Pokaż pełną wersje : Dla początkujących - szybko expa zdobyć na mainie
Aby szybko przejść z 8lvl na 10lvl dla każdej profesji wystarczy udac się do Carlin i na trolle.
Mozna udać się na cmentarz ale najwiekszy respawn jest zawsze na wschód i południe od Carlin.
Znajduje sie to na samym końcu półwyspu pomiedzy cmentarzem w Carlin a obozem Amazonek/Valkiri
Schodzi sie do podziemi a tam zawsze pełno trolli. I co najważniejsze - ich odradzanie sie jest błyskawiczne :))
Szybki exp jest także na trolach pod Ab'dendriel. Jedyne co trzeba miec to 50gp na klucz. :D
maszlesz
29-03-2004, 14:21
Dla miszkających w Venore - sporo troli jest na Witch Swampie (po lewej, przy rzece). Trzeba wyjść z Venore południowo-zachodnim wyjściem i iść drogą w górę, niedalego mostu dwarfów odbić nieco w prawo na bagna. Sporo troli, zwłaszcza jak się wejdzie do dzióry pod drzewem. Tylko uwaga: Nie schodzić głębiej - w dziórze są 2 ślimy, a w zejściach z drabinką jest Mino Archer i Mino Mag.
Druga możliwość. Wyjść z Venore południowym wyjściem i kierować się na południe, aż do oceanu. Przy samej wodzie jest dzióra. A w niej mnóstwo swamp troli. Trzeba tylko ominąć kilka rotwormów (bo myślę, że na 8 lvl'u może to być mały problm), ale tam są tylko 3 i łatwo je ominąć. I zejść niżej. Tam już będą swamp trole i 1 skeleton i 1 ghul (ale skeleton i ghul są zamknięte - no chyba że ktoś zluruje).
Oryginalnie dodany przez Sajan
Szybki exp jest także na trolach pod Ab'dendriel. Jedyne co trzeba miec to 50gp na klucz. :D
Szkoda tylko, że tam (w Ab' ) jest najwięcej PKerów X(
Ijeszcze duuużo trolli jest w Mountain Troll - niedaleko Thais
ALE UWAGA!! są tam Skorpiony, a na niższych poziomach Dodatkowo Orcki Wariory.
Ale pozatym rzeźnia niesamowita na głupich Trollach :)
Szkoda tylko, że tam (w Ab' ) jest najwięcej PKerów
To zależy od świata. Jak gralem na Eterni (bylo to dosc daaawno) to bylo to dal mnie bezpieczne miejsce. Teraz juz nie jest tak bezpeiczne. Duzo Pk czai sie na niskolevelowych graczy :(
Nie wiem jak teraz - ale kiedyś najwięcej PKerów było na Nova. Za cholerke nie mogłem wybić sie moim Sorcerem na 12lvl X(
Co go zdobyłem - od razu jakis PK mnie zabił.....
W końcu dostałem nerwa i założyłem sobie postać na Calmerze.
CHCĘ SOBIE POGRAC A NIE ZWIEWAĆ PRZED PEKERAMI!!
A co do innych światów....Niskolevelowcy zawsze będą mieli ciężko :(
Moim zdanem najszybciej mozna zrobic exp na takim lvlu na: swamp trollach w Venore i na waspach na Darashi i Ab'Dendriel
Mathayus
29-03-2004, 15:34
w kazdym miesice znajdzesz troole dlaego dla mnie nie ma roznicy gdzie sie idze na poczatek
wazne zeby bic trolle
Algebral
29-03-2004, 15:42
najlepiej po wejsciu na main pobiec do ab schowac kase w depo kupic klucz za 50gp do kopalni elfow i expic tam do 11 lvlu a pozniej do kopalni kolo kazo gdzie jest "postrach" rooka :P i dwarfy a tam trenowac ile sie chce
Oryginalnie dodany przez Algebral
najlepiej po wejsciu na main pobiec do ab schowac kase w depo kupic klucz za 50gp do kopalni elfow i expic tam do 11 lvlu a pozniej do kopalni kolo kazo gdzie jest "postrach" rooka :P i dwarfy a tam trenowac ile sie chce
TYLKO UWAŻAĆ!!
