Pokaż pełną wersje : Jak walczyć z noobem?
zimne_piwo
19-06-2005, 22:05
Jestem nowym graczem i miałem zamiar sobie pograć dla zabawy....oczywiście fajnie jak się zarabia i rośnie skill, ale ostatnio mam same przykre sytuacje...Otóż jak zawsze siadam przed kompuer i mam zamiar sobie trochę skill poprawić ... ide na trolle, gdyż potrzebuje pieniedzy...wchodze na dół i do "tunelu" patrze ktoś mnie blokuje ...pl? tak Polak wszystkoe fajnie....pisze czy mam rope ...z miłego serca oczywiście mu dałem (miałem kilka w dp na wszelki wypadek) ale mu mało pisze oddaj bp...nic w bp nie miałem ale to nie chodzi o bp lecz o honor (:D)...i zaczyna mnie atakować...ja 15 lvl (miałem) on chyba 23 lub 25 lvl...i plecak pełen run, a ja żadnej....zabił mnie....niby spoko ale 40% skilla spadło (Damn it !) póżniej to było tylko śmieszniej, pisze do niego niech przyjdzie na rew, bo czekam z kolegą (30 lvl druid) oczywiście padło kilka "brzydkich" słów i "młody" (i to bardzo) człowiek twierdzi że już idzie ale się Go nie doczekałem....Czy jest może jakiś sposób by pozbywać się takich noobów....Dlaczego ktoś może nas zabić jeżeli my nawet nie damy party? To naprawdę negatywnie nastawia do gry, jeżeli jesteśmy początkujący, a noob z 30 lvl stoi i nas atakuje :/ (i najczęściej jest to 9-13 letni noob )....
Yoh Asakura
19-06-2005, 22:18
Bo takie osoby mają kompleks niższości i się wyżywają na low-lvl.
Niestety,nie da się takich nOOb'ów pozbyć...cóż "Life is brutal".
Jeśli Cię zaatakował to miał skulla,to jest system "Karania" za atakowanie innego.
jezeli nie potraisz zabic takiego nooba to chociaz nos pare uhs w plecaku by dac rade uciec
Załóż postać na serwerze non-pvp.
Hmm jak cie atakujetaki n00b to postrasz go jakims h lvl ktorego nawet nie znasz :D Czesto sie takie n00bki nabieraja tylko musisz to dobrze rozegrac ;] Mozesz tez wpisac sobie do comments nick kilku wyzszych lvl :D A jezeli nei chce ci sie kombinowac to poprostu jak ktos cie zaatakuje to krzycz "help pk !!!" i uciekaj ;p I tyle.PS Nigdy nie chodz na potworki bez plecaka bezpieczenstwa(tak go nazywam;p ) w ktorym powinienes miec kilka uh,hmm ,explo,sd i gfb (zalezy tez jaki voc ;p).
Najbardziej to ty zlamiłeś. Heh, to noobostwo dawać rope'a w jaskini. A nie mogłeś kolesia po prostu rope'nać? Co do chamstwa - zgadzam się. Ale, niestety nie ma na to rady.
Załóż postać na serwerze non-pvp.
LOL na non pvp to jest jeszcze wiecej n00bow -.- wiec odradzam tam grac :/
Knight Simon Dark lord
19-06-2005, 23:01
na non-pvp jest jeszcze więcej noobów
ale na non-pvp mamy przynajmniej na harmonii bardzo dobry sposób to pozbywania się ich i się sprawdza wo 80% przypadkach jak ktoś zabija np kogoś cyca lub potworka na którym treni czekamy kilka dni na delkwenta potem go szukamy exivą iii robimy to co on nam na początku jest wyzywanie od noobow itd(znacie repertuar nooba :P) ale po kilku dnaich tak spędzonych kolesia załamuje i przynajmniej już go nie widziałem potem by komuś coś ukradł :D a gość miał 15 lvl knightem więdz nie sądze by z cyców nagle mu się zachiciało guardów w kopalni lub co :)
@2Up
Ale nikt cie nie zabije.
@3up
Zgadzam się w 100%
@4up
Magic button "edytuj" plx?
@Zimne_piwo
Czyli według ciebie to, że mam 12 lat, to znaczy, że jestem n00bem, tak?
@Topic
Nie można uchronić się przed chamstwem, jedynie można próbować go unikać.
