zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Czy Waszym zdaniem knight to najpotęzniejsza profesja?

Stron : 1 2 3 [4]

Zamor1
02-02-2007, 22:31
Nie patrzcie tylko na hity zadawane przez knighta a inna profesje...

Knight tak szybko przynajmniej nie padnie ;d

Nie uwazam knighta za najpotezniejsza profesje, ale nie jest taka zla, da sie grac.

Phenamin
02-02-2007, 23:35
Dla mnie knight jest najlepszą profką
ale jak potrenisz palkiem na start do 75-80 to potem już możesz wszystko cisnąc ;]

P0nury
03-02-2007, 02:34
Taa. A jak knightem potrenisz na start do 90/90, to też można wszystko cisnąć. No, prawie. Kiedy ludzie sobie uświadomią, że trening paladynem się nie opłaca?

A na przekór opinii tak wielkiej rzeszy ludzi (yyy... ile to osób wypowiada się przeciw knightom? 6?), wróciłem sobie do starego knighta. Zobaczymy, co idzie z niego wycisnąć.

Andrealfus
03-02-2007, 04:17
@up

Knight na wysokim lvl jak sie umi grac jest nie do zabicia. No i wreszcie ktos porzadny wypowiedzial sie na temat knighta
bo jest duza roznica "ze sprawdzi co mozna z niego wycisnac" a "widzialem jak knight sie meczyl"

Masz racje trening palkiem sie nie oplaca. Ja mam palka na 42lvl na koncie to "skillowalem" nim na 8 - 9lvl z kamykami na goblinach do 40 dista potem tylko exp exp i exp i mam obecnie 70+ dista, to chyba nie tak zle

Edier Master
03-02-2007, 09:52
OMG :/ Przez takich jak Ty, psuje się nasza opinia*...
Ale dzięki UH`om [Druidom] walczy Ci się dużo lepiej... Gdyby nie HMM`y [też Druid] to byś nie mógł pokonac Stalkera SOLO...
Pozdro,
Zizu :)

*Opinia 13-latków...

Stalkera mozna zabic z exori a wszystkie runy kupic wsklepie po niewiele nizszych cenach swiat bez sorcow i drutow by sie nie zawalil..

dinrakit
03-02-2007, 10:00
@up
Tak samo jak bez knightow by sie nie zawalił. Poza PoI questem nie ma niczego co sprawialoby sorcom trudnosc na wyzszych poziomach. A PoI quest akurat dla sorcow jest niezbyt oplacalny bo dostaje sie tylko 2 bronie do walki wrecz i 1 dystansowa czyli nic dla magów.

Andrealfus
03-02-2007, 10:11
Zapraszam tutaj:
http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=1280141
Wypowiada sie wielu 100+ lvl graczy i ponad 90% z nich uwaza ze knight to najslabsza profesja. Jesli oni tak uwaza to znaczy ze tak jest, w koncu 100+ lvle znaja sie na tibii duzo lepiej od ludzi wypowiadajacych sie na forum tibia.pl

Niewiem ja doszedlem knightem do 72lvl i gralo mi sie dobrze ale 72lvl a 100+ to jest duza roznica miedzy expem na lvl. Ale jak podejrzewam cos w tym musi byc pewnie jak potrzeba juz tak duzo expa np lvl ze 100 na 101 lvl gdy potrzeba cos ok. 485k expa to musi byc problem jak knight meczy to caly dzien a sorc/drut na tym poziomi wyciagnie to w pare h no cuz Life is brutal

@ moze i sie znaja ale np. ja po 4 latach gry mniej wiecej wiem jak sie w to gra ale jak mowilem do 100lvl nie doszedlem poniewaz stosunkowo malo gram kilka h w tygodniu

@down

100% popieram z tego co wynika jak ludzi pytam to do 100 - 105lvl gralo sie fajnie a potem mowia ze zbyt wolno sie expi

dinrakit
03-02-2007, 10:16
No wiec kngiht do 100 lvla jest jako tako, a pozniej jest juz najgorsza profesja.

Vil
03-02-2007, 11:15
Tak samo jak bez knightow by sie nie zawalił. Poza PoI questem nie ma niczego co sprawialoby sorcom trudnosc na wyzszych poziomach.