Jakoś ostatnio na poziomie o jeden niższym niż jest Budrik znajdują sie Dwarf Guardy!! X(
najlepiej po wejsciu na main pobiec do ab schowac kase w depo kupic klucz za 50gp do kopalni elfow i expic tam do 11 lvlu a pozniej do kopalni kolo kazo gdzie jest "postrach" rooka i dwarfy a tam trenowac ile sie chce
Moj qumple tak zrobil potrenil chyba z 15 min i zaraz go wywalili bo mowili ze blokowal resp :/
Oryginalnie dodany przez Ozzie
Moim zdanem najszybciej mozna zrobic exp na takim lvlu na: swamp trollach w Venore i na waspach na Darashi i Ab'Dendriel
Z tymi Waspami to troszke niebezpieczne :]
Dośc szybko rzeźnią i zatruwają, a na niskim lvlu to troche niebezpieczne :)
Dr. Omader
29-03-2004, 16:44
Temat przeniosłem do działu Mainland bo tam powinien być.
Co do poradnika to narazie jakiś taki biedny. Potem coś dodam teraz nie mam czasu :/ ciągle są jakieś błedy na stronie do poprawy ;(
Oryginalnie dodany przez Dr. Omader
Temat przeniosłem do działu Mainland bo tam powinien być.
Dzieki za przeniesienie - lubie jak się przenosi :D
Ressugie chce do światyni ;( jego trzeba przenieść ;(
Lama chodzi sama
29-03-2004, 17:13
8-11 lvl trole
11 lvl druidzi uhy i powiinni juz miec dosc kasyy z hmm by kupić w miare dobre rzeczy a jak sie ma dobre rzeczy kopalnie kazzo gdzies do 15 lvl potem to juz tylko jakies potforki z hmm
11 lvl palcy speary i na dwarfy rozniez w miare dobre rzeczy gdy wyszkoli sie dobre skille i lvl rowniez z jakis 15 uhy i z lukiem smialo na cyce
11 lvl Knight tutaj jest już zupełnie innaczej 11 lvl trole potem dwarfy w kopalniach kazzo a na 15 lvl mozna albo zacząć sie nieźle trenować lub na maxa expowac i powoli expić na coraz silniejszych potforkach np : troll->rot->Dwarf Soldier,Ghuls->Cyclops itp
11 sorc rotki dwarfy szybko expic na lvl 15 bo od tego chyba mozna SD potem sprzedawac sd i tak samo jak druidzi expic na cycach guardach itp
Wystarczy ze do 10lv skillujesz na bugach pod carlin, tak zebys jednym ciosem jednego zabil, pozniej do 12lv na trollach, a pozniej to najlepeij na slime w podziemiach <ja juz chodzilem> albo amazony, chociaz ja na 10lv chodzilem na amazony, ale raz to sie zle skonczylo :((
Najlepiej zrobić skille 30/30 i lecieć od razu do kopalni koło Kazo, ale brać tylko pojedyncze sztuki bo można wtope zaliczyć!!!
Mokry ma racje, ale moim zdaniem trza tylko na roty uwazac, bo dwarfy nie robią za duzo :]
niewiem czy niebylo podobnych tematow ale co tam:P
ja radzilbym od razu po rooq isc do venore, swamp trolow jest tam o wiele wiecej niz w ab zwyklych trolow (pamietam jak mialem po 8 s.trolkow dla siebie:D), tam mozna na loozie trenowac [i tu male sprostowanie:1.sa dwa wejscia,jedno od razu do trolow a drugie przez roty 2.rotow sa 3-4 spawny w tym w 2 po 2 roty 3.jest 1 (moze 2 ale niewidzialem) ghul/i za zamknietymi drzwiami 4. sa 4-6 skeletow w pokoju obok, rowniez zamknietym 5. jest cholernie duzo swampow, jezeli sie dobrze ustawic to mozna nienadazac z ich zabijaniem:D, na szczescie niesa zbyt mocne] moim zdaniem nawet do 15 lvl pozniej isc na roty, ewentualnie na orki a jak ktos chce expa a nie loot to zapraszam na amki i valki:D
aqrat pisalem to bardziej pod postacie magiczne ale podobnie mozna chodzic wszystkimi tylko ze:
pal:
