Pokaż pełną wersje : Kiedy moge isc i jak sie zachowac
szymon287
16-08-2005, 19:09
Moje skille:
lv:19, prawie 20
sword:48 serpent sword
tarcza: 42 dwarven shield
lv magi: 3
Ubranie: dark helmet, plate armor, plate legs i leather boots
i moje pytanie:
Kiedy moge, albo czy juz moge isc na fire devila? i jak sie ustawic albo cos pomozcie mi bardzo prosze, bo juz kilka razy szlem i mi zostalo zolte i nawet nie zaatakowalem :(
PS. jezeli zly dzial to sorki jestem nowy
Nie chce zalkadac 2 topica (bo nie wiem gdzie :baby: ) wiec tu napisze jak sie teleportuje ludzi i jak sam sie teleportowac, i co powiedziec gostkowi przy statku aby gdzies poplynac i ile to kosztuje
pijopiwnik
16-08-2005, 19:24
ja poszedłem na fd mając 20lvl 4mg i 60/60 z fs,k-secik
ale jak masz laga to od razu ded (ja tak miałem ;[)
zeby pływać statkami musisz mieć pacc jak tak to mówisz:
Hi
Carlin (przykładowo)
yes
a teleportowanie ludzi jest nielegalne
Jeżeli chcesz iść na FD musisz zaopatrzyć się w IH, chociaż nie wiem po co chcesz go zabić, prawie 0 loota (czasami GShield) i mało expa, a ryzyko deada spore. Teleportowanie ludzi jest to wykorzystywanie buga w grze (nielegalne). Polega to na tym, że jeżeli wylogujesz się w jakimś miejscu, a kiedy będziesz chciał się zalogować to hex na którym się wylogowałeś i wszystkie sąsiednie w promieniu dwóch kratek będą zablokowane, logujesz sie w temple w miescie w którym mieszkasz. Troche to zagmatwanie wyjaśniłem, ale licze na twoją inteligencję xP Żeby pływać statkiem musisz miec PACC. Podchodzisz do kapitana i mówisz:
Hi
<Nazwa miasta do którego chcesz płynąć>
Yes
Jeżeli masz odpowiednią ilość kasy to popłyniesz do wybranego miasta. Pamiętaj że nie z każdego miasta można gdzieś dopłynąć (np z Thais na Darashie).
szymon287
16-08-2005, 19:29
ale jak masz laga to od razu ded (ja tak miałem ;[)
co to laga?
zeby pływać statkami musisz mieć pacc
co to pacc i ile kosztuje i co dalej[/QUOTE]
a teleportowanie ludzi jest nielegalne
czemu? wiekszosc to robi co w tym zlego?
PS. sorki ze mecze pytaniami, ale jestem nie kumaty :p
THX ripper powiedz mi jeszcze na te
Hory portier
16-08-2005, 19:40
co to laga?
co to pacc i ile kosztuje i co dalej
lagi to problemy z laczem obraz sie zacina itd przez nie wielu palkow obudzilo sie w swiatyni :P
co do pacc to platne konto 20euro za 3 miesiace (dlugo opowiadac poszukaj w faq i poradnikach)
jest to nielegalne bo gracze wykozystuja to do darmowej podrozy miedzy miastami
Arathorn
16-08-2005, 19:43
co to laga?
nie laga tylko lag, i jest to krótkie parusekundowe zatrzymanie gry najczęściej z winy łącza
co to pacc i ile kosztuje i co dalej
Pacc czyli premium account kosztuje ~20 euro na 3 miechy i daje dużo różnych bonusów
To że większość tak robi to wcale nie znaczy że tak jest dobrze :p
A co do fd to nie radzę przed 4mlvlem bo bez uhow to sobie nie poradzisz.
szymon287
16-08-2005, 19:46
wszyskim thx ale to znaczy ze jak chce se statkiem poplywac musze placic nasza kase X( ehm szkoda, ale juz wiem ze nie mam szans :p
Mandrace
16-08-2005, 23:22
heh ja chodz na fd juz od 20lvl
skille: 19/24 :P
zeby plywac statkiem musisz miec pacca (Premium account) i kase (ceny rejsow opisane sa na tibia.pl)
@up, up, up, up (tam daleko up):
od kiedy teleporty sa nielegalne? wiem ze macra itp. sa nielegalne ale zeby teleport.
teleportuje sie tak: stajesz przy skrzynce od dp. prosisz dwuch ludkow (piszac Teleport plz [albo cos takiego]). jak juz masz to pisze "ty/thx" dajesz loga, po sekundzie albo dwuch logujesz sie w swiatyni w miescie w ktorym mieszkasz.
