Pokaż pełną wersje : Pall/Seorc/Driud vs. Knight
Z góry srry jeśli taki temat już był.
No więc mamy Palla/Sorca/Druta[50lvl] vs. Knight[50lvl]. I moje pytanie jest takie: czy knight ma szansę wygrać z jedną z tych profesji na tym samym lvlu?? W końcu Pall/Sorc/Druid walczą na dystans no i najczęściej na wyższych lvlach mają BoHy, a co za tym idzie są szybsi i knight raczej nie dojdzie do nich (w końcu walczy w zwarciu [a knighta na BoHach jeszcze nie widziałem]). No więc ma szansę wygrać czy nie?? Z góry dzięki za odpowiedź.
Poznanski Rycerz
05-11-2005, 12:11
Knight tez moze miec bohy i zazwyczaj ma... Po kazda z tych profesji z osobna dlugo sie nameczy zanim go ubije. No dojdzie do nich. TO wszystko zalezy od playera nie od profesji
jak dla mnie knight ma duże szanse. jak nie widziałeś knighta w bohah to mało widziales. bohy są używane przez każdą profesje i są popularne zwłaszcza na 50+lvl. wynik takiego pojedynku zalezał by od playerów ale także od rozdaju acc. jeśli były bo to postaci pacc to sorc i druid mają sporą szansę uciec\ uciekając ubijać knighta. gran haste <beep> <beep> i ni ma sorca\druida. ważny jest również rodzaj terenu i znajomość mapy. napewno knightowi trudniej goniło by się kogoś na pustyni gdzie właściwie nie trzeba patrzeć przed siebie uciekając niż np na pohu gdzie jest dużo krzewów i drzewek o które można zachaczyć. znajomość terenu tez jest strasznie ważna, na 50 lvl niby nie pwoinno się spotkać noobków ale zawsze jest szansa że uciekając w panice czy nie w panice postac wrąbie się na resp potworka który ją albo zablokuje albo pomoże ubić. dla przykładu knight dopada palla przy smoku, są w uliczce o sze.= 1 sqm. knight rzuca za siebie parcel i tylko czeka na wave kasujący palla. wreszcie wynik zależy od postaci ( skille ) knight jak wiemy ma najwiecej hp ale szybkość z jakim hp będzie mu leciało zalezy właściwie tylko od przeciwnika. wiadomo że knight nie wrzuci full defa żeby oderwać te 20-30 hp mniej z sd to jeśli doleci do sorca to zadawane są w paru hitach podobne obrażenia bez celowania. Podsuwywując - knight jak dla mnie jest najlepszą postacią i miałby strasznie duze szanse wygrać pojedynek między nim a przestawicielem innej profesji na 50 lvl. pallowi sorcowi albo druidowi strasznie dużo runek zejdzie żeby sprowadzić knighta do low hp poziomu zaś knight nie będzie się musiał uhać tak często jak np sorc. knight moze używać runek tak samo jak magowie a do szczęścia własciwie wystarczy mu pare fb, explo i opczywiscie uhy. uciekając magOWIE maJĄ sporą szanse w takim starciu, pall ma tak samo , uderza z daleka. i dodatkowo runkami ale ma mniej hp niż knight. jesli kngith dogoni przedstawiciela innej profesji zadaje mu duże ciosy bronią i dodatkowo runkami. Jak dla mnie kknight ma najwięcksze szanse. ale to juz kwestia gustu i umiejetności postaci i playera. skończyłem.
Ogon Levitaurim
05-11-2005, 13:21
Nie da sie udzielić odpowiedzi do takiego pytania. Zaduzo zalezy od:
-ilosci run
-pvp gracz
-czyników losowych
Knight tez moze miec bohy i zazwyczaj ma...
No tak, ale jak powiedziałem kumplowi, że kupię sobie BoHy to odpowiedział: "knight na bohach... omg"... -.- X(
Edek Rozprowacz
05-11-2005, 14:14
No tak, ale jak powiedziałem kumplowi, że kupię sobie BoHy to odpowiedział: "knight na bohach... omg"... -.- X(
powiem tylko tyle czas to pieniądz :]
lol knight wygra z prawie kazda profesja jak tylko dogoni sorca/druta to ten juz lezy bo ma slaby def. a z palkiem sie moze pomeczyc ale tez jak go zjapie to ten niema tarczy ale palki przewaznie na 50 lvl maja dyst okolo 80 wiec hity w knighta wynosily by gdzies okolo 20-50 (bo przypuscmy ze knight na 50 lvlu tez ma skile 80/80 ) lecz palek moze dodatkowo uzywac run sd .
jeszce w sprawie sorca , sorc moze dodejsc niespodziewani zaposcic jakis czar typu ue czy exevo mort hur sd i knight ma kaszanke
ale tak naprawde knight zawsze wygra tylko z zaskoczenia moze przegrac , kazdemu sorcowi/drutowi/palkowi skoncza sie runy/bolty a knightwoi uh'ów napewno starczy :P
sorki za bledy mam slowkim ale niezamierzam go czytac
Jerkov Thundersword
06-11-2005, 00:36
ale tak naprawde knight zawsze wygra tylko z zaskoczenia moze przegrac , kazdemu sorcowi/drutowi/palkowi skoncza sie runy/bolty a knightwoi uh'ów napewno starczy :P
Z tym że niekoniecznie.
Btw. Druid/Sorc z pacc mają czar strong haste co powoduje że 30 lvl lepszy knight z boh nie może ich dogonić.
Z tym że niekoniecznie.
Btw. Druid/Sorc z pacc mają czar strong haste co powoduje że 30 lvl lepszy knight z boh nie może ich dogonić.
cos ci sie chyba pomylilo na 80 lvl knight + bohy nie dogony sorca na 50 lvl z utani gran hurem i bohami -.- nie zbyt w to wierze
TOPIC: duzo zalezy od skili, run i oczywiscie umiejetnosci playera (Grania w tibie)
Venderer
06-11-2005, 07:34
cos ci sie chyba pomylilo na 80 lvl knight + bohy nie dogony sorca na 50 lvl z utani gran hurem i bohami -.- nie zbyt w to wierze
Oj uwierz....
Co do tematu to po 1 było już wiele takich tematów -.- "ble ble ble kto wygra na lv xx?"
Tego się nieda sprawdzić! Hity są losowe zarówno z miecza jak i z SD więc dużo zależy od szczęśćia, a reszta od PvP gracza... Profesja tu wiele nie da, jeśli garcz nie umi nią grać.
Dewastatoor
06-11-2005, 08:53
Wszystko zalezy od tego jak doswiadczony jest gracz. A tak wogule to Sorc nie bedzie sie bawil w jakies gowniane energy wave tylko *****e kombosa UE B)
Zapomniales jeszcze ze Sorek moze walic z brustow :p
Wiec mowie zalezy jak doswiadczony jest gracz :]
Istnieje również coś takiego jak Time ring ale i tak za dużo to nie pomoże knightowi... pozatym jak wyżej wymieniali to czy da im rade zależy głównie od pvp gracza ;)
KNight jest najlepszy wystarczy ze ma duzo uhow i dobre skile a jak dogoni przeciwnika to bye bye kolo. Knight ma duzo hp i trudno go ubic.
Osobiscie jestem knightem i na 10lvlu i skilach po 45 zarypalem druta na 16lvlu i on mial hmmy i ff a ja tylko ihy xD :cup:
ZielinAs
07-11-2005, 22:10
Da rade i to na maksa chyba ze SyDy pujdzie w ruch i go beda trafiac ;p
sam mam knighta to wiem jak jest z 30 lvl sorc pall i druid
Hail Rybsonsimu!! and Drutos pidzejos
narq
Z tym że niekoniecznie.
Bez przesady knajt z bohami dogoni bez problemu o 30lvl gorszego sorca z strong haste. Mimo że ciężko obliczyć prędkość takiego sorca po użyciu utani gran hur z powodu że nie da się określić jednoznacznie prędkości postać na 1lvl, ale możesz być pewny że knajt będzie sporo szybszy. ;)
Bez przesady knajt z bohami dogoni bez problemu o 30lvl gorszego sorca z strong haste. Mimo że ciężko obliczyć prędkość takiego sorca po użyciu utani gran hur z powodu że nie da się określić jednoznacznie prędkości postać na 1lvl, ale możesz być pewny że knajt będzie sporo szybszy. ;)
nie, nie bedzie wogole doganial sorca
Raz, ze rozpatrywanie walki knight vs 30lev gorszy sorc nie ma sensu. Dwa, ze sorcowi w koncu skonczy sie mana na gran hury i wtedy bedzie latwym lupem dla knighta.
A tak pozatym to knight moze mieć UHy.. i inne profesje też;/
Nie da się 'sprawdzić' kto wygra.
Ale krótko - jesli juz knight dogoni sorca/druida to na 90% druid/sorc dedną. Z palladinkiem sie chwile pomęczy, ale jesli go dogoni to efekt ten sam (brak tarczy i dupiaty shielding).
No a jesli pall/druid/sorc ma SDki to juz szanse knighta maleją. No ale on ma UHy.. długoby tak można się kłócić...
troche cyferek:
Palek zabije knighta sdkami tylko jesli knightowi skoncza sie uhy.
Palek ~140 lev z ~20+ mlvl bije z sd tyle ile leczy uh na podstawowej sile magii ( czyli np u knighta na 25 lev ).
Latwiej jest trafic uhem niz trafic z sd.
Podsumowujac: bitwa na wyczerpanie zapasow.
Sorc:
Podstawowy dmg z sd jest prawie o polowe mniejszy niz ilosc hp leczonych uhem. Oznacza to, ze zeby zadawac z sd obrazenia rowne temu co wyleczy knight, sorc musi miec 4x wieksza sile magii, czyli np dla knighta na 50 lev z 5 mlvl level w granicach 100 przy mlvl ~70. Obliczenia teoretyczne, przyjeta srednia wartosc hitow na podstawie kalkulatora. Przy rownym levelu knighta i sorca knight ma potencjalnie wiecej uhow, biorac od uwage fakt, ze sorc zadaje mu mniejsze obrazenia niz on leczy, ma w teorii prawie 100% szanse przezycia. Nie ma tu nic do rzeczy szybkosc uciekania, nadal latwiej trafic uhem niz sd, zakladamy ze zaden gracz nie uzywa aimbota.
UE: mozna przyjac ze srednia dokladnoscia ze zadaje obrazenia rzedu 130-140% sily leczenia uh. Kosztuje 800 many, co oznacza ze na 100 lev mamy 3 ueki i nie zostaje many praktycznie na nic.
Bursty: smieszny dmg, zajmuja capa.
Podsumowujac: _w teorii_, knighta praktycznie nie da sie zabic solo, bez okolicznosci losowych w stylu kicka badz trapa. Jesli ma sporo uh, wystarczy ze stoi w miejscu, uha sie i czeka az przeciwnikowi skoncza sie runy/bolty/ mana.
W praktyce: Da sie zabic, ale jest to wynikiem tylko i wylacznie bledu przeciwnika. Widac wyraznie, ze tibia nie byla pomyslana jako gra pvp ( modyfikator sily czarow *50% w walce z czlowiekiem ). Mozliwosci defensywne knighta w takiej sytuacji sa po prostu przegiete.
Raiderek
10-11-2005, 13:17
Ehh....
Wszytkie profesje są dobre.. Wszytko zależy od Pvp i kilku szczegółów:
-Lagi & Freezy Itd... NIe można tego wykluczyć
-Runy&amuncja Itd..(Również UHy)
-Element zaskoczenia, Bardzo ważny (Np. Sorc bez many??)
Jak zauważyłem w walce 2 doświadczonych ludzi knight praktycznie nie ma szans żeby umrzeć.. Wszytko w praktyce zależy od losowych sytuacji,
PS. Dlaczego zawsze ludzie boją się najbardziej Sorców? :P
(Zawsze mam takie wrażenie)
A skoro wyżej już była mowa o BoHach to mam pytanie.
Dlaczego różne osoby z BoHami chodzą z różną prędkością? Przecież BoHy niczym sie od siebie nie różnią -.- Np. mój kumpel paladyn na ~30lvlu z BoHami chodzi o wiele wolniej niż elite knight na 113lvlu -.-
Dlaczego różne osoby z BoHami chodzą z różną prędkością? Przecież BoHy niczym sie od siebie nie różnią -.- Np. mój kumpel paladyn na ~30lvlu z BoHami chodzi o wiele wolniej niż elite knight na 113lvlu -.-
Szybkość chodzenia zależy także od lvla a na dodatek BoHy dają tylko 30% od początkowej szybkości.