-gdy wycwiczy sobie skill do okolo 40 moze isc smialo z lukiem na slimy (bardzo szybki exp)
-cyce moze bic jak bedzie mial okolo 50 dista
knight:
-po wytrenowaniu skilii najlepiej by zrobil idac do amazon camp (szybki exp)
-roty moze bic ze wzgledu na loot (duzo capa) i do treningu:D
Ja tam zawsze i wszystkim będę polecał Foldę - exp. leci naprawdę szybko na Rotach i Frost Trollach :]
Dawid_Mistrz
30-03-2004, 19:50
JA proponuje zebys chodzil na swampy frost trole i na roty, mozesz tez isc na amazonki i na szkieletorki :P
powiem tak:
-knight-juz ze skilami 30/30 i ze sprzetem :-p armor
-studded legs
-soldier helm
-dvarwen sh
-bron (zzlezy od ciebie)
mozna chodzic na castle elvenbone lub do thais: duzzzzo rotow a teraz po update miliony orkow iorkow warriorow i seprmany
-druid-hmm.. najlepiej skile po 20 i podobny sprzet jak dla knajtow i jak najlepszy magic lvl i z hmm lub gfb do thais na orki
-mag- jak druid
-palek-tu juz odmienna sprawa skile jak najlepsze i postarac sie o luk lub speary jak sa klopoty finansowe i nawalac slima (najlepiej gdzie jest duzo przestrzeni) polaecalbym takze bagna , gdyz : sa tam amazonki itp.
duzo troli i swamp troli
najlepsze miejsce do expowania to takze kopalnie krasnolodow (kopalnie Morii :D ). tam zabijac krasnale i chodzic tam tak dlugo az wam sie nieznudzi.
miuriel-druid-24lvl-trimera(moja chluba)
adameko-14lvl-knajt(pozyczony od kumpla)
Mnie interesuje gdzie są trolle blisko Carlin...
Możecie mi powiedzieć jak dostać się do tego miejsca ?
Fallorian Thennars
01-04-2004, 17:55
No więc zadam zasadnicze pytanie dotyczące krypty koło Carlin: gdzie kupić klucz?!?
przeszukaj carlin dokładnie a znajdziesz:)(a szukaj koło portu:)))
I osobiście jestem za Foldą. Najpierw potrenować na powierzchni a potem zejść do jaskiń gdzie czekaja roty, orki, frost trolle a nawet slimy i fire elementale:D(pamiętać: uwaga na lawe)
Oryginalnie dodany przez Fallorian Thennars
No więc zadam zasadnicze pytanie dotyczące krypty koło Carlin: gdzie kupić klucz?!?
Klucza nie kupisz - znajdziesz w skrzyni koło portu
Oryginalnie dodany przez slawski
I osobiście jestem za Foldą. Najpierw potrenować na powierzchni a potem zejść do jaskiń gdzie czekaja roty, orki, frost trolle a nawet slimy i fire elementale:D(pamiętać: uwaga na lawe)
Taaaa.....jestem za Fire Elementarem :] szczególnie z 10lvl - jeden strzał i to byłoby na tyle :D
Pytanko na temat LAWY. Da się w to cholerstwo wejść?? ?(
Toony Knight
07-04-2004, 11:12
Nie da sie
Dobrym miejscem na exp jest tez Folda... Na niskich lv radze nie zapuszczac sie na 2 pietro w dol (slimki, mino archery), nie mowiac juz o 3 (fire elementale, fire devile)
Mozna zrobic tu w godzinke 2000expa a kasy to jakies 300 gp z samego loota kasy :)
Ej no ja sie dziwie czemu wy sie tak rotow boicie? Ja ciagle chodze na Folde i jest mi tam dobrze, wiem ze 20 gp sie placi ale mozna to nadrobic! Sa tam frosty(trolle), roty wolfy(winter), misie(polar bear), no i mino! Ja spokojnie na roty chodze :/ O i jeszcze sa posion spidery wiec tylko siedziec na Foldzie i expic no i jak znajdziesz 3 frosty to skillowac :) raz 5 znalazlem - to byl moj rekord :p
Wujek eustachy
10-04-2004, 18:54
Na niskim lvlu opłaca się iśc na swamp trole na południe od venore. Trzeba tylko uważać bo czasami ktoś może zlurować ghula.
