PDA

Pokaż pełną wersje : Żydzi

Gezund
14-07-2005, 10:10
No właśnie co o nich myslicie?

Ja ich po prostu nie akceptuje, wymyślili sobie że są narodem wybranym, nikogo nie dpouszczają do swojej wiary... Niedobrze mi się robi jak na to patrze jak powoli zdobywają kontrolę nad światem.
Teraz opowiesz kawał o żydach to od razu jesteś antysemitą itd... to jest żałosne.

Shweppes
14-07-2005, 10:17
Ja za to uważam Ciebie za rasistę i że powinieneś wylecieć. Dlatego że mają inna wiarę to są źli? To dobra, pomysl sobie że jesteś zły dla nich, bo jesteś chrześcijaninem. Oni mają swoją wiarę, my swoją. I nie uważają się aż tak za naród wybrany, bo jednak modlili się za chrześcijanskiego papieża.

Ashlon
14-07-2005, 10:18
A ja opowiem o nich kawal, nazwa mnie antysemita, a ja mam to daleko gdzies -.- Wg ich wiary SA narodem uwielbionym przez Boga. I gdzie zdobywaja kontrole nad swiatem? Rzucisz nazwiskami, ze Bush, Kwasniewski, Blair, Clinton sa Zydami? A dowody? Zreszta, teraz juz narody sa tak pomieszane, ze naprawde trudno kogos znalezc, kto nie ma korzeni np zydowskich, niemieckich, angielskich...

Gezund
14-07-2005, 10:21
Ja za to uważam Ciebie za rasistę i że powinieneś wylecieć. Dlatego że mają inna wiarę to są źli? To dobra, pomysl sobie że jesteś zły dla nich, bo jesteś chrześcijaninem. Oni mają swoją wiarę, my swoją. I nie uważają się aż tak za naród wybrany, bo jednak modlili się za chrześcijanskiego papieża.

Nie mówie że są źli że mają inna wiarę tylko dlatego że uważają się za naród wybrany.
A to już duuuża różnica....

spider-bialystok
14-07-2005, 10:29
Ja do Zydow nic nie mam sa dla mnie jak kazdy inny czlowiek. Zrobili ci kiedys cos Zydzi? Jezeli nie to nie wiem o co ci chodzi..

Elmer
14-07-2005, 10:45
Osobiście do żydów nic nie mam. Połowa dresów mówi kawały o Żydach i nawet nie wie co oni takiego zrobili.
Apropo polityków to, że Kwaśniewski miał nazwisko Sztolcman(nie wiem jak się pisze) to według mnie nie podlega wątpliwości.

Shanhaevel
14-07-2005, 10:48
Żydzi? Po prostu religia i jej wyznawcy. Ja to uszanuję. :/

Nie mówie że są źli że mają inna wiarę tylko dlatego że uważają się za naród wybrany.

I co z tego? Taka ich wiara... I ich wierzenia. Neonazizm nam się robi? O_o

Niedobrze mi się robi jak na to patrze jak powoli zdobywają kontrolę nad światem.

Powiem wam jak skończę się śmiać.

Teraz opowiesz kawał o żydach to od razu jesteś antysemitą itd... to jest żałosne.

To już wynika z braku poczucia humoru.

Maethi
14-07-2005, 11:15
Ludzie wy jacyś powaleni jesteście. Zakładacie tematy o ludziach , o których prawie nic nie wiecie. usłyszeli w TV, że Żydzi byli gnębieni i już wiedzą wszystko.

Może tak zawołacie tutaj jakiegoś Żyda , żeby mogła rozgorzeć prawdziwa dyskusja , a nie.

Pavvel
14-07-2005, 11:24

To prawda, każdy na swój sposób wyznaje swoją wiarę... chrześcijanie inaczej, żydzi inaczej i hindusi inaczej ale tak naprawde modlą się tylko do jednego Boga stwórcy wszystkiego : )

Dan the Automator
14-07-2005, 11:30

Ja ich po prostu nie akceptuje, wymyślili sobie że są narodem wybranym, nikogo nie dpouszczają do swojej wiary...

1. Rozejrzyj się, każdy mówi o sobie, że jest narodem wybranym. Niemcy miałby być narodem panów, teraz USA jest narodem panów. Nawet w Polsce giertych wraz ze swoją bojowka stara sie wmowic słabo wykształconym ze to my jesteśmy narodem ukochanym przez Boga.

