zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Sword vs Axe

Stron : 1 2 3 [4]

Prostyy
01-03-2007, 21:03
Teraz wydaje mi sie, ze najlepszymi bronmi sa sword i club poniewaz sa latwe do zdobycia, a maja duze staty. Np. taki avenger na harmonii cos 350k czyli ~mpa. Club tez gdzies tyle mysle + hammer of wrath (? jak sie pisze ?) + ten z poi. Teraz z axe mozna wybrac tylko sca jesli chodzi o mocne bronie co wiaze sie z duzymi koosztami. Dla medium lvli, ktorych nie stac na lepsze bronie wybieram sworda. Ogolnie wybieram sworda z powodu Avengera :]

Liper
01-03-2007, 22:51
Jesli chodzi o ten wybor napewno bym nie robil knighta pod axe poniewaz na przy zabijaniu innych graczy nie masz takiego kopa jak knight pod swordy z ice rapierami..
Co do defensa w broni z tego co wiem to liczy sie jedynie jesli nie masz tarczy.
Jesli masz np tarczeco ma 20defa i bron co ma 25 defensa to liczy sie def tarczy
a jezeli tarcza ma wiecej ( tak zazwyczaj jest ) to liczy sie def tarczy...
Tak bylo kiedys wiec jesli ktos uwaza ze tak nie jest prosze o nie rzucanie obelgami itp
pozdro:evul:

Człowieku próbowałeś zabic maga 50+ z ice rapiera???Bierzesz axe i jedziesz z exori.:D

Liper
01-03-2007, 22:54
Teraz wydaje mi sie, ze najlepszymi bronmi sa sword i club poniewaz sa latwe do zdobycia, a maja duze staty. Np. taki avenger na harmonii cos 350k czyli ~mpa. Club tez gdzies tyle mysle + hammer of wrath (? jak sie pisze ?) + ten z poi. Teraz z axe mozna wybrac tylko sca jesli chodzi o mocne bronie co wiaze sie z duzymi koosztami. Dla medium lvli, ktorych nie stac na lepsze bronie wybieram sworda. Ogolnie wybieram sworda z powodu Avengera :]

HA mówisz ze sa latwe do zdobycia to kup sobie avengera -.- i przypominam ci tylko ze Sca to najlepsza bron w grze.

d4rqu
01-03-2007, 23:54
Ciężko powiedzieć czy jest najlepsza. Avenger jest lepszy w ataku od SCA (co najwyżej równy). SOV jest lepszy w obronie od SCA.

Fagaro
02-03-2007, 13:38
Ciężko powiedzieć czy jest najlepsza. Avenger jest lepszy w ataku od SCA (co najwyżej równy). SOV jest lepszy w obronie od SCA.

LOOL, potem sie dziwisz ze ludzie nazywaja Cie trolem, Avanger majacy aż 50 ataku jet lepszy od sca majacego tylko 50 ataku.

Dyskusja o tym co jest lepsze sword czy axe przypomina mi dyskusje o wyzszsoci swiat bozego narodzenia nad swietami wielkiej nocy....
Fakt jest taki ze sword fighterzy mowia ze swordy sa fajne bo maja wiecej obrony, ale na levelu 120+ i tak uzywaja avangera bo on ma 50 ataku zamiast 48 a i tak im siehunty zwracaja. Pragne zauwazyc ze avanger ma TYLE SAMO ataku co sca, ale duzo gorsza obrone niz sca+mms. Wiec ich (sword fighterow) argumenty o tym ze swordy sa lepsze niz topory ze wzgledu na obrone wydaje sie bezsensowne kiedy rezygnuja oni z noszenia tarczy dla tych paru punktow ataku wiecej.

Jewels
03-03-2007, 04:15
ta to prawda a dla knighta przy blokowaniu kazdy punkt deffa lub arma sie liczy

nie,
def liczy sie z wiekszej broni (tarczy) a armor to juz nie wiadomo czyli jedynie bedziesz dostawal wieksze baty z drag lancy

dobrze zrobiles
nie oplaca ci sie znowu skillowac

Grabadia
03-03-2007, 11:36
Jesli chodzi o ice rapier to nawet nie ma co go uzywac jest zupelnie bezuzyteczny... I nie macie szans na zdobycie Magic longsworda, Magic sworda lub Warlord sworda...

OWNED, Magic Sworda może mieć każdy na ~110lvl, Ice Rapier przydaje się na anni i w sytuacjach gdzie musisz mocno walić

Nie przeczytałem all tematu ale ten post na pierwszej stronie mnie rozbroił ;p

Grabadia
03-03-2007, 11:38
Dyskusja o tym co jest lepsze sword czy axe przypomina mi dyskusje o wyzszsoci swiat bozego narodzenia nad swietami wielkiej nocy....

Tak się składa, że Wielkanoc jest ważniejsza i nie wiem co tu dyskutować ;)

Fakt jest taki ze sword fighterzy mowia ze swordy sa fajne bo maja wiecej obrony, ale na levelu 120+ i tak uzywaja avangera bo on ma 50 ataku zamiast 48 a i tak im siehunty zwracaja. Pragne zauwazyc ze avanger ma TYLE SAMO ataku co sca, ale duzo gorsza obrone niz sca+mms. Wiec ich (sword fighterow) argumenty o tym ze swordy sa lepsze niz topory ze wzgledu na obrone wydaje sie bezsensowne kiedy rezygnuja oni z noszenia tarczy dla tych paru punktow ataku wiecej.

Musze cię zmartwić - def. shielda i broni nie sumuje sie :( liczy się tylko ten wyższy, a Avenger ma tyle samo def. co mms ;]

Samtoz
03-03-2007, 11:44
Ja jestem za swordem a gram w axe..

Liper
03-03-2007, 12:24

SCA jest najlepsza bronia w grze trollu.Powiedz co sie najbardziej oplaca nosic:sca+mms;sov+mms czy moze Avenger??Odpowiedz jest prosta SCA + MSS i nie wciskaj kitu poczatkujacym ze swordy rox czy inne pierdolone glupoty.

Lupil
03-03-2007, 13:17
IMO - teraz (już całkiem dawno) zrobiła się moda na axe, popatrzcie - dawniej wszyscy ze sworda bili, teraz coraz częściej axe jest w modzie ^^
A club? Jak dla mnie club to taka ciekawostka :D Wg. mnie Pskonejott nie byłby tak znany gdyby bił z Axe/Sworda.
IMO - Axe rox :)

Fagaro
03-03-2007, 14:30
Musze cię zmartwić - def. shielda i broni nie sumuje sie :( liczy się tylko ten wyższy, a Avenger ma tyle samo def. co mms ;]

Pokaz mi jeden dowod na poparcie twojej teori :)

zoliax
03-03-2007, 16:30
SCA jest najlepsza bronia w grze trollu.Powiedz co sie najbardziej oplaca nosic:sca+mms;sov+mms czy moze Avenger??Odpowiedz jest prosta SCA + MSS i nie wciskaj kitu poczatkujacym ze swordy rox czy inne pierdolone glupoty.
Odpowiedź jest prosta. Avenger. Liczy się def tylko lepszego przedmiotu, więc jest lepszy od MMS... Jednak to też są tylko domysły. Tak jak to(niektórzy tak twierdzą, osobiście nie mam zdania... wiem tylko, że fighting ma udział przy blokowaniu uderzeń, przynajmniej, gdy nie mamy tarczy), że gdy nie mamy tarczy to nasza szansa na blok zależy od fightingu, nie shieldingu. Nie rośnie nam shielding, ale teoretycznie nie potrzebujemy go.
No! I zawsze, gdy mamy broń dwuręczną, to mamy nie 10% + 10%, że wypadnie nam coś z dłoni przy śmierci, tylko pojedyncze 10%... Cóż, nie pokażę nikogo kto nie ma AoLa trzymając Avengera, ale wszystko się może zdarzyć. ;] I chyba Avenger jest lżejszy od toporka i tarczy, nie?:>

