Pokaż pełną wersje : Homepage - Ocena
http://zinc.ptb-tech-bud.com.pl - Ocencie mi proszę tą stronę... Chcę wiedzieć czy mam szansę w dalszej "graficiarskiej" branży :)
Niech wszystko otwiera się w jednym oknie.
Kurde... ale sam niewiem jak zrobić taki układ strony ^^. W czym to robiłeś?
I zapodaj adresy tutków.
Neaniver
10-08-2005, 20:30
@up
U mnie sie otwiera w jednym :P Oparte jest pewnie na tabelach (przynajmniej ja tak robilem podobne xD
@thread
Podoba mi sie. Ladny, schludny, przejrzysty. Moze tylko w stylach zmien a:hover (jakos tak) z orange na white :)
Jak na mnie przeciętna strona. Grafika troszkę się ładuje.Tabelki owszem, ładne, ale nie poboba mi się idea ładowania całej strony od początku za kaźdym kliknięciem na link w menu. Proponuję w tabelce zamieścić "pływającą" ramkę. Acha... i to, że plik nazywa się index nie znaczy, że musisz go tak nazywać. Index to strona główna, ja bym proponowała w to pierwsze hiperłącze w menu nazwać poprostu news. Ale to już zależy od gustu. Obrazek na górze strony ładny, dobrze wkomponowałeś w niego przeźroczystość, ale czy nie jest on nieco za duży (zmniejsza rozdzielczośc monitora)? Nom, w rozdzielczości 800x600 przy większej zawartości strony duży obrazek tutułowy może zawadzać. Proponuję dodanie kulku ciekawych skryptów Javy (tu juz masz szeroki wybór) i uzupełnienie strony treścią. Jak narazie stronę oceniam na 5/10.
@Topic
A właśnie, że mi się podoba jak jest napisane "index" - to dodaje stylu do tej strony. Tak samo jak pisanie linków z "_" na początku. Jeszcze tylko zrób aby każda strona się otwierała w jednym oknie, inaczej to troche denerwuje.
@Offtopic
Jak już o lay-outach mowa to też się w to bawie. Chciałem ostatnio zrobić pewną strone. Oczywiście nie skończylem:). Musze jeszcze wnieść kilka poprawek, pociąć i umieścić w tabelkach. Tutaj ogólny layout:
http://img61.imageshack.us/img61/8601/lay9dh.th.jpg (http://img61.imageshack.us/my.php?image=lay9dh.jpg)
Lay na podstawie kilku tutoriali. Odrazu uprzedzam - Grom to moj nick nie-tibijski:).
Randlemen
10-08-2005, 21:27
Fajnie zrobione, ylko trochę jeszcze estetyki i zawartości tej strony i będzie naprawdę dobrze ;) .
Niech wszystko otwiera się w jednym oknie.
Kurde... ale sam niewiem jak zrobić taki układ strony ^^. W czym to robiłeś?
I zapodaj adresy tutków.
Photoshop (almost all) + Paint (szczegóły). Tutki był chyba z www.photoshop.pl, ale nie pamiętam dokładnie. Jak mi sie przypomni to dam ci znac.
Na temat grafiki nie wypowiem sie, bo jest calkowicie poprawna, schludna itp, ale nie podoba mi sie bez wiekszej przyczyny. Chyba przez kolor.
Tak czy inaczej. Otwieranie okien nowych to blad w kodzie. Znalazlam takie cos przy hiperlaczach
target=center
co jest totalnie bez sensu, bo nie ma zadnej ramki o nazwie 'center', ktora mozna by traktowac jako target, wiec wszystko wywala w _blank. Wypadałoby to zmienić autorze ;)
Neaniver
11-08-2005, 11:46
@all up xD
use opera :)
@all up xD
use opera :)
Sztuka tworzenia stron internetowych polega na tym, zeby dzialaly one na wszystkich przegladarkach jednakowo. A wywalanie w nowych okanach to kwestia ustawien. Wiekszosc przegladarek uznaje niezidentyfikowana nazwe jako '_blank', a Opera podklada pod to 'parent'.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.