Pokaż pełną wersje : BEZ TEMATU !!
L..i..S..e..K
01-04-2004, 20:00
Siema wszystkim.
Zwracam się do was z proźbą. Otuż mam 600 gp na 7lvl i nie wiem co z tą kasą robić. :D Wydać na lepszy ekwipunek ?? Czy zostawić ?? Gram w Tibie od 4 dni i nie bardzo się orientuje na tych sprawach. Jeżeli tak , to prose was abyście mi podali co mam wymienić , kupić, czy zdobyć (Umieściłem mapkę , podajcie Literę , Cyfrę gdzie daną rzecz moze kupić bąć znaleść).
My Ekwipunek : http://cashzone.republika.pl/1.JPG
Niestety spodni i innych przydatnych rzeczy nie posiadam :( .
http://www.tibia.pl/images/maps/rookgaard.gif
Z GÓRY DZIĘKI :D
waR-MaGe
01-04-2004, 20:05
Na 8 poziomie możesz wyjśc z Rookguardu wiec niewiele Ci brakuje .. Najlepiej to nie wydawaj teraz kasy tylko zostaw na Maina za która mozesz kupic (za niewielką cenę) np. Scale armor, Dark/Steel Helmet dwarf Shield czy jakąś broń
L..i..S..e..K
01-04-2004, 20:11
Ale jak wyjde z Rookguardu i zara mnie sklepią i zabiorą złoto ;( . ??
PS
Apropo jak usunąć ten post wyżej
waR-MaGe
01-04-2004, 20:27
No to możesz nigdy nie wyjść z rooka z takim myśleniem..
Najlepiej to odrazu biegnij do Depo i zostaw tam pieniążki
I jeszcze coś podaj na jakim świecie grasz plx plx :)
Usunąc posta sie nie da ( tylko modki+administratorzy mogą )
dokladnie sie zgadzam z poprzednikami. zostaw kase na maina. podaj serwer, miasto i nicka.
Karol ll
02-04-2004, 15:42
Zgadzam się z przedmówcami.
Zostaw sobie kasę. Na Mainie będziesz miał co z nią zrobić, gwarantuję Ci.
Kupisz sobie początkowe wyposażenie i czar na 0 magiczny poziom - jeśli druid i paladyn proponuję Create Food, rycerz - światło, mag - równierz światło.
Sprzęt w jaki się powinieneś wyposażyć na dobry początek:
-Soldier Helmet(100gp)
-Dwarven Shield(100-150gp)
-Scimitar(80-100gp)
-Brass legs(100gp)
-Scale Armor(90-150gp)
Warto też jest poszukać "sponsora". Są gracze, którzy chętnie dadzą Ci coś, co jest im niepotrzebne. Tylko nie bądz natrętny.
L..i..S..e..K
02-04-2004, 19:00
Do 8 lvl brakuje mi niecałe 200 exp. A złota mam 1k.
Jaką najlepiej postać wybrać ?? druida ?
Mój ekwipunek:
http://www.cashzone.republika.pl/2.JPG
Wybór profesji... Hmmm.... Jak dużo grasz i lubisz magie i nie masz "lakuf" to bierz sorcia lub druida. Jak lubisz walczyć na dystans to pallek (ale nie moshesz mić lagów). Jak dla mnie to najlepszy jest knight.... Ach te hity...
Bardzo ładnie. Bij expa szybciutko i leć na main. Widzę, że to Twoja pierwsza postać, więc sugerowałbym wybrać rycerza, na początku będzie Ci się grało nim łatwiej niż innymi profesjami. Gdy trochę bardziej się zaznajomisz z Tibią, to możesz stworzyć sobie inną profesję, to już zależy od Ciebie. Po więcej informacji, przydatnych wskazówek i poradników dla różnych profesji odsyłam do działu "Profesje".
L..i..S..e..K
02-04-2004, 20:02
Oryginalnie dodany przez Lig@
(ale nie moshesz mić lagów)
Zdarzają się.
No i mam dylemacik jaką postać wybrać :(.
Chyba wybiorę jednak Rycerza. A do jakiego miasta się udac ??