Arius Master
12-04-2004, 22:50
Powiedzcie mi na 14 lvl knighta na jakie stwory lazic?? ?(
Oryginalnie dodany przez Arius Master
Powiedzcie mi na 14 lvl knighta na jakie stwory lazic?? ?(
14 lvl knighta... hmm :D :
rootwormy [polecam kopalnie na drugim półwyspie przy Kazo - i drugi poziom kopalni 4 miejsca respawnu i bardzo szybki respawn :D]
minotaury - ten sam półwysep co powyżej jest miejscówka respawnu 5 minosów [tylko nie zapuszczać się za głęboko bo można się naciąć na mino-archery a dalej jeszcze na skorpiony :D :] więc może być wówczas baardzo gorąco :]]
dwarfy - wszystkie kopalnie przy Kazo :D
Monoskar
15-04-2004, 02:09
Z tymi rotami w kopalniach koło Kazo to uważajcie. Potworki nie są wyjątkowo silne, ale wczoraj poległem osaczony przez 4 Rot'y i 2 Dwarf'y (11lvl i dobry sprzęt). Ale ogólnie exp leci naprawdę bardzo szybko, loot o wiele gorszy niż ten z trolli w krypcie pod Carlin ale też nie ma na co narzekać.
off topic:
Mam skille 36/30 na knighcie. Może mi ktoś powiedzieć jak z nich zrobić 36/36 ? Coraz bardziej zaczynają mi się "rozjeżdżać" ?( Niedlugo w akcie desperacji pójdę expić z dwiema tarczami w rękach :P
A ja 15 lv Knightem nabiłem TYLKO na Wilkach i miśkach. :) Potem nie miałem problemów z Cycami Dwarvami itd...
TomekMaster
17-04-2004, 00:39
Trolle , trolle do 10 lvl a pozniej dwarfy tylko na 1 i 2 poziomie kopaln kolo kazu
Jaroslav
17-05-2004, 17:05
Oryginalnie dodany przez Trener
Oryginalnie dodany przez Sajan
Szkoda tylko, że tam (w Ab' ) jest najwięcej PKerów X(
Może jest ich trochę. Ale w Carlin jest najwięcej ;)
Zostajac przy knajcie. Jak na servie masz high lev qmpla to masz zajebisice. Najlepiej jak paladyn , (w sumie niekoniecznie high level - wysatrczy jakis 14+) zbieracie razeem na klucz do hell gate (5k) i idizecie :P wiem ze to brzmi starsznie ale jest dobrze, ja na 12 lev chodzilem tam z qmplem na tytani, ale to on pierwszy kupil klucz na tym servie. No i on bierze ze 500 strzal albo wiecej a ty tylk ochidzisz i bijesz szkielety, zbierasz loot. Qmplowi sie to oplaca, nikt go nie goni (to jest na hg zabojcze dla palla, ja np gdy moim palkeim uciekam przed potworkami to sie nadziewam na respawn wczesniejszy ;( ) tylko trzeba miec dobra tarcze (na poczatq jest dwarven shield dobry, potem juz zalezy od was :P ) Przed ghulami w koleczko uciekac az pall ubije a szkielety samemu bic. Nabije sie nieeeezle loota (kasy) i mozna kupic stuff niezly jak na lowlew (ja np mam juz p - armor serpent sowrd dwarven shiled brass legsy i steel helmeta !! MAM 12 LEVEL DOPIERO !!)
P.S No, i to by bylo na tyle :D
Koło thais podziemia pękają od troli:]
Andy 1110
22-05-2004, 20:31
Najszybciej na trolach pod Ab'.
Fallorian Thennars
22-05-2004, 21:19
Ja ostatnio zrobiłem paldka i zamieszcze krótki poradnik:
Od razu lecisz do Ab. Trenujesz na Trollach, ale nie exp, tylko skille i mlvl. Jak masz troche zbędnej many rzuć Food. Jak bedzie 30 dista do Fermor hills. Ja bedzie full respawn to bedzie 3 Gobbosy 1 Skeleton i coś koło 8 Rotów. Żyć nie umierać! :D Później można iść do kopalni dwarfów. Dobre są też podziemia koło Northport. Dużo Rotów Trolli i Wolfów. Szybki respawn.
I mam pytanie dotyczące lodowych wysp. Dużo tam PK? To może se popłyne ciekawie tam jest? I od jakiego lvl/skillsów bede tam w miare bezpieczny? Mam na myśli potwory występujące na powierzchni i 1./2. poziomie podziemii.
