Pokaż pełną wersje : Komiks sieciowy
Dobra... wiem, że to nie po chrześcijańsku, ale chciałem zareklamować pewien komiks siecowy ;]
http://www.megayelonka.prv.pl
Jest to wypaczony twór, który powołaliśmy z kumplem do życia na drodze przypadku... większość żartów jest wzięta wprost z naszego pogrzanego życia, co też może sprawiać że część z nich będzie hermetyczna i ciężka do zrozumienia dla ludzi z zewnątrz...
Jeżeli ktoś z was myśli, iż jesteśmy jedynie grupą niedorozwiniętych ciołków, którzy podnieceni przez megatokyo wpadli na mało oryginalny pomysł stworzenia komiksu siecowego... to ma rację :P (mimo iż jesteśmy stałymi czytelnikami tego pierwszego od ponad 2 lat, a więc nasz pomysł dojrzewał bardzo długo). Nazwa także nie jest zbyt błyskotliwa, ale mówi się trudno ;] Nazwijmy to pół-polską wersją little-gamers (zbieżność stylów rysowania jest czysto przypadkowa... ale osiągnęliśmy ciekawy efekt). Miłej lektury ;]
Fajny komiks :). Ładie zrobiliście i wogóle :).
Komiks taki drętwy. Bohaterzy mają koszulki a la'Losux - trzeba było coś nowego wymyślić. Jeśli ten komiks ma być on śmieszny, to nie jest. I nie tłumacz, że czegoś nie rozumie, bo tam nie ma nic do zrozumienia, proste teksty - gratis nudnawe. Za to macie u mnie plusa, że wzieliście przykład na obrazki z japońskich mang, bardzo dobrze się takie czyta ;] Ogolem 4/10.
@Kamos
Koszulki a'la losux? Czym te z MegaYelonki Ci je przypominają?
@Kamos
Koszulki a'la losux? Czym te z MegaYelonki Ci je przypominają?
Hm... moze tym, że bohaterowie megayeloki ogólnie posiadają koszulki xD Śmiem twierdzić, że w takim razie Kamos nie nosi koszulek uważając je za plagiat komisków sieciowych, filmów, anime, klipów muzycznych, Tibii i wszystkich innych elementów życia codziennego, które owe t-shirty posiadają ;]
Btw Te koszulki są w 100% zgodne z rzeczywistością.
Hm... moze tym, że bohaterowie megayeloki ogólnie posiadają koszulki xD Śmiem twierdzić, że w takim razie Kamos nie nosi koszulek uważając je za plagiat komisków sieciowych, filmów, anime, klipów muzycznych, Tibii i wszystkich innych elementów życia codziennego, które owe t-shirty posiadają ;]
Btw Te koszulki są w 100% zgodne z rzeczywistością.
Chodzilo mi o napisy na koszulkach.
Chodzilo mi o napisy na koszulkach.
W losuxie sa np "green day" albo vader a tu "rysunek ;)" i "puma"...nie wiem, gdzie tu plagiat ;)
Mnie się podoba, będę tam czasem wpadał :)
W losuxie sa np "green day" albo vader a tu "rysunek ;)" i "puma"...nie wiem, gdzie tu plagiat ;)
OMG! Ale wyolbrzymiacie, powiedzialem "coś a la'" a wy od razu o jakimś plagiacie klepiecie... po prostu różne charakterystyczne koszulki, nic wiecej.
@up
Nadal nie rozumiem...
@up
Chodzi Mu o to, że np. Sven chodzi ciągle w koszulkach z napisem "Zelda", "Green day" itp. A tutaj chodzi z napisem "Puma" itd. Tak przynajmniej mi sie wydaje :p
@up
Jeśli tak jest jak Ci sie wydaje to... bym musiał każdą koszulke tylko RAZ zakładać bo inaczej był by to plagiat...
@Kamos
Więc oświeć nas dokładniej?