Oczywiscie genialnym pomyslem jest wykonywanie kilkadziesiat leveli pozniej tego samego do czego mozna wczesniej uzyc knighta. Ale nie, wazne ze cyferki sie zgadzaja.

dinrakit
03-02-2007, 11:35
Bolączką knighta są z kolei questy z mocno leczącymi się potworami. Knight nawet z najlepszymi skillami nie wykona dwarf hell questa solo mimo wielkiej ilości hp.

Vil
03-02-2007, 11:42
Jesli mnie pamiec nie myli to gdzies niedaleko edron sa questy z mocnymi orcami broniacymi smieci ktorych nikt na 8 levelu nie zamierza uzywac. Co z tego ze knight nie wykona tego questa solo, skoro malo kto go wykonuje wogole, a robienie go na wyzszym levelu zeby dostac jakiegos tam wh to juz kompletny bezsens.

Azerd0
03-02-2007, 12:13
Jeżeli posadzono by 2 dobrych graczy o podobnym/takim samym doświadczeniu i umiejętnosciach gry, jednego przy 100 elite, a drugiego przy 100 master sorcu na 8h, to co byscie nie zrobili sorc zdobędzie więcej expa, ale kto powiedział, że tibia tylko na tym polega.

P0nury
03-02-2007, 12:30
Jeżeli posadzono by 2 dobrych graczy o podobnym/takim samym doświadczeniu i umiejętnosciach gry, jednego przy 100 elite, a drugiego przy 100 master sorcu na 8h, to co byscie nie zrobili sorc zdobędzie więcej expa, ale kto powiedział, że tibia tylko na tym polega.

Co nie znaczy, że każdy master sorc jest doświadczonym graczem i potrafi w pełni wykorzystywać możliwości swojej profesji. Nie mówiąc nic o tym, że wiele zależy też od świata. Nie powiesz, że łatwo expi się na takiej Harmonii, gdzie na warlocki jest zawsze MDW. Wrle zostają wolne na 16h? Ok, to dolicz teraz że chociaż 2 z pozostałych 6 200+ na Harmonii będzie tam chciało codziennie trochę poexpić. A co ma powiedzieć reszta? Samych charów z lvl'em powyżej 100 jest chyba gdzieś 250. Choćbyś był nie wiem jak dobry, to wątpie, że wbijesz się 120MS'owi na dragi. Albo jeszcze lepiej 280ED ;]

Azerd0
03-02-2007, 13:14
Co nie znaczy, że każdy master sorc jest doświadczonym graczem i potrafi w pełni wykorzystywać możliwości swojej profesji. Nie mówiąc nic o tym, że wiele zależy też od świata. Nie powiesz, że łatwo expi się na takiej Harmonii, gdzie na warlocki jest zawsze MDW. Wrle zostają wolne na 16h? Ok, to dolicz teraz że chociaż 2 z pozostałych 6 200+ na Harmonii będzie tam chciało codziennie trochę poexpić. A co ma powiedzieć reszta? Samych charów z lvl'em powyżej 100 jest chyba gdzieś 250. Choćbyś był nie wiem jak dobry, to wątpie, że wbijesz się 120MS'owi na dragi. Albo jeszcze lepiej 280ED ;]

Pozwól, że nieco zmienie treść, twojej wypowiedzi:

Co nie znaczy również, że każdy elite knight jest doświadczonym graczem i potrafi w pełni wykorzystać możliwości swojej profesji. Nie mówiąc nic o tym, że wiele zależy też od świata. Nie powiesz, że łatwo expi się na takiej Harmonii, gdzie na dragonach jest zawsze MDW.

Mógłbym tak zmieniać dalej, ale mi sie niechce ...

P0nury
03-02-2007, 13:40
Pozwól, że nieco zmienie treść, twojej wypowiedzi:

Mógłbym tak zmieniać dalej, ale mi sie niechce ...

Od kiedy MDW jest na dragach? Od kiedy to żółwie są wiecznie zajęte? Od kiedy to nie można puścić knighta chociażby na bocie, żeby expił? Słoneczko, ja nie przeczę, że knight może nie mieć gdzie expić. To wy non-stop twierdzicie, że sorc zawsze i wszędzie wymiata w zdobywaniu lvl'a. Nie powiesz mi chyba, że łatwiej znaleźć spot z wrl'ami/dragami, niż z turtlami.

