn Inteligo....?
ok, ogromne dzięki za pomoc ;)
i ostatnie pytanie, czy to mogą być tylko te 3 karty, czy inne banki również typu np. WBK, mBankn Inteligo....?
Visa, MasterCard oraz American Express to rodzaje kart kredytowych, nie zaś banki. Posiadając konto w WBK mam kartę Visa... Na każdej karcie można znaleźć stosowne oznaczenie.
Niżej masz przykład karty VISA wydanej przez WBK.
http://img235.imageshack.us/img235/1884/1731640kk1xk6.jpg
Mlodzian93
17-10-2008, 11:46
dzięki Ci wielkie... ;D
no to wreszcie dorobię się Pacca ;]
:evul:
Kupiłem pacc przez "bank transfer" za ~76zł. Przelew zrobiłem online 25 października.
I mam pytanie do tych którzy także kupili pacc przez "bank transfer" i płacili przelewem. Jak długo trzeba czekać na pacc?
Kupiłem pacc przez "bank transfer" za ~76zł. Przelew zrobiłem online 25 października.
I mam pytanie do tych którzy także kupili pacc przez "bank transfer" i płacili przelewem. Jak długo trzeba czekać na pacc?
Około 3-5 dni.
Około 3-5 dni.
Dzięki za szybką odpowiedź. Zacznę się martwić w sobotę ;p
A jeżeli zablokowali mi sposób płacenia kartą, to co mam do nich napisać, żeby mi to odblokowali??
dlaczego przelew trwa tak długo(3-5 dni)?
Jak np. wplacilem kase w pko bp a konto cipow jest w ing to przeciez przelewy miedzybankowe sa zazwyczaj realizowane w tym samym dni, ewentualnie dnia nastepnego, a to odbywa sie elektronicznie wiec powinno byc szybko, wiec skad te 5 dni?
dlaczego przelew trwa tak długo(3-5 dni)?
Jak np. wplacilem kase w pko bp a konto cipow jest w ing to przeciez przelewy miedzybankowe sa zazwyczaj realizowane w tym samym dni, ewentualnie dnia nastepnego, a to odbywa sie elektronicznie wiec powinno byc szybko, wiec skad te 5 dni?
Za pewne wpłata musi przejść jeszcze kilka procedur (związanych z międzynarodowością :P), prócz samego dotarcia do konta ;;
Witam mam problem chyba taki sam jak kolega Arch Behemoth w 3 poscie na 2 stronie tematu :) z zamowieniem premium time przez tibia.com na okres 30 dni. Wszystkie dane wypelniam poprawnie ale za kazda proba wyskakuja bledy po "Processing Request". Mam, znaczy rodzic ma :D konto w ING Bank Śląski, konto direct. Tutaj zamieszczam zdjecie karty, lecz nie wiem ani moja mama nie wie czy to jest kart kredytowa, debetowa czy platnicza. Proszę o pomoc
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/be79e4d2f6050959.html
Jesli zdjecie sie nie wyswietla to KLIK (www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/be79e4d2f6050959.html)
Taki jest blad :
Your payment has been rejected. No money will be charged from your card. Please understand that no details concerning the payment denial can be given. Please note that repeated rejections of your payment will result in blocking this payment method for your account. For this reason make sure to enter correct data when placing a new order.
The order reference number of this payment is 2009-01-xxxxxxxxx.
Note that you need to add the order reference number in your emails to customer support if you have questions concerning your payment. Even though we will send you an email informing you about your payment including the order reference number, you should note it down in case the email is not reaching you.
Z tego co wiem inny kolezka khazad napisal tak:
jak poznac karte kredytowa? jezeli jest na niej numer kartywypukly to jest to karta kredytowa w 99%. niestety bank slaski przez pewien czas mial manie wystawiania kart platniczych z wypuklymi numerami. jezeli karta ma napis for internet use only albo for electronic use only to jest to takze kredytowka
Moja karta ma wypukłe numery oraz pisze na niej ELECTRONICS USE ONLY,
czyli wszystko wskazuje ze to kredytowka ale co jest grane ??...
