Pokaż pełną wersje : /\/\/\/\/Polska Tibia\/\/\/\/\/
/Przetłumaczyłem tibie 7.21 i wygląda na to że będe musiał jeszcze raz tłumaczyć bo wyszła nowa wersja 7.24....al jak skoncze to moge ją tu umieścić..wszystko zależy od waszch głosów :/
Czy umieścić ją na forum? Głosuj! :D
/tylko że po następnym updacie znowu bedziecie musieli sciągnąc angielską. :/
Ekhm... mas zna mysli ze: przychodzisz do sklepu mowiesz, kupuje miecz, a sklepowy odpowiada: czy chcesz kupic miecz za 60 gp?
Czy o co chodzi???? ?(
Mystic^Bit
19-03-2004, 20:46
Wiesz co Ci powiem wolę angielską a wiesz czemu? Dlatego że mam pewność instalacji bez trojanów i keylogerów oczywiście jest oryginalna a nie jakieś twoje pierdołki :) w tym przypadku 80 % twego dzieła to (hack-tam uważam) !!!
PS.Moge sie mylić :)
Mów jaśniej o co ci chodzi. Bo ja to rozumiem tak, że napisales sobie w wordzie tekst do tibii. A może użyles painta? ;) Wybacz jeżeli się pomylilem.
lord_yankess
19-03-2004, 21:19
siemka moim zdaniem wolalbym wersje angielska ale wersja polska tez by byla niezla , wiec ogolnie to bez roznicy :)
Mu chyba chodzi o to:
Widzisz Smocza Szynka. Po jej zjedzeniu zyskasz mala czesc sily smoka.
Ale z NPC trzeba by dalej gadac:
Hi Edron Yes
Da się zmienić tylko to, co jest po stronie klienta.
nie wiem czy duzo ludzi by sie przezucilo na twojom tibie, bo sa przywyczajeni, a po drugie to by bylo tez napisane troche polamanie ... bo nie mogl bys wszystkich dialogow itp zmienic ..
Tibia - niemiecka gra, a po angielsku i oni tak tego nie przeżywają. Tak to przynajmniej się troche anglika podszkolicie chcąc niechcąc...
nawigator
19-03-2004, 21:57
mój kolega zrobil to samo ....... ehhh nic takiego ciekawego przyzwyczajeni ludzie nie beda patrzec co pisze tylko klikna na pamiec hehe
btw: popieram twój pomysl
Z doświadczenia wiem, że w większości przypadków anglojęzyczne gry tłumaczone na język polski tracą naprawdę dużo na wartości. Niektóre co prawda pomagają graczom nieobeznanym z tym językiem pograć sobie, ale często te tłumaczenia są po prostu denne. A jeśli konkretnie chodzi o Tibię, to nie czuję, żebym chciał widzieć: "Widzisz Smocza Szynka. Po jej zjedzeniu zyskasz mala czesc sily smoka" ;) Wg mnie Tibia po polsku to nie jest dobry pomysł
Tym bardziej, że Mace to Buława, ale nie możesz do NPC napisać:
Sprzedam buława
tylko
Sell mace
Więc może to wprowadzić w błąd. Tak samo na Trade Channel (Kanał Handlowy:P). [Z NPC dlatego, że wiadomość jest wysyłana do serwera, który jest jednak nadal angielski]
Sir Krisek
20-03-2004, 07:05
Nie wiem ca za <wulg.> głosował za tibią angielską !
Popieram Polską ! Obecnie jest 8:8 mój głos będzie na 9:8 dla polskiej ! Tak trzymać Nexy !
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.