Ktos sie klocil ze najcik 30 lvli wiekszy bedzie biegal szybicej to teraz kilka liczb na kazdej profesji:
Sorc: + Utani gran hur (133lvl*) + TR (163lvl) + boh(183lvl)
Drut: (tak samo jak u Sorca)
Knight: + Utani hur(85lvl) + TR(115lvl) + boh(135)
Palek: (tak jak knight)
Wyraznie widac ze jak sorc bedzie chcial uciec to ucieknie... :)
A do tego kto wygra... to hmm, nieda sie odpowiedziec...
Wszystko zalezy od:
a) PVP
b) teren
c) pacc/facc
d) ilosc run
e) przypadki losu (kick/lag/freeze/wylaczenie pradu)
Mam kumpla ktory ma noob hara 9 lvl... ubiles 37 sorca... tylko dlatego ze tamtemu sie zacial komp...
Podsumowujac wszystko moze sie zdarzyc!!
zależy jak kto umie grać...knight ma duzo hp na tym lvl więc nie będzie go łątwo zabić.
Polewkin
13-11-2005, 13:58
Mialem kiedys 42 EK i bilo mnie kilku 80+ sorcowie i palki wiadomo ze ich nie staraklem sie ubic ale na loozie zwialem do depo nie bylo problemow z uhaniem :D
no wiec tak:
knajci sa ogolnie dobzi
sorcowie i druci to najlepiej na wysokim lvlu
paladyni po utpated maja przewalone z treningiem
takze wybor nalezy do was. kazda profesja ma + i - ;p
pzdr
Otóż kanjt ma dużo capa i może wziąść duuuzo uhow i ewentualnie na pomoc explo a także bardzo dobry eq. Stanoł by w miejscu i czekał aż sork/pall/drut wystrzela bolty/runy i skończy im się mana wtedy przeszedł by do ofensywy.
Atakował by za pomocą Explo i z Broni. Bezbronne palle/sorki/druty nie wiem czy by sie oparły jego sile. Dlatego KAnjt z dobrymi skillami i sprzetem i lvlem jest nie do pokonania. Profesje w tej grze są źle wywarzone.
rekin lord vader
14-11-2005, 20:12
:glupek: (no coment...) :glupek:
Ktos sie klocil ze najcik 30 lvli wiekszy bedzie biegal szybicej to teraz kilka liczb na kazdej profesji:
Sorc: + Utani gran hur (133lvl*) + TR (163lvl) + boh(183lvl)
Drut: (tak samo jak u Sorca)
Knight: + Utani hur(85lvl) + TR(115lvl) + boh(135)
Palek: (tak jak knight)
Wyraznie widac ze jak sorc bedzie chcial uciec to ucieknie... :)
A do tego kto wygra... to hmm, nieda sie odpowiedziec...
Wszystko zalezy od:
a) PVP
b) teren
c) pacc/facc
d) ilosc run
e) przypadki losu (kick/lag/freeze/wylaczenie pradu)
Mam kumpla ktory ma noob hara 9 lvl... ubiles 37 sorca... tylko dlatego ze tamtemu sie zacial komp...
Podsumowujac wszystko moze sie zdarzyc!!
Ja jednak dalej będe twierdził że knajcik o 30 lvl lepszy z bohami będzie szybszy niż sorek o 30 lvl słabszy bez bohów, zakładając że oboje używają czarów przyspieszających. Zakładając że sorek będzie miał jednak bohy myślę że w takiej sytuacji będzie się poruszał z prędkością podobną co knajt. A jeśli chodzi o obliczenia które przytoczyłeś są na pierwszy rzut oka raczej nieprawidłowe, wogule wykonywanie jakichkolwiek obliczeń prędkości w Tibi raczej mija się z celem, ze względu na brak informacji o tym w jaki sposób dokładnie liczona jest prędkość, jak poszczególne przedmioty przyspieszają postać (bohy, tr). Zależnie jakiech założeń dokonamy możemy uzyskać skrajnie różne wyniki. Moje twierdzenie opieram przedewszystkim na doświadczeniu i logice. ;) Na prędkość ma bardzo duży wpływ także jakość łącza, co dodatkowo wypacza próby prównywania prędkości. Także się niezgodze z twierdzeniem że nie ma sensu dyskutować o prędkości, ponieważ jak dokładnie policzyć to żadna z pozostałych profesji nie ma większy szans na zabicie knajtka w pojedynke na tym samym lvl, ze względu na wielką ilość capa i hp. W takiej sytuacji największe znaczenie ma to czy knajt zdoła dogonić np. sorca, czy nie i tu właśnie zaczyna się dyskusja o prędkości. ;)
Maniutek
14-11-2005, 21:53
Wydaje mi się że:
- BoH przyśpieszają o 30%
-Time Ring o 30%
-Utani Hur o 30%
-Utani Gran Hur o 70%
Jeżeli to dodać do siebie to knight napewno nie bedziesz szybszy ;) ale to tylko teoria nigdy nie testowałem więc nie moge mówić, że jest tak a nie inaczej.
Topic:
Jak już ci inni mówili wiele zależy od czynników losowych. Jednym słowem jak umiesz grać którąś z tych klas to masz większą szansę żeby wygrać Takie jest moje zdanie :p
Luki The Darknes
14-11-2005, 22:06
Moim zdaniem Pallek by wygrał z knightem bez problemu (50 levl +boh+utani hur )Knight pada zanim knight dojcie do pallka ten mu tyle boltow wpakuje i runy sd ze knight pada ;/ chyba ze bedzie sie ciagle uhac.Albo i roznie knighgt podchodiz do pallka i mu troche jedzie ale za to pallek mu z sd :D
poisoner
14-11-2005, 22:09
Knight nie dednie bo ma wiecej zycia i wiecej capa, a wiec wiecej uhow. Nie zabije tez sorka/druta majac ten sam lvl co on bo sork/drut moze uzywac utani gran hur. Wiec walka bedzie raczej nierozstrzygnieta, jesli obaj gracze potrafia dobrze grac i nie maja lagow ani freezow to bedzie remis. Bo sorkowi/drutowi sie w koncu skonczy amunicja a knight wtedy nie jest w stanie go dogonic. :p
Moim zdaniem Pallek by wygrał z knightem bez problemu (50 levl +boh+utani hur )Knight pada zanim knight dojcie do pallka ten mu tyle boltow wpakuje i runy sd ze knight pada ;/ chyba ze bedzie sie ciagle uhac.Albo i roznie knighgt podchodiz do pallka i mu troche jedzie ale za to pallek mu z sd :D
Nie chce mi sie liczyc, ale mozna przyjac, ze gdzies w okolicach 70 levela bedziesz mogl palkiem uniesc wystarczajaca ilosc sd zeby ubic mojego ryca na 41 lev jesli bylbym obladowany uhami.
Sorc lub Drut summon 2 FE + Brusty (niekoniecznie) i Sd :] Knight nie zdazy sie Uhac gdzy dostanie Combo od sumonów.Co do wytracenia many...zadko sie zdaza zeby jakis Sorc na wyższych lvl i z paccem nie mial w zanadrzu chociaz polowe many by w ewentualnosci zwiac na Strong Hascie i walnac na siebie Mana shielda.
Z palem troche gorzej ;] sadze ze walka byla by wyrównana.
@Luki The Darknes
Nie wiem osoba grajaca Knightem albo musiała by byc jakas niedorozwinieta i sie nie Uhac...jle by odejmowal z tych Sd na takim niskim lvlu....pozatym bolty nie zawsze trafiaja :] a knight tez moze Hasta i BoH.Bez tarczy Hity z 2 recznej broni wlazily by w pala jak w masło.
@Alora
To wtedy Sorc/Drut puszcza 2 FE sam dowala z Sd ;]
bah.
Jesli masz mane na 2 fe, ja, zakladajac ze mam podobny lev, mam do wyboru: albo spokojnie uciec elementalom, albo bic na chama w ciebie bez many.
Jesli nie masz many na 2 fe, spokojnie bije w ciebie w trakcie picia mfow lub po prostu uciekam.
Obrazenia zadawane przez fe nie zaleza od twojego levelu, na wyszych levelach przy wiekszej sile leczenia sa zbyt slabe by zmienic wynik walki pvp.
Nadal zapominasz ze znacznie latwiej jest trafic uhem w siebie niz sdkiem w przeciwnika.
edit: poza tym pierwsze schody/ drabina w zasiegu wzroku i twoje summony mozesz sobie wsadzic wiadomo gdzie.
Najlepsza profesja dla PACC jest sorcerer a dla FREE DRUID. Knajt no cóz fajny ale jak mówicie postawi sie 2 fe do tego leje sie z sd i hmm i knajt pada jak much a bo sie uhac nie zdazy. Mnie jeszcze nie ubili mam zawsze tyle uhh i many ze postawie narazie jak na mój lvl fd który pieknei hici i zazwyczaj agresor ucieka. A wiele 50+lvl knajtów ma skile pod 60.... i co taki mi zrobi? nic. Ludzie stawiaja na lvl a Ci co skiluja jest garstka:( tak samo Drut czy sorc z m lvl nie przekraczajacym 30 moze zapomniec o wygraniu. Licza sie skile i pvp gracza.
Nie lubie ludzi nie czytajacych i piszacych potem brednie..
Nie sterujesz summonem, wiec ze strata 1-2 uh na 25-30 lev zabije ci fd, jestes troche many w plecy.
Z sd do ok 60 lev nie bedziesz bic wiecej niz ja na 25 wylecze uhem.
Zeby na 50 lev miec skille ponizej 70 trzeba sie mocno starac. Z 2reczna bronia zrobi ci taki duuuzo.
Z reguly ludzie skilluja ( dominuje poglad ze najlepiej na poczatku zrobic 65-70 i dopiero zaczac expic - choc kazdy doswiadczony gracz powie ci ze mozna to zrobic efektywniej ).
Druid facc nie ma zadnej przewagi nad faccowym palkiem czy rycem, jest dobity przez tempo odnawiania sp.
ja tak nei narzekam na soule, do dupy sa, ale trudno... doświadczeni gracze widzą, ze nalezy trenic ja swoim 15 knajtem ubilem 25knajta i 20 pala dziwne co?
mialem noob eq i 2 reczna bron;]knajt mial pacc'a, i nei byl afk poprostu noob i tyle, a takich jest wiele.
knight 50 lvl z bohami time ringiem zarzuci utani hur, w lapie gs i jak walczy 1 vs 1 to da rade. bo uhnie sie po sd i z explo
Np. mój kumpel paladyn na ~30lvlu z BoHami chodzi o wiele wolniej niż elite knight na 113lvlu -.-
Szybkość osobnika na 30 lvl z BoHami - 320
Szybkość osobnika na 113 lvl bez BoH - 446
Niby sporo więcej, jednak możliwe że wspomniany EK miał po prostu pewną wredną odmianę laga - na tyle mały że go nie widać, jednak prawie stały, więc masz opóźnienie na każdej kratce (zakładając że poruszasz się strzałkami)
@Asieks: poza tym co napisał Vil, burstami sobie własne FE zabijesz (bo podchodzą do knighta) :S
offtop
palkiem na hlvlu sie fajnie pkuje z 2 fe ( dla niekumatych sorc Ci je zsummonuje ty je przejmiesz convierem )
no i 2 fe + power bolt + sd to powiem wam z wlasnego doswiadczenia ze boli ;>
Odpowiedź jest jednoznaczna.
Nie da się odpowiedzieć na to pytanie
Wszystko zależy od gracza i to co a placu walki się stanie czyli czynniki losowe.Także od tego czy np.mag ma lagi jeśli tak to knight może go dogonić w tedy mag może przegrać.
Pomyślmy sorc to profesja dość trudna ale jak już wcześniej kilka osub powiedziało daje satysfakcie mam w tej chwili mam 25 lvl i 35 mlvl kiedy osiągne 40 mlvl ide z kumplem na exp teraz chodze na roty i robie runki (przeklęte soule) kiedy zrobie 30 lvl i 45 mlvl wybieram sie na gsy oczywiście z blokerem z kumplem z klasy więc ufam mu jak bratu sorc jest trudno profesjo ale kiedy rozwniesz się to będo cie szanować a ty będziesz czuł dume HAIL GALANA HAIL POLAND (-) NOOB (czyli bez nobów) :flaga_pl:
Dawa Wielki: :mag:
LVL : 25
MLVL : 35 :cup:
Virius the Master
29-11-2005, 10:57
(...)
