Pokaż pełną wersje : Problem z internetem
Mam taki problem:
od jakiegoś czasu ( to znaczy od kupna nowego kompa) nie moge zalogować się do serwera tibii (dzieje sie tak, jakby jakis program blokowal polaczenie).
To samo mam z gadu-gadu, tlenem, wogole wszystkim co ma wspolnego z grami, ściąganiem z p2p.
Jedyną rzeczą, którą moge robić, to przeglądanie www.
Na początku myślalem ze to wina firewalla na kompie, wiec odinstalowalem go - dalej to samo. Reinstalacja systemu tez nic nie pomoga.
POMOCY, powiedzcie co to moze byc?
Co do p2p to pewnie admin zablokowal programy tego typu u was w sieci ( chyba, ze masz neonke), zablkowanie portu tibi 7171 o ile sie nie myle to tez zaden problem... napisz po prostu maila do admina...
Mialem to samo ale zadwonilem do ziomow i dziala zeniby blouka ze matki dzieci zdwonia ze dzieci sie nie ucza i ze maja same jedynki, i ze 2 wylecialo ze szkoly O.o wow LOLs ...
Windows XP? Sa dwa wyjscia zapora internetowa albo SP2
Na sp2 ci nie pomoge ale na slynna juz (-.-) zapore ci moge pomoc:
1)PPM na Moje miejsca sieciowe i Własciwości
2)PPM na twoje polaczenie i Właściwości
3)Zakladka zaawansowane i odznacz "Chron moj komputer...."
Jezeli nie masz tego zaznaczone to pewnie SP2
daroslaw
30-05-2005, 17:12
Windows XP? Sa dwa wyjscia zapora internetowa albo SP2
Na sp2 ci nie pomoge ale na slynna juz (-.-) zapore ci moge pomoc:
1)PPM na Moje miejsca sieciowe i Własciwości
2)PPM na twoje polaczenie i Właściwości
3)Zakladka zaawansowane i odznacz "Chron moj komputer...."
Jezeli nie masz tego zaznaczone to pewnie SP2
No nie powiedział bym. Masz internet w sieci? Jeżeli tak to pewnie admin ci zablokował pogramy tego typu tak jak powiedział phoneix (gdzieś już było ze p2p wykorzystują ten sam port co tibia)
Tylko że nie mam nic z p2p a kumplom z sieci dziala tibia i gg chcailem dodac jeszcze że np. komunikator tlen tesh mi nie dziala... X(
ja mam radiówke i mój kolega tez mial i dokladnie to samo z tym ze poczatkowo nic nie hcodzilo potem zaczelo gg itd a tibia neihcodzila mu bodajze 1,5 tygodnia i potem wsyztsko wrcilo do normy adminki przyjezdzaly do niego i nic i tak nie zrobili ja sie na tym nie znam no ale probuje pomoc wiec mowie tak jak bylo ;p :)
Warlord Xion
31-05-2005, 18:48
Wyłącz Fire walla ,mi nie działała tibia przez fire walla ,albo po prostu wyreguluj.
Kurde... czy tak trudno zadzwonic do administatora sieci? wyjasnic?, ja zawsze dzwonie jak mam takie problemy, to najlepsze rozwiazanie :]
ja wiem oco chodzi !!
poprostu masz windows xp!!
I w tym windowsie jest takie cos jak zapora systemu
poprostu masz tam zaznaczone te wszystkie programy w tym tibie na blokowanych programikach
CZAISZ?? BOSHE!! :D
Przeinstalowalem wina z Home na Profesional i dalej wielka KUPA do admira bede szedł ale nie sądze zeby on cos poradził bo kumplom z sieci działa... Kilka tematów wyrzej było napisane 3 możliwości rozwiązania problemu 2 z nich zrobiłem a 1 nie wiem gdzie to szukac.. :confused: i niby jest jest tak jak ma byc... Jak ktos ma jeszcze jakis genialny pomysł to prosze pomocy bo mojemu palkowi już sie chyba odlerzyny zrobiły od spania w domku...(3 tygodnie)
__________________________________________________ __________
MOZE TO JAKAS KARA BOSKA!?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.