PDA

Pokaż pełną wersje : Pall/Seorc/Driud vs. Knight

Stron : 1 [2]

Stożek
13-09-2006, 22:18
30,40lv Knight pada na 1 hit sorca lv 100+...
chyba ze ten lv 100+to palek albo z sd bil:D

Najlepszy hit z UE jaki przyjolem na klate to 650 i dostalem od Magcharadzdzy (160MS, 80mlvl). Wiec nie pier*** glupot, ze ktos o sile magi mniejszej o ponad 70% (sila magi stereotypowego MSa 100lvl to 400% a 160 i 80 to 560%) procent zabije knight majacego 515-665HP jednym uderzeniem.

Lynx
13-09-2006, 22:22
Najlepszy hit z UE jaki przyjolem na klate to 650 i dostalem od Magcharadzdzy (160MS, 80mlvl). Wiec nie pier*** glupot, ze ktos o sile magi mniejszej o ponad 70% (sila magi stereotypowego MSa 100lvl to 400% a 160 i 80 to 560%) procent zabije knight majacego 515-665HP jednym uderzeniem.
to slabo...
ja widzialem test Ue 110 sorc z 60 mlvl weszlo w jednego knighta okolo 350~ a w drudiego 560... wiec 30 knight na 1 hit lezy jak dobrze wejdzie:D

Stożek
13-09-2006, 22:32
to slabo...
ja widzialem test Ue 110 sorc z 60 mlvl weszlo w jednego knighta okolo 350~ a w drudiego 560... wiec 30 knight na 1 hit lezy jak dobrze wejdzie:D

Chyba bez zbroi, pozatym zakladajac typowego PG siedzacego od 4 miesiecy w tombie albo na Hydrach to mozliwe jest zmarnowanie calej many podczas proby trafienia z UE (juz nie takie rzeczy sie dzialy podczas wojen). Knightci zazwyczaj maja wycwiczone wciskanie hotkey'a podczas exurowania sie a jak zmienilem sobie hotkeys na te dopasowane do mojego druida to ilez razy zamiast mana shielda puscilem sobie czar leczacy?

Lynx
13-09-2006, 22:34
fakt:D niketorzy h llevele nawet z ue nie umia trafic:D np ktos kupil chara na allegro:D ale teraz nawet jak jakis noob z Ue nei trafi to z sdka za kazdym razem..

Stożek
13-09-2006, 22:45
fakt:D niketorzy h llevele nawet z ue nie umia trafic:D np ktos kupil chara na allegro:D ale teraz nawet jak jakis noob z Ue nei trafi to z sdka za kazdym razem..

Tetro-ktos kupil na aukcji i bylo widac co sie stalo, nawet jakby ktos potrafil grac w Tibie a nie zabijal codziennie kilku ludzie to wprawa w pvp minie a trafienie z glupiego UE to sztuka. Nie chce w ten sposob wywyzszac knightow, ktorzy czasto nie nosza nawet 1 uha na 30 lvlu (50% graczy....) ale ostatnio ktos posiadajacy 100 lvl to juz nie jest stary wyjadacz tylko dzieciak z nadmierem wolnego czasu tudziez wolnej gotowki. Pokusze sie o stwierdzenie, ze tylko gracze o rodowodzie sprzed pojawienia sie soul points, szybkiej regeneracji many,wandow potrafia jeszcze walczyc pvp bez takich glupik wpadek.

noobowaty mistrz
13-09-2006, 22:51
Knight musi poswiecic na gre 3 razy wiecej czasu zeby miec taki sam lvl jak sorc. Wniosek: sorc jest lepszy. Mozna zamknac temat.

Stożek
13-09-2006, 22:56
Knight musi poswiecic na gre 3 razy wiecej czasu zeby miec taki sam lvl jak sorc. Wniosek: sorc jest lepszy. Mozna zamknac temat.

Trzeba wypic 4x wiencej piwa niz spirytusu zeby sie upic. Wniosek: spirytus jest lepszy?

Gra sie po to zeby grac, pije sie zeby pic a sciganie sie kto bendzie szybszy, lepszy, bogatszy to dla mnie bezsens a dla ciebie i wielu sens gry (czasami i zycia).

Lynx
14-09-2006, 08:22
temeat był czy 50lv sorc pokona 50 knight nie ktory szybciej expi...
w walce 2 x 50 lv jesli obaj beda dobrze przygotowani zaden nie ma szans...