[a knighta na BoHach jeszcze nie widziałem]). (...)
Tzn. Że grasz w Tibie 3 dni, masz 6 level, jesteś na Rookgaardzie i wołasz Fri Itanz Plz Plx...
Poszukajmy jakiegoś knighta z BOH'ami... chociażby Sezz from Calmera :p
@topic:
A knight ma nikłe szanse z sorckiem na tym samym levelu... na Test Server pojedynkowałem się z 42 elder... Wygrałem (ale tylko dlatego, że elder miał lagi).
Ale jak ktoś się postara to może rozłożyć knightem sorcka/druida/paladyna nawet jeżeli ten ma wyższy lvl...
A ja widzialem filmik... krecony przez knighta, ktory gonil sorca... mieli levele po ok: 50...za kazdym razem kiedy knightowi udalo sie podejsc, sorc rzucal utani gran hur i utamo vita...w koncu kiedy knight do niego podszedl, sorc rzucil ue+sd... knight już tego nie przezyl, ale moze dlatego z byl na zoltym hp :/
w koncu kiedy knight do niego podszedl, sorc rzucil ue+sd... knight już tego nie przezyl, ale moze dlatego z byl na zoltym hp :/
Na żółtym hp i się nie uhał? Idiota.
(w końcu walczy w zwarciu [a knighta na BoHach jeszcze nie widziałem]).
Brawo dla tego pana w swterku! nigdy nie widziec. a poza tym moze dogonic przez jakis lag lub cus i wtedy juz mag nie nadrobi straconego dystansu (chyba ze uzyje hastel lub cos)
No cóż baaaardzo trudno rozstrzygnąć kto wygra najważniejsze jest czy sorc ewentualnie drut ma pacca (wiadomo UE i przyśpieszenie) no i oczywiście od skili co z tego że knight ma 50 lvl jeżeli ma skile do bani :) wiele zależy też od doświadczenia gracza. Doświadczony sorc/drut korzystając z czarów i run ma szansę wygrać z knightem. Wiadomo knight ma najwięcej żyć wśród profesji ale za to może korzystać tylko z niektórych run no i nie może atakować z dystansu. Hity są losowe a więc przy odrobinie szczęścia sorc UE SD SD i po knigcie (oczywiście jeżeli sorc wali z zaskoczenia i knight nie zdąży się UHnąć) co do palla to jest misrzem PK 50 lvl pall w sprawnych rękach z dorymi skilami wygra z każdą profesją- sorc, drut mają mało żyć pall nie dość że wali z dystansu to jeszcze może używać SD, a knight główną zaletą knighta jest to że do zadawania obrażeń nie jest mu nic potrzebne podobnie jest u pallów oni mają bolty ale są nie drogie i można mieć ich dużo przy sobie
bah.
Jesli masz mane na 2 fe, ja, zakladajac ze mam podobny lev, mam do wyboru: albo spokojnie uciec elementalom, albo bic na chama w ciebie bez many.
Jesli nie masz many na 2 fe, spokojnie bije w ciebie w trakcie picia mfow lub po prostu uciekam.
Obrazenia zadawane przez fe nie zaleza od twojego levelu, na wyszych levelach przy wiekszej sile leczenia sa zbyt slabe by zmienic wynik walki pvp.
Nadal zapominasz ze znacznie latwiej jest trafic uhem w siebie niz sdkiem w przeciwnika.
edit: poza tym pierwsze schody/ drabina w zasiegu wzroku i twoje summony mozesz sobie wsadzic wiadomo gdzie.
Lol. :] Juz pisze poraz kolejny ze TEN PKUS Musiał byc NIE HALO zeby Pkowac w Miescie lub w miejscu gdzie mógłbys uciec na Drabine itp. Btw PKus napełnil by sobie mane po summonowaniu FE -.-.Wystarczy ze FE spuszcza ci kombo to juz masz problemy,nawet jesli nie trafie z SD(moge natomiast nawalac w ciebie z GFB/Brust/Explo ;]).Jesli do nich podejdziesz ulatwisz mi sprawe.
Jelis zaczął bys mie gonic nie złapal bys mnie Mam wiencej many na 50 lvl niz ty ;p zeby szczelac Strong hasty a watpie zeby kazdy knight nosil przy sobie T-ringi.Miał bys duze problemy w pokonaniu Sorca.
Jest roznica - pokonac sorca a nie dac mu sie zabic. Udowadniam ci ze nie zdolasz mnie zabic - a taki jest twoj cel jako pk. Proste ?
Knajcik Z Azury
22-12-2005, 11:28
Tak jak inni napisali zależ od umijętności gracza od taktyki... ja Widziałem ja 30 knight zabil 60 pala... ;)
A dlamnie wogóle jest bezsensu powyższy spam (ci dwaj kolesie na górze powinni dostać urlop), oraz bezsensu jest wywodzenie która profesja silniejsza. O tyle jaki macie udźwig na uhy, tyle też sie liczą wasze umiejętności. Możesz być cały w uhah, a i tak niezdążyć i stracić potem te wszystkie bp. Tak w sumie jeżeli chodzi o to, że knightem nie dasz sie zabić od pk, chyba nie powiesz, że na codzień chodzisz z tymi 20 bp uhów idąc gdziekolwiek. O tyle jak jesteś paladynem skąd wiesz że nie spotkasz po drodze kogoś kto ciebie zatrzyma na sekundke-dwie, a potem natrafisz na las krzaków i dedniesz. PK to już sprawa losowości moim zdaniem, i chodx mówicie, że palkiem najlepiej bo z daleka, a co, knigtem źle? Podchodzisz do nic nie podejrzewającego gościa i zaczynasz go lać. Knight w zwarciu jest już nie do pokonania. Wychodzi na równo. Dla mnie wszystko zależy od losowości. Kiedyś nawet od rota dostałem hita 40 life [mam screenshot :P] i prawie dedłem bo akurat szukałem jedzenia aby sie uleczyć po DS. Kto jest najsilniejszy? Rzućmy kostkami...
Knajt na 80 lvl z Boszkami,Time ringiem i Haste ma predkosc 173 lvl....
Sorc/Druid na 50 lvl z Boszkami,Time ringiem i Strong haste ma predkosc 183 lvl...Wiec druid/sorc na 50 lcl ucieknie przed 80:D jak tak was to meczy
Chemik50
26-12-2005, 09:27
To zalezy od gracza czy jest dobry w pvp czy ma lagi i od stanu konta czyli FACC i PACC. Jesli wiecie kto to byl Acko i Boski Zeus na Titania to sie przekonacie ze night jest dobry w pvp no oczywiscie od gracza... ;)
Apocalipsus
26-12-2005, 10:54
Oczywiście najważniejsze jest pvp gracza ...
Co do knighta to bardzo wielu nosi bohy ...
A jeśli spotkaja sie juz dwaj dobrzy gracze (np Palladin i Knight ) to na wygranie wpływa rowniez ilosc runow ... skile ... m lvl ... eq ...
Moze knight nie bedzie ci bil bardzo duzo ... ale za to knightom najlatwiej przetrwac na duelach czy na wojnach ;)
Przecierz gdy inni gracze zrobia trapa to wiadomo ze najwieksze szanse na przetrwanie ma knight :]
W sumie to knighta mozna porownac do czolgu. Jest w miare wolny ( nie zawsze ) ale za to trudno go zniszczyc i tez moze silno udezyc ...
To oczywiscie jest moje zdanie :) ... nie musicie sie z nim zgadzac :p
Lord kasztanowiec
26-12-2005, 15:59
głównie to zalerzy od tego czy player ma :
-lagi
-mysli 'strategicznie'
-zwinnie si eporusza np.po lesie międzym krzaczkami i drzewkami
-ile ma uhów
-jakie skille knight
Adrianek416
30-12-2005, 09:22
Knight nie ma szans ze sorckiem i drutem jezeli by mieli te same lvle.To tez zalezy od ilosci runek chodzby mieli bohy to sorc i drut maja "utani gran hur" i jak to wlacza to knight juz moze tylko uciekac :D XD plx coment
Skra Avar
30-12-2005, 13:16
Adrianek416 knight zawsze ma szanse uciec jeżeli ma troche uh i umie zwinnie uciekać o ile dobrze licze to knight ma 815 hp na 50 lv i da rade przetrwac 2 sd na raz a puzniej sie uhnie a to zależy też od typa czy uhnie sie czy nie :)
A jeżeli sie nie uhnie to zależy po ile sd dostanie jak po 200 to nawet 4 sd przetrwa i sie uha :d
Czaki Miszcz
30-12-2005, 18:04
Knight wygra poniewaz jesli sie obladuje pełnom iloscia UH na 50 lvl to mu sie troche tego zmiesci sam wiem bo mam knighta :D A sorc ma ma bardzo malo cap i nawet jak zalozy blue robe to mua az tyle nie da i nie moze zabrac za duzo run ;] No i jeszcze zalezy z czego knight bedzie walic i jakie skille .Ale pall mógłby go pokonac bo niektóre pallki nosza przy sobie tarcze i niektórzy maja nice shielding .Naprzykład koles pall ma 101 distance i 80 shielding sam sie zdziwiłem ale cóz ;]
Czaki Miszcz
30-12-2005, 18:06
Aha no i problem moze byc jezeli sorc uzywa aimbot wtedy to juz przeje****i niektórzy sorce nosza ze soba mf
Taki temat już był odnośnie 100+ lvli każdej tej profesji, więc odp. jest taka sama nikt nie wygra bo to są doświadczeni gracze i potrafią już grać i przżyli nie jedan atak na nich (chyba ,że profesje się złożą na jedną to tak sie mogą wykończyć)
UMC.Hugo
11-01-2006, 18:01
ja uważam że sorc jest lepszy. pod względem walki pvp i na stworach. jak walczyłem z moim kumplem (pokuciliśmy się :p ) mieliśmy dopiero po 10 levelu :baby: to ja sorcem jechałem go różdżką a on stojąc koło mnie nie mógł mi nic zrobić. miał lepszy pancerz i serpent sworda (nie wiem skąd go wytrzasnął na tym poziomie :confused: ) no więc zdając sobie sprawe że nie ma szans rzucił się do ucieczki, niestety było za późno i zaliczył dead'a
ze stworami też sorc rządzi :cup: no więc ten sam kumpel jeszcze przed naszą bujką na tym 10 levelu nie mógł pokonać cyklopa. a ja spokojnie go rozwaliłem(tylko jednego na raz)
elite knait
11-01-2006, 18:18
Na 50 levelu mag niezrobi ue<---czemu ???proste ponieważ może używać tego czaru od 60 levl.A, po 2 to zależy od zdolności gracza:P I to bardzo,bo nieraz sie może zdażyć że knait na słabrzym levelu zabije druta lub sorra na wyszym.
A noi radził bym wam nieatakować pod wpływem chwili,bo nigdy niewiadomo kto czajy się po 2 stronie :evul:
Regaster
11-01-2006, 21:21
Nie da sie udzielić odpowiedzi do takiego pytania. Zaduzo zalezy od:
-ilosci run
-pvp gracz
-czyników losowych
I tu bym sie z panem redaktorem zgodził :) ktoś odpowiedział mądrze bądzcie mili, niespamójcie :topic: mugł by kto temat zamknąć?
mam maly problem, mam druida na 15 levelu, 15 mlv, robie ihy czy oplaca mi się robic knighta czy bede to po pewnym czasie załował prosze o odpowiedz kilku osob...
ps. nie czepiać się mojej ortografii
elite knait
13-01-2006, 09:35
mam maly problem, mam druida na 15 levelu, 15 mlv, robie ihy czy oplaca mi się robic knighta czy bede to po pewnym czasie załował prosze o odpowiedz kilku osob...
ps. nie czepiać się mojej ortografii
Szukaj,ten temat był poruszany wiele razy
Leon Yodomor
13-01-2006, 15:28
Ja to myślę, że knight nie ma szans. Ja jestem 33 palkiem i zabilem 49 elite knighta więc... (nie musze dalej pisać :p )
Knight na takim samym levelu jesli ma minimum inteligencji ucieknie ci do najblizszego pzta.
Flashman
16-01-2006, 11:15
Wiecię tak czytam i czytam i wszyscy zapomnieli , że niektórzy grają na Non-PvP jak np. JA!! To którą profesje ja mam wybrać? Grałem wszystkimi alr nie mogę się zdecydować!!!
