Pokaż pełną wersje : CZY opłaca się kupić pacca?
Dawid_Mistrz
24-03-2004, 08:41
Chciałbym sie dowiedziec czy opłaca sie kupic pacca? Jeżeli tak to gdzie sie go kupuje i ile kosztuje? Podobno bez pacca nie wolno isc na demony, dczego? ?(
Pacc raczej oplaca sie kupic jezeli masz zamiar dluzej grac w ta gre. Kupuje sie go za prawdziwe pieniadze(okolo 100zl na 3 miesciace). Dodaje on nowe tereny, powory, zawsze sie zalogujesz(za 1 razem), nowy serwer, czary itd.
hmmm... może sprostuje...
1. 90 zł za 3 miechy...
2. wcale nie dodaje nowych terenów, bo one tam są, tylko jak kupisz pacca to możesz tam popłynąc/polecieć. Tak samo z potworami (te potwory są na tych terenach dla pacc :P).
Dawid_Mistrz
24-03-2004, 10:05
Ale gdzie to sie placi? I jak dlugo musisz czekac na aktytwacje konta? Na jakie potwory nie wolno isc bez pacca? Wiem tylko ze nie wolno isc na demona i jeszcze na co?
osobiście mam pacca i każdy kto potwierdza moja tezę Tibia the best powinień kupić pacca. Wchidz na stronke Tibi i logujesz sie. Później kilkasz na Get preimum account czy jakoś tam. WypeŁniasz formularz, wlacasz im na konto kaske
1) 3 miesiące 83 zŁ + koszt przlwu wplaty kasy
2) 7 miesiecy 172 zŁ + koszt przlwu wplaty kasy
3) 11 miesiecy 79 USD + koszt przlwu wplaty kasy
Polecam kartą ryzyko jest ale pacc w tym samym dniu. :D
Co do tego czy chcesz kupić PACCA to powiedz sobei:
-Jak długo grasz w tą grę.
-Czy jak zginiesz to mówisz sobie ze ja rzucasz??
- do jakiego najwyższego levelu doszedłęś??
- Czy stać cię an to??
Jeśli grasz w tibie długo, nie masz dosc tej gry po śmierci i potrafisz dobrze grać, oraz stać scię to kup- inaczej nie kupuj (jedna odpowiedź- to może cośtam warto, ale 2 to juz nie kupuj bo nbędziesz potem aksy załował)
jak jestes FACC na niskim levelu to nie widzisz asz takiej roznicy miedzy pacckiem i facckiem
ale ja ci powiem jedno
PACC CZLOWIEKU TO TAK WYRABANA RZECZ ZE NIE PYTAJ
mag bez niego ani rusz,
juz na 30 lvl odczuwamy powazne konsekwencje facca,a na 50???
kupuj jak masz 20 lvl i 20 k w depo
oczywiscie jak cie stac i jak czujesz ze grac bedziesz w Tibie(tak jak ja)do konca smierci....mojej allbo Tibii(cos mi tu pachnie Psami)
Krotko i tresciwie. Oplaca!
Jesli chcesz sie dowiedzec wiecej co daje pacc to polecam www.tibia.com tam jest wszystko opisane a btw: angielski na poziomie podstawowym albo popros kogos kto dobrze zna.
Dawid_Mistrz
24-03-2004, 18:11
Jest wiel argumętow mowiacych za oplacalnoscai pacca tylko jest jedna ogromna wada jest bardzo drogi :( Chcialbym tez dowiedziec sie co to jest FACC?
