Pokaż pełną wersje : Komentarze do zdjec Tibia in real.
Dr. Omader
13-07-2005, 00:52
Ten temat jest przeznaczony do komentowania prac nadeslanych przez uzytkownikow na konkurs, ktore sa zglaszane w tym temacie. (http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=41931)
Swoje opinie i pytania na temat konkursu umieszczajcie w newsie.
Prosze pamietac o kulturze osobistej i regulaminie forum. Nawet jesli ktos zrobi beznadziejne zdjecie, nie oznacza to ze mozna go zwyzywac i zmieszac z blotem.
MayGyver
14-07-2005, 00:38
moim skromny zdaniem prezentowanie sprzetu reenaktorow (tych co sie w rycerzy bawia) i mowienie co jest co, jest zlym pomyslem
ja bym raczej oczekiwal jakis scenek tibijskich, bo kazdy moze zalozyc helm, kolczuge, wziac miecz do reki i mowic ze ma steel helmet, chain armor i sworda
skad mam wiedziec ze ten koles w helmie garnczkowym to ty a nie jakis rycerz ktoremu zrobiles zdjecie 3 lata temu?
SimonEKO
14-07-2005, 02:08
Może się lekko rozpisze :)... tak sobie spokojnie czytam newsy na tibia.pl ( nigdy nie miałem konta na forum... i założyłem specjalnie dla tego konkursu, lecz często je czytam ). Ooh.. Tutaj konkurs na Premium Account :) Czemu by nie spróbować? Przecież i tak niemam nic do stracenia :) Szybkie założenie konta... i pomysł na zdjęcie... Przecież ja nie mam aparatu !? No ale od czego są koledzy... którzy właśnie spali ^^. Przeszukiwałem swoje zdjęcia... i znalazłem zdjęcie, które mnie rozśmieszało do łez. Mianowicie sytuacje z ogniska. O ile dobrze zrozumiałem mamy przenieść Tibie do naszego realnego życia, czyż nie ? No więc... interpretacja tego zdjęcia brzmi następująco :) Wszyscy wybrali się na spotkanie gildii... gdzieś w okolicach POH. Jak widać... trawa trawa trawa :) Nie zabrakło też GSa na mojej koszuli ^^. Spotkanie przebiegało spokojnie... lecz... lecz... wpadł na nie Ferumbras ( jeśli dobrze pisze ^^ ). Wszyscy koxowali, się mana fluidami... by mieć mane na dobre teksty ^^. Ferumbras szybkim UE... położył całe spotkanie... lecz nie mnie... zdąrzyłem włączyć Mana Shielda... dzięki mojemu Manaskowi ^^ i przeżyłem... lecz zostało mi niewielka ilość... śladowa... ale zawsze :) 15 hp ^^. Nie przejmując się nieżyjącymi kolegami... robiłem Mlvl... w dalszym ciągu ^^ The End :] ( Btw. mam nadzieje, że nie zdyskwalifikujecie mnie za długi opis... jeśli tak to skróce... bo zależy mi na konkursie [ Btw. Nie robie sobie żartów... z konkursu... lubie troche śmiechu i to wszystko ^^ ] ) ( Jestem na głównym planie bo tylko ja przeżyłem... ale na górze widać BloodBrothera z Manasem xD ( Ferumbras zasunął niewidke xD ),a tutaj Zdjątko :
(nie cytujemy zdjec!)
Valoria
Adixenos :)
to zdjatko mnie rozwalilo :D skad w sredniowieczu cos takiego jak puszka? :P a te twoje dzinsy to jakies blue leather legs? :D a na twojej bluzce to raczej dragonn siedzi a nie GS :P
Patryk :P
14-07-2005, 09:34
Eeee ja w tibi mikrofalowki jeszcze nie widzalem a ona stoi na......... tak to chyba lodowka moze po updacie beda takie zeczy :P JOKE
Ogolnie zdjecie fajne.
spider-bialystok
14-07-2005, 10:37
Kilka pomyslow juz mam, ale z wykonaniem wstrzymam sie pare dni zeby zobaczyc na jakim poziomie bedzie konkurencja ;]. Narazie pierwsze fotki nieczego sobie ale mysle, ze zbyt malo orginalne by wygrac.
Arathorn
14-07-2005, 11:25
A ta wieza z piasku to cos konkretnego ma przedstawiac?
:p
Vanhelsen
14-07-2005, 11:45
A ta wieza z piasku to cos konkretnego ma przedstawiac?
:pTo na oko wygląda jak piramdy Ankrahmun ;)
Marek Tibioman
14-07-2005, 12:14
no wlasnie co to jest ta wieza z piasku, jakas dowolna piramida z ankrahmun czy cos konkretnego czy co? P.S. od kiedy piramidy wygladaja jak stozek o podstawie KOŁA 8o ?! dziwne :p ale zdjecie niezle :)
skad mam wiedziec ze ten koles w helmie garnczkowym to ty a nie jakis rycerz ktoremu zrobiles zdjecie 3 lata temu?
Bo na zdjeciu widac z boku mikrofalowke i lodowke, a rycerz, ktoremu sie robi zdjecia stoi np. pod Wawelem... No chyba, że mani zaprosil tego rycerza do domowego zacisza :p JOKE
Szczurusek
14-07-2005, 12:41
z zamieszczonych zdjec godne uwagi jest to z sd'kiem inne mi sie nie podobaja =P ten parcel to juz calkiem =D a koles w helmiku raczej nie wyglada =/ ten helm nie bardzo mi soldiera przypomina a miecz to raczej rapier =P moze wrzuce to jakas fotke =D zobaczymy, zycze powodzenia i lepszych pomyslow =D
Dr. Omader
14-07-2005, 12:44
Ten zamek z piasku nie przypominal piramidy z Ankrahmun, one sa bardziej kanciaste, a autor sie nie wysilil za bardzo przy tym zdjeciu, poza uspaniem gory piasku i umodelowaniu jej.
Jak narazie tylko Krzysztof Knoblauch. zalapal o co na mniejwiecej chodzi.
Wstawienie zdjecia jakiegos czlowieka przebranego za rycerza to nie jest to o co nam chodzi. Gdzie wy tam macie tibie? Zero wysilku.
Ze nie wspomne o kolesiu ktory ma napisane w profilu, ze ma 16 lat, a wstawil zdjecie 30-40 letniego mezczyzny i powiedzial ze to on ;) Dostal 9 punktow ostrzezenia. Wiec moze to bedzie pzrestroga dla innych.
Zdjecie tego parcela mnie pozamiatalo :D
Tylko znaczkow brakuje ;) No i jakby byl stamped to by bylo fajniej, do tego moglby lezec na wielkeij niebieskiej skrzynce pocztowej z tibii... Ach pomysl dobry, ale troche niedopracowany ;)
Szczurusek
14-07-2005, 12:52
Demoniczny zmienil hosting ale fotka nic ciekawego nie przedstawia =/ 2 rycerzykow, czytaj co inni pisza, rycerzyka moze wstawic karzdy, wstaw cos oryginalnego, yyy zapomnialem mozna jedna fotke tylko. No ale inni to przeczytaja i wstawia bardziej urozmaicone fotki no nie ?=D
Saviour of Sula
14-07-2005, 12:55
A mnie dobiło to zdjęcie ze śnieżką ( a rczej kupką śniegu w ręce ) :P Boshe człowieku bardziej dennego zdjęcia w życiu nie widziałem a "za robienie sobie jaj z konkursu - dyskfalifikacja" (cytat z kogośtam kto usunął te zdjęcie :) )
Venderer
14-07-2005, 12:56
@UP
w dodatku widać, że zdjęcie demonicznego przypomina mi jakiś turniej rycerski organizowany dla publiuczności....
Zrestzą nie przypomina to tibii (kolroami, strojami tid.)
Takie jest moje zdanie...
A mi sie wydaje ze ja juz KIEDYS widzialem zdjecie tego SD a w poscie jest napisane ze foto świerze ... (moge sie mylic ale wydaje mi sie ze to nie jego foto :/ )
Tylko znaczkow brakuje ;) No i jakby byl stamped to by bylo fajniej, do tego moglby lezec na wielkeij niebieskiej skrzynce pocztowej z tibii... Ach pomysl dobry, ale troche niedopracowany ;)
Damn't szkoda ze nie mozna edytowac:)
:cup: Witam apropos mojegi zdjecia zanim go skrytykujecie to jest to przeniesienie i proba unaocznienia mojej 38 letniej qmpeli co to jest Tibia i o co w niej chodzi,brak sprzetu spowodowal zmiane axe na hohle do zupy do wyboru byl jeszcze drut do welny nr 9 i noz do obierania cebuli :axeman: co do jednostajnosci zdjec wynikaja pewnie z braku czasu na odpowiednie przygotowania ale fotki i tak sa spoko:)zycze wszystkim powodzenia Hail
nie wiem co to za przyjemność założyć gotowe stroje i pyknąć zdjęcie.
zrobiłem użytkownika na tym forum właśnie z powodu tego konkursu, moja tibia.xx.pl nie posiada takich bajerów oraz wielu innych żeczy które wy macie.
a co do konkursu to szykuje hit, jeżeli sędziowie załapią humor obrazka to mam spore szanse, jeżeli nie to trudno:/ jak narazie konkurencji nie widać, jedyny nakład pracy to zdjątko z parcelem.
0o tragedia... nie wklejajcie wlasnych zdjec z glupkowatym przebraniem... chelmy, mieczyki kupione w sklepie z zabawkami wcale nie przypominaja itemow z tibi, np. czesc przedmiotow mi przypomina mu-online, lub jakis tam inny mmorpg lub fantasy . Poszukajcie w tibi czegos co ją(gre) wyroznia lub jest malo spotykane w innych grach (akurat tego jest niewiele), no ale chocby zrobic zdjecie jakiegos terenu przypominajace dane miejsce w tibi... mam jeden pomysl ale nie wiem czy bedzie mi sie chcialo robic :D
Bardzo spodobały mi się G-Legsy z tych G-Setów xD
Teraz ktoś to może wykorzystać :) Parcel wymiata...
btw.Fajny konkurs z kumplami już mamy kilka pomysłów co zrobić :)
0o tragedia... nie wklejajcie wlasnych zdjec z glupkowatym przebraniem... chelmy, mieczyki kupione w sklepie z zabawkami wcale nie przypominaja itemow z tibi, np. czesc przedmiotow mi przypomina mu-online, lub jakis tam inny mmorpg lub fantasy . Poszukajcie w tibi czegos co ją(gre) wyroznia lub jest malo spotykane w innych grach (akurat tego jest niewiele), no ale chocby zrobic zdjecie jakiegos terenu przypominajace dane miejsce w tibi... mam jeden pomysl ale nie wiem czy bedzie mi sie chcialo robic :D
No coz lepiej jest krytykowac niz samemu cos zrobic ale to zjawisko juz w Polsce normalne ze nie wspomne o Tibi,nie chce tu nikogo bronic ale powtorze ze to pierwsze zdjecia i dlatego wykorzystywane sa takie a nie inne,a co do pomyslow to mamy wiele mozliwosci tylko czasu brak.... :axeman:
Zdjęcie Skormena jest wg mnie zbyt małe, tego napisu wogóle nie moge odczytać
Zdjęcie Skromena jest wg mnie zbyt małe, tego napisu wogóle nie moge odczytać
1 po 1 jestem Skormen a nie Skromen a po
2 To mi Raul skasował posta z większym zdjęciem ^^
No coz lepiej jest krytykowac niz samemu cos zrobic ale to zjawisko juz w Polsce normalne ze nie wspomne o Tibi,nie chce tu nikogo bronic ale powtorze ze to pierwsze zdjecia i dlatego wykorzystywane sa takie a nie inne,a co do pomyslow to mamy wiele mozliwosci tylko czasu brak.... :axeman:
to byl tip, wiekszosc uzytkownikow sie zbyt pospieszyla i walneli pierwsze lepsze zamiast sie dluzej zastanowic, pozniej im przyjdzie cos lepszego do glowy i co? I kupa bo już zmienic wyslanych zdjec nie mozna.