Niedobrze mi się robi jak na to patrze jak powoli zdobywają kontrolę nad światem.
ROTFL!!!!!! Tak, i współpracują z kosmitami.

Chodzi Ci o kawały zw z Obozami Zagłady? Wybacz, ale opowiadając takie dowcipy, sam pokazujesz innym, że masz gówno zamiast mógzu.

Dabek
14-07-2005, 11:35
To samo co o gejach i wszystkich którzy "nie są tacy jak ja" - niech sobie są, niech sobie robią co chcę tak długo jak to nie szkodzi nikomu innemu.
Z tego co wiem to od zdobywania kontroli nad światem są masoni, nie za dużo tych teorii spiskowych?O.o
No, tu się muszę częściowo zgodzić. Chociaż kawały w stylu "z jaką szybkością ucieka Żyd z obozu" są żałosne, bo to co się wydarzyło w czasie wojny to nie ich wymysł i wina, a fakt który trzeba uszanować. Ale przesadą jest już uznawanie za antysemitę każdego kto w kawale umieści słowo Żyd (są kawały o wariatach, blondynkach, czemu nie o Żydach?) Zresztą przed wojną w Polsce dosyć popularna była taka foruma kabaretowa zwana "szmonces" - było to nic innego jak opowiadanie kawałów o Żydach i naśmiewanie się z ich sposobu życia - i nikomu to nie przeszkaszało...

Baron Kaldrick
14-07-2005, 11:58
@Dabek
A masoni to nie Ci od Bafometa? Bo Zydzi maja cos wspolnego z kregami w zbozu...
Ogolem, wszyscy chca zagarnac i zdobyc swiat. Tylko my biedni nic nie chcemy...Aye?

Dan the Automator
14-07-2005, 12:00
@Dabek
A masoni to nie Ci od Bafometa? Bo Zydzi maja cos wspolnego z kregami w zbozu...
Ogolem, wszyscy chca zagarnac i zdobyc swiat. Tylko my biedni nic nie chcemy...Aye?
No jak nic nie chcemy? IV RP Chcemy! Polski 100% katolickiej chcemy, tylko pod władzą giertycha! Chwała i Slava mu! Hail giertych! 88!

;-)

Shweppes
14-07-2005, 12:03
No jak nic nie chcemy? IV RP Chcemy! Polski 100% katolickiej chcemy, tylko pod władzą giertycha! Chwała i Slava mu! Hail giertych! 88!

;-)

Chyba chodziło ci o "Hail Giertych 87!" ;p

Dan the Automator
14-07-2005, 12:06
Chyba chodziło ci o "Hail Giertych 87!" ;p
Ot, taka mała aluzja do jego poglądów ;-) I tak niewiele osób zrozumie ;-)

Shweppes
14-07-2005, 12:09
Ot, taka mała aluzja do jego poglądów ;-) I tak niewiele osób zrozumie ;-)

Pewnie dlatego że niewielu ludzi rozumie co znaczy "88" ;p

Ghost Nieudany
14-07-2005, 12:10
Jestem katolikiem. W równie dużym stopniu przeciętny judaista może nazywać MNIE debilem, który sobie ubzdurał, że na ziemię zstąpił Chrystus i nas wszystkich zbawił.

Ja ich po prostu nie akceptuje, wymyślili sobie że są narodem wybranym, nikogo nie dpouszczają do swojej wiary...

Według swoich pism i swojej religii SĄ narodem wybranym. Czy to prawda, czy nie - nie tobie to oceniać.

<jednocześnie śmieje się i płacze, waląc głową z radości i zażenowania o biurko>

Tak, tak, tak. Żydzi, masoni, łysi, Eskimosi i warany parzystokopytne walczą o władzę nad światem. Jakieś dowody ty masz? Nie? To się nie odzywaj - to kolejna, gówniarska teoria spiskowa nie podparta absolutnie NICZYM. -.-

Mam takie dziwne wrażenie, że autor tematu ledwie ukończył piątą klasę szkoły podstawowej i teraz postanowił sprowokować forumiaków do odpowiedzenia na ten temat oraz uczynienia go sławnym na jakieś 30 minut...