Azerd0
03-02-2007, 13:50
P0nury, cokolwiek powiem i tak będziesz probowal z knighta zrobic profesje, która jest lepsza w EXPIENIU niż sorc, nie twierdze ze knight to beznadziejna profesja i do niczego sie nie nadaje, bo tak nie jest, ale zrozum człowieku, że jak sorc na normal pvp, gdzie online jest max 600 osob, i dajemy im po te 8h jak już pisałem to sorc wbije więcej expa i nic na to nie poradzisz.

P0nury
03-02-2007, 16:15
P0nury, cokolwiek powiem i tak będziesz probowal z knighta zrobic profesje, która jest lepsza w EXPIENIU niż sorc, nie twierdze ze knight to beznadziejna profesja i do niczego sie nie nadaje, bo tak nie jest, ale zrozum człowieku, że jak sorc na normal pvp, gdzie online jest max 600 osob, i dajemy im po te 8h jak już pisałem to sorc wbije więcej expa i nic na to nie poradzisz.

Jeżeli jest dobry i nie musi akurat czekać na spawn/nie ma wojny or sth to owszem. Ja nie przecze, że sorcem wbija się więcej expa. Sorc ma zajebisty potencjał i gigantyczną przewagę, to fakt, nie ma co zaprzeczać. Ja tylko mówie, że tymi sorcami grają ludzie. Po prostu sorc niekoniecznie równa się pg-er. Pewne osoby starają się udowodnić, że absolutnie niezależnie od sytuacji to profesje magiczne są lepsze. Może w teorii owszem. A jak się ma teoria do praktyki to wszyscy wiemy.

Draggy_Slayer
03-02-2007, 18:46
gremlin im nie wytlumaczysz...
to spoleczenstwo <50 lvl sorcow i druidow jest na to za glupie
dostali wandy i sie ciesza... jak w nastepnym upie dadza cos dla knighta to ci wszyscy master of dizaster sorkowie zaloza nowe konta i beda pisaly eee ms i ed sux knight rox

Azerd0
03-02-2007, 21:56
to spoleczenstwo <50 lvl sorcow i druidow jest na to za glupie
dostali wandy i sie ciesza... jak w nastepnym upie dadza cos dla knighta to ci wszyscy master of dizaster sorkowie zaloza nowe konta i beda pisaly eee ms i ed sux knight rox

Oto wypowiedź godna mistrza (ukłon)...

Może w teorii owszem. A jak się ma teoria do praktyki to wszyscy wiemy.

Pamiętaj, że nie tylko sorc musi borykać sie z problemami, knight tez nie musi być pg.

Pamiętajcie, że Tibia to nie tylko bieganie z kalkulatorem i liczenie kto więcej wbije expa, ale przyjemność z gry, jedni osiagają ja grajac magiem inni knightem a jeszcze inni paladynem. Patrząc pod tym kątem dojedziecie do wniosku, że każda profesja jest równa. Tyle.

P0nury
03-02-2007, 22:13
Pamiętaj, że nie tylko sorc musi borykać sie z problemami, knight tez nie musi być pg.

Mimo wszystko w razie czego łatwiej puścić na bocie knighta np. na żółwiach (nie ukrywajmy, popularna metoda).

Pamiętajcie, że Tibia to nie tylko bieganie z kalkulatorem i liczenie kto więcej wbije expa, ale przyjemność z gry, jedni osiagają ja grajac magiem inni knightem a jeszcze inni paladynem. Patrząc pod tym kątem dojedziecie do wniosku, że każda profesja jest równa. Tyle.

I do tego, jasna cholera, dąże cały czas. Nareszcie ktoś zauważył takie rozwiązanie :]

ninifri
07-02-2007, 11:10
Knight jest najlepszą profesją. Co z tego ze ma srednia ponizej 100 hp z broni skoro nie placi za exp a pozostale profesje płacą?

d4rqu
07-02-2007, 12:21
Dokładnie! Knight jest najlepszą profesją, ponieważ bije za darmo. A to, że na skillach 80 z giant sworda ma średnią w ludzi 15-40hp to już nie jego wina:D

ninifri
07-02-2007, 13:04
100 lvl master sorc ma tylko 645 zycia wiec knight bierze go średnio na 17 ciosów z broni. To stosunkowo mocno jak na hity za darmo.

Fagaro
07-02-2007, 13:17
no patrzcie, wczoraj Vil zbanował jednego trolla a dzisiaj mamy juz kolejnego :)

Marciniek
07-02-2007, 13:29
no patrzcie, wczoraj Vil zbanował jednego trolla a dzisiaj mamy juz kolejnego :)
To jest walka z wiatrakami. Takiemu nie wytłumaczysz a i sam się nie przyzna do błędu, a odpuścić takiemu i broń Boże - przyznać rację, to tak samo, jak kaczorków puścić do władzy.