Jak was sie podoba moj zlurowany gs ;d ?
Tibio-gracz
14-07-2005, 14:17
"A mi sie wydaje ze ja juz KIEDYS widzialem zdjecie tego SD a w poscie jest napisane ze foto świerze ... (moge sie mylic ale wydaje mi sie ze to nie jego foto :/ )"
Zdjecie z sdekiem bylo w kometarzach poradnika "HMM 4fun"
Gs za mały troche i postać do klimatu Tibii za bardzo nie pasuje
Co do tego...:
http://colt101.***********/obraz_030.jpg
Moge dac tylko link bo nie umiem zamiescic zdjecia na forum :(
PvP
Ocenzurowane? :D :D
voolygar
14-07-2005, 14:38
yyy szczerze mówiąc spodziewałem się większego udziału , zainteresowania i poświęcenia ze strony graczy . Ale to dopiero początek i niedlugo uczestnicy pokażą na co ich stac!
Dan the Automator
14-07-2005, 14:48
@Master Emmer
Cholera, fajne ;-)
Ogólnie coraz lepsze wam wychodzą te prace :-P
Gromnjir
14-07-2005, 14:48
ale dlaczego na tym parcelu jest napisa "Thoria?" :P ? Poza tym to narazie najoryginalniejszy i najlepszy pomysł. (IMO). Fajnie by było przedstawic scenke z jakiegos questa (o ile sie da - ale czy to by nie byl quest spoiling? ;d)
I tak moj palek z dragiem wymiataja :P to co sie sprzeczacie :)
yyy szczerze mówiąc spodziewałem się większego udziału , zainteresowania i poświęcenia ze strony graczy . Ale to dopiero początek i niedlugo uczestnicy pokażą na co ich stac!
Wydaje mi się, że im bliżej będzie końca, tym lepsze prace będą się pojawiać...
Jest jeszcze dużo czasu...
bael hael
14-07-2005, 14:53
Na zdjeciu Master Emmer-a widac majtki gs-a. Ten skull staf jest fajny.
Master Emmer
14-07-2005, 15:01
Na zdjeciu Master Emmer-a widac majtki gs-a. Ten skull staf jest fajny.
Kostium byl torche zamaly ehh : P : P A zreszta kostium spidermana eh nie mielismy innego pomysłu ;];]
Saviour of Sula
14-07-2005, 15:24
A ja żałuje że nie można zrobić fotomontażu w którym nie ma autora zdjęcia (mnie) bo jestem bardzo niefotogeniczny a chcaiłbym się wykazać (już coś wymyślilem i postaram się to wykombinować :P)
Jak dotąd najbardziej mi się podoba zdjęcie Master Emmera. :)
1 po 1 jestem Skormen a nie Skromen a po
2 To mi Raul skasował posta z większym zdjęciem ^^
Tamto było zdecydowanie za duże. Chyba na telewizorze plazmowym bym dopiero całe zdjęcie zobaczył. Ściągnij sobie IrfanView i zmniejsz rozmiar o 50%.
Master Emmer - to zdjęcie jest fajofe - sql staf ladny wyszeld, ale ta zbroja taka niemrawa- ale i tak najlepsza praca
ale dlaczego na tym parcelu jest napisa "Thoria?" :P ? Poza tym to narazie najoryginalniejszy i najlepszy pomysł. (IMO). Fajnie by było przedstawic scenke z jakiegos questa (o ile sie da - ale czy to by nie byl quest spoiling? ;d) A Thoria jest, bo chcialem to troche urozmaicic. Moglem sie wstrzymac troche z tym pomyslem jeszcze:).
JEszczy pytanie... Czy na tych zdjęciach musi być człowiek czy może być sam obiekt na jakims tle?
voolygar
14-07-2005, 16:44
Wydaje mi się, że im bliżej będzie końca, tym lepsze prace będą się pojawiać...
Jest jeszcze dużo czasu...
Tak bedzie . Tyle ,że takie zdjecia z walk rycerzy itp (np. ci w "golden setach" ktorzy mi wygladaja na wojowników egipskich ) mozna ściągnąc z każdej strony klanow rycerskich , przed chwilą kumpel mi pokazal około 50 prawie , że identycznych zdjęc które ma z jakiejś stronki.
patrix007
14-07-2005, 17:00
z kolega juz mamy swietnego pomysla :D :cup: no ale na trzeba troche czasu
@Juletur
ty chyba nie rozumiesz o co w tym konkursie chodzi..... ;)
Szczurusek
14-07-2005, 17:55
hahahhahahahahahhahaaaaaaaa koles przebrany za spidermana udajacy gs'a to moj typ na zwyciezce =D zajefakenfajne zdjecie =D i ten koles pk hunter tez fajne =P ale ten gs wymiata =D Marvel comics haha =D aha no i ten typ co deda zalapal przed telewizorem =D za duzo wina a nie Dragon Lorda =P widac winko w tle na kominku =D tak tak przyjrzalem sie ! a Adamka ja skads znam, zdaje sie ze wmv filmik o Adamku widzialem, ale to nie too czym mialem pisac, ten spider man i Adamek rox !
DaniaStone
14-07-2005, 18:02
I tak kolegów mumia jest najlepsza :D.
Tellepizza
14-07-2005, 18:16
I tak kolegów mumia jest najlepsza :D.
Mało wyraźna. Szczerze mówiąc to dopiero po Twoim poście zobaczyłam, że to mumia :p Moim zdaniem, najlepszy jest Sfrustrowany Mąż :D Nie mogę, mamy tu prawdziwe odzwierciedlenie Tibii w rzeczywistości, chyba pierwsze takie zdjęcie :cup: Może sama zdecyduję się wystartować w konkursie ;)
Życze wszystkim powodzenia :)
Marek Tibioman
14-07-2005, 18:17
wymiata ten parcel, SD-ek i spiderman zdecydowannie. A i nie wiem co to ma byc to zdjecie pilki?! koles CHYBA nie zczaiłes tematu ;) A tak pozatym to ja mam nike T90 Swift :p
Master Emmer
14-07-2005, 18:56
mi sie ten maz podoba,zreszta na angielskim konkursie (po angielsku) jakos nie ma ani jednego posta : P
ja tez mam pytanko, czy na screenie moze wystepowac wiecej niz 2 osoby???
oczywiscie wrazie wygranej nagroda idzie tylko do dwojki ale czy mogą występować inni ludzie??
Szkoda ze nikt niegada o mojej pracy :(
Szczurusek
14-07-2005, 19:29
Ten koles atak pajakow na podworku Adamsow to juz przegiecie. Siostry Justynianki czekaja 8o Naprawde nie wypada takich transparetow smiesznych wywieszac. :evul:
Ja to mam z tego polewke ! Hahaha :D:D:D:D:D:D
Może coś tam zrobie ... :D
sceptile
14-07-2005, 20:25
Nie dawajcie zwykłych zdjęć ryczerzy, tylko coś związanego z tibią! i nie róbcie tak dużo edytowania, tylko n.p. nicki i text
Tibio-gracz
14-07-2005, 21:01
Sabolek, ten facet to chyba nie ty :D
zimne_piwo
14-07-2005, 21:09
ludzie weźcie nie róbcie sobie obciachu...dajecie zdjęcia ze zjazdów rycerzy...takie zdjęcie może dać każdy kto był np: na Grunwaldzie....i kto Wam powie, że to Wy, a nie ktoś inny? ... wystarczy wejść: www.google.pl naciasnac grafika, wpisać rycerz lub knight (itp) i już masz fotkę....
p.s przepraszam administracje forum, jeżeli mój post przyczyni się do wzrostu ilości zdjęc rycerze w konkursie (choć mam nadzieję, że będzie odwrotnie ) ... Powodzenia @all GL & GF
Gniew Mroku
14-07-2005, 21:10
@sceptile: Spójrzmy prawdzie w oczy, niech wstawiają zdjęcia rycerzy, nawet nie swoje. I tak nie wygrają więc co za różnica, a przynajmniej konkurencja mniejsza. xD
Co do edytowania, nie robić nawet nicka jak nie ma po co. Uważam, że dobrym pomysłem byłoby załączenie w poscie ze zdjęciem/w tym temacie identycznej scenki jako ss z tibii.
Chodzi o coś mniej-więcej takiego: http://www.matkus.neostrada.pl/tibiapl/strona/monsters/wildwarrior.gif :P
@Tibio-gracz:edytuj posty.
btw, coś naprawde kiepsko z naszą tibią.pl. Matkus musi u siebie obrazki hostować. Miejmy nadzieje że strona nie padnie :(
jak narazie najlepsza praca to pawlosa II.
widać nakład pracy i szczegóły, gratz bohów :D
no i jesli nie pojawi sie lepsza praca to gratz 2 miejsca bo 1 oczywiscie zdobede ja :D
Tibio-gracz
14-07-2005, 21:30
Ten koles od Sabolka przypomina mi mojego sasiada :D
Angel of Death
14-07-2005, 21:36
Pawlos II : Nice zdjęcie !! Według mnie narazie najlepsze =) Widać zaangażowanie, te itemki na ziemi i wogóle zajefajne :)
Sprytny zbychu
14-07-2005, 21:49
Mi podoba się zdjęcie nadesłane przez lolo. Bardzo fajnie zrobiona grafika :)
Według mnie wsyztskie nie rycerskie zdjecia sa swietne.
Ciekawe jakie oceny ja dostane :P
MayGyver
14-07-2005, 22:54
no wiec
postanowilem ze bede sprawdzal zdjecia z walk rycerskich
jesli okaze sie iz zdjecie takie zostalo sciagniete z netu a koles mowi ze to on, ban na miesiac
juz 2 kolesi dostalo bana za to ze pokazali zdjecie z walk na ktorych ja bylem osobiscie
a jesli jeszcze raz jakis 16-latek pokaze zdjecie 50 letniego mezczyzny i powie ze to on - ban bezterminowy
btw. bohy wymiataja
to jest przyklad jakich zdjec chcielibysmy miec najwiecej
gdyby jeszcze jakas zabawna sytuacja byla przedstawiona
@down
skoro tak bardzo chcesz zeby skomentowac twoje zdjecie to prosze bardzo
kiepskie a naweet bardzo kiepskie
10 min pracy z photoshopem - nic ciekawego
wg mnie lepszy jest giant spiderman
Podoba mi się zdjęcia Pawlosa II bardzo fajny pomysł ale wykonanie troche dziwne stroje są fajne ale ta maska na oczach dziwnie wygląda :)
P.S. Komentujcie moje foto B)
P.S. Komentujcie moje foto
LOLO twoim wielkim plusem jest staranne wykonanie
good job
+ dla ciebie
ziemniak1600
15-07-2005, 07:18
Ja uważam, że zdjęcia Tibia in real powinny przedstawiac ludzi(żywych) a nie jakieś posągi z muzeum....tak mi się przynajmniej wydaje...a jak ktoś zrobi zdjęcie wojny rycerzy (co jakiś czas w Polsce odbywają się pokazy"wojen")
i podpisze to jako "walka AB przeciwko Kazo" to to chyba koleś zabardzo się niewysilił....TROSZKĘ WIĘCEJ WYOBRAZNI PANOWIE(I PANIE:))
PS.Niemyślcie że ja niewezmę udziału w konkursie mam duuuużo fajnych pomysłów (wszystkie oryginalne) i któryś napewno wykorzystam :cup:
Lord Dreathan
15-07-2005, 07:58
Mi się najbardziej podobała ta fotka LOLA i Micura, która przedstawia walkę ze smokiem ;)
Maxi skywarien
15-07-2005, 08:31
Najbardziej mi sie podoba fotka Hiey mogla by byc wieksza :) lolo i micura tez nie jest zla zaje....... respect plax dla nich
według mnie ten pomysł jest fajny wiele zdjec jest zabawnych :D zamierzam sam wziaść udzial w konkursie i zrobić coś śmiesznego aby nudno nie było Dzisiaj tak krótko bo musze uhy robić CYA in TIBIA
TheNatoorat
15-07-2005, 09:48
Hmm... coś mi się zdaje, że jeszcze wczoraj przed pracą Carmage były same skasowane posty albo jakieś (wybaczcie ostrą ocenę) zdjęcia z krzywo wklejonymi grafikami z Tibia.spr.