Gangrel
14-07-2005, 12:14

Ja ich po prostu nie akceptuje, wymyślili sobie że są narodem wybranym, nikogo nie dpouszczają do swojej wiary... Niedobrze mi się robi jak na to patrze jak powoli zdobywają kontrolę nad światem.

Jestes zalosny. Masz bardzo niewielkie pojecie o ich religi, pogladach, zyciu...Znales jakiegos? Wiesz cos o ich kulturze? Na szczescie nie wszyscy ludzie sa tak zacofani w pogladach...Nie wiem czy twoj maly mozdzek dopusci taka zbrodnie do informacji, ale w Krakowie co roku odbywa sie Festiwal Kultury Zydowskiej ktory sciaga mnostwo ludzi z calej Polski. Ja osobscie nie bylem bo mnie to malo interesuje, wole innej muzyki sluchac ale dla mnie sa takimi samymi ludzmi, a nawet lepszymi niz ty.

Shweppes
14-07-2005, 12:18
Ich wiara to ich sprawa. Pewnie słyszeliście o corocznym zjeździe w Leżajsku? Mieszkam 10km od tego miejsca, i wiem jak oni starają się żeby tam dotrzeć i pomodlić się.

Thero
14-07-2005, 12:20
Swoją drogą, jedyną różnicą między chrześcijaństwem, a Judaizmem jst to, że oni nadal czekają na swojego Mesjasza. A za Papieża nie modlili się do póki do póty ten nie pomodlił się pod ścianą płaczu ;).

Połowa dresów mówi kawały o Żydach i nawet nie wie co oni takiego zrobili.

eeee...yyyy....uuu.... skąd takie wnioski? 8o

Pewnie dlatego że niewielu ludzi rozumie co znaczy "88" ;p
Pochwaliłbyś się ;).

Nardoga miesiąca za najbardziej urozmaiconą wypowiedź, nominacja do nagrody za tekst roku, tekst jest zaraz przy tekście, że Bulbul to monż cipsofta.

@Topic
Ciekawe czemu Żydzi stali się określeniem tego co chcą określić dzisiaj ludzie mówiąc obraźliwie o ich narodowości. Ja osobiście nie wiem zupełnie dlaczego; ciekawe czy ktoś wie...?

EDIT:
@Down
Aluzja go jego poglądów, I tak nie kumam ;).

Shweppes
14-07-2005, 12:25
Pochwaliłbyś się ;).

Dobo sam napisał pare postów wyżej. Czytanie ze zrozumieniem : >

Elmer
14-07-2005, 12:48
eeee...yyyy....uuu.... skąd takie wnioski?

Z osiedla, z podwórka. wyjdz na ulice pod blok i posluchaj mowy drechów.

Marcin of shadow
14-07-2005, 12:50
Moim zdaniem Zydzi maja swoja religie i swoje wierzenia jak chca niech sie uwazaja za narod wybrany itp a nas to nie powinno obchodzic.

dap-galothij
14-07-2005, 13:05
@Thero: rzeczywiście ciekawe czemu Żydzi? Czy ktoś wie dlaczego?

Dabek
14-07-2005, 13:21
@Topic
Ciekawe czemu Żydzi stali się określeniem tego co chcą określić dzisiaj ludzie mówiąc obraźliwie o ich narodowości. Ja osobiście nie wiem zupełnie dlaczego; ciekawe czy ktoś wie...?.

Jeżeli chodzi Ci o stwierdzenia typu "Nie bądź Żyd, podziel się" itp., to sięga to historią w głęboką przeszłość (nie pamiętam dat, czy to było jeszcze średniowiecze, czy troche później, ale w każdym razie kilkaset lat temu). Kiedy ludzie zaczęli wychodzić z ciemnoty i zaczęła się rozwijać gospodarka pojawiła się potrzeba udzielania kredytów. Jednak religia chrześciajańska uznawała pożyczanie na procent za grzech - lichwę. Z tego powodu cały rynek kredytowy przeszedł głównie w ręce właśnie Żydów, którzy dla odmiany wyjątkowo okazali się mniej ortodoksyjni i w lichwie niczego złego nie widzieli. Zgromadzili na tym spore majątki, a za sprawą propagandy chrześcijańskiej (i ludzkiej zawiści dla bogatszych pewnie też) stali się symbolem właśnie skąpstwa, dorabiania się i tego wszystkeigo co niektórzy mają dziś na myśli mówiąc "ale żyd z niego..."

