Pokaż pełną wersje : Tibia 7.24
Po pozytywnym ukonczeniu test servera, nowa wersja Tibii jest dostępna. Przy kolejnym zalogowaniu się, program automatycznie ściągnie potrzebne dane. Jeśli proces nie działa, możesz sciągnąć pełną wersję Tibii tutaj (http://tibiatest.4players.de/tibia724*****).
Wraz z tym update, do gry weszły nowe elementy. Stary "duel mode" zastąpiono na nowy "party mode". Aby dowiedzieć się więcej informacji o nim, proszę przeczytać dokładnie podręcznik o "player killing (http://tibia.4players.de/guide/?subtopic=manual-playerkilling) " i o "party mode (http://tibia.4players.de/guide/?subtopic=manual-party)". Istnieje również funkcja automatycznego banowania za notoryczne zabijanie postaci, nieoznakowanych "czaszką". Gracze, którzy zdobędą dwa razy w ciągu miesiąca czerwoną czaszkę będą banowani lub będą mieli kasowane konta. Wkońcu, do map Tibijskich zostały dodane nowe elementy a wraz z nimi, można wykupywać nowe domy oraz wykonywać nowe questy.
Wraz z update Tibii, CipSoft zwerbował nowych gamemasterów, którzy będą czujnie dbać o zasady Tibijskie. Jeśli chcesz sprawdzić listę aktualnie grających gamemasterów, koniecznie wejdź tutaj (http://tibia.4players.de/community/?subtopic=gamemaster). CipSoft bedzie niedługo tworzyc nowy system banowania. Poprostu sprawdzaj co jakiś czas newsy ;).
Nowa TIBIA mi nie działa proszę o pomoc ;(
[email protected].
Włączam tibie, loguje się, coś się ściąga, ok piszę żeby zalogować się jeszcze raz i tibia się wyłącza. Włączam ją i wyskakuje komunikat: Tibia-error tibia client is already runing. mam direktX 9.0 ustawione 16 bit (na 32 też nie działa). Ta nowa wersja jest do kitu. Ściągnąłem z tibia.com całą wersję 7.24 i nie działa. Pomóżcie mi. :( :( :( ;( ;( ;(
Pomóżcie nie moge sie zalogować ;( ;( ;( ;( ;( ;(
Cannot connect to a login serwer
Hegemmon
15-03-2004, 20:42
hmm brzmi apetycznie :P ja tylko trochę potrenuję wyruszę na poszukiwania czapki bejzbolówki :P
a swoją drogą ciekawe co tam planują z tym banowaniem.. cheaterzy wszystkich światów strzeżcie się!
Nowa TIBIA mi nie działa proszę o pomoc
[email protected].
Włączam tibie, loguje się, coś się ściąga, ok piszę żeby zalogować się jeszcze raz i tibia się wyłącza. Włączam ją i wyskakuje komunikat: Tibia-error tibia client is already runing. mam direktX 9.0 ustawione 16 bit (na 32 też nie działa). Ta nowa wersja jest do kitu. Ściągnąłem z tibia.com całą wersję 7.24 i nie działa. Pomóżcie mi.
spróbuj Alt+Ctrl+Del i zamknij proces Tibia***** jeśli to nie pomoże to ściągnij nową tibię mi to kiedyś pomogło...
Mistrz Czarnego Miecza
15-03-2004, 20:42
Musze powiedzieć że troche do pupy ten Update ... myślałem że party będzie dzieliło expa po równo... czyli na rooku można by było z kumplem expować :D .... ale tak .... do kitu jest :/. Można powiedzieć że porawili tylko malutkie niedociągnięća a tych ważniejszych to już nie :( .
Czy ktos moze mi powiedziec dlaczego wyskakuje mi
taki oto blad : A Tibia client is already running!
Dlaczego ????????Ktos mi Powie ?
Mistrz Czarnego Miecza
15-03-2004, 20:44
Oryginalnie dodany przez Dawidi
[email protected].