@up
Jeśli tak jest jak Ci sie wydaje to... bym musiał każdą koszulke tylko RAZ zakładać bo inaczej był by to plagiat...
@Kamos
Więc oświeć nas dokładniej?
Jaki do ****y nedzy plagiat? Wez sie Kele zamknij, nie wiesz o czym gadasz...
@up
Po pierwsze sie nie zamkne... A po drugie jak to nazwiesz? I nie mowie ze ty to nazwałeś plagiatem więc TY sie zamknij ... x/ I czemu nas nie oświeciłeś?
Komiks nie przypadl mi do gustu :P Ale nic do niego nie mam.
Offtop: Eeee Kamos ja również Cię nie rozumiem ;) wytłumacz to, tylko bez nerwów ^^
O Boze. No dobra, jak nie wiecie co to znaczy "a la'Losux" to wam wytłumacze:
W Losuxie też mieli koszulki z napisami.
Teraz rozumiecie?
O Boze. No dobra, jak nie wiecie co to znaczy "a la'Losux" to wam wytłumacze:
W Losuxie też mieli koszulki z napisami.
Teraz rozumiecie?
wiesz... jakby Ci to powiedzieć.. ja też noszę koszulki z napisami... czy to świadczy o tym, że biorę przykład z losuxa?
Btw ani ja ani Yas nie cenimy zbytnio losuxa... po prostu ani nas nie śmieszy ani nie zaurocza wykonaniem :P
wiesz... jakby Ci to powiedzieć.. ja też noszę koszulki z napisami... czy to świadczy o tym, że biorę przykład z losuxa?
O wlasnie popieram :] jak nosze koszulke z napisem suck my dick to to wymyslil losux ? :P lol...
Gdzie ja napisalem, ze wszystkie koszulki wymyslil losux?
Powiedzialem, ze koszulki z komiksu są podobne do losuxa, podobny pomysł. -> (a la'Losux)
A wy:
"Nosze koszulke z..., biore przyklad z losuxa?"
"Noszę...Suck my dick, to tez wymyslil losux?"
Zalosne -.-
Wierny gracz
20-06-2005, 16:30
Komiks całkiem niezły.
Jeżeli powstał już taki temat, to ja od razu zareklamuje swój komiks >> www.zoned.glt.pl :p
Komiks całkiem niezły.
Jeżeli powstał już taki temat, to ja od razu zareklamuje swój komiks >> www.zoned.glt.pl :p
Twoj to juz dno.
Fajne komksy, niekture sa naprawde smieszne. Ładnie nawet narysowane!
"Chyba się spiliśmy" xDDD
@Kamos
Właśnie że nie. Bo ja nosiłem koszulki z napisami przed powstaniem Losuxa więc te koszulki są a la'Tasior -.-
spider-bialystok
20-06-2005, 17:22
Hmm... Komiks ten [mowie o tym ktory jest w temacie] jest ladny graficznie lecz sytuacje ktore maja byc smieszne mnie nie smiesza [no bo co jest smiesznego w czlowieku ktory lezy na ziemi po ciosie w krocze;p]. Zbyt oklepane. Trzeba pamietac, ze najsmieszniejsze sytacje bierze sie z zycia ;].
Hmm... Komiks ten [mowie o tym ktory jest w temacie] jest ladny graficznie lecz sytuacje ktore maja byc smieszne mnie nie smiesza [no bo co jest smiesznego w czlowieku ktory lezy na ziemi po ciosie w krocze;p]. Zbyt oklepane. Trzeba pamietac, ze najsmieszniejsze sytacje bierze sie z zycia ;].
hm... wiesz to nie był cios w krocze... tak zwany splot słoneczny... ale fakt faktem - strip nie oddał pełnej dynamiki owej sceny... ludzie zebrali się dookoła, a po 15 sekundach ja się po prostu podniosłem (bez najmniejszego grymasu na twarzy) i jak gdyby nigdy nic poszliśmy dalej, kontynuując rozmowę xD
ja tam wole losuxa adres www.losux.pl żeby niebyło to niemój komiks
Dan the Automator
20-06-2005, 18:48
ja tam wole losuxa adres www.losux.pl żeby niebyło to niemój komiks
ROTFL, sio mi z tym gównem! ;-)
Fejkowiec
21-06-2005, 14:01
Komiks całkiem niezły.