Litawor
14-07-2005, 13:42
Zresztą przed wojną w Polsce dosyć popularna była taka foruma kabaretowa zwana "szmonces" - było to nic innego jak opowiadanie kawałów o Żydach i naśmiewanie się z ich sposobu życia - i nikomu to nie przeszkaszało...

Żydom owszem. Przed wojną antysemityzm był w Polsce bardzo silnie rozwinięty, choć teraz rzadko się o tym mówi. I nie chodzi tylko o kawały, ale także o getta ławkowe itp.

Kuna
14-07-2005, 14:02
Ja,nic,nie,mam,do,żydów,człowiek,jak,człowiek,kult ura,jak,kultura...

Slajt
14-07-2005, 15:00
Z osiedla, z podwórka. wyjdz na ulice pod blok i posluchaj mowy drechów.
Słucham:
-Daj się zaciągnąć, nie bądź żyd!
-Wy***laj!
Buhahah, dobry kawał, nie?
Drech jak drech, ale żeby mieli coś przeciwko żydom? Takiego czegoś jeszcze nie słyszałem. Drechy pod tym względem opowiadają tyle samo kawałów o żydach, co ty, ja.

Zresztą, o czym my rozmawiamy?! I tak wszyscyyy ZGINIEEEMY

De'sH
14-07-2005, 15:39
Hmm jak zalozylem taki temat na podforum, to go zamkneli.. gdzie jest sprawiedliwosc?

@topic
pffffff zydzi naprawde chca zawladnac swiatem xD napisal jakis zyd nawet ksiazke o tym, a pozatym zydzi sami sie prosza o to by byc przesladowanymi ;] takie jest moje zdanie

Angelus
14-07-2005, 15:43
No musze przyznac , ze jestem mile zaskoczony.
Spodziewalem sie jakiejs nagonki na Zydow , a tu wiekszosc forumowiczow spokojnie i tolerancyjnie sie wypowiada. Szacunek dla Was !!!

Moj bardzo dobry znajomy jest wyznania mojzeszowego ...
Facet jest Polakiem , skonczyl studia kulturoznawcze : hebraistyke i mongolistyke , a jego hobby jest polonistyka !
Koles ma taka wiedze ze mozg deba staje : jezyki obce , historia , sztuka , filozofia ,polityka , literatura swiatowa ...
Stwierdzil kiedys , ze zmienia wiare bo w katolizycmie mu cos nie pasilo i wybral wiare mojzeszowa .

Mialem z nim korki z polskiego jak sie szykowalem do matury.
Pozniej spotykalismy sie dalej / z matury mialem dwie piatki ... hehe / ,
uznalem ze wiele skorzystam sluchajac i rozmawiajac z kims duzo madrzejszym od siebie , chcialem rozszerzac horyzonty swojej wiedzy.
Gadalismy o filozofii , o najwazniejszych jej przedstawicielach , nawet zaczalem sie uczyc hebrajskiego ,
opanowalem alfabet i cos juz tam skrobalem , ale troche za duze tempo narzucil.
Okazalo sie ze tam sa kurna dwa alfabety , a i tak w normalnej pisowni uzywa sie innych liter.
Do tego zeby przeczytac wyraz musisz go znac , bo w pisowni omija sie czesc liter. Maskra !
No i dalem se spokoj . Moze jeszcze kiedys sprobuje. Fajnie moc powiedziec kilka slow po hebrajsku.

Opowiadal mi o kulturze Zydow , o ich swietach , o historii ...
Dyskutowalismy jak to bylo kiedys , o konfliktach Zydow z Chrzescijanami i kultura arabska.

Powiem wam , ze to niesamowicie ciekawe , moc poznac historie jakiegos narodu. Losy Zydow opisane w Starym Testamencie sa jak dobry kryminal.
Ucieczki , poscigi, morderstwa, przysiegi , zadziwiajace opowiesci ...

