PDA

Pokaż pełną wersje : cenzura linków na forum

MatKus
26-03-2004, 14:00
W związku z pojawiającymi się coraz częściej linkami do programów zawierających trojany, wprowadziliśmy na forum cenzurę linków. Mamy nadzieję, że to chociaż trochę ograniczy ilość zarażonych osób.

Przypominamy przy okazji, żeby NIGDY nie ściągać ŻADNYCH programów do pomagania sobie w grze do tibii, gdyż w znacznej większości zawierają one trojany pomagające komuś obcemu zdobyć wasz numer konta i hasło.

Bofedojo
26-03-2004, 14:16
Czyli co?? O co chodzi?? Np jest lin tibia.pl (http://www.tibia.pl)... i o co chodzi...?

Magus
26-03-2004, 17:59
Oryginalnie dodany przez Bofedojo
Czyli co?? O co chodzi?? Np jest lin tibia.pl (http://www.tibia.pl)... i o co chodzi...?o to ze jak podasz link do pliku z rozszerzeniem exe to zobaczysz ******

Dan the Automator
26-03-2004, 18:01
test ~
exe
zip
zipować

Wnioski
Może być~ :/

rowerek33
26-03-2004, 18:37
Powiem: czemu tak późno. Ale widać że to forum jeszcze bedzie spoczywac na laurach.
No i dalej życze owocnej pracy ( z nami trojanami ).

Hegemmon
26-03-2004, 18:53
hmm z początku nie wiedziałem o co chodzi ale po postach wcześniejszych już się zorientowalem... może i dobre rozwiązanie ale banalnie prosto to obejść :P wystarczy podać link strony na tórej najduje się link do jakiegoś programu ^^
Pomysł dobry ogólnie ale co będzie z np działem OTservem w którym znajdują sie linki do kilku programów...
czy modki mogą normalnie wstawiać linki do plików *****?

Gonzo von Krenzel
26-03-2004, 19:56
A inne rozszerzenia? To już tylko do *.e x e można trojana włożyć? Biedni hakerzy...

Dr. Omader
27-03-2004, 12:54
A inne rozszerzenia? To już tylko do *.e x e można trojana włożyć? Biedni hakerzy...

Filtr zmienia rozszerzenia do najpopularniejszych rodzajów rozszerzeń. I dodatkowo do pewniej strony na której znajdują się trojany.

czy modki mogą normalnie wstawiać linki do plików .to_może_być_trojan?

Nie. Filtr dotyczy wszystkich, my także nie możemy dawać plików z rozszerzeniami, np. *****
Widzsz działa :P

A co do skuteczności tego systemu to może jest ona niska, ale zawsze lepsze to niż nic. Sprawdzi sie natomiast w jednym przypadku z tego forum:

Ostatnio jakiś szwed zaczął zamieszczać u nas linki do keylogerów, perfidnie było widać że jego txty w poscie są przepószczone przez jakiegoś translatora. I taki koleś raczej nie zczai dlaczego tak się dziwnie dzieje jego końcówki zostają zmienione, tzn. może tam załapie że to jakiś filtr, ale już raczej nie wytłumaczy przez tego translatora ludzią jak to zamienić bo odrazu będzie widać że coś tu nie pasuje w jego polskim 8)

Kanasek
28-03-2004, 13:42
Mam pytanie czy program Tibia Login jest zabroniony?
:D

Dan the Automator
28-03-2004, 15:21
Oryginalnie dodany przez Kanasek
Mam pytanie czy program Tibia Login jest zabroniony?
:D

Oczywiście że jest

Wielki MarIuSzzo
02-12-2005, 20:47
koledze sie nudzi chyba
edit:
aha, moj post tez zaraz usuniety bedzie xD