Vil
14-09-2006, 22:55
w walce 2 x 50 lv jesli obaj beda dobrze przygotowani zaden nie ma szans...

nie ma szans zginac...

noobowaty mistrz
14-09-2006, 23:01
Trzeba wypic 4x wiencej piwa niz spirytusu zeby sie upic. Wniosek: spirytus jest lepszy?

Gra sie po to zeby grac, pije sie zeby pic a sciganie sie kto bendzie szybszy, lepszy, bogatszy to dla mnie bezsens a dla ciebie i wielu sens gry (czasami i zycia).
Nie gram po to zeby byc od kogos lepszy. Jedynie denerwuje mnie to ze knight musi poswiecic kilka razy wiecej czasu zeby byc tak samo dobry jak sorc. Gdzie tu sprawiedliwosc?

Stożek
14-09-2006, 23:05
Nie gram po to zeby byc od kogos lepszy. Jedynie denerwuje mnie to ze knight musi poswiecic kilka razy wiecej czasu zeby byc tak samo dobry jak sorc. Gdzie tu sprawiedliwosc?

Posluze sie tu powszechnie znanym haslem z czasow kapitalistycznej juz Polski: "Sprawiedliwie to nie znaczy rowno" mozesz sobie dopisac-dla sorca wszystko a dla najta gowno.

MeeP!
17-09-2006, 07:23
Niekturzy najci chca chodizć szybko i noszą Boots of Haste,
A nbiekturzy chcą mieć wiecej defensu, i noszą Stell Bootsy

Cenarius
17-09-2006, 08:04
ja bym powiedział że najci noszą bohy jak kogoś gonią a na potworkach typu guardy etc to już steel booty więc wysoki llv najt ma i te i te booty przy sobie :P

Krzys Nemptor
17-09-2006, 08:17
@up
Na guardach knighci nie expia.

Cenarius
17-09-2006, 09:36
no nie wiem -.- z wysokim lvlem skillami i eq to całkiem ładnie idzie wierz mi :p

Mikan
17-09-2006, 09:46
Z góry srry jeśli taki temat już był.

No więc mamy Palla/Sorca/Druta[50lvl] vs. Knight[50lvl]. I moje pytanie jest takie: czy knight ma szansę wygrać z jedną z tych profesji na tym samym lvlu?? W końcu Pall/Sorc/Druid walczą na dystans no i najczęściej na wyższych lvlach mają BoHy, a co za tym idzie są szybsi i knight raczej nie dojdzie do nich (w końcu walczy w zwarciu [a knighta na BoHach jeszcze nie widziałem]). No więc ma szansę wygrać czy nie?? Z góry dzięki za odpowiedź.

KAżda postac o tym samym lvl ma szanse lolz -.- pozdro for all

Mikan
17-09-2006, 09:47
@up
Na guardach knighci nie expia.

Co ty mi takie farmy walisz ja z eq: k set,k axe,dark helmet,d shield,ze skilami 60.60 expilem na guardach:D

Mikan
17-09-2006, 09:50
Niekturzy najci chca chodizć szybko i noszą Boots of Haste,
A nbiekturzy chcą mieć wiecej defensu, i noszą Stell Bootsy

Zgodze sie z toba niektozy lubia szybkosc a nie ktozy lubia duzo defa -.- POzdro

Cenarius
17-09-2006, 09:52
a niektórzy lubia i to i to dlatego mają przy sobie i te i te booty :D

Stożek
17-09-2006, 13:58
Co ty mi takie farmy walisz ja z eq: k set,k axe,dark helmet,d shield,ze skilami 60.60 expilem na guardach:D

Moge zapytac jak idzie expienie?

Krzys Nemptor
17-09-2006, 14:47
no nie wiem -.- z wysokim lvlem skillami i eq to całkiem ładnie idzie wierz mi
A dlaczego mialbym ci wierzyc skoro nawet nie sprawdzales? -.-
Co ty mi takie farmy walisz ja z eq: k set,k axe,dark helmet,d shield,ze skilami 60.60 expilem na guardach
Uhajac sie na kazdym guardzie.

Ostatnio probowalem expic na guardach moim 76 ek ze skillami 87/86 (rh, dsm, gl, mms, l-boots, p-ammy, dl/fa) ale po godzinie zrezygnowalem bo musialem sie uhac co 3-4 guardy z bronia dwureczna i do tego jeszcze uwazac zeby mnie nie bilo wiecej niz 1 guard, jednoreczna bron jeszcze gorzej bo malutkie hity guardom robilem, a nawet nie mialem jak kase zarabiac na kolejne uhy bo ciagle ktos mi wchodzil do jaskini i przeszkadzal. Od tej pory uwazam ze guardy smierdza.

