Pokaż pełną wersje : SMOKI ! ! ! Nie wiem cio robic :(((
Mam pare pytan do smokow oto one:
1.) Chce pujsc na smoki na 20 lvlu (jestem knightem) bede mial skille 70/65 (chce tyle miec) czy sobie poradze??? oczywiscie muj eq to k-set,fs,d-shield,warrior helmet
2.) Jezeli sobie poradze to ile uhuw na jednego zejdzie(tak mniej wiecej)
3.)Jakie taktyki sugerujecie??
4.) Ile mam wziasc uhuw jak bede siedzial tam np.5 godzin.
Mam kolege ktury ze mna chce isc (jest palladynem) brac go?? ma skille 62/47
Jak pujdziesz na solo to z tarczą(kup lepszy EQ), jak będziesz blokerem to wal a GS(giant sword) bo inaczej drag sie przezuci na kumpli którzy wiecej mu bedom odbierali, a no i lv. poćwicz najlepiej jak będziesz miał jako bloker 25 lv. a jak na solo to 30-35 lv.
Smoka wal z Ukosa:
..............TY
...................SMOK
Żeby cie nie wlail ogniem (~160hp)
Ale będzie cie mógł walnoć z GFB.
A no i lepiej zebyś miał sword ringa i druidka który cie bedzie UH(wtedy mniej uh pójdzie)
No a pall powinien mieć skilki przynajmniej 70/50, walić z bełtów(bolts), no i przyda się tarcza jak byś padł to by gościu mógł prubować zabrać twoje zwłoki :D
Edit
Re DOWN:
http://republika.pl/majenss/buhaha.gif http://republika.pl/majenss/buhaha.gif http://republika.pl/majenss/buhaha.gif http://republika.pl/majenss/buhaha.gif http://republika.pl/majenss/buhaha.gif http://republika.pl/majenss/buhaha.gif http://republika.pl/majenss/buhaha.gif http://republika.pl/majenss/buhaha.gif http://republika.pl/majenss/buhaha.gif http://republika.pl/majenss/buhaha.gif http://republika.pl/majenss/buhaha.gif
3) Ja bym ci radził uciekać i walić z hmm, to chyba przy twoim stanie najlepsze rozwiązanie.
No to CONGRATULATION (Czy jakoś tak) twoją metodą to już po godzinie padnie.
Re: Down Down Down
nie rozumiesz, jeżeli będzie wiał przed dragonem to będzie dostawał co chwilę(nie dosłownie co chwilę) hity za 160 Hp a z HMM na takim lv. to max 40 hp odejmie smokowi.
Chciał bym zobaczyć palka na 16 lv. który zabije smoka, by sie musiał uhać co chwilkę ( na 16 lv. ma ~300 Hp), jak smok zahituje pod rząd za ~160 a potem jeszcze za 80 hitnie z GFB,
Wujek eustachy
06-04-2004, 20:10
1) Z takimi skilami możesz próbować blokować ale musiałby iśc z tobą ten paladyn,a ty musiałbyś wziąśc trochę HMM
2) Trudno powiedzieć jeżeli będziesz blokował to całkiem dużo. Zależy to także od twojego szczęścia, bo jakbyś nie wiedział to smok wali z fw i gfb.
3) Ja bym ci radził uciekać i walić z hmm, to chyba przy twoim stanie najlepsze rozwiązanie.
4) To zalęzy głównie od taktyki jaką obiererzesz, ale wątpie abyś wytrzymał tam 5 godzin.
Jak najbardziej bierz tego pala!!!
Ja gram na hiberni nei stac mnei na gsa ;(
WIEM !!!!
Wezme kumpla on dobije do skilli 70/50 weznie bolty i hmmy :P
a ja bede zuzywal moze cos kolo 3 uh na jednego czy to dobr erozwiazanie???? :)
i Nadal nie wiem ile uhuw wziasc i czy kumpel ma brac,aha czy znacie jakies miejsca wystepowania pojedynczych smokow ??
Kurcze ale sie denerwuje :P
Wujek eustachy
06-04-2004, 20:34
No to CONGRATULATION (Czy jakoś tak) twoją metodą to już po godzinie padnie.
Padnie dużo szybciej (jeśli tylko umiesz używać hmm). Ale w sumie lepiej to e-fieldy brać.
No a pall powinien mieć skilki przynajmniej 70/50, walić z bełtów(bolts), no i przyda się tarcza jak byś padł to by gościu mógł prubować zabrać twoje zwłoki
Palek na 16 lvlu ze skilami 53/40 soluje drażka z 3-4 uhami. I nie jest to wcale sztuczka trudna do powtórzenia.
czy znacie jakies miejsca wystepowania pojedynczych smokow ??
