PDA

Pokaż pełną wersje : Premium account a free account czy jakos tak..

Arturos
01-08-2005, 16:54
Jak każdy wie hackerstwo sie szerzy .. i usłyszalem od kolegi co ma premium, że "premium account" ma jakies recover keye czy jakos tak i nie mozna ich zhakowac, prawda czy fałsz. Jeżeli to prawda i free account nie ma tego wspomnianego rocover keya czy jakos tak :P to czy Tibia jest grą dla Premium Accountów only ? Czy moze cipisoft moglby jakos poradzic na hackowanie ? Mówia ze hack trwa od 4-7,8 dni wiec jedynym wyjsciem jest co 4 dni zmieniac haslo na nowe, i wiem że nie wchodzic na inne strony typu : free premium account, free items itd. może ktoś zna jeszcze inne sposoby na unikniecie hacka ? Plissss fast odpowiedz :P

Erixin
01-08-2005, 17:07
Owszem Premmium Account ma Recover key'a, ale Pacc'a tez mozna shakowac.
A i troche porad, aby uniknac haka:
1. Nie wchodzi na nieznane wam strony.
2. Patrzec, co sie sciaga i skad sie sciaga.
3. Nie podawac nikomu NIGDY swojego numeru ani hasła.
4. Najlepiej miec zainstalowanego jakiegos Antivirusa i programy tego typu.
5. Uzywac lepszej przegladarki (oby nie Internet Explorer), np.: Firefox, Opera lub inne, byle zeby blokowaly wyskakujace okienka...
6. Jezeli ktos ma Windows'a XP najlepiej, zeby uaktualnił do Windows XP Service Pack 2.

Reszte moze ktos doda... :)

Vanhelsen
01-08-2005, 17:48
do tego jeszcze firewall i ad-awaer i jeżeli nie będziesz używał żadnych chetów (TBI, GG) to szanse na hacka są minimalne ;)

http://forum.tibia.pl/search.php? <- use this, o hackach już było n razy

DamianO
01-08-2005, 18:43
tu masz link do artykulu z wieloma poradmi jak zabespieczyc konta jest gdzies na forum temat zabespieczen przed hakiem poszukaj http://hunted.tibia.pl/index.php?action=show&t=42730&p=438970

Impirio
01-08-2005, 18:45
to nie prawda wiele moich kumpli majacych pacc zostalo zhakowanych np Loko Jaslo

Ice Paladyn
01-08-2005, 20:42
Znam wiele osób które po zhakowaniu przeszło na Diablo.Tibia ma wadę słabą ohrone kąta.Choć mnie jeszcze nie hakneli to tylko moja załuga bo co jakiś czas skanuje kompa ,zmieniam hasło itd.

Ziomisław
01-08-2005, 20:47
Jezus rozumiem o co ci chodzi koleś, ale zasada jest prosta: płacisz-masz, nie płacisz-nie masz. Ja sam nie mam pacca a mnie jeszcze NIGDY nikt nie zhakował bo korzystam eee... "rozważnie" :P , no bo proste kurde koles 30 lvl na przyklad nie ma nawet 15 na fishing to sie sciaga macro a potem sie dziwi ze tam bylo 10 trojanów i 15 keylegerów ( włącznie z tymi w lodówce :P ) no i po prostu trzeba bronić swego i taka jest prawda :].

DamianO
02-08-2005, 10:59
:topic: :topic: :topic: temat do zamkniecia :topic: :topic: :topic:

jak zglaszac modkom tematy do zamkniecia plx fast