Piotrek Marycha
07-02-2007, 13:33
Knight jest najlepszą profesją. Co z tego ze ma srednia ponizej 100 hp z broni skoro nie placi za exp a pozostale profesje płacą?

masz 12 knighta i myslisz ze duzo wiesz? kazda profesja placi za exp, "predzej" czy "później", a "póżniej" to knight placi jeszcze wiecej niz sorc

YyyeeyIsBack
07-02-2007, 13:41
Szczerze mówiąc niewiem dlaczego połowa ludzi narzeka na "Kina", grałem każdą profesją, i dosyć fajnie się nim grało, jednak niemam cierpliwości do skillowania, i także nieumiem zarabiać knotem, to mimo to bardzo mi się on podobał. kiedyś bardzo prosto się nim grało w porównaniu do innych profesji, Magiem na 7.4 mieć 40lvl to sztuka (<chlip> bardzo mi brakuje tamtych czasów).

d4rqu
07-02-2007, 14:13
Knight jest super, grajcie nim bo to najlepsza profesja!!!

cite
07-02-2007, 14:18
Nie jest najpotężniejszą profesja. Jednak jest najbardziej "dopracowany", czyli jest tym czym miał być, ścianą.

d4rqu
07-02-2007, 14:27
A powiedz mi w czym knight jest lepszy od pozostałych profesji (poza blokowaniem)? Podaj choć trzy takie punkty.

cite
07-02-2007, 14:33
Jest tańszy od sorca/druida, ma dużo capa, bierze z huntów dużo lootu, dobry knight się nie nudzi, jest potrzebny na huntach, a palek musi się wpychać.

d4rqu
07-02-2007, 14:49
Knight może i zarabia więcej od sorka/druta, ale mniej od hlv palladyna. Capu ma najwięcej, ale to nie problem, bo sorce/druty mogą lootbag zrobić. A co do huntów to najczęściej knight bierze 50% lootu / 50% reszta ekipy. Zauważ, że z blokowania ma 0 expa, a jeszcze strata uhów. Czasami się nie zwróci jak nic nie wypadnie. A po za tym co to za przyjemność blokować potwory? Jakbym wiedział, że będę musiał blokować potwory to bym się nie zdecydował na grę knightem..

karate:]
07-02-2007, 14:59
Knight może i zarabia więcej od sorka/druta

Czyt. może więcej zwastować kasy, czyt. może expić z podobną prędkością.

ninifri
07-02-2007, 15:11
A powiedz mi w czym knight jest lepszy od pozostałych profesji (poza blokowaniem)? Podaj choć trzy takie punkty.
1. Jak sorek jest afk to knight go zabije bez zadnych kosztow.
2. Jak knighta zaatakuje orshabaal to bedzie żył o pare sekund dłużej.
3. Może huncić o 10 minut dłużej bez lootbaga.

cite
07-02-2007, 15:17
Knight może i zarabia więcej od sorka/druta, ale mniej od hlv palladyna.

Nie zgodzę się. Sam powiedziałeś że bierze 50%.

ninifri
07-02-2007, 15:19
Knight bierze 100% loota! A przynajmniej ja tak robię... :baby:

maszter321
07-02-2007, 15:19
kloccie sie dalej ktora profesja ma wieksza srednia hitow ktora expi oplacalniej ktora szybciej ktora sra zielonym a ktora brazowym gownem -.- zamiast tego idzcie poexpic swoimi sorkami albo poczytac ksiazki bo z tego bedzie wiecej pozytku ...

Picasso
07-02-2007, 15:21
@ninifri
To ty chyba huncisz soldy conajwyzej jesli bierzesz loot w calosci dla siebie ;f

ninifri
07-02-2007, 15:25
Huncę demony i jeszcze dodatkowo na nich expie w tym samym czasie. Wale z dwurecznej na full atak. :]

Vil
07-02-2007, 15:25
Jakbym wiedział, że będę musiał blokować potwory to bym się nie zdecydował na grę knightem..