Na prawo od mostku dwarfów jest jaskinia, wchodzisz do niej i idzesz do przedostatniej drabinki i po niej w górę potem idzesz w lewo i szukasz takiego kanionu tam żyje jeden smok. Niestety jest tam dość wolny respawn. Pojedyńczy drażek znajduje się terz na pohu.
No więc tak, ja knight 21 lv , skile 63/62 zsolowalem sobie draga z 3 uhami. No of course gs, by jak najszybciej zabic drania. Tak jak zwykle stoisz o jedno pole na skos od niego by cie z f wave nie walnął.Hmmm co jeszcze, jak najbardziej weź palka bo się przyda, i ponad 5 uhow to na pewno(jak chcesz siedzieć tam dlugo to i bpaki)No i co więcej dodać.Życze miłego hunta i ładnego loota, choć z tym to już cieżej:).
Cya
Oryginalnie dodany przez Tibiz
No więc tak, ja knight 21 lv , skile 63/62 zsolowalem sobie draga z 3 uhami. No of course gs, by jak najszybciej zabic drania. Tak jak zwykle stoisz o jedno pole na skos od niego by cie z f wave nie walnął.Hmmm co jeszcze, jak najbardziej weź palka bo się przyda, i ponad 5 uhow to na pewno(jak chcesz siedzieć tam dlugo to i bpaki)No i co więcej dodać.Życze miłego hunta i ładnego loota, choć z tym to już cieżej:).
Cya
Współczuję wszystkim, którzy posłuchają tej rady :/
Jak można solować draga ze skilami 63/62 i zużyć tylko 3 uhy? No, może przypadkowo Ci się udało, ale to naprawde musiałes mieć szczęście... Również gratuluję levelu. Na 21 lev, knightem wyprawa na smoki to taka wątpliwa inwestycja...
@Vixiwew: Podbij sobie level, jesli chcesz solować smoki. Według mnie dragi solo to lev 30+
re: Up
K.... mialem to samo powiedziec :(
No dobra trzeba cos nowego wymyslic.
Smoka jako bloker mozesz lac z minimalnym ryzykiem na ok 30 lvl.
Jak chcesz prawie wogole bez ryzyka i zeby sie oplacalo to 40+ lvl (zarowno sam jak i z kims).
Skille do blokowania ~50.
Skille na solo 70+, zeby sie oplacalo z 5-10 wiecej.
A teraz co do broni:
Z Bright Sword rycek na 50 ze skillami ~80 urzywa na solo ~5 UH, na 30 lvl pewnie ze 2 razy tyle (musisz sie czesciej UHowac).
No i odnosnie gdzie i za ile (UH):
Jesli pojdziesz do kanionu to przez 5 godzin zabijecie z 5-10 smokow, zakladajac 3-5 UH na jednego to 2 plecaki ci starcza :)
Jesli serio jestescie zainteresowani smokami to trzeba isc gdzies na masowke, czyli albo Venore Dragon Lair albo Edron Dragon Lair, w tym ze moze czasem wypasc po 2 smoki na raz (bez przewodnika kolo Venore jest szansa wpasc na DL, na Edron jeszcze nie bylem na smokach).
Srednie zuzycie UH tam to 5-10 plecakow UH na godzine w moim przypadku (ale pada ~100 smokow przez ten czas)
Dzieki wszystkim.
Jeszcze raz to tak msuze podbic skille do 70/65 t o na pewno.
wziasc z 5 bp uhuw
wziasc kolege i on tez ma wziasc hmmy i uhy????
chyab jednak pujde pod thais tam jest jeden smok duzo miejsca i respuej sie co 3 minuty :)
Jeszcze raz dziekuej wszystkim, juz teoretycznie o cio lazi ale teraz czeba na niegp pujsc :P
Kurcz eale sie denerwuje :)
ty raczej blokuj dragi i idź z ekipą druid sorc sorc będzie hmmy i sd dorabiał a druid uhy:) i razem z hmm w niego a ty blokczysz wiesz może być tak że padniesz . 8o
W smoka z sd?Lol plx....przeciez to sie kompletnie nie oplaca...bp sdkow okolo 5k, wiec (na eternii) jesli wypadnie dragon shield to tylko sdki sie zwroca..a co z uhami?Hmmami?