Derbil Gloe
03-03-2007, 16:39
No ja jak grałem w tibie każdym knightem wybirałem sowrdy

:cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup:

Liper
03-03-2007, 16:59
Odpowiedź jest prosta. Avenger. Liczy się def tylko lepszego przedmiotu, więc jest lepszy od MMS... Jednak to też są tylko domysły. Tak jak to(niektórzy tak twierdzą, osobiście nie mam zdania... wiem tylko, że fighting ma udział przy blokowaniu uderzeń, przynajmniej, gdy nie mamy tarczy), że gdy nie mamy tarczy to nasza szansa na blok zależy od fightingu, nie shieldingu. Nie rośnie nam shielding, ale teoretycznie nie potrzebujemy go.
No! I zawsze, gdy mamy broń dwuręczną, to mamy nie 10% + 10%, że wypadnie nam coś z dłoni przy śmierci, tylko pojedyncze 10%... Cóż, nie pokażę nikogo kto nie ma AoLa trzymając Avengera, ale wszystko się może zdarzyć. ;] I chyba Avenger jest lżejszy od toporka i tarczy, nie?:>

Może i troche racji masz ale Sca i tak jest lepszy.Planuje go kupic.Zdobycie tych broni jest porwnywalnie trudne, poniewaz w anni z toporem mozemy sie schowac a na 80 lvl sam nie przejdziesz POI.

Vil
03-03-2007, 17:05
Liczy się def tylko lepszego przedmiotu

Podaj jeden dowod inny niz " tak mi sie wydaje ", " wyglada na to ze mam racje " albo " bo ktorys 100+ EK tak powiedzial ".

I zawsze, gdy mamy broń dwuręczną, to mamy nie 10% + 10%, że wypadnie nam coś z dłoni przy śmierci, tylko pojedyncze 10%...

Zmartwie cie, ale prawdopodobienstwo tak nie dziala ;p

Grabadia
03-03-2007, 17:12
Pokaz mi jeden dowod na poparcie twojej teori :)

Na tym forum jest cały temat, przeczytaj go. Tytuł bodajże: "avanger czy magic sword+mms", ale nie pamietam

Fagaro
03-03-2007, 17:47
Na tym forum jest cały temat, przeczytaj go. Tytuł bodajże: "avanger czy magic sword+mms", ale nie pamietam

na tym forum sa tez tematy " 20 level ed solo dejmon" i jakos nie dowodza tego ze 20 ed poluje masowo na demonach, na tym forum sa tematy w ktorych ludzi udowadniaja ze 260 ms moze zrobic poi questa solo na tym forum jest wiele troli. A ty nie podales zadnego dowodu na poparcie swojej teori. Mam kumpli ktorzy sprzedali sova jak zdobyli avangera, ale zaden z nich nie zrobil tego poniewaz avanger jest lepszy w obronie niz mms+sov tylko dlatego ze ma wiekszy atak a ich hp/moc uha pozwalaja exic z avangerem majac zysk.

Grabadia
03-03-2007, 19:35
@up
Ale nie powiesz mi, że np. z mms+battle hammer masz 5x wiecej obrony niż warhammer -.- bo to byłaby skrajna głupota :)

Nie mówiłem też, że Avenger ma więcej def. niż mms +SoV, ale że równe, jeśli masz kolegę z Avengerem to poproś go aby przetestował tą teorie jeśli będzie miał czas ;)

zoliax
03-03-2007, 20:47
Podaj jeden dowod inny niz " tak mi sie wydaje ", " wyglada na to ze mam racje " albo " bo ktorys 100+ EK tak powiedzial ".Przykro mi, nie mam innych dowodów... ;] Ale prosze sprawdzić... w bronieniu się jedną bronią fighting ma znaczenie... weź jedną broń, full attack i sprawdź jak często obrywasz. Potem inną, równie słabą, ale innej klasy(tej, której nie używasz). Na klatę przyjmiejsz więcej ciosów... Chyba nie trzeba dawać filmiku?:P Ale faktycznie, byłoby dziwne, żeby tylko def lepszego przedmiotu działał... właściwie mogę sprawdzić dla własnej wiadomości... ale chyba większość ludu twierdzi, że właśnie tak jest, tak? :>

@edit
Z drugiej strony nie ma też dowodu, że nie jest tak, że tylko lepszy przedmiot wpływa na szansę bloku. xP

Zmartwie cie, ale prawdopodobienstwo tak nie dziala ;p
Cóż, to był tylko argument, poboczny, dodatkowy, dla jaj, napisany z nudów, tak by ludzie mogli popatrzeć, by... mniejsza. No ale jak masz 10% szans na wypadnięcie każdego przedmiotu, to niby im mniej ich masz, to mniejsza szansa, że zgubisz cokolwiek, nie?

@edit
Ehh, po co ja w ogóle gadam? Nic nie daję od siebie, powtarczam tylko innych praktycznie. :d
:P

Patol
04-03-2007, 10:14
Ja wole axe. Po pierwsze sa tanie w porownaniu do swordow, maja wiecej ataku i dl jest lepszy od gsa oraz duzo tanszy, tak samo fire axe jest lepszy fire sworda :evul:

Aggro
04-03-2007, 11:09
Axe wymiata :) Fire axe ma więcej ataku i jest tańszy od bright sworda, dragon lance tak samo, w dodatku lżejszy od gs. I wreszcie, stonecutter axe ma więcej ataku od SoVa :) Great axe chyba jest niedostępny ale niewielka różnica jest międzi sca a g-axem. Pozdro

Beawulf_Okrutny
04-03-2007, 11:40
Axe for the winners! SCA... to odpowiedź na wasze wszystkie gdybania i rozważania na temat czy sword czy axe!

Piotrek Marycha
04-03-2007, 23:39
Ja wole axe. Po pierwsze sa tanie w porownaniu do swordow, maja wiecej ataku i dl jest lepszy od gsa oraz duzo tanszy, tak samo fire axe jest lepszy fire sworda :evul:

Axe wymiata :) Fire axe ma więcej ataku i jest tańszy od bright sworda, dragon lance tak samo, w dodatku lżejszy od gs. I wreszcie, stonecutter axe ma więcej ataku od SoVa :)
Przykro mi że zburzę wasz wyimaginowany świat.... ktoś musi wam to wreszcie uświadomić... nie jestem zadowolony że to akurat ja... chce wam tylko powiedzieć jaka to przykra rola dla mnie.... uprzedzam, że bede walic prosto z mostu... nie moge dalej tego ukrywać... jestesmy juz prawie dorośli więc mam nadzieje ze zrozumiecie... nie będę dalej owijać w bawełne... nie moge tego dalej ciągnąć... to sie musi wreszcie skończyć... chciałem wam tylko powiedzieć... że axe są droższe od swordów...