P.S. Co do tego paldka to jak bedziecie mieli jakiś porządny lvl/mlvl to róbcie HMM i strzały.
Szczawix
22-05-2004, 23:05
Rycek:
Venore najpierw swampy do gdzieś 14 vl potem roty na zachód i żyć nie umierać są tam ogromne jaskinie w których żyją tylko roty(jest jedno miejsce ze slimami)
bijesz expa tam praktycznie do 18 lvl i dobrych skil i jedziesz do kopalni albo na becho.
pabloxxl
23-05-2004, 18:59
Najpierw trole koło Thais
Potem swamp trole pod Venore
A dalej to dwarfy koło kazo
Dalej to niewiem bo sam właśnie expie na dwarfach :)
The_FaLLen
23-05-2004, 20:12
Nie polecam tych trolli koło Carlin często czają się tam PK czatujący tylko na to aż jakiś n00b tam wejdzie :(
Elendart
10-06-2004, 17:48
dla leveli od 8 mozna chodzic na bugi pod carlin
:king:
Tibian III
10-06-2004, 20:26
Najlepiej szkielety dobry loot jak na 8 lvl ze skillami 14/14 i 5lvl bije je na rooku to dla kogos z 8lvl nie powinny stanowić problemu. :evil:
trzeba trenowac i isc na dwrvy ale trzeba trenowac ławtwiej wtedy ubic potworka ja kiedy widziałem 7 lvl knajt a mial skile 57/55 wdług mnie to są wytrzepane skile jak na ten lvl
na początek do jaskin pod cmentarzem w Carlin -.-
zabijesz 1 trolla przychodza 2 następne...chcesz juz wyjść a tu otacza cie z nikąd 5 trolli wkurzające stworzenia...do 11 da sie nabic :baby:
Knight Morderca
11-06-2004, 12:54
Ja uważam, że najlepiej jest expic na wschud od CARLIN w jaskini goblinów. Najlepiej oczywiście jeżeli jestesmy tam sami i zaden lol na nie przeszkadza :-)
kwakerman
13-06-2004, 01:52
kurde a w thais !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nie mam gdzie i na co chodzic
Oryginalnie dodany przez kwakerman
kurde a w thais !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nie mam gdzie i na co chodzic
Idź na południowy-zachód i tam jest góra trolli ---- full troli i orków, od czasu do czasu orki wariory oraz scorpiony...także roty i skieletony
Na bugi pod Carlin jest ich tam bardzo dużo :D
eee no wszystko pienknie ale gdzie moge dostc ten kluczyk do krypty w carlin ?????? no gdzie 8o 8o 8o
no gadac co wiecie X( X( no bo piszecie ic do carlin
i do krypty ale krypta nie stoji otworem ;( ;( wienc u jakiego npca czy jak im tam jest 8) czy gdzies znalesc mozna moze 8o 8o 8o 8o
naj mondrzejsze mysli jakie slyszalem :)) :))
nie wyjmuj czapki z lodowki bo ci rower ukradna :D
szkola jest jak kibel hodzis bo muszisz :D
zycie jest jak papier toaletowy szare i do dupy :D :D
szkola jest jak mediamarkt powini tego zabronic :D :D
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
WielkiMadry (Mr.GandalfGrey)
17-06-2004, 21:36
PLIZ jak ktos wie albo moze niech przesle mi na meaila informacje gdzie w venore mozna isc na trole ale sprcyzowane a mail to
[email protected] i to chyba na tyle mam 7 lvl zabili mnie palk 14 ds
WielkiMadry (Mr.GandalfGrey)
\,,/(-_-)\,,/
Vihobefa
17-06-2004, 22:56
Szkoda tylko, że tam (w Ab' ) jest najwięcej PKerów
btw nigdzie nie ma tzle pk co w carlin tam leja wszstkich po kolei jak leci.
