Pokaż pełną wersje : Neo 256 - opinie ;>
http://neostrada.pl/tpsa/run?n=info&p1=opcja_256#top
Niektorzy mowia ze to tragedia, niektorzy ze to 'inny' modem...
Nie wiem co o tym myslec, jak to dziala? 7gb MOZE mi starczy jak nie to bede doplacac -.- a slyszalem tez ze trzeba uruchamiac jakies po***ane programiki do dzialania tego neo(co widac na szkrinach wielu hajt lvli), ze sie restartuje o np 13:05 itd... Moze ktos ma? Interesuje mnie oferta ta 6 miesiecy(pierwszych) za 1 zl bo to co teraz mam to ta 1mb/s i to jest TRAGEDIA!
http://img417.imageshack.us/img417/953/ping8xx.jpg
Maja mnie w dupie plx? ;s mam to od chyba 2-3 lat i nigdy tak nie bylo.. drogie ale bylo warto, zero ograniczen sciagania, szybka byla... ehh brr boje sie zmieniac bo sie okaze ze lepiej normalnie wy***ac tego kompa na smietnik bo za drogie to -.- tu wychodza coraz nowe gry(co jako weteran fpsow powinienem jako pierwszy testowac ^^ kto pamieta czasy fascynacji doomem, hereticiem i Pentium S 60mhz? ;p), a kasy na sprzet nei ma ^^
Chcialbym ogolnie uslyszec wasze opinie jakiego neta kupic... Czarna rozpacz, od paru dni nic nie mozna robic :( ledwo tego posta napisalem...
HLAP!(PK! ;d)
SoulflyRED
30-10-2005, 21:23
Neo opłaca się jeśli mało ściągasz (jak tylko grasz w gireki online to starczy ci spokojnie i to kilkukrotnym nadmiarem) A co do pierniczonych programików to można je szybciutko wywalić i się łączyć jak na modemie :> Ah zapomniał bym NIE TYKEJCIE SIĘ NEO BEZ OBUNKROWANIA FIREWALAMI I ANTYWIRAMI KOMPA, JAK BANK Xd
$corcerer
30-10-2005, 22:27
Szajs bo limit jest.
Vanhelsen
30-10-2005, 22:27
JA używam, nie narzekam, jak już, to narzekam na kompa, nie nieta :D:D:D
Co do tych programików, to Neonówka łączy się przez jakiegoś shita którego niestety trzeba zainstalować, ale po pierwszym odpaleniu dasz kompa jakiemuś siedmio latkowi, on chwilke się pobawi, wywali tego shita z autorunu, podepnie neonówkę pod normalne odpalanie neta z winshita i będzie cacy :) co do 7gb? ja ściągam obficie muze i inne shitziory i jakos nigdy mi te 7gb nie umkneło, ofkors, jeżeli jesteś kinomaniak, to ci nie starczy :(
p.s.
Co do progsów zabespieczających, skanowanie antyvirem, adawarem i firewall starczą w 100%
Ja mam neostradę 512, ale to chyba wielkiej różnicy nie robi. Chodzi mi bardzo dobrze, raz dziennie musi zmienić ip, ale to na 5-10 sekund nastąpi rozłączenie. Co do prędkości nie mam żadnych zastrzeżeń, a limitu i taki nigdy nie wykorzystam.
nie, ja sciagam tylko mp3 i to 'dosc' obficie(chyba ^^) - w tym tygodniu sciagnalem chyba 6-7 albumow ;d w prawdzie malych ale..(nie przekraczaly 75mb ^^) a filmow nie sciagam ;D
Myslicie ze wystarczy? Gram w Lineage2 i Tibie(czasem narazie ^^) tylko, stron duuzo ogladam :d juz nie wiem... Bede musial tak czy siak kupic jakiegos neta, tylko czy tego?
A więc to zalezy od paru rzeczy :
Duzo sciagasz gier , filmów itp ?Chodzi mi oczywiscie o warez ;p bo wiesz jesli duzo scigasz to limit 7gB wykorzystasz w 2-3 dni i potem masz klape bo ci obcinaja transfer do jakis marnych 10 kB i sobie juz nic nie sciagniesz.
Ile masz kasy ? Bo jesli mało to tez nie masz zbytnio co szalec z neostradom bo co by nie było tanie to nie jest ;p, jesli masz duzo kasy to lepiej kup sobie cos z wyzszej półki (neo 512 i wyzej). Jesli byłbym na twoim miejscu to bym dzwonil to Telekomuny i sie ich pytal czemu taki dupiaty transfer, ping itp Nie daj sie nabrac na te ich wykrety typu : bo kabel za długi itp.
Jest tez mozliwosc ze kupisz neo 6 mB i podzilesz sie z siasiadem i bedziecie placic abonament na dwóch.
Mój kolega ma neo 256 i nie jest zbyt uszczesliwiony, szybkosc nie jest zbyt duza (chyba cos około 25-30 kB/s) no i limit, srednio wykorzystuje go w niecale 5dni. (komp mu non-stop leci i sciaga jak nie filmy to gry i na odwrót ;p)
Hehe, gdybym mial kase to:
a) nie pytalbym sie tylko bym bral 1mb/s na solo(mam/mialem/bede 'mialem') i zasysal Q4 bo jakbym mial kase to bym mial guuut/za***istego kompa
b)Handel postaciami jest zabroniony
c) nie wymyslam wiecej powodow juz ;p
Filmow sciaganie to nie ja ^^ gier tez, jak chce gre to sie nie bawie w sciaganie bo mnie to w****ia tylko ide na gielde place 2dyszki i mam nowa gierke ^^ a i tak gram tylko w lineage i tibie -.- az dziw ze mi L2 sie WOGOLE nie tnie!(GF2MX+768 DDR+AMD1.2gHz)
Mysle ze mi to starczy tym bardziej ze znajomy informatyk(do spraw bezpieczenstwa kompa na szczescie ^^) mowil zeby od razu sie odlaczyc od tego dupnego LANa(bo to najwyrazniej TPSA robi ten ping z***any oO bo nie chca nam juz dluzej dawac tego neta - zero ograniczen, IDSL(!!) tj. bez modemu, ogolnie stara oferta z przed 4 lat ;p 612 predkosc ;) tak, szescset~!)
Dobra teraz tylko ostatnie pytanie: jak bedzie z grami?(btw naprawde transfer 25-30?! :S teraz mam 100+ zazwyczaj sie utrzymuje...)
Siemka mam neo 256 i moge Cie zapewnic ze nie jest to rewelka co dziennie przynajmniej raz musi sama sie rozlaczyc co moze niesamowicie wkur*** jak grasz np. w Tibie, druga rzecza ktora mnie wnerwia to limit sciagania 7gb raz przekroczylem ten limit bylo to wczoraj :p to tak spadla predkosc ze nawet nie moglem sie wbic na onet.pl nie wspominajac o graniu czy tez sciaganiu czegos z netu. Predkosc max sciagania przy tej neo to 32kb/s co nie jest az tak tragicznie. Nigdy tez nie mialem lagow a gram po sieci w Cod MoH i Tibie.
Jezeli bedzie Ci tylko sluzyc do grania to mozesz sobie spokojnie ja sprawic :>
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.