Matheous
24-03-2004, 18:14
Free ACCount-wystarczy pomyslec, ze jak PACC to Premium Acc, to czym moze byc FACC...;)
No niby pacc sie bardzo oplaca i daje pelno krozysci ale dla mnie jest za drogi i dlatego jak bede chcial kupic pacca to wole poczekac az za gp beda sprzedawac:D
PS.16 lvl to na razie mi tak nie zalezy:P
Dawid_Mistrz
24-03-2004, 18:25
ja mam 17 wiec tez mnie sie tak nie spieszy ale poprostu chcialem sie dowiedziec cos o paccu ;) czy zainwesowac w to :P
qrde słysze ostatnio same dobre rzeczy o paccu a czy naprazykład czy to prawda że jak:
1.Kończy sie pacc a mamy wygląd dostępny tylko dla pacca to on zostaje(jak sie jusz pacc skończy)
2.Jesli jesteśmy np na Edron a pacc sie zkonczył to dalej tam jesteśmy aż do powrotu na tereny dla wszystkich ?(
3.Jak zapomnimy zabrać żeczy np. z edron jak sie pacc skończy to one tam zostają i czekają w dp aż do wykupienie pacca nowego (żeby je zabrać jak sie zapomniało ehh za taką pomyłkę całe 80 coś tam zł) 8)
Dawid_Mistrz
24-03-2004, 19:22
Dobre pytania tez chciałbym to wiedziec
Oryginalnie dodany przez Wufei
qrde słysze ostatnio same dobre rzeczy o paccu a czy naprazykład czy to prawda że jak:
1.Kończy sie pacc a mamy wygląd dostępny tylko dla pacca to on zostaje(jak sie jusz pacc skończy)
2.Jesli jesteśmy np na Edron a pacc sie zkonczył to dalej tam jesteśmy aż do powrotu na tereny dla wszystkich ?(
3.Jak zapomnimy zabrać żeczy np. z edron jak sie pacc skończy to one tam zostają i czekają w dp aż do wykupienie pacca nowego (żeby je zabrać jak sie zapomniało ehh za taką pomyłkę całe 80 coś tam zł) 8)
Jezeliby jednorazowe wyqpienie pacca, dawaloby wszystko na stale, to wtedy wszyscy kupowaliby pacca tylko na trzy miesiace.
Co do tematu. Taka rymowanka: kup se pacca, to sie oplaca :). To co powiedzial eerion, ze trzeba sie zastanowic. Jak masz juz dosyc godziny dziennie traconej na logowanie, lazenia ciagle na te same potwory, powolnej regeneracji hp i mp, brzydkich outfitow, slabych czarow, to kupuj bez zastanowienia. Pacc poczatkowo wydaje sie drogi, ale zobaczmy, na ile czasu trwa. Jakbys teraz wyslal pieniadze na np. jedenascie miesiecy, to mialbys pacca az do polowy lutego 2005 r. W sumie to razem z wyslaniem wychodzi mniej niz zlotowke za dzien (oczywiscie, jak gdzies wyjedziemy, to przez tydzien po ta zlotowke by sie tracilo :P)
Jak juz jest ten temat chcialbym tez sie o cos spytac , wiec tak: Mam jzu kase i karte kredytowa i co teraz wiem ze trzeba dac get premmium account i cio jest dalej? Czy napewno bede mial Pacca?? A jak nie to odesla mi kase??? W koncu Pacc na 11 miechuw to nie byle jaka kasa.. ;( Chcialobym sie dowiedziec.
St. Patrick
25-03-2004, 15:36
tylko czemu nikt nie wspomnial, ze pacca mozna takze kupic od innego gracza? co wedlug mnie bardziej sie oplaca. nie musisz pieniedzy na realu wydawac a nie ma w tym nic nielegalnego bo cipy i tak zarabiaja
Oryginalnie dodany przez St. Patrick
tylko czemu nikt nie wspomnial, ze pacca mozna takze kupic od innego gracza? co wedlug mnie bardziej sie oplaca. nie musisz pieniedzy na realu wydawac a nie ma w tym nic nielegalnego bo cipy i tak zarabiaja
Jest nielegalne. Nie raz i nie dwa bylo to oglaszane przez GMow na odpowiednim forum.
Hehehe... Patrick sprubuj kupic od kogos Pacca to po tygodniu bedziesz mial B A N A : :rolleyes:
a ja sadze ze jezeli masz laggi to pacc jest definitywnie bezsensu to jest wedlug mnie najwazniejsze
jakbym nie mial lagow to bym sie zastanowil nad kupnem :p
Dawid_Mistrz
25-03-2004, 19:27
a ile trwa wysylanie pieniedzy i kiedy ci uruchomia nowe konto :P a jak sie zaplaci tego paca to ile postaci go otrzymuje 1 2 czy wiecej?
Karta kredytowa to kwestia kilku min (przynajmniej tak bylo w moim przypadku)
Co do tego czy sie oplaca, jasne ze tak... wszystko jest szybciej, jest tego wiecej...
Mam na mysli exp, dla magow mlvl... wieksza mozliwosc wyboru...
Wieksza mozliwosc poruszania sie (statki, latajace dywany).