Damian sz
22-06-2006, 12:56
ja też gram na no-pvp aale uważam że pallek wygra ponieważ zaruwno wail z boltuw jka i z sd a knight tylko z broni no hyba że ma hmm :D
Z SD walnie srednio polowe tego co knight wyleczy uhem ( pod warunkiem ze z tegoz SD wogole trafi ), co do bolcow to z tego co widzialem uhac trzeba sie srednio co 8-10 bolcow wiec predzej palkowi skonczy sie amunicja niz srednio zaladowanego uhami knighta posle do piachu.
Z SD walnie srednio polowe tego co knight wyleczy uhem ( pod warunkiem ze z tegoz SD wogole trafi ), co do bolcow to z tego co widzialem uhac trzeba sie srednio co 8-10 bolcow wiec predzej palkowi skonczy sie amunicja niz srednio zaladowanego uhami knighta posle do piachu.
Dokladnie. Jednak rozmowy o solowaniu najta najem, czy pala najtem nie ma najmniejszego sensu... ktory debil chodzi zabijac kogos sam? W zyciu gonilo mnie kilka osob z zamiarem zabicia mnie i nigdy sie nie udalo (RP-on 58lvl, ja 37 poszlo 6 uhow na dobiegniecie z mount sternum do dp w GH w kazordoon) poniewaz potrafie przesunac kursor myszy o kilka centkow i kliknac dwa razy... czy to takie truden? Nie.
druid/sorc ;]
robi 2 fe
sd za 200 8o + hit fe po 150 (karzdy)
knight sie uha drut/sorc znów sd +hit fe knight pada
z pallem hmm niewiem :( długo bardzo długo by to trwało X(
Konradzio
23-06-2006, 18:23
druid/sorc ;]
robi 2 fe
i tu sie chłopcze mylisz :) normalny knight bedzie uzywal run uh czesciej :) i zabije fe jak sorc/druid zrobi novego to pada bo jest bez many :) i nie da rady walnac sd bo sie nie wyuha :)
Edit:
ale fajna cenzura ;P dopiero zauwazylem ja pisze slowo (uje-uwali :p ) a to mi napisali "uwielbiam jiesc banany" :P
i tu sie chłopcze mylisz :) normalny knight bedzie uzywal run uh czesciej :) i zabije fe jak sorc/druid zrobi novego to pada bo jest bez many :) i nie da rady walnac sd bo sie nie wyuha :)
Edit:
ale fajna cenzura ;P dopiero zauwazylem ja pisze slowo (uje-uwali :p ) a to mi napisali "uwielbiam jiesc banany" :P
mam flimik jak 33 chyb druid zabija 70~ któregoś rojala
zara dam
link
http://rapidshare.de/files/23899563/74rp_solo.rec.html i co pallek mial i tak wiencej hp niz knight na 50 lvl + drut był słabszy (no i jeszcze zaskoczenie ale mial exurke vite pod reką -.- )
7.6 filmik ;]
druid/sorc ;]
robi 2 fe
-najblizsza drabina i summony mozesz sobie wsadzic
-fe nie walna za 150
-mala szansa ze trafisz knighta 50+ z bohami sd ( a juz na pewno nie tak czesto jak on sie bedzie w stanie uhac )
-widze fe -> szarzuje na sorca, bedzie musial wybierac miedzy nieuzywaniem summonow a zabiciem samego siebie.
Wy sie kluciecie o jakies smieszne akcje 1vs.1, widzieliscie kiedys taki niebieski kamyczek, najczesciej sprzedawany po 20 sztuk? Tak, tak nazywa sie uh! Jaka kto ma kilka/kilkanascie/kilkadziesiat (zalazy jaki sam ma poziom) to nie zginie w starciu przeciwko jednemu przeciwnikowi, no chyba ze: kot skoczy na ciebie, krzeslo polamie sie na kilka czesci, matka wparuje do pokoju i wyrwie kabel od twardego lacza etc. (przypadki losowe). Nawet gdy zaatakuje cie ktos z poziomem wyzszym o kilkadziesia idzie przezyc (pomijajac MSa podlatujacego z UE o hitach przewyzszajacych twoje cale HP)
Pall nie moze oddawac strzalow w pelnym biegu co daje knightowi mozliwosc dogoniena go za pomoca follow (obaj bez utani hur , time ring). Jesli chodzi o sorca i druta - knighta na tym lvlu ma ogromna ilosc hp , zakladajac srednio 2sd zmusily by najta do uzycia 1 uha co wychodzi mu duzo korzystniej , mysle ze dobrze prowadzony knight dal by sobie rade z karzda profesja.
Unnamed Glum
24-06-2006, 16:36
Może i gram na świecie non-pvp ale co nieco sie widziało. Na test servie pkowalem kogo sie dało moim paladynem. Przyznam racje wszystkim ktorzy mowia ,że ciężko ubic knighta. Ale panowie bez jaj. Hity to średniemu knightowi wsiadają na arma max do 100 z np. giant sworda ( próbowane) ale jak zalożyłem tarcze palkiem to kicha-co 10 hit wsiadał za 30. Fakt, że wielu palków olewa shielding (bląd) ale wystarczy już 60 skill i spokojnie możemy sie bronic i atakowac np. z sd (ciekawe komu sie znudzi xD). Sorc/druid w momencie gdy skończy sie mu mana jest już cieniutki. Z fizycznych niezle zbiera. A powracając do tematu powtórze jeszcze raz: każda profesja jest dobra i to tylko zależy od umiejętności grającego. A charakterystyki postaci już były na forum i tam dowiesz się w czym są dobre i jake maja słabe strony. Powodzenia.
@Up:
Jeżeli będziesz atakował knighta tylko z SD to prędzej Tobie się one skończą niż ty zabijesz tego knighta. Pozatym będziesz musiał się coraz uhać, bo knight używa melee atk + explo + exori. No i od czasu do czasu może założyć do ręki ice rapiera (o ile walczy swordami)
Piotrek Marycha
24-06-2006, 22:36
znowu jakis knight z non-pvp z mania wielksoci.... kto ci powiedzial ze to palowi sie skoncza bolty a NIE knightowi uhy???
Od kiedy jest jakies niepisane prawo ze Knight MA obowiazek nosic 20 bp uhow a pall i sorc moga wziasc tlyko 3??? albo ze pall ma nosic 500 boltow a nie caly bp??!! boze zagraj na pvp i zobaczysz ze knight to wcale nie jest owning voc ze sie go zabic nie da bo mu sie uhy nie skoncza ;/
PS: tiaa jasne ze sorc sie czesciej uhac musi i to pewnie z powodu ze gdy knight uha sie za 250 to sorc na tym samym lvl uha sie za 500+ ....
znowu jakis knight z non-pvp z mania wielksoci.... kto ci powiedzial ze to palowi sie skoncza bolty a NIE knightowi uhy???
Od kiedy jest jakies niepisane prawo ze Knight MA obowiazek nosic 20 bp uhow a pall i sorc moga wziasc tlyko 3??? albo ze pall ma nosic 500 boltow a nie caly bp??!! boze zagraj na pvp i zobaczysz ze knight to wcale nie jest owning voc ze sie go zabic nie da bo mu sie uhy nie skoncza ;/
PS: tiaa jasne ze sorc sie czesciej uhac musi i to pewnie z powodu ze gdy knight uha sie za 250 to sorc na tym samym lvl uha sie za 500+ ....
Sorc nie moze uhac sie za 500 + no chyba ze ma 300 lv ...
Texterus
25-06-2006, 01:09
up:
Otoz moze Sorc/Drut 40 lvl 40 mlvl uha sie za rowno 500.
Sorc/drut na tym lvlu ma cos kolo 350 hp wiec po urzyciu uha pasek zycia skacze maksymalnie.
Royal M@rcin
26-06-2006, 00:04
I znowu jeszcze jeden taki temat kto wygra. Ludzie czy wy nie rozumiecie, że wszystkie profecje zostały starannie stworzone, żeby nie było najlepszej lub najgorszej. To kto wygra to zależy od umiejętnoście gracza.
Orneryboy
26-06-2006, 18:05
A teraz cos ode mnie.
Rozptrywanie hipotetycznej walki sorc/drut pall vs knight na powiedzmy 50 lvl, gdzie kazdy jest obladowany na full runami i mf itd. Obie profesje spotykaja sie na terenie odgodnym do ucieczki, jest w gruncie rzeczy bezcelowe. Poniewaz w takiej sytuacji jest pat. Sorc nie zabije rycka, ale sam tez nie musi sie obawiac jego hitow z broni, czy nawet explo. Obrazenia od rycerza beda na tyle male, ze mag moze sie granami leczyc i uciekac. Rowniez knight przy jakis podstawowych zdolnosciach pvp uhnie sie po ataku sd sorca. Prawdopodobnie knightowi zostana uhy, a sorc wystrzela runki itd. I bedzie musial salwowac sie ucieczka. End of story.
Dlatego etz przy akcjach zabijania knighta, uczestniczy nie jeden a 3 shooterow. Co i tak nie gwarantuje im sukcesu. Np: Znajomy 60 lvl Knight uciekl dwom sorcowi i drutowi na lvl kolo 80. Byl coprawda juz na deep red kilka razy, ale mu sie udalo.
Piotrek Marycha
29-06-2006, 22:27
Jakby byl sorcem i uciekal przed dwoma knightami to by ani razu nie mial na deep red hp...(chociazby utani gran hur)
Diego'Odin
29-06-2006, 22:45
od tego jebanego update z rozczkami bardzo zadko mozna spotkac knighta na pvp Bo taki sorc/drut z 8lev jest wstanie zabic najta z 15
i na dodatek najt musi skilowac
teraz to knightow najwiecej jest na non pvp
up:
Otoz moze Sorc/Drut 40 lvl 40 mlvl uha sie za rowno 500.
Sorc/drut na tym lvlu ma cos kolo 350 hp wiec po urzyciu uha pasek zycia skacze maksymalnie.
Sam sobie zaprzeczasz , jak sam mowisz sorc ,druid na tym lvlu ma 350hp wiec nie moze uhnac sie za wiecej niz 350 prawda ?
Apropos dyskusji o predkosci postaci, co toczyla sie gdzies w glebi tego watku
http://forum.tibia.org.pl/showthread.php?t=102087
Ufocznik
30-06-2006, 14:55
nie czytalem wszystkich postow z tego tematu i nie mam zamiaru, bo niektorzy wypisuja takie bzdury ze sie w pale nie miesci, nie ma profesji lepszych i gorszych, wszystko zalezy od gracza i ilosci run ew. jakosci eq np moze byc tak:
knight v pal - oboje maja bohy albo nikt nie ma, jesli pal ma bohy knight wrzuca time ringa (mowiac prosto knight jest szybszy lub rowny z palem) knight podbiega do pala, wali z 2handed, jako ze pal ma zawalony cap boltami i ma kilka bp uhow tylko, a knightowi schodzi ich mniej bo ma wiecej hp, palek nie ma szans
knight v sorc/drut - tak jak u pala, oboje maja ronwa predkosc, dodatkowo sorc/drut ma malo capa wiec co za tym idzie malo runek (badz nie ma eq, wtedy mocniej obrywa) i knight nie ma problemow z zabiciem go
ale moze byc tak:
knight v pal - pal jest szybszy, knight moze go cmoknac najwyzej w dupsko, dostaje z bolcow+sd i nie ma szans
knight v sorc/drut - sorc/drut jest szybszy, ucieka lejac z wanda (o ile ma wystarczajacy zasieg)+hmmow, na yellow sorc wali e wave + sd i knight ma niezla kaszanke ;P
tak wiec wszystko zalezy od ilosci runek, pvp gracza, a takze ale w mniejszym stopniu - terenu, no i oczywiscie skilli, mlvla (w przypadku rownych lvli)
Red Kliff
30-06-2006, 15:18
w walce pvp to wygra ta postac ktora wieksze lootbagi wczesniej robila bo ma wiecej kasy i co za tym idzie wiecej run wiec ten ktory mniej robil lootbagi moze co najwyzej modlic sie ze spadnie sam backack
Rekin Master
30-06-2006, 17:58
w walce pvp to wygra ta postac ktora wieksze lootbagi wczesniej robila bo ma wiecej kasy i co za tym idzie wiecej run wiec ten ktory mniej robil lootbagi moze co najwyzej modlic sie ze spadnie sam backack
afff dziwny jestes...mozna zarabiac nie robiac lootbagow a kazdy przyzwoity 50lvl ma kase na 6bp uhow :P
Topic:zgadzam sie z up up
Co do walki Knight vs Pal mówicie że Paladynowi skończą się bolty prędzej niż Knightowi i jest łatwym celem. Nawet jeśli tak się zdarzy(ż?) Pal z jakimś 60 shieldingiem założy sobie tą vampirkę i Knightowi prędzej znudzi się walka niż zabije Palka. Będziecie się kłucić ale tak jest i cóż. Jeśli Knight nie będzie mógł dogonić Pala to nawet nie ma co startować bo to będzie tylko waste UHów Knighta.
od tego uwielbiam jeść bananyanego update z rozczkami bardzo zadko mozna spotkac knighta na pvp Bo taki sorc/drut z 8lev jest wstanie zabic najta z 15
i na dodatek najt musi skilowac
teraz to knightow najwiecej jest na non pvp
LOL Wystarczy ze knight bedzie mial skille ok 50 (czyli male) a sorc na takim lvl jak on(15lvl) moze mu naskoczyc jak dostanie hity to sie zesra. A pozatym najczesiej sorce 15lvl nienosza wogole ihow ani uhow.
