PDA

Pokaż pełną wersje : Monotonia Druida?!

Prima Scorpio
08-07-2005, 11:36
Mam male watpiwosci co do gry Druidem. Otoz jest on cholernie monotonny. Nawet Knight nie jest tak nudny jak on. Prioretytowy cel druida to 11 mlvl. Czyli UHy. Potem TYLKO UHy i UHy. Zadnych innych run. ;( Co innego u Maga. Raz GFB, raz HMM, potem SD. SD sam zuzywa solujac rozne mocniejsze potworki, lub chodzac z ekipa. Druid jest skazany na laske i nielaske Magow. Czasem Ceny SD siegaja niebotycznie wysoko (6K za BP!!!). I co ma ten biedny Druidek robic? :( :( :(

Magus
08-07-2005, 11:44
TYLKO UHy i UHy. Zadnych innych run. ;( Co innego u Maga. Raz GFB, raz HMM, potem SD. A kto Ci broni produkowac GFB czy HMM'y drutem? Czy chocby explo? Glupoty piszesz. Gra druidem jest praktycznie identyczna jak magiem (nie liczac PvP). Najbardziej monotonna profesja to wlasnie rycerz. Dobrym druidem masz tak szeroki wachlarz taktyk i mozliwosci expowania ze nie mozna sie nudzic.

Venderer
08-07-2005, 11:45
EDIT/UP - sorki, że napisałem tosamo ale gdy ja pisałem swój post, twojego jeszcze nie było :P

-------------------------
Mam male watpiwosci co do gry Druidem. Otoz jest on cholernie monotonny. Nawet Knight nie jest tak nudny jak on. Prioretytowy cel druida to 11 mlvl. Czyli UHy. Potem TYLKO UHy i UHy. Zadnych innych run. ;( Co innego u Maga. Raz GFB, raz HMM, potem SD. SD sam zuzywa solujac rozne mocniejsze potworki, lub chodzac z ekipa. Druid jest skazany na laske i nielaske Magow. Czasem Ceny SD siegaja niebotycznie wysoko (6K za BP!!!). I co ma ten biedny Druidek robic? :( :( :(

Ech... BYŁO, BYŁO, BYŁO....

A co do monotonności, to druid też może robić UH, GFB, HMM chodź mu się to nieopłaca... -,-"
Sorcek niby robi SD, HMM, GFB ale i tak najbardziej opłacalne ejst SD -,- więc o co Ci chodzi???

Polewkin
08-07-2005, 11:51
Druid jest bardzo fajna profesja i ma najwiekszy szacunek u high lvli pozniewaz im wiecznie sa potrzebne uhy :D

Prima Scorpio
08-07-2005, 12:07
Szczerze mowiac to najbardziej mnie wkurza w Druidzie robienie 20 poziomu. KATORGA. A explo dla druida nie jest zbyt oplacalne lepiej robic UHy. Chodzi mi o oplacalnosc.

Dj Fara0n
08-07-2005, 15:52
Nawet Knight nie jest tak nudny jak on.
A zebys wiedzial ze Knight jest bardziej monotonny.
Prioretytowy cel druida to 11 mlvl.
A prioretytowy cel sorcerera to 25 mlvl.Przez ten czas druid zarobi o wiele więcej hajsu niz sorc .
Czyli UHy. Potem TYLKO UHy i UHy. Zadnych innych run.
A sork tylko sd i sd.Druidem mozesz robic jeszcze gfb,hmm i explo .To samo sie liczy do sorka.
SD sam zuzywa solujac rozne mocniejsze potworki, lub chodzac z ekipa.
Jesli idze z ekipą na wiekszy hunt to napewno nie robi sam sd .Przynajmniej większosc jest kupywana czyli druid tez moze kupic sd i isc z ekipą.
Druid jest skazany na laske i nielaske Magow.
Zawsze moze zrobic sobie sd makera.Magom uhy tez sie przydają
Czasem Ceny SD siegaja niebotycznie wysoko (6K za BP!!!).
Czyli bp uhow sięgają ~4k za bp
I co ma ten biedny Druidek robic?
Robic uhy i kupywac sd

Druid jest bogadszą postacią niz sorcerer lecz slabszą w ofensywie.Na swiatach pvp,non-pvp czy tez pvp enforced sorcerer bedzie mial przewage na wyzszym levelu za to druid ma latwiejszy start.

Warlord Xion
08-07-2005, 17:03
Gosciu czym ty sie tak przejmujesz ciesz sie ze zużywasz 100 many na uhy a nie 120 . Pozatym prawdopodobnie bez cheatów zes**łbyś się robiąc bp sd ,jest to taka katorga ze po jednym bp odechialoby ci się gry sorcerem ,uwierz mi.

pawepek
09-07-2005, 12:58
to prawda, chyba nigdy SD nie robiłeś, wyobraź sobie, 7:20 h stoisz i czekasz na mane... a ty mówisz ze mag ma tak fajnie... ja bym nie powiedział stać cały dziń i robiś SD. pozatym druid szybxciej zrobi 2BP Uh niz sorc bp SD (przypominam 2UH = 1SD)

Shinjix
09-07-2005, 13:08
Coś czuje, ze to bedzie kolejny glupi temat z serii "Jaka profesja najlepsza". Zrozumcie, ze najlepsza profesja jest ta, ktora najfajniej wam sie gra. Kazda ma swoje wady i zalety. Jedni lubia expic non stop i skillowac, inni robic caly dzien runy, zeby na nast. dzien troche poexpic. Jeszcze inni lubia palkow... A drutem sie gra prawie identycznie jak sorkiem tyle, ze drut bez zbyt duzej liczby czarow ofensywnych traci na pvp.

Arathorn
09-07-2005, 13:51
Szczerze mowiac to najbardziej mnie wkurza w Druidzie robienie 20 poziomu. KATORGA. A explo dla druida nie jest zbyt oplacalne lepiej robic UHy. Chodzi mi o oplacalnosc.

tak samo sorcem nie opłaca się robić explo i hmm, więc o co ci chodzi??

Maximp
09-07-2005, 14:07
Omg jak knight jest nudny to ja jestem święty.mam knighta i jest zaje*** fajnie :P Nabije 70/70 i moge sobie tylko jzu expic i expic i expic-.-

Druid Lagnus
09-07-2005, 15:08
Druid wcale nie jest monotonny!!! X( . Moze robic sobie samemu defensywne runki i spszedawac je, moze robic HMM, GFB, Explosion, IH, UH, Fire Bomb i inne przydatne runki. Do zrobienia runy UH potrzeba 100 many, a do SD(to jest runa sorcerera) 220. BP UH ja spszedaje za 2k a SD bym spszedawal za 4k.
UH=100gp=100MP 100gp/100=1gp za 1 punkt many
SD=200gp=220MP 200gp/220=0,90909090909090909090909090909091 GP za 1 punkt many.
Wiec w zyskach na pewno druid ma lepiej:)

Zalerzy jeszcze komu jaka profesja sie podoba np. jeden lubi knighta i nie chce mu sie grac druidem albo sorkiem, a inny lubi druida i mu sie ta profesja podoba... Poprostu trzeba umiec grac characterem defensywnym(druid), lub ofensywnym(sorcerer), oczywiscie chodzi mi o najbardziej magiczne postacie w tibii

Pawelek
09-07-2005, 15:21
Druid wcale nie jest monotonny!!! X( . Moze robic sobie samemu defensywne runki i spszedawac je, moze robic HMM, GFB, Explosion, IH, UH, Fire Bomb i inne przydatne runki. Do zrobienia runy UH potrzeba 100 many, a do SD(to jest runa sorcerera) 220. BP UH ja spszedaje za 2k a SD bym spszedawal 4k.
UH=100gp=100MP 100gp/100=1gp za 1 punkt many
SD=200gp=220MP 200gp/220=0,90909090909090909090909090909091 GP za 1 punkt many.
Wiec w zyskach na pewno druid ma lepiej:)
oj oj oj
bp of sd-4k
bp of uh-2,5k
Liczylem juz to w jakims podobnym temacie gdzie jakis noob wyplakiwal sie ze po co wybral druida i przez niego cale zlo w tibi --.--

Druid Lagnus
09-07-2005, 15:24
oj oj oj
bp of sd-4k
bp of uh-2,5k
Liczylem juz to w jakims podobnym temacie gdzie jakis noob wyplakiwal sie ze po co wybral druida i przez niego cale zlo w tibi --.--
Moze ty spszedajesz za 2,5k ale ja jestem chyba na innym servie, bo na celescie, a na roznych serverach sa rozne ceny ale to ze BP UHów jest za 2,5k podwarza fakt ze druid pienieznie ma latwiej:)

Vicente
10-07-2005, 12:33
wedlug mnie gra druidem jest bardzo fajna!
gdy tylko nabijesz niezly mlv to chodzisz na dragi ( ja na przeyklad chodzilem na dragi juz z 24 mlv :] ) i jeszcze robisz runy (explo lub uhy najczesciej ) to idzie ci mlv i kase zyskujesz :)
Nick: Kolosvicente
Lvl: 22
Mlv: 37
Best solo: dragon :p

Harmonia RULEZ!!