Pacc oplaca sie kupic w kazdym momencie gry, niewazne jaki macie lvl... Poniewaz z pacc zrobicie to szybciej
malo kosztuje szybko sie loguje wedlug mnie to COOL (tyle ze do ktos jednak ta symboliczna sumke musi zaplacic <rodzice> PROBLEMO :(
Oryginalnie dodany przez Dawid_Mistrz
a ile trwa wysylanie pieniedzy i kiedy ci uruchomia nowe konto :P a jak sie zaplaci tego paca to ile postaci go otrzymuje 1 2 czy wiecej?
Zalezy jakim sposobem wysylasz. Karta kredytowa masz w kilka minut do kilku godzin, listem poleconym + priorytetowym w ok. trzy dni, zwyklym to nawet dwa tygodnie, dwa tygodnie takze jak przelewem.
A kiedy aktywuja? Jak dostana kase. Od momentu pierwszego zalogowania, gdy zobaczysz napis "Your premium account have been activated" wtedy liczy sie czas trwania pacca.
Dziala na wszystkie postacie, ktore masz na danym koncie, a jak zalozysz nowa, to tez bedzie miala pacca.
Dawid_Mistrz
27-03-2004, 11:40
a czy sa jakies ograniczenia postacioew np mozna miec 30 postacci lub wiecej ?(
Postaci mozesz zalozyc chyba ile sobie chcesz, tak jak na FACCu.
Ja mam inne pytanie, gdyz niedlugo konczy mi sie PACC. Czy jak juz minie, to czary (jestem sorc) beda wciaz dostepne. Rozumiem, ze sa dostepne tylko dla pacow, tzn musze je kupic, a nauczyciele mieszkaja tylko na Edron. A tam sie dostane tylko z PACCem. Ale jak juz kupie a potem PACC mi sie skonczy to co? Nagle postac zapomni jak sie te czary wymawia?! Czy moze bedzie uzywac ich nadal?
Oryginalnie dodany przez Crevo
Postaci mozesz zalozyc chyba ile sobie chcesz, tak jak na FACCu.
Ja mam inne pytanie, gdyz niedlugo konczy mi sie PACC. Czy jak juz minie, to czary (jestem sorc) beda wciaz dostepne. Rozumiem, ze sa dostepne tylko dla pacow, tzn musze je kupic, a nauczyciele mieszkaja tylko na Edron. A tam sie dostane tylko z PACCem. Ale jak juz kupie a potem PACC mi sie skonczy to co? Nagle postac zapomni jak sie te czary wymawia?! Czy moze bedzie uzywac ich nadal?
1. Nieprawda, na jednym koncie mozna miec maksymalnie 15 postaci.
2. Jak stracisz PACCa stracisz tez mozliwosc uzywania PACCowych czarow. Jesli ponownie oplacicsz konto - wroca automatycznie, nie bedziesz musial ich ponownie wykupowac.
Dawid_Mistrz
27-03-2004, 21:23
A od jakiego lvl proponujecie nabyc pacca i dla jakiej postaci oplaca sie najbardziej? I dlaczego?
Re: up
Pacca proponuje od 30-50 lvl, gdyż wcześniej to jest tylko marnowanie dni, ponieważ na nic konkretnego nie można isć wcześniej.
Zoamelgustar
27-03-2004, 21:36
Oj, a ja już planowałem kupic PACCa mojemu 14-lvlowemu Magowi ;] LAe chyba lepiej nie popełnie tego błędu...Dzieki za temat!
Oryginalnie dodany przez Zaglada
Pacca proponuje od 30-50 lvl, gdyż wcześniej to jest tylko marnowanie dni, ponieważ na nic konkretnego nie można isć wcześniej.
Tutaj to jest roznie. Na pewno nie oplaca sie kupowac na 1 lvlu, ale zeby nabic 30 lvl, to bez pacca jest ciezko. Pacc, to nie tylko dostep do lepszych potworow, ale np. wchodzenie za pierwszym razem, czy promocja, co pozwala szybciej nabic 30 lvl. Wg. mnie oplaca sie juz kupic, gdy ma sie 20 lvl i kase na promocje, ale wiadomo, ze ile ludzi, tyle zdan...