Xzonixek
03-07-2006, 10:15
@Up Za to noszą mf... Wogle co ty sobie wyobrażasz? Że taki ryc na 15 levelu z gsem ci bedzie biegac?:D Paladin best:D
Nawet jeśli tak się zdarzy(ż?) Pal z jakimś 60 shieldingiem założy sobie tą vampirkę i Knightowi prędzej znudzi się walka niż zabije Palka.
Palek tez mu krzywdy nie wyrzadzi latajac z tarcza zamiast broni ...
Powtarzanie w kolko ze szanse zabic kogos 1v1 _matematycznie_ ma tylko sorc ( przy rownym skillu i odpowiedniej do klasy zawartosci uhow ) robi sie juz nudne. Tibia zostala stworzona jako namiastka gry zespolowej, element pvp zaimplementowano 'zeby nie bylo ze nie ma' i w dodatku po drodze mocno oslabiono ( 50% obrazen pvp i skull system ). Dochodzi do tego, ze w duzej ilosci przypadkow knightom trudno jest kogos zabic 4v1 lub 5v1, a pojedynczego knighta moze lac i 4-5 osob a on nadal daje rade sie wyuhac.
Master Destroyed
05-07-2006, 13:03
Wszystko zależy od eq,skili.Ps.Knight zazwyczaj na 50 lvl ma bohy
Sebastian Skibinsk
06-07-2006, 00:18
No dobra to co powiedzialeś rze pallek:elf: /sork:mag: /i druid:mag: jest daleko strzelającymi graczami to powiem ci jedno
NA 50 LEVELU TYLKO PALLEK JEST DALEKO STRZELAJĄCYM GRACZEM (NO CHYBA RZE SORK/MAG BY WLILI Z RUNÓW)
bo na 50 levelu profesja magiczna ma ruszczki strzelające na 1 kratke wiec ...
zato kinght uuuuuuu tu problem kinght ma super skille(jerzeli je robiłeś) i morze dac hita i bam sork i druid dedzika mają, i chyba że mają magis shield
to ok :) :) a wiec poruwnajmy
-pallek durze skille dustansy
-kinght durze skile axe sword czy fight
-sork lub druid hiper super mocno odjazdowe megic levele i tylko walić z sd lub hmm. i karzdy ded wiec bendze cool i radze wziońść magiczne postacie
choć nie mówie że są najlepsze wiec wybur twuj:p :p :p :p :p :p :p :p
AHA MUSZĄ BYĆ DOBRE QE BEZ EQ DED ALE I TAK KIEDYC BENDZE DED WIEC LEPIEJ
PÓŹNIEJ NIRZ TERAS :)
^
wy****** po slownik bo az zal.pl ...
Znowu Dzieci typu Sebastian Skibinsk dostaja neostrade i powstaja Dzieci Neostrady ktore ida grac w tibie i tak powstaje debilizm w naszym narodzie
Jemu poprostu by się przydało IQ, a nie EQ :)
Lepiej nie czytać jego posta, bzdury jak ch** ...
noobowaty mistrz
06-07-2006, 10:57
@Sebastian Skibinsk
Bardzo marna prowokacje. Zal.pl ze panowanie Vil, Mewtu i Okrutny odpowiedzieli na ten debilizm bo wlasnie tylko o to chodzilo temu noobowi. Idiotow nalezy ignorowac. Przeciez chyba widac ze wczoraj debil zalozyl konto zeby spamowac to po *** mu odpowiadacie? Raport zrobic nalezy i tyle.
Przeciez chyba widac ze wczoraj debil zalozyl konto zeby spamowac to po *** mu odpowiadacie? Raport zrobic nalezy i tyle.
w tym rzecz ze glupota siegnela tak gleboko, ze trudno juz odroznic pseudoprowokatora od dziecka neostrady i nie wiadomo czy krytykowac czy ignorowac.
noobowaty mistrz
06-07-2006, 16:03
IMHO najlepiej ignorowac wszystkie osoby ktore nie dorastaja poziomem do tego forum (ktore i tak nie ma zbyt wysokich wymagan jesli chodzi o IQ).
A w tym wypadku jest to zdecydowanie prowokacja i jestem pewny co do tego w 100% bo on zalozyl wczoraj konto i od razu z marszu zaczal spamowac (tak jakby juz wczesniej znal to forum) a dziecko neostrady na poczatku nie wiedzialoby w ogole o co chodzi na tym forum (oraz jak je obslugiwac) i minalby z tydzien zanim napisaloby pierwszego posta.
@Noobowaty Mistrz
Twoje konto też nie jest zbytnio stare... i założyłeś je tylko po to aby skrytykować nas w tym temacie? A tak wogóle, co twoja krytyka wniosła do tematu? Nic? No taaaa... Wg. Twojego posta Ciebie też powinniśmy zignorować xd TO już nie żal.pe-el, to juz gorzej.pl
@Topic
Wszystko zależy od eq,skili.Ps.Knight zazwyczaj na 50 lvl ma bohy
A kto nie ma? Każdy ma na tym lv :P
noobowaty mistrz
06-07-2006, 17:40
@Noobowaty Mistrz
Twoje konto też nie jest zbytnio stare... i założyłeś je tylko po to aby skrytykować nas w tym temacie? A tak wogóle, co twoja krytyka wniosła do tematu? Nic? No taaaa... Wg. Twojego posta Ciebie też powinniśmy zignorować xd TO już nie żal.pe-el, to juz gorzej.pl
Troche krytyki tez czasem nie zaszkodzi, jak ktos pisze glupoty. A w tym temacie akurat nie krytykowalem nikogo tylko zwrocilem uwage ze nie nalezy odpisywac spamerom.
A kto nie ma? Każdy ma na tym lv
Rookstayer nie ma.
A tak wogóle, co twoja krytyka wniosła do tematu?
Pouczenie na przyszlosc ze nie nalezy odpisywac spamerow, ktorzy sie na tym temacie nie znaja. A twoj post co wniosl?
Raziel_set
06-07-2006, 20:05
mam flimik jak 33 chyb druid zabija 70~ któregoś rojala
zara dam
link
http://rapidshare.de/files/23899563/74rp_solo.rec.html i co pallek mial i tak wiencej hp niz knight na 50 lvl + drut był słabszy (no i jeszcze zaskoczenie ale mial exurke vite pod reką -.- )
7.6 filmik ;]
wcale się nie dziwie jak grać nie potrafi ten palek
Rookstayer nie ma.
Rookstayer to ine jest profesja, acz określenie :) Więc to się nie liczy :)
A mój post wniosł właśnie to, do czego tutaj sie przyczepiłeś ;]
----------------
Ludzie, możecie mieć i 100 level, a jak nie umiecie grać to was 50 sorc nawet ubije. Wszystko zależy od skilla gracza, a gdy obaj tak samo dobrze grają, wtedy sie liczy lv....
Nie prawda, przy 4-5 rycerzach bijacych bardzo ciezko sie leczyc samemu (przelamany shielding)... no chyba ze bija nas jacys anemicy.
Przy baardzo dobrym eq obrazenia nie sa znowu takie powalajace, dodatkowo sporo zbiera tarcza. Przy mid-levelach jak najbardziej sie zgadzam.
@bohy na 50 levelu: ja nie nosze bo po co mi ? Wogole po co knightowi bohy ? Za 50-60k mozna naprawde znacznie wiecej zdzialac..
Dalej ludzie sie wymondzaja"licza sie bohy" albo "nie sprzet ale skile" czy tez "skile sie licza a nie lvl". Jak zrozumiecie ze "w kupie sila! w kupie!" to zdacie sobie sprawe , ze pokonanie czlowieka nizszego lvlem nawet o 70 (nie liczac mozliwosci zabicia jednym udezeniem z UE albo Energy beam'a) jest trudne gdy tan bendzie sie regularnie leczyl.
@Vil&Gremlin
Moze i gdy bije najta 5 przeciwnikow hity przeszywaja zbroje i przelamuja shielding ale inna sprawa to, ze b.trudno jest doprowadzic do takiej sytuacji- gdy dookola biega szesciu chlopa (conajmniej) to trudno sie zgrac i zrobic trapa. Jeszcze dodam - niektore trapy(wykonywane na otwartej przestrzeni) sa dosyc proste do rozbicia. Z trapem jak z mrowiskiem- zabij jedna mrowke a reszta pojdzie na pogzeb, zjedz jednego przeciwnika a reszta sie uleknie i wpadnie w panike.
Zawsze miałem problem z wybraniec profesji ale to że właśnie knight bije w zwarciu to mnie do niego mnie zniecheciło miałem jeszcze do wyboru jeszce pala sorca i druta >wybrałem druta i narazie dobrze mi sie ni gra pala też ale jeszce nigdy nie graałem sorciek i trzeba wkońcu sprubować:p
Avery_twine
15-07-2006, 21:16
hmm to zależy od wielu rzeczy ale moim zdaniem w potyczce Sorcerer vs Knight(z PACCem)to raczej sorc wygra =)
Grim Rider
16-07-2006, 16:17
Jest kilka czynnikow ktore zadecyduja o wygranej:
1 przedewszystkim ilosc run
2 skille
3 taktyka (teren z nia zwiazany)
Mysle, ze knight mial by duze szanse trapnac w koncu przeciwnika i tym samym zwycierzyc. Jest jeszcze 1 zecz ktora ma b duzy wplyw - lagi.
Nie czytalem wszystkich postow, moze juz ktos to zobaczyl, ktos na 1 stronie napisal o ue u sorca sorc na 50lvl nie ma ue:P.
Xiao Xiao
16-07-2006, 18:33
Moim zdaniem zdolnosci bojowe sorca sa najlepsze ze wszystkich profesji gdyz posiada dobre czary ofensywne e-wave oraz czczone przez wszystkich ue... gdyby sorc mialby sie mierzyc z kazda inna profesja oczywiscie by wygral (zakladajac ze ma odpowiednia ilosc run, manasow, ringow itp...). Ktos powie palek ucieka bije z boltow i ewentualnie z sd (pomijajac to ze palki sa najslabsze do pvp, przynajmniej moim zdaniem) caly czas mysle o tych samych lv 40-50~~ sorc jak niedogoni i zabije to ucieknie bez problemu... trap zeby dac sie trapnac jednej osobie trzeba byc idiota albo miec pecha (nieznajomosc terenu, itp..) z knightem bylo by gorzej bo jak juz ktos to okreslil knight to istny czolg... ale gdy taki "czolg" wpadnie w panike (jest to brane przy kazdej walce pvp) ma poprostu lipe... moze stanac w miejscu i sie uchac lub uciekac nie uhajac sie (widzialem juz wiele takich przypadkow) wtedy jego hp nie zda mu sie na wiele... druid albo ucieknie albo padnie bo samymi sd ciezko jest kogos zabic... Ale sprawa jest inna gdy sorca sie zaskoczy gdy wraca z hunta gdy ma przy sobie malo run, manasow... wtedy moze miec klopoty (zreszta jak kazda profesja).
W walkach pvp najwarzniejszy jest:
-element zaskoczenia
-zimna krew
-obeznanie terenu
-zapas run (ale to przecierz oczywiste)
Moje okreslenie dotyczace pakow "ze sa najslabsi" jest jaknajbardziej prawdziwe ale wpelni daje sie to zauwarzyc dopiero na hlvl gdy nie posiada zadnego czaru dobijajacego (exori, ue....) obrazenia z sd palka sa smieszne (porownywalne do obrazen zadawanych przez 50 sorca) a z boltow tez mocno nie uderzy... ale nie samym pvp jest tibia ogulnie palkiem sie bardzo przyjemnie expi, podobnie jak knightem (przynajmniej moim zdaniem).
