PDA

Pokaż pełną wersje : Inteligencja summonowanych potworów :/

Pell Darith
17-08-2005, 11:34
Mam problem. Chciałbym kupić czar Summon Creature, ale jedna rzecz nie daje mi spokoju. Jak wiadomo potwory nie wychodzą poiom wyżej i nie wpadają w dziury. Więc, czy jeśli przyzwe potwora na danym poziomie, to znaczy, iż będzie sie on mógł poruszać tylko po nim ? Nie pójdzie za mną piętro wyżej ani nie zejdzie do dziury ? I jeszcze pytanie nr 2. czy można przyzwanemu potworowi wydawać rozkazy ? Np. chcę aby zaatakował tego potwora a nie innego.. czy da się tak ? Z góry dziękuje za odpowiedź !!

PS: Nie wiedziałem czy temat założyc w dziale Magia czy Potwory, ale zdecydowałem tutaj....

Heliwurab
17-08-2005, 11:36
1.Będzie chodził za tobą, ale tylko na tym jednym poziomie... Ale można też je ropnąć o poziom w góre.
2.Gdy zaatakujesz jakiegoś potwora, to wtedy twój summon zrobi to samo. Gdy nikogo nie atakujesz, summon tylko za tobą chodzi.

Wszystko?

Pell Darith
17-08-2005, 11:45
Ok, ale są miejsca, po których nie da sie ropnąć potwora, np. takie jakby "pochylnie". I co wtedy ? Potwór zostaje na dole i czeka tam na mnie, czy może sobie gdzieś idzie ? Albo poprostu znika po dłuższej nieobecności pana ? Czy jeśli potwór zniknie z mojego pola widzenie, będzie potrafił znaleźć do mnie drogę ?

Kusznik
17-08-2005, 11:48
1.Jak huntujesz sam , to nie zawsze będziesz mógł go ropać bo niektórych potworów nie da się przesuwać np.monk,zerk itp. :] , tak to by Ci pomógł kumpel (on włazi na góre ty chodzisz z nim tak aby zatrzymał się na dziurzę, wtedy kumpel go ropa.
2.Automatycznie po naciśnięciu attack na danego potwora/człowieka summon nie idzie już za tobą tylko stara się jak najszybciej do niego dobiec żeby wytworzyć sobie pozycję gotowości do ataku.
Coś odemnie tak na wszelki wypadek...
Gdy się wylogujesz a w grze będziesz miał swojego przywołanego summona on znika z Tobą !! :P
@edit,up czeka tam gdzie Ty , może się zdarzyć , że summon się zgubi z uwagi na to , że wolno idzie ale jeśli będziesz go miał na oku to się nie zgubi ;)
Radzę ci kupić ten czar obczaj se moją kiedyś jak grałem jeszcze magiem sytuację:
Noob:giwe my fuud or hanted by majn frend lvl 65 !!
Ja:Za***** Ci ?
Noob:no dalej czekam
Ja:Utevo res "minotaur archer"
Noob: (zaczął pocinać do depo nic nie mówiąc)
Haha wiem , że to strata many ale trzeba sobie czasem uprzyjemnić grę :)

Grzuszka
17-08-2005, 11:59
Monka da się pszesunąc ale tylko na ukos,zerka raczej tez na ukos ale niejestem pewien.

Sumon attakuje wraz z toba.:) i to tyle

Miracle
17-08-2005, 15:57
Jeszcze ja dodam coś od siebie. W czar summon creature warto zaopatrzyć się dopiero na 19 lvlu. Wówczas możesz przyzywać Elf scouty - pierwsze przydatne summony, które szczególnie polecam na ghule. Exp leci całkiem przyzwoicie, a ghule sypią całkiem niezłą kapustą jak na swoją siłę i wytrzymałość. Jak wbijesz 20 lvl to zamień Elf Scouty na Mino archery (sposób walki taki sam tyle, że znacznie mocniej biją), a z dalszymi summonami już sobie z pewnością poradzisz sam ;) Opisałem oczywiscie sytuację kiedy huntujesz sam wraz z summonami bez blokera :p

Pell Darith
17-08-2005, 18:12
Indeed. Thx za wszystkie odpowiedzi, ale mam jeszcze jedno pytanie... Czy jeśli mój summon zabije innego potwora do dostane za niego Exp ? Czy wtedy exp przepada za to, że ułatwiliśmy sobie walkę summonem ?

PS: Przepraszam, że tak rozłożyłem te pytania, ale każda odpowieź nasuwała mi kolejne pytanie... :D

Shein Silvershadow
17-08-2005, 18:15
Gdy walczysz z jednym summonem, i on sam zabije potwora, to dzielicie się expem po równo.
Gdy walczysz z dwoma, i one same zabiją potwora, to dostajesz 50% expa, a summony po 25.
Jeżeli bijesz razem z nimi, to dostajesz odpowiednio więcej expa.