PS: co nie oznacza ze gorsze:p

elfo.del.bien
06-03-2007, 20:47
Aksy ze wzgledu na SCA... a pozatym ja uwazam ze lepiej szybciej zabic cos niz to cos zabije cie szybciej :p

Frapper
06-03-2007, 22:13
Aksy ze wzgledu na SCA... a pozatym ja uwazam ze lepiej szybciej zabic cos niz to cos zabije cie szybciej :p

Wez pod uwage to, ze 98% uzytkownikow tego forum nigdy SCA nie zdobedzie..

Fagaro
07-03-2007, 16:58

a 60% nigdy nie bedzie mialo gsa wiec po co sie rozdrabniac ze duzo wazy? najlepiej wogole swordy vs axe rozpatrywac na poziomie spike vs barb axe

Niedozwolony
07-03-2007, 18:21
Moim zdaniem axe lepsze.

Ej czy jeśli wybrałem club zwaliłem sobie postać????

Kolirn
07-03-2007, 19:45
Moim zdaniem axe lepsze.

Ej czy jeśli wybrałem club zwaliłem sobie postać????

jakby ci to powiedzieć hmmmm

TAK :)

P0nury
07-03-2007, 20:03
jakby ci to powiedzieć hmmmm

TAK :)

Nie? O_o Jakoś ja idę w clubach i nie narzekam. Jest całkiem fajnie. Wystarczy wiedzieć na czym expić. Wkurzający jest niski def war hammera, ale jest przecież arcane staff.

Vil
07-03-2007, 20:15
najlepiej wogole swordy vs axe rozpatrywac na poziomie spike vs barb axe

najlepiej wogole nie rozpatrywac bo jest to dyskusja z gatunku Coca cola vs Pepsi. W praktycznej grze roznicy nie ma zbyt duzej przez zdecydowana wiekszosc gry.

Kolirn
07-03-2007, 21:41
Nie? O_o Jakoś ja idę w clubach i nie narzekam. Jest całkiem fajnie. Wystarczy wiedzieć na czym expić. Wkurzający jest niski def war hammera, ale jest przecież arcane staff.

masz 54 lvl... zobaczymy co powiesz jak ci sie wh i ss znudzi ;) delikatnie ci zasugeruje ze wtedy szybciutko zaczniesz robić skill sworda albo axa zeby z annihilatora mieć lepszą broń.

P0nury
07-03-2007, 21:58
masz 54 lvl... zobaczymy co powiesz jak ci sie wh i ss znudzi ;) delikatnie ci zasugeruje ze wtedy szybciutko zaczniesz robić skill sworda albo axa zeby z annihilatora mieć lepszą broń.

Już mi się znudził. Mimo wszystko trwam w swoim postanowieniu, bo nie gram dla statystyk, a dla przyjemności. Cluby pobudzają moją wyobraźnie dużo bardziej, niż swordy i axe. Może ciężko to zrozumieć, ale są nadal ludzie, którzy grają w tą grę dla przyjemności i nie są od niej uzależnieni do tego stopnia, żeby przeżywać każdą stratę hp/niewykorzystaną szansę na wyższego o 5hp hita.

Raven Kareveira
07-03-2007, 23:22

majac avengera blokniesz 1 potworka 2 juz beda przebijac sie
22:13 You see a stonecutter axe (Atk:50 Def:30).
It weighs 99.00 oz.
You feel the power of this mighty axe.
majac to w lapie i mms'a moge wziasc na siebie 2 behemoty nie martwiac sie ze baty dostane, tak samo w huncie 2 zerkow nie blokniesz bo hity 100+ wejda
2 reczne bronie dla mnie zawsze byly marne ale jesli potrzebujesz duzo atk i walisz swordem a sova jeszcze nie masz to avenger to suuuuuper bron

a co do popularnosci sword/axe/club to sword byl jest i bedzie najpopularniejszy bo cipy dodaja do niego najwiecej nowosci i to ciekawych jak pharaoh czy avenger, ruthles axe... n/c

jesli poszukujesz broni dobrej od niskiego lvl bierz sword najpopularniejsy latwy do zdobycia i duzo ciekawych propozycji i mozliwosci

jesli chcesz miec najlepszy atk i obrone na wyzszym lvl bierz axe i mecz sie caly czas z fire axe bo d lance to zlom....

a jesli jestes entuzjasta rozwalania potworom glow to bierz cluby i jedz na arcane staffie oraz modl sie by cipy dly jakis fajny staff 1 reczny ;)

Nie potwierdzam danych ktore tu zawarlem od pol roku czekam az GM odpisze na proposal o zmianie manuala i wytlumaczenia w nim jaki na walke ma wplyw stylu walki i jak sie zachowuje postac z tarcza i 1 reczna bronia a 2 reczna bronia

Hail Black Company :evul:

Baldek
07-03-2007, 23:32
Ja sądze że to rzecz gustu ;p jak ktoś lubi dużo bić to wybiera axe a jak dużo bloczy do swordy ja tak uważam:p

Fagaro
08-03-2007, 00:29
majac avengera blokniesz 1 potworka 2 juz beda przebijac sie
22:13 You see a stonecutter axe (Atk:50 Def:30).
It weighs 99.00 oz.
majac to w lapie i mms'a moge wziasc na siebie 2 behemoty nie martwiac sie ze baty dostane, tak samo w huncie 2 zerkow nie blokniesz bo hity 100+ wejda
2 reczne bronie dla mnie zawsze byly marne ale jesli potrzebujesz duzo atk i walisz swordem a sova jeszcze nie masz to avenger to suuuuuper bron

majac sama tarcze tez blokujesz 2 potwory, wiec nieprawda jest ze jeden jest blokowany przez tarcze aa drugi przez bron.

Raven Kareveira
08-03-2007, 08:39
majac sama tarcze tez blokujesz 2 potwory, wiec nieprawda jest ze jeden jest blokowany przez tarcze aa drugi przez bron.

napisalem ze majac to (sca) i mms moge wziasc na siebie 2 behemoty

enderty
08-03-2007, 08:59
napisalem ze majac to (sca) i mms moge wziasc na siebie 2 behemoty

majac avangera czy arcane staff tez mozesz wziasc na siebie 2 behemoty

Raven Kareveira
08-03-2007, 09:01
jasne
ale tylko 1 bedziesz blokowac a 2 juz na pancerz bedzie szedl

Sea
08-03-2007, 11:23
Takie rozważania co lepsze to troche bezsensu.
Taki sam temat można by zrobić na pomidorówka vs. grzybowa,
każdy wybrał by to co lubi.
Dlatego wg mnie nie ma co patrzeć na to co inni wybierają tylko się samemu zastanowić nad wyborem broni.

Patrząc na fakty:
Miecz-broń dla BLOKERÓW, jeżeli masz duzo znajomych i czesto chodzisz im cos blokac to lepszy jest bs niż k-axe bo ma większego defa więc teoretycznie dostaniesz mniejsze hity (nie wiem czy tak jest bo jestem paladynem ale z założenia tak powinno być:p )

Topór-broń dla rycerzy którzy więcej czasu beda spędzać na expieniu solo axe maja większy atk więc szybciej coś ubijesz niz ze sworda.