Knight Simon Dark lord
13-07-2005, 12:54
ja mam sorca i knighta obydwoma sie fajnie gra knight jest moim cashmakerem a sorc robi mu hmmy i bedzie w porzadku

Parapsyhol
13-07-2005, 13:11
Najpierw expujesz se na trollach i rotach, tak do 25 level i robisz UHy, potem sprzedajesz uhy, kupujesz hmm i expisz do 28 lvl np. na cycach, guardach. Potem na 28lvlu summonujesz 2 DSy i jazda na smoki. A jak sie nudzi albo jest monotonia... to kupujesz troche SDków i PK. :evul:
A taki knight to zbyt dobrze nie poPeKuje, paladyn też zbyt mocno z boltów nie wali. Knight na 28 levelu expi na beholderach, paladyn na cycach/guardach a druid/sorc na smokach. I która z tych profesji jest nudna? Druid? Nigdy bym tak nie powiedział :]

Noro
13-07-2005, 13:11
dRUID MA hmm gfb explo i wile innych i nie można się nudzic ;) .Ja gram obecnie sorcererem no i drutem i między nimi jest bardzo mała różnica :) .

Irma z Fortery :D
15-07-2005, 15:32
Druid który ma odpowiedni lvl (mana) i kupiony czar , normalnie na forsie śpi Uhy sa potrzebne bez Sd raczej przezyjesz a bez uha czy iha?

spider-bialystok
15-07-2005, 17:22
Druid który ma odpowiedni lvl (mana) i kupiony czar , normalnie na forsie śpi Uhy sa potrzebne bez Sd raczej przezyjesz a bez uha czy iha?
No ba, przeciez zarabianie 2,5k w ~3h to istna fortuna ^.-

Togourt
22-07-2005, 00:26

Lmao.
Po to sie gra, zeby nie bylo latwo ale ciekawie, knightem jest naprawde super <lol> stale siedzisz na tych samych potworach i nic nie robisz, ale wspanialy trening. a jaki cel ma knight? zrobic ten smieszny 4 mlvl i kupowac uhy od druidow...
Zakladam sie ze nie zrobilbys zadnego maga powyzej 30 lvla, trzeba umiec grac jesli chce sie juz cos pokazac a nie wypisywac *******y na forum.

Vis~. 70 elder druid.

Taki siaki mag
22-07-2005, 07:59

Ale maż problem, zrób te 3 BP Uhów, sprzedaj i kup se SD. I tak masz fajnie, bo ci Uh zawsze zejdzie, a z SD nie wiadomo, poza tym wam druidom rosną szybciej skiille meele( czy jakoś tak), wiem bo zostało to udoowodnione kiedyś w jakimś temacie. Mag bierze SD i kupuje Uhy, ty birzesz Uhy i kupujesz SD.( a nie zapomnij że Uhy robisz szybciej) :p

AdamS_
22-07-2005, 08:04
Ja drutem "dożyłem" do 17 levelu.Fajnie byłó,nie ma na co narzekać.Bp UH-ów robiłem tylko jak potrzebowałem kasy,chociaż byłem Uhmakerem kolegi.Dostałem hacka :(.

Premm
22-07-2005, 08:14
(przypominam 2UH = 1SD)

yy jakbys niewiedzial to 2 uhy nie sa rowne 1 sd bo zostaje ci jeszcze z tych 2 uhow 40 many:D a z tego mozna exure puscic czy tez exure gran albo poprostu zuzyc ja na cos innego:)

Golempol
22-07-2005, 11:42
Jak drutem wybijesz sie na wieszy level to juz za***iscie latwo. Mozesz sumonowac co chcesz. masz wiecej many bardzie przydaje se mana shield. Na 30 lev jak masz pacc to sumonujesz 2 DS i na necro. Heh Tera tylko czekac az sie Ne'roox(122 elder druid) wpisze.

Lord Of Knight's
23-07-2005, 23:01
Stary...Gra druidem jest fajna.Otóż druid jest bardziej ofensywnym magiem co sprawia ze zabicie go jest bardzo trudne..Nikt Ci nie broni robic explo/hmm/gfb zamiast Uh's X( .Pozatym mówisz ze Druidzi są zdani na łaske Sorców,a co by powiedzieli Sorcowie jezeli nie było by uhów :confused:.Nie zawsze Druid i Sorc musi expic z Sd'kami.Zapewne widziałeś zdjęcia Sir Graliego co ma 100+ level Druida i jakoś On nie majaczy :D tylko stara się wbijać na laury :D i dobrze Mu to wychodzi........ B).Także nie obawiaj się nudnego i monotonego zycia druida bo naprawde warto nim grać 8o

Shardzik
26-07-2005, 11:34
Elder Dru to jest maszynka do robienia kasy wręcz :). Lecz można nim grać spokojnie, dobrą alternatywą jest to, że może sam sobie robić runy leczące.
NA dłuższą mete jednak, to druid średniak ;/

Klimmek
26-07-2005, 12:03
Elder Dru to jest maszynka do robienia kasy wręcz :). Lecz można nim grać spokojnie, dobrą alternatywą jest to, że może sam sobie robić runy leczące.
NA dłuższą mete jednak, to druid średniak ;/
Nie tylko Elder, zwykły też. Jakby nie druidzi to wszyscy do 100 levela expiliby na Rotwormach lub Dwarfach. Druid to naprawde fajna profesja, ale trudna do gry na dłużej. Ja osobiście podziwiam ludzi którzy mają druidów +30 level.

Lord Of Knight's
29-07-2005, 18:11
Człowieku co do uhów...to kto ci broni robic inne runy...Co do celu druida to nie zawsze musi miec 11 level poniewaz jest duzo druidów H levelow..Co do zdania Druidów na łaske Sorców to nie prawda zawsze mozesz zrobic Sd makera...A Sorcowie tez są w pewnym sęsie zdani na laske Druida bo Uhy są bardzo potrzebne lecz także mozna zrobic Uh's makera = ) :)

Mafuss
29-07-2005, 21:13
Moim zdaniem Drut jest najnudniejszy.. stoi pod depo i pisze Adura vita czy cos w tym rodzaju.
a knight moze sie wybrac kiedy zechce i an co zechce no gtracac uhy ktore druty robia.Sam mam druta i wkurza mnie stanie i czekanie na mane =/

Vil
29-07-2005, 21:21
@ up:

to idz w tym czasie zabijac np raty

Erixin
29-07-2005, 22:08
Gosciu czym ty sie tak przejmujesz ciesz sie ze zużywasz 100 many na uhy a nie 120 . Pozatym prawdopodobnie bez cheatów zes**łbyś się robiąc bp sd ,jest to taka katorga ze po jednym bp odechialoby ci się gry sorcerem ,uwierz mi.

Jakich cheatów? Niby po co Ci one?

Mafuss
01-08-2005, 13:30
@ up:

to idz w tym czasie zabijac np raty

omg -.-
mi chodzi o to ze np zamiast stania pod depo to sobie chodzi na soldki i looty zbiara i ma kupe kasy ^^

Vil
01-08-2005, 15:28
a sorc nie ?

nikt normalny nie stoi pod depo robiac runy tylko idzie cos w tym czasie stukac -.-V

Cor73z
02-08-2005, 23:04
@up
hehe sa tacy, co maja farmy uh-makerow ;s
Ale to sie zmieni po update, uhy stana sie drozsze imho jesli beda te sp dodane.