Ktoś tu chyba edytuje posty, a pretekstem do tego jest zwykle "nagłe" zapomnienie wpisania nicku postaci...
Jeżeli nie, to przepraszam.
Nie powiem jeszcze, która praca mi się najbardziej podoba, wyjawię wam zaś, co mi się NIE podoba.
a) Zdjęcia z walk rycerskich
b) Dwóch gości stojących w ogródku/lasku w wojowniczych pozach i doklejony do nich ekwipunek
c) Dodawanie czegoś do zdjęć sprzed "paru lat" - szukacie zdjęcia, które pasuje do przeróbki i "siu!" - walicie to, co wydaje wam się sensowne.
Niee, tu chodzi o pożyczenie cyfrówki od kolegi, przemyślenie całej sprawy.
Miałem nie mówić, co mi się podobało?
Powiem więcej: Parcel rządzi. :)
@down: Nie, że nie było żadnych prac, tylko były inne.
Źle mnie zrozumiałeś. :)
@Up
Wyczwam jakies aluzje do mojej pracy :> Co do tego ze przed praca Carmage nie bylo zadnych prac to chyba ci sie cos pomylilo ;)
Mi sie pdoba praca Lukassha200 widac ze sie napracował nad tym GSem
PS : Co sadzicie o moim berserku???
Sorry ale nie obrazaj inych tym bardziej modków. Jak uwazasz ze roimy z siebie durniów lub cos takiego (nie wiem co było w ostatnim poscie) to sam zrub jakies zdjecie gdzie nie bedziesz tak wygladał. Bo tu chodzi o zabawe i pomysły. A to ze Tibia.pl zrobiła kokurs to ich dobra wola i zabawa dla inych a nagrody według mnie fajne
Pawlos II
15-07-2005, 10:43
Według mnie praca Lolo też zasługuje na pozytywne komentarze. Praca dobrze wykonana i bardzo mi sie podoba. :D
Dwimenor
15-07-2005, 10:48
@haos
Wykonać dobrą prace to jest parę dni roboty. Teraz zgłaszają się ci, którzy robią na szybkiego. Ci z wyższymi lv zrobią lepsze prace(mam nadzieję) i dodadzą za parę dni.
Zresztą skąd możesz wiedzieć, czy to są główne postaci? Wystarczy dać status hidden swojemu uhmakerowi, zgłosić go i jest się anonimowym.
Btw
"Powiedz jakiemus bractwu rycerskiemu ze sa idiotami i modl sie zeby szpital byl blisko."
Tak więc:
Do pracy ludzie
Dzieki Pawłos za poparcie :D Wreszi ktos mnie zauwazył :P
@Dwimenor: Ja bym radził usuac tom wiadomosc Haosa bo za kazdym razem kiedy na nia patrze zygac mi sie chce po 2 ja musiałem dac szybko bo wyjezdzam jutro :( i wracam dopiero na dzien zakonczenia skladania zgłoszen. Wprawdzie ktos powie sa kafeiki ale w kafece co sie zrobi odpowiedz nic :D
a mojej pracy jeszcze nikt nie zauważył .... :p
dobra nie bede wam wypominał ale mozecie cos napisac czy dobra czy nie
Gniew Mroku
15-07-2005, 11:34
a mojej pracy jeszcze nikt nie zauważył .... :p
dobra nie bede wam wypominał ale mozecie cos napisac czy dobra czy nie
Bo sęk w tym że nie można się do niej przyczepić, ale też nikomu nie imponuje bo każdy może postawić 2 figurki i jakieś obrazki. Raczej wątpie byś wygrał, ale też nie zostaniesz zmieszany z błotem.
@PreKwu$: Tu HTML nie działa. Zedytuj(lub jakiś mod jak szybki) do formy [ img ] ścieżka [ /img ] bez spacji, spacje po to by mi nie zamienił w obrazek
El Dziąsło
15-07-2005, 11:38
Jak na razie nie ma jakieś dużej rywalizacji , ale jeśli maiłbym oceniać, to rzeczywiście praca uż.LOLO robi bardzo dobre wrażenie.Proste , ale stylowe :) (i pomysłowe).
Praca Hiey'a (ta z tymi klockami) też nie jest , proponowałbym trochę powiększyć tylko to zdjęcie, zeby nie trzeba było się domyślać co tam jest :P
@MCGayver (czy jak sie on tam nazywa , trudny ma nick ;) ), odnośnie pracy LOLO
Chłopie, naprawde, jak taki kozak z ciebie ,to zrób coś lepszego SAM , i umieść to chociaż w dziale fake'i .A nie że nawet nie doceniasz cudzej pracy i mówisz "10 MIN w PHOTOSHOPIE i tak wygląda do bani".Może ktoś nie jest aż tak profesjonamym grafikiem jak TY , może ktoś nie skonczył wydziału informatyki ze specjalnością grafik na Harvardzie , jak TY , może ktoś po prostu lubi zdjęcia proste i pomysłowe, a nie żeby to było jakieś pełne 4D i stereo, jak TY to pewnie robisz , panie "10 min.w photoshopie" :PPP
Zmień trochę swój styl oceniania innych , bo na takim to w życiu daleko nie zajedziesz.Aha i jeszce jedno - zwisa mi czy za tą odp.dostanę jakieś ostrzeżenie czy kij wie co , ale to bedzie świadczyło tylko o tym że tym bardzaiej nie szanujesz zdania INNYCH.
Ja bym za to chcaił by sie ktos do mojego berserka przyczepił bo chce cos wiedziec o moim zdjeciontku :baby:
PS:Ale fajnie juz 3 post ktury trafia jako pierwszy na strone ale mam szczescie :P
[QUOTE=Gniew Mroku]Bo sęk w tym że nie można się do niej przyczepić, ale też nikomu nie imponuje bo każdy może postawić 2 figurki i jakieś obrazki. Raczej wątpie byś wygrał, ale też nie zostaniesz zmieszany z błotem.
tylko ze te 2 figurki trzeba miec ;] i sek w tym ze takich poprostu w Polsce niema (te co ja mam sa z Dominikany) i nie mysl ze tak prosto jest zrobic taki obrazek jak ja ;]
Zdecydowanie Pawlos II jak do tej pory wymiata :D Te BoHy...
Mi jak narazie najbardziej podoba sie ten gs-spiderman lol:P pawlos'a tez ;)
Gate lord
15-07-2005, 12:25
Ja bym głosował na Exori flamke i na Hunter VS vamp, a oni ie bija na trawie, noto co?? jakos vampana trave lurnąć można...
Mam pytani do Modków, czy mozna dawac zdięcia na których toczy sie bitwa RPG( ale nie pomiędzy ludzmi który ludki przesuwaja tylko są ustawione i tyle)
Sorry, ale nie zauważyłem, że ono było w bmp, teraz zmieniłem na jpg i już widać całe^^
No to komentujcie!
lukash2000
15-07-2005, 13:51
Mi sie pdoba praca Lukassha200 widac ze sie napracował nad tym GSem
Nad tym GSem sie troche narobilem, to fakt ... ale nie wierze zebym wygral ... juz sa prace z lepszymi pomyslami od mojego a to dopiero poczatek ;)
[quote]Ja bym głosował na Exori flamke[quote\]
zdjecie kernfalta nie bedzie brane pod uwage, bo szczerze watpie ze on to zrobil (w sensie ze to on jest przedstawiony za zdjeciu), zreszta sam sie przyznal nic nie dopisujac ;)
----
p.s kiedy sie konczy konkurs? bo jakos sie nie dopatrzylem xP
@up.....
Jak widzicie jest o co walczyć! Na wasze zdjęcia czekamy do 31 lipca 2005 roku.
yokoluos
15-07-2005, 15:18
Co myślicie o mojej pracy??
Może mało grafiki ale zdjecie bardzo ładne było wykonane podczas Prezentacji "Wisłoczanów" :] Komentujcie...
zimne_piwo
15-07-2005, 15:25
po pierwsze skąd mamy wiedzieć, że to Ty?
po drugie takie zdjęcie może każdy wkleić bo tysiące osób robiło zdjęcia na różnych zjazdach rycerskich...
już o tym pisano kilka razy w poprzednich postach ...
Adamek-Polacek
15-07-2005, 15:25
A mnie sie bardzo spodobalo foto od "Pan Bielenia" - "You see a dobre ruskie wino. It weigghs 1.0oz." 8o doslownie ciagle sie leje z tego zdjecia jak widze je bardzo fajnie zrobione :D
@yokoluos :
Za duzo o nim nie moge napisac
Minus Za to ze to sa walki rycerskie
Minus Nie wiadmo czy to jest twoje prawdziwe zdjecie
Minus Za duzo tu takich juz
@Lolo :
Nie wiem co jest z lycosem ale twego zdjecia nie widac moze prubowałes podminic nie wnikam zostawie to adminom chba ze to przekroczony transwer nie wiem bo nie uzywam Lycosa
@Kernfalt :
Tobie nie polecam republiki razsie odtworzy zdjcie i trzeba czekac godzine bo limit przekroczony
yokoluos
15-07-2005, 15:40
Thnx za skomentowanie.. tak jak napisałem już :] zdjęcie zostało wykonane przezemnie na takiej prezentacji dawnego grodu "Wisłoczanie":] który istnial w mojej okolicy..
Master Emmer
15-07-2005, 15:40
@yokoluos
Na twoim zdjenciu pisze Kachero a nie Cachero : P
Jeśli dobrze zauważyłem to osoba z nickiem adrianek_12 podmieniła dwukrotnie zdjęcie...
yokoluos
15-07-2005, 16:31
:D @yokoluos
Na twoim zdjenciu pisze Kachero a nie Cachero : P
Upssssssss . Trudno :] nie wolno podmieniać :] A może to niechodziło o Cachero tylko o Kachero :] :P
I,tak,60+%,ludzi,wejdzie,na,google,i,wpisze:"walki,rycerskie",itp.'ech...lepiej,byłoby,zrobić,konkurs,na,najcie kawszy,screen,zrobiony,w,tibi,ale,konkurs,opantent owany,przez,tibia.org.pl...
@up
Co to znaczy te "najt"?
@topic
Krenfalt, wątpie że to ty, 14-latek niema takich mięśni, no chyba że regularnie bierzesz sterydy z dużą ilością białka i ćwiczysz non-stop, wątpie w to.
Krzysztof Knoblauch.
15-07-2005, 17:41
Co do IRL to wpadlem na tym pomysl w zeszlym roku z kumplem. po prostu z nudów.
oto link do poupadłego tematu:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=9881
a tego SD zrobilem tydzien przed konkursem. Zbieg okoliczności nie? :D
MayGyver
15-07-2005, 17:47
@el dziaslo
czy ty w ogole wiesz co piszesz?
LOLO chcial aby ocenic jego prace to ocenilem, kazdy ma prawo do swojego zdania i ja swoje wyrazilem
jednakze ty najezdzasz na mnie bo ono ci sie nie podoba - to jest brak szacunku dla drugiej osoby
nie zapominaj ze to jest konkurs, a konkursy nie sa po to zeby kogos doceniac tylko zeby nagradzac najlepsze prace,
liczy sie efekt koncowy, a nie checi i starania
savy?
@ Vivian:
Zmien serwer bo niepokazuje zdjecia tylko ciaglinku i jakze piekne ******* masz pewnie serwer na wp zmien go
------------------------------------------------------------------------
Ciekawe czy przed moim wyjazdem na kolonie (jutro) ktos napisze cos o moim zdjeciu :P
Tylko prosze bez tekstów typu :
Nie sadze ze to ty... itp. itd.