ja najbardzoej lubie ab tam najlepiej zrobic 10 lvl na trollach a potem na dwarfz i rotz w kopalniach kolo kazzo
Elermis Elemelkier
20-06-2004, 15:22
Dla Knightów:
Klucz do krypty pod cmentarzem znajdziesz w porcie w skrzyni. Wystarczy poszukać. Jest to bone key. W jaskini pod Carlińskim cvmentarzem, jest rzeczywiśie dużo trolli, które się szybko respawnują. Zdobądź jakiś mieczyk i sztylet. Expujesz i zarazem skillujesz. Sam na trollach Sword -> 15 doszedłem do sword 28 8)
Jescze tylko shieldiong. Gdy zdobędziez 30/30 idz zdobądz 12-15 lv. Najlepiej na amazonki (bierz po góra 3!!! inaczej zginiesz) Później droga na dwarfy i rotwormy stoi przed tobą otworem. Następnie spróboj iść na ghule !!!ALE UWAŻAJ!!!. Walkirie itd.
mithrandil mag
20-06-2004, 19:12
Na niskich lvlach najlepsze są trolle swamp trolle i orki, oraz gobosy
Ja jestem Ryckiem na 12lvl ze skillami 36/31 i nabijałem prawie cały exp na bugach, rotach i trollach koło Carlin. Nie wiem czemu ale najrzadziej mnie zabijają w Carlin.
Jak to pomorze mam qmpla (z tibii) na 30lvl Pall
Dobre expowisko jest takze jak sie wychodzi z venore poludniowym wyjsciem kierujac sie na wshód jest bardzo duza jaskinia z rotwormami tam sie bardzo fajnie expuje :)
Dla tych co mieszkają w Carlin i znudziło im się już ghostland amazonki itp. mogą sobie popłynąć na folde są tam lodowe trolle,roty,mino,niżej mino archery i slimy:))
don'diego
27-06-2004, 17:34
Trolle w ab
Warloczek
28-06-2004, 18:20
Tylko nieliczni wzieli pod uwagę PK.
Dużo osób było za foldąa właśnie tam kryją się PK i czekająna jakiś lowlv.
Venore teżjest baaardzo niebezpieczne.
Najlepiej chyba thais i ab'dendriel.
P.S. Ilośc PK brałem z doświadczenia z ISARY
a jak ktośgra na non pvp to niech się nie boi
Pomoże mi ktos??? Prosze mój mail
[email protected] prosze!!!
nie umiem włączyć tibi żeby grać!! ;<
Sir Mefi
30-06-2004, 09:23
Ja zawsze expiłem na początek na trollach troche kasy wynieść potem waspy a powyżej 10 lvlu z lepszymi rzeczami na roty albo do kopalni :P :)
Powiedzcie na jakie potwory najlepiej iść Knightem?? I gdzie one są ??
Ja powiem tak. (nie czytalem pozostalych stron a przynajmniej wiekszosci wiec sie nie dziwcie.) Jezeli mamy zalozmy sorca,druta,palka z wieksza iloscia spearow(mimo ze nie polecam, albo knighta z lepszym eq(chodz chyba najlepiej isc sorcem i drutem) to najlepiej pojsc na fibule. Co prawda klucz kosztuje 800 gp ale dla osoby ktora z rooka wychodzi z taka kasa to nie problem. Na fibuli mamy od ... rotow. Exp idzie szybko. Ja sorcem zrobilem az do 22 lvl. Jezeli nie mam 800 gp to na prawo od thais jest jaskinia z trolami. Zrobimy 800 gp i izdiemy na fibule :D. tma jest super. Trzeba tylko uwazaac bo kreci sie tam 1 ds. Ale jak ktos wie gdzie jest to sprawa prosta :D
A gdzie jest szybki exp, mało zaludniony dla druida 11 level bez pacca (ale niedługo)...
Thai Aleno
18-03-2006, 18:07
mam pytanko.czy opyla sie expic na goblinah przez pol dnia?odpowiedz potrzebna
------------------------------------------------------------------------
jam mam 20lat,ty masz 20lat,a on dorzywocie;)
Arir Nidinda
19-03-2006, 10:38
Klucza nie trzeba kupować bo jest w porcie(najbliższy bydynek koło statku), w skrzynce.
Arir Nidinda
19-03-2006, 10:52
mam pytanko.czy opyla sie expic na goblinah przez pol dnia?odpowiedz potrzebna
------------------------------------------------------------------------
jam mam 20lat,ty masz 20lat,a on dorzywocie;)
Pół dnia chce ci się expić? Ale według mnie pomysł dobry, exp niezły, w miare dużo kasy, jeśli jesteś palem to kamienie, o żarcie nie musisz się martwić bo z goblinów wypadają ryby, na górze są świnie, i w kopalniach są roty. ALE NA WYŻSZYM POZIOMIE WIDZIAŁEM HUNTERA więc radzę być ostrożnym.