@topic
Na logiczne rozumowanie
2bp uhow robi sie krocej niz 1 bp sdkow, i to niewszystko
2bp uhow ida za 5k tak przynajmniej chodza przewaznie a bp sdkow? za 4-4,5k kupisz, zyskujesz czas i pieniadze na tym.

IMHO!!

krzysiek_92
03-08-2005, 01:27
Cor73z ma racje ;)

Wladek - Celesta
09-02-2006, 15:43
Jak mówisz ,że życie Druida jets monotonne
ALe jak nabijesz ten magiczny dobry. Jetses kimś,ludzie cie zaczna szanować.
Druid z początku nudny,ale pozniej zaczyna sie jazda:]

Magik van Kamikadze
17-02-2006, 17:32
drut fajna postac knight tez sorc tez a pall tez fajny tylko czeba umiec grac :P

a i mowiac tak naprawdee to ma racje nie wiem czy to modek czy administrator to next temat "ktora prof lepsza"

Okrutny
22-02-2006, 15:29
omg -.-
mi chodzi o to ze np zamiast stania pod depo to sobie chodzi na soldki i looty zbiara i ma kupe kasy ^^
Zamiast stania w depo idziesz na roty, zbierasz kaske z nich, soul pintsy ci wzrastają, w między czasie robisz runy. nie tracisz soulów, kaske zarabiasz, runy robisz, mlvl trenujesz. Jak to ine jest fajne, weź mnie ktoś utop....

Kapistar
02-03-2006, 16:45
spytam tutaj bo moj topic co do UHow zostal zamknięty ( http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=67510 ) i mam pytanie: W temacie w ktorym podalem linka koledzy doradzali mi zeby nabic 24 lvl bo inaczej UHa nie wypale, ale jak mam 11 lvl i 11 mlvl to moge robic UHy?? Bo ja je chce sprzedawac a nie uzywac. Aha i jeszcze ktory musze miec mlvl i lvl zeby robić HMM i GFB ?? I czy moge robic tez inne runki jak np. LMM?? A jeśli tak to podajcie do nich mlvl i lvl. Bede wdzięczny. Z gorki thx ;)

EDIT: Jeszcze jedno: skąd moge zalatwic/wziasc Crystal Mace ??

SqTy
02-03-2006, 20:04
@up
Ehh...
Po update mlvl nie jest potrzebny do robienia run..
UHy: 24lvl
HMMy: 25lvl
GFB: 23lvl (chyba...)

Crystal mace raczej nie dostaniesz...

Peszmerd
02-03-2006, 21:46
nawet nie ma co marzyć o crystal mace ... (a moze jednak :)

druidzici wcale nie sa monotonni - zalezy jak na to patrzysz.

nie musisz czaly czas sobie robic uhow, tylko lazic i szwedac sie z tym eq co masz, na np. zwiedzanie mapki, gadanii z kumplami lub cokolwiek innego, tylko poto, aby oderwac sie od monotonii.

po kochanym update zostalo to znacznie bardzoiej urozmaicone (wandy) i pare fajnych innych, amlych, ale cieszacych oko dodatkow. Co prawda potrzeba na runy znacznie wyższego poziomu, (byc moze to załamie magików) ale gra jest przez to znacznie ciekawsza.

ps. nie sugerucie sie opisem mojej postaci o tutaj po 'avatrem', znam tibie bardziej, niz czesc osób swoja kieszeń.

Signed
~peszmerd

Zenon Burcymucha
03-03-2006, 00:03
To chyba jakis zart :p
Druidem lub sorkiem sie najlepiej gra, na poczatek fast na guardach expisz z rozdzki pozniej robisz runy na afk, a na wpol afk to wlaczasz cave bota i expisz robiac runy i wbijajac soule a pozniej se idziesz na ciekawy hunt i zarabiasz dziecinne prosto, nie to co u knighta ze jestes skazany na laske i nielaske thiefow od lootbagow, tutaj nie musisz skilowac ani robic lootbagow

Vil
03-03-2006, 10:15
a na wpol afk to wlaczasz cave bota i expisz robiac runy i wbijajac soule

n/c <10 znakow>

poisoner
07-03-2006, 14:08
Mam male watpiwosci co do gry Druidem. Otoz jest on cholernie monotonny.
Jesli twoja gra opiera sie na biciu potworow z broni i robieniu przy tym run na sprzedaż, to rzeczywiscie ciekawie nie jest. (btw mozna to robic przy tibia auto nie patrzac w ekran tibii i nic nie klikajac jesli chcesz zarobic kase na poczatku, dla odwaznych - nawet afk, sam tak robilem wieloma noobcharami i po 2 dniach cieszylem sie z 30+ k w depo :p ). Z cala pewnoscia moge stwierdzic, ze szansa zabicia ciebie expiacego afk przy uzyciu tibia auto na normalnym pvp jest mniejsza niz szansa stracenia lootbaga na rzecz nooba na tym samym serwerze. Chcesz miec duzo kasy->graj druidem na non-pvp, niewiele gorzej na normalnym pvp a na pewno szybciej zarobisz niz knight.
Nawet Knight nie jest tak nudny jak on.
Knight=lootbag+skillowanie
Druid=super zarobek+super mocne combo w pvp juz na 33 lvlu za pomoca tempest roda+sd+2fe ktore powali spokojnie 50 lvl kinę+summony na hunt+mozliwosc zabijania na malym lvlu mocnych potworow+mozliwosc wykorzystania metody up/down+samozaopatrzanie sie w runy afk+zawsze fajne przygody (bo zadna inna profesja nie moze tyle zrobic solo, co sork lub druid, najcior zawsze musi shooterow brac)+szybsze expienie bo nie tracisz czasu na skillowanie+najwazniejsza umiejetnosc czyli mlvl rosnie wraz z expem+nie musisz eq kupowac dobrego (wystarczy ci nawet plate set+bohy)
Prioretytowy cel druida to 11 mlvl.
Teraz juz nie, poniewaz obojetnie jaki masz mlvl, to i tak uhy dopiero bedziesz mogl zaczac robic na 21 lvlu. :p
Potem TYLKO UHy i UHy. Zadnych innych run.
Wszystkie wazniejsze czary runiczne posiada zarowno druid, jak i sork. Jedyna roznica jest taka, ze sork nie moze robic uhow, a druid sdekow. :p
Co innego u Maga. Raz GFB, raz HMM, potem SD.
GFB i HMM rowniez moze robic druid. :p
SD sam zuzywa solujac rozne mocniejsze potworki, lub chodzac z ekipa.
1. 99% hlvl runy kupuje w sklepie.
2. 2 bp uh zrobisz szybciej niz bp sd, a kosztują tyle samo. Wniosek: bardziej sie oplaca robic uhy na sell i za kase z nich zdobyta kupowac sd, niz odwrotnie. :p
Druid jest skazany na laske i nielaske Magow.
LÓL, a ty wiesz chociaz kto kupuje uhy? 75% knighci, 25% paladyni. :p Natomiast sork jest uzalezniony od palków oraz wlasnie druidow i innych sorkow bo knight sd nie kupuje raczej. :p A najwiecej jest w tibi knightow. :p
Czasem Ceny SD siegaja niebotycznie wysoko (6K za BP!!!)
A ceny UH siegaja jeszcze bardziej niebotycznie wysoko (3K za BP, wiec 6k za 2 bp uh ktore sie robi szybciej niz bp sd!!!)
I co ma ten biedny Druidek robic?
Robic lootbaga. :D (zart oczywiscie :p )
Druidem lub sorkiem sie najlepiej gra, na poczatek fast na guardach expisz z rozdzki pozniej robisz runy na afk, a na wpol afk to wlaczasz cave bota i expisz robiac runy i wbijajac soule a pozniej se idziesz na ciekawy hunt i zarabiasz dziecinne prosto, nie to co u knighta ze jestes skazany na laske i nielaske thiefow od lootbagow, tutaj nie musisz skilowac ani robic lootbagow
Jak jestes przy kompie to graj normalnie, nie rozumiem twoich kombinacji. :P