PS : moge zadac 2 zdjecie przy kompie (nie do konkursu) kiedy jestem zalogowany na tibia.pl :P dla niewierzacych ale to za tydzien bo dzis wyjezdzam :D :P :]
Saviour of Sula
15-07-2005, 18:40
A mnie sie podoba zdjęcie ze scenką "z legosów wzięte" :P szkoda tylko że na 1000% nie wygra bo przeciez autor zdjęcia musi na nim być :( I dlatego nie zamiescze swojego zdjęcia :)
Chessterr
15-07-2005, 18:45
Ciekawe są własne pomysły. Wszystkie zdjęcia że jest koleś albo kolesiowie w zbroi są łatwedo zrobienia. Sam mam kilka takich zdjęć. Często są jekiś pokazy. Zrobisz zdjećie dla tego pokazu rycerskiego albo porzyczysz zbroje i już. Mam nadzieje że takie zdjęcia nie wygrają
Pawlos II
15-07-2005, 18:49
No właśnie co to jest za problem pójść na jakiś pokaz rycerski albo pójść wypożyczyć zbroje itd. KOnkursysą po to żeby sie wysilić i dać coś od siebie a nie pójsć na latwizne.
yokoluos
15-07-2005, 18:59
dlatego tak mowisz bo niechcesz mieć konkurencji :]
nie moge z tego zdjęcia co leją sie ludize z bractwa rycerskiego z powpisywanymi nazwiskami, oto najlepsze to KACHERO [; cachero przez "k" autor sie nie popisał, ani pomysłowością a tym bardziej wiedzą o tibi
ps. postaci kachero też nie ma
yokoluos
15-07-2005, 19:13
Postacie wolno wymyslć czy w regulaminie jest to za bronione????????
Gniew Mroku
15-07-2005, 19:53
Jako komentarz do mojego zdjęcia runki które zostały do niego użyte. Tworzenie trwało 1 dzień.
http://tibia.pl/forum/attachment.php?attachmentid=45&stc=1
Mam nadzieje, że Drom nie ma nic przeciwko, że zhostowałem na tibia.pl :P Inni raczej czepiać się nie będą.
@down: To nie czipsy i tibia. To pączki i Dev-cpp oraz Delphi. :P
Na zdjęciu Gniew Mroku widać skutki nadmiernego grania w Tibie i nie wychodzenia na pole (no, chyba że do sklepu po chipsy i inne słodycze :P )
Ale zdjęcie jako zdjęcie nieciekawe...
Task Roxel of fortera
15-07-2005, 20:03
Zdjęcie Kernfalta nie jest jego. Widziałem to już kiedyś na jakiejś stronie. :o
Blade Elf
15-07-2005, 20:21
Ktoś nie wie jak dać zdjęcie, więc pisze na temacie (TYLKO) dla zdjęć dla konkursu "..." ... zresztą sami zobaczcie. Może jakiś moder usunie ten post i mu ewentualnie pomoże?
zimne_piwo
15-07-2005, 20:37
hehe 1 dzień tworzyć takie runki....sam nie wiem czy to przez lagi czy Też lenistwo....nie mogłes się schylić po kamienie na ziemi? no napracował się wziąć plecak i kilka kamienni....
@up,up...miałeś racje to są skutki nadmiernego siedzenia przed komputerem....a pózniej ludziom się nie dośc, że nie chce "mysleć" to do tego wysiłek fizyczny do "udanego" wykonania pomysłu też nie jest wykorzytywany...
cyklop....hmm zaraz napisze, że chce komentarze, więc ja dam swój....no comment !
EDIT: pomogę Wam...patrzcie na kilka super pomysłów: sfotografować trawe i powiedzieć, że to z Tibi....dać fotke kamiennia i powiedziec że to część zamku w ab...albo hit sezonu....dać fotkę drzewa i powiedzieć, że to trzecie drzewo po lewej stronie, nad tym drzewem kolo thais, gdzie obok jest takie podobne drzewo ....
Nooo Gniew mroku dużo sie nie wysiliłeś... jak spojrzałem na to twoje zdjęcie to na pierwszym planie jest Twoje dupsko, potem dopiero dopatrzylem sie runkow... tak sobie mysle "kurde, po co on wstawil swoje zdjęcie od tylu..." potem dopiero przeczytalem opis
Jak wielkie ma byc to zdjęcie :baby:
Nawet ja siedze nad Dev-cpp ale nie jestem taki pulchny dobra rada ogranicz sie ztymim ponczkami chłopie. Wiem ja tez nie wygladam za dobrze ale to wina głupiego Zyrtecu bo jestem alergikiem i wcale nie jem duzo :P Troche aktywnosci. :D
@Gniew Mroku:
Byłes może na II Miszczostwach Wielkopolski Programowania Zespołowego?
:P
@Wariorek997 :
Wez tak nie mów, rozumeim nie przyjeli twego zdjecia ale nie zachowuj sie jak zwykły "srry za okreslenie" głupi dres i nie "K u r w ó j" na wszystkie strony :P
Mam pytanie.Czy na tych zdjęciach musi być widać autora czy może być sam obiekt konkursowy?
Saviour of Sula
15-07-2005, 22:12
Chyba nie musi bo na parcelku i swiecie lego nie było osoby robiącej zdjęcia -ważne jest to żeby chociaz cześć zdjęcia była prawdziwa a nie że zrobisz jak któryś tam znajdziesz screen pustyni i wkleisz zielonego smoka (zeskanowanego z ksiegi potwrów -d&d rules!) a obok zdjęcie jakiegoś kolesia przebranego za rycerza... Trzeba być oryginalnym!!!
No to sie ciesze :D bo to co robie bedzie na zasadzie świata lego :D
Mam zamiar zrobic Makietke znanego miejsca :D
@pawkub:
Popraw to i link wisz w znacznikach i zanim to jakis modek usunie i zdyskfaifikuje z konkursu :D Chyba ze to poprawia za ciebie albo img edzie tak nedzne ze wywala posta. Kto wie ja nie jestem tu modkiem ale takze nic im nie mam do zazucenia
:confused: Po pierwsze primo mialo nie byc komentarzy od fotkami tylko sam Nick i swiat,po drugie primo ciekawa jestem ile osob z wymadrzajacyh sie tu samo zrobilo zdjecie a po trzecie primo nie podoba sie to przymusu ogladania na szczescie w naszym kraju jeszcze nie ma
Nie chce sie chwalic ale dotychczas jestem jedyna kobieta prezentujaca zdjecie :cup:
Criketus Criketus
15-07-2005, 23:00
co za ułomni ludzie grają w tibie :D
Prosze nie brac cudzych name. Tak jak to robi Yokoluos. Zastrzegam sobie rozpowszechnianie mojego nicku. A tak w spraiwe konckursu good foto Pawlos II, ,Ale i ta rzadzi gs w parku jak sie przyjzycie to zobaczycie napis na bluzie:) Jak sie wyrobie to dam swoje foto pomysl mam ale czasu na wykonanie brak;/
Isara is me live :)
@Gate lord :
Radze zmiejszyc zdjecie trudno sie oglada w takim formacie
@atka :
NP: moje zdjecie jest prawdziwe :P Gdyby był podział na rodzj zenski i meski to bys nie miała konkurencji :P
NARA LUDZIE JADE W GÓRKI
Gate lord
16-07-2005, 08:27
Sorka, ale gdy zmniejszałem zdięcie i nawet wyostrzałem to te postacie trudno zobaczyć, dlatego w takim formacie uważam że jest ok bo można zobaczyc co i jak.
W kadrze aparatu nie chciałem miescic 2 planszy naraz bo by było mniej widoncze.
Wiem że moje zdięcie nie wygra bo ejst do bani, ale chiałem przynajmniej cos pokazać. :D
Pawlos II
16-07-2005, 08:55
Gate Lord!! Praca mi sie podoba tlyko własnie masz racje niektóre figurki sa bardzo rozmazane a ogólnie praca spoko. Nie łam sie i nie mów że nie wygrasz to wszsytko zależy od moderatorów.
Wszystkim startującym w Konkursie "Tibia in Real" Życze powodzenia. :D
bael hael
16-07-2005, 08:58
Co jak co, ale ja teraz czekam aż wypowiedż użytkownika baran tibia w temacie gdzie się zgłasza do konkursu zdjęcia zostani usunięta i ciekaw jestem jaki powód poda moderator :D
klocki lego wymiataja !:D
podobją mi się dwa zdjęcia :klocki lego i sdk:)sam bym zrobił ale nie mam cyfrówki albo jak kto woli skanera;)
Marek Tibioman
16-07-2005, 12:37
Koloda nice zdjecie ;) A ten na zdjeciu to chyba nie jestes ty, nie :p ?
P.S. od kiedy zyrafy zyja w dzungli?!
Saviour of Sula
16-07-2005, 13:22
Koloda bedziesz mial wykasowene zdjecie niedlugo :P tak samo jak tamten co ribl zdjecie ogrodu botanicznego :) a mi sie podoba zdjęcie tych figurek bo tez gralem w mage knighta i wiem że to fajowa gra :)
ps : ej gate lord to są nowe figurki czy stare? bo ja gralem tylko w resję 2.0. i nie wiem czy nie wyszly już nowe czy to są tylko stare :]
Wszystkie obrazki sa fajne.Najlepszą zrobił Master Emyd.Fajny ten gs(pomysłowy)
Perseusz
16-07-2005, 15:36
Podoba mi sie ten ziomek z spider-manem hyhyhy B) Inne zdjecia tez podobaja mi sie jednak sa takie gdzie umieszczone potworki i itemy z tibi sa krzywo ustawione, ale jest jak narazie cool :p
Normalnie wyścig szczurów :>
Niezłe pomysły
Ras Tafarii
16-07-2005, 20:31
A ja mam pytanie... czy jak bede mial ubrane na sobie np. leather legsy albo coś czy nie bede gorzej oceniony za to ze to nie jest tak jak w tibi??
Venderer
16-07-2005, 22:12
UWAGA!! UWAGA!! Właśnie walnąłem moją fotę ;D proszę o komentarze ;].....
kaarpiik
17-07-2005, 08:15
Ja mam pytanie do doktorka: ludzie robia rl zdjecie ale do tego zdjecia np dodaja dragony z tibii i spidery oraz rozne napisy...czy to jest mozlwiwe? to ma byc rl zdjecie a nie jakies dodatki ludzie powinni sie postarac a nie... co ty o tym myslisz?
Ras Tafarii
17-07-2005, 10:48
Ja mam pytanie do doktorka: ludzie robia rl zdjecie ale do tego zdjecia np dodaja dragony z tibii i spidery oraz rozne napisy...czy to jest mozlwiwe? to ma byc rl zdjecie a nie jakies dodatki ludzie powinni sie postarac a nie... co ty o tym myslisz?
wg mnie masz racje to jest bezsensu jak ktos sie postara to sam sobie moze zrobic takiego dragon lorda albo cos ;) a i mam jeszcze pytanie czy moze na zdjeciu byc wiecej osób? np 15?
Zdjęcie Venderera jest zawaliste.
Macro user jest zamulony jakby rzeczywiście nieinteligentna maszyna czyli Macro...
5+ (nic nie jest idealne :))
Dr. Omader
17-07-2005, 12:57
Dozwolone sa przerobki w malych ilosciach.
Nic sie nie martw, ludzie ktorzy tylko doklejaja jakies przedmioty z Tibii do zdjecia raczej nie wygraja, bo juz sa lepsze propozycje. :)
@Adi Olsztyn
Zgadzam się w zupełności! Ale chyba chodziło o 5+/6, nie?
A tak poza tym Vanderer zwinął mi pomysł ;( Sam chciałem coś takiego zrobić tylko, że z macro-farmą... Jakieś dziesięć postaci stojących jak maszyny z runami w łapach, wokół ryby i pełno żarcia, a pośrodku GM "Hum... Some macro-farms... F****n' cheaters... Ban for all!"
Venderer
17-07-2005, 13:44
@Adi Olsztyn
Zgadzam się w zupełności! Ale chyba chodziło o 5+/6, nie?
A tak poza tym Vanderer zwinął mi pomysł ;( Sam chciałem coś takiego zrobić tylko, że z macro-farmą... Jakieś dziesięć postaci stojących jak maszyny z runami w łapach, wokół ryby i pełno żarcia, a pośrodku GM "Hum... Some macro-farms... F****n' cheaters... Ban for all!"