Wybor clubu powinien byc dla rycerzy zakazany:P
Cluby były za dawnych czasów przed rożdżkami były zarezerwowane dla sorcow i druidow a rycerze ktorzy clubem bili to zazwyczaj byli pkerzy (niska cena wh wrazie deda:P)

Vil
08-03-2007, 11:40
jasne
ale tylko 1 bedziesz blokowac a 2 juz na pancerz bedzie szedl

Wygladasz na swiecie przekonanego, a zadales sobie chociaz tyle trudu zeby postac 5 min z dwoma rotami i przekonac sie ze sie mylisz ?

Pan Goner
08-03-2007, 12:45
ja jestem za aksem bo jestem knajtem wiec wale z aksa !!!11one!1 a moj kómpel jest druitem i wali z ruszczki !!!one!1 i jestesmy pszyjaciulmi :) :evul: :baby: ;( X( :confused: :D 8o ;) :p B) :cup: B) 8o

a tak serio jestem za clubami :P

Czempion
05-05-2007, 14:10
uzywalem axów ponieważ sa lżejsze i początkowe np. k axe są tanie i nie żal ich kiedy spadną (atk 33) można je nosić odrazu po wyjściu z wyspy nóóbów!!!!!

Doobiak
05-05-2007, 16:01
sword wymiata bije sworde amianowicie magic swordem i sadze ze jest njalepsza zecza pozdraiwam

MaNliT
06-05-2007, 00:27
Axe jest lepsze pod wzgledem ataku a sword pod wzgledem obrony ale czy to jest taka az duza roznica ataku i obrony miedzy bs'em a fire axe? Ale stanowczo axe sa lepsze dlamnie przynajmniej

Krystian-Wielki-Owner
26-05-2007, 10:22
Czytając Wasze wszystkie wypowiedzi, doszedłem do wniosku, że to axe są lepsze. Na pierwszych stronach pisze, że to swordy góruja. Nie mogłem spać dziś w nocy, bo mam knighta na axe ze skilami 59/59 i miałem zacząć skilować sworda. Wg mnie def broni się mało liczy, a na większych lvl'ach i skilach wiekszy atak jest ważny. Axe są bardziej dostępne niż swordy i tańsze. Np. taki SCA (Stonecutter axe) ma 52 ataku jeśli się nie myle i chyba 30 defa. SoV ma 50 ataku i chyba 35 defa ale też nie jestem pewny. Do SCA może jedynie z swordów dorównywać MLS (Magic Lond Sword) który jest rzadkością nawet na tych starych światach np. Antica bądź Nova, chociaż wątpie żeby na Novej był jakiś egzemplarz MLS'a.
-Jeżeli chcemy chodzić na hunty z naszym Sorcem lub Duidem to opłaca się robić na swordy lecz gdy jesteśmy bogaci to możemy kupić SCA który ma niewiele mniej defa od Bgirht Sworda. Jeśli jesteśmy na AxE i nie stać nas na SCA to poprostu kupujemy knight axe i wymiatamy :) Przecież idąc blokować demony to z Bright Swordem za dużo nie podziałamy. A Demon i tak najczęściej wali z Magii, tak jak większość potworów z Tibii.
Podsumując: zróbcie jak uważacie, ale wg mnie to axe są najlepszą bronią dla knighta i można z nimi i solować i blokować potwory. ;)

Pozdro dla fanów knighta.

Oscypious
26-05-2007, 11:13
up ty uważasz że wychodąc z rooka na maina założysz k axe i już bedziesz walil po 100??LOL a skille to co??jak ktoś dobił 30lvl na skillach 30 to :cup:

GothicMaster
26-05-2007, 11:25
Ja mysle ze ta rozmowa i tak niczego nie zmieni u wiekszosci graczy. Kazdy wali tym co lubi i nikt nie przekona go do zmiany na cos innego bo ma o np 2 wyzsze staty. Sa oczywiscie wyjatki od normy ale naprawde zadkie.
Ja zaglosowalem na axe gdyz mialem 3 knightow, szkolonych w kazdym rodzaju broni (bijacych w zwarciu naturalnie) i jest duza roznica jesli chodzi o atak f axe a bright sword a nie zauwazylem zebym dostawal wieksze hity ze swordem.
O clubie w ogole nie wspomne bo do to bron tylko dla magow no i moze elity knightow ktozy wykonaja poi.

P0nury
26-05-2007, 11:37
i moze elity knightow ktozy wykonaja poi.

Nie wykonałem PoI, idę w clubach i mam się dobrze. Ewenement?

Vil
26-05-2007, 11:40
O clubie w ogole nie wspomne bo do to bron tylko dla magow no i moze elity knightow ktozy wykonaja poi.

1. Dla magow jest uzyteczna tylko jedna bron ( a nie cala klasa ).
2. Do wykonania PoI potrzebujesz publiczny sped bydla ktore bedzie w stanie zaplacic hlevelom za oczyszczenie questa i nie umrze z nudow przed dojsciem do skrzynek z nagrodami. No i oczywiscie 80 level. Technicznie rzecz biorac questa mozna wykonac znacznie latwiej i wczesniej niz anni~.

Pomocny Murzyn
26-05-2007, 13:00
Trzeba również przyznać, że axe ringi są bardziej dostępne od graczy. Ale wszystko możesz dostać od djinów :) (axe ring = 500gp, sword ring = 500gp)

Zetuss
26-05-2007, 18:24
Wg mnie axe jest lepsza bronia niz sword:
- grajac knightem (uzywajac axa badz sworda) celem jest zdobycie odpowiednio SCA i SOV'a przy czym SCA ma wiekszy atack niz SOV
-F-axe wiekszy atack niz BS
-D-lance wiekszy atack nic GS
-axe ringi bardziej dostepne niz swordringi (lootnac mozna z dwarf sodldierow i dwarf guardow), czesciej sie widzi na trade oferty ze sprzedaza axe ringow niz sword ringow

obecnie zaluje ze zaczalem skilowac sworda :)

pozdro

Miklo
26-05-2007, 19:53
Co do Tematu to sadze, ze axe zdecydowanie jest najlepsze, nastepnie club i na szarym koncu miecz.
Dlaczego??
Oto przykłady:
Początek

Barbarian Axe
att:28 Def:18 51 oz.
Clerical Mace
att:28 Def:15 58 oz.
Serpent Sword
att:26 Def:15 41 oz.

Z tego porównania wynika, że prowadzi Axe:D a nastepnie ClubB)e i Sword.:baby:
Axe:2p, Club 1p, Sword 0p

Levele srednie(do ~25):

Knight Axe
att:33 Def:21 59 oz.
Dragon Hammer
att:32 def:20 97 oz.
Fire Sword
att:35 def:20 23 oz.

Na srednich levelach wygrywa miecz, jednakże nie jest to jakas kolosalna przewaga, gdyz FS jest b drogi w stosunku do axe i cluba. mimo to FS jest bardzo dobra alternatywa dla ludzi ktorych nie stac na Bsa:confused:. najslabszy Club-bardzo ciezki i najnizszy atak.
Axe: 3p, Club: 1p, Sword: 2p

Levele wyskokie (od 25 do anni.):
Fire Axe:
att:38 def:16 40 oz.
Skull Staff:
att:36 def:12 17 oz.
Bright Sword:
att:36 def:30 29 oz.

