zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Homepage - Ocena

ZinC
10-08-2005, 19:15
http://zinc.ptb-tech-bud.com.pl - Ocencie mi proszę tą stronę... Chcę wiedzieć czy mam szansę w dalszej "graficiarskiej" branży :)

limenu
10-08-2005, 20:08
Niech wszystko otwiera się w jednym oknie.
Kurde... ale sam niewiem jak zrobić taki układ strony ^^. W czym to robiłeś?
I zapodaj adresy tutków.

Neaniver
10-08-2005, 20:30
@up
U mnie sie otwiera w jednym :P Oparte jest pewnie na tabelach (przynajmniej ja tak robilem podobne xD

@thread
Podoba mi sie. Ladny, schludny, przejrzysty. Moze tylko w stylach zmien a:hover (jakos tak) z orange na white :)

Eileen
10-08-2005, 21:03
Jak na mnie przeciętna strona. Grafika troszkę się ładuje.Tabelki owszem, ładne, ale nie poboba mi się idea ładowania całej strony od początku za kaźdym kliknięciem na link w menu. Proponuję w tabelce zamieścić "pływającą" ramkę. Acha... i to, że plik nazywa się index nie znaczy, że musisz go tak nazywać. Index to strona główna, ja bym proponowała w to pierwsze hiperłącze w menu nazwać poprostu news. Ale to już zależy od gustu. Obrazek na górze strony ładny, dobrze wkomponowałeś w niego przeźroczystość, ale czy nie jest on nieco za duży (zmniejsza rozdzielczośc monitora)? Nom, w rozdzielczości 800x600 przy większej zawartości strony duży obrazek tutułowy może zawadzać. Proponuję dodanie kulku ciekawych skryptów Javy (tu juz masz szeroki wybór) i uzupełnienie strony treścią. Jak narazie stronę oceniam na 5/10.

Khazid
10-08-2005, 21:13
@Topic
A właśnie, że mi się podoba jak jest napisane "index" - to dodaje stylu do tej strony. Tak samo jak pisanie linków z "_" na początku. Jeszcze tylko zrób aby każda strona się otwierała w jednym oknie, inaczej to troche denerwuje.
@Offtopic
Jak już o lay-outach mowa to też się w to bawie. Chciałem ostatnio zrobić pewną strone. Oczywiście nie skończylem:). Musze jeszcze wnieść kilka poprawek, pociąć i umieścić w tabelkach. Tutaj ogólny layout:
http://img61.imageshack.us/img61/8601/lay9dh.th.jpg (http://img61.imageshack.us/my.php?image=lay9dh.jpg)
Lay na podstawie kilku tutoriali. Odrazu uprzedzam - Grom to moj nick nie-tibijski:).

Randlemen
10-08-2005, 21:27
Fajnie zrobione, ylko trochę jeszcze estetyki i zawartości tej strony i będzie naprawdę dobrze ;) .

ZinC
10-08-2005, 23:09
Niech wszystko otwiera się w jednym oknie.
Kurde... ale sam niewiem jak zrobić taki układ strony ^^. W czym to robiłeś?
I zapodaj adresy tutków.
Photoshop (almost all) + Paint (szczegóły). Tutki był chyba z www.photoshop.pl, ale nie pamiętam dokładnie. Jak mi sie przypomni to dam ci znac.

Tana
11-08-2005, 00:18
Na temat grafiki nie wypowiem sie, bo jest calkowicie poprawna, schludna itp, ale nie podoba mi sie bez wiekszej przyczyny. Chyba przez kolor.

Tak czy inaczej. Otwieranie okien nowych to blad w kodzie. Znalazlam takie cos przy hiperlaczach
target=center
co jest totalnie bez sensu, bo nie ma zadnej ramki o nazwie 'center', ktora mozna by traktowac jako target, wiec wszystko wywala w _blank. Wypadałoby to zmienić autorze ;)

Neaniver
11-08-2005, 11:46
@all up xD
use opera :)

Tana
11-08-2005, 12:04
@all up xD
use opera :)

Sztuka tworzenia stron internetowych polega na tym, zeby dzialaly one na wszystkich przegladarkach jednakowo. A wywalanie w nowych okanach to kwestia ustawien. Wiekszosc przegladarek uznaje niezidentyfikowana nazwe jako '_blank', a Opera podklada pod to 'parent'.