Heliwurab
16-08-2005, 23:27
Teleportowanie się jest nielegalne, ponieważ jest to wykorzystywanie buga w grze... A to nie ładnie :P
Nie wiem jak fire debil wali, ale moj qmpel na 20 lvlu skille coś kolo 54/56 w dość dobrym eq poszedł, ale dedł chyba przez laga... oczywiście musisz miec IH! (Intense Healing rune, poszukaj :] )
Hahahaha...Wykorzystywanie buga?LOL?!JAK TO JEST BUG TO CZEMU GO NIE USUNĄ?!CIPfost tak samo robi sondy żeby ludzie myśleli że oni coś zrobią nowego(np. nowy świat).
Hahahaha...Wykorzystywanie buga?LOL?!JAK TO JEST BUG TO CZEMU GO NIE USUNĄ?!CIPfost tak samo robi sondy żeby ludzie myśleli że oni coś zrobią nowego(np. nowy świat).
Głąbie -.- Gdyby nie to ludzie dostawaliby sie do skarbca imperatora i w inne miejsca tego typu -.- zanim napiszesz pomyśl, dobrze? A najlepiej milcz bo milczenie jest złotem, w twoim przypadku na 100%.
Sokochłap
17-08-2005, 00:11
Głąbie -.- Gdyby nie to ludzie dostawaliby sie do skarbca imperatora i w inne miejsca tego typu -.- zanim napiszesz pomyśl, dobrze? A najlepiej milcz bo milczenie jest złotem, w twoim przypadku na 100%.
?? Jak ? Jak to mozliwe?
Zamknij ryj !To powiedz jak?!Ale noob. -.-
Z tym skarbcem to ja myśle ze jemu chodzil ze gdyby nie ten teleport to przy dzwiach ustawili się ludzi jeen by dal reloga i by sie z przodu za scianą zalogował. A dzięki temu jak to mówicie "bugowi" loguje sie w swiątyni.
Zamknij ryj !To powiedz jak?!Ale noob. -.-
1. Ryj ma świnia.
2. Zamyka się drzwi i takich jak ty w psychiatryku.
3. Odpowiedź jest prosta: Jedna osoba wylogowuje się przy drzwiach, inne w tym czasie zastawiają sobą każdy wolny hex przed drzwiami, więc można zalogować się tylko za drzwiami. Byłby problem z wyjściem, no ale to inna sprawa.
Jeżeli się pomyliłem to niech mnie ktoś poprawi.
Van_Waterflew
17-08-2005, 15:08
no no ale drzwi so zamkniete to jak to morzlwe zevy sie za nimi zalogować??
no no ale drzwi so zamkniete to jak to morzlwe zevy sie za nimi zalogować??
Mimo, że jesteś qmpel z klasy to muszę powiedzieć, że jesteś tępy :P. teleport nie zwraca uwagi na to czy drzwi są zamknięte czy nie.... Najpewniej dałoby się zrobić tam teleporta, ale w skarbcu za drzwiamy są fieldy, a w nim się zalogować nie możesz...
szymon287
18-08-2005, 03:06
Ehm dobra wiem juz ze to nie legal ale i tak chcialbym spubowac kiedys np. jestem w thais (moje miasto glowne) a chce do carlin musze stanac przy depo i jedengostek za mna a drugi obok i co dalej? wylogowac sie i zalogowac czy co :?: to tylko chce wiedziec a z tym fire devilem narazie nie kambinuje :p , jak mi juz ktos odpowie i mozna zamknac :]
Hellraider
18-08-2005, 14:01
Teleportowanie się jest nielegalne, ponieważ jest to wykorzystywanie buga w grze... A to nie ładnie :P
Nie wiem jak fire debil wali, ale moj qmpel na 20 lvlu skille coś kolo 54/56 w dość dobrym eq poszedł, ale dedł chyba przez laga... oczywiście musisz miec IH! (Intense Healing rune, poszukaj :] )
Dokładnie, nie wiesz jak on wali. A skoro nie wiesz, nie udzielaj zabójczych rad. Fd w ekstremalnych przypadkach moze w 1-2 s odebrac 150+ hp (tym bardziej jak sie ma słabe eq) więc ihy nawet z uhbotem niewystarczaja. Z fd (tak jak ze wszystkimi magicznymi potworami) nigdy nic nie wiadomo, czasem jest spokojny, a czasem bardziej przypomina karabin maszynowy i bez 4 mlvlu a w dodatku z takimi słabymi skillami i bronia odradzam (ja swoje pierwsze solo robilem na 22 lvlu skille 62/60 fs, c shield, noble arm, c helm, p legs 4 mlvl i niemal przyplacilem to życiem, ahh to uhanie sie w biegu :P zeszły 2 uhy)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.