zaloguj się

Pokaż pełną wersje : "Bug" w Tibi

fezize
24-04-2004, 21:19
"bug" jest to blad w tibi moj kumpel mial np.taki ze bylo w danym momencie zaduzo potworow na mapie i kicknelo go niestety padl :( ale szlyszalem ze jest wiecej takich bledow znacie moze jakies inne

Zureq (RUBERA)
24-04-2004, 21:24
Wykorzystywanie bugów jest zakazane, to wiem :) Jak odnajdziesz jakiegoś to zgłoś go CIP-om (CTRL+b bodajże). Kick to nie bug, ale przeciążenie sieci może. Po prostu twój kumpel miał słaby transfer i za dużo rzeczy do odtworzenia w tym samym czasie. W takich przypadkach jest albo lag albo kick, najczęściej jest tak: laaaag, o, już ,laaaaaag, ciągle laag, kick :P

@down: źle się wyraziłem, chodziło mi o test servy. Sry za wprowadzenie w błąd. :rolleyes:

Polinik
24-04-2004, 21:38
Nie ctrl-b, a ctrl-z. Zglaszac znalezione bledy moga tylko tutorzy oraz counselorzy. Zwykly gracz nie moze.

Parys
24-04-2004, 21:57
@ up.

Nie prawda.. Bugi moga zglaszac wszyscy do consulera albo Tutora, a oni to przesylaja dalej...

Gonzo von Krenzel
24-04-2004, 22:51
Hehe, Polin jest tutorem chyba , więc wie ;).
Każdy gracz może zgłaszać. Trafia to do tutora/CS'a . Jeśli takowy uzna to za prawdę przesyła "dalej". Jeśli sam znajdzie błąd, to odrazu sam przesyła go "dalej" ;).
A co pod "dalej" się kryje? Gm'y... ?

limenu
25-04-2004, 01:01
wykorzystywanie nie, ale jak np. jest cos fajnego, nie wiadomo z kąd w naszym depo np ice rapier, i nie wiemy z kąd to, to nie wykorzystywanie ale zbiek okolicznosci:berserk:

ja mialem 2
Gdy od kumpla bralem rzeczy do baga, to tam ich nie bylo wodac, dopiero jak jeszcze raz go otworzylem

A drugi to jak zaczolem gre w....swiontyni.
normalnie sie wylogowalem, a jak znowu zalogowalem bylem w swiontyni(z depo mnie przerzucilo)
Sprawdzam skile, są
kasa, jest
bron, jest
hp, jest
depot, jest

Spietralem się, ale wszystko bylo w porzo

tomo
25-04-2004, 09:12
@up

ktos ci zrobil teleporta nieumyslnie...

W miejscu twojego wylogowania akurat ktos stal, a jak to bylo przy skrzynce w dp, to za tym kims jeszcze ktos stal i cie tp do swiatyni... Normalka ;)

Majen
25-04-2004, 10:13
Oryginalnie dodany przez limenu
wykorzystywanie nie, ale jak np. jest cos fajnego, nie wiadomo z kąd w naszym depo np ice rapier

Tak apropo to Ice Rapier to straszna tandeta, kosztuje ~3-4 K, rozwala sie po pierwszym udeżenie.

Jeżeli chodzi o kicki, to wtedy cię wywala z serwera(nmawet jak walczysz z potworem), a jeżeli cię odłączy to ty zostaje a klijent wraca do pierwszego okna(do okna z rysunkiem), jeżeli chodzi o lagi to prawdopodobnie większość jest wywołana przez twój komputer, ja mam lagi tylko wtedy gdy Cip-owie robią coś z serwerami. Ja znamk kilka błędów w grze, np. są zabezpieczenia zeby się masowo nie respawnowały potworki, lecz jeżeli je przemieścisz troche dale to sie zrespawnuje drugi, a niepowinien(jest to najstarsza metoda pk-owania na rook-u)(Bear Cave)(nie Bear Room)