Prosilbym o jak najszybsza odpowiedz
Pozdrowionka
Dr. Omader
11-01-2009, 14:24
Witam mam problem chyba taki sam jak kolega Arch Behemoth w 3 poscie na 2 stronie tematu :) z zamowieniem premium time przez tibia.com na okres 30 dni. Wszystkie dane wypelniam poprawnie ale za kazda proba wyskakuja bledy po "Processing Request". Mam, znaczy rodzic ma :D konto w ING Bank Śląski, konto direct. Tutaj zamieszczam zdjecie karty, lecz nie wiem ani moja mama nie wie czy to jest kart kredytowa, debetowa czy platnicza. Proszę o pomoc
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/be79e4d2f6050959.html
Jesli zdjecie sie nie wyswietla to KLIK (www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/be79e4d2f6050959.html)
Taki jest blad :
The order reference number of this payment is 2009-01-xxxxxxxxx.
Note that you need to add the order reference number in your emails to customer support if you have questions concerning your payment. Even though we will send you an email informing you about your payment including the order reference number, you should note it down in case the email is not reaching you.
Z tego co wiem inny kolezka khazad napisal tak:
Moja karta ma wypukłe numery oraz pisze na niej ELECTRONICS USE ONLY,
czyli wszystko wskazuje ze to kredytowka ale co jest grane ??...
Prosilbym o jak najszybsza odpowiedz
Pozdrowionka
Tak to już z Elementem 5 jest. Nikt nie wie dlaczego, a oni też na to nie odpowiedzą.
Uprzedzając:
Tak z Twoja kartą jest wszystko okej, z bankiem też to po prostu #$^@ system Elementu 5.
Ja musiałem z nimi specjalne umowy podpisywać z racji sprzedaży, żeby takich kwiatków nie mieć...
Aha czyli karta okej, dobrze wiedziec a jest jakas mozliwosc zalatwienia tego premium tym sposobem ?? Bo 90 dni mnie nie interesuje tak to bym zamowil przez Wasza firme :)
Dr. Omader
11-01-2009, 23:07
Aha czyli karta okej, dobrze wiedziec a jest jakas mozliwosc zalatwienia tego premium tym sposobem ?? Bo 90 dni mnie nie interesuje tak to bym zamowil przez Wasza firme :)
Możesz spróbować z innymi kartami kredytowymi. Może od znajomych pożycz? Innego rozwiązania chyba nie ma :/
Ok. Najwyzej Od dziadkow pozycze :) Wielkie dzieki omader !!
--Ogorek--
19-01-2009, 14:54
Eee mam takie jedno pytanie, bo chcę kupić pacc na 30dni(ferie:P) przez kartę płatniczą(mbank), czy moge też przez kartę z mbanku kupić czy nie? Jak tak to czy jakieś koszty poniose?
Witam, to znowu ja.....
Dalej mam ten sam problem !!!!!
Nie wazne jakiej karty uzyje.... probowalem od 4 osob !!!!
Ciotka, dziadek, mama itd.... NIC !! Nawet tym za*****m VISA Electron i dalej d**a :(:(
Teraz juz niewiem Probowalem 1 karte z ING i 3 z PKO BP
I dalej mam ten sam blad, moze zle wypelniam dane, choc bylem przekonany ze dobrzea wypelniam tak :
Single Payment -> VISA -> 30 days
Card Number : xxxx xxxx xxxx xxxx poprawnie
Expiry date : xx/xx mam dobrze
First/last name : pyt. trzeba wpisywac polskie znaki bo jakos mi ich nie akceptuje??
Street adres : rozumiem ze ulica a jesli mieszkam w bloku to mam wpisac np. Ul. Jasna 34/2 ???
Postal code : kod pocztowy ?? jesli tqak to dobrze wpisalem xx-xxx
City : i tu tez cos jest moje miasto To Jastrzębie-Zdrój
myslnik zastapic spacja ??i polskie znaki "e" i "o" ???
Country : poland :D
E-mail: no moj :)
Aha, i nawet probowalem nowe konto zalozyc i tez nic :(
PS. To pierwszy raz zamawiany premium :)
A czy masz z tylu karty kod CV2?
