Pokaż pełną wersje : Propozycja Nowego Tematu !
Black Warior
29-09-2005, 16:23
Ostatnio wiele osób skarży się na wzrastającom liczbę hakerów (czyli wysyłanie linków hakerskich). Proponuję otwarcie nowego działu w którym można załączać LINKI (i tylko linki) stron wysyłanych przez hakerów
Prosze o rozważenie mojej propozycji
... wystarczy nie wchodzić na strony , które oferuje ci gościo , który ma 7lvl i ten program da ci pacca albo super stuff i lvl ...
Ostatnio wiele osób skarży się na wzrastającom liczbę hakerów (czyli wysyłanie linków hakerskich). Proponuję otwarcie nowego działu w którym można załączać LINKI (i tylko linki) stron wysyłanych przez hakerów
Prosze o rozważenie mojej propozycji
Po co? Naprawde wierzysz, ze ludzie beda sprawdzac na tej liscie kazdy podany na forum link, zanim go otworza?
Daj se spokój. Założyłem taki temat i przepadł bez wieści. I mnie skrytykowali mnie za ten temat.
Po co? Naprawde wierzysz, ze ludzie beda sprawdzac na tej liscie kazdy podany na forum link, zanim go otworza?
Mysle, ze jakby komus zalezalo zeby go nie shakowali to by tutaj spojrzal. Mysle, ze to jest dobry pomysl. Takie cos maja Tibiabr.com,Tibia.org.pl, to czemu tibia.pl mialaby nie miec?
Wiem, ze nie mam na to wiekszego wplywu, ale jestem na TAK
OMG, a nie lepiej wbić sobie raz na zawsze do głowy, żeby nie wchodzić na żadne podawane w Tibii strony? No chyba, że naprawdę wierzycie, że się trafi ktoś, kto zrobi konkurs na darmowego pacca na tydzień, z banalnymi pytaniami. No ale to już Wasza sprawa. Za pazerność i olewanie ostrzeżen ze strony tibia.com, trzeba płacić i myślę, że w tym przypadku hack jak najbardziej takim ludziom się należy.
Według mnie mija to się z celem ponieważ jak taki hacker zobaczy że jego stronka jest w dziale to zrobi inne i to nic nieda. Jestem na Nie!
chcecie uczyc niekumatych?
Dr. Omader
29-09-2005, 19:35
Mysle, ze jakby komus zalezalo zeby go nie shakowali to by tutaj spojrzal.
Jak komus zalezy na tym, zeby go nie shackowali to sobie przeczyta poradniki anty-hack i bedzie wiedzial, zeby nie klikac w nieznane linki.
Mamy lepsze zajecia niz uzupelnianie tej listy niekonczaca sie iloscia linkow, ktorych i tak nikt nie bedzie sprawdzal.
Temat już zamknięty, ale ja dodam jeszcze od siebie.
Otóż taka lista jest według mnie bardzo złym pomysłem. Dlaczego? Wielu użytkowników może się znaleść, którzy z ciekawości dla sprawdzenia tylko jak wygląda dana strona wejdą na nią. Mimo, że nie podadzą tam żadnych informacji ani nic nie będą ściągać, hacker może wykożystać błędy przeglądarki i zainstalować keylogger bez wiedzy użytkownika, wystarczy, że wejdziesz na stronę, a nic zupełnie nie musisz klikać!
Z tego właśnie powodu takie adresy nie powinny być publicznie podawane.
A jeśli znajdziecie taką stronę, proponuję napisać do administratora serwera (zwykle jest to adres
[email protected], np.
[email protected] ,
[email protected] itp.) i wyjaśnić, że ta strona nie powinna istnieć i dlaczego. Takie strony są nielegalne, i administratorzy mają obowiązek zablokować je. Trudno jednak, żeby administrator dajmy na to republiki, na której jest pewnie kilka milionów kont, przeglądał codziennie wszystkie i sprawdzał, co tam jest. A nawet, jak by to robił, to i tak nie jest w stanie uruchomić każdego programu, który ktoś ma w downloadzie i sprawdzić, dlatego muszą oni polegać właśnie na zgłoszeniach od innych uzytkowników.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.