-E-D-I-T-S-
@Zimne_piwo
Dobra, wiem coś o tym. Ludzie traktują tibie jako miejsce gdzie mogą odreagować. Spotkałem do tej pory jednego 7 latka...Bluzgał:
DLACZEGO OTWIERASZ TĄ DZIURE ******
****** *******, ZARAZ CIĘ ***** TY ********* NOOBIE, *** JEDNA, ********* **********...Więc ty mi nic nie mów o 9-13 letnich n00bach, młodsi są jeszcze lepsi. A to, że cię tak odebrałem, to nie przypadek.
(i najczęściej jest to 9-13 letni noob )
To zabrzmiało tak jakby każdy w tym wieku był n00bem.
P.S. We wszystkich słowach jest więcej/mniej gwiadek niż liter, a same gwiadki na wszelki wypadek. I poznaj przycisk edytuj plx
zimne_piwo
20-06-2005, 09:03
@1 - dałem mu rope bo obok mnie leżały trzy, a i w dp miałem 2 zapasowe...
@2 - nie miałem jak uciec bo złapał mnie w "tunelu" i za siebie położył paczkę :/
@3 - zawsze nosze ze sobą różne runy, lecz już miałem wracać do dp bo mi się kończyły...i zabrać nowe...:/
@4 - wołałem o pomoc, ale żaden kumpel nie był online....dopiero po dedzie...poszedłem po kumpli, koleś się rzucał zaczął wymieniać swoich "kumpli" z 50-100 lvl ...
@5 - nie chodzi o to, że każdy 12-latek jest noobem....ale zauważ, że zawsze jak ktoś wyzywa, naczęściej po polsku, to jest to 9-13 letni młody człowiek...jeżeli ktoś ma więcej lat to daje sobie spokój i idzie dalej, nie zwraca uwagi na taką osobę :(
@6 - próbuje nabić sobie szybko 20-25 lvl i wstąpić do jakiejś gildi, ale nie jest to łatwe jak dziennie nabijam 1-2lvl a jak ktoś mnie dednie to trace 10% tego co mam :/
Dzięki wszystkim za odpowiedzi....
jeżeli tak jak ja masię wikerzy lvl 30+ i widze ze jakaś 20lvl bje coś kolo 13lvl to zabijam takicj ludzi -.- bo sam miałem taki lvl i też mnie zabijali teraz się mszczę i pomagam nie wiinym ofiarom :evul: :evul: :evul:
@edit;
jeżeli jakiś nOOb 20+ cie pekuje zrób mu z kolegami nie spodzianke ^^ czyli zabij z 33 razy potem go na ff na afku zjedzaj spadnie o5 lvl i nie bedzie sie do ciebie burzyl
..........................................
Nick: Rilo Quin
Gildia Four Six Nine
Ranga w gildi: Nucleus
Tytuł: Me Rox
level:34
Skils:72/56:/
mlvl:14 (23%)do 15mlvl
Frend:
You know if you are!
Sija joho
20-06-2005, 09:23
POprostu musisz miec chociarz bp uh zeby zaczac go bic i uhac sie a tak z ciekawosci to jaki ty masz lvl ?? i z jakim sie biles :D :p
jak na jakims swiecie mialem lov lv char i nie mialem kolegow, bije mnie jakis noobek ~30lv to robilem w ciagu 2 dni ok 10-15 lvlkow bralem bp sd i polowalem xD. Chociaz zazwyczaj wystarczylo przekonywujaco straszyc ze bardzo szybko expie itp. i zazwyczaj wiezyli xD wlasciwie niewiem czemu bo ja bym nieuwiezyl ;/ jakos strasznie chaotycznie mi ten post wyszedl niewiem czy ktos zrozumie to co napisalem >.<
zimne_piwo
20-06-2005, 12:28
miałem lvl 15...(miałem) ...on miał chyba 25 lvl lub 35 nie jestem juz pewny...i plecak pełen run :/ a ja tylko dwa uh...:/ waliłem Go cały czas z miecza i tracił po 30-50 ale noob zawalił we mnie z ognia (ff) i się paliłem :/ więc odeszłem i on przez ogień...a że był palem to walił z łuku...musiałem odejść bo chciałem szybko przeżycić lepsze rzeczy z bp do ręki....uratowałem wszystko...oprócz role i shovel...i oczywiście skilla nad czym ubolewam :( (thais)(elera)
jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc :)
master czajoh
20-06-2005, 19:30
to raczej ty jestes noobem. Po co mu dawałeś line? Mogles sie domyśleć że chce cie zabic. Jestes malo bystry , a pozatym ze gosc pkuje to odrazu oznacza ze jest noobem ? n/c
zimne_piwo
20-06-2005, 22:10
no zesz teraz dowalił ... czytałeś poprzednie posty ? wiesz co to kultura ? miałem line i obok leżały dwie więc mu podałem ! ale od już wcześniej położył za siebie paczkę !!!!