PS. Po ostatnim update guardy zostaly strasznie podrasowane. Wyżej wymieniona postacia obrywam dosyc regularnie za 50-70. I jak tutaj expic? Ledwie 165 exp mam za jednego guarda a leje mnie skubaniec po 50 w rare secie. -.-

Cenarius
17-09-2006, 15:08
po 1 sprawdzałem bo grałem wszystkimi profesjami
po 2 na guardach się nie expi 2-ręczną -.-
po 3 wiesz co to rare? -.-

Vil
17-09-2006, 17:28
po 2 na guardach się nie expi 2-ręczną -.-

z jednoreczna zabija sie je 2-3x razy wolniej i przez ten czas wcale mniej ci nie nastukaja.

2-3x wolniej - mniej k expa na godzine co jeszcze bardziej podwaza oplacalnosc guardow.

@down:

jednoreczna jednorecznej nie rowna, porownywanie SCA/SoV z jakakolwiek, nawet 2H bronia, nie ma sensu.

Stożek
17-09-2006, 18:14
z jednoreczna zabija sie je 2-3x razy wolniej i przez ten czas wcale mniej ci nie nastukaja.
Wybacz oczywiscie, ze poprawiam ;) ale SOV, SCA to wlasnie bronie jednoreczne.

2-3x wolniej - mniej k expa na godzine co jeszcze bardziej podwaza oplacalnosc guardow.

Jak ktos kiedys mowil o oplacalnosci guardow to zapewne klamal, jedyne co sensownego slyszalem to wypowiedzi o nieoplacalnosci...

Jak ktos chce utrzymywac, ze guardy sa fajne, cool i wogole roxsia to niech przynajmniej nie wprowadza ludzi w blad i sam tam expi-przeciez jak jest tam tak fajnie to tylko bendzie mial luzy a ludzie benda biegac po tych wszystich "nie fajnych" expowiskach.

P.S Temat byl kto wygra starcie 50lvl vs 50lvl?

Asthan
17-09-2006, 19:26
Jak ktos kiedys mowil o oplacalnosci guardow to zapewne klamal, jedyne co sensownego slyszalem to wypowiedzi o nieoplacalnosci...

Jak ktos chce utrzymywac, ze guardy sa fajne, cool i wogole roxsia to niech przynajmniej nie wprowadza ludzi w blad i sam tam expi-przeciez jak jest tam tak fajnie to tylko bendzie mial luzy a ludzie benda biegac po tych wszystich "nie fajnych" expowiskach.

P.S Temat byl kto wygra starcie 50lvl vs 50lvl?

mozna bylo na nich calkiem niezle poexpic a i kasy tez sie ladnie zbieralo ale kilka updatow temu kiedy dawaly 185exp byly zdecydowanie slabsze niz sa teraz i lecial leprzy lot

Stożek
17-09-2006, 19:48
mozna bylo na nich calkiem niezle poexpic a i kasy tez sie ladnie zbieralo ale kilka updatow temu kiedy dawaly 185exp byly zdecydowanie slabsze niz sa teraz i lecial leprzy lot

No nie sciemniasz! Moze bys przeczytal pare moich postow sprzed roku czy tam ilus miesiecy wstecz.

Krzys Nemptor
18-09-2006, 15:04
Vil, mam do ciebie wielka prosbe - banuj ludzi ktorzy nadal pieprza glupoty ze guardy to dobre expowisko. Otwieram dzisiaj 5 z kolei temat w dziale profesje i we wszystkich tematach nOOby mowia ze knight sobie na guardach expi. Mam juz dosc debilizmu userow tego forum. X(

Stożek
18-09-2006, 15:46
Vil, mam do ciebie wielka prosbe - banuj ludzi ktorzy nadal pieprza glupoty ze guardy to dobre expowisko. Otwieram dzisiaj 5 z kolei temat w dziale profesje i we wszystkich tematach nOOby mowia ze knight sobie na guardach expi. Mam juz dosc debilizmu userow tego forum. X(

Knight moze expic na guardach. Pytanie: Dlaczego tam a nie gdzie indziej? Za pisanie, ze zle expowisko jest dobre nie dostaniesz bana (chyba, ze bendzie to juz rodzaj trollingu a nie jedynie uznanie "ja expic na guard, guard duzo exp dawac i dobry lut to musiec byc dobre"). Jedyny sposb walki z takim "czyms" jest sprostowywanie i besztanie ludzi.