HeHeHe xD... Dowrałem się do twojej tajnej teczki z pomysłami i sam je wykorzystałem xD...
Ale chyba chodziło o 5+/6
Mam taką nadzieję.... (:P)
Jak się pisze "+" to chodzi o skale 1-6. Jak chodzi o skalę 0-10 piszesz "0,5". Więc chodziło o 5+/6....
Dark-Goku
17-07-2005, 13:58
:] :] :] :] :] Fajny ten konkurs szkoda że nierobioł takich czenściej 8o 8o
krzysziom
17-07-2005, 14:05
Mam pytanie do administratora . Czy moge do zdiecia dodac cale menu z tibii?? :confused:
Krol Lew
17-07-2005, 14:08
Heh dla mnie jak narazie Pawlos II wymiata. Potem jest ten z macro :P Ale praca stożka moze nie aż tak fajna ale podpis xxxx atack by Bubble mnie rozwalił ( dobre było miałem niezłą polewe :P)
kaarpiik
17-07-2005, 14:11
Dozwolone sa przerobki w malych ilosciach.
Nic sie nie martw, ludzie ktorzy tylko doklejaja jakies przedmioty z Tibii do zdjecia raczej nie wygraja, bo juz sa lepsze propozycje. :)
ale oczywiscie mozna powiedziec jakies zdanie czcionka z tibii i dawac nazwy oraz HP tak?
krzysziom
17-07-2005, 14:12
Jezeli wytne menu z tibii to i wstawie zdiecie i inne rzeczy to moje zdiecie bedze odrzucone ?zy tak mozna:P????
Hmm modkowie chyba niezauwazyli na drugiej stronie postow ze zdjeciami Kernfalt (14 lat) dal zdjecie ja wiem 40 letniego mezczyzny ktory "pluje" ogniem, a to chyba mial byc nasze zdjecia.
Jesli chodzi o commenty to hmmm niektore zdjecia spoko, ale mysle ze to sie jeszcze rozkreci.
Dr. Omader
17-07-2005, 16:43
ale oczywiscie mozna powiedziec jakies zdanie czcionka z tibii i dawac nazwy oraz HP tak?
Ehz.. i w kolko to samo tlumaczyc...
Czytales regulamin? Jest wyraznie napisane, ze niewielkie przerobki sa dopuszczone.
Jezeli wytne menu z tibii to i wstawie zdiecie i inne rzeczy to moje zdiecie bedze odrzucone ?zy tak mozna????
To samo, co wyzej napisalem sie tego tyczy.
Pawlos II
17-07-2005, 16:48
Według mnie zasady tego konkursu są proste i nie trzeba ich powtarzać proste przeróbki ale nie bez przeesady według mnie pasek menu to roszke juz za dużo .
Saviour of Sula
17-07-2005, 17:12
I tak na razie mecznajty są na 1st miejscu w moim systemie oceniania :P (mecznajt - mage knight)
Wydaje mi sie ze szanse w tym konkursie nie sa wyrownane. wystarczy porownac 2 zdjecia: Mag i Rycerz i Zdjecie nadeslane przez Przemcia 331 (oba na 4tej stronie). Od razu widac ze w pierwszym przypadku jest bardzo malo "z rl". praktycznie same postacie, a wszystkie odblaski, bronie, itp, itd sa wklejone :/. Z kolei w drogim przypadku widac ze "przemcio" sam wpadl na ten pomysl, sam wykonal i wiadomo ze niebyl by w stanie tak podrasowac zdjecia jak jego starsi (hyba) koledzy :/. W tym konkursie mialo byc JAK NAJWIECEJ Z RL NIE??.
A nie popatrzysz "Ale bajerancke zdjecie! kolorowe, pelno zeczy z tibii tak podobnych!, idealnie wycietych!" Przecierz dla takiego kolesia ktory akurat studiuje obsluge tego typu programow do przerabiania zdjec to ZADEN problem zrobic takie zdjecie jak "mag i rycerz".
Jednym slowem, bardziej doceniane powinny byc zdjecia w ktorych ktos sam zrobil cale eq, przygotowal dekoracje, wymyslil oryginalne teksty a nie sztuczne i praktycznie w calosci przerobione zdjecie.
Niewiem czy dobrze ujolem to co mialem na mysli =/.
Póki co to tylko 3 prace z all jak dla mnie są fajne (nie pozmieniane za bardzo i przedstawiające coś ciekawego), są to prace:
Venderer
Master Emmer
Pawlos II
Co do innych to za dużo przeróbek lub nic ciekawego: Parcel i Lego.
Ja swoją pracę wkleje gdzieś za tydzień, heh mało czasu 11h dziennie w pracy. A na zdjęcie potrzebuje dużo czasu :P.
zimne_piwo
17-07-2005, 18:30
takze uwazam że nie powinno być żadnych przeróbek...no może tylko tło bo wiadomo, że nie każdy ma akurat pod ręką pustynię, las, czy polanę....
@up, up ... masz rację, bo jeżeli teraz ktoś studiuje nie pamietam jak ten kierunek się nazywał :/ i ma w małym palcu obsługę photoshopa czy innego programu to dla niego przerobienie zdjęcia to pestka....i napewno nie będzie wstanie konkurować zdjęcie bez przeróbek ze zdjęciem z "makijażem".....
miało być rl to rl...rozumiem pasek życia, tło, nawet w rogu postać z gry dla porównania (albo przedmiot) ale nic więcej....
Lorte Zirano
17-07-2005, 18:30
Co do wskazowek kolegow//
jak byscie chcieli wiedziec to mam 13 lat , i takie zrobienie zdjecia to nie byla taka prosta rzecz (robilem ja ok 2,5 dnia )
samo zrobienie w programie to tez nie taka prosta rzecz ! poszly 2 klisze ! i przerobienie to jakies 1,5 dnia . Rozumiem cie co masz na mysli i nawet w pewnym sensie sie zgadzam ale nie wypowiadaj sie ze jeden koles sie nameczyl naprawde bardzo duzo , a drugi koles wrzucil do programu i ABRAKADABRA...poff i oto jakas fotka jest . aha samo zapoznanie sie z programem sprawdzenie jak co dziala i przestudiowanie informacji i tutkow to tez nie malo czasu zajmuje !
Rozumiem jednak wasza opinie do ktorej macie prawo , nie badzcie na mnie zli ale naprawde sie bardzo bardzo napracowalem . ;) Mam nadzieje ze nie pogorszy to stosunkow miedzy nami :p :D
Niejestem Modkiem ale jesli mial bym taka mozliwosc to AZ TAK wybajerowane zdjecia poprostu bym kasowal... od razu mowie ze niejest tak ze chce aby skasowac ta fotke temu ze jestem zagrozony czy cos, ale to poprostu przekracza ona bariere regulaminu tego konkursu :(. mialy byc male dodatki a nie 3/4 zdjecia to dobrze ujety przez Pana z gory (:p) makijaz.
EDIT:
dodalem ta notke przed zobaczeniem tej nademna :/ sry, wieze ze sie napracowales, ale te zdjecie ma naprawde za duzo bajerow :/ mialo byc z rl a nie z programu..
Gate lord
17-07-2005, 18:56
EEe te figurki sa z Serii: Mage knight 2.0, unlimited, dungeons i pyramid, ale jak chcesz ozbaczyc all figurki wejdz na www.magekngiht.com
Saviour of Sula
17-07-2005, 19:04
Ja mam same z 2.0 :P a zednej z tej serii nie widzialem na tym pierwszym zdjęciu bo drugie skasowane zanim je zobaczylem :( A na te strone nie mam po co wchodzic bo znam wszystkie z 2.0 inne mnie nie obchodzom :P
A co do tematu to mnie ta "banshee" dobila... to raczej baba z nożami i toną makijażu a nie banshee 8o
Moze mi ktos powiedziec o co chodzi z tymi "figurkami mage knight z serii 2.0" ?? bo nic z tego nieqmam. o ktore zdjecie chodzi i wogle :P
Saviour of Sula
17-07-2005, 19:54
Chodzi od zdjęcie przedtawiające ice dragon lorda :P zostaly w nim użyte figurki z gry strategicznej Mage Knight. Wersje tej gry są różne np pierwsza (bądź jedna z pierwszych) to unlimited potem byl dungeon a w grudniu zeszlego roku wyszla seria 2.0 której posiadaczem jestem :P Moge się pochwalić jedną z najlepszych figurek która się nazywa Deathspeaker Aeradon i w chwili wydania gry jej wartość sięgala 50 zlotych (w moim mieście) :)
A tak pozatym to wlaśnie zauważylem zdjęcie "HAKERA" ... na razie oficjanie figuruje u mnie na ostatnim miejscu :P Loodzie! nie roobcie zdjęć na odwal się bo za chiny nie wygracie!
zimne_piwo
17-07-2005, 20:28
@up, up, up.... no właśnie by były wyrównane szanse najlepiej by było bez przeróbek bo wtedy liczy się pomysł i wykonanie, a nie czas poświęcony na przeróbki...wyjąć stare zdjęcie i siedzieć nad nim 3 dni....a posiedzieć 3 dni i pomyśleć i stworzyć coś fajnego z rzeczy "pod ręką" to jest różnica.....
oczywiście takie zdjęcia są też bardzo fajne i pomysłowe, ale czy to są dalej zdjęcia? czy można powiedzieć: to jest zdjęcie..?
Gate lord
17-07-2005, 20:40
To jak ty taki koazk jesteś to ja ci powiem ze mam jeszcze Fist of Tezla, Gate lord'a z dungeons, Thanatos Reapera tez z dungeons, z Unlimited Male Storm Golem, Pyramind mam Sphinxa, oraz mam wszystkich Solonavich, Sythów, i Un-deadów >:D
A co do roboty nad pracami to uważajcie co uważacie ale ja troszkie pracowałem nad swoją, musiałem najpierw dobrac figurki, potem pomalowac tło itp itd...Ale tak i tak nie wygram bo ma zwalone photo :D
sosek108
17-07-2005, 22:17
Może i ja wezmę udział w tym konkursie?? Jeszcze sam nie wiem.
Mam dużo fajnych i/lub nie fajnych pomysłów. Tylko nie wiem gdzie je zrobić :(
PS.:
Małe pytanko do Pawlos II:
Czy mógłbym użyć twojego pomysłu z BOH'ami??
Wiesz chciałem być fair plair (czy jakoś tak)
PS2:
@down down
Przecież w regulaminie jest napisane, że koniec konkursu dopiero na koniec lipca + pare dni(chyba 7) na ocenienie. I to przecież logicznie można stwierdzić, że tylko oszuści przyślą coś takiego przed terminem. A nawet jakby modelatorzy zdecydowali się skrócić konkurs to by coś napisali na stronce.
I jeszcze raz: Nie dajcie sie nabrać na takie listy
Saviour of Sula
17-07-2005, 22:20
Offtopic: Gate lord niepodniecaj się bo ja kupilem tylko startera i mi się trafil a w 2.0 postacie (unikaty) są na serio rzadkie :P A co do solonavich to gratz wiem jakie to są rary. Nie myśl sobie że ja jestem maniakiem bo ja w tę grę gralem tylko przez kilka miechów i nie mam kilku walizek figurek jak ty (musisz mieć skoro masz wszystkich un-deadów ze wszystkich wersji - tego jest od groma) :D :D :D
Tpic: Eeee... Zróbcie jakieś fajne zdjęcie bo nie mam już czego komenować :P
DaniaStone
17-07-2005, 22:26
Gratulacje!
Jako Administrator forum gratuluje ci, twoje zdjęcie zostało wybrane jako 2 z najlepszych!
W celu dostania PACC wejdź na (niepodaje zeby znowu ktos niewlaz) i aktualizuj go.
Pozdrawiam Dr. Omader
PS. Przypominam że na odebranie wygranej masz tylko 7 dni inaczej PACC dostanie kto inny, więc nie zwlekaj!
