Pokaż pełną wersje : Reputka!
Pamietacie tamte czasy kiedy była reputacja i kazdy mógł dawać + dobrym uzytkownikom a - nabom. Chcialbym powrotu reputki poniewaz coraz wiecej ludzi rejestruje sie na forum co za tym idzie coraz mniej osob czyta regulamin i woli pozakladac milion 500 tematow niz poszukac. Admini ten temat został skierowany do was.
TehRegent
29-05-2005, 20:57
Jestem za !! ale troszke to zmienic trza.
Galarion
29-05-2005, 21:09
Ja jestem raczej przeciw, wkrwialy mnie te masy luda co tylko: Dajcie plusa plaaxx !, a i ten system nie byl wiarygodny bo + za reputacje dostawaly osoby dajace fajne zdjecia, robiace grafiki, fejki. Jak bys zjechal jakas grupe nupow to by ci troche nadszapneli repa,sa tez ludzie dajacy plusa tylko kolegom z czystej sympatii. Do tego powinno sie kogos oceniac po tym co pisze, nie ile ma rep.(ale fajnie wygladaly te uhy lub sd przy nicku ;]).
Imo mogloby to istniec tylko w ograniczonej postaci np., mozesz dac jednego + co 1-2 tygodnie, wtedy by sie pokazalo kto naprawde na to zasluguje.
P.S Reputacje "zastapily" calkiem sprawnie notki uzytkownika, pozniewaz mozna tam dokladnie opisac za co sie kogos (nie)lubi, nie sa anonimowe i nie daja zadnych punktow itp, wiec zaden noobek nie bedzie o nie blagal(oby tak pozostalo :P).
Jestem za dodaniem do ankiety opcji NIe mam zdania.
Jestem za powrotem reputacji (choć jej nie pamiętam :( ). To dobre rozwiązanie, ale tylko, gdy nie byłoby wiadomo, od kogo dostało się + lub - (aby zapobiec ewentualnej 'zemście').
Reputke usuneli, bo byla do d... uzytkownicy sobie jaja robili... Jestem przeciw...
+/- jest beznadziejny. Lepsze sa juz notki - widac przynajmiej czy ktos sensownie opieprz* badz daje plusa.
Od tego jest system ostrzeżeń, system reputacji to był najgorszy pomysł jaki mógł się trafić ... (pamiętam te teksty: "Jak komuś pomogłem to plusa", "Jak się podobają zdjęcia to dajcie plusa", "plusika plx" itp -.-)
Nie wziolem pod uwage tych negatywów :| okej czyli reputka jest takla sobie no bo w sumie kazdy y sie mscil jak ktos by go zjechal albo cos okej mozna klozetnac temat.
reputacja byla najgorszym pomyslem jaki zosal wprowadzony na tym forum...
ludzie dawali - bez zadnych konkretnych powodow, np za to ze nick nie taki, ze ktos dal zdjec za malo, a ktos za duzo, ze grafika brzydka itd... i wszedzie 'plx plx plx + jak mi dacie to wam tez dam' Notki sa lepsze pod kazdym wzgledem...
kocur_bury
29-05-2005, 22:35
trzebabyło usówać użytkowników proszących o plusy...
pomysł taki sobie, ale urozmaica forum
Reputacja zostala usunieta z konkretnych powodow. A poniewaz te przyczyny ciagle istnieja - reputacja nie wroci. W zamian mozecie dopisywac uzytkownikom komentarze.
Dr. Omader
30-05-2005, 02:48
Ehz...Ile to juz razy bylo poruszane?
Reputacja nie wroci!
Kawalek mojego posta na ten temat, napisanego w sierpniu tamtego roku w newsie o wylaczeniu tego systemu:
Jednak okazalo sie ze reputacja ma jedna wade... wymaga odrobiny inteligencji i rozumu... okazalo sie ze dla niektorych ludzi na forum sa to wymagania zbyt duze.
Niestety sa tutaj osoby niedojrzale psychicznie, ani nie posiadajace inteligencji(od dlugiego czasu szukam dowodow na to, ze ludzie z ujemnym IQ istnieja... okazuje sie ze sa takie przypadki na tym forum...). Nie mowie oczywiscie o wszystkich jednak nawet niby dobrym uzytkownikom zdazaly sie takie akcje (Kotomaniak)...
Nie chce mi sie w kolko tego samego klepac jak ktos o to pyta -.-""
Poczytaj sobie stare tematy to zrozumiesz dlaczego ja wylaczylismy i dlaczego nie wlaczymy nigdy wiecej.
+/- jest beznadziejny. Lepsze sa juz notki - widac przynajmiej czy ktos sensownie opieprz* badz daje plusa.
I to i to mogłoby być, nie widzę problemu.
@Topic
No cóż, gdyby każdy użyszkodnik dziennie mógł dostać tylko jednego plusa i minusa, gdyby każdy użytkownik, który obdarowywuje innego oceną musiał napisać powód składający sie z więcej niż 10 znaków, gdyby czsami niejako "indywidualnie" rozwiązywało niektóre oceny tych, którzy sami są na minusie to mogłoby być, tylko, że jak ktoś kiedyś mądrze napisał: To dobry pomysł, ale poziom niedorozwinięcia większość luserów jest niewystarczający, oni nie umieją z tego korzystać, dają oceny niezgodne z prawdą bo ime się tak "podoba".
Reputacja zostala usunieta z konkretnych powodow. A poniewaz te przyczyny ciagle istnieja - reputacja nie wroci. W zamian mozecie dopisywac uzytkownikom komentarze.
co moge powiedziec...dzieki! Nie ma takiej pozytywnej opinii ktora by byla podstawa do przywrocenia tej opcji
...uff...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.