Dlaczego Zydow nie lubiono w sredniowieczu ...
Lichwa to jedno , druga sprawa byly zarazy , ktore dziwnym zrzadzeniem losu omijaly dzielnice zydowskie.
Spoleczenstwo bylo przekonane, ze to Zydzi podzrzucali jakies chore zwierzeta i zarazali innych mieszkancow.
Kiedy miasteczko zostalo zdziesiatkowane , a ludzie tracilii cale rodziny i widzieli ze u Zydow wszystko w porzadku ,
chora zawisc , wscieklosc i agresja braly gore i dochodzilo do pogromow.

A odpowiedz jest prosta: Zydzi niezwykle skrupulatnie przestegali zasad higieny.
Po prostu bylo czysto , ludzie sie myli , narzedzia w kuchni musialy byc inne do miesa inne do mleka
/ sa to wymogi koszernej kuchni , jednego z elementow wiary i kultury /.

Gdzie indziej panowal totalny brud i balagan.
I kiedy przyszlo co do czego , to zaraza wybijala polowe miasta omijajac dzielnice zydowskie. I konflikt gotowy.

__________________________________________________ __________________________________________________ _

Wyjasnie co oznacza symbol " 88 " . Otoz osma litera alfabetu jest " H " , a " 88 " to skrot znaczacy : Heil Hitler !!!

Mc macio
14-07-2005, 16:16

ludzie normalni jak kazdy inny. Wiare maja inna, no i co z tego? Popatrz sobie na wiare ISALM.....to dopiero jest niezly hardkor :evul:

spider-bialystok
14-07-2005, 16:54
Popatrz sobie na wiare ISALM.....to dopiero jest niezly hardkor :evul:
Co masz na mysli?

kaczi
14-07-2005, 16:59
Ja niestety, byłem wychowywany inaczej, ponieważ w młodości dużo czasu spędzałem u babci, na wsi. A ta wieś kiedyś należała właśnie do żydów, i nie dawali żyć katolikom ( Moja rodzina była/jest katolicka), czyli prawię większości wsi. Dlatego zostali tam znienawidzeni.
I na takiej podstawie zostałem wychowywany.
Żydzi są źli, jest ich wszędzie pełno itp.
Tak mi mówiono, a że ja dziecko byłem, wierzyłem we wszystko co mówią i wyrobiłem sobie o nich zdanie.
W późniejszym okresie życia, przestałem się interesować żydami, i zostało mi takie same zdanie, jak za młodu.
Moja mama nie ma nic do żydów, a natomiast mój ojciec ich też nienawidzi ( Ponieważ pochodzi z tej wsi ).
I niestety, żydów nie lubię.
Szukam ich złych stron, a dobrych znać nie chce.

Caer
14-07-2005, 18:59
Jak już napisałem w temacie o Hitlerze, jestem antysemitą. Mój antysemityzm zaczął się w momencie przyjechania do Izraela. Myślą, że tylko u nich są lodówki, drapacze chmur, pralki, zmywarki, telewizory etc. Pozatym, Oni zamykają swój kraj. Wjazd do kraju graniczy z cudem, chyba że masz paszport dziennikarski albo coś w tym stylu. Tu w Izraelu... deportacje, "łapanki" są na porządku dziennym... złapanych ludzi traktują jak psy. Osoba która ma być deportowana jest zamykana w więzieniu. Żeby to było jakieś specjalne więzienie dla złapanych czekających na wyjazd, lecz nie... Tacy ludzie siedzą ze zwykłymi złodziejami, mordercami itp. Rzucają jedzenie przez kraty i kto pierwszy złapie kanapke ten będzie "najedzony". Nie raz pisało w gazetach o pobiciu złapanej osoby. Zachowują się jak gestapo. Czy to ma być jakaś zemsta za ich cierpienia w czasie II Wojny ŚWiatowej? Przecież nie cierpieli tylko oni, lecz cały świat...

Wikt
14-07-2005, 19:03
Ja niewiele wiem o Żydach, za mało wręcz (tyle, co w szkole powiedzą, nawet mniej) żeby mieć o nich opinię. Mi wszystko jedno - religia, którą człowiek wyznaje, nie jest ważna - ważniejsze jest, jaki on ma stosunek do innych ludzi, i jakim jest ogólnie człowiekiem.

By$iu
14-07-2005, 21:22
Nic do nich nie mam, nic mi nie zrobili, nic nie zrobie im.