To wysłał Dr . Omader Dr . Omader jest offline
Zbanowany
Uważajcie bo kurcze niewiem czy mi coś niewgrało bo głupia wlazłam w to.
Eee co teraz zrobic??
Patrze ze ludzie z tych zdjec robia Fakei
;) Moim zdaniem najlepszą prace wykonał Emmer . Widać że dużo sie napracował na tej fotce widać dużo bajerów e jednym z nich jest Spiderman <lol> fajna fotke ma tez pawlos 2 ale Emmer jest od niego o duzo lepszy !!!!
Venderer
18-07-2005, 10:12
Musampa a ty powinieneś dostać bana za 3 posty pod rząd -,-... Wiesz co to ejst Edytuj? O_O.... (omg)
EDIT------
@Down
Musampa już to słyszeliśmy... nawet 3 razy....
A data twojego dołączenia jest dziwnie podejżana czyśbyś rzeczywiście oceniał swoją/kolegi prace?? -,^
1 miejsce -Master emmer
2 miejsce-pawlos II
A za nimi długo długo nikt i nic
zimne_piwo
18-07-2005, 12:06
człowieku i po co zakładasz konto? żeby mówić o pracy kolegi ( a może nawet swojej)? nie Ty oceniasz prace więc jeśli Ci się podoba to powiedz raz i zamilcz....a nie wysyłasz 4 posty żeby opisać swój zaszczyt...:/
Pawlos II
18-07-2005, 12:45
Właśnie radze uważać dzisiaj też dostałem taki list że wygrałem i uz sie tak ucieszyłem że wszedlem na stornke ale po 1 sekundzie ja wyłonczyłem. Myslicie że mogł mi sie ściagnąć keylogger.?
Venderer
18-07-2005, 13:41
Właśnie radze uważać dzisiaj też dostałem taki list że wygrałem i uz sie tak ucieszyłem że wszedlem na stornke ale po 1 sekundzie ja wyłonczyłem. Myslicie że mogł mi sie ściagnąć keylogger.?
CHyba nie, ale głowy za to nie dam...
A co do samej sytuacji, to przecież jest napisane, że konkurs zakończy się 30 a dopeiro 8 sierpnia zostaną wylosowani zwycięzcy... Ludzie czytajcie regulamin >,<
Tibio-gracz
18-07-2005, 13:57
Mnie sie podoba praca Mankiego i Pawlosa II.A ten spiderman wedlug mnie jest do d***.
Bubusiek
18-07-2005, 14:19
Mi ze zdjec najbardziej podoba sie ten rycerz i ten mag napewno musieli sie przy tym napracowac, pozatym dobre jest jeszcze zdjecie rycerza co walczy ze smokiem
Samemu mi sie zachcialo brac udzial w konkursie i mam pewien plan ;).
Mi najbardziej podoba się zdjęcie Krzysztofa Knoblaucha.
Saviour of Sula
18-07-2005, 16:43
@dupny wywiew (mam nadzieje że nie dostane punktów karnych za te 2 slowa)
omg... Ty to masz farta dostaleś bana (na 95% za nick) zanim zdążyleś go dostać za zdjęcie które mi się nie otwiera :P zmień hosting albo sobie daruj.
mi podobają sie 2 zdjecia :) mianowicie :
makro user xD - poprostu bomba
i to ostatnie z amazon camp ( fajna ta amazonka co sie patrzy na "nas", chetnie jej numer wezme :> )
hannibal_bialystok
18-07-2005, 22:54
Na łóżku leżą tarcze(beholder,phoenix i medusa) i bronie(knight axe,skull staff,warhammer).Nad łóżkiem wiszą amulety(bronze i silver) oraz leży kilka torch'ów(dobrze odminiłem?).Na biurku stoją 3 dzbanki(odpowiedznik dzbanków z winem,piwem i wodą),skrzynka pełna kasy,kilka kluczy i czarnych pereł.Pod biurkiem kilka skrynek z różnymi innymi rzeczami(księgi,blanki itp.) i oczywiście kosz:).
Na półkach leżą od góry:steel boots,bots of haste,BP UH,BP HMM,BP GFB,BP SD.
I to już koniec wizyty w moim domku.Prosze o ocenę/komentarz mojego zdjęcia.Z góry dziękuje
Szczeże mówiac poziom zdjeć mnie zaskoczył.
Bardzo niemile!!!
To masakra, zdjecia są nudne, kiepskie i bez pomysłu :/.
Moim zdaniem do konkursu nadaja się tylko dwa: LEGO Hiey'ego i RL EQ Manky'ego. Brawo i więcej takich prac!!!
@Kaczyex, sam do cos zrob, a nie piszez, ze niski poziom...
O co chodzi z tymi zdjeciami "Mummy" ??
Koles sie kiedy papierem toaletowym owinal i to ma pojsc na Konkurs?
n/c 8o
MayGyver
18-07-2005, 23:27
a mi sie coraz bardziej zaczyna podobac bo zdjecia maja coraz wiecej smaczkow
np hannibal bialystok
niby nic - nie ma zabawnej scenki, nie ma fotomontazu
ale za to sa smaczki takie jak beholder shield zrobiony z pokrywki albo warhammer ze szczotki - tego brakuje w 95% zgloszen do konkursu
dlatego jak dla mnie bohy rzadza w dalszym ciagu - czekam na wiecej ciekawych prac a nie przerobek w paincie
1 miejsce -Master Emmer
2 miejsce -Pablos II
A za nimi długo długo nic i nikt
Ungoliathos
19-07-2005, 09:06
O mój Boże.... 90 % ludzi wysyłających Prace konqrsowe nie umie czytać. Czy to miały być fake'it y ???? Nie to miały być real prace a nie poprzerabiane i myślą że są fajni.... Ale już chyba na zawsze w tibii zostanie stereotyp : Polak -n00b
krzysziom
19-07-2005, 12:53
przy moim zdieciu troche sie napracowalem szukajac ruznych itemow do bp np. lina sd blan runy i uhy jak widac zrobione sa z kamieni i pomalowane farbkami :P mam nadzieje ze wygramy
Venderer
19-07-2005, 13:05
przy moim zdieciu troche sie napracowalem szukajac ruznych itemow do bp np. lina sd blan runy i uhy jak widac zrobione sa z kamieni i pomalowane farbkami :P mam nadzieje ze wygramy
Hehe, nie tylko ty sie napracowałes!! Ja szukałem mojej niebieskiej pelerynki z 2 dni! Wsyztskie inne były zajasne(TAKIE), a rune sam szlifowałem xD (kawął pustaka) bo myślałem, że bardziej bedzię ją widać ;/....
Ale najtrudniejsze było nakłonienie mojej siory, żeby ubrała niebeiską pelerynke i zrobiłay warkocz dla jakiejś "głupiej" gry >,<
----EDIT----
każdy się napracował nad zdjęciem ... tylko...każdy według własnych sił i chęci....
Oczywiście, nie mówie, że nie. Każdy włożył w to wysiłek... Tylko niektórzy nie załapali oco chodzi (Widać ile już jest usniętych postów) ;/
zimne_piwo
19-07-2005, 13:21
@up,up ja Twojego zdjęcia nie widze :|
@up..każdy się napracował nad zdjęciem ... tylko...każdy według własnych sił i chęci....
Pierwsze miejsce wg mnie powinien zajac Venderer, chociaz bez tego monologu GMa byloby duzo lepiej. Ale praca i tak jest ciekawa : )
Kandydata na drugie miejsce nie mam, jednak idea Tajniak Szopena jest bardzo ciekawa. Gdyby zdjecie nie bylo robione w klatce schodowej bylbys doskonalym kandydatem na 2 miejsce.
A co sądzicie o moim zdjeciu: tym z cyklopem.
Krzysziom i Siujek zrobili dobre prace i zajmą razem według mnie jak narazie 2 miejsce zaraz po Vendererze. Prawda Venderer jest moim bardzo dobrym qmplem i inni to zauwazyli. Ale nie dlatego popieram jego pracę. Popieram, ponieważ szczerze podoba mi się ta praca najbardziej ze wszystkich. I wiele osob sie ze mna zgadza, ze zwycieska praca bedzie praca Venderera...
hannibal_bialystok
19-07-2005, 20:46
Mój qmpel wchodził na forum żeby zobaczyć moje zdjęcie ale powiedział, że jest tylko ksywka postaci+świat i niewodoczny(bo mały i biały na białym tle)link do zdjecia.Gdy klika w ten link to mu sie PRÓBUJE ładować zdjęcie ale wyskakuje "niemożna znaleźć strony".Czy u was widać moje zdjęcie?
PS. Proszę też o komentarz :D
hannibal_bialystok
19-07-2005, 20:48
Macgyver a zgadnij z czego zrobiłem medusa shield^^
Z końcówki od mopa,srebrnej pokrywki od garnka i białej kartki,na której namalowałem twarz meduzy:PA tak wogóle to edytuje mój post-chcem dodać tylko opis tego pokoju.
@Kacziv
Potwierdzam! Taka kawiarenka istnieje, Bełchatów ul. Lipowa
hannibal_bialystok
19-07-2005, 20:57
Czy zauważyliście:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=41931&page=5&pp=10
Adzio&Pawcio
To już 2 zdjęcie na którym jest przedstawiony Cachero(nad paskiem energii jest wklejona ksywka).Jego zdjęcie zostało chyba skasowane,więc prawdopodobnie założył konto na innym komputerze i wkleił nowe zdjęcie z ksywką innej swojej postaci(tak dla zmyłki).
WYBACZCIE JEŚLI SIĘ MYLĘ,ale skoro to już 2 zdjęcie, na którym jest postać Cachero(chyba że to jakiś GM albo NPC....) i post był edytowany więc....pachnie mi tu oszustwem.Admini lepiej sprawdzcie to
A Wy co o tym sądzicie?
Czy zauważyliście:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=41931&page=5&pp=10
Adzio&Pawcio
To już 2 zdjęcie na którym jest przedstawiony Cachero(nad paskiem energii jest wklejona ksywka).Jego zdjęcie zostało chyba skasowane,więc prawdopodobnie założył konto na innym komputerze i wkleił nowe zdjęcie z ksywką innej swojej postaci(tak dla zmyłki).
WYBACZCIE JEŚLI SIĘ MYLĘ,ale skoro to już 2 zdjęcie, na którym jest postać Cachero(chyba że to jakiś GM albo NPC....) i post był edytowany więc....pachnie mi tu oszustwem.Admini lepiej sprawdzcie to
A Wy co o tym sądzicie?
Heh... nie wiesz kto to Cachero? ;) On aktualnie (a może już nie... ciężko się połapać ;)) posiada największy lvl w Tibii. Chyba wyjaśnia to jego "wizytę" na 2 zdjęciach ;).
@Topic
Nie wiem czemu, ale mi tylko ten SD'ek jakoś się podoba :). Ładny i starannie wykonany. Prócz niego, akceptowalny jest też parcel.
Reszta zdjęć to głównie zwykłe zdjęcia z wklejonymi itemami w edytorach graficznych. A mi się zdawało, iż tu chodzi o to, aby zrobić coś naprawdę :/.
@Down
Eeee tam... Seromontis będzie najlepszy... i w dodatku Polak ;). Już ma 190 level... maszynka do expienia... nie gra nałogowo non-stop w Tibię, ma swoje życie, a jednak potrafi zrobić ~15 leveli w ciągu miesiąca. Założę się, że do końca tego roku będzie najlepszy ;).
@Kacziv
To jest dopiero Tibia in real ;)
A co do Cachero.. mam nadzieje że Eternal go minie ;)
Zresztą co chwile się mijają B)
Teraz mnie naszła myśl, a może ro Cachero staruje w konkursie :] :D
Podoba mi się hasło "Cachero oszust.." w temacie tamtego posta, co prawda kiedyś miał bana ale nie osądzajmy go tak prędko .... :baby:
eheh od dwoch dni nie patrzalem na topic ze zdjeciami bo bylem przerazony :D , no ale zalogowalem sie, wchodze na topic i co widze?! dziecko w zimowej kurtce z mlotkiem to ubijania miesa 8o , az sie z krzesla sp******ilem :baby: . myslalem ze im blizej konca tym lepsze prace, a tu na odwrot...
mam pytanie... do kiedy mozna nadsylac zdjecia
Moze bys tak kurde mac poczytal regulami zamiast isc na latwizne? Juz w pierwszym punkcie znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie!