Wyborem profesji kazdy powinien kierowac sie wlasnym upodobaniem... mozliwosciami (na palka/knighta trzeba poswiecic wiecej czasu niz na sorca/druida) Mam nadzieje ze tym postem pomoge dokonac wyboru choc jednej osobie ;)
Piotrek Marycha
16-07-2006, 19:39
Moje okreslenie dotyczace pakow "ze sa najslabsi" jest jaknajbardziej prawdziwe ale wpelni daje sie to zauwarzyc dopiero na hlvl gdy nie posiada zadnego czaru dobijajacego (exori, ue....) obrazenia z sd palka sa smieszne (porownywalne do obrazen zadawanych przez 50 sorca) a z boltow tez mocno nie uderzy...
nie no knight napewno duzo z exori walnie an 50 lvl :D :D :D :D
Moim zdaniem zdolnosci bojowe sorca sa najlepsze ze wszystkich profesji gdyz posiada dobre czary ofensywne e-wave oraz czczone przez wszystkich ue... gdyby sorc mialby sie mierzyc z kazda inna profesja oczywiscie by wygral (zakladajac ze ma odpowiednia ilosc run, manasow, ringow itp...).
Kazdy atak sorca swobodnie mozna wyuhac bez ryzyka smierci, zakladajac oczywiscie odpowiednia ilosc posiadanych run ( manasow, ringow itp )...
Xiao Xiao
16-07-2006, 22:35
Oczywiscie gdybys uhal sie co hita ale istnieje tez cos takiego jak combo... a pozatym nie kazdy knight/pal by sie uhal po kazdym sd'ku od sorca ;) na 50 lv sorc z e wave moglby walnac za 250-270... wiekszosc osob jakie widzialem zazwyczaj uha sie na yellow hp (chyba ze walczy z duzo lepszym przeciwnikiem wtedy moze co hita). A pozatym jeszcze raz mowie ze b.duzo zalezy od opanowania i umiejetnosci gracza... ale i tak moim zdaniem i pewnie wielu osob sorc do walk pvp jest najlepszy.
Oczywiscie gdybys uhal sie co hita ale istnieje tez cos takiego jak combo...
istnieje cos takiego jak exhausted, a jesli chodzi ci o combo burst + spell to wcale wiele silniejsze od samego spella nie jest.
a pozatym nie kazdy knight/pal by sie uhal po kazdym sd'ku od sorca ;)
Bo wystarczy sie uhac co 2 sdki, a odpowiednio poruszajac sie mozna uniemozliwic trafianie przeciwnikowi czesciej niz co kilka-kilkanascie sek.
na 50 lv sorc z e wave moglby walnac za 250-270...
w czlowieka 160-230 = znacznie mniej niz palek/ sorc wyleczy 1 uhem. Do tego wcale nie jest latwo z tego trafic.
wiekszosc osob jakie widzialem zazwyczaj uha sie na yellow hp
Tez uham sie na yellow jesli mam swiadomosc ze przeciwnik mnie bedacego ponizej yellow ma mozliwosc sciagniecia mnie na hita. Jesli bije mnie po 100 i nie ma ue moge zejsc nizej ...
mlodysiwek
16-07-2006, 23:53
ja mysle ze z plaqem wygra ale z sorcem i druidem dobrze przygotowanym do pvp (duzo run, magic walle, dodatkowo time ring,) chyba by dostal dawki :D
Druid walnie z dystansu bo knight moze najwyzej z miecza lub maczugi
@edit
jak knight ma uh bota to ma szanse ale zawsze moze kupic bron na dista :P
noobowaty mistrz
17-07-2006, 12:56
Bo wystarczy sie uhac co 2 sdki, a odpowiednio poruszajac sie mozna uniemozliwic trafianie przeciwnikowi czesciej niz co kilka-kilkanascie sek.
A przeciwnik ma aimbota i trafia z sd co 2 sekundy.
Nie zmienia to jednak faktu, ze i tak knight nie padnie, bo wiecej wyciaga z uh niz sork/drut z sd.
A przeciwnik ma aimbota i trafia z sd co 2 sekundy.
a knight ma uhbota i przeciwnik moze loda ;p
noobowaty mistrz
17-07-2006, 14:33
a knight ma uhbota i przeciwnik moze loda ;p
Knight nawet nie musi miec uhbota, bo recznie leczy sie niewiele gorzej. :)
Prawda jest taka ze sork/drut z aimbotem nie zabije knighta ktory nie ma uhbota.
Xiao Xiao
17-07-2006, 15:43
Zawsze sorc ma do dyspozycju jeszcze summony (powolniaki- Fire elementale i te szybsze-Zerki) zawsze moze to sprawic ofiarze klopot. Mowcie co chcecie sorc i tak jest najlepszy zarowno do expienia jak i do pvp
najlepszy gracz tibii 1
17-07-2006, 16:05
Knight nie ma szans bo stawia się przeciwko sorc\drui\pal (wszyscy50lv) vs knight 50 lv :) :) :)
Knight nawet nie musi miec uhbota, bo recznie leczy sie niewiele gorzej. :)
Prawda jest taka ze sork/drut z aimbotem nie zabije knighta ktory nie ma uhbota.
Co do tego sie zgodze. Sam bez uhbota przezylem juz 2 trapy w windzie do mojej posiadlosc w Kazordoon(Fishing Hood) wystarczy uhac tak aby trafiac miedzy dwa SD od roznych osob.
Kiedy mozna zabic dobrze uhajacego sie EK? Grupa sorcow/drutow o lvlach +/- 30, posiadajacy aimboty, lub podczas trapa. Wg mnie mozliwe jest przezycie walki 1vs1 najtem jesli nasz przeciwnik zadaje hity rowne lub kilkanascie procent wieksze sile naszego uha(zawsze trzeba przyjac jeszcze wariant oberwania z UE ale po nim mozna zawsze sie wyuhac)
Zawsze sorc ma do dyspozycju jeszcze summony (powolniaki- Fire elementale i te szybsze-Zerki) zawsze moze to sprawic ofiarze klopot. Mowcie co chcecie sorc i tak jest najlepszy zarowno do expienia jak i do pvp
vs FE - lecimy na oslep na sorca i cherlak ma problem.
vs zerk - uciekamy i smiejemy sie z zielonego ze nas dogonic nie moze.
noobowaty mistrz
17-07-2006, 16:09
A knight podejdzie do sorka i sork zostanie zabity przez wlasnego fire elementala lub po prostu knight zabije fire elementala, ktorego ma na 2 hity. A zerk knightowi nic nie zrobi bo kazdy knight ma przynajmniej 60 shieldingu, a jezeli nie ma to nie walczy w pvp z sorkiem. (a jak bedzie chcial to ucieknie zerkowi lub zabije zerka jeszcze latwiej niz fe, czasem nawet na 1 hit idzie)
Sork najlepszy do expienia? To dlaczego wiekszosc hlvli to knighci?
wedlug mnie knight wygra :) ( np. vs sorc) dzis sie tego dowiedzialem na wlasnej skurze na desercie :) ( ja 20 level sorc on 60 EK ) moze mialem szanse xD
a tak na serio to jest duzo czynników, które moga sprawidz, że każda ze któraś stron może wygrać (np. boty, zaskoczenie, ilość uhów, skile, doświadczenie :) )
Cinus_ziom
17-07-2006, 23:58
8o Moim zdaniem knight ubije palka ... zaś sorca/druida byłoby ciężej .. możliwość przegranej :)
.. Sam wole jednak PK palkiem .. :p
noobowaty mistrz
18-07-2006, 09:17
Teraz sork ubije wszystkich. Mozna zamknac temat. <wkurzony po przeczytaniu newsa dotyczacego update wylacza forum i idzie roz***ać cipsoft>
@up Dobrze ze przestalem grac w te pikselki-tylkoe teraz postacie na allegro pojda w dol z cenami(moglem sprzedac) ale zostawie sobie jednak na pamiatke.
Teraz aby zabic kogos to bendzie trzeba:
-miec 10znajomych do pomocy
-pingowac komputer przeciwnika
innych rozwiazan trudno sie doszukiwac, no chyba ze ktos zaatakuje z zaskoczenia z UE kogos na red hp...
Master Scorpionous
18-07-2006, 13:15
Dla mnie najlepszą postacią jest Knight B)
Jeśli chodzi o Druida i Sorcera to Druida :cup:
A co do Palladyna to on nie jest do bicia dużych lvli :confused:
Podsumowując Knight :cup:
noobowaty mistrz
18-07-2006, 17:04
Dla mnie najlepszą postacią jest Knight B)
Jeśli chodzi o Druida i Sorcera to Druida :cup:
A co do Palladyna to on nie jest do bicia dużych lvli :confused:
Podsumowując Knight :cup:
Ale ty zacofany czlowiek jestes
Update sie zbliza po ktorym sorce beda wymiatac a ty gadasz ze knight najlepszy? ROTFL chyba w marzeniach. Knight to jest dupa do bicia, meczy sie skillowaniem i gowno z tego ma bo podejdzie sorc 30 lvl i z sd go nawala 100% celnosc+jakiegos summona zrobic i knight lezy. Albo jak knight go goni to se wlacza utani gran hura i smieje sie z biednego rycerzyka walac go po drodze z sd na pocieszenie (100% celnosci).
Wady knighta: (oczywiscie w tej wersji jaka bedzie po kolejnym update juz niedlugo):
-musi super mega dlugo skillowac (w przeciwienstwie do sorca ktory robi mlvl przy expieniu)
-skille mu gowno daja (w przeciwienstwie do sorca ktoremu mlvl duzo daje)
-moze tylko pomarzyc o dogonieniu sorca ktory bedzie go po drodze sdekowal na 100% celnosci (bo sorc ma utani gran hur i smieje sie z zafajdanego rycerzyka)
-nie moze lootu wziac wiec kazdy shooter go w bambuko robi i sie smieje ze knight na huncie nie ma ani expa ani zarobku a uhy traci
-totalny brak czarow bo z exori zeby trafic to knight musi stac przy przeciwniku a przeciez sorc mu zwieje bo ma utani gran hur, a z explo knight robi taki dmg jak moja babcia strzalem z kartofla
-z uha tak super sie leczy ze wystarczy 2 sorcow i szybciej traci hp niz se uhem dodaje (100% sd trafiaja sorce)
-gowno moze solowac w pvp (albo nawet i na potworach) bo taki robi dmg ze jak juz mowilem moja babcia z kartofla wiekszy dmg robi (ma sie to nijak do rpg gdzie z zalozenia knight to postac silna wrecz a tutaj raptem ludziom za 50 wali)
-po dedzie traci sie w *** wszystkiego: skille 30 godzin nadrabiania, eq tez knight musi miec dobry wiec zawsze mu najwiecej spada
-nie ma innego sposobu zarobku niz lootbagi co jest wkurzajace (nie zawsze mamy chec zeby isc expic, a jak nie mamy to master sorc lub elder druid ma kase z run nic nie robiac, knight musi zawsze isc przynajmniej na senje)
-mozna by jeszcze dlugo wymieniac........
Po glebszym zastanowieniu sie doszedlem do wniosku ze knight to najslabsza postac w tej grze po kolejnym update. Mowcie se co chcecie i wychwalajcie knighta ale ja wam powiem ze nie tak sobie wyobrazam ta postac w grze rpg. Knight przede wszystkim powinien byc dobry wrecz wiec k**** jego hity w ludzi to nie powinny byc k**** za 50 tylko przynajmiej 150-200. Czarow nie ma to moge przebolec bo knight to nie postac magiczna. Ale k**** knight to jest taki jakby "berserker" ktorego celem jest jak najszybciej podbiec do przeciwnika i zabic go z broni. Tymczasem co mamy w tej grze? Sorc se k**** wrzuci utani gran hura i knight moze co najwyzej do depo uciekac bo sorka za *** nie zabije. A to knight powinien byc najszybszy z racji tego ze walczy wrecz i powinien dac rade dojsc. A nawet jak juz dojdzie to te hity wrecz knighta sa zalosne. Za 50 w czlowieka? I to ma byc postac dobrze walczaca wrecz? To jest jeden wielki ROTFL prosze panstwa. I to jest k**** "zbilansowanie" profesji ze knight nie moze nikogo zabic nawet takiego co ma 50 leveli mniej? ROTFL Bo czym knight ma zabic? No k**** czym ma zabic? Tymi swoimi melee hitami za 50 tak? Tym swoim super exori za 100 tak? Tym swoim super explo za 75? Ludzie - takie hity to nie robia wrazenia nawet na 20 lvl sorku ktory ma malo hp. Knight dupa. CYA.
