zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Handel złotem i popychanie.

zordon
02-08-2005, 17:53
Mam dwa pytania, nie znalazłem na nie odpowiedzi w zadnym z FAQ, więc pytam tu.
1. Przy handlu malymi kwotami do 100 gp, nie ma problemu z handlem, gdyż daje trade with i jest ok. Przy większych kwotach np. 800 gp daje wszystko do baga, daje trade with i... widac 700 gp i bag (nie wiadomo co z bagiem) a sprzedawca sie pluje ze nie wie co jest w bagu. Jak to sie robi???
2. Jak to sie dzieje, że czasami ktoś podejdzie do mnie i mnie popchnie, np. wykorzystuje to kilku graczy do zabijania innych poprzez wepchnięcie w ogień np. u Froda w Thais (tak robi Ziriusz).
Proszę o odpowiedź

ciemne dropsy
02-08-2005, 17:56
po prostu bag kryje sie za suwaczkiem ;). A popychanie: klikasz i przeuwasz tka jak item na wybrane sasiednie pole ;)

zordon
02-08-2005, 18:00
dalej nie czaje co z tym bagiem.. można by wytłumaczenie dla nooba napisac :D..?

hide
02-08-2005, 18:02
1. Przy handlowaniu za większe sumy [800 gp] łatwiej chyba zamienić złoto na platynki w banku niz pakować wszystko do torby? Jeśli już nie chce ci się iść do banku i tradeujesz złoto w plecaku to na oknie trade plecaki zawsze są puse a ch zawartość pokazana "luzem", czyli w torbie na trade nic nie ma. Jeśli coś w niej było to jest to wyświetlone oddzielnie [tak jak runy]

2. Ludzi popycha się tak jak przedmioty albo mniejsze potwory. Aby wepchnąć kogoś w ogień trzeba użyć pułapki która polega na podpaleniu pola przed drzwiami, ustawieniu ofiary [afk] w drzwiach i zamknięciu drzwi, wypchnięciu jej z ognia w drzwi i tak aż zginie...

Edit : Tak się rozpisałem, że 2 osoby mnie wyprzedziły -.-, mam przynajmniej nadzieje, że napisałem to w miare składnie i z sensem ^^