Vil
07-03-2006, 15:55
super mocne combo w pvp juz na 33 lvlu za pomoca tempest roda+sd+2fe ktore powali spokojnie 50 lvl kinę

Made my day

:D

poisoner
07-03-2006, 16:59
Made my day

:D
No więc załóżmy, ze mamy druida na 33 lvlu z 33 mlvlem. (raczej trudno mieć niższy :p )
Spell Damage from Sudden Death: 227 (średni) 184 (minimalny) 280 (max)
Tempest Rod - 71
Fire Elemental: Close combat (0-100 damage), Distance combat (Fire balls with 70-100 damage, Explosions with 0-160 damage)
Damage robiony przez summony jest taki sam zarówno na ludziach, jak i na potworach.
Tak więc maksymalne combo takiego druida to: 280+71+(100+100+160)+(100+100+160)=280+71+360+360= 1071 (max combo w potwory)
140+35+360+360=895 (max combo w czlowieka)
Znajdź mi knighta, który w jednej sekundzie jest w stanie zabrać człowiekowi 895 hp. (convince to śmieć w porównaniu do summonowania, ponieważ potwory występują najczesciej nie w tym miejscu, w ktorym ich potrzebujesz, a juz na pewno nie przydaje sie convince w pvp, a poza tym knight ponizej 40 lvla w ogole nic zconvincowac nie moze :p )
A combo 895 hp zmiecie w jednej sekundzie 50 lvl knighta albo elite knighta, bo ma on tylko 815 hp. Poza tym knight się bardzo slabo uha - na 50 lvlu z 6 mlvlem jest w stanie sie uhnac tylko na ~300 hp, wiec taki druid 33 lvl szybciej zabiera mu hp niz się knight leczy. Na przyklad policzmy srednie combo druida:
113+32+100+100=345
Tak wiec jesli knight bedzie mial farta to bedzie sie leczyl dokladnie o tyle samo hp, co mu druid zabierze, ale to malo prawdopodobne. :p

Bulboglowy
07-03-2006, 19:10
Sprytne. Ale jest jeden szczegół. Jeżeli chciałbyś zaatakować z Tempest Rod'a to byś zginął przez atak swoich 2xFE.
Uściślając: druid jest świetnym zabójcą, ale na 33 lvl, wygląda to tak samo jak przed updatem. Chociaż z drugiej strony, EV jest od 35 lvl dopiero.

Moreover. Jest szansa, 1/x; x->oo , jedna na milion (chociaż x dąży do nieskończoności), że oba Fire Elementale zaatakują za max; ale w drugiej turze już tak nie będzie, bo summon przyjdzie do Knighta i będzie atakował z meele.

20 lvl Knightem zsolowałem FE na foldzie; szczerze wątpię, aby 50 lvl Elite nie poradził sobie z dwoma. Mógłby chociaż podbiec do druida, tak aby i on otrzymywał obrażnia od Fireball'a & Explo.

Cadonis
07-03-2006, 22:41
140+35+360+360=895 (max combo w czlowieka)
Znajdź mi knighta, który w jednej sekundzie jest w stanie zabrać człowiekowi 895 hp.
Znajdź mi knighta, który będzie czekać kilka godzin AŻ_W_KOŃCU ci wejdzie maksymalne kombo. Rotfl

Pomijam fakt że FE już dawno będą tylko fire fieldami....

poisoner
08-03-2006, 13:42
Uściślając: druid jest świetnym zabójcą, ale na 33 lvl, wygląda to tak samo jak przed updatem.
Nie. Przed updatem druid z broni nie mogl zrobic zadnego dmg przeciwnikowi, a teraz mozna zrobic calkiem dobre combo sd+tempest rod, nawet bez uzywania summonow. :p
1/x; x->oo , jedna na milion (chociaż x dąży do nieskończoności), że oba Fire Elementale zaatakują za max
Tak samo, jak szansa, ze knight walnie z broni za 100+. :p
ale w drugiej turze już tak nie będzie, bo summon przyjdzie do Knighta i będzie atakował z meele.
Summon ma prawo zaatakowac kazdym rodzajem swojego ataku, niezależnie od tego, w jakiej odległości znajduje się jego przeciwnik. :p
20 lvl Knightem zsolowałem FE na foldzie; szczerze wątpię, aby 50 lvl Elite nie poradził sobie z dwoma.
Taaa ... to ciekawe dlaczego widzialem wiele filmikow, na ktorych dobrze uhajacy sie 50 lvl elite nie dawał rady odeprzeć combo sd+2fd (nawet nie FE!) :p I nie gadajcie ze noob, bo robil wszystko idealnie jak należało i uhal sie normalnie. :p
Mógłby chociaż podbiec do druida, tak aby i on otrzymywał obrażnia od Fireball'a & Explo.
Maly szczegół - druid jest szybszy na tym samym lvlu ze wzgledu na utani gran hur. A jesli sa rozne lvle, to zawsze druid moze zastopowac atak z summonow+rozdzka i tylko bic knighta z sd, z samego sd zrobi bowiem wiekszy dmg niz knight z broni (exori knight nie trafi w biegu) Btw a co bedzie jesli druid postawi summony, od ktorego nie moze dostac obrazen, np.: zerka? Ale tak w ogole to takie gdybanie jest bez sensu, bo prawda jest taka ze combo sd+2fe spokojnie zabije 50 lvl knighta, zanim tamten zdazy podbiec. :p Poza tym sork/druid na manashieldzie leczy sie szybciej niż knight mu zabiera hp. :p A explo summonow latwo wyeliminować biegając tak, zeby byc po skosie. :p
Znajdź mi knighta, który będzie czekać kilka godzin AŻ_W_KOŃCU ci wejdzie maksymalne kombo.
Tylko ze normalne combo druida jest ponad 2 razy wieksze niz knighta, nawet jesli nie wykorzystujesz summonow. :p
Pomijam fakt że FE już dawno będą tylko fire fieldami....
Szybciej knight by padl niz zabil fe. :p

Vil
08-03-2006, 16:19
Knight zeby wygrac taki pojedynek nie musi cie zabic, wystarczy ze ci bez problemow ucieknie widzac 2 fe.

Cadonis
08-03-2006, 20:00
Tylko ze normalne combo druida jest ponad 2 razy wieksze niz knighta, nawet jesli nie wykorzystujesz summonow. :p

No i co z tego? Knight się UHnie, ty jesteś runę w plecy, on też, tylko że on na pewno ma więcej UHów niż ty SD (chyba że to noob).

Szybciej knight by padl niz zabil fe. :p

Naprawdę wierzysz że przez te kilka sekund knight dostanie maksymalne combo? Bo ja nie. A bez maxa to loda a nie go zabijesz, bo się UHnie. Zresztą, nikt mu nie broni zwiać.

poisoner
08-03-2006, 23:42
Knight zeby wygrac taki pojedynek nie musi cie zabic, wystarczy ze ci bez problemow ucieknie widzac 2 fe.
1. Jest szansa, że nie zdąży.
2. W biegu trudniej się uhać.
3. Można go dobić później bez summonow, jak knight wyjdzie z ich pola widzenia. :p
No i co z tego? Knight się UHnie, ty jesteś runę w plecy, on też, tylko że on na pewno ma więcej UHów niż ty SD (chyba że to noob).
Tylko, ze knight sie wolniej uha, niz druid mu zabiera hp. :p
Naprawdę wierzysz że przez te kilka sekund knight dostanie maksymalne combo?
Nie. Ale dostanie combo wystarczające, żeby zginąć. :p
A bez maxa to loda a nie go zabijesz, bo się UHnie.
LÓL! Nie zapominaj, ze knight sie uha na 200-300 hp mając 50 lvl i 6 mlvl. :p
Zresztą, nikt mu nie broni zwiać.
Szkoda, że nie zdąży. :p

Vil
09-03-2006, 11:09
1. Jest szansa, że nie zdąży.
2. W biegu trudniej się uhać.
3. Można go dobić później bez summonow, jak knight wyjdzie z ich pola widzenia. :p

Jesli zachowa dystans nie trafisz go z wanda.
Jesli dostanie hita z FE zauwazy to i zdazy zwiac poza ekran ( bo jest znacznie szybszy niz FE )
Szansa ze trafi uhem jest znacznie wieksza niz ze ty trafisz z SD.