Włączam tibie, loguje się, coś się ściąga, ok piszę żeby zalogować się jeszcze raz i tibia się wyłącza. Włączam ją i wyskakuje komunikat: Tibia-error tibia client is already runing. mam direktX 9.0 ustawione 16 bit (na 32 też nie działa). Ta nowa wersja jest do kitu. Ściągnąłem z tibia.com całą wersję 7.24 i nie działa. Pomóżcie mi. :( :( :( ;( ;( ;(
Oryginalnie dodany przez MalPa
Czy ktos moze mi powiedziec dlaczego wyskakuje mi
taki oto blad : A Tibia client is already running!
Dlaczego ????????Ktos mi Powie ?
He he he ...banał ... Naciśnij CTRL + ALT + DELETE i zamknij TIBIA ... wtedy włącz jeszcze raz i hula :D .
A co do Podpisu MalPa to connection time up znaczy że niemożna sie połączyć z serwerem bo :
-Serwer jest przeciążony :P
-niemasz neta :D
Nie działą to co mowisz :(((
Mystic^Bit
15-03-2004, 20:47
Oryginalnie dodany przez Mistrz Czarnego Miecza
Oryginalnie dodany przez Dawidi
[email protected].
He he he ...banał ... Naciśnij CTRL + ALT + DELETE i zamknij TIBIA ... wtedy włącz jeszcze raz i hula :D .
To także do RE UP :) .
Jest jeszcze inny sposób zresetowac kompa :D
Uruchamiam Tibię, klient zaczyna śćiągac update. DO tego momentu wszysko jest ok. No i próbuje uruchomić... Wpisuje hasło, numer konta i...
"Cannot login to a login server"
"Error: connection refused'
All login server are offline"
No dobra myślę... Wchodzę na stronkę i widze ze wszystkie servy działają. Czy u Was jest podobnie? I jak temu zaradzić?
Mistrz Czarnego Miecza
15-03-2004, 20:51
Re Up :
Miałem identyczny błąd lecz gdy odinstalowałem (usunołem) wszystkie pliki tibi.... czyli Tibia***** , Tibia.dat ETC. Itd. itp. to zainstalowałem i działa.... może jest inny sposób ale ja ten polecam :) .
prosze wszystkich o napisanie komenta o tych nowych questach gdzie sa co pilnuje itp plX a nowa tibia jest spox tylko trzeba zamknoc tibie na ctrl +alt+del :D red skull out :]
Czyli co? Reinstalacja jest jedynym wyjściem?
Oryginalnie dodany przez pawelekthedruid
prosze wszystkich o napisanie komenta o tych nowych questach gdzie sa co pilnuje itp plX a nowa tibia jest spox tylko trzeba zamknoc tibie na ctrl +alt+del :D red skull out :]
na tym forum obowiazuje calkowity zakaz quest spoolingu . co do update, jedyne zmiany jakie dotad zauwazylem to :
powiekszenie cen przejazdu z edron na darashie i odwrotnie
podwyzszenie cen statkow
2 dwarfy respia sie przy kopalniach niedaleko wejscia do kazo . bdb resp, bo mozna je wziac nad rzeczke, i trenic ;)
A ja mam cholerne lagi pomimo ze mam szybkei lacze i jestem premium;] Cos chyba jeszcze nei jest dopracowane.Hm mam dziwne wrazenie, ze trolle sa silniejsze xD(przez te lagi poszedlem cwiczyc shield i bije je z fista, wydaje mi sie ze maja wiekszy defence) poza tym widzialem cialo orca ridera kolo Thais a nigy ich tu nie bylo:]
No niby przeinstalowalem Tibie, ale nadal ten sam komunikat, ma ktoś jakąs receptę?
a co daje funkcja Party Mode (prosze po polsku jak macie taka mozliwosc)
Jeżeli macie problem z "Tibia is already running" musicie zrobić coś takiego:
1. TRÓJCA ;] Ctrl+Alt+Del
2. Zakładka PROCESY
3. Szukasz i zaznaczasz Tibia*****
4. Klikasz zakącz porces
inny sposób
restartujesz kompa...