Dawid_Mistrz
27-03-2004, 22:48
Wielki dylemat jest z ttym paccem bo nie wim kiedy kupic (ale chce zeby byl mocno w uzytku) bo nie sadze zeby mi na 17 sie mocno przydalLAe chyba lepiej nie popełnie tego błędu...Dzieki za temat! NIE MA ZA CO
Dawid_Mistrz
28-03-2004, 13:19
Tez mam kase ale czy na to wydac...:P
Oplaca sie kupowanie pacca :P mozesz se ropowac sam looty dzieki magic rope pacc zwróci ci sie (mi sie np. zwrócil) :D
poza tym zeby kupic pacca od gracza musisz mu dac swoj numer i haslo, a co wtedy jest prawdopodobniejsze? ze cie ograbi ze wszystkiego i jeszcze se popekuje czy ze wykupi tego pacca?
Real Finuko
29-03-2004, 18:36
A ja miec pytanko:P.Mam 12 i 9 lvl i jestem tak wielkim fanem tibii, że jak jest komp wolny to tylko to chodzi, to kiedy mam sobie pacca kupic(gdzies jaki lvl)???
Dawid_Mistrz
29-03-2004, 18:40
W jaki sposob ci sie to zwrocilo?
zwróci ci sie (mi sie np. zwrócil)
Vodinesi
29-03-2004, 19:11
W jaki sposob ci sie to zwrocilo?
Cytat:
--------------------------------------------------------------------------------
zwróci ci sie (mi sie np. zwrócil)
--------------------------------------------------------------------------------
No mogło mu sie zwrócić...
Na przykład kupil PACCA, zaczął chodzić na potworki tylko dla PACC uzbierał fajne itemki i spzredal je za RL kase...
Dawid_Mistrz
29-03-2004, 19:25
NO BA !!!!! Tez tak mozna. Ale jaja nie wiedzialem ze moj temat bedzie az tak popularny myslalem ze bedzie kilka postow a to juz bardzo wiel ich sie zazbieralo :P:D:)
hejka:P (odkad pewna firma postanowila stworzyc dziwna taryfe gsm boje sie mowic hejka, by nie byla to kryptoreklama:P )
przede wszystkim wszyscy, ktorzy uzalezniaja kupno pacca od konkretnego lvl to sie strasznie myla... pacca zawsze oplaca sie kupic, jesli tylko poswiecasz tej grze pare godzin dziennie:P (ja kupuje pacca tylko dla komfortu wygodnego wbijania sie na serwa, gram wlasciwie 4 dni w tyg po pare godzin, ale mam swoje lata i uwielbiam wygode:P )
mega duzo wolnego miejsca w porownaniu z miejscami dla facc, czyli szybkie expienie...
please, poprawcie modkow, bo mam wrazenie, ze na leb na szyje leca ze swoja znajomoscia Tibii a czasem poprawiaja ortografie u ludzi, sami robiac wieksze byki:P
pozdro
Kiedy kupic PAC?
Jak tylko mamy okazje.
Teren na Rook dla PAC gwarantuje super szybkie expienie pozbawione stresow (praktycznie nikogo tam nie ma).
Wychodzimy na main i zaszywamy sie na kilka godzin na trolach/goblinach na Edron, exp leci tak ze mozna tam na 8 lvl expic lepiej niz na 20 bez PAC, moj rekord to 12k expa w godzine z samych goblinow (8 lvl troche mniej zdobedzie, ale mozna tez niezle expic).
Mozemy sobie bez problemu w sklepie kupic c mace albo barbarian axe, a jak bedziemy mieli szczescie to pod depo jakis high lvl moze nawet rzucac smieci z wyprawy (smieci typu k axe, spiked sword, plate sety, itp :) )
Podskoczy troche lvl to idziemy do rotow na Darashia albo Edron i znowu exp leci lepiej niz gdzie kolwiek na main, a jaskinie 2 kroki od depo.
A co najwazniejsze w tych jaskiniach sa tylko te potwory (ok, u troli sa jeszcze niedzwiedzie), wiec nie ma szansy ze ktos zluruje zerka/smoka czy cos jeszcze.
Z PAC niespecjalnie sie wysilajac mozna miec 20 lvl w 3-4 dni (ogromne i puste expowiska).
wujekstef
30-03-2004, 15:06
Ja tam panie i panowie radę sobie i bez pacca daje. a gdzie zobaczyć to na stronie www.tibia.com Aha. Jak masz pacca to możesz sobie kupywać domy (chyba).
Dawid_Mistrz
30-03-2004, 18:51
Ja narazie tez sobie bez pacca daje rade ale caly czas zastanawiam sie nad kupnem!!! A co daje dom to takie prywatne depo nie?