Biles kiedys knighta 50+ ?

poisoner
09-03-2006, 14:16
Jesli zachowa dystans nie trafisz go z wanda.
I bez tego padnie. Wand to akurat najmniejszy % comba druida.
Jesli dostanie hita z FE zauwazy to i zdazy zwiac poza ekran ( bo jest znacznie szybszy niz FE )
FE go szybciej zabije niz on zdazy uciec, a poza tym uhanie w biegu jest trudniejsze i mozna nie trafic no chyba ze ktos botem sie uha, a bedzie sie musial uhnac na 100%. :p
Szansa ze trafi uhem jest znacznie wieksza niz ze ty trafisz z SD.
Nie. Latwiej jest trafic z sd w przeciwnika stojac niz w siebie uhem biegajac.
Biles kiedys knighta 50+ ?
Nie, ale widzialem jak inna bija i jak sie knight wtedy uha. :p

Dr.Mortus
28-03-2006, 17:33
Kurde, sorka za troszkę lamerskie pytanie, ale chciałbym mieć w końcu jasną i klarowną odpowiedź. Czemu wy ciągle gadacie, że druidem to tylko do 11 mlvl i UHy. Przecież IMHO trudniej jest dojść do 24 lvl (który jest potrzebny do robienia UHów) niż zdobyć 11 mlvl, który nabije się i tak w zdobywaniu tego 24 lvl :) No, chyba, że ja gram jakoś inaczej niż inni i jako jedyny walę z różdżek :P

Czy może jest tak, że już na 11 mlvlu można kupić czar na tego UHa? Głupie pytanie, ale jak już powiedziałem, chcę mieć jasną odpowiedź ;p

Moddox
29-03-2006, 15:17
@up
Wiesz, że nie dawno był update? ^.-

@poisoner
Nie przesadzaj... te wszystkie comba możesz o kant dupy potłuc. FE wcale nie są takie dobre. To się nadaje do pekowania, ale nie 50 knightów na 33 lvlu. Nie wiem czy wiesz, ale padniesz szybciej niż knight, chyba że mówimy tu o walkach 33 lvl PG grający w Tibię od kilku lat vs. 50 lvl newbie który widział Tibię u kolegi. Normalnie to nie masz z nim najmniejszych szans. Oprócz tego, że musiałbyś się przygotować przed walką (tzn. manasy, FE, manasy, FE, manasy), to zanim one by się do niego ruszyły, to on już koło ciebie by był. Wtedy FE te twoje combo w ciebie i po chwili tracą właściciela :baby: 33 druid NIE MA szans z 50 knightem i nie łudź się, że zabijesz go w duelu. Jedynie jakbyś go zaskoczył to byś mógł wygrać. Vil ma racje, nie ty :P

@down
No dobra, czar na ultimate healing rune można kupić dopiero po zdobyciu 24 lvla. Nawet jak kupiłeś ten czar przed update, to nie możesz go używać, czyli nie możesz robić UH. Proste? :P

Dr.Mortus
29-03-2006, 16:20
@up

Co mi po tym, że wiem (lub nie) o update, skoro i tak mi to nic nie mówi? Przeca gdybym wiedział co daje ten update, tobym się teraz nie pytał. No ludzie, pomyślcie sekundę przed odpowiedzią...

Pit Bull
30-03-2006, 06:53
Ja jestem Druidem i chodze juz na hunty hydr uleczając h lvli i zawsze cos expa wpadnie atakujac summonami zadko na moim swiecie chca sorcererow ;]
i ja sie z tego ciesze bo mam 30 lvl a juz chodze na hydry;]:p

lord kula
03-04-2006, 17:38
druid też może robic Hmm , Gfb, Explo.
Sam gram Druidem i Ci go polecam .:p

__________________________________________________ _____________
ops :dance:

zatok
05-04-2006, 20:16
niech ktos powie.Jak sie pytam w tibi to odpowiadajom : :p :P . noob itp

Tegoro Halius
30-04-2006, 12:23
Wlasnie druid owszem jest monotonny, ale mi sie dobrze graB) Ale mam do druida pare zastrzezen odnosnie ofensywy; rozdzki sa zle zrobione - powinny miec atak jak miecze i zaleznie od mlvl zadaja obrazenia. co do PvP to CipSoft powinien w next update dac pare spontanow dla Facc jak np. energy/force strike, energy beam itp., latwo pasc nawet na 20lvl przez zatrucie scorpiona (mana powinna szybciej rosnac:p) no koncze moje wypociny :p

Pozdrawiam (nie tylko druidów:])

Piotrek Marycha
30-04-2006, 20:23
sry ale zwalili tego druta.... sorc ma energy wave, fire wave, ue , energy beam itp a druid nie ma NIC ! no chyba zarty jakies??? i nie mowie tu o runach, runy mozna kupic tak jak sd czy uhy, ale spontanów nie kupi sie, druid jak dla mnie to cienka dupa, jedynie z pacciem troche dogania sorca, pownni mu dac jakiis czar ofensywny (forest strike? nature shoot? xD) i byloby spox :P

PS: gogo CIPsoft licze na was :P

@up jak ty giniesz na 20 lvl od scorpa a mana dla ciebie za wolno sie regeneruje( 4 razy szybciej to nadal za wolno? ) to gratz dla ciebie......

Shocker
09-05-2006, 14:15
Gralem druidem i nabilem 29lvl i raczej nic ciekawego sie nie dzialo druid to poprostu nudy nudy ..... Pozdro all :P:p

Sagim
14-05-2006, 21:00
eee ja mam 28 druta i uh nie bierze 100 many tylko 400-.-

Podraz.
14-05-2006, 23:28
sry ale zwalili tego druta.... sorc ma energy wave, fire wave, ue , energy beam itp a druid nie ma NIC ! no chyba zarty jakies??? i nie mowie tu o runach, runy mozna kupic tak jak sd czy uhy, ale spontanów nie kupi sie, druid jak dla mnie to cienka dupa, jedynie z pacciem troche dogania sorca, pownni mu dac jakiis czar ofensywny (forest strike? nature shoot? xD) i byloby spox :P

PS: gogo CIPsoft licze na was :P

@up jak ty giniesz na 20 lvl od scorpa a mana dla ciebie za wolno sie regeneruje( 4 razy szybciej to nadal za wolno? ) to gratz dla ciebie......
A co to za czar forest strike? Walniecie w las z półobrotu?

Sel
15-05-2006, 15:50
A co to za czar forest strike? Walniecie w las z półobrotu?

Przecież napisał " pownni mu dac jakiis czar ofensywny (forest strike? nature shoot?)"
Wymyślił nazwy dla nieistniejących czarów, które pasowałyby jakoś do druida.. bo w sumie taki mort hur srednio pasuje do spokojnego, żyjącego w lesie pustelnika, druida..

A co do monotonii.. bez exori vis, mort i exury sio druid to głównie maszynka do robienia uhów.. chociaż expi podobnie jak sorc (np dragi z dsami)..
Ale jak ma pacc to gra się przyjemnie, choć to zależy czy wolisz wybijać wszystko co sie rusza ue czy leczyć swoich pobratymców sio albo masshealem..