Xiao Xiao
18-07-2006, 22:32
hahahah wiekszosc hlvl to knighci? chyba na starych servach gdzie sorce nie wiedza jak expic... zobacz na furore taifun~~ 230+ po nim knight 170+ i co? sorcem na 50 mozesz expic na ofie potem na dragach.. a knightem same slabe potworki (moze pozniej cos lepszego) wiec sorc/druid expia najszybciej a knight i pall porownywalnie.
Royal Lazarus
18-07-2006, 22:44
hahahah wiekszosc hlvl to knighci? chyba na starych servach gdzie sorce nie wiedza jak expic... zobacz na furore taifun~~ 230+ po nim knight 170+ i co? sorcem na 50 mozesz expic na ofie potem na dragach.. a knightem same slabe potworki (moze pozniej cos lepszego) wiec sorc/druid expia najszybciej a knight i pall porownywalnie.
Widać ile wiesz o tibi!!
Gówno a nie sorc i drut expią najszybciej,może tak ale do 20lvl,Potem to paladyn najszybciej expi.
Co do knighta to sorc moze robi super exp raz a potem zanim to powtorzy to minie troche czasu.
Knight obladuje sie uhami i lata na dragi z (mowie to o konkretnym lvl) i sie cieszy ze exp mu leci, a sorc? Runki i wszystko jest na tyle drogie ze nie bedzie tego robil codziennie!
A sam robic nie bedzie bo zajmie to mu za duzo czasu!
Pomysl zanim cos napiszesz!
noobowaty mistrz
18-07-2006, 22:59
Knight moze i expi najszybciej ale lepiej jakby sorka nie spotkal na swojej drodze po nowym update
Raz, ze wlasnie na starych serwerach po wprowadzeniu wandow, tombow i hydr sorcom expi sie znacznie lepiej.
Dwa, ze chocbys sie zesral nie zrobisz knightem 100 levelu w 21 dni. Brazylijczycy zrobili to sorcem bez wiekszego trudu, jesliby przycisneli jeszcze mocniej daliby rade zejsc ponizej 18 dni. Ale:
-mieli na to miliony ( ponoc wiecej niz 5M )
-mieli blokera
Zauwaz, ze w czolowce expa nabitego w 1 dzien praktycznie nie ma knightow ( jesli wogole sa ), za to w czolowce tygodniowej juz jest ich calkiem sporo. Taifun nabija 2mln dziennie, ale dobremu knightowi nie sprawi to problemu, pod warunkiem ze bedzie mial czas na gre. Poza tym zrobi to znacznie bezpieczniej i mniejszym kosztem.
Na niskich levelach sorc tez specjalnie nie wyprzedza knighta, jesli pominac etap skillowania to i tak wiele wiecej niz 30-40k/h nie wycisnie sam nie angazujac do tego dodatkowych osob ( bloker itp ), a juz na pewno nie przez tak dlugi czas.
Gówno a nie sorc i drut expią najszybciej,może tak ale do 20lvl,Potem to paladyn najszybciej expi.
Chcialbym zobaczyc jak robisz 25-30k/h niewyskillowanym palkiem za darmo na 20 levelu.
@noobowaty mistrz-nie w*****aj sie tak na CIP soft za ich debilne pomysly. Trzeba bylo znalesc lepsza gre, albo wogole zajmowac sie czyms innym. Jednak jesli juz weszles do tego swiata (zostales klientem CIPow) to rozumiem cie-placisz i wymagasz.
Knight to postac dla ludzi... ze slabym netem. Expic mozna zawsze podczas niewielkich lagow, a nawet przy freezach mozna isc lootbag na mino zrobic. Reszte plusow szlag trafil przez ostatniego newsa.
Jak ktos twierdzi ze sorc najszybciej expi: a i owszem-najpierw zainwestuj sobie 1kk w runy i manasy, zwroci sie moze a moze nie; Knight kupi 30bp uhow i bendzie mial to na troche, a zeby robic knightem takiego wasta jak sorcem to naprawde trzeba miec niepokolei w glowie-nawet na dragach exp moze byc slaby w porownaniu do niektorych kasodajnych expowisk.
noobowaty mistrz
19-07-2006, 10:03
No fajnie zrobie knightem lvl. Tylko co mi ten lvl pozniej da? Skoro k**** bede walil w ludzi za 50 z broni? Tibia to shit jakich malo, w kazdej normalnej grze wojownik badz knight jest potezny wrecz i wali tak jak inne profesje z magii a tutaj k**** knight to dupek ktory za 100 w czlowieka nie moze walnac. -.-
Knight nie ma zadnej sily ognia, powtarzam, zadnej sily ognia. Bo k**** EO to za ile z broni w ludzi wali? Za 100? Takimi hitami nie zabije nawet miernego 20 lvla. A z czarow to za ile wali? Exori za mniej niz 500 a zabiera mu prawie cala mane. Beznadzieja. Wiecej niz ue mu zabiera a takie gowno w zamian. Z explo ile zabiera? Za 200 w czlowieka? 30 lvl sie takiego hitu nie przestraszy. A jak sorc i knight ma taki sam lvl to jakie ma szanse wygrac knight z sorciem? K**** takie jak moja matka zabic mnie pomidorem. Sorc ma utani gran hur, wlacza to i smieje sie z pieprznietej rycerskiej profesji. Knight k**** z dystansu gowno zrobi tym swoim mega explo co po 100 w ludzi zabiera. A jak ma podejsc do sorka zeby bic wrecz? No jak ma k**** podejsc do sorka skoro sork ma utani gran hur i na takim samym lvl zawsze jest szybszy? No wiec jak ma k**** knight szanse zabic sorka? Zadnych nie ma.
Knight to dupa do tibia w tej grze, moze i lvl szybciej robi niz sork ale g**** mu to k**** daje skoro nawet jak by juz podszedl do tego sorca to i tak za ile wali? 100 z melee to jak ma farta zakladajac porzadny eq ofiary, do tego z exori za kolejne 100 jak ma super farta i trafi exori w biegu. To k**** takie hity nie robia wrazenia nawet na 15 lvlu sorcu. Knight ma duzo hp? I co k**** z tego? No ma. Ma duzo hp. tylko ze sorc ma utani gran hura i smieje sie z glupiego knighta pykajac go z sd po drodze. A knight nawet jak podejdzie do sorca to wali za mniej hp niz ma sorc. Knight to jest dupa. Nim nawet lowlvla zabic nie mozna. I to ma byc wyrownanie profesji??
Ma duzo kasy knight. No ma najwiecej ze wszystkich profesji. I co k**** z tego? Nic. Nic. Nic. A konkretniej to z tego ze sorc bedzie na nigo polowal bo ma dobry eq i duzo uhow bo ma duzo capa. A knight co moze takiemu pk sorcowi zrobic? G**** mu moze zrobic. Jedyne co moze zrobic to zwiac do dp chociaz i to watpliwe ze sie uda. Sork ma moze i mniej kasy ale ma k**** UTANI GRAN HURA KTOREGO NIE MA KNIGHT wiec wlacza go i knight moze se pierdnac a sorca nie zabije bo z explo walnie za 75-100 a to nawet na 15 sorcu nie robi wrazenia. -.- Wiec knight to dupa do bicia, wystarczy ze sorc go zaatakuje i juz musi uciekac do dp bo sam g**** sorcowi zrobi a sork jego moze zabic. Nawet zeby knight mial 50 lvli wiecej to i tak g**** sorcowi zrobi. Utani gran hur i knight juz moze zaczac sie modlic zeby malo eq z niego wypadlo. Ma takie szanse dojsc do knighta jak k**** ja mam szanse zabic demona knifem. -.-
Najszybciej expi? No tak prawda. Tylko co mu to daje? Nic. Nic Nic. Dlaczego? Bo sorc ma utani gran hur i zeby mial duzo nizszy lvl to i tak knight mu g**** zrobi. Jedyne co moze to uciekac do dp. Tak wiec knight to dupa do bicia w tej grze. Byle noob sorc go zabije albo jak nie zabije to przynajmiej uniemozliwi expienie bo bedzie chodzil na gran hurze i sdekowal knighta az mu sie tracenie uh znudzi.
A mowicie ze knight ma wiecej uh niz sorc sd? No prawda. Ma. Rzeczywiscie ma. Tylko ze zauwazacie ze jak sie runy skoncza sorkowi to wlacza utani gran hura nawet jak ma troche nizszy lvl i spokojnie ucieknie knightowi. A knight co k**** zrobi? Nie ma zadnych szans zabic sorca. Zeby k**** sorc nawet nie mial nic na sobie ani zadnych run ani zeby k**** nawet backpacka nie mial to i tak go knight za *** nie zabije. Wlaczy utani gran hura i co mu knight zrobi? Loda mu zrobi? Nawet tego nie da rady bo sorc mu ucieknie. -.-
Przeczytajcie to co wyzej napisalem i zauwazcie wiec jaka dupą jest w tibii knight. Z walecznego, poteznego rycerza bijacego bardzo mocno mieczem badz toporem w tibii zrobilil knighta dupą do bicia. Denerwuje mnie to bo gram w wiele innych gier rpg. We wsszystkich normalnych grach innych niz ten shit tibia knight jest poteznym wojownikiem ktory potrafi podejsc swojego przeciwnika i zabic go wrecz! A tutaj ta dupa do bicia w tibii nawet nie ma szansy podejsc do przeciwnika bo byle sork ma utani gran hur i knight moze go z lornetki ogladac.
Knight SUX przez wielki S, wieksze U i jeszcze wieksze X. -.- -.- -.- -.-
Bez sensu, to ty koles albo jesteś nawiedzony albo ten twój kumpel. Knight i Boh to super sprawa, każdy Knight ma Bohy. Później zmieniają na Steel Bootsy, ale i tak po pewnym czasie kupuja Bohy znowu. Przeważnie na 60+ levlu każdy knight ma Bohy i Steel Bootsy. A co do szans to myśle ze Knight lajtowo może ich rozwalić.
Do Noobowaty Mistrz, człowieku ty jesteś jakiś niedorozwinięty w tej grze jest jeszcze coś takiego jak Skille i już na skillach 70/70 bijesz w człowieka po 100. A na skillach EO to bedziesz około 150-200, więc koleś jak sie nie znasz to zamknij się i nie odzywaj. A co do innych gier to właśnie to jest przewagą Tibii, że jest duuużo trudniejsza niż jakieś inne bez sensowne gry, gdzie tylko ulepszasz i to wszystko i juz bijesz hity po 300. I jaka z tego zabawa? W tibie trzeba umieć grać, w Tibi nie liczy się tylko ulepszanie, trzeba też troche zakasać rękawy i wbić mocne skille.
noobowaty mistrz
19-07-2006, 12:47
Bez sensu, to ty koles albo jesteś nawiedzony albo ten twój kumpel. Knight i Boh to super sprawa, każdy Knight ma Bohy. Później zmieniają na Steel Bootsy, ale i tak po pewnym czasie kupuja Bohy znowu. Przeważnie na 60+ levlu każdy knight ma Bohy i Steel Bootsy. A co do szans to myśle ze Knight lajtowo może ich rozwalić.
No fajnie knight ma bohy. Wow super, ale szpan. Tylko ze sorc/drut ma bohy+utani gran hur i zwieje knightowi jak tylko bedzie chcial nawet majac duzo lvi mniej.
Do Noobowaty Mistrz, człowieku ty jesteś jakiś niedorozwinięty w tej grze jest jeszcze coś takiego jak Skille i już na skillach 70/70 bijesz w człowieka po 100. A na skillach EO to bedziesz około 150-200, więc koleś jak sie nie znasz to zamknij się i nie odzywaj.
K**** liczylem na wiarygodnym kalkulatorze i wyszlo ze max hit EO z sca wynioslby 300 w potwora. (a ze on ma sova to jeszcze mniej). Na 70/70 walisz 100 w czlowieka? Buhahahahahahahaha. Na jakim otsie grasz? Ja grajac knightem na skillach 88/87 mialem best hita w czlowieka 106 i to w dodatku tyle walnalem w kolesia co nie mial eq w ogole bo zostawil w domku wiec sie k**** nie wypowiadaj.