Wygrywa Axe, tuz za nim Club, najslabszy ponownie mieczyk. Axe ma najlepszy atak jest co prawda najciezsze, ale mimo to 2 att wiecej stanowi argument nie do podwazenia:p. Skull Staff jest takze znakomita bronia: bardzo tani(5-6k) i najlzejszy. Co do miecza to jest podobny co do SS ale drozszy o 3-4k:baby:. na tym poziomie bronie sa podobne.
Axe 5p, Club; 2p Sword; 2p
BB Wyskokie levele( 100 up):
Stonecutter Axe:
att:50 def:30 99 oz.
Thunder Hammer:
att:49 def:35 125 oz.
Magic Sword:
att:48 def:35 42 oz.

Axe poraz kolejny!:] jednoreczna bron 50 att!, zdecydowanie najlepsza bron, m Sword takze niezly chociaz duuzo slabszy od Sca, co do cluba...;( niestety Th nie jest dostepny z zadnego questa i bardzo malo osob moze go miec(-1p)
Axe: 7p Club 1p, Sword 3p

2 reczne:

Dragon Lance:
att:47 def:16 67 oz.
War Hammer:
att:45 def:10 85 oz.
Giant Sword:
att:46 def:22 180 oz.

Teraz wygrywa wg mnie club, kosztuje 2k czyli okolo 8 raza mniej od sworda i 6 razy mniej od axa do tego ma przyzwoite statystyki8o. 2 miejsce Dl za znakomity atak, na koncu beznadziejny GS, co prawda ma niezle statystyki lecz jego waga... tjaaX(
Axe: 8p Club: 2p Sword: 3p

Bronie z PoI Q:
arcane i avv podobnie no moze troszke lepszy avv, co do axe to i tak wygrywa mimo, ze nie ma zadnej broni z PoI to StA ma tyle samo ataku co tamte dwie 8o.

Wniosek:
Axe zdecydowanie najlepszy, wg punktacji potem sword i club.
ja mimo to uwazam, ze club jest lepszy od sworda. moze dlatego ze mam sentyment do cluba.

PS; łudze sie, ze z update dodadza quest z clubem np. golden mace, wtedy club dorówna swordowi. Obecnie Club jest bronia tylko dla postaci <100.

prosze o opinie mam nadzieje na nawiazanie ciekawej dyskusji.:)

Pozdrawiam

GothicMaster
27-05-2007, 10:47
Kozystajac z okazji odsylam wszystkich do tematu pt. Co wybrac?
Byc moze rozwieje to czesc watpliwosci:)
@POnury
Wspomnialem tez, ze kazdy bije tym co lubi i nikt nie przekona go, ze to jest gorsze bo sam potrafi zdecydowac.
@Vil
1 Nie wiem ktora masz na mysli ale czesto widuje np druidow z war hammerem, badz skull staffem. A niektozy nosza i te slabsze jezeli nie maja kaski.
2 Niby poi mozna wykonac juz na 80lv, jednak do tego potrzeba "ekipy" a raczej polowy ludzi z lv 80+ z serwera. Wez tez pod uwage, iz ten quest wykonano jak na razie na mniejszosci serwerow.

P0nury
29-05-2007, 13:35
Dragon Lance:
att:47 def:16 67 oz.
War Hammer:
att:45 def:10 85 oz.
Giant Sword:
att:46 def:22 180 oz.

Teraz wygrywa wg mnie club, kosztuje 2k czyli okolo 8 raza mniej od sworda i 6 razy mniej od axa do tego ma przyzwoite statystyki.

Umarłem.

Wcześniej, przy skillach 81/80 i eq rh, dsm, g-legi, bohy, aol i wh dostawałem manto od grupki thornbacków, a exp na scarabach obarczony był ryzykiem, że zwróci się ledwo na plus. Wina? FATALNY def war hammera. WH jest okropny i choćby nie wiem co, nigdy do niego nie wrócę.

Bronie z PoI Q:
arcane i avv podobnie no moze troszke lepszy avv, co do axe to i tak wygrywa mimo, ze nie ma zadnej broni z PoI to StA ma tyle samo ataku co tamte dwie .

Znając życie, to z PoI club jest jak zwykle najsłabszy, bo statystyki ma takie, jak SCA, a jest dwuręczny. Mimo wszystko 20 defa więcej w porównaniu z war hammerem to jak niebo a ziemia. Wiem, bo sam mam i widzę różnice, która jest po prostu monstrualna.

Fagaro
29-05-2007, 13:46
Ehhh, kiedy ludzie przestana zwracac uwage na koszt broni, jakby na moim serwerze pojawil sie TH na sprzedasz to ludzi by nie interesowalo to czy cena jest 2, 3 czy 10 tyle co koszt sca/sova tylko by sie bili zeby to wlasnie im sprzedac. Roznica 1,2k a 17k miedzy wh a gs jest zauwazalna tylko ponizej 60? levelu, potem juz kazdy knight ma kase na wszystyko (ja na 70 levelu sprzedalem eq i kupilem sca za 1,7 mln) Roznica w cenie miedzy WH a GS/DL to jeden dzien spedzony w mint, hmmmmm, nawet nie w mint, bo te 15k to mozna LUZEM w jeden dzien na rotach uzbierac. A roznica w statystykach bedzie widoczna dlugo (az nie kupimy poi/ani broni)

Miklo
29-05-2007, 14:43
2x Up
Sądze, że dla wiekszosci graczy ta cena ma znaczenie(mowa o w hammie). Bo nie czarujmy sie, tych broni uzywaja nizsze lvele. Ci dla ktorych cena nie gra takiej roli, płaca "wpisowe" i Robia grupowo PoI- Avv i AC, Axe moga juz kupic SCA;).

PS: "wale z axa" mimo to bronie cluba, wcale nie jest taki slabiutki:p

enderty
29-05-2007, 14:54
2x Up
Sądze, że dla wiekszosci graczy ta cena ma znaczenie(mowa o w hammie). Bo nie czarujmy sie, tych broni uzywaja nizsze lvele. Ci dla ktorych cena nie gra takiej roli, płaca "wpisowe" i Robia grupowo PoI- Avv i AC, Axe moga juz kupic SCA;).

PS: "wale z axa" mimo to bronie cluba, wcale nie jest taki slabiutki:p

ma znaczenie tyklko dla faccow i tych co wlasnie z rooka wyszli ale nei oszukujmy sie kina i tak pozniej expi 2 rurka a najlepsza regularna to gs a pozniej avenger wiec sword na kazdym etapie roxuje

Fagaro
29-05-2007, 15:00
ma znaczenie tyklko dla faccow i tych co wlasnie z rooka wyszli ale nei oszukujmy sie kina i tak pozniej expi 2 rurka a najlepsza regularna to gs a pozniej avenger wiec sword na kazdym etapie roxuje

ekhm, a sca i mms nie jest lepszym polaczeniem niz avanger? (oczywiscie kosztowniejszym) Pozatym, uwazam ze DL jest lepsza niz GS (a jesli nie jest, bo 1 punkt ataku nie robi roznicy to czemu sword fighterzy preferuja avangera niz sov+mms).