Soul Xalibour
15-05-2006, 16:42
Moim zdaniem Drut jest najnudniejszy.. stoi pod depo i pisze Adura vita czy cos w tym rodzaju.
a knight moze sie wybrac kiedy zechce i an co zechce no gtracac uhy ktore druty robia.Sam mam druta i wkurza mnie stanie i czekanie na mane =/
a kto Ci kaze stac? ja osobiscie(aktualnie mam druida na 17 lvl) jak robie runki to biore mojego niezawodnego battle hammera(by nie tracic many na walke), 20 gp, bp blankow i plyne na Lodowe Wyspy pod ziemie. wtedy zabijajac roty nabijam skille, mlvl robiac runki i walac utevo lux, lvl na rotach mane mam z zarcia z rotow i frost trolli i pieknie robi sie kolejny bp runek :P

Podraz.
15-05-2006, 22:01
jak sie zezbi te gulupie runy

--------------------------------------------------------------------------------

niech ktos powie.Jak sie pytam w tibi to odpowiadajom : . noob itp
Szukaj
rozdzki sa zle zrobione - powinny miec atak jak miecze
Nie, bo robia mniejsze hity od mieczy.
zaleznie od mlvl zadaja obrazenia
To wtedy albo cachero by wymiatal albo 8 lvl nie moglby zabic trolla z rozdzki.
latwo pasc nawet na 20lvl przez zatrucie scorpiona (mana powinna szybciej rosnac)
Tibia to chyba gra nie dla ciebie skoro druidem skorpa zabic nie mozesz. ;)
Wymyślił nazwy dla nieistniejących czarów, które pasowałyby jakoś do druida.. bo w sumie taki mort hur srednio pasuje do spokojnego, żyjącego w lesie pustelnika, druida..
A ja zawsze mialem wyobrazenia druida jako nie pustelnika, ale kogos wspolpracujacego w zespole ktory leczy rany kolegow.
Ale jak ma pacc to gra się przyjemnie, choć to zależy czy wolisz wybijać wszystko co sie rusza ue czy leczyć swoich pobratymców sio albo masshealem..
ue jest bezuzyteczne poza anni
Ostatnio knighci przewaznia kupuja uhy w sklepie bo stanie pol godziny zeby zyskac 500 gp za bp mija sie z celem, no chyba ze ktos ma uhmakera w pogotowiu. A nikt ci nie kaze stac i pisac adura vita. Druid moze expic tak samo jak knight, a robienie run to tylko jego dodatkowa umiejetnosc, ktora go ulepsza.

Erger
28-05-2006, 01:05
Druid z początku wydaje się nudną profesją-też tak sądziłam jak miałam 30 lvl :)
Potem jak się już rozkręci to jest nawet,nawet.Chociaż cipsoft mógłby dodać jakieś nowe czary dla druida.

Gracz Tibijski
28-05-2006, 08:19
Jeżeli nudzi was robienie uhow to czemu nie idziecie expic?
Druid moze expic jak sorc , a nawet lepiej więc w czym problem? :confused:

Maraz
30-05-2006, 15:51
Coś czuje, ze to bedzie kolejny glupi temat z serii "Jaka profesja najlepsza". Zrozumcie, ze najlepsza profesja jest ta, ktora najfajniej wam sie gra. Kazda ma swoje wady i zalety. Jedni lubia expic non stop i skillowac, inni robic caly dzien runy, zeby na nast. dzien troche poexpic. Jeszcze inni lubia palkow... A drutem sie gra prawie identycznie jak sorkiem tyle, ze drut bez zbyt duzej liczby czarow ofensywnych traci na pvp.

Hmm..........
Czytałem twój poradnik w ktorym napisałeś że twoim zdniem to sorc jest najlepszaprofesja.Podkreślam twoim zdaiem!!!

Nico
30-05-2006, 22:09
Druid nie jest nudny :) Oczywiscie na pvp troche traci do sorca ale na non- pvp jest calkiem fajny mozesz leczyc ludzi czarem exura sio mozesz leczyc summony czarem gran mas res (a sorci uhami/ihami) i wogule innych fajnych rzeczy ma druid :PP

Salet007
31-05-2006, 19:22
Prosiłbym o usunięcie wątku ... z powodu, że jest przestażały. Na 7.7 jakie masz czary zależy od lvl a nie od mlvl ! Pozatym druid też ma teraz hmm, gfb i inne więc po co drążyć dalej temat ?

Sidena Daron
31-05-2006, 20:20
Sorc jest lepszy na PvP na non PvP to juz kwestia gustu

Azuram
31-05-2006, 20:36
Potem TYLKO UHy i UHy. Zadnych innych run. ;( Co innego u Maga. Raz GFB, raz HMM, potem SD.

Człowieku co ty mówisz przecież druid także może robić gfb i hmmy i na dodatek explo a te sd to wiesz może i robi sorc a zaś sorc nie może robić uhów które jeśli już robisz bradzo sie na nich wsbogadzisz a tak wogóle to gra druidem jest bardzo ciekawa wcale nie nudna

Podraz.
01-06-2006, 00:44
sork lepszy od druida w pvp?
tak, na otsie
jesli myslicie ze w rl tibi bedzie se tak pykac ue to chyba nigdy sorkiem nie graliscie
W tym temacie z tego widze glownie sie wypowiadaja newbie ktorzy na otsach graja sorkami i dostaja wzwodu na widok ue

Marcin Drek
04-06-2006, 17:08
@up ty pojebie przypuscmy ze 100ed vs 100 ms maja duel z czego mu kurwa druid walnie kombo za 645hp? z poison storma ? a ms walnie burst + sd +ue i druid poszedl sie kochac =** druid w pvp jest suck! dlaczego?bo niema czarów ofensywnych! a jesli sie nie znasz to zamknij dupe palo.

Pietru
05-06-2006, 19:09
Nie masz racjii.Cala gra zalezy tylko od Ciebie chcesz aby bylo nudno tak bedzie a jezeli nie pomysl co mozesz zmienic i wogole.Ale jezeli patrzysz na to z tej strony to obie profesje sa nudne.Tylko level a potem runy,runy i jeszcze raz runy ...:o

Skórek
11-06-2006, 18:44
A kto tu powiedzial ze drutem sie nie opyla grac!
Drutowi leci szybciej distance i takie tam duperele
Ci chodzi o tylko SD??
A po co drutowi SD??
Dobry drut z dobrym mlvl powinien robic hmm'y i "STRZELAC" z nich

I POWIEM TO CO WSZYSCY:
TAK SAMO SIE GRA DRUIDEM JAK I SORCEM :]

kostooch
11-06-2006, 19:08
@up ty pouwielbiam jeść bananyie przypuscmy ze 100ed vs 100 ms maja duel z czego mu kobieta lekkich obyczajówa druid walnie kombo za 645hp? z poison storma ? a ms walnie burst + sd +ue i druid poszedl sie kochac =** druid w pvp jest suck! dlaczego?bo niema czarów ofensywnych! a jesli sie nie znasz to zamknij dupe palo.
Jasne. Przy czym drut bedzie na magic shieldzie + ssa, sorc zjedzie mu tym swoim mega kombosem (nie bardzo mozliwe jest wystrzelenie sdka i ue w tym samym momencie) praktycznie zero many, sam pozostajac praktycznie bezbronnym (exhausted, nieduzo many)... Radze zwrocic uwage na maly fakt - druid rowniez moze uzywac burstow i sd. Wystarczy, ze przetrwa to jedno zasrane ue (co wielka sztuka na 100 lvl nie jest) i wtedy szanse sa conajmniej wyrownane.

Rookslayer of Dolera
18-06-2006, 11:30
@up: HEUHEUEHEU. Masz podejście typowego newbie. Według ciebie sorc bedzie na tyle glupi ze wywali calol mane w mane druta. Tak samo mozna by powiedziec że sorc założy stone skin amulet i drut wjedzie całoł mane w amulet. A potem sorc UE i drut idzie sie w strone światła.

DRUT ROX
SORC ROX
KNIGHT ROX
PALL ROX

I to jest cała prawda.
Zamknąc temat

Mahrdis
18-06-2006, 11:52
@up: HEUHEUEHEU. Masz podejście typowego newbie. Według ciebie sorc bedzie na tyle glupi ze wywali calol mane w mane druta. Tak samo mozna by powiedziec że sorc założy stone skin amulet i drut wjedzie całoł mane w amulet. A potem sorc UE i drut idzie sie w strone światła.

DRUT ROX
SORC ROX
KNIGHT ROX
PALL ROX

I to jest cała prawda.
Zamknąc temat
a rookstayer jeszcze bardziej rox ;p

Felini
19-06-2006, 10:20
Max Combo Druida na 33lvl i 33mlvl:
Tempest Rod: 71HP
Burst Arrows: 30HP
SD: 140HP
2X Fire Elementale: 400HP
Czyli combo: 641HP

Thrizz
01-07-2006, 05:28
Max Combo Druida na 33lvl i 33mlvl:
Tempest Rod: 71HP
Burst Arrows: 30HP
SD: 140HP
2X Fire Elementale: 400HP
Czyli combo: 641HP

Nie ma mowy zeby drut odpalil to wszystko w jednym momencie, wiec jakie combo?!