Wg mnie nie oplacalne jest branie sorcow na dragon hunta - lepiej palladynow.Czemu?Palladyn z dobrymi skillami walnie za 100+ w smoka (forgeh na 43lvlu z 84dista nieraz za 130-140), a 1 bolt kosztuje 3gp (w sklepie).Sorc (sredniego lvlu, ten z wyzszym powie ze idzie na dle lub cos lepszego :P) walnie za okolo 60 z hmma...wiec za mniej wiecej 40gp (cena hmma) zabierze 300hp...w okolo 10sekund.A palladyn w 5-7sekund zabierze okolo 400hp ;).WIec sam zobacz co sie bardziej oplaca
Ps.Wiem ze sorc wali rowno tzn zawsze trafi za ilestam a pall nawet za 1 walnie...ale i tak pallek bedzie szybciej smoki zabijal
Druidzi/Sorcererzy latają na dragi z blokerami najczęściej po Expo a nie loot. Jak magowie chcą lot to lecą na solo albo po skonczonum huncie zabijają blokera i biorom co wypadnie 8o
Edit:
A no i jeszcze przyda się ustawienie tibi tak aby jak najwięcej bp było widoczne w oknie.
np. z widocznym EQ:
http://republika.pl/majenss/images/sporobp.jpg
A ze zminimalizowanym EQ:
http://republika.pl/majenss/images/jeszczewiecejbp.jpg
Ufff.... trudno powiedzieć, żeby expić na dragach przydałby Ci się wyższy lvl i oczywiście gs. Z takimi skillami to ci powinno schodzić 0-2 uhów na jednego (o ile nie chycisz f-wave).
jak masz TibieCam to Jak blokuje dwa dragi (www.members.lycos.co.uk/ligahomepage/dragi.rec)
Wg mnie nie oplacalne jest branie sorcow na dragon hunta - lepiej palladynow.Czemu?Palladyn z dobrymi skillami walnie za 100+ w smoka (forgeh na 43lvlu z 84dista nieraz za 130-140), a 1 bolt kosztuje 3gp (w sklepie).Sorc (sredniego lvlu, ten z wyzszym powie ze idzie na dle lub cos lepszego ) walnie za okolo 60 z hmma...wiec za mniej wiecej 40gp (cena hmma) zabierze 300hp...w okolo 10sekund.A palladyn w 5-7sekund zabierze okolo 400hp .WIec sam zobacz co sie bardziej oplaca
Czy ty probujesz porownac 43lvl palla (84 dist) z magiem 20lvl, 40mlvl? Przeciez takiemu palkowi to sie dopiero nie oplaca chodzic na dragon hunty jak mu ktos smoka blokuje. Sam sobie moze bic smoki tracac 1-2 vitki max i loot caly dla niego. Jak juz tak chciales z tym magiem porownywac to wez sobie jakiegos 20lvl palka ze skillem 60 dist.
Ja tam powiem z własnego doświadczenia miałem 12lvl sorcu of course kumpel-bloker 25 skille 58/55 fire axe, k secik i tower shield ja z hmmi. Po pierwszym smoku zurzył 4 uhy a ja zalapałem 276 expa :D. Na drugim smoku niestety załapałem deda bo nadziałem się na f wave i gfb :( za blisko stałem bo źle podlurował. Jeśli chodzi o respy dragów to idąc z ab w strone thais/venore skręcasz na prawo w strone orc fortress. Przechodzisz przez mostek na dole pełno trolli(uwaga bo mogą zabić :P) idziesz dalej tam jest kanion wspomniany wyzej(idziesz w dół) a bardzie w dół-prawo jest jaskinia z jednym smokiem
Miotacz Kiszonki
07-05-2004, 15:26
możecie mi powiedziec gdzie znajde jakies smoka na otwartej przestrzeni??Najlepiej gdzies w pobliżu carlin
Tak żebym mógl z łuku go nawalać
krotkie pytanie jaki lvl i mlvl musi miec sorc zeby isc na pojedynczego draga??
Nie robi mi starta sd lub hmm robie tego wieeelkie ilosci
Moje zdanie na temat huntowania dragów:
Co bloker musi mieć? Skille nie ważne, bo smoczek łapką za mocno nie walnie. Możesz nawet walić na max atk lub w ostateczności balanc. Ważne by mieć 400hp dla bezpieczeństwa, oczywiście 4 mlvl i UH. Na jednego powinien schodzić 3-4 UH (około ;)).
Co palladyn musi mieć? Skille nie mniej niż 60 dista i z bełtami niech idzie. Niech weźmie więcej UH niż pięć chyba, że będzie miał full manę i vitki będzie rzucał.
Blokuj z ukosa, żeby Ci nie puścił mocnego uderzenia z fire wave. Także pamiętaj o tym, że drag jak ma już mało hp dostaje ataku "szajby" i wtedy dość ostro bije i biega po całym cavie.
Gdzie iść na smoki? Jeżeli chodzi ci o pojedyńczy respawn smoków to zamek koło Ab'dendriel. Tylko, że tam jest też wolny resp, bo ludzie chodzący po całym zamku blokują go. Z tego co słyszałem to fajne miejsce jest koło Thais. Gdzieś chyba w Ancient Temple.