Ja ich po prostu nie akceptuje, wymyślili sobie że są narodem wybranym.
W jakims sensie są narodem wybranym.
nikogo nie dpouszczają do swojej wiary... ?
Wątpie czy nikogo nie dopuszacza
W co wierzą w to wierzą i nikt im tego nie zabroni, kazdy ma prawo wierzyc w co chce.

Gezund
14-07-2005, 21:25
@By$iu

No niestety. Ich relgia jest hermetyczna.
Co z tego że chcesz ja wyznawać skoro żaden rabin Cię do synagogi nie dopuści.

A co do narodu wybranego, to oni uważają że nim są.
Czysty egoizm...

Angelus
15-07-2005, 03:21

Czysty egoizm...

Nie ma zadnego problemu ,zeby wyznawac wiare mojzeszowa.
Jak pisalem juz wczesniej moj znajomy przeszedl na to wyznanie i jest ok.

Musicie pamietac, ze ciagle sa jakies zamachy terrorystyczne w Izraelu ,
nadal zdarzaja sie agresywne zach. wymierzone przeciw spolecznosci zydowskiej w krajach europejskich i pewnie gdzie indziej tez ...

Moga kogos nie wpuscic na teren synagogii bo boja sie o wlasne bezpieczenstwo.

Ale tak jak w innych krajach i w innych religiach ...
Nie wszyscy ludzie sa madrzy i dobrzy.
U Zydow tez pelno ignorantow i bufanow , oraz nieukow , ktorzy pytaja sie o to , czy gdzie indziej tez sa lodowki ... hehe

A co do tego , czy Zydzi sa narodem wybranym ?
Na religie nie chodziles , czy co ?
Oczywiscie ,ze sa ! Poczytaj Pismo Swiete , szczegolnie Stary Testament.
To sa ich wierzenia , sprobuj to uszanowac ...

Ghost Nieudany
15-07-2005, 08:22

Poczytaj sobie nieco na temat tego, jakie "lekkie" problemy ma Izrael z chociażby "Autonomią Palestyńską" - gdybyś miał podobną sytuację w swoim kraju i był chrześcijaninem również nikomu byś nie ufał i bał ludzi innych wierzeń...

Czysty egoizm...

Bo SĄ narodem wybranym według ich religii. Według chrześcijańskiej zresztą też - poczytaj sobie Stary Testament i kilka rozdziałów jakiejkolwiek Ewangelii z Nowego...
Wiesz, co? Ja wolę ten ich, jak to nazywasz, egoizm i te pytania o to, czy w Polsce są lodówki od takiego antysemitycznego pieprzenia kilku nastolatków, którzy chcą być kontrowersyjni i udawać znawców tematu, a tak naprawdę GÓWNO wiedzą na temat tego, o czym piszą.

I tak taki głupi temat przerodził się w dyskusję dwóch frontów: antyżydowskich bojowników (na dodatek popierających Hitlera) i reszty, która usiłuje tym machającym mieczami małolatom coś wbić mądrego do głów.
Rada dla pierwszej grupy: dajcie sobie siana, osiołki, zasłużyliście.
Rada dla drugiej grupy: dajcie sobie spokój - to jak mówienie do ściany by zmieniła położenia sama z siebie.

A teraz pozostaje tylko czekać, aż jakiś moderator ten temat zamknie. Have a nice day.

gorgi
15-07-2005, 11:28
Ja o żydach myśle tak jak o reszcie świata, a jeśli ktoś się o to przyczepi to powiem tylko, że sikam na to.
Co z tego, że oni myślą o sobie lepiej?
Ja tez myślę o polsce, że jest to coś wspaniałego, każdy patriota ma taki obowiązek, więc wiecie.

Vekegi
15-07-2005, 11:56
Przecież nasze wiary są podobne :> oni poprostu nie uznają Jezusa :> ale Żydzi mają wielką tradycje i ich szanuje ! Tylko terrorystów-żydów nie uznaje

Gezund
15-07-2005, 12:27
Hmmm terroryści to raczej arabowie...
Chociaż żydzi też w porządku nie są.

Hubert-pol
15-07-2005, 20:11
Zydzi sux hard!

Nightwalker
15-07-2005, 20:13
Widać, ze jednak polacy to wielcy antysemici.
To "my" polacy.
Proponuje zamknąć topic, nim więcej kretynów napisze, że "żydzi sux"