A ogolnie - jezeli nie udaje ci sie przy uzyciu wszystkich dostepnych kart, to nie da rady :P
W takim wypadku najlepiej zamow 3 miesiace u Droma i bedziesz mial swiety spokoj :D
@down: no to dobrze :P
Nie wiem czemu ci sie nie udaje. Najlepiej pojdz (zadzwon) do banku i zapytaj ;>
eee, CV2 ??
Taki kodzik 3 cyfrowy ?? jesli tak to mam
@up
To szkoda a myslalem ze sobie tak zamowie :/ ale nie wiem dlaczego tak :( przeciez obie karty (ing i pko reszta to z zdenerwowania byly electrony :D) sa VISA'y :/ trudno lipa i tyle :/
@edit
i tak juz lipa, za duzo razy probowalem i zablokowali mi mozliwosc placenia karta....
Mam pytanie a nawet może to być problem bo poszedłem wpłacić na konto pieniądze na Pacca i przyszedłem do domu odrazu i spersonlizowałem konto po wysłaniu pieniędzy czy dostanę pacca bo zapomnialem przed wysłaniem pieniędzy.
Witam,
Mam takie pytanie czy jak kupuje pacc przez tibia.com przelewem to musze brac inny druczek niz taki : http://stanllej.serwus.pl/PACC/druk1.JPG UWAGA
Pzdr
Witam, nie jestem na czasie z tymi "nowymi" zmianami w platnosiach itp, a mam pytanie.
Czy nowy R-Key nadal mozna zamawiac przez Tibia.pl - w ten sam sposob jaki jest opisany w temacie na tutejszym forum?
Witam, nie jestem na czasie z tymi "nowymi" zmianami w platnosiach itp, a mam pytanie.
Czy nowy R-Key nadal mozna zamawiac przez Tibia.pl - w ten sam sposob jaki jest opisany w temacie na tutejszym forum?
Tak, można.
ipmorderca
29-05-2009, 20:58
Witam wszystkich.
Mam pytanie dotyczace Pacc
jesli kupie dany czar ktory jest tylko dla premium accont a nastepnie PACC mi wygasnie to czy moge ten czar dalej uzywac na FACC czy nie >??<
Witam wszystkich.
Mam pytanie dotyczace Pacc
jesli kupie dany czar ktory jest tylko dla premium accont a nastepnie PACC mi wygasnie to czy moge ten czar dalej uzywac na FACC czy nie >??<
Nie .
Albanxxx
02-06-2009, 19:17
elos mam pytanie czy jak mi sie skonczy pacc i nie poplyne do innego miasta tylko zostane np w darashi to co sie stanie z moja postacia?
Pojawi się w świątyni w Thais.
Albanxxx
02-06-2009, 20:13
aha to dzieki czyli nie musze plynac do miasta tylko samo mnie przeniesie? ;d sorki ze sie tak pytam ale 1 raz mam pacc :D
aha to dzieki czyli nie musze plynac do miasta tylko samo mnie przeniesie? ;d sorki ze sie tak pytam ale 1 raz mam pacc :D
O boże, na ile sposobów można to jeszcze wyjaśnić?
TAK, PRZENIESIE CIE SAMO.
Mam pytanie.
Czy można kupić Pacca przez PayPall?
Jeżeli tak, to ile kosztują pacce przez niego?
W dolarach oczywiście.
Pozdro
Mam pytanie.
Czy można kupić Pacca przez PayPall?
Jeżeli tak, to ile kosztują pacce przez niego?
W dolarach oczywiście.
Pozdro
Mozna kupic przez PayPall. Zmien euro na dolary i bedziesz mial cene.
Ok dzięki wielkie za pomoc
:dance:
Ale narazie konta w Tibii nie rejestrowałem, mógłby ktoś zajrzeć ile kosztuje za dolary?
No to ja mam może durne pytanie, ale nie wiedziałem gdzie je dać:
Czy kupując PACC przez t.com przelewem, można płacić złotówkami, czy trzeba mieć EUR/USD na koncie?? (pytanie moje jest związane z tym, że przy zamawianiu PACC przelewem, jest tam pokazana cena w złotówkach)
Z góry dzięki za odpowiedź i przepraszam, jeśli nie ten dział/temat.
