PDA

Pokaż pełną wersje : Jak na Folde?

Monoron
23-03-2004, 12:46
No wiec tak.
Własnie mialem pojsc na folda poepowac, ale w miejscu tratwy byl jakis statek.
-hi
-folda

NIC.
Wita sie i gada ze jest rybakiem, i na nic innego nie reaguje.
No wiec ak po updacie dostac sie na folde?

Lefty
23-03-2004, 12:58
Tak jak przed updatem, idź na tratwę :]
Statkiem możesz się ew. przepłynąć na monks island [tak to się nazywa ?], tratwa jest kawałek na północ.

eerion
23-03-2004, 13:51
A gdzie ty chciasłeś na foldę wypłynąć??
Z Carlin??
Żeby ta dopłynąć musisz isc na północny-zachód i tam musi być tratwa.
Obok pisze tabliczka- Folda, i jeszcze 2 wyspy (bodajze Senya i jeszcze coś :P )

Michaas
23-03-2004, 16:03
Trzecia wyspa to Vega.
Na Foldzie znajdziesz dużo potworów (od Ratów, przez Trolle, Roty, kończąc na Fire Elementalu) i dużo XP :)
Na Senji są domki (oczywiście dla PACCów), a na Vedze w sumie nic specjalnego - Winter Wolfy i niedźwiadki polarne. Na tejże wyspie znajduje się też bardzo fajna beczka, w której zawsze jest mnóstwo żarcia (nie uniesiesz :)).
I nie należy się bać PK na Foldzie. Expuję tam już od 10 levelu (obecnie mam 15) i jeszcze tam nie zginąłem.

Atlas
23-03-2004, 22:49
"I nie należy się bać PK na Foldzie. Expuję tam już od 10 levelu (obecnie mam 15) i jeszcze tam nie zginąłem."

LOL! To masz wielkie szczęście... ja poszedłem tylko raz na folde (moją nową czarodziejką na 10lv wtedy) i expowałem ze 10 min i juz jakiś <cenzurka> chciał mnie zabić. Uciekłem a kara go spotkała bo przy wyjściu jakiś inny pk (który właśnie kogoś dobijał) zabił tego co mnie chiał zabić. :D

Ps. Fajnie że byś na folde dopłynął 8)

Xwilk
24-03-2004, 10:10
Nie razde iść tam poniżej 15 lvl. Ide z Kumplem oboje 12 lvl. Jakiś paldyn czakal. Pierwszy zgnialem z Power Bolt z kuszy , p później mój kumpel. Stracilem dużo rzeczy :(

Michaas
24-03-2004, 15:51
Na Valorii na Foldzie prawie nie ma PK. Raz był jeden incydent, koleś (red skull) zabił chyba z 3-4 graczy, ale jakoś się z nim wszyscy uporaliśmy.
Myślę, że PK na Foldzie częściej atakują Druidów i Sorcererów, bo liczą na znalezienie run.

Linek
24-03-2004, 19:06
@ Michaas
Ta beczka którą znalazłeś to była beczka jakiegoś gracza.Po prostu znosił sobie żarcie na czarną godzinę.Pewnie trenował gdzieś w okolicy.Dużo ludzi tak robi na lodowych wyspach.

A co do płynięcia na Foldę to ta tratwa jest jeszcze dalej na północ niż ten stateczek. I nie radzę tam schodzić poniżej drugiego poziomu.Jak przypadkowo zejdziesz drabinką w dół i zobaczysz lawę to nie próbuj iść dalej żeby zobaczyć Fire Elementala.Chyba, że jesteś kamikadze.Tak czy tak nie przeżyjesz.Po prostu jak zobaczysz lawę to uciekaj szybko do góry :P I nie radzę pływać na Senję albo Vegę bo to w sumie strata kasy.Expować tam PRAWIE nie można, tylko domki mozna pooglądać i odwiedzić Senja Castle.Taki pałacyk .Jak masz szczęście i nikt nie wziął to na najwyższym piętrze znajdziesz księgę czarów.

Michaas
25-03-2004, 16:26
Oryginalnie dodany przez Pfk
@ Michaas
Ta beczka którą znalazłeś to była beczka jakiegoś gracza.Po prostu znosił sobie żarcie na czarną godzinę.Pewnie trenował gdzieś w okolicy.Dużo ludzi tak robi na lodowych wyspach.

Nie wydaje mi się - w tej beczce ZAWSZE jest mnóstwo żarcia, kiedyś byłem tam parę minut po restarcie serwera i było tam to żarcie.

A co do Senja Castle - jest tam coś do zabicia, czy można tylko zwiedzać?

EDIT: Na wyspie Vega jest też dom św. Mikołaja :) Znajduje się na wzgórzu na zachodzie wyspy. Biegają przed nim jelonki :)
Niestety do domku nie da się wejść :(

Berials
26-03-2004, 17:55
Oryginalnie dodany przez Lefty
Statkiem możesz się ew. przepłynąć na monks island

Co to za wyspa, co na niej jest?? (pewnie monki), no i przedewszystkim czy to wyspa dla PACC czy dla FACC no i skąd na nią płynąć??

A ona sie chyba nazywa Isle of Kings czy cos takiego.