Kavi_Dratrumil
29-05-2007, 15:15
Mi się wydaje, że lepszy jest sword. ;)

GothicMaster
29-05-2007, 17:16
PS; łudze sie, ze z update dodadza quest z clubem np. golden mace, wtedy club dorówna swordowi. Obecnie Club jest bronia tylko dla postaci <100.
Wedlug calego twojego posta najlepsze bronie dla facc to axe a po nich nie sword ale club8o . Co do ostatniego zdania to club jest bronia dla postaci z kazdym lv. Nawet jesli poczatkowo ma gorsze staty to na pozniejszych etapach gry wszystko sie mniej wiecej wyrownuje.
Ps: Chyba nie pisales tego na podst informacji widocznej po lewej?
Ps2: Chyba jednak tak.

jasiek555
29-05-2007, 20:06
To właściwie obojętne ale bo i tak skille dla knighta są najważniejsze i nie ma lepszej broni od skillów. Zależy co wybierzesz i walisz tym ciągle bo jak na 20 levlu mialeś sworda na 70 i zaczniesz axa to raczej to nieopłacalne nie chbya każdy sie e mną zgodzi

Allorx
29-05-2007, 21:27
@up ja takie skille to na 12 lvlu miałem :P Dobra taki szczegół, ale po wytrenowaniu 70 nawet nie mogłem sobie na gsa pozwolić, bo zabiera caly mój wolny cap...
Moim zdaniem miecze są świetnie, gdy myślisz przyszłościowo.
Ja się nie matrwię że GS mi bardzo ciąży, bo w końcu kiedyś kupię avengera (mam nadzieję).

P0nury
29-05-2007, 21:34
@up ja takie skille to na 12 lvlu miałem :P

A ja na 50. Ale co to ma do rzeczy?

Allorx
29-05-2007, 21:48
O, w sumie nic. Wiesz czasami podczas rozmowy mówi się czasami coś "tak o" i się do tego uwagi zbytniej nie przywiazuje.

Bezwolakinho
29-05-2007, 22:16
Moj brat na 11 lvlu z GSa noobow bije (bez eq, bo cap... xD), btw. moim zdaniem axe jest fajniejszy ;p

PureChaos
01-06-2007, 18:08
axe oczywiście wieszy dmg..

Bigzone
01-06-2007, 20:01
miecze droższe i lepsze.....;d

Sevi_Master
01-06-2007, 22:25
Axe wymiata!!

Vertanus
10-06-2007, 23:27
Kartofle czy ziemniaki? Jasne ze axe bo kartofle lepsze:D

AndyEK
11-06-2007, 21:47
wg. mnie axe jest dużo bardziej praktyczny, lekki i tani :) gs mimo swojej stosunkowo dużej obrony jest strasznie ciezki co sprawia problem niskopoziomowym graczom. Polecalbym axe dla wszystkich, którzy chcą robic EK.
Oczywiscie zrobicie jak uważacie :)

Tibia-Fighter
13-06-2007, 22:41
Nie przeczytam wszystkich postów zanim napisze... Przepraszam :P

Jeśli prawdą jest że liczy się tylko wyższy def zawsze lepsze były axe...
Jedank jesli tak nie jest, zawsze były lepsze sword to chyba logiczne..Tak było dawniej.

Teraz...Swordy są lepsze(licząc że teoria z tylko wyższym def jest prawdziwa)ponieważ jest avenger.

Maro_104
14-06-2007, 12:57
Osobiscie zdecydowanie jestem za swordem poniewaz 2 reczne bronie maja wiecej def (co jest bardzo przydatne) , z tym ze SCA jest lepszy jakiegokoliwek sworda 1 reczna i 50atk , no ale malo kogo stac na SCA albo zwby wbic 100 lvl i na ani i z czyms trzeba wbic ten 100 lvl z dragon lance troszke lipa :P

Daxxy
16-06-2007, 22:23
Na jednej postaci bije ze sworda a na 2-giej z axe i moim zdaniem axe jest lepszy poniewaz ma wiekszy dmg oraz jest tanszy

Scooty
17-06-2007, 16:45
moim zdaniem sword leprzy a dlaczego?
-jest letrzy od axe
-ma więcej def a knight często jest blokerem
-najleprzy sword(nielicząc ice rapiera)ma więcej atk i def o ile się nimyle od najleprzego axe

n@uriQo.
17-06-2007, 16:57
Scooty i sie mylisz ...

Magic Sword - 48 atak 35 defa
Stonecutter Axe - 50 atak 30 defa

Nie biore pod uwage Avanger'a :P

Co do wagi, to prawda miecze są lżejsze :), ale axe wg. mnie sa jak juz kilka osob pisao tansze i łatwiej je na nowych światach zdobyć... Np. d-lance tam poleci z dl'a a giand sword z behe albo demona .. Co prawda sa jeszcze questy...

JEDNYM ZDANIEM: Axe leprze od sword (bynajmniej dla mnie)

Marvolis
17-06-2007, 21:24
-jest letrzy od axe

bardziej mnie rozwalil tylko koles ktory sie pytal "ktorym sie skacze" :p

tzu
17-06-2007, 21:42
-jest letrzy od axe

letrzy to jest twuj musk
a co do tematu to moim zdaniem po tym update to bardziej wyrownaja sie proporcje pomiedzy swordem a axe bo na stan dzisiejszy to lepsze jest axe i to bez apelacyjnie ale teraz kiedy dodadza nowe bronie to juz nie bedzie zalezalo z jakiego potworka to leci bo i tak trzeba miec okreslony lvl do uzywania broni

_Modton_
17-06-2007, 21:55
moim zdaniem sword leprzy a dlaczego?
-jest letrzy od axe
-ma więcej def a knight często jest blokerem
-najleprzy sword(nielicząc ice rapiera)ma więcej atk i def o ile się nimyle od najleprzego axe

-no może letszy to on jest....
-taa, czesto jest? nie pogadasz! "muj kumpel 30 level knaigth jest czensto blokerem, bo co dwa dni idzie blokac dżajant spajdery!!!"
-0o, rly? jak zdobędziesz MLSa, to bedziesz wielki, ale dla mnie zawsze bedziesz h.... yhm, yhm, kimś tam.

Kowaliq
17-06-2007, 22:28
zdecydowanie axe ;)

Szybki'lols
17-06-2007, 22:31

skąd wiesz :)

Garen
17-06-2007, 23:58

22:48 You see a stonecutter axe (Atk:50 Def:30).
It weighs 99.00 oz.

uff naleze do tych 2%
axe jest lepszy od sworda poniewarz:
swordy sa drozsze bo wiecej osob nimi walczy
axe ma wiekszy dmg a mysle ze wiekszosc knight nie patrz na dmg jaki obrywaja chyba ze maja 2 reczna bron
na poczatek kupujemy barbarian axe i mozemy wymiatac
lvl sie bije no niestety na fire axe lub d lancy ale potem dostajemy najlepsza bron w tibi ;)
1 slowem axe rox ;) ups 2 slowa :P

Shox'ik
18-06-2007, 02:59
Moim zdaniem na non pvp axe a na pvp sword dlaczego ?
Ice rapier mozna robic fajne combo np ja przy skilu 80 sworda wale kumpla dobre eq (druid) po 200 z ice rapiera i jeszcze takie exori ;d zlamac sie mozna , pozatym na ani biezesz 2 bp ice rapierow i demek pada szybciej no i expa troche ;p teraz po update gdzie sila burstow zalezy od dista i jest ave to sword wymiata ,no i na nowych wiatach f axe od 60 lev (qest) a bs (45 albo 40 lev) niepamieta ma nieche mi sie sprawdzac.
Wiec co wymiata
SWORD :)
pozdro dla dance swordmasterow :D

Liper
20-06-2007, 08:13
Np. d-lance tam poleci z dl'a a giand sword z behe albo demona .. Co prawda sa jeszcze questy...

rotfl

Axe lepsze ze względu na ilośc ataku.