(Ekhem... użyłem opcji szukaj, lecz z tamtych tematów się niczego nie dowiedziałem.)
Są 2 opcje zapłaty:
*National bank transfer (czy jak oni tam to nazywają) - czyli masz normalne konto, złotówki na koncie i robisz przelew w kwocie przeliczonej na złotówki napisanej na tibia.com - to wyjście Cię chyba interesuje.
*Visa - masz kasę na koncie (zwykle waluta rozliczeniowa Visa to Euro), wiec tylko przelewasz tyle euro ile potrzeba, powinieneś mieć taką możliwość.
Mam pytanie otóż wpłacając kase na pacca popełniłem mały błąd w nazwie odbiorcy wpisalem :GLOBALL COLLECT BV zamiaast GLOBAL COLLECT BV czy pacc dojdzie?
Pacc doszedł pomimo błędu w nazwie czekałem od poniedziałku do piątku wiec nie denerwujcie się gdy nie dojdzie po 2 dniach ;)
Cavalerra
02-04-2011, 20:23
Witam, dzisiaj chciałem zamówić PACC'a przelewem z konta oczywiście bezpośrednio przez tibia.com. Przeszedłem przez wszystkie etapy, podałem swoje dane, zaakceptowałem regulamin i zamiast pojawić mi się strona z numerami konta i tytułem wpłaty to ukazuje mi się "Your order has been rejected because your previous order was erroneous. You cannot make further orders until your previous order has been fixed. Please be patient, we will take care of this matter as soon as possible."
Dodam, iż jest to nowe konto, spersonalizowane i niedawno zacząłem grać. Nigdy na tym koncie nie próbowałem, ani nie miałem PACC'a. Dodatkowo sprawdziłem na innym koncie i... wszystko działa jak należy. Co zrobić? Napisałem maila do Cipsoftu, ale minęło parę godzin i zero odpowiedzi.
Pozostaje ci tylko czekać. Nie wiem, skąd ten błąd, lecz sądzę, że coś formularz musiał im zaprotestować. Sam raczej nic nie zrobisz.
Cavalerra
03-04-2011, 09:38
Dziwne? Minęła już doba i zero odpowiedzi od Cipsoftu. Tak dalej pójdzie to tego PACC'a chyba za miesiąc zamówię...
A pisałeś w dziale Support (http://forum.tibia.com/forum/?subtopic=supportboards)? Spróbuj tam napisać. Odpowiedź będziesz miał o wiele szybszą.
Cavalerra
03-04-2011, 10:10
Właśnie napisałem. Dzięki za podpowiedź.
Jeszcze pytanie: na e-maila nic nie dostałeś?
Damianko
05-05-2011, 08:20
Są jakieś problemy z zakupem Pacc na Tibie-wczoraj prubowałem przez PayPal- i odesłali mi odpowiedź że nie mogą potwierdzić mojej wpłaty.
Sorcer_Pips
03-06-2011, 23:50
Mozna dalej kupowac pacca przez ta strone?
Orientuje sie ktos ile bym wybulil kasy kupujac przez tibia.com? Posiadajac konto w pko bank polski (ipko). Ostatnio kolega zamowil nowego rec keya przez tibia.com, przelal jakies dwie dychy, wchodzi na drugi dzien a tam mu zniknelo dodatkowo 150 zlotych za przewalutowanie i inne pierdoly, niezle sie wkurzyl.
Czy cena 107 zlotych nadal jest aktualna? W koncu widnieje przy niej 23% vat.
Pytam tu, bo w moim temacie nikt nie odpisał.
KiedY Bosal kupi Premium Account, który wygrałem w konkursie sms w lutym(!) ?
miki2159
20-06-2011, 13:31
Mam pytanko co do pacca , jak kupuje przez kartę kredytową i jak wypełniam ten formularz na tibia.com to mogę podać obojętnie jaki e-mail czy musi być ten e-mail karty.
Pisz e-mail podany przy rejestracji konta.