OD kiedy to musisz cokolwiek blokowac ?

cite
07-02-2007, 15:26
kloccie sie dalej ktora profesja ma wieksza srednia hitow ktora expi oplacalniej ktora szybciej ktora sra zielonym a ktora brazowym gownem -.- zamiast tego idzcie poexpic swoimi sorkami albo poczytac ksiazki bo z tego bedzie wiecej pozytku ...

Od tego jest ten dział forum.

d4rqu
07-02-2007, 15:41
OD kiedy to musisz cokolwiek blokowac ?

No to co ma robić knight na huncie? Robić za shotera?:D

cite
07-02-2007, 15:54
Co do demonów to nie wiem... ale jak ja idę z kumplem np na dl to on zgarnia 1/3 expa bronią dwuręczną.

SuperKnight
07-02-2007, 18:51
Knight niejest najlepszą profesją.... Jest dobry :-)))

Vil
07-02-2007, 19:05
No to co ma robić knight na huncie? Robić za shotera?:D

Nie wiem czy masz problem z czytaniem ze zrozumieniem, ale wczesniejszy post dotyczyl "musiec" a nie "blokowac".

Vrith
07-02-2007, 20:33
@ do kogos tam up

Wedlug mnie blokowanie jest 100 razy ciekawsze niz ciskanie w hotkeye runami.
Co to za przyjemnosc nawalania z visa , tylko sie odciski robia na palcach :DMuel Lan

Manfredzik
07-02-2007, 20:38
To ja Wam wyrażę moje zdanie.
Co z tego że Sorc może mieć 70 knighta na powiedzmy, 2 hity z ue?
Sorc many potrzebuje do wszystkiego, zarówno do leczenia,jak i zadawania obrażeń. Sd wiąże się z waste, gdyż knight zdąży się wyuhać. UE też nie za bardzo ma sens, dlatego że np. 60 sorc raz hitnie z UE i koniec many. I co teraz? Zanim zdąży wypić tyle manasów to od knighta dostanie spam z broni dwuręcznej plus exori.. Utamo vita nie da nic, bo sorc musi mieć przecież manę na UE, które jeśli już rzuci, będzie miał do dyspozycji tylko swoje hp(na 60 lvlu nie za wiele)

No, trochę się rozpisałem.
Pozdrawiam

Bass
07-02-2007, 21:23
Sorc many potrzebuje do wszystkiego, zarówno do leczenia,jak i zadawania obrażeń. Sd wiąże się z waste, gdyż knight zdąży się wyuhać. UE też nie za bardzo ma sens, dlatego że np. 60 sorc raz hitnie z UE i koniec many. I co teraz? Zanim zdąży wypić tyle manasów to od knighta dostanie spam z broni dwuręcznej plus exori.. Utamo vita nie da nic, bo sorc musi mieć przecież manę na UE, które jeśli już rzuci, będzie miał do dyspozycji tylko swoje hp(na 60 lvlu nie za wiele)

Pozdrawiam

Myślisz, że knight tak zaspamuje swoją dwuręczną bronią + oczywiście exori, że sorc nie zdąży się wyuhać/uleczyć exurą gran ?

d4rqu
07-02-2007, 21:25

Pozdrawiam

Bredzisz:-) i to porządnie...

BeNcHaKeR
07-02-2007, 21:43

Pozdrawiam

hahahahahahhah sorc knighta 70 na 2 ue LoL chyba że taifun (rotfl:baby: )

albo 200 + sorc z 60 ponad mlvlem

d4rqu
07-02-2007, 21:53
taifun 70lv knighta ściągnie na 1 ue

BeNcHaKeR
07-02-2007, 21:55
@up noobek walnie max 700+ i na tym koniec...

d4rqu
07-02-2007, 21:57
Tyle to on z sd walnie jak mu wejdzie.

P0nury
07-02-2007, 22:16
Pewno, słoneczko. A jak mnie wejdzie, to mam 50 sorca na combo. Tylko co w związku z tym?

BeNcHaKeR
07-02-2007, 22:18
Tyle to on z sd walnie jak mu wejdzie.

obejrzyj sobie filmik jak evil nameck okradł taifuna i jakoś długo go zabić niemugł

d4rqu
07-02-2007, 23:01
Ja proponuję zamknąć ten temat, bo wątpię, żeby ktoś miał jeszcze coś do dodania...

Marciniek
07-02-2007, 23:01
obejrzyj sobie filmik jak evil nameck okradł taifuna i jakoś długo go zabić niemugł

To akurat była wina gracza, nie postaci.