1. W konkursie biorą udział zdjęcia (nie screeny, tylko zdjęcia!) nadesłane przez użytkowników do dnia 31.07.2005. Zdjęcia mają być zrobione dowolnym aparatem fotograficznym i załączone na forum w formie elektronicznej (czyli zeskanowane w przypadku aparatów nie-cyfrowych).
@down
Zaspany o 8 wieczorem?
Mareczek Marek
20-07-2005, 00:38
Moze bys tak kurde mac poczytal regulami zamiast isc na latwizne? Juz w pierwszym punkcie znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie!
sorry ale jestem na tyle zaspany, ze nie zauwazylem regulaminu
Kloh Ramos
20-07-2005, 06:17
A co sądzicie o moim zdjeciu ??? he?? :cup:
Jest zajedwabiste. Najlepszy fier sword ze wszystkich na zdjeciach. tylko czemu przy lol jest pytajnik??
Zmiatacz
20-07-2005, 09:43
lol ale ten konkurs moim zdaniem jest do du*y ponieważ niektóre zdjęcia mogą być fałszywe!! i jaką macie pewnosc ze dana osoba dala prawdziwe zdjecie? powinniescie wycofac konkurs duzo osob napewno dalo nieswoje zdjecie ale tylko poto by jakis nub mial pacca -.-" X(
Vendere mam pytanie od kiedy w Tibi są komputery??Według mnie jest to już ogromny minus...
Venderer
20-07-2005, 10:17
Vendere mam pytanie od kiedy w Tibi są komputery??Według mnie jest to już ogromny minus...
Musiałem jakoś zaznaczyć, że to MAcro user ;)...
Wiesz gdyby tak wymieniać dalej hmmm... To od keidy w tibii są lodówki?? Od kiedy są kurtki z adidasa?? Wiesz, można tak wymieniać w nieksończoność....
Aha... Jeśli ty laptopa<lol2> z 1980 roku anzywasz komputerem to n/c, ja bym to porównał do 5 kilogramowej cegły xD... CHociaż nie... Na cegle narysujesz więcej obrazków niż "to" ma miejsca na dysku :p <joke>...
slimaczek
20-07-2005, 10:31
No cóż, a dla mnie najlepsze zdjecie należy do Kloh Ramos, Bardzo fajnie to wygląda (link (http://img259.imageshack.us/my.php?image=tibia14lq.jpg)).
Drugie miejsce ... tutaj jest różnie, między Master Emmer (link (http://i21.photobucket.com/albums/b296/Masterek/as.jpg)) a Pawlos II (link (http://i9.photobucket.com/albums/a53/Pawlosek/IMG_003666.jpg)). Master by fajniej wyglądał z lepszą tarczą i bez tych gsów wklejonych, ale nie jest tak źle. A co do pawlosa, szkoda że nie zrobił tej sceny w jakiejś jaskini (wystarczy mieć piwnice).
Reszta dobrych zdjęć stworzyli Lorte Zirano (link (http://www.members.lycos.co.uk/tibiapoland/konkurs.jpg)), ewentualnie można zaliczyć Polaka Zioma (link (http://i13.photobucket.com/albums/a265/olodo/Zdjcie.jpg)), i zdjęcię z amazon questu ale nie pamiętam nicku :(, Siujek też ma dobre zdjęcię (i postarał sie o porę dnia)(link (http://img351.imageshack.us/my.php?image=cale1ro.jpg)), i jako najgorsze z najlepszych wg mnie zrobił Adzio&Pawcio (link (http://img164.imageshack.us/img164/7185/spoko16kv.png)) Reszta wg. mnie nie powinna się znaleść wcale z konkursem. popatrzcie np. na tego orc ridera z kasztanów -.- Spadłem z krzesła (Serio!)i się lałem z tego jakieś 5 minut z qmplami ...
krzysziom
20-07-2005, 13:04
a jak wam sie podoba moje zdiecie????????? :) 8o
jak myslicie mam szanse na jakes miejsce?? :p
k0cz0wnik
20-07-2005, 14:41
Jezeli mialbym byc szczery to krzysziom chyba nie zaslugujesz na zadne miejsce... raz ze pomysl juz wykorzystywany kilka razy a dwa ze JAK DLA MNIE jest po prostu zdjecie do kitu..:P
(Teraz dostane 10 komentarzy typu "zrob lepsze zdjecie" ale to nie o to chyba tutaj chodzi.. :P)
Kloh Ramos
20-07-2005, 14:51
Może ktoś by zainicjował prowadzących w konkursie co?? jakos powiedzial kto ma szanse lub cos takiego bo ja zabardzo nie wiem kto ma szanse... ;P Myśle że zdjecie Siujka jest zajefajne szczególnie cyklop normalnie odlot :D:D:D
:cyclops: :topornik2 :sword: :2handed: :lucznik: :axeman:
Venderer
20-07-2005, 15:22
Może ktoś by zainicjował prowadzących w konkursie co?? jakos powiedzial kto ma szanse lub cos takiego bo ja zabardzo nie wiem kto ma szanse... ;P Myśle że zdjecie Siujka jest zajefajne szczególnie cyklop normalnie odlot :D:D:D
Jeśli modkwoie teraz wyjawią kto ma 1 miejsce jak narazie, to wsyzscy będą robić na jego wzór... Wtedy nie będzie sensu, chodzi oto żeby samemu na cos wpaść i to zrobić swoim stylem...
heh co do pierwszego zdjecia na 6 str. to z anihilatora nie wypada TB -.- tylko anihilator TB xD ale juz sie czepiam :P mi sie podoba parcel i "utevo res ina sheep" xD
zimne_piwo
20-07-2005, 16:46
hehe chyba dziś żaden moderator tu nie zajrzał bo znów zaczyna się bałagan :/
ludzie nie oceniajacie zdjęć na kontach założonych wczoraj lub przedwczoraj....nie chodzi mi żebyście wogóle nie oceniali ale komentarz typu: on wygra jest bezsensu...a uzasadnienie?
jednak tylko nieliczna grupka forumowiczów umię czytać ze zrozumieniem....przenieść tibie do rl to nie jest wyciąć itemki i postacie z gry ! to jest stworzyć takie same postacie jak sa w grze ...tylko w rl ! a tu daje ktoś swoje zdjęcie z wakacje sprzed 5 lat wkleja dwa itemi lub postacie i mówi, że tak jest w rl ... ja jak obejrzałem zdjęcia to wczoraj cztery razy patrzyłem na ludzi czy oni naprawdę przypomninają cyklopy...i gdzie leżą golden legsy? jak bym znalazł golden legsy w rl...to bym nie musiał startować w konkursach po pacc <lol>
sd i parcel choć nie są owocem aż tak ciężkiej prawy (choć napewno też się napracowali) ale są takie jak w tibi...a nie z tibi ! (czytaj: wyciete z tibi).. B)
Pozdr @all i życze powodzenia xD
Braveheart
20-07-2005, 17:59
@Up
Też mi się tak wydaje, dlatego nasze zjdęcie zrobiliśmy bez żadnych wklejanych itemków od tibi, tylko porobiliśmy własne bronie i armory(z kartonów co prawda ale są :P). Z tego co widze to większość rzeczywiście robi zwykłą fote, a w paincie dokleja sobie bs'a i happy :baby:
Nie wiem dlaczego wam podoba się tak bardzo ten parcel, równie dobrze mógło by podobać wam się zdjęć z kolesiem który zagląda do depot.
Co do tego parcela to mam nawet wątpliwości czy jest to paczka autora zdjęcia, wydaje mi się że znalazł zdjęcie paczki w internecie i dorobił napisy taką "lekko zamazaną" czcionką. Powód? Przyjrzyjcie się dokładnie napisom, brak w nich perspektywy są ułożone PROSTO , równolegle do ciebie siedzącego przed komputerem, są ułożone tak jak ten text co pisze ;] a powinny być raczej z lekką perspektywą jakby "pochylone w tył"
:P No ale w końcu fake'i są dopuszczalne :P
@down
Ta fotka to chyba jedna z gorszych :> Ktoś tu wcześniej pisał że nie liczy się to że zrobisz zbroje i ją założysz. Wogle... nie no to troche głupie. Koleś z beczka na głowie, a drugi owinięty jakiś drucianym płotem ;s
Podoba mi się gotka Arni B., co prawda źle ją wkleił i widać tylko miniaturkę ale pomysł mi się podoba.
MayGyver
20-07-2005, 19:33
podoba mi sie koles z halabarda na zdjeciu zaprezentowanym przez uzytkownika dziewka
beczka na glowie i drewniany serpent sa niezle
jedna z lepszych prac
No coz tez sie troche zawiodlam na fotach,myslalam ,ze im blizej konca tym lepiej,a co do oceny Gate Lord niezly pomysl i dobre wykonanie,pozniej kartonowi chlopcy na blokowisku (pewnie czekali na resp dresiarzy;) a dalej owieczki tez niezly pomysl,a wyroznienie oczywiscie dla mnie za 1 kobiece zdjecie;)skromna jestem co?;) :D
Braveheart
20-07-2005, 20:44
podoba mi sie koles z halabarda na zdjeciu zaprezentowanym przez uzytkownika dziewka
beczka na glowie i drewniany serpent sa niezle
jedna z lepszych prac
:O tutaj mnie zaskoczyłeś. Właśnie wróciliśmy z pola i z nowymi fotkami, bo myśleliśmy, że to zdjęcie nam niewyszło, a tu klops, moderator nas pochwalił :D Szczęście, że go niepodmieniliśmy ...
:O tutaj mnie zaskoczyłeś. Właśnie wróciliśmy z pola i z nowymi fotkami, bo myśleliśmy, że to zdjęcie nam niewyszło, a tu klops, moderator nas pochwalił :D Szczęście, że go niepodmieniliśmy ...
Yyyy a nie sądzisz że może to była ironia? ;p No dobra, o gustach się nie dyskutuje ;p
MayGyver
20-07-2005, 20:51
nie powiedzialem ze wasze zdjecie jest najlepsze tylko ze bardziej mi sie podoba niz zielony napis mowiacy ze to nagroda za anihilatora
Braveheart
20-07-2005, 20:52
Yyyy a nie sądzisz że może to była ironia? ;p No dobra, o gustach się nie dyskutuje ;p
No tak, straszna ironia, zwłaszcza, że podmienianie zdjęć jest nielegalne(właśnie doczytałem).
No tak, straszna ironia, zwłaszcza, że podmienianie zdjęć jest nielegalne(właśnie doczytałem).
Nie chce kłócić się i nabijać postów na forum ale.
Skoro wystawiasz swoją pracę to licz się z krytyką i że nie każdemu może się to podobać. Więc się tak nie obruszaj.
Pozatym jakie podmienianie zdjęć? ;/
Kloh Ramos
20-07-2005, 21:25
Szanowny Dromaderze !!
Qwa jakie jaja sobie robisz?? czmu usunales mi zjdecie :[ Zbroje sa ok wypozyczalem je z bochenskiego bratcwa rycerskiego :/ tyle bylo zakladania zbroi do zdjec potem obrobka i wklejanie na tlo jaskini. a ty mi usunales mozesz mi podac do jasnej anielki powód?? he?? a nie jakies dzike "jaja sobie robisz" czy jakis inny pieron :[
A jak wam się podoba nasze zdjęcie? Oto link (http://members.lycos.co.uk/bubelot/tibiakonkurs.JPG).
Dr. Omader
20-07-2005, 23:31
Szanowny Dromaderze !!
