PDA

Pokaż pełną wersje : Egzamin gimnazjalny

Nosfer Revelmaar
30-06-2005, 13:13
Po tych wakacjach idę do klasy 3 gimnazjum B) i jak wiadomo za niespełna rok będe musiał napisać egzamin na zakończenie gimnazjum :( . Od kolegów ze staszych klas dowiedziałem się co nie co i nasuneło mi się kila pytań:

Czy u was też tak straszą egzaminem i pod jego pretekstem zadają masę zadania ;( ?

Czy jest sens się go bać :o ?

Czy uważacie że władze wyższe sensownie zrobiły każąc nam go pisać :evul: ?

Jak ktoś chce moze napisać jakie miał wyniki :p - czy ;( czy też :cup: ?

Vanhelsen
30-06-2005, 13:17
1) Tak, straszą, z 40 dodatkowych godzin mieliśmy na rozwiązywanie rozmaitych dodatkowych zadań
2) Nie ma żadnego sensu, i nawet nie opłaca się przed nim stresować bo stres tylko może przeszkadzać w logicznym myśleniu ;)
3) Raczej tak, sens napewno w nim jakiś jest
4):cup: 81pkt :P

Ashlon
30-06-2005, 13:45
1.Czy u was też tak straszą egzaminem i pod jego pretekstem zadają masę zadania ;( ?

2.Czy jest sens się go bać :o ?

3.Czy uważacie że władze wyższe sensownie zrobiły każąc nam go pisać :evul: ?

4.Jak ktoś chce moze napisać jakie miał wyniki :p - czy ;( czy też :cup: ?

1. Wszedzie strasza. Mnie straszyli od pierwszych lekcji w 1 gim ;)
2. Nie. Bo jesli masz cos w bani, to z 70pkt mozna wyciagnac uzywajac samej logiki. Nie przygotowujac sie W OGOLE ( i nie przypominajac sobie wzorow) mialem 82pkt...

3.Sensownie.

4. Ja nie narzekam i jestem zadowolony.

Knight Simon Dark lord
30-06-2005, 14:00
Po tych wakacjach idę do klasy 3 gimnazjum B) i jak wiadomo za niespełna rok będe musiał napisać egzamin na zakończenie gimnazjum :( . Od kolegów ze staszych klas dowiedziałem się co nie co i nasuneło mi się kila pytań:

Czy u was też tak straszą egzaminem i pod jego pretekstem zadają masę zadania ;( ?

też ide w tym roku do 3 gimnazjum i nas strzasza już od początka drugiego połrocza wprawdzie mało ale jeżeli to było mało to w 3 klasie w śnie będą stresować egzaminem :P ja się narazie nie boje ale jak mówiliście stres niweluje logiczne myślenie i cieżko się skupić jak sie wie że od tego zależy czy zdasz do dobrej szkoły czy nie

aha i myśle że władze dobrze zrobiły każąc nam go pisać bo sprawdzają wiedze a jak by inaczej sprawdzili jak by się okazało że na sprawdzianach ściągałeś a zadanie odpisywałeś (to tylko teoria)

Mc macio
30-06-2005, 14:14
1. straszyli ale nie potrzebnie.
2.nie ma sensu sie go bac bo jest to test dla inteligentnych ludzi. jak sie bedziesz bal to napiszesz bardzo lipnie
3.tak
4.84 39pol/45mat

Nosfer Revelmaar
30-06-2005, 14:32
1. Wszedzie strasza. Mnie straszyli od pierwszych lekcji w 1 gim ;)

Z tego co mi kolega ostatnio opowiadał, to straszenie weszło w belfrom w nawyk :D . Jedna nauczycielka miała powiedzieć do jego klasy: "szalejecie na lekcjach a egzamin... aha egzamin już był 8o "

Widze, że dużo osób uważa, że egzamin jest potrzebny. W sumie to podzielam ten pogląd, tylko dlaczego ci nauczyciele tak panikują :o ?

Iron
30-06-2005, 14:43
u nas nauczyciele pokazują nam testy z rożnych roczników rozwiązujemy je powinno byc ok:) Straszyc nas niestraszą no ale trzeba się samemu zmobilizować bo pózniej trzeba do dobrego liceum iść

TiTuS
30-06-2005, 15:34
Jak już teraz będziesz się stresować tym co będzie za 10 miesięcy później to nie wiem czy długo pożyjesz...

morwi
30-06-2005, 15:36
u mnei to straszyli od poczatku roku-.-
nie ma czego sie bac
ta
a punktow 80 bez uczenia sie-.-(przy sredniej 3,8 na koniec....)

xemmoe
30-06-2005, 15:58
Nie ma się czego bać a tym bardziej uczyć.
Dla mnie to był test na inteligencje.
No ale nauczyciele i tak będą mówić że trzeba się uczyć i nic tego nie zmieni.

Pavvel
30-06-2005, 19:29

1. Możliwe ze po części
2.Kompletnie nie ma sensu się go bać, ja jak się "przygotowywałem" to sie nic nie uczyłem nawet nie ma sensu sie stresować:p no moze raz otworzylem ksiązke z fizy:P
3.Sensownie moze i tak poniewaz jest to w kazdym razie sprawdzian naszej wiedzy :D
4. Matma 36 ;( Polak 41 ;/ razem daje ... 77 :) ( myslalem ze będzie koło 65)

Mofo
01-07-2005, 16:11
1.Moze i troche straszyli ale bez przesady! A zadania dodatkowe to robilismy ale dopiero miesiac przed testem i only na majmie B) !
2.To test na inteligencje a nie na wiedze! Przydadza ci sie wzory ale ogolnie to jest prosty jak sranie :baby: ! Bez uczenia 70ptk jesli jestes inteligentny...
3.A no potrzebny jest potrzebny zeby szkoly wiedzialy czy uczen jest dawn boyem, normalnym gostkiem czy wybitnym kujonem!
4.Moj za***istny wynik to 80.... :cup:

PiXik
01-07-2005, 16:22
nie ma sensu się go bać powtórzyć można troszke.A ja mam inny problem WSZYSCY nauczyciele straszą nas liceum a liceum już we wrześniu,jest czego się bać?;p