zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Tematy

xemmoe
17-08-2005, 22:33
Sam nie wiedziałem gdzie ten temat zamieścić ale to miejsce wydaje się najodpowiedniejsze.
Czasami widze jakiś temat, tam wypowiedz modka, patrze za kilka godzin a ten sam temat został skasowany...
I teraz pytanie: dlaczego niektórzy modowie pozwalają na istnienie niektórych tematów, skoro ktoś inny ma powód żeby ten topic usunąć?
Czy moderator kasując temat w którym wypowiedział się inny mod podważa kompetencje tego pierwszego.
Wiem że dziwne pytanie ale mam nadzieje że uzyskam odpowiedz.

Matek
17-08-2005, 22:38
to pytanie z tych:

czy mod to czlowiek czy maszyna do kasowania?

Yoh Asakura
17-08-2005, 22:41
to pytanie z tych:

Mod to człowiek stworzony do kasowania :)

xemmoe
17-08-2005, 22:45

I to i to :)
Ma kasować ale nie rozumiem jak temat który ma już n+1 wypowiedzi modów zostaje skasowany.
Nie wierze w takie przeoczenia.

Tasior
17-08-2005, 22:47
To zależy od tematu, humoru moda itp.
Np. Idze sobie mod patrzy temat np. Muzyka, na początku było ql a potem, metalowcy z hiphopowcami się pokłucili i a do kłutni wkraczają dzidżeje a żeby było śmieszniej to nadchodzi jeszcze grupa miłośników Polki i co jak mod usunie to podważa kompetencje 1 ?

xemmoe
17-08-2005, 22:49
@Tasior
Wtedy wystarczy temat taki zamknąć.
Myślałem że tematy które nie powinny byc poruszane na tibia.pl są określone.
Ale jak widać nie ^^

Vanhelsen
17-08-2005, 23:15
Poniewaz Mod to tez czlowiek, a kazdy czlowiek wyznaje inny system wartosci. Dla jednego temat typu "Gdzie jest kazoo?! plxxxor" ujdzie w tlumie a innego moda tak wqrzy, ze go skasuje, da 9pkt warrninga i jeszcze zakuje w dyby ;)

p.l
17-08-2005, 23:42
a czasem jest tak, że niektórzy nie mają supmoda (patrz: ja) i pozostaje im tylko napisać, skoro nie mają władzy skasować danego tematu.

Poza tym jak ktoś to już stwierdził, jesteśmy ludźmi, żadnego kursu szkolącego na moda nie ma.

A tak na serio to jak mam zły humor to sobie odbijam na kasowaniu głupich tematów :evul:

MatKus
18-08-2005, 17:53
Czasem jest tak, że temat wydaje się zupełnie nie groźny na początku. Ktoś się wypowie, ktoś coś napisze, z czasem temat zbacza na "złą" drogę, więc profilaktycznie jest kasowany lub zamykany.
Czasem też zdaża się, że temat jest na granicy, i jeden mod uzna go za "jeszcze może przejść" a drugi dojdzie do wniosku, że "to już przesada".
Czasem jeszcze jest tak, jak besn powiedział, że jakiś mod nie ma praw moderatora w danym dziale i nie może tam nic skasować.

Shein Silvershadow
18-08-2005, 19:32
@up
To akurat chyba p.l. powiedział:)

Dr. Omader
18-08-2005, 21:10
@up
To akurat chyba p.l. powiedział:)

Zostaw matkusa to juz stary dziadek jest, on sie czesto myli w takich sprawach ;)