Nie nazywaj tego komiksem plx -.-
Twoj to juz dno.
Zgodzę się z przedmówcą.
ROTFL, sio mi z tym gównem! ;-)
No co ty, do wprowadzenia roznych swinstw (w stylu pingwinow etc), komiks byl calkiem niezly. Teraz nawet ma przeblyski swojego geniuszu ;)
Galarion
21-06-2005, 15:27
Ogolnie komiks jest calkiem niezly, niektore zarty sa smieszne tylko dla autorow i ich kolegow ;p, ale mimo to moze czasami wpadne ;). Za to dzieki tobie dowiedzialem sie o MegaTokyo, ktory bardzo mi sie spodobal, wczesniej utozsamialem mange i anime glownie z pokemonami i dragonballem, a to jest jakies "inne" i dobrze :)(moze sie bardziej zainteresuje japonska sztuka :P).
BTW Losux na poczatku byl calkiem calkiem, ale pozniej zszedl na psy(chociaz ostatnio kilka bylo nawet ciekawych :P).
www.losux.prv.pl
to jest dopiero komiks sieciowy :D
Shanhaevel
21-06-2005, 22:18
@up
<GLEEEEBA>
Dzięki, o wczesny. -.=
Bardzo mi sie podoba komiks:) Wiadomo nie smieszy napewno tak jak Was, bo jak juz wczesniej mowiles ten kto nie przezyl danej sytuacji nie moze sie z niej smiac.
Btw. W jakim programie robisz postacie? Czy jakis generator?
Shanhaevel
22-06-2005, 08:12
@up
Wygląda na PS lub PSP.
Radek 666
22-06-2005, 09:10
Gdzie ja napisalem, ze wszystkie koszulki wymyslil losux?
Powiedzialem, ze koszulki z komiksu są podobne do losuxa, podobny pomysł. -> (a la'Losux)
A wy:
"Nosze koszulke z..., biore przyklad z losuxa?"
"Noszę...Suck my dick, to tez wymyslil losux?"
Zalosne -.-
No wiesz Kamos, to ty teraz jesteś żalosny...
Co do komixu to nawet mi się podoba, ale mógł być ciut śmieszniejszy :).
Stary spoko komiks. Nie przejmuj się ludzmi, ktorzy cię krytykują, tylko rób swoje.
Bardzo mi sie podoba komiks:) Wiadomo nie smieszy napewno tak jak Was, bo jak juz wczesniej mowiles ten kto nie przezyl danej sytuacji nie moze sie z niej smiac.
Btw. W jakim programie robisz postacie? Czy jakis generator?
Photoshop (do wykończenia i cieniowania) i...
(uwaga uwaga ;]) Macromedia Flash 5 - pozwala na szybkie i sprawne modelowanie postaci xD
Matheous
22-06-2005, 14:26
Nie przypadl mi zbytnio do gustu. Styl rysunku niezly(ale MT ma lepszy;), ale zarty jakos mnie nie smieszyly. Moze dlatego ze sie nie znam za bardzo;P
Moze od czasu do czasu wpadne. Wakacje sa;)
PS.Nie uwazasz, ze reczne, zeskanowane rysunki bylyby lepsze?;P
PS.Nie uwazasz, ze reczne, zeskanowane rysunki bylyby lepsze?;P
Są zeskanowane i przefiltrowane przez Flasha / PSa. Są robione prawie jak sprite'owe, bo tak łatwiej, szybciej i nie trzeba się zbytnio angażować w każdy strip xD
Mamy kilka ciekawszych scenariuszy, ale aktualnie złapał nas bakcyl lenistwa... Może coś dodamy w ciągu najbliższych dni ;]
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.