Gdzie można expić na 16 levelu ??
Kwadratowe Koło
08-04-2006, 11:30
@up
pytanie bez sensu, exp gdzie popadnie.
Arcydemon
08-04-2006, 12:05
(ja np mam juz p - armor serpent sowrd dwarven shiled brass legsy i steel helmeta !! MAM 12 LEVEL DOPIERO !!)
a ja mam 11 i mam to co ty, tylko, ze plate legsy... mam już prawie 4 magiczny [tak, tak nabijcie go jak najszybciej] skille takie, ze szkoda gadać ;/ ogólnie to polecam Fibule. :)
Wg. mnie warto iść druidem na 13 lvl do Dark Catedral, jak nie jesteś noobem, i masz doświadczenie to tam wbijesz spokojnie 30 lvl. Jednak na światach pvp (ja gram na pvp) jest dużo ciężej bo często można spotkać się z kolesiami straszącymi protami etc, dlatego najlepiej jest przyjść w nocy (trzeba miec monlight rod! inaczej to tylko na roty, bandity, smugglery, i wild wariory).
Ja myślę, że najlepiej jest skillować na Foldzie na Minosach. Folda jest najlepsza dla Knightów, dlatego najlepiej wziąć Knife'a i poskillować sobie na Minotaurach. Paladyni mogą sobie poskillować na Mino-Archerach, a magowie mogą trenować Magic Level na Slime'ach.
Pozdrawiam
Ja jak odrazu wychodze z rooka to wale na folde:crusader:
Ja skilluje na miśkach na skillach 35\30 a skille 10\10-35\30 na trollach
zielony-lp
17-04-2006, 11:30
czybki exp dla :
-Pacc:
a)Edron (rotwormy)
b)Darashia (Rot wormy)
c)Ankrahmun (larvy)
Wyższe lvl (30+):
a)Edron/Cycopolis (Cyklops,dwarf soldier, dwarf guard)
b)Ankrahmun (scarab,dragon [dla palków,sorków i druidów])
i tak do 45 lvl
-Facc:
a)Carlin/Ab'dendirel (troll,rotworms,dwarf)
b)okolovie Venore/amazon camp (amazon,Valkirie)
Wyższe lvl (30+):
a)Ghoust Land (skelety,ghoul,Fire Devil)
b)Kopalnie/kazordoon (Dwarf,Dwarf Soldier,Rotworms)
a dalej nie wiem bo ja zawsze tak jade xD
Mastadi, little meteorite
17-04-2006, 13:15
czybki exp dla :
-Pacc:
a)Edron (rotwormy)
b)Darashia (Rot wormy)
c)Ankrahmun (larvy)
Wyższe lvl (30+):
a)Edron/Cycopolis (Cyklops,dwarf soldier, dwarf guard)
b)Ankrahmun (scarab,dragon [dla palków,sorków i druidów])
i tak do 45 lvl
Zapomiałes o tombach :P Ja tam expie na 37 lvlu i jest super :)
A ZNA KTOS JAKIES FAJNE MIEJSCE DO EXPIENIA KOLO THAIS ??? :p:p:p:p
@up
Fibula, Cyclopy, Orci, Trolle...
Blumfull
23-04-2006, 18:55
ja tam druidem od 19 lvla juz na soldierach a od mniej wiecej 25 na soldierach i guardach najlepiej lvl wbijac w nocy tylko zawsze przy sobie uhy manaski i gfb na wypadek otoczenia blisko do kazoo z lotem tak ze mozna na biezaco okdladac a tym czasie sie mana robi:] fajnie tez na amazonkach i valkiriach sie expi(na polnoc od carlin i na wschod od kazo)
To zależy od świata. Jak gralem na Eterni (bylo to dosc daaawno) to bylo to dal mnie bezpieczne miejsce. Teraz juz nie jest tak bezpeiczne. Duzo Pk czai sie na niskolevelowych graczy :(
Ale Przecież Można Grać Na Świecie Z non-PvP !!!!
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.