Qwa jakie jaja sobie robisz?? czmu usunales mi zjdecie :[ Zbroje sa ok wypozyczalem je z bochenskiego bratcwa rycerskiego :/ tyle bylo zakladania zbroi do zdjec potem obrobka i wklejanie na tlo jaskini. a ty mi usunales mozesz mi podac do jasnej anielki powód?? he?? a nie jakies dzike "jaja sobie robisz" czy jakis inny pieron :[
Bylo wiele razy napisane, ze zdjeica z turniejow rycerskich, itp. odpadaja.
To nie ma byc pokaz tego kto potrafi sobie zalatwic zbroje, to ma byc wlasnorecznie wykonane i ma miec SCISLY zwiazek z tibia.
Kloh Ramos
21-07-2005, 09:48
yhy kapuje.... ;p oki zgadza sie ... a mam jeszce szanse na "regulaminowe " zdjecie?? :]
Mi się wszystkie zdjecia podobaja kazde cos w sobie ma :P
PS. czemu nikt mojego nie komentuje ;(
Ten zamek z piasku nie przypominal piramidy z Ankrahmun, one sa bardziej kanciaste, a autor sie nie wysilil za bardzo przy tym zdjeciu, poza uspaniem gory piasku i umodelowaniu jej.
Jak narazie tylko Krzysztof Knoblauch. zalapal o co na mniejwiecej chodzi.
Wstawienie zdjecia jakiegos czlowieka przebranego za rycerza to nie jest to o co nam chodzi. Gdzie wy tam macie tibie? Zero wysilku.
Ze nie wspomne o kolesiu ktory ma napisane w profilu, ze ma 16 lat, a wstawil zdjecie 30-40 letniego mezczyzny i powiedzial ze to on ;) Dostal 9 punktow ostrzezenia. Wiec moze to bedzie pzrestroga dla innych.
Które to zdjęcie tego Krzysztofa Knobalucha ???
Nie żeby coś :confused: ale to chyba miał byc konkurs Tibia in real... a nie jakieś HUmor w Tibii czy cuś (chodzi mi o alkoholinator)
PS. Ale ogólnie to niezłe to to jest :D
@up
Czy to przypadkiem nie chodzi o nas? Przecież to jest Tibia in real. W Tibii też się można napić, a przecież znacie ta dzisiejszą młodzież:)
Szczurusek
21-07-2005, 19:05
All jest robione recznie na fotce Perseusza, nasza robota ! =D
Wiesz co powiem o fotce Perseusza...
Usunać ją!!! Albo poprawić!!!
Nie żeby mi się podobała, ale jak patrze i widze elo.BMP, tak bmp...
zmieńcie to na jpg, przyśpieszy się ładowanie i wogóle...
Niektóre zdjęcia są hamskie poniewarz dużo w nich techniki komputerowej ;/ .
Moim zdaniem najlepiej było by wcale nie posługiwać się kompem.
Można dokleic imie i pasek z życiem ;p .
kaarpiik
22-07-2005, 10:45
jak sie wam podoba moje zdjecie? :P
Eth Etherius
22-07-2005, 10:51
Niektóre zdjęcia są hamskie poniewarz dużo w nich techniki komputerowej ;/ .
Moim zdaniem najlepiej było by wcale nie posługiwać się kompem.
Można dokleic imie i pasek z życiem ;p .
wiesz co? dlaczego hamskie? jeśli ktoś ma talent do grafiki to dlaczego nie może go wykorzystać? Praca moja i mojego kumpla powinna się pojawić w polowie przyszłego tygodnia. Własno ręcznie przygotowaliśmy rekwizyty, które przypominają przedmioty z Tibii, pojechalismy na odległe o pare kilometrów dolomity, żeby zrobić sobie odpowiednie zdjęcie. Teraz pracuje nad poprawą zdjęcia w photoshopie, aby wyglądało jaknajbardziej realistycznie. Chyba mi nie powiesz, że mam wykonać pocisk z HMMa na rl albo poszukać dragona... To tyle ode mnie.
\m/(-.-)\m/
wiesz co? dlaczego hamskie? jeśli ktoś ma talent do grafiki to dlaczego nie może go wykorzystać?
Gorzej jak ktoś nie ma talentu do robienia grafik albo używa swego beztalencia w nadmiarze,tak jak większość zdjęć tutaj zamieszczonych...
A smoka jak się postarasz to mozesz sam sobie zrobic,a efekt HMM??Wystarczy znaleśc zdjęcie ognia i piorun i po sprawie...
ziomalek16
22-07-2005, 11:10
Skomentujcie moje photo :)
Moim zdaniem najlepsze zdjecie dal Lorte Zirano. Ale reszta tez jest calkiem spoko.
Szaskald
22-07-2005, 13:37
Hmm.. czy Lady Eliza i Witch to nie są te same osoby...? Coś mi się zdaje, że tak ;P
ziomalek16
22-07-2005, 15:30
Czemu nikt nie komentuje mojego photo :(
COment Coment Coment 8o
Xar Wonderhope
22-07-2005, 15:55
Moje tez mozecie skomentowac :)
U niech mi nikt nie mówi ze sie z nim nie namęczyliśmy :)
Eth Etherius
22-07-2005, 16:08
Gorzej jak ktoś nie ma talentu do robienia grafik albo używa swego beztalencia w nadmiarze,tak jak większość zdjęć tutaj zamieszczonych...
A smoka jak się postarasz to mozesz sam sobie zrobic,a efekt HMM??Wystarczy znaleśc zdjęcie ognia i piorun i po sprawie...
OK, co do nadużywania braku talentu to się zgadzam. Rozwalił mnie koleś z rybą i "maską" (bo to chyba maska była, bo twarzy mi nie przypominało) narysowaną w paincie, dodanym napisem You advanced in fishing i to miało przedstawiać Tibie w rl. A to że za plecami miał telewizor to nic ^^
Większość prac to stare zdjęcia znalezione na dysku, dodane [w 90% nieudolnie] przedmioty z Tibii oraz kilka pasków z hp i nickiem postaci. Czy nie można się troche postarać? Jedyne prace które mi się podobają, to zdjęcie Pawlosa II i Lorte Zirano. W większości widać 0 nakład pracy, jedynie użytkownik Dziewka(fajne filmiki z Tibii, pozdro) zebrał ekipe i widać ze dobrze bawili się podczas wykonywania pracy. To narazie tyle ode mnie, niedługo wkraczamy z Mena Ginshamem do akcji, więc drżyjcie portkami :}
Koniokrad
22-07-2005, 17:39
Ale Kicha :/ Khol autentycznie zebral ta zbroje od jakiegos rycerzyka :P A potem sie meczyl zeby to zakladac i zdejmowac :P biedactwo wywaliliscie mu zdiecie ;)
W takiej sytuacji mi najbardzuej podoba sie zdięcie Mineciarza Siuji z obrzydliwym Cycem na czele :) Za to nie wiem dlaczego tak wychwalacie Venderera... Chyba chodzi o sama idea zwalczania macrouserów bo zdiatko jest cienkie jak sik pajaka...
PS A ten plaszcz to na pewno wyporzyczyl z jakiegos bractwa czarnoopłaszczów :P (wychodzi na jedno...jak ze zbroja)
Venderer
22-07-2005, 18:17
PS A ten plaszcz to na pewno wyporzyczyl z jakiegos bractwa czarnoopłaszczów :P (wychodzi na jedno...jak ze zbroja)
Oj niegadaj dziecinko, nie gadaj! Płaszcz wziałem od samego GM-a ;) (czyt. moja siora) Jak chcesz moge zrobić mu fote... Zresztą co ja się będe trudzić dla n00... ok nvm... ;)
---EDIT----
Użytkownik założony dzisiaj, albo boisz się wypowiedzieć krytyke głównym urzytkownikiem, albo próbujesz podjarać konkurencje ;) Nieładnie!
A żeby nie było to ja też skomentuje jakieś zdjęcia (ech nawet konkurencji...) No więc podoba mi się zdjęcie Dziewki, niby nic ciekawego a jednak fajnie sie patrzy ;) (Życze powodzenia).
Zdjęcie Perseusza (Orc Land) jest zbyt mało wyraźne a wsyztsko przypomina mi jakiś gotowy model.
Zdjęcia typu Teddy Bear to żenada... 0 wysiłku tylko wkelić text, SD'k na 1 stronie ejst 100 razy lepszy bo autor musiał znaleźć i pomalować kamyczek...
Lorte Zirano.... Jego zdjęcie jest ładne ale za dużo w tym techniki... Zna się na programach i już... Chodzi o to, żeby coś samemu zrobić a nie wszystko komputerem ;/
Koniec chciałbym jeszcze wiele rzeczy powiedzieć ale za dużo tam zdjęć, zwróciłem uwage na te które najbardziej żuciły mi się w oczy...
Koniokrad
22-07-2005, 18:27
Ofiaro... Nie umiesz wyczuc subtelnego zartu? Hmm... wspolczuje Ci...
Dziecinko? 14 lat? Zgadza sie, dziecinka... daruj sobie zdiatko płaszczyka :) mam podobny :P
--Edit by Koniokrad ---
To moje glowne konto na tym forum, co z tego ze zalozylem je wczoraj, nie mam innego...
Szczurusek
22-07-2005, 20:03
Eth Etherius, co do Twojego posta zgadzam sie w 90%. Musze jednak zaprotestowac gdyb zdjecie wstawione przez Perseusza ktorego bylem wspoltworca nie zostalo znalezione przez nas na dysku, zostalo zrobione kilka dni temu(dokladnie jakies 3) i troche przerobione w paincie jak widac. a co do makiety ktora jest na nim widoczna, byla robiona wlasnorecznie. Nie jest to zatem zaden fake skopiowany z jakiejs innej stronie i chocby to wygladalo nie wiem jak nie wcisniesz mi ze tego nie robilem, wiem swoje.
MayGyver
22-07-2005, 23:33
po dokladniejszym przyjzeniu sie stwierdzam iz makieta (diorama) zostala wykonana wlasnorecznie - widac niedociagniecia ktore o tym swiadcza, jednakze zdjecie jest dosc mocno niewyrazne, ciezko cos dostrzec - no i figurki
@ebus
czyjej produkcji jest luk?
wyglada na bisoka albo jarka jankowskiego
i z jakiej grupy pochodzi wlasciciel luku?
Narazie zbieram sily... Z qmplem robimy szczegolowe przedmioty, codziennie siedzimy nad tym ok 5h... strzerzcie sie ( :P ) nasze zdjecie zagrzmi w tym konkursie...
Przewidywany czas wyslania zdjecia: 29.07.05.
8o
mateksen
23-07-2005, 11:30
Najładniejszym zdjęciami są:
-depo z klocków lego (oRiginalny pomysł)
-zdjęcie "dziewki" stoi tam chyba z 10 postaci ładnie ubranych (przypomina mi to ekipa na hunta :) )
-zdjęcie "małej elizki" gdzie pies jest hieną :P
Taka jest moja skromna ocena :)
Najlepsze jak dotychczas zdjęcie zaprezentował jarek z. Zrobił dość podobny eq do tibijskiego nie sądzicie ? Brak mu tylko legów i ten golden helmet jest zniekształcony :P.
Ehhh... Następny mój pomysł poszedł się... no wiecie co. ;( Ja też chciałem zrobić Fire Elementala z rzeczywistych płomieni tak jak zrobiła to jedna osoba, nie pamiętam która...
Koniokrad
23-07-2005, 18:43
Zeczywiscie akcja z elementalem i Witchem jest całkiem przyzwoita :)
Nad makieta tez sie pewnie niezle napracowali tylko ze przez niewyraźne zdięcie wogole tego nie widac :P
Zaliczylem rotfla ja po przeczytaniu fajnej historyjki o Megalolach (czy jakos tak) i Tiratach zobaczylem kupke klocków Lego z pokemonem :) (chociaz przyznac musze ze ludziki miały tibijski eq :) )
Wg mnie komicznie wygladała zgraja kolesi w kartonowych pudełkach :D Najlepszy jest ten z czarna siatka (prawdopodobnie imitujaca k-armor) :P
(jednak respekcik sie nalezy, nie wpadłbym na to ze mozna zrobic z tego k-armor 8o )
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.