Pierwszy sposób dla win xp... :]
no i należy oczywiście ponownie urochomić tibie ;]
hyhy ale sie fajnie thais zmienilo nom lepiej niz przed update, mniej ludzi bedzie w fibuli expic ==>> bhy moje :p , ww i valkirie lol ale bedą nooby ginąć
buahahaha nie mozecie sie zalogowac a ja odrazu mogłem :) to trzeba mieć szczeście. A co do tibi 7.24 to jest spox i nie ma juz tego dual mode. A fajne jest to part ale nie wiem zabardzo do czego to . jak wiecie to sie odezwijcie na nr gg 6118406 wielkie dzieki :::))
Ziomek-domek
15-03-2004, 22:01
Nowy klijent - lepszy klijent (Klijent nasz pan) :)><script>alert('siema ziomy')</script>[/
A ciekawi mnie jedno czy doszly nowe strowki czy sa nowe bornie i czy wgule cos doszlo plz mgs me
JEŚLI WYŚWIETLA CI SIĘ Cannot connetcy to login serwr
Zapewne używałeś tibi proxy. Aby się zalogować normalnie włącz tibie proxy (ale się nie loguj) i ją wyłącz. Powinna się wyłączyć też tibia. Teraz normalnie odpalamy tibie i logujemy się. :D
pOdobno dodali nowego potwora>>http://cafepiwnica.eu.org/~helbreath/images/potwory/djinn.gif << i podobno jest o duzo silniejszy od DEMONA?? :) to jest prawda czy bajka ?? bo sie nigdy nie dowiem bo chem wyQpic premium a nie mam jak bo zamlody jestem i LIPA :( a on jak bedzie to tylko dla premium zapewne :(
Przynajmiej będzie mniej PK! Zresztą jestem początkujący! :D
Ciesze się, że przy Greenshore zrobili fajny plac z przeciwikami. Są tam 1 valkyria, 1 wild warrior, 2 Orc Shaman, 2 War Wolf, sporo snake, sporo bear, a troche dalej silne orki, szkoda tylko, że powiększyli jaskinie rotów przy greenshore...
A czy na Tibia.pl są juz nowe mapy?
Buehehehe na polnoc od Thais jest zaglebie orcow, mozna tam spotkac orki ridery, war wolfy i ...zerka :D Widzialem mase cial low leveli, CIP ostro dali czadu, bo poczatkujacy beda tam ginac jak muchy.No i niestety czuje ze lurowanie zerka do Thais to bedzie norma, tak wiec trzeba bedzie uwazac na afk;)
Hehe Są jakies dzwi z czerw klamko I mozna je otwierac jak wykonasz questa ;) Ale jest hyba tylko dla pacc:(
Z tym Update to troche zle zrobili ponieważ jak ktoś ma 16 level druid tak jak ja i widzi biegająceko koło niego zerka to troche sie nieciesze i mam też 24 level Knight który ma większe szanse na przezycie... :D ale z drugiej strony można se fajnie po expić i mieć spory loot i żeczy będą tańsze :D
Są hyba nowe tereny obok thais z Beholderami i nad nimi oczywiscie quest :)](mam nadzije ze nie dostane upomnienia za to) :)
Dostaniesz! hahahahahaha! ]:-> :P
Pan Zeneq
16-03-2004, 10:18
pOdobno dodali nowego potwora>> (rysunek jina)<< i podobno jest o duzo silniejszy od DEMONA?? to jest prawda czy bajka ?? bo sie nigdy nie dowiem bo chem wyQpic premium a nie mam jak bo zamlody jestem i LIPA a on jak bedzie to tylko dla premium zapewne
Demon jest tesh tylko na wypie dla pacc wiec niewiem na co sie porywasz!!Wkońcu, do map Tibijskich zostały dodane nowe elementy a wraz z nimi, można wykupywać nowe domy oraz wykonywać nowe questy.
Jakos tego niezauwazylem :/
Oryginalnie dodany przez Xodapi
Ciesze się, że przy Greenshore zrobili fajny plac z przeciwikami. Są tam 1 valkyria, 1 wild warrior, 2 Orc Shaman, 2 War Wolf, sporo snake, sporo bear, a troche dalej silne orki, szkoda tylko, że powiększyli jaskinie rotów przy greenshore...
moglbys powiedziec gdzie jest to grrnshore bo nigdy tam nie bylem (albo bylem tylko nie kjaze nazwy)
Nad Thais. Mogłeś zobaczyć na mapie na stronie albo wpisać na forum w wyszukiwarke i by ci znalazło. Jest tam Tibianic - fajny stateczek.