NO no kolo thais jest fajny resp smoczkow,obok jest dziura wiec latwo jest dac drapaka:)
ehh nie przesadzaj z tymi uhami smok to nie demon...
blokujac demona mam otwarte 3 bp uh a na smoka wystarczy ci 1 ew. 2 zapasowo jak by ci sie 1 skonczyl a ty bys o tym nie wiedzial
re: Up
Ja prawie zawsze mam otwarty 1 BP UH, ale jak ide na hunta na ktorym spodziewam sie uzyc wiecej jak 1 BP to umieszczam nastepny plecak na koncu poprzedniego (19 run + plecak) wiec zawsze mam latwy dostep do UH (i w glownym plecaku UH zajmoja tylko 1 miejsce).
Jesli blokuje cos bardzo niebezpiecznego i jest szansa ze skonczy mi sie BP przed koncem walki to czasem mam otwarty jeszcze 1 BP umieszczony w miejscu na pochodnie w celu umozliwienia szybkiego dostepu.
Oczywiście na smoki nie potrzeba tyle okienek z bp ale lepiej mieć zawsze troche HMM, GFB[oczywiście nie na smoka], F-bomby(dobre na PK), 1 bp na kase i 2-ugi bp na loocik.
Mam jedno pytanie. W Ancient Temple jest ponoc pojedynczy spawn smoka. Czy ktos moglby mi wytlumaczyc jak do niego dojsc? Ja jak narazie znalazlem tylko double spawn smokow i grote jaszczurek z DLem i kilkoma zwyklymi smoczkami. (+2 DLe ponizej tej jamy, gdzie to pewien quest sie znajduje).
Oryginalnie dodany przez Zami
Mam jedno pytanie. W Ancient Temple jest ponoc pojedynczy spawn smoka. Czy ktos moglby mi wytlumaczyc jak do niego dojsc?
Sa 2 spawny:
1. Pod wioska na polnoc od Thais - idziesz przez orki (zwykle, wariory, spearmany), pozniej w lewo.
2. Wchodzisz do domku zaraz obok Thais, schodzisz w dol, przez pokoj z rotwormami i idziesz calkiem w prawo (dosyc daleko).
8) :D Ide sobie z Qmplem i mi blokuje on ma 62 lvl :P a ja mam 19 lvl eQ k-set dragon lance d shield i f axe a skille 55/52 (wiem wiem ma,e musze poćwiczyc:P) +axe ring i z latwoscia bije smoka :P :]
dragon to jest najchujniejszy potwor z zjebanym lootem , nieoplaca sie na niechodzic , jedynie dla rozrywki :p
co do posta pana co mowil o 43 lvlu pallku
moj druid z hmma jedzie dla smoka 60-100 hp
a z sd po 400 ;d
wiec 3 runy i po sprawie ( hmm :p)
a ja i tak uważam że jak najt na dragi idzie to pomijając te wszystkie uhy ihy hmmy explsy itpitd KONIECZNY jest palek
palek jest naprawde duzym wsparciem dla najta i moze pelnic role druida(uhowac wojaka w krytycznym momencie)
a drag to faktycznie demon nie jest z cała pewnością
--------------------------------------------------
Jebak Blotny -(j.e.b.a.k)- czemu mi nicka canzuruja?? ?(
pally calmera
"Wszystko idzie dobrze... a wiesz, co to znaczy? To znaczy, że coś niedobrego czai się obok, tylko że się o tym jeszcze nie wie. Zawsze tak jest. Im dłużej jest dobrze, tym większe jest to coś."
T. Pratchett
Swiebodzin
13-05-2004, 07:46
Watroce troche do tematu innych rzeczy a mianowicie
1. Jaki lvl i mlvl Trze miec sorkiem na solowanie draga
2. Mana Blocking ??
3. I jak sie ustawic czy tak jak Knight po skosie czy jak ??
Re: Up
1) Taki, ze jak ci drag walnie kombo, to zebys mogl to kombo przezyc, a wiec powinienes miec ok 400hp lub many, jezeli chcesz z mana shieldem. Pomijajac to, solowac draga sie nie oplaca na niskich levelach, mozna sobie zabic draga jedynie dla sportu.
2) Zdecydowanie tak.
3) J.W.
Swiebodzin
13-05-2004, 14:17
Kurde człowieku Sorkem zeby miec 400hp to trzeba mieć 51lvl ( kalkulator online ) nielepiej juz na Mana blocking z Odpowiednim mlvl ? bo u sorka to chyba tylko o łatwego expa chodzi ??
mag w ekstremalnych sytuacjach moze blokowac draga mam 34 lev i 47 mlev i czasem jestem w stanie zablokowac draga
Oryginalnie dodany przez ahaw
mag w ekstremalnych sytuacjach moze blokowac draga mam 34 lev i 47 mlev i czasem jestem w stanie zablokowac draga
Mag na 28 lvl moze polowac na dragi sam z dwoma DS, pozatym prosze zajrzec do poradnika dla magow.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.