Tolek
21-06-2007, 00:42
Swordy lepsze według mnie.
Więcej defa, jest ich więcej, jest wynalazek taki, jak ice rapier, czyli sword do combosow, najlepszą bronią w Tibii jest sword.

Vetiax
21-06-2007, 11:34
Hi,

Jak ktos juz wyzej napisal sworda treni wiecej osob. A dlaczego? Bo jest lepszy..

Pozdro

Hangols
21-06-2007, 11:38
Dobrze wybrales wybierajac axe

1]Axe maja wiecej atku
2]d lance jest lzejsze od Gsa

slick3rrrro
21-06-2007, 17:07
to znaczy ze obuch jest najgorszy? ;/// cholera ;(

tak na marginesie to mam 10lvl 43/42 skilla i latam z mac'em... nie mam duzo gp i chyba najwyzszy czas cos kupic nowego, ale co? doradzcie cos taniego i dobrego :)

nie usuwajcie posta, poprostu nie chcialem zakladac i zasmiecac forum nowymi glupimi postami...

Xerionis_Family
21-06-2007, 18:44
W walce bezpośredniej wybieram axe.

Zasade mam prostą - lepiej szybko expić niż mieć troche więcej defence.

Ale jak kto woli. Jeśli ktoś się nastawia na wbicie ~60 lvla i blokanie no to sword jest górą. Ale jeśli ktoś ma zamiar expić dużo i szybko to axe jest niezmiennie na 1 pozycji :P

Dezio
23-06-2007, 12:32
ja oczywiscie popieram axe:P od poczatku granaia knightem zauwazylem ze wiecej osob walczy swordem wiedz postanowilem potrenic skill axa i przy tym juz zostalem :) axe sa duzo lzejsze i tansze od swordow chociaz maja mniej defa nadrabiaja atkiem :D :]

Eld3r
23-06-2007, 12:52
Ja wybrałem swordy, ponieważ mają więcej pkt. obrony, a dla knighta obrona się liczy, bo jest blokerem. A poza tym swordy są ładniejsze od axe'ów. :D

DaxyeRookstayer
24-06-2007, 01:44
Ja wybrałem swordy, ponieważ mają więcej pkt. obrony, a dla knighta obrona się liczy, bo jest blokerem. A poza tym swordy są ładniejsze od axe'ów. :D

OMG ;/ Wygląd się nie liczy,,,, Tak przynajmniej sądze :p

Flasherq
24-06-2007, 11:12
Moim faworytem są axy. Im więcej ataku tym lepiej. A one posiadają go NAJWIĘCEJ. Wg. mnie def broni jednoręcznej nie ma znaczenia. :confused: No i jeszcze wspaniały SCA.

Ujo
24-06-2007, 11:37
fire sword 35 ataku ileś tam obrony( nie pamientam :P)
1 ręczne

cena 4k-7k

double axe 35 ataku def (nie pamientam :P)
cena 200gp
2 ręczna

axe jest tani a dużo lepszy

Viero
24-06-2007, 11:44
@up
nie można porównywać 1 ręcznej z 2 -.-

Piotrek Marycha
24-06-2007, 15:33
Moim faworytem są axy. Im więcej ataku tym lepiej. A one posiadają go NAJWIĘCEJ. Wg. mnie def broni jednoręcznej nie ma znaczenia. :confused: No i jeszcze wspaniały SCA.
Zmartwie cie, od update prawdopodobnie zacznie sie liczyc ;)
fire sword 35 ataku ileś tam obrony( nie pamientam :P)
1 ręczne

cena 4k-7k

double axe 35 ataku def (nie pamientam :P)
cena 200gp
2 ręczna

axe jest tani a dużo lepszy
K axe - 33 dmg - 2k
two handed sword - 35 dmg - 400 gp

wniosek - aksy suxxx!!111one11!!

Sanyol_Master
24-06-2007, 15:40
Zmartwie cie, od update prawdopodobnie zacznie sie liczyc ;)

K axe - 33 dmg - 2k
two handed sword - 35 dmg - 400 gp

wniosek - aksy suxxx!!111one11!!

tylko ze two handet sword jest 2 reczny piotrusiu,a k axe jedno...lepiej porownac two handed sword z double axe chyba co ? double axe jest tansze ;]

bokok
25-06-2007, 00:03
Ja wale z bright Sworda jest naprawde fajny ale fire axa tez jest fajny:D:cup:

Neodai
09-01-2008, 08:09
Po przeczytatniu całego tego tematu postanowiłem też atakować AXE:wiking:. Dziękuję wam :cup:

Ereez
30-01-2008, 18:17
ja tam bije z cluba i jestem z tego dumny

Misticfantactic
29-07-2008, 08:16
dezio wlasnie swordy sa lzejsze ;p le axe sca plx,solar axe plx ;] sunblade+solar axe+ e gran czujecie to? ;]

Sehrman
29-07-2008, 10:26
knighcik założy ice rainbow shield i solar axe i jest GOD'em - już wiadomo z czego axe wypada, za pół roku bedzie tego kilkadziesiąt na każdym serwerze mniej wiecej jak sc axe bedzie takim mini rarem

Krzyzu-88
29-07-2008, 10:34
Up
No nie wiem czy za pół roku będzie tego kilkadziesiąt na każdym serwie, ponieważ jest to jeden z bossów czyli nie respi nie regularnie no i ma 40k hp

raven
29-07-2008, 11:26
a wlasnie ze respi sie

Emlo666
29-07-2008, 14:55
Na poczatku masz problem z Axe, poniewaz procz orcish axe nie ma lepszego dla low lvl ;/ dopiero na 30lvl+ zaczynaja sie lepsze axe. Ze swordem masz zupelnie inaczej, gdyz masz odrazu serpenta ktory jest tani (refugia-600gp max 800gp) i bardzo dostepny :) Ja uwazam ze sword jest lepszy, ale to jest wylacznie moja wypowiedz :) Inni uwazac moga inaczej. Chociaz mialem knighta na 19lvl ze skilami 50/50 i walilem z axe tzn. z obsidian lance ale wieksze hity dostawalem :/ i w tym problem :/ A mialem knighta walacego ze sworda i expilo mi sie o wiele lepiej :) Ale tak jak mowilem to jest moja wypowiedz :) pozdro

Viohman
29-07-2008, 23:54
Ten temat nie jest aż taki super żeby go odświeżać... =/
Axe ma więcej ataku więc lepsze moim zdaniem.

Matiszek2
30-07-2008, 01:44
Tak racja, axe maja wiecej ataku, ale nie zapominajmy o update. Jest armor, ktory zwieksza sword fighting o 2, czyli wychodzi na to samo, ale... Taki solar axe... marzenie :cup:

Balnazar00
30-07-2008, 08:10
Tak racja, axe maja wiecej ataku, ale nie zapominajmy o update. Jest armor, ktory zwieksza sword fighting o 2, czyli wychodzi na to samo, ale... Taki solar axe... marzenie :cup:

Też chciałem wspomniec o tych nowych "zbrojach żywiołów" które zwiekszają skille, niestety pominięto zbroje zwiększająca axe fighting, a pozatym dl'ka od 6o lv podczas kiedy w hammer dostępny jest już od 5o, to troche wqrza, ale mimo wszystko dla mnie axe style roxx

Sarphiusq
30-07-2008, 11:48
Axe: Duuuuuuzo atk jednak mniej def
Swordy: Sporo atk ale mniej niz axe jednak wiecej defa niz axe

pro_palacz
30-07-2008, 12:23
I po co tak długo już ciągnie się ten temat, każdy tylko spamuje itp, zamknąć temat i ci, którzy będą zainteresowani sobie poczytają zalety i wady, a nie...