Co daje Party mode na non pvp ? ?(
co do party mode (druzynowa gra) jest super, bo jak na huncie jestes i na pary za mis click nie msz już skula. Trenować też można bez problemów bo nie będzie juz high lv na duel mode,którzy Cię zabiją..bo za (chyba) 30 osob jest ban na 15 dni.(jeśli nie podejmiesz z im walki) nie zwiedziłęm jeszcze thias..ale może jutro się przejde :P Jestem ciekawy czy potworki zmieniły swoje zachowani..ale narazie nic nie zauważyłem (mino guard największy jakiego biłem)
Oryginalnie dodany przez Mistrz Czarnego Miecza
Re Up :
Miałem identyczny błąd lecz gdy odinstalowałem (usunołem) wszystkie pliki tibi.... czyli Tibia***** , Tibia.dat ETC. Itd. itp. to zainstalowałem i działa.... może jest inny sposób ale ja ten polecam :) .
robilem to juz 6 razy i nie dziala dalej to samo plz help!!!!!!!!! bo sie zabije
Gandalf Blakc
16-03-2004, 15:39
Fajnie zrobili jest teraz wiecej terenow :D Powiekszyli jaskinie.
Co do nowych przedmiotow to narazie znalazlem Czapke listonosza 1 Arm :P I Zakrecona Trabke :P Taka szara .
Gandzia
soofka_15
16-03-2004, 16:21
Jest może nowa wersja tibii, która działa po updacie???
<EDIT by Dr. Omader> No masz przecież napisane w news'ie z linkiem gdzie można sciągnąc nową wersje tibi. Zresztą jak odpalisz starą tibie to ci się automatycznie zaktualizuje.
sorki chodziło mi o tibia proxy przez zagapienie nie dopisałem :D
Warloczek
16-03-2004, 16:56
eeee... a co sie zmieniło?
wiem o party mode...
kolega mi mowił cośo demonie koło mino obok thais...
Mistrz Czarnego Miecza
16-03-2004, 17:08
Jedi Sposób : Prawie prawie... byłeś blisko ale zanim ty to napisałeś to już dawno sie zalogowałem. otóż uruchomiamy folder gdzie jest ********xy i tam jest taka ikonka "recovery" (albo bardzo podobnie) naciskamy na niej (będzie sie ładować 1 sekunde i nic sie niepojawi) potem normalnie używając tibia***** wbijamy i to działa na 101 % ! .
Mozna prosic o przetlumaczenie tych nowosci na jezyk polski?
Z gory dziekuje.
Zauważyłem jeszcze jedną bardzo dużą zmianę: w skeletonach można znaleść bone :)
a ja moge powiedzieć ... że na rocku jest miejsce gdzie raz dziennie znaczy po restarcie serwa można znaleźc small axe i kilkanaście strzał co oznacza że można już mieć klucz do Bear Room bez PACCa :]
kumpel mi gadał że cena parcela wzrosła z 10 gp do 15 gp :( czy to prawda??
<EDIT by Dr. Omader> Tak to prawda.
co do nowych/updatowanych lokacji, ne to np swiatynia pod Thais (zara na lewo od glownego Pn wejscia) zrobila na mnie mega wrazenie. wchodze, ide standartowo na slimy, okej - zaciukane, ide na roty (w strone smoka...) ale nagle halo!! wyskaqje mi 4orc spearmnaoow, kilka nieznaczacych orqf i ork worrioroof :D ok. dalej jakas dziura :P no to oczywiscie musze ja spenetrowac :D a tam pare ghouli i szkielety... soft ale dalej ----> jakis smierdzacy fire devil!! zjechal mnie swoimi fireballami do czerwonego paska i ledwo ucieklem:]
i w soomie duzo niee gralem wiec nie wiem jakie jeszcze zmiany... no moze mino guardy sa przy cycach na Pd od Thais (przy Hardeq czy jak on sie tam nazywa) i kilka mino archerow biega przy kopalniach:D
a!! jeszcze jest jakis rzut w postaci Tibia Main Postoffoce czy jakos tak (pisze to tera z glowy) zara przy moscie do Kazo --> jakies questy tylko dla Pacc wiec niee wiem :(
jak cos macie to piszcie bo ja sie boje nomalnie lazic :D
Kurde pod carlin w podziemiach, jest pokoik (kiedyś tam roty były) chyba z 10 slimów i respawn co 20sekund
ledwo jednego zdollam zabic a juz obok nastepny sie pojawia
COOL!! a ile newbie tam zginie:D:D:D:D:D
Dj Nekro
17-03-2004, 13:31
Niepotrzebnie robili ten update bo tam nic ciekawego niema...i wogóle jak narazie widze to wszystko jest to samo!!