Nie doszedl mi pacc ponad rok /2 .. nie gralem w tibie poniewaz zostalo to z powodowane moja choroba. Białaczka. Wysylalem wtedy na kase na dwa pacci na miesiac. dla mnie i kolegi. przez tibia.pl do dr.omadera. Pisalem na e-maile ale nikt mi nie odpisywal ... Jezeli da sie te pacci odzyskac prosze o pomoc. adres e-mail
[email protected] lub gg 26494294 Byly to dwa pacci na miesiac !
Tyle, że drom nie sprzedaje pacców na miesiąc.
czyli jednym slowem dupa?.. bo kolega mowil ze sie da . i podal cene. ;/ to bylo 2 lata temu ;/ ehh ;/
czyli jednym slowem dupa?.. bo kolega mowil ze sie da . i podal cene. ;/ to bylo 2 lata temu ;/ ehh ;/
Kolega musiał cię*oszukać. Firma drom nigdy nie sprzedawała pacca na miesiąc.
tak tylko to kolega z rl...podobno gdzies przeczytal... . ta kasa pewnie przepadal bylo cos okolo 100zl. < nie dalo by na 3 miesiace? > tylko ze ta kasa pewnie juz przepadla.. ale czemu drom nie odpisal na e mail?
Jeśli jakimś cudem zapłaciłeś za 30 dni u Droma to znaczy, że kolega cię oszukał a pieniądze nigdy do Droma nie doszły. Nigdy nie oferował on sprzedaży pacca na 30 dni, nie ma pewnie nawet takich możliwości.
no yy ale przeciez pieniadze byly wyslane na nr konta? hmm to jak by mialy nie dojsc?
Duch Niespokojny
17-11-2011, 19:33
Ty wysyłałeś czy kolega?
no to czemu pieniadze by nie doszly jezeli zostaly wyslane na nr konta? hmm?
no to czemu pieniadze by nie doszly jezeli zostaly wyslane na nr konta? hmm?
Ja nadal nie rozumiem coś ty zrobił. Zapłaciłeś za nieistniejącą usługę? Skąd wziąłeś cenę?
kolega z rl mi mowil. Mowil ze gdzies przeczytal. to on tez wysylal wtedy 2 naraz wyslane bylo
Duch Niespokojny
19-11-2011, 03:29
Numer konta też Ci podał?
niee numer konta to ze strony tibia.pl tam drom itd. przeciez wszystkie dane trza bylo wpisac .. ale za cena sie nie rozgladalem jak mi podal taka to wpisalem
pawelwalczak
19-11-2011, 19:04
nie ma co kupowac i tak przez tibia.pl ja czekam od 26 pazdziernika na pacca i nadal nic. Ani na maila ani na pw odpowiedzi nie ma.
ale pieniadze musialy dojsc za 2 pacci na miesiac.. nawet jak ta nie aktywna usluga a na e mail nikt nie odpisywal
ale pieniadze musialy dojsc za 2 pacci na miesiac.. nawet jak ta nie aktywna usluga a na e mail nikt nie odpisywal
<facepalm>
Wpłaciłeś dziwną kwotę na cudze konto. Jeśli rejestruje to automat to mógł nawet tego nie zauważyć, bo jest zaprogramowany na kwoty opisane w cenniku. Czego oczekujesz, pacca na 30 dni? Drom nie ma ich w ofercie, nie może ich sprzedać. To on ma za tobą biegać i zastanawiać się, coś popsuł i dlaczego? Pominę drobny fakt, że przypomniałeś*sobie o tym po dwóch latach.
sorry ze nie odpisywałem ale net mi sie psuł . a więc nie licze na jakieś drapane. tylko chodzi o to że wgl na e-mail nie odpisywali... hmm na konto drom ... teraz mi sie przypomniało dlatego że wysyłałem to jakos przed wakacjami a w wakacje zaczełem chorować na "Białaczke i ponad rok w szpitalu" więc nie miałem czasu myśleć o jakimś pierd**** paccu tylko o moim zdrowiu. Teraz mi sie przypomnialo i chciałem sie paru rzeczy dowiedziec
Przemko77
02-01-2012, 15:14
Mam problem z pacciem wysłałem pieniądze w piątek 23 grudnia ok. godziny 16 przelewem przez bank ING i do tej pory nie mam pacca i nie dostałem zadnego maila co jest grane bardo prosiłbym o pomoc )
z góry dzieki
Chcialbym dowiedziec sie dlaczego Firma Drom nie odpisuje na zadne moje emaile wyslane w sprawie premium account.