Adner
01-07-2006, 09:25
Nie ma mowy zeby drut odpalil to wszystko w jednym momencie, wiec jakie combo?!

(hihihihi, gram na nonpvp a wypowiadam się o pvp)

No i jeszcze trzeba to podzielić na pół, co daje 320 hp, ale chyba druidzi to nie ośmiornice i nie możemy trzymać łuku i tempest roda na raz:P

sir Nicolas XVI
06-07-2006, 23:06
Tylko autor tekstu zapomina o pewnych rzeczach. Sorc może robić runy od 45 lvl, a drut uhy od 24 to jest różnica, bo zanim zacznie robić te runy
to przynajmniej 3 miechy musi przed kompem spędzić (co może się znudzuć)
Ja gram drutem na non Pvp i czuje się świetnie, chodze na dobrego hunta (dsy , dwarf guardy, dragony, ghole) robie uhy, rośnie mi mlvl , potrzebując soula wyskakuje na Fibulke i mam dobre eq (jak na druta)
Słowem:

Driud the best!!!

Teravista
06-07-2006, 23:32
(hihihihi, gram na nonpvp a wypowiadam się o pvp)

No i jeszcze trzeba to podzielić na pół, co daje 320 hp, ale chyba druidzi to nie ośmiornice i nie możemy trzymać łuku i tempest roda na raz:P

Zawsze można w jednej rece trzymac roda a drugą rzucać strzały :P :P

Nephar
06-07-2006, 23:48
@Felini
Combo z tych max hitów wynosi 611/2=305,5 czyli niestety braknie 4,5 HP do zabicia sorca nie używającego Mana Shielda :p No chyba że ty masz 4 rękiego bohatera wtedy zabijesz sorca/druta w jednej kolejce :p

W sumie Druidowi brakuje czarów ofensywnych ale powiedzcie szczerze czy na wyższych lvlach używa się tych czarów?

Piotrek Marycha
07-07-2006, 00:27
@up o.O? zobacz sobie filmiki z wojen itp, prawie kazda akcja ubijania kogos (chyba ze to jest siekanina 5v5) konczy sie na exevo gran mas vis

Nephar
07-07-2006, 01:11
Pisząc "czary ofensywne" mówiłem o wave'ach, beam itp. bo chyba o takie czary ofensywne tu chodzi bo chyba nie ma nikogo kto liczy że drut jeśli dostanie już te ofensywne czary to dostanie UE :p. Mówisz o wojnach/PvP ale mi raczej chodziło o przydatność tych czarów do PvE

Frapper
07-07-2006, 02:35
LÓL! Nie zapominaj, ze knight sie uha na 200-300 hp mając 50 lvl i 6 mlvl. :p

Znajdź mi sorca z ~60 lvlem który wpakuje w dobrze uzbrojonego knighta takiego sdka + bursta za ~350(bo siła zadawanych musi być wieksza niż leczonych żeby go ubić). T ring+ haste ew. bohy i knighta nie ma.

Nephar
07-07-2006, 09:35
T ring+ haste ew. bohy i knighta nie ma.

Time ring+Strong Haste+BoHy i knight jest? Chyba że knighci mają jakiś dopalacz i chodzą szybciej niż inne voce

Garden
07-07-2006, 10:07
co ty gra druidem jest ciekawa robisz uhy sprzedajesz za 3k bp masz 25lvl hmm i mozesz na wys mlvl iść na hunty :] .Druidzi monie sa skazani na robienie uhow jest to oczywiście i głowny zarobek ale gra druidem nie na tym sie konczy >jest jeszcze runka explosion ktora druid może robić wcześniej jeszcze gfb i druid na nawet niezły arsenał:p

Kumagoro
07-07-2006, 11:42
A popatrzcie na to z tej strony

Dragon lair-walka z DLem, dwie osoby na stosunkowo niskim lvl, 40 sorc i 40 knight

Knight ma red hp, nie trafia UHem, DL zmienia położenie więc knight też by nie oberwać, w międzyczasie sorc chciał uleczyć knighta ale ten się ruszył i co wychodzi? Jatka.

A teraz 40 druid i 40 knight

Sytuacja jak wyżej, druid jedynie robi Exura sio i hunt może przebiegać dalej.

A teraz takie coś, wojna.

Jakiś wrogi sorcek dostał się między twoich, wali UE, wszyscy mają red HP, sorcek pada od SD, strona przeciwna już ma błysk w oku a twoi sprzymierzeńcy są 'exhausted'

Druid: Exura gran mas res, i wszyscy mają green HP.
Sorc: G**** zrobi, poza padnięciem.

Piotrek Marycha
07-07-2006, 11:49
A popatrzcie na to z tej strony

Dragon lair-walka z DLem, dwie osoby na stosunkowo niskim lvl, 40 sorc i 40 knight

Knight ma red hp, nie trafia UHem, DL zmienia położenie więc knight też by nie oberwać, w międzyczasie sorc chciał uleczyć knighta ale ten się ruszył i co wychodzi? Jatka.

A teraz takie coś, wojna.

Jakiś wrogi sorcek dostał się między twoich, wali UE, wszyscy mają red HP, sorcek pada od SD, strona przeciwna już ma błysk w oku a twoi sprzymierzeńcy są 'exhausted'

Druid: Exura gran mas res, i wszyscy mają green HP.
Sorc: G**** zrobi, poza padnięciem.
1: no to knight jest noobem a sorc na to nic nie mzoe poradzic, fakt druid jest przydatniejszy na huntach ale niektorych nie bawi bycie losiem ktorego wszyscy chca brac bo na uhy im szkoda
2: strona przeciwna już ma błysk w oku i biegnie nastepny sorcek, strona przeciwna już ma błysk w oku a druid tez exhausted, strona przeciwna już ma błysk w oku a druid jest za daleko zeby uleczyc wsyztskich itp itd.......

Dudzio_Dancer
08-07-2006, 20:04
Czemu "prawie" wszyscy tak poniżają druida?
Hmm... według mnie...:
- nigdy nie graliscie druidem
- nie umiecie grac druidem
- boicie sie grac druidem zeby was sorc nie zabil "lol"

Druid to dobra postac jezeli umiesz nia dobrze grac.
I to własnie dlatego wybieram Druida na nowy server =)

Dziekuje i pozdrawiam =P

Frapper
09-07-2006, 08:58
3x up wszyscy mają red hp i nagle do green?No dobra, ale zaraz wlatuje drugi sorc z ue i druid sie składa?

kostooch
10-07-2006, 08:38

DRUT ROX
SORC ROX
KNIGHT ROX
PALL ROX

I to jest cała prawda.
Zamknąc temat
W jaki sposob drut ma zjechac "calol" mane w ssa sorca, skoro nie ma zaklec ofensywnych, a strzelajac z run many nie traci?

Vezir
10-07-2006, 14:56
Dobra ja gram druidem i jakos mi idzie -- mam 40 lvl na paccu druid ma uhy ale za to ten hory poison storm co nic nie zadaje ... praktycznie nic no ale zaklencia takie jak sio i mas healing wymiatajo no i oczywiscie najlepsza rozdzka w gze - volcanic rod - tyle o drucie
No to teraz sorc huuumm nie moze robic uhow , za to sd na wyższym lvlu
u sorca jest kilka fajnych instance zaklenc np f vave, e vave,bimy i wogule
i na jakims tam lvlu robi magic walle ale to stolec to i oczywiscie CALKOWITY WYPAS - UE
Knight - jak nie skilujesz to jest gowno jak skilujesz to wypas i nia bardzo sie szybko expi na poczontku ma szanse z paladynem na swoim lvlu a z drutem lub sorcem watpliwe to tyle ;p
Palek - bardzo wszechstronna profesja szybko mozna expic od 50 lvla z distem 75~ na d lairach
jego wada to - non stop bolty i to samo co knight skilujesz to wypas nie to scierwo

wiec poruwnujonc kazy ma minusy i plusy i profesje sie dopelniajo idonc na hunta bloker sam nic nie zrobi bez shooterow a shooterzy mieli by ostry wast bez blokera

a i nie zwracajcie uwagi na ortografie na szybko pisalem ;p

Diego'Odin
10-07-2006, 15:42
czy wy kiedykolwiek uzywaliscie ue (nie na ots)?
to wcale nie jest takie megasuperextra uzywa sie tego niezwykle zadko i wcale nie najczesciej na wojnach zwykle do czyszczenia ostatnich pomiesczen na questach np. orc fortres w normalnej walce nie jest to oplacalne (kosztuje 1200many) zastanowcie sie co mowicie