Vil
18-09-2006, 19:50
banuj ludzi ktorzy nadal pieprza glupoty ze guardy to dobre expowisko.

glupota nie boli, za glupote sie nie kaze.

adisek12345
18-09-2006, 21:20
Ja po dlugiej grze w tibie stwierdzilem knight is the best ale gra nim jest nudna i zmudna !!!!!!!!!!!!!! Knight dał by rade każdemu !!!!! tez to zależy ale knight prawdopodobnie by wygral

Rivelan
19-09-2006, 09:27
Knight nie wygra za chiny ponieważ druid, sork rzucą gran hur a pall prędzej zdąrzy uciec do depo bo knighta hity sa masakrycznie małe.
Jeśli ktoś chce zabic knighta w pojedynkę to nieda rady bo zdarzy uciec do depo
no chyba że jest noobem i da sie zabic sorcowi ktory dobije go UE-kiem

Stożek
19-09-2006, 16:46
Knight nie wygra za chiny ponieważ druid, sork rzucą gran hur a pall prędzej zdąrzy uciec do depo bo knighta hity sa masakrycznie małe.
Jeśli ktoś chce zabic knighta w pojedynkę to nieda rady bo zdarzy uciec do depo
no chyba że jest noobem i da sie zabic sorcowi ktory dobije go UE-kiem

Co rozumiesz przez slowo "noob"? Kazdy stereotypowy tibijczyk powinien sie chyba tak nazywac, bo kazdy moze zostac zabity chociaz przez pomylenie hotkeys albo podczas polowania gdy nie leczy sie na full HP. Jak juz masz tak pisac to zawsze uwzglednij jakas marginalna sytuacje i nigdy nie mow nigdy.

Glinus
24-09-2006, 00:34

No nie wiem czy są takie małe... Kazda profesja ma swoje wady i zalety np: Knight Ma dużą ilość hp ale za to ma mało many i niby "wolniej biega"
A za to Sorce i Druidy Maja sporo many, lecz maja mało hp i sa "szybsi"
Weż też pod uwage to, że jeżeli sorc i knight bylby Facc (free acc) to nie było by żadnej różnicy w szybkości w wyniku czego Knight przylepił by się do Maga :]

maszter321
05-10-2006, 13:58
chcialbym zauwazyc ze gdy 100 knight zostanie trapniety to ze wszystkich profesji najtrudniej go ubic a takiego sorka/druida to najlatwiej(nie piszcie ze sorc ma ue bo na gowno mu sie zda w takiej sytuacji)a knight sie tylko uha i czeka na kumpli a sork to padnie jak szmata na 1-sze combo(sd+bolts) =P

noobowaty mistrz
05-10-2006, 15:12
Knight samemu ze zwyklej broni nie jest w stanie nikogo zabic, nawet 20 lvla.

Knight samemu jest w stanie zabic jedynie sorca lub druta na podobnym poziomie do siebie (paladyna lub innego knighta nigdy nie jest juz w stanie zabic) pod nastepujacymi warunkami:
-jego konczącym atakiem bedzie combo: ice rapier + exori (czyli juz praktycznie polowa knightow odpada bo logicznie myslac nie ma sensu trenowac swordow ktore sa slabsze od axow tylko po to zeby kiedys kogos tam zabic z rapierka)
-jego ofiara bedzie sie leczyc na red hp
-jego ofiara popelni blad (czyli albo da sie strapowac jednej osobie co jest 'prawie' niemozliwe albo po prostu zapomni sie uleczyc)

We wszystkich innych przypadkach knight nie ma prawa zabic innej postaci, zakladajac minimum inteligencji z drugiej strony.

Piotrek Marycha
05-10-2006, 16:01
Knight samemu ze zwyklej broni nie jest w stanie nikogo zabic, nawet 20 lvla.

Knight samemu jest w stanie zabic jedynie sorca lub druta na podobnym poziomie do siebie (paladyna lub innego knighta nigdy nie jest juz w stanie zabic) pod nastepujacymi warunkami:
-jego konczącym atakiem bedzie combo: ice rapier + exori (czyli juz praktycznie polowa knightow odpada bo logicznie myslac nie ma sensu trenowac swordow ktore sa slabsze od axow tylko po to zeby kiedys kogos tam zabic z rapierka)
-jego ofiara bedzie sie leczyc na red hp
-jego ofiara popelni blad (czyli albo da sie strapowac jednej osobie co jest 'prawie' niemozliwe albo po prostu zapomni sie uleczyc)

We wszystkich innych przypadkach knight nie ma prawa zabic innej postaci, zakladajac minimum inteligencji z drugiej strony.
czyli wedlug ciebie drut tez nigdy nikogo sam nie zabije? -.-

noobowaty mistrz
05-10-2006, 16:07
czyli wedlug ciebie drut tez nigdy nikogo sam nie zabije? -.-
Zabije bo sila magii rosnie wraz z lvlem, a sila wrecz nie i dlatego knight jest slabszy.

