zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Za co to ban

Mroczna Palladynka
01-10-2005, 01:16
Gram sobie w tibie, expie ale bez kitu bez zadnego bota, wylogowalo mnie a tu : until Oct 08 2005, 00:17:41 CET because of offensive statement
kto mi powie za co to ban ? X( Pls bede wdzieczna za pomoc

Maniack
01-10-2005, 01:35
grałaś sobie i przeklinałaś

Fiszbin
01-10-2005, 02:10
musiałeś używać niecenzuralnych słów, obrażać kogoś

Mentos23
01-10-2005, 14:19
mam pytanie, ale poważne prosze o jakąś konstruktywną odpwiedza nie zaraz bana.

1) No więc jak dziala to cholerstwo (keylogen), mam na kompie wira(keylogena czy jak on tam) i loguje sie do tibi. i w tym momencie keylogen wysyla do kompa hakerka moje chaslo i numer, czy tak?
Więc firewall powinien to wykryć ?

2) I jeszcze pytanie o Ban na IP (30 minutes) , jeśli by jakis ktoś próbował sie dobić na moje konto np. logując się na przypadkowy numer i wpisując pokolei hasło : "a" "aa" "ab" itd. az do "zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz" :p to po 5 razach dostanie IP ban i prędzej ko ***** weźmie niz mnie shakuje ?

3) Więc w takim razie skąd ja mam IP bana, czy jest jakaś metoda hakowania, że to z mojego IP jest wysylane losowe haslo lub nawet zle tak żebym mial bana a haker w tym czasie se tam szaleje pod depo ???

Wojtuś
01-10-2005, 15:38
co mam zrobic jak mam bana IP bo pomylily mi sie litery (analfabectwo):p

ogorek
01-10-2005, 16:01
1) No więc jak dziala to cholerstwo (keylogen), mam na kompie wira(keylogena czy jak on tam) i loguje sie do tibi. i w tym momencie keylogen wysyla do kompa hakerka moje chaslo i numer, czy tak?
Więc firewall powinien to wykryć ?

2) I jeszcze pytanie o Ban na IP (30 minutes) , jeśli by jakis ktoś próbował sie dobić na moje konto np. logując się na przypadkowy numer i wpisując pokolei hasło : "a" "aa" "ab" itd. az do "zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz" :p to po 5 razach dostanie IP ban i prędzej ko ***** weźmie niz mnie shakuje ?

3) Więc w takim razie skąd ja mam IP bana, czy jest jakaś metoda hakowania, że to z mojego IP jest wysylane losowe haslo lub nawet zle tak żebym mial bana a haker w tym czasie se tam szaleje pod depo ???

1. nie "keylogen" tylko "keylogger". dziala on w taki sposob ze sprawdza jakie klawisze naciskasz na klawiaturze i zapisuje wszystko do pliku, a nastepnie wysyla to np. na eMalie do jakiegos glupiego Script Kid'a, ktorego wszyscy niewiedzec czemu nazywaja hackerem...
firewall to tylko program i nigdy nie da ci 100% zabezpieczenia (tak samo jest z dureXem :D ). jest wiele sposbow zeby go obejsc. jesli masz keyloggera, wiesz przez jaki port wysyla dane, a nie mozesz go usunac (keyloggera) to zablokuj odpowieni port.

2. nie ma chyba takiej blokady. poza tym ban na IP to cos zupelnie innego.

3. nie wiem. moze w 'tibia rules' cos znajdzesz na ten temat. na pewno to chodzi o ban IP?

Mentos23
02-10-2005, 02:08
hmm co do bana na 30 minut to minoł on po niecalych 5 no max 10 jeśli się zagapilem minutach, hmm nie wiem co o tym myśleć ,bo wydawalo mi się że robiłem wszstko co tylko się da żeby nie zostać shakowanym albo zbanowanym, no nic fajnie że minol mi ban , szkoda że nie wiem za co (po pierwszym i z pewnościa prawidlowym logowaniu wyskoczyl mi BAN na 30 minutes :( )

Jeszcze napisze żebyście uważali bo takiego wysypu "wygranych Bohow, golden botow itd, itp, to dawno nie widziałem" na askarze jednego dnia wygralem dwa BoHy hehe i to z różnych stronek 8o , no więc trzymajcie sie cieplo i nie dajcie sie

JEszcze pytanie czy (genialną) stronke erig.net uważacie za bezpieczną ?
, bo niby ten koleś co to prowadzi to tylko pokazuje statystyki i wiele kumpli na to wchodzilo ale ja dalej mam wątpliwości i jak jestem zalogowany to nigdy nie wchodze :p

yattaman
14-10-2005, 22:17
oooo cholka.Mi się też to cholerstwo do kompa wbiło.Ale dziś to skasowałem.Ale jak dotąd mnie nie shackowali.
Dokładnie to był keylogger <Trj.Bpk>.

Robin Hood z szerwood
14-10-2005, 23:50
Pewnie drugi owner zabluzgał na GM`a i teraz siedzi cicho? :D :D :D

MATI9630
15-10-2005, 09:36
I tak juz jest odbanowana to po co dalej ciągniecie temat?

Steryd
15-10-2005, 09:50
JEszcze pytanie czy (genialną) stronke erig.net uważacie za bezpieczną ?
, bo niby ten koleś co to prowadzi to tylko pokazuje statystyki i wiele kumpli na to wchodzilo ale ja dalej mam wątpliwości i jak jestem zalogowany to nigdy nie wchodze :p

tak uważamy za bezpieczną ;)