Pimi
28-12-2008, 19:45
Ej ludzie czemu swordy niby axe są lepsze, ładniejsze, fajniejsze
I chuj wam w zęby (-.-)

SirLasmix
29-12-2008, 15:38
Różnica między sword a axe jaką ja zauważyłam jest głównie taka, że aksy mają więcej ataku, a swordy więcej obrony.

A ciała to dałeś głównie ze względu na bright sworda, jest aktualnie dość tani i ogólnie dostępny, a staty ma na prawdę super.

Ja pier**le ludzie każdy ma swój gust jak chce mieć axe to ma axe i potem sie juz tego nie zmiena bo masz np skile 60 w axie to potem grasz 2x tyle zeby to swordem osiognac ludzie on zrobi co chce bedzie chcial; axa to wezmie axa bedzie chcauil sworda to wezmie sworda

Ziomkers
19-01-2009, 22:27
To moze ja wtrace swoje 3 giepe.
Kiedys gralem i uzywalem swordow,niestety nie osiagnolem wiekszego lvlu niz 20 ze wzgledu na moje nikle zdolnosci grania ;P
Teraz uzywam axe,i na skilach 55/55 juz steel axem ladnie kosze,swordem byloby podobnie. Skile maja mimo to duzy wplyw na bron,tak ze 120/120 skile (wiem,nierealne:P) moga zrobic minimum 20 obrazen roznicy przy 1 atk broni. Z kolei o def chodzi,kiedy jest to +1,teraz nie ma sensu uzywania swordow. Nie dosc ze axe lepsza dostepnosc + axe ringi i jeszcze SCA ma +3 podczas gdy SoV tez ma +3! Obydwa tak samo dostepne i def taki sam,tyle ze atk roznica 2 dmg! Na dodatek SCA ma lepszy atk niz najlepszy 1h sword! A najlepszy 1h axe to aktualnie zdobyty Hellforged,a co jak zdobeda Solar?
Ja osobiscie axow nie lubilem wiec namietnie walilem swordami,teraz kiedy pierwszy raz w tibii je uzywam,coraz bardziej lubie. Dlatego dobrze wam radze,Axe RuLeZ!

Richard56
21-01-2009, 09:07
Dla mnie lepsze są swordy, ponieważ sword ringi są bardziej dostępne.

kropik
26-01-2009, 11:45
OMG fajnie temat z 2004 roku -.-

sueroski
09-02-2009, 15:45
jak ktoś refreshnął to może pogadamy?

osobiście używam axe, jakoś lubię klimat tej gry i wyobrażam sobie rycerza niszczącego wszystko toporem ;]

Klosorox
09-02-2009, 15:47
Axe.

Wiadomość, którą wprowadziłeś, jest za krótka. Aby uniknąć bezsensownych komentarzy wprowadziliśmy ograniczenie minimalnej długości woadomości do 10 znaków. Jeśli nie masz nic ciekawego do napisania, to lepiej pierdolnij się w łeb.

*yabool
10-02-2009, 08:35
Sword - Giant Fireborn Armor łatwy do kupienia (aż +2 skilla), def który prawdopodobnie nic nie daje

Axe - Największy atak, tanie axe ringi :)

michalll
05-10-2009, 10:11
Jaka jest różnica ataku pomiędzy hellforged axe, i MPA na sobie, a emerald swordem i armorem +2 do sword fighting?
Lepiej jest mieć te dwa ataku wiecej, czy dwa skille więcej?

Temat pasuje, nie chciałem zakładać nowego.

Egrido
05-10-2009, 15:53
Wg. aktualnego kalkulatora, knight na 110lvl z 90 skillem i z bronią, która ma 51 atk (axe), średnio zada 191 dmg, a knight z takim samym levelem i 92 skillem oraz z bronią, która ma 49 atk (sword) zada 189 dmg. Ze wzrostem levelu i skilla różnica minimalnie zwiększa się, lecz jest to naprawde minimalna różnica. Wniosek jest taki, axe jest lepszy od sworda, lecz jest to mała różnica.

Bigzone
06-10-2009, 14:47
Ja pier**le ludzie każdy ma swój gust jak chce mieć axe to ma axe i potem sie juz tego nie zmiena bo masz np skile 60 w axie to potem grasz 2x tyle zeby to swordem osiognac ludzie on zrobi co chce bedzie chcial; axa to wezmie axa bedzie chcauil sworda to wezmie sworda

wow, jak na to wpadles

Jaka jest różnica ataku pomiędzy hellforged axe, i MPA na sobie, a emerald swordem i armorem +2 do sword fighting?
Lepiej jest mieć te dwa ataku wiecej, czy dwa skille więcej?

Temat pasuje, nie chciałem zakładać nowego.

To chyba logiczne ze atak broni jest wazniejszy niz skill okolo 2-3 razy, zalezy.

Lepiej miec bron 50 ataku i 50 skilla, niz 75 skilla i 25 ataku.

Btw Hity zadawane przez bron nie zaleza tylko od skilla :evul:

PlayerOne
06-10-2009, 16:49
Ja osobiście kiedyś tylko ze swordów biłem! Na początku tibii 7.6 zacząłem w tibie grąć.

Potem po jakimś czasie patrzyłem ssy wysokich lvli knightów i mi się spodobało jak oni używali axów. I od tej pory tylko axe xD

Axe mi się podobają bardzo.
Przypuśćmy Hellforged Axe, Sca.
Natomiast Avanger z wyglądu porażka ;<
Ale wiadomo każdy ma swój gust.

Axe ma więcej ataku dlatego bije a axa! :))

Drani
17-10-2009, 20:03
Sword:
Dlaczego :
Ponieważ ja nim walczę, ma dużo ataku i dużo obrony, ładnie wygląda, jest dość tani i lekki, zwykle 1reczny ;)

mezowski86
17-10-2009, 20:51
Sword nie ma dużo ataku, ma najmniej ataku - najwolniejszy exp jest na swordach.

Joomcio
17-10-2009, 21:03
Ja preferuje axe. :)

Ferdziu
17-10-2009, 21:44
cluby, korba cluby.

daderga
26-10-2009, 15:39
Dla mnie lepsze są swordy, ponieważ sword ringi są bardziej dostępne.
Przemyśl to co napisałeś rozmieszyłeś mnie tym

AOLiD
26-10-2009, 16:15
Przemyśl to co napisałeś rozmieszyłeś mnie tym

Nie ma to jak odpisac na posta sprzed 9 miesiecy w temacie zalozonym ponad 5 lat temu, co?...:cup:
#Topic
Axe lepsze, elo.

daderga
26-10-2009, 18:57
no raczej:X( hehe jak pisze bzdure to wiesz jak to jest w tej Polsce

kropik
27-10-2009, 21:24
Nie odświeżajcie takich starych tematów omg...