PDA

Pokaż pełną wersje : Jak zrobić masę?

Gezund
10-07-2005, 11:11
Mam problem, wiem że to nie ma nic wspólnego z tibią, ale... w końcu to OWION ;)
Podajcie diety, sposoby itp. na zwiększenie masy.
Chciałbym przytyć kilka kilo, niestety mam taką przemianę materi że szkoda gadać.
Tylko nie mówcie żebym więcej jadł bo jem naprawde DUŻO.

Marcin of shadow
10-07-2005, 11:18
Jezeli chcesz nabrac miesni to radze kupic bialko (mozna chyba nawet w apptece kupic) i na silownie szybko ci miesnie urosna... A jezeli chodzi o brzuszek to moze... nie wiem duzo jedz :D:D:D

spider-bialystok
10-07-2005, 11:23
Jesli chcesz szybko przybrac na wadze jedz duzo weglowodanow... Slodycze, paczki itd.

Lord kasztanowiec
10-07-2005, 11:33
zrób tak jak moja bacie powiada JEDŻ Fafoły (słodycze czyli węglowodany)
=]

sam ma troszeksze zaduzo tej masy

Gobol
10-07-2005, 11:49
Jesli chcesz szybko przybrac na wadze jedz duzo weglowodanow... Slodycze, paczki itd.
Dupa jasio !!! Jak ktos jest chudy to slodycze, pączki itp. nic mu nie pomoga :baby: Wal stary na silownie to lepiej na tym wyjdziesz :cup:

Magikk
10-07-2005, 12:00
Ja CI mowie tak : idz pocwicsz na silowni 3 miesiace na sucho nastepnie kup sobie kreatyne+glutamine+serwatke bialkowa , i zrob sobie plan cwiczen na mase czyli wieksze ciezary a mnie serii potem zobaczysz jak ci bedzie sie udawac a wydaje m isie ze przybierzesz sporo :) tylko trzeba miec wytrwalosc

Nightwalker
10-07-2005, 12:02
www.kulturystyka.pl

Oxygane
10-07-2005, 12:15
Jest masa stron o tej tematyce w necie, wystarczy tylko poszukac. Ja od siebie moge Ci powiedziec, zebys jadl duzo bialka, to wlasnie z niego powstaja nowe miesnie. Nie musisz kupowac zadnych syfow w aptece, bierzesz 0,5 litra mleka, wsypujesz tam szklanke musli, jakies banany itp. wszystko mieszasz w mikserze, tak ze wychodzi Ci calkiem smaczny napoj. Tylko wypij go jak najszybciej :D potem platki zaczna peczniec i zrobi sie tego kilka razy wiecej :D

Yoh Asakura
10-07-2005, 12:36
Chcesz przytyć ?Jedz tłuszcze,duuuużo tłustego,nie wychodź z domu,siedz przed kompem/leż na łóżku i się obżeraj :).Prosty sposób ;)

Shanhaevel
10-07-2005, 13:00
Obrabuj Mc Donalds. :P

Mam świetną dietę! Nazywa się "Jedz połowę więcej".

@Afinor
Dobra, zapomniałem coś dodać:

Na przytycie ponoć pomaga dieta z ziemniaków i bitej śmietany (nie razem). Wiesz, desery, lody itp. Trzeba spożywać dużo potraw z węglowodanami czyli np. makaron. I jak też podają można poczytać serwisy o kulturystyce...

Repos
10-07-2005, 13:18
Ja proponowalbym tak:
Jedz duzo bialka(nie zryj slodyczy bo tylko ci opona na brzuchu urosnie), np. kurczak, ryz, kasza, do tego odzywki bialkowe. To da ci troche masy. Nastepnie zapisz sie na slownie(njlepiej 3x w tygodniu), kup HMB, kreatyne, proszek serwatkowy mozesz tez dokupic BCAA ale to niekoniecznie (kreatyne pij z skiem winogronowym, lub zaopatzr sie w dekstroze(dzieki temu kreatyna zostaje wpompowana do miesni), pij to na pusty zoladek koniecznie, hmb i p serwatkowy je sie roznie, zalezy jaka to odmiana.

Co do treningu to se poczytaj na stronach o kulturystyce(o odrzywianiu tez se doczytaj bo mi sie nie chce pisac)

Aha i bardzo wazne: powies na łóżkiem zdjecie Pudzianowskiego- to pomaga ;)

Gezund
10-07-2005, 14:19
Thx wszystkim za rady.
Może uda mi się ułożyć własną dietę...
Szkoda tylko że na siłownie nie chce mi się chodzić :(

Afinor
10-07-2005, 14:36
Ja proponowalbym tak:
Jedz duzo bialka(nie zryj slodyczy bo tylko ci opona na brzuchu urosnie), np. kurczak, ryz, kasza, do tego odzywki bialkowe. To da ci troche masy. Nastepnie zapisz sie na slownie(njlepiej 3x w tygodniu), kup HMB, kreatyne, proszek serwatkowy mozesz tez dokupic BCAA ale to niekoniecznie (kreatyne pij z skiem winogronowym, lub zaopatzr sie w dekstroze(dzieki temu kreatyna zostaje wpompowana do miesni), pij to na pusty zoladek koniecznie, hmb i p serwatkowy je sie roznie, zalezy jaka to odmiana.

Co do treningu to se poczytaj na stronach o kulturystyce(o odrzywianiu tez se doczytaj bo mi sie nie chce pisac)

Aha i bardzo wazne: powies na łóżkiem zdjecie Pudzianowskiego- to pomaga ;)

Lepiej pij soczek z czarnej porzeczki. A najlepiej to idz na jakas strone gdzie wypowiedza sie profesjonalisci. Polecam jak juz ktos powiedzial wczesniej www.kulturystyka.pl

@Shan
To ani nie bylo smieszne ani nic nie wnoszace do tematu.