Pokaż pełną wersje : SpeedGaming
Jest to po prostu przechodzenie gry jak najszybciej co o tym myślicie?
Ja myślę, że to głupota... no bo gram, aby się bawić a nie biegać jak przygłup i kolejne misje ciechać bez żadnego klimatu, przemyślenia itp.
nie pomyslales, ze moze cos takiego ludzi wlasnie bawi?
Ja także uważam, iż jest to głupota. W grach cRPG... bardzo ważną częścią grania w tego typu gry jest wczucie się w klimat gry i zaznajomienie z jego światem.
Ważne jest także, aby przestrzegać celu, który przyświecał pierwszym twórcom gier - bawić graczy, a więc powinniśmy grać dla zabawy ;).
@Up
Oczywiście, iż niektórych to bawi, ale autor tematu prosi o wyrażenie swojej opinii na ten temat ;).
No niby przechodzenie gry na szybko i bez 'delektowania się' fabuła, itp. jest głupie, ale jak oglądałem jak pewni goście przechodzą Q2 na Hard w ~20 minut to moja szczęka leżała na ziemi jeszcze długo po tym, jak filmik się skończył. :O
Pozdrawiam,
Cebix.
Chopkers
19-07-2005, 22:27
ja jak przechodizlem MGS'a na pleja za trzecim razem to jeszcze sie bawilem, przechodzilem, rozgladale, probowale, ale juz nastepne to tylko bylo bieganie aby pobic rekord qzyna..
jak sie gra szybko, gra sie nudzi i staje sie bezsensowna..
Vanhelsen
20-07-2005, 00:05
Trzeba zwrócić uwagę, że nie każdą grę da się tak przejść. Choć by Doomy, Quake, inne tego typu gry, da się, to np: Herosków już nie.
Ja znam aktualnie dwa takie rekordy:
Half-Life 2 - 2:07
GTA:SA - poniżej 8:00
Ofkors godzin ;)
Czy dla mnie to głupota? nie, ponieważ to jest pewnego typu wyzwanie. NIe da się przejść gry bez uprzednich przygotowań. Koleś przechodzący HL2 przeszedł wcześniej kilkakrotnie grę po bożemu, robił sobie notatki dotyczące taktyk i inne tego typu rzeczy, po cym zasiadł i po dwóch godzinach zakończył grę ;)
Jakiś czas temu znalazłem newsa na pewnej stronie, że jakiś "zapalony" gracz przeszedł The Elder Scrolls III: Morrowind w 15 minut... (ofkors tylko główna fabuła)... ahh ja to robiłem przez pare tygodni :P.
Jakiś czas temu znalazłem newsa na pewnej stronie, że jakiś "zapalony" gracz przeszedł The Elder Scrolls III: Morrowind w 15 minut... (ofkors tylko główna fabuła)... ahh ja to robiłem przez pare tygodni :P. Na jakim poziomie trudnosci? -100? Bo na normalnym bez skilii i equip nie doszedlby do finalnej komnaty
Vanhelsen
20-07-2005, 11:02
Jakiś czas temu znalazłem newsa na pewnej stronie, że jakiś "zapalony" gracz przeszedł The Elder Scrolls III: Morrowind w 15 minut... (ofkors tylko główna fabuła)... ahh ja to robiłem przez pare tygodni :P.Ale w SpeedGamingu nie chodzi o to by przejść tylko główny wątek gry na minimalnym poziomie trudności, chodzi o to, by na minimum normalu przejść całą grę, łącznie z wszelkimi misjami pobocznymi jakie istnieją
EDIT: Best time: 0:14:26 (http://speeddemosarchive.com/demo.pl?Morrowind_SS_1426) by Ryan 'Benito' Bennitt on 23.04.05.
wow :D
www.speeddemosarchive.com (http://www.speeddemosarchive.com) stronka z filmikami przechodzenia gierek nie tylko na PC jak najszybciej :D
ciemne dropsy
20-07-2005, 13:26
Nigdy nie gralem po to zeby przejsc jak najszybciej... zawsze jak gralem to patrzylem sie na wszsytkie detale itp, jak to ladnie wygladaja ciemne korytarze itp... :) Zreszta w q2 na normalu dalo sie zrobic tak ze po prostu biegles na kamikadze z shotgunem non stop strzelajac zbierajac shellsy i apteczki...
Masakra xD W takim czasie przechodzić takie gierki... Normalnie kolesie umią grac ;p
Wlasnie ogladnalem film, jak gosc konczy Morrowinda w 15 minut. Masakra..
Ale granie "na czas" nie jest 4fun. Np. gram w GTA:SA, chce zrobic 100%, lubie szukac fajnych miejsc, bawic sie. A nie, zeby jak najszybciej przejsc cala gre. ;)
Maciosek
20-07-2005, 14:29
@UP
Wydaje mi się, że nie da się skończyć Morrowinda w 15 minut.
@TOPIC
Ja osobiście na czas grać nie lubię, gram dla przyjemności i zabicia cczasu.
@up: to looknij na ta stronke co dalem strone wczesniej :D i zgadzam sie z kajulcem co do gta :) tez lubie sobie pojezdzic spokojnie popatrzec itp :P
Uncle Warrior
20-07-2005, 14:48
Widzialem filmik jak gosciu przeszedl Mario na Nintendo 64 w 20 minut :P Podziwiam takich ludzi :>
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.