Aja z takim pytaniem: jak najlepiej kupic pacca jesli sie nie ma karty? Bo mozna i poczta ale wiecie to POCZTYLION ;) Czyli kasa potrafi zginac :/ Nie zaierzam kupowac pacca juz za gp wiec nawet nie proponujecie ;P Wczoraj tak sie dalem zrobic i stracielm blue robe i lvl :/
Oryginalnie dodany przez Zaglada
Nie zapominaj o tym ,ze swzybciej (z promocja) rosnie magic level, poza tym wbijanie sie bez pacca to prosta droga do zeswirowania(chyba ze sie uzywa roznych toolow do tego, ale to ryzyko)
Dawid_Mistrz
01-04-2004, 19:57
Nie zapominaj o tym ,ze swzybciej (z promocja) rosnie magic level, tojest wlasnie ten powod dla ktorego wartomiec pacca i coraz bardziej sie przekonuje do kupna
Oryginalnie dodany przez Karol
Aja z takim pytaniem: jak najlepiej kupic pacca jesli sie nie ma karty?
ja mam zamiar zrobić tak, że płaci za mnie kumpel kartą (bo ja ne mam), a ja mu po prostu zwracam kase :)
i juz niedługo wykypuje pacc na 3 miechy mimo, iz mam postać na 6 lvlu. A dlaczego?? bo to sie zawsze opłaca, idiesz na rooku na premium land, 15 minut i masz 8 lvl :) pozdrawiam
Ludwix Trimera
12-04-2004, 21:49
Dla mnie pacc to był nowy rozdział w tibi
Nowi kumple lepszy mlvl
Nowe terenki
Demon Hunt
No i szybkie logowanie
POPROSTU KUP!!
Hmmm... mam palladyna 20 lvl i 20k... gram w Tibie już dość długo... kasę na PACC też w sumie mam... mam także postac druida na 16 (prawie 17) z 27 mlvl. W sumie miałam zamiar to zrobić ale odradzano mi to. "Po co ci PACC na 20 lvl?", "zaczekaj tak na 30... wczesniej nie" lub "To całkiem bezsensowny wydatek... no i co ci to da...?". A co wy mi radzicie???
Oryginalnie dodany przez Caspius
poza tym zeby kupic pacca od gracza musisz mu dac swoj numer i haslo, a co wtedy jest prawdopodobniejsze? ze cie ograbi ze wszystkiego i jeszcze se popekuje czy ze wykupi tego pacca?
drobne sprostowanie bo uległeś obecnemu tutaj i wysoce zauważalnemu brakowi uwagi podczas czytania - wiele razy było mówione - aby wykupić PACC potrzeba jedynie numer konta, nie trzeba hasła i tyle :]
a co do mnie i do PACC'a - Madafaka Przeokrutny osiągnie level 25 to w ten sam dzień pójda pieniążki w ruch i stanę się elite knightem :> jak na razie jednak nie uważam by miało to głębszy sens... hehe :D pozdro
Dawid_Mistrz
14-04-2004, 15:22
Alemi nie chodzi o to zeby od kogos kupic mi chodzi o taki pacc za kase prawdziwa nie "wirtualna" :P
Wujek eustachy
14-04-2004, 15:46
poza tym zeby kupic pacca od gracza musisz mu dac swoj numer i haslo, a co wtedy jest prawdopodobniejsze? ze cie ograbi ze wszystkiego i jeszcze se popekuje czy ze wykupi tego pacca? ]
Kupowanie Pacc od innych graczy za tibijską kasę to ogromne ryzyko. Nie mamy pewności, czy ten od kogo kupujemy pacc naprawde to zrobii. A jeżeli dowie się o tym GM to mamy bana na 2 lata :(
Dawid_Mistrz
14-04-2004, 16:40
A kto dostaje bana ten co sprzedaje czy ten co kupuje?
Tomi....
14-04-2004, 17:20
Pacca sie opłaca miec!!:P
Ja sam niedługo kupuje i bede chodził na fajne potworki:D
Dawid_Mistrz
15-04-2004, 19:46
Wlasnie 5 minut temu stalem sie szcesliwym nabywca pacca juz nie moge sie doczekac kiedy pierwszy raz wejde na me nowe konto :P
pacc jest po to by go mieć, ja też zastanawiam się nad qpnem, masz o wiele większe możliwości, czary, wyspy i te sprawy, a na takich wyspach to żaden n00b CVię raczej nie zpekuje i łatwiej dojść do jakiejś prestiżowej gildi:D
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.