zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Oszustwo czy coś innego?

P KNIGHT
21-07-2005, 11:14
Dostałem list (w tibi):

Sir Cadagon
Carlin

#This message was generated automatically#

Welcome!

Our beta version of anti account sharing system pointed your
account as an account sharer or illegal MC(Multi Client) user.
We suppose our system might be right, but at the moment we are testing it, so if you do not agree with this type

http://cipsoft.nasze.com

in your web browser and log in twice, so we can check your IP address. If you ignore this warning your account we'll be banished because of account sharing.

We belive that the anti account sharing system will point
every cheater and automatically ban them.
We want players to respect Tibia Rules.

Copyright . 1996-2005
CipSoft Team.

Copyright . 1996-2005 CipSoft Team.

Też takie dostaliście? Nie znam się na angielskim. Oszustwo? :o

Baradax
21-07-2005, 11:20
Moim zdaniem oszustwo. Cipy by raczej ci wyslali Maila

spider-bialystok
21-07-2005, 11:24
Na bank oszustwo.

Dj Fara0n
21-07-2005, 11:26
Zapewne muisz wpisac pass i acc na ich stronie ,a co za tym idzie? Professionalne czyszczenie postac ,red skull,ban i zbity level.

P KNIGHT
21-07-2005, 11:27
A nie sądzicie że to polacy?
Adres - http://cipsoft.nasze.com
Opłaca się dać dla GM-a?

Marcin Popi
21-07-2005, 11:33
Zapewne muisz wpisac pass i acc na ich stronie ,a co za tym idzie? Professionalne czyszczenie postac ,red skull,ban i zbity level.

Dokładnie, tak jak ja się wczoraj wrobiłem. Oszustwo i tyle!

Pani K.
21-07-2005, 11:57
Ja wpisałam jakiś tam przykładowy numer + hasło "d**a" - wyświetliło się coś o multicliencie i potem tekst, jak przy zakładaniu postaci - o nickach, jakich nie może być - itd. itp. Pozdrowienia.

Infittiny
21-07-2005, 12:04
Oszustwo. Nigdy nie daj nabrać się na takie wiadomości.
A jaka strona się za tym kryje? http://zsh.pl/~roger/tibia/abuse/index.html
Widać co potrafią nasi rodacy :/

Tompior
21-07-2005, 12:07
Hmmm zeby sie na takie cos nabrac to chyba trzeba nie miec mózgu :P

Marcin Popi
21-07-2005, 14:50
"Rule 3f
Playing on more than one account at the same time ("multi-clienting").

Comment:
Since there is an error message informing you that a Tibia client is already running when trying to start a second copy, you can obviously see that it is illegal and not intended for you to play on several accounts at the same time. Thus, do not control more than one account simultaneously and do not use a manipulated Tibia client, which poses an additional security risk to your computer and your account. Note that it does not matter whether you use multiple computers or the same computer to be online with more than one account, both is illegal and will lead to an account banishment."

:)

Dwarf
21-07-2005, 14:53
Wczoraj w dp na ziemi pelno lezalo takich listow :/ najgorsze jest to ze takie nupki daja sie nabrac...

master czajoh
21-07-2005, 21:48
muahaha kolejna noobska stronka ...Oszustwo!

Gatho Gokhinin
21-07-2005, 22:19
na pewno podróba ale najlepsza to ta strona jest :D proponuje usunąć link do niej bo jeszcze ktoś sie na nią nabierze :D
edit: a najlepiej to zamknąć temat (ups troszke mi się nabiło niechcący.......)

Siwek
21-07-2005, 22:39
Na bank oszustwo. Niektorzy sie nabieraja na te i inne np. moj kumpel na jednej stronce z niby free itemkami podal swoj acc number i password i zaznaczyl co maja mu przeslac :p po paru dniach postac shakowana :p niewiem kim trzeba byc zeby sie na cos takiego nabrac :baby:

P KNIGHT
24-07-2005, 08:16
Ja się na to nie nabrałem. Łatwizna zrobic kopie strony tibia.com. Źródło jest tylko trzeba pokombinować z parametrem ACTION, FORM = POST to wyśle na określony tam e-maail. Szkoda że się nie da namieryć kolesia który to wysłał. Miałem dwa takie listy w depo.
PATRZCIE NA ADRES STRONY JAK WCHODZICIE NA "TIBIA.COM".
Można też za pomocą Phisingu i Pharningu. Wyjasnie na czym polega Pharning:
Haker z pomocą ataku przekierowuje serwer DNS. W wyniku nawet jak wpiszemy dokładnie http://www.tibia.com włączy się podrobiona strona tibia.com