Memphis
17-08-2005, 18:29
@up
A właśnie, że nie, bo każdy summon dostanie expa stosunkowo do obrażeń ile zadał;)
Np. Mamy potwora który ma 100 hp i daje 100 expa.
biją go 2 elf scouty. hity:
elf 1: 29,31
elf 2: 10,30
i w ten ty dostaniesz 50 expa, elf 1-30 a elf 2-20 a nie po 25;d;d;d
Wiem, czepiam sie.
@topic
Tutaj masz parę stronek, poczytaj.
Przydatne info o summonach (http://forum.tibia.pl//showthread.php?p=196222#post196222)
Uzupełnienie tych info (http://forum.tibia.pl/search.php?)

E.Z.
17-08-2005, 19:05
:evul: o yea!! :evul:

Warned

Pell Darith
17-08-2005, 21:00
Po co summonom mój Exp ? :P Mi sie bardziej przyda :D

Lord Gimil
18-08-2005, 11:17
Twoim summonom nie jest potzebny exp. Ale jako twoi słudzu mają w nim udział. Ty zawsze dostajesz 50% expa a exp u potworów przepada.Szkoda że nie mogą ewoulowaćno elf po 5000expa na efla scoutha ;p. Chociaż nie chciałbym żeby dragon próbójąc zabić mnie zabił innego potwora i ewoulował na dragon lorda brrr.

Nietypowy
18-08-2005, 12:41
Co do ropania może być sam ;) Przecież był update heh Możesz się ropnąć nawet gdy coś jest na "dziurce do ropania" No to tyle B)

MS_nake
18-08-2005, 13:57
mam takie pytanie a nie chcę robić nowego tematu więc korzystam z okazji . czy czar Undead Legion pozwala mieć więcej niż 2 szkielety ?

Zopek
18-08-2005, 15:03
mam takie pytanie a nie chcę robić nowego tematu więc korzystam z okazji . czy czar Undead Legion pozwala mieć więcej niż 2 szkielety ?

tak

Wiadomość którą wpisałeś jest za krótka. Proszę wydlużyć swoja wiadomość do conajmniej 10 znaków.

1234567890

szeFo
18-08-2005, 15:13
Co do ropania może być sam ;) Przecież był update heh Możesz się ropnąć nawet gdy coś jest na "dziurce do ropania" No to tyle B)

Summon sie przesunie, poza tym jak chcesz w wyniku przesuwania miec summona i siebie na jednej kratce ??

Nietypowy
18-08-2005, 20:12
Ustawiasz summona na dziurce klikasz na linie use na dziurce ropasz sie do góry a potem ropasz summona proste:]

DRoN
25-08-2005, 12:00
... a ja mam takie pytanie , czy jeśli mam summona , który wali obszarowo np. fire devil , to czy jeśli atakując innego potwora , w zasięgu znajdzie sie inny nie oznaczony gracz , to czy dostane skulla ?? ...

Sz#sz#
25-08-2005, 12:19
pewnie bo wkacu oberwał, dlatego takie obszarowe summonki na non-pvp sa przydatne bardziej :)

Rahim
25-08-2005, 12:40
To ile czarem Undead Legion mozna szkielet w zrobić?

Prima Scorpio
25-08-2005, 18:17
Inteligencja u summonow sucks... jestem okrutnie rozzalony nad glupota moich archerow. Poszedlem sobie z kumplem na cycki na PoH. Idziemy obok templa na dsa a tu wyskakuje GS. Kaze im atakowac a one - zgadnijcie? Podzeszly do GSa. Troche go blokly, ale i tak padly po 2 ciosach :( A GS na black HP zniknal -.- tuz po ubiciu moich archerow -.-

*Nitro* PL
25-08-2005, 18:41
Ok, ale są miejsca, po których nie da sie ropnąć potwora, np. takie jakby "pochylnie". I co wtedy ? Potwór zostaje na dole i czeka tam na mnie, czy może sobie gdzieś idzie ? Albo poprostu znika po dłuższej nieobecności pana ? Czy jeśli potwór zniknie z mojego pola widzenie, będzie potrafił znaleźć do mnie drogę ?

Jeżeli odejdziesz zbyt daleko od summona to zniknie, jeżeli wejdziesz 2 pietra wyżej\niżej od miejsca gdzie zostawiłeś summona też zniknie. :evul:

szymon287
26-08-2005, 01:39
Ja nie chce zakladac podobnego tematu wiec tutaj napisze, czy jesli wezwe potwora, i zaatakuje grasze bede mial pk ?(wydaje mi sie ze tak) a kiedy dany potwor zniknie jak sie go zniszczy?

Jactrans Pacera
26-08-2005, 01:53
To ile czarem Undead Legion mozna szkielet w zrobić?

Tyle na ilu kratkach, ktore obejmuje czar masz martwe ciala. ;)

Skrzeku
26-08-2005, 11:23
Mam takie pytanko co do summonow,
Czy ma to jakis wplyw na atak potworkow i obrone jak ustawie sobie balance itd

-=Elve The Hero=-
26-08-2005, 14:35
Mam takie pytanko co do summonow,
Czy ma to jakis wplyw na atak potworkow i obrone jak ustawie sobie balance itd
yyyyyyy...Nie???...

-Res-
26-08-2005, 14:54
yyyyyyy...Nie???...
Lol.TO ma znaczenie.Jak masz full atk to summon mocniej wali,na balanced balansuje miedzy atakiem a obrona ,a na obronie się tylko broni.