Czekam juz 2 tydzien na premium i nadal go nie dostalem.
Pytanie. Czy ktoś kupował PACCa przelewem z PKO? Mam póki co konto superstudent na PKO czy można za pomocą przelweu (zadje się że opcja to przelew dewizowy) zapłacic za PACC? Z tego co wiem taki transfer jest możliwy pod warunkiem że bank CIP jest w systemie IBANK.
Czy ktoś kupiwał PACC w ten sposób? Czy jest to możliwe/
Czarujaca_Lola
07-03-2012, 18:04
Witam.
Kupował ktoś ostatnio PACCa przez Droma? Firma działa? Stawki są aktualne?
Najlepiej, jakby potwierdził ktoś z supportu Forum.
EDIT:
Nieaktualne.
Valas Hune
30-04-2012, 22:32
Witam.
Kupował ktoś ostatnio PACCa przez Droma? Firma działa? Stawki są aktualne?
Najlepiej, jakby potwierdził ktoś z supportu Forum.
EDIT:
Nieaktualne.
Szkoda, że nieaktualne, bo mam wrażenie, że jest tu spore grono osób, co nagle wraca do tibii i zastanawia się nad kupnem pacca, a tu ani widu, ani słychu. Byłbym wdzięczny za informacje w tym temacie, jak tam się trzyma "firma" Droma.
Pablo54321
13-07-2012, 11:08
Witam zamowilem pacca na 3 miesiace przez firme Drom. Przelew do Bartosza Przyszlaka zostal wyslany z dniem 27.06.2012r a ja czekam do dzisiaj 13 Lipca juz ponad 2 tygodnie a tu Pacca nie ma a jak pisalem na maila
[email protected] nikt mi jeszcze nie odpisal i nie wiem co tu jest grane...
breakbir
20-07-2012, 19:18
Widze ze nie tylko ja zostalem oszukany.. Pieniadze zostaly wyslane i Cisza przez dwa tygodnie... a z tego co wiem i czytalem na innych forach to ludzie juz ponad miesiac nie maja pacc"a i zadnego wytlumaczenia.. przykre bo zamawialem kilka razy pacc"a u Pana Bartosza i nie bylo zbytnich problemow.. A najgorsze Jest to ze ktos chce sie dorobic na mlodych ludzich ktorzy wydaja na pacc swoje "kieszonkowe"... Jesli ktos Chce kupic pacc to tego sposobu odradzam...
Pablo54321
22-07-2012, 11:34
To jest po prostu żałosne że Admini nie potrafią napisać Na Tibia.pl ze firma Drom po prostu juz nie istnieje. Gdyby napisali i z Tibia.pl zniknela by opcja kupowania Pacca przez firme Drom to ludzie by nie zamawiali Pacca przez firme Drom która juz nie istnieje i nie tracili by swoich pieniędzy!. Jakis pierdolony oszust sobie zbiera tylko kase ktorą wysyłają nie poinformowani ludzie! Niech każdy kto czyta ta wiadomość nie zamawia Pacca przez firme Drom i odradzi to każdemu koledze!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kupiłem reca przez tibia.pl zapłaciłem przelewem minełoo już 10 dni roboczy i ani żadnego -email ani nic. Prosze o kontakt w tej sprawie!!!
Witam, czy istnieje możliwość dowolnego wyłączenia i włączenia pacc'a?
Tzn mam malutko czasu i chciałbym pograć weekendami w Tibie więc czy jeśli kupie PACC to mogę go aktywować tylko na te 3 dni tygodnia?
Witam, czy istnieje możliwość dowolnego wyłączenia i włączenia pacc'a?
Tzn mam malutko czasu i chciałbym pograć weekendami w Tibie więc czy jeśli kupie PACC to mogę go aktywować tylko na te 3 dni tygodnia?Nie. Aktywujesz tylko całość.
szkoda że tak nie można, hehe jeden pacc by mi starczył na rok XD
Slythia śmierdzi :wasabi:
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.