Dan the Automator
02-04-2004, 20:06
Oryginalnie dodany przez L..i..S..e..K
Oryginalnie dodany przez Lig@
(ale nie moshesz mić lagów)
Zdarzają się.
No i mam dylemacik jaką postać wybrać :(.
Chyba wybiorę jednak Rycerza. A do jakiego miasta się udac ??
Polecam Venore (swamp trolle w ilościach hurtowych)
albo
Ab'Dendriel (bedzie musial wybrac Carlin, a potem przejsc piechotą, Polacy i zwykłe Trolle w ilościach hurtowych)
:D
Good luck!
L..i..S..e..K
02-04-2004, 20:27
Wybrałem Druida , Knight :D. i Venore :D. Chyba dobrze wybrałem ?(. A w dopo tej mojej skrzynki nie okradną ?
Którą z tych postaci ?? Druida , Knight ??
Oryginalnie dodany przez L..i..S..e..K
(...)A w dopo tej mojej skrzynki nie okradną ?
NIe, jesli wrzuciles swoje rzeczy do tej skrzynki to w kazdej innej (w odrebie miasta) beda twoje przedmioty.
L..i..S..e..K
02-04-2004, 20:51
Już mnie głowa boli od tego wybieraina :rolleyes:.
Stoję przed wyrocznią i myślę i myślę :O.
Na początku wybrał bym Rycka ale jak po kolei czytam tematy\posty to już sam nie wiem.
Karol ll
02-04-2004, 20:57
Może te tematy Ci pomogą?
Dyskusja użytkowników, która profesja jest najlepsza (http://www.tibia.pl/thread.php?threadid=783&boardid=14&styleid=1&sid=21c5bd5d626d1534ef76e0748623c472)
Dyskusja użutkowników, jaka jest ich ulubiona profesja (http://www.tibia.pl/thread.php?threadid=6885&boardid=14&styleid=1&sid=21c5bd5d626d1534ef76e0748623c472)
Mefisto Er
02-04-2004, 21:58
Moje zdanie...
Jęśli jesteś nowym graczem (bo jesteś) to bez zastanowienia wybieraj Knighta ponieważ ta postać jest najłatwiejszą i naj przyjemniejszą postacią do gry i zdobywa szybko lvle a taki macz czy druid kupe godzin poświęca na staniu w mieście łowieniu ryb i robieniu runków... i oczywiscie trenowaniu m lvlu, również magiem czy druidem nie pojdziesz na Hard potwory czyli nie bedziesz mial szybko lvlu dobrego...
Moje zdanie: WYBIERZ RYCERZA
THX ALL
POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH :)
L..i..S..e..K
02-04-2004, 22:14
Też tak myślę :D. Jeszcze jedno co znaczą te wszystkie bp uh i inne ?
Żeby dowiedzieć się co oznaczją te skróty kliknij tu (http://www.tibia.pl/tutorial.php?tut=203) .
wybierz knightaaaaaa... ja po raz pierwszy wybralem maga i wiem ze zle zrobilem :/ nie mialem wcale kasy na runy / czary / rzecyz .. :( na trollach kasy sie nie uzbiera ... pogralem nim troche i widzialem ze to nie bedzie dobra postac na 1 raz :P wiec odrazu zrobilem knighta :D:D [ 1 raz rooka robilem 4 dni ;d 2 raz - 4 godz :D ( i tak cienko ale 2 raz... ) wiec jak zle zrobisz to sam to zobaczysz a jak juz na rooku bedizsz obeznany to bez problemow mozesz grac profesja ktora ci sie podoba :P ]
Ja na rooku robie tak mam już 8 lvl i skupuje masowo Carlin swordy na rook kupisz za 30 a na mainie sprzedasz za... 118 w Carlin. Świetny interes mówie wam. :D
L..i..S..e..K
03-04-2004, 09:48
U mnie nie da rady mam tyle złota ze już nic nie uniose :D
L..i..S..e..K
03-04-2004, 11:39
Mam pytanie ?(
Chodze od godzinny po bagnach Venorey i nie moge poza wężami nic znaleść. :rolleyes:
Są w tym mieście jakieś trolle Orki ?? I Gdzie ?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.