Pokaż pełną wersje : Nowe forum...
Ostatnio panowie szanowni admini strony Tibia.pl (ale zemnie lizus :P ) zbierają pieniążki... - za nie z tego co słyszałem zamierzacie "kupić" Nowe Forum... i właśnie moje pytanie się nasuwa... Kiedy kupicie te nowe forum aktualne posty zostaną na nie przesunięte czy nowe forum będzie w całości "puste"? Tzn. ja wiem, że będzie puste... ale może są jakieś możliwości przekopiowania postów?... pytam się dlatego... bo później będzie duuuże zamieszanie :) tzn. każdy temat wałkowany od początku :)
Z tego co się nasłuchałem od Gimliego, to wiem, że posty i użytkownicy są zapisywani w uniwersalnym formacie czytanym przez różne fora i wszystko będzie jak teraz, więc chyba ok:).
up
Nikoniecznie. Raz zmienialiśmy forum ze znajomymi i w charkterze bonusa było przerabianie 15mb plików notatnika z jednego kodowania w drugie. Aha forum miało jakieś 1 miesiąc z małym hakiem. Wyobraźcie sobie ile tego by było na tym forum.
@Jedi wnosisz coś do tematu??? To STFU. I jak najbardziej jest to, jak to powiedziałeś, "nas" problem, bo jesteś użytkownikiem tego forum i chyba ci zależy żeby to forum działało jak najlepiej. Ehh.
. I jak najbardziej jest to, jak to powiedziałeś, "nas" problem, bo jesteś użytkownikiem tego forum i chyba ci zależy żeby to forum działało jak najlepiej. Ehh.
zgadzam sie z toba ja chce zeby forum bylo jak NAJLEPSZE a posty zachowane tez
co kilka minut ktos odpowiada :)
W wypowiedzi "nie nasz problem" miałem na myśli, że to już my nie będziemy się zajmować kopiowaniem plików na inne forum (bo z twojego posta wywnioskowałem ,że będą dużo ważyć). I słyszałeś kiedyś o literówkach? I co to wogóle za określenie "STFU"? Nie wiem czy mam się czuć obrażony.
Twój post wniósł już do dyskusji coś nowego - kłotnię
nawet jezeli posty nie zostana zachowane to chyba wielkiej tragedii nei bedzie? przeciez wszyscy twierdzicie ze posty nie maja dla was znaczenia...
E no, ale to będzie już inne forum, wszystkie tematy zakładać na nowo, setki pytań, na które nikt już nie ma ochty odpowiadać
Fajnie, że nowe forum, ale mam nadzieję, że posty będzie się dało jakoś przenieść. Zlikwidowanie wszystkiego, co zostało już napisane na tym forum byłoby tragedią. I nie chodzi o ilość postów, ale w ogóle... o klimat ;)
A ja bede inny i jestem za tym ,ze bede na nowym forum wykasowano wszystkim posty i wyzerowano licznik.
@Gimli chodzi o to że na nowym forum bez archiwum tematów, nie mógł byś wysłać kogoś żeby poszukał sobie odpiwiedzi w temacie.
@Jedi masz rację to nie będzie twój problem, bo w końcu ty tu tylko sprzątasz, to będzie problem tylko i wyłącznie modów. Czlowieku opanuj się. Współtworzysz to forum, poprzez pisanie postów i co chcesz żeby to wszystko poszło się za przeprzoszeniem rozmnażać z powodu zmiany serwera?? Dziwny jesteś i to nie w pozytywny sposób.
Czkowron
23-03-2004, 21:29
Co do nowego forum
Wątpie raczej aby info o użytkownikach itp. było usuwane , ponieważ całą bazę można zapisać w uniwersalnym pliku bazy danych (SQL , MySQL , Postegree (jakoś tak) ...).
A podobno słyszałem ze forum ma bazowac na silniku vBulletin......
Jak któryś z moderatorów (lub userów) jest zainetresowany to prosze bardzo :D :
http://www.uderzenie.net/underpl_dfile.php?id=131
Albo (torrent link) :
http://202.157.184.195/suprnova//torrents/1432/vBulletin3.0.0-zip(1).torrent
Ico sie mówi ?? :D :P
MySQL i Postgres to odmiany SQLa. Oczywiście forum jest trzymane w bazie SQLowej, ale każde forum ma swój format zapisu. Ale istnieją konwertery, którze pozwolą przerobić bazę danych z jednego forum na inne, więc raczej szanse na zniknięcie postów/użytkowników są niewielkie.
Forum prawdopodobnie będzie bazowane na BurningBoard 2.x
vB jest płatny, więc tutaj na pewno nie postawimy go z warezowego źródła :P, choć nie wykluczamy zakupu vB. Jeszcze nie wiemy sami. Jak na razie, to nikt nie wie. Jak tylko będzie ile trzeba kasy, to coś zdziałamy.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.