Exori mozna zastosowac jedynie w celu dobicia przeciwnika, nie mozna uderzyc z exori kilka razy pod rzad a im wyzszy lvl ma knight tym rzadziej moze stosowac exori.

Natomiast jesli chodzi o ice rapier, to 200 knight uderza tylko troche mocniej od 50 knighta. (roznica w skillach pomiedzy tymi postaciami wynosi przewaznie nie wiecej jak 20 punktów). Z kolei 200 drut uderza z sd kilka razy mocniej od druida na 50 lvlu. HP co lvl rosnie szybciej profesjom magicznym niz rosnie hit z ice rapiera knightowi. Czyli wniosek jest taki ze jeszcze 100 knight ma jakies szanse na zabicie 100 sorca/druta ale juz 200 knight nie ma szans na zabicie 200 sorca/druta. I tak dalej, i tak dalej. Im wyzszy lvl obydwu profesji, tym coraz bardziej widac uposledzenie knighta ktory zadaje po prostu slabe, niskie obrazenia nawet ze swojej najlepszej broni. Caly problem lezy po prostu po stronie tego ze lvl rosnie kazdej profesji na kazdym lvlu z podobna predkoscia, (na niskim lvlu potrzeba mniej expa ale expimy na slabszych potworach za ktore mniej dostajemy, na wyzszych lvlach odwrotnie) a przy tym sila ataku rosnie knightowi duzo wolniej niz innym profesjom, bo inne profesje zwiekszaja swoja sile poprzez samo zdobywanie doswiadczenia a knight musi wykonywac 2 czynnosci, z czego druga jest duzo dluzsza od tej pierwszej, jednakowej dla wszystkich profesji. Ilosc expa potrzebna do zdobycia kolejnego poziomu nie rosnie wykladniczo, skille wrecz przeciwnie - rosna wykladniczo. A to oznacza nie mniej i nie wiecej ze im wyzszy lvl tym sorc/druid coraz bardziej sie umacnia w stosunku do knighta. Zreszta sami zobaczcie: czego mozna szybciej dokonac - awansowac z 99 na 100 lvl czy awansowac z 99 na 100 melee? (przypominam ze sorc i druid nie potrzebuja przyrostu mlvla bo sam lvl im zwieksza sile magii, a magia to wlasnie caly ich atak)

Stożek
05-10-2006, 20:09
Ilosc expa potrzebna do zdobycia kolejnego poziomu nie rosnie wykladniczo, skille wrecz przeciwnie - rosna wykladniczo. A to oznacza nie mniej i nie wiecej ze im wyzszy lvl tym sorc/druid coraz bardziej sie umacnia w stosunku do knighta.

Twoje zdolnosci matematyczne w zakresie logiki mnie czasami zdumiewaja...

noobowaty mistrz
05-10-2006, 21:17
Twoje zdolnosci matematyczne w zakresie logiki mnie czasami zdumiewaja...
Zastosowalem duzy skrot myslowy bo jakbym podal wzor na exp to i tak nikt by nie zrozumial.

Piciaz1213
25-11-2007, 10:24
Myśle że knight ma szanse wygrac ponieważ jeśli zabezpieczysz się w runy np.hmmi uhy to masz szanse wygrać.Sam miałem knighta i do pk używam bohów a do expienia steel bootsow :)

Orlik45
25-11-2007, 14:15
Sorca i druta napewno szybko knight rozwali bo to jedna z najlepszych postaci, a postacie magiczne są że tak powiem do dupy. Z palkiem zaś może się trochę pomęczyć albo nawet przegrać. To też zależy chyba od terenu. Jeśli to są ciasne podziemia to knight wygra, ale jeśli pustkowie gdzie nic nie ma to chyba palek raczej wygra, bo walić będzie z daleka.

p.s. nie wiem czy tak serio jest, bo najlepszą postać miałem 24 lvl, był sorcem i walił o wiele słabiej niż teraz mój palek na 13 lvl, ale co do palka-nigdy nie walczyłem nim z knightem, więc tylko strzelam :P