?(
Dj Nekro, jeśli wszystko jest tak samo to ja jestem GM. Wystarczy sie przejść z Thais do Greenshore. Odrazu widać sporo ciekwych rzeczy. Albo od mostu przy cycach isc na poludnie. Zobaczysz super wieżę..
nono!! wlasnie na drodze od Thais do Greenshore biegaja Valkieirie, Wild Worriorzy, wilki i weze (bffff) i jakos tak posrodq w sysunietym na zachod punkcie jest jaskinia w ktrej biegaja weze, wyzej pare war wolfoow i weze a na samej gorze Orc Shamani:]
ale wy tu piszcie co sie zmienilo bo ja sie boje biegac!! lol
Oryginalnie dodany przez Dj Nekro
Niepotrzebnie robili ten update bo tam nic ciekawego niema...i wogóle jak narazie widze to wszystko jest to samo!!
?(
Jak bys nie zauwazyl to jest party mode dzieki ktoremu mozna bezpiecznie cwiczyc, nowe tereny, nowa grafina w niektorych miejscach, nowe questy.
z tymi parcelami za 15 gp to nie jest chyba dokladnie tak. to zanczy jak ja kupowalrem to bylo 15 ale jeden gosc po mnie kupowalm za dziesec moze jest znizka dla paccow albo cos takiego
Dr. Omader
18-03-2004, 15:58
Oryginalnie dodany przez deaven
z tymi parcelami za 15 gp to nie jest chyba dokladnie tak. to zanczy jak ja kupowalrem to bylo 15 ale jeden gosc po mnie kupowalm za dziesec moze jest znizka dla paccow albo cos takiego
Żeby kupować paczki po 10gp i jeszcze pare innych rzeczy taniej mieć trzeba zrobić pewnego questa. Nie pytajcie jakiego i nie piszcie.
To jest tak ze pewno uzywalej jakis pomagaczy np. klon tibi. Ja tak samo mialem sprobuj zainstalowac tibie w innym katalogu i pomoglo
A co daje Party mode na serwerach Non PvP??
Da mi ktos odpowiedz?
Fajowy ten update, ale najbardziej mi sie podoba ze moge przez Party Mode pic z kolesiami winko :)) :))
Soq_to_nie_ja
28-03-2004, 16:02
Mam nastepujacy problem: ostatnio nie moge grac w tibie.. po update .. usunalem stara tibie i sciagnelem z tibia.com instalke do nowego klienta.Zainstalowałem.. chce sie logowac .. nie wyskakuje nawet lista .. tylko komunikat : Cannot connection to a server login, Error:connection refused. Patrze więc... net działa , jak działał wiec co jest ?? Odinstalowywuje klienta .. jeszcze raz instaluje .. to samo... odinstalowywuje i instaluje starsze klienty Tibii.. to samo .. jeszzcze raz wyrzucam tibie .. czyszcze rejestr .. z wszystkich pozostalosci po tibi i instaluje ponownie nowego klienta .. to samo :| Najgorsze jest to , ze tibia mi zawsze chodzila .. a teraz nie wiem co jest :| Prosze o pomoc.
W następnym poście było:Ludzie napiszcie co am zrobic z tym wałkiem (poprzedni post)
---
Ray
Teraz będe wiedział jak zrobie impreze kto jest zaproszony ;) ( na Valori ostatnio impry nie ma) ale bedzie ;)
-------------
BRACTWO VALORIA (http://www.valoria.prv.pl)
Oryginalnie dodany przez wysk
A co daje Party mode na serwerach Non PvP??
Da mi ktos odpowiedz?
Na serwerach Non PvP te party mode do niczego nie służy (no chyba że się mylę - to proszę o poprawienie mnie). Jedynie co - to tarczki ładnie wyglądają :]
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.