Vezir
10-07-2006, 19:15
czy wy kiedykolwiek uzywaliscie ue (nie na ots)?
to wcale nie jest takie megasuperextra uzywa sie tego niezwykle zadko i wcale nie najczesciej na wojnach zwykle do czyszczenia ostatnich pomiesczen na questach np. orc fortres w normalnej walce nie jest to oplacalne (kosztuje 1200many) zastanowcie sie co mowicie

po 1 tak uzywalem ue w rlu po 2 ue jest spoko wlasnie dlatego co mowisz lassto romki or something na wojnach sie tego nie uzywa bo to smierdzi (bijesz swoich) ale np w pkowaniu w 2 osoby albo samemu przydatne jak niemozecie mu comba walnoc za all hp wienc juz sie tak nie uzalaj a i co ty bys chcial zeby to bylo moze dalej za 800 many ? xDDDDDD i tak dobze jest ;p

Xaaroo
10-07-2006, 21:12
Teraz uhy nie maja juz wymagan mlvl ale za to lvl, niby trudniej bo tak na 11 lvl (wymagania many) mozna bylo juz robic uhy, teraz potrzebny jest lvl 24. Co w tym czasie robic?! Dobry druid czy sorc nie zajda daleko bez dobrego mlvl przy huncie. Teraz do SD potrzebny jest 40lvl+. Teraz dopiero mozna sie zastanowic co lepsze, czy sorc czy druid, druid zanim wbije 40 lv.+ moze byc 100x bogatszy od sorca i wiesz ile moze wtedy kupic SD :P (100 to moze przesada, znaczna przesada) A co ciekawszego jest w graniu Knightem? to jest dopiero monotonne, skille, a dopiero mlvl...nawet wbicie 4 zajmuje spora ilosc czasu dlatego uwazam ze druid jest obcenie najlepsza profką;)

Xaaroo
10-07-2006, 21:14
:evul: Przepraszam jezeli pomylilem temat (niechcacy)

Vil
10-07-2006, 21:29
uwazam ze druid jest obcenie najlepsza profką;)

z paccem tak, bez pacca moze knightowi naskoczyc.

Mati Lasoux
18-07-2006, 23:52
Też gram druidem(Danubia), mi się dobrze gra, 2 dni mam 14 lev i jakies EQ. :p :o

Danoobia ROX:cup:

Mati66
22-07-2006, 21:54
Druid nie jest monotonny
ale cza umieć grać:p

Erger
23-07-2006, 14:56
Nie no...Niektóre posty mnie normalnie załamują...To przecież oczywiste,że jak się nie umie grać to Druid jest monotonny!Każda profesja jest monotonna jak się nie umie grać...
Prawdziwa gra Druidem zaczyna się dopiero po 50-60 lvl'u.Dlatego irytują mnie posty,że ktoś zrobił 20 lvl i wypowiada się że Druid jest monotonny...
Zróbcie 60 lvl i wtedy się wypowiedzcie...

Pozdro.

Va'vato
23-07-2006, 16:13
Lol. Zaczyna sie po 60 bo go wbiłes? Moim zdaniem druidem gra sie dobrze juz na 35lvlu.Po updacie można przynajmniej z visa huntować, a to monotonne nie jest.

Piotrek Marycha
23-07-2006, 23:50
oj dajcie sobie siana z tymi uhami?? a co sorc zadnych run nie moze tworzyc ze jakas kaleka bidula z niego?? jak dla mnie to jak chcesz sie brac za druta to obowiazkowo pacc bo inaczej to sobie uszki mozesz porobic dla innych charow ;//

Vil
24-07-2006, 00:22
obowiazkowo pacc bo inaczej to sobie uszki mozesz porobic dla innych charow ;//

po co robic uhy dla innych charow ?

Diamonic
24-07-2006, 00:43
z paccem tak, bez pacca moze knightowi naskoczyc.

Bob Marley fan? :>

Arma
14-07-2007, 23:18
heh... wypowiem się tyle - druid jest niepełny... mag ma własne użyteczne bojowe czary tylko dla swej klasy... pal też chyba ma... BA! zdaje mi się że nawet knigth ma własne użyteczne walce zaklęcia(mam skleroze więc nie pamiętam...)... a druid nie ma żadnego poza bezużytecznymi truciznami - dlatego jest taki monotonny...
a przecie przyroda dostarcza inspiracji destrukcyjnych !! tornada !! trzęsienia ziemi !! powodzie !! susze i inne !! tyle potęgi jest w naturze !! ale nie - producenci zadecydowali inaczej - ma leczyć i basta !! to jest chore...
owszem można pokonać inne postacie ale gdy poziom i sila ekw ta sama to nie ma rady... druid jest jak miecznik bez nogi - by dobrze działał potrzebuje czyjejś nogi (protezy :P) a i tak powstanie niesmak... analogicznie druid potrzebuje run innych by chciał funkcjonować... ale pozostaje niesmak ze musi na nie kasę wydawać i nie ma bojowego spontana...
należało by dodać 1-2nowe czary przy nast. update... oto moje propozycje
1 - Gniew korzeni
opis - przywołuje ostre korzenie na wskazaną kratkę (są ostre jak szpikulce) - jest to czar podobny do field z opóźnieniem... można się schować za węgłem i rzucać pod nogi przeciwnikom (ma pewne opóźnienie pozwalające trafiać innych w ruchu...) doliczyć do tego że to spontan o średnim zużyciu many wysokim levelu nauczenia i kosztach w gp oraz dobre obrażenia (fizyczne) to otrzymamy ciekawy czar...
2 - Spopielenie
czar spontan... nieco droższy w manie od gniewu korzeni choć jest on natychmiastowy - dość średnie obrażenia + możliwość podpalenia osobnika czyni ten czar atrakcyjnym.. ale uwaga - istnieje ryzyko ze się sami podpalimy !! (podpalenie tym czarem nie da się usunąć... działa przez pewien czas więc może być groźnie)
3 - PACC - Grom z jasnego nieba
spontan o dużym zużyciu many - wali z pewnym opóźnieniem we wskazane miejsce piorun - całkiem spore pole rażenia choć im dalej tym dmg mniejsze... postacie w centrum - trupy ^^

(to tylko przykłady - mam zbyt wybujałą wyobraźnię...)

Raditz Saiya-jin
14-07-2007, 23:36
po co robic uhy dla innych charow ?

zeby mieć je za prawie darmo

dartra111
14-07-2007, 23:37
2@up:
Ty z druida chcesz maszynke do zabijania zrobic?!

Mogli by jakies runki specjalnie dra druida zrobic, cos jak uh ale tylko druidzi mogli by tego używac, i żeby było od uh o 1,0 lepsze wtedy na hunty będą chcieli z druidem chodzic bo ma te runki i sio itp. ...:P i produkcja tego by prdukcja tego by wynosila tyle co sd :] ale tylko druidzi mogli by na kims to używac, i na sobie :].

Jak wymieniłes u góry ta ziemia to powodzie lawa itp. czemu by nie? ale po co to do ofensywy urzywac? :] jak juz druid jest defensywny to idzmy ta strona...

Na przykład bariere co odpędza potworki bliżej od ciebie niż6x6 tych kratek w tibi.

Albo żeby mógł robic taką jakby osłone która go ochrania i ekipe w razie niebezpieczenstwa na 30 sekund, ale zabierało by to strasznie dużo many... można se przez ten czas mane podladowac etc. chodzi mi o mur obronny z ziemi :].

Albo jakies doladowania dla knighta np: mana shielda, za uderzenia traci druid mane a nie knight życie (choc to troche glupie...)

Mam mase innych pomysłów ale nei chce mi sie pisac...

Mi to pasuje że druid jest defensywny ale niech go w tę strone ulepszą po co ofensywa?? skoro jest dobra defensywa :]