jeżeli chodzi o pk...to rozumiem jeżeli ktoś się popisuje, wyzywa, pyskuje, ale jeżeli ja ide na trolla bo mi brakuje kasy a on mnie blokuje i zabija to to jest poprostu noob i nic więcej....nawet rewa nie dał bo czekałem na niego, a on uciekł....miał przyprowadzić kolegę i 2vs2 ale nic...nie widać Go .... najpierw jak masz coś napisać to przeczytaj co inni piszą, to naprawdę nie boli jak się przeczyta kilka postów....
Pozdr @all...
p.s każdy by się domyślił, że chce Cię zabić tylko z tamtego miejsca nie było ucieczki, więc co miałem zrobić? miałem jakieś wyjście ?
NO COMMENT
EDIT: nie wiem się pisze oddzielnie, ale to tak na marginesie :D
Rabanbar
20-06-2005, 22:36
"Mine protector is Qmpel z Klasy. He is a Elite Knight (level 43)."
Hmm jak cie atakujetaki n00b to postrasz go jakims h lvl ktorego nawet nie znasz :D Czesto sie takie n00bki nabieraja tylko musisz to dobrze rozegrac ;]
wiesz... kilka osob juz mnie straszylo hlvlami. efekt taki ze gosciu czesto spadal do rooka. jak ktos mowi ze jakis gracz z top 50 czy z top 100 jest jego "rl friend" to wystarczy pomyslec czy ktos kto ma level kolo 100 daje protekcje 20-30 levelowemu kretynowi, ktory wszystkich w kolo atakuje?
edit: zimy powiedz na jakim swiecie grasz to moze cos z tym fantem bedzie sie dalo zrobic :)
zimne_piwo
21-06-2005, 08:30
(thais)(elera)
:).. dzięki za pomoc....ale ja nie strasze wymyslonymi przyjaciółmi, bo póżniej mogę sam w nich uwierzyć...wole poszukać kogoś kto pomoże z dobroci serca lub poprostu lubi wyzwania i zabijanie pk :D
Zimne Piwo... powiem tak: bardzo dobrze zrobiłeś, że dałeś mu linę kiedy o to prosił. Należy sobie pomagać. Nie było twoją winą, że gość okazał się nie wart jakiejkolwiek pomocy. To, że gość PKuje nie oznacza odrazu, że jest noobem. Ale oznacza, że jest chamski i nie szanuje innych ludzi. I takich trzeba po prostu tępić. Ja sam mam 58 lvl i często takich wybijam :)
A co do wpisywania wymyślonych qmpli na tibia.com do comments... nigdy tego pod żadnym pozorem nie rób. Jeśli taki 120 lvl spostrzeże, że sobie go wpisałeś a nigdy nie widział cię na oczy, to co? Albo ded (jak gość jest miły) albo hunted, czasem do rooka. W lepszym wypadku płacisz 10-100k
..::QrLeT::..
21-06-2005, 19:11
Takie gnoje po prostu dostają włeb od rodziców w domu...są wyzywani...i dlatego chcą sie na Tibii wyżywać żeby pokazać kto tu rządzi(wg mnie raczej"kto tu noobi")
jak na jakims swiecie mialem lov lv char i nie mialem kolegow, bije mnie jakis noobek ~30lv to robilem w ciagu 2 dni ok 10-15 lvlkow bralem bp sd i polowalem xD. Chociaz zazwyczaj wystarczylo przekonywujaco straszyc ze bardzo szybko expie itp. i zazwyczaj wiezyli xD wlasciwie niewiem czemu bo ja bym nieuwiezyl ;/ jakos strasznie chaotycznie mi ten post wyszedl niewiem czy ktos zrozumie to co napisalem >.<
Może to nie Mickiewicz, ale zrozumiałem, więc nie musisz się martwić :P
Ja raz sobie kulturalnie ide zabić pare dragów moim 30 royal palkiem, a tu mi wyskoczyła taka ekipa:
~30 MS
~40 RP
~70 EK
Noi mnie zabili (później miałem troche pretensje do tego 70 że taką watachą na mnie poszli):P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.