PDA

Pokaż pełną wersje : Spamming..

Sir Devilaz
05-05-2004, 01:16
Ostatnio moim sorckiem zrobiłem Bp Hmm's i wszedłem na "trade channel", napisałem kilka razy że chcę sprzedać runki a po chwili zostałem wyologowany. Chciałem wrócić do gry bo myślałem że miałem laga, ale po zalogowaniu pojawiło mi się okienko że zostałem zbanowany na tydzień przez "spamming". Ok zgodzę się że spamming to zła rzecz i powinna być karana, chociaż nie wydaję mi się że napisanie 4 RAZY tego samego zdania powinno być traktowane jako "spamming". Według mnie kara jest także zbyt surowa....

Powiedźcie co o tym sądzicie....

Polinik
05-05-2004, 01:45
Alez powinno, i bardzo dobrze, ze jest. Juz 2 razy jest irytujace, a 4 powtorzenia uznawane sa za naprawde powazne spamowanie.

Adaras
05-05-2004, 03:48
Zasłużyłes i to jak. Pisanie 2x tego samego to SPAM, tak GM ostrzega zawsze przed banami.

Wiesz jak to denerwuje ludzi ?

I sell plate armor
I sell plate armor
I sell plate armor
I sell plate armor

W dodatku większość ludzi ma ustawioną rozdzielczość w Tibii na max, więc widzą akurat cztery linijki. Zaspamujesz całe i ciężko coś znaleźć.

eoL
05-05-2004, 08:19
huhu banik za spam smutne :P wg kara jest dobra 7dni enought fro me :)

Lig@
05-05-2004, 09:05
Zasłużenie :)) W regule trade czata (czasem go gm'y piszą) pisze "one msg per minute" czy jakoś tak. Znaczy jedna wiadomosć na minute, ale i tak pisze się częściej, ale nie 4x pod rząd. Zwróć uwagę, żę normalnie to są 4 linijki na trade, a ty pisząć to 4x to zaśmieciłeś cały ekran.... Kiedyś na securze (GM light of secura) w ciągu kilku godzin zbanował jakies 10-30 osób. Było tylko tak
-GM Light Of Secura: warning for xyz
kilka linijek dalej jak sie pacjent nie uspokoił
-GM Light Of Secura: ban for xyz see you later in tibia

Raynold
05-05-2004, 09:50
Tak, ostrzegają, a jak ktoś dalej spamuje, to leją kubeł zimnej wody dla uspokojenia. Poza tym musiałeś mieć pecha, bo szczerze, to dość rzadko GMy odwiedzają trade channel i dają bana (przynajmniej ja się z tym rzadko spotykam)

Polinik
05-05-2004, 11:44
Oryginalnie dodany przez Raynold
Tak, ostrzegają, a jak ktoś dalej spamuje, to leją kubeł zimnej wody dla uspokojenia. Poza tym musiałeś mieć pecha, bo szczerze, to dość rzadko GMy odwiedzają trade channel i dają bana (przynajmniej ja się z tym rzadko spotykam)

No chyba, ze jakis pacan spamuje 4 linijkami pod rzad, wtedy czasem sie zjawiaja. :)

Sir Devilaz
05-05-2004, 13:06
@p
Tylko skąd może wiedzieć że akurat ktoś spamuje. Pomyśl troszkę..

Polinik
05-05-2004, 13:13
Oryginalnie dodany przez Sir Devilaz
@p
Tylko skąd może wiedzieć że akurat ktoś spamuje. Pomyśl troszkę..

Mysle, ze jakis zdenerwowany gracz moze w koncu nie wytrzymac i poinformowac GMa o tym. Przyszlo Ci to do glowki, ze Twoj spam jest ekstremalnie denerwujacy?

MayGyver
05-05-2004, 13:19
ja osobiscie kilka razy dziennie informuje GM o spamie na trade
a ra widzialem jak jaki kolo na 80 lvlu przyszedl i zabil kolesia za spam na trade

Elyas
05-05-2004, 20:37
ja to pisalem 2 razy no i Gm mowi : grrrr Elayne-Tor don't spam or i banished you.
no i przestalem potem znow ale juz po rac a co do was to ja mam max rozdzielczosc i mam 4 linijki ino