A co do innych gier to właśnie to jest przewagą Tibii, że jest duuużo trudniejsza niż jakieś inne bez sensowne gry, gdzie tylko ulepszasz i to wszystko i juz bijesz hity po 300. I jaka z tego zabawa? W tibie trzeba umieć grać, w Tibi nie liczy się tylko ulepszanie, trzeba też troche zakasać rękawy i wbić mocne skille.
No w innych grach bijesz po 300 ale potwory tez sa duzo silniejsze. Wychodzi na to samo, a grywalnosc w innych grach jest duzo wieksza. (lepszy realizm, postacie bardziej zbilansowane a nie to co w tibii ze 100 lvl knight nie moze 30-40 knighta zabic i 50 lvl nizszy lvl sorc/drut mu ucieknei bo kina nie ma utani gran hura). Na dodatek nie gra tyle polakow (=mniej noobow) , trzeba znac angielski (=mniej noobow), nie grajacy tacy jak ty (=mniej noobow), potwory respia sie na oczach graczy (=normalne expienie a nie czekanie az sie jaskinia zwolni), dodatkowe wlasciwosci roznych przedmiotow (a nie to co w tibii ze sie armem tylko rozni wiekszosc rzeczy), dodatkowe skille (=wieksza roznorodnosc). No i nie wiem co jeszcze bo tibia to taki shit ze praktycznie w kazdym elemencie odstaje i dlugo mozna by wymieniac. Aha no i lepsza grafika oczywiscie (to juz tak oczywsite ze az z zapomnialem o tym bo kazdy to wie)
@UP
To albo ty jesteś noob, albo ja nie wiem co kurde. Liczyles na kalkulatorze UHAHAHAHAHAHAHAHAH. Ja mam 54 lvl i skille 71/70 i mam best hita w potworka z GS'a 214 A TY MI MOWISZ, ŻE EO Z SOVA NIE WALNIE W POTWORA 300!!! uUAHAHAHHAHAHAHA ty jakiś noob jesteś. Co do Bohów to Sorek ucieknie i co z tego? I wiesz jeśli ty bijesz Sorka na pelnej manie, a nie tego co wraca z Expa to jesteś śmieszny. Bo bez many Sorek to jedno wielkie szajstwo. Knight w bohah wrzuci jeszcze Utani Hur. Pare szlagow i sorek lezy.
A jak Sork zabije Najta na tym samym levl'u to to będzie cud. Taki Sorek na 50 lvl'u walnie w niego z SD'a 150-250, a Najt jak do niego podejdzie to będzie mu siekał chocby po te 80. To temu sie runy skończą i co wtedy?
A najt ma Uhow ze 5 bp przynajmniej, wątpie, że Sorek, który nie jest na Expie ma w ogóle Sd'y czy Explo. Jak juz to HMM i GFB a z tego to on mniejsze obrażenia zadaje niż Knight wręcz.
noobowaty mistrz
19-07-2006, 13:18
Wiesz co śmieszny jesteś
Widac nie masz odpowiedniego poczucia humoru i wiedzy o tibii.
To albo ty jesteś noob, albo ja nie wiem co kurde.
Predzej to drugie.
Liczyles na kalkulatorze UHAHAHAHAHAHAHAHAH. Ja mam 54 lvl i skille 71/70 i mam best hita w potworka z GS'a 214 A TY MI MOWISZ, ŻE EO Z SOVA NIE WALNIE W POTWORA 300!!!
Bo k**** pomiedzy skillem 70 a skillem 100 nie ma wiekszej roznicy w hicie niz 65-70hp.
Co do Bohów to Sorek ucieknie i co z tego?
No i to z tego ze go nie zabijesz. Proste. A sork ciebie moze zabic zawsze i wszedzie, wystarczy ze na resp sie wbije i musisz uciekac bo i tak go nie dogonisz a on z wbudowanym aimbotem bedzie cie rżnął z sd co 2 sekundy.
I wiesz jeśli ty bijesz Sorka na pelnej manie, a nie tego co wraca z Expa to jesteś śmieszny. Bo bez many Sorek to jedno wielkie szajstwo.
OMG Zaden normalny sorc nie chodzi bez many. A jesli porownujesz noobow to noob sorc moze zabic noob knighta w 2-4 turach. A normalny sorc jak nie mamy to ja uzupelnia manaskiem. Wystarczy 1 manas, utani gran hur i mozesz go przez lornetke ogladac.
Knight w bohah wrzuci jeszcze Utani Hur. Pare szlagow i sorek lezy.
Sorc w bohach wrzuci jeszcze Utani Gran Hur. Pare sdekow i knight lezy.
A jak Sork zabije Najta na tym samym levl'u to to będzie cud.
Moze i nie zabije, co nie zmienia faktu ze knight na 101% nawet z broni sorka nie trafi.
Taki Sorek na 50 lvl'u walnie w niego z SD'a 150-250, a Najt jak do niego podejdzie to będzie mu siekał chocby po te 80. To temu sie runy skończą i co wtedy?
Sorcowi sie runy skonczy = wrzuca utani gran hur i mowi "bye".
Knightowi sie runy skoncza = dead na miejscu.
A najt ma Uhow ze 5 bp przynajmniej, wątpie, że Sorek, który nie jest na Expie ma w ogóle Sd'y czy Explo. Jak juz to HMM i GFB a z tego to on mniejsze obrażenia zadaje niż Knight wręcz.
1. Knight wrecz w ogole sorkowi nie zadaje obrazen bo sork jest szybszy i od knighta ucieknie z latwoscia.
2. Jak ty sorka zaatakujesz a ten bedzie bez run to wlaczy utani gran hur i ucieknie do dp, wezmie sd i przyjdzie cie zarąbać. A ty wrecz go nie trafisz bo jest szybszy. Moze i sork knighta nie zabije, ale knight na 101% nie zrobi sorcowi kompletnie zadnych obrazen poza tym swoim explo z ktorego wali za 50-100.
Ja myśle tak. Knight i Sorek to sa dwie profesje , które najtrudniej zabić. Knight duuużo HP, a Sorek duzo many. Druid w sumie ma tak samo jak Sork, ale nie ma SD. Ucieknie, ale nic nie zrobi Najtowi. Jestem jednak pewny, że EO bije ponad 300 bo widziałem z nim Screena. I walną w Vampire 359, więc to nie ulega wątpliwości. Fakt, że hity Najta w Człeka są slabe, ale na pewno można bić ponad 100 i to nawet dużo ponad 100. Na pewno masz racje z tym, że Knight ciężko ma dogonić Sorka, ale też nieulega wątpliwości, że dużo zależy od Neta i umiejętności. Jak Sorek ma laggi to i tak nie ucieknie i jak Knight potrafi dobrze skracać droge też może go dogonić.
noobowaty mistrz
19-07-2006, 13:45
Dobra rozejm heh :)
Ja sie nigdy z nikim nie kloce. Co najwyzej wyrazam swoje zdanie.
Druid w sumie ma tak samo jak Sork, ale nie ma SD.
LOL? Druid tak samo uzywa SD jak sork.
Ucieknie, ale nic nie zrobi Najtowi.
Wystarczy ze bedzie go sdekowal.
Jestem jednak pewny, że EO bije ponad 300 bo widziałem z nim Screena.
A ja widzialem screena jak koles na rooku zdobywa spike sworda.
I walną w Vampire 359, więc to nie ulega wątpliwości.
ROTFL
Fakt, że hity Najta w Człeka są slabe, ale na pewno można bić ponad 100 i to nawet dużo ponad 100.
Po 1 nie ma bata zeby knight dogonil sorka badz druta.
Po 2 zakladajac ze sork badz druta maja dobre eq (takie jak nosza ludzie na 100+) to wiekszego hitu niz 110 nie mozna sie spodziewac. (srednio beda wchodzily po 50-75)
Na pewno masz racje z tym, że Knight ciężko ma dogonić Sorka, ale też nieulega wątpliwości, że dużo zależy od Neta i umiejętności.
Po 1 knight w ogole nie ma szans na dogonienie sorka lub druta
Po 2 nie zalezy to od neta bo wystarczy ze sork lub drut kliknie sobie jakis punkt na mapie i juz postac sama do niego idzie
Po 3 nie zalezy to od umiejetnosci bo nawet jak knight wezmie follow na sorca lub druta i bedzie sie leczyl hotkeyami tak jak to bedzie po nastepnym update to i tak nie ma bata zeby doszedl sorka bedacego na utani gran hurze.
Jak Sorek ma laggi to i tak nie ucieknie i jak Knight potrafi dobrze skracać droge też może go dogonić.
LOL. Wystarczy kliknac 1 pkt na mapie i postac sama ucieka. Lagi tu nie maja nic do rzeczy. A sork tak samo moze skracac droge jak knight (rowniez tak samo moze korzystac z roznych pomocnych itemow do blokowania przeciwnika, a nawet jeszcze lepiej bo ma magic walle ktorych nie moze uzywac knight)
1) MS ma lekkie lagi-nie ucieknie. MS ma freeza-traci mane, dead na miejscu.
2) EK ma lekkie lagi-ucieka jakby nic sie nie stalo(bo przeciez i tak MS jest szybszy). EK ma freeza-jak zdazy sie uhnac to przezyje.
3) Mowiac o porownywaniu profesji w pvp trzeba zaznaczyc ze chodzi o hight levelowe postacie a nie jakies piedziesiatki (na wyzszym lvlu zawsze sie ma zapas run, t-ringa i oczywiscie wykupione czary)
4) Sorc bez PACC-latwy cel dla kazdego! Knight bez PACC-to samo co z oplaconyk kontem tylko nie w kolorach(bez tytulu "Elite" i wygladu przypakowanego samuraja)
5 Tibia to nie tylko pvp-mi osobiscie zdazylo sie narazie zostac napadnietym/zaatakowac tylko kilka razy podczas mojej kilku letniej kariery "pikselkowicza". Jedyne miejsce gdzie ucze sie walki (teraz to kazdy noob posiadajacy hajs z okradnietego konta na runy bendzie mistrzem pvp) to oteki e-pvp.
noobowaty mistrz
19-07-2006, 14:05
1) MS ma lekkie lagi-nie ucieknie.
1) MS ma lekkie lagi-kliknie w dowolny punkt na mapie i postac sama ucieknie bo jest szybszy od EK
MS ma freeza-traci mane, dead na miejscu.
Jesli nawet EK dojdzie do MS, to zakladajac ze MS nie ma wlaczonego magic shielda, stoi w miejscu i sie w ogole nie leczy, to i tak EK wali na tyle slabe hity ze potrzebuje przynajmniej 3 tur zeby takiego sorca zabic.
2) EK ma lekkie lagi-ucieka jakby nic sie nie stalo(bo przeciez i tak MS jest szybszy).
MS ucieka szybciej niz EK bo jest szybszy i jak obydwaj zaznacza dowolny punkt na mapie to duzo szybciej MS do niego dojdzie.
EK ma freeza-jak zdazy sie uhnac to przezyje.
Na freezie nawet jak klikasz na siebie uhem to nie zawsze ma to odzwierciedlenie w grze. I sork moze szybciej zabic knighta niz knight sorka (mimo ze knight ma duzo wiecej hp) bo jego potencjal w ataku jest nieporownywalny. (nawet 2 tury moga wystarczyc zakladajac ze EK ma freeza)
3) Mowiac o porownywaniu profesji w pvp trzeba zaznaczyc ze chodzi o hight levelowe postacie a nie jakies piedziesiatki (na wyzszym lvlu zawsze sie ma zapas run, t-ringa i oczywiscie wykupione czary)
No wlasnie tak caly czas porownuje. I nie ma bata zeby jakiekolwiek porownanie wyszlo na korzysc knighta (no chyba ze z rookstayerem porownujesz)
4) Sorc bez PACC-latwy cel dla kazdego! Knight bez PACC-to samo co z oplaconyk kontem tylko nie w kolorach(bez tytulu "Elite" i wygladu przypakowanego samuraja)
Knight bez utani hura to jeszcze wiekszy frajer niz EK. Takiego knighta co nawet utani hura nie ma to moze zabic sork na lvlu o 70 nizszym. (a jak nie zabic to przynajmniej uniemozliwic mu normalne expienie poprzez wbijanie sie na resp i sdekowanie)
5 Tibia to nie tylko pvp-mi osobiscie zdazylo sie narazie zostac napadnietym/zaatakowac tylko kilka razy podczas mojej kilku letniej kariery "pikselkowicza". Jedyne miejsce gdzie ucze sie walki (teraz to kazdy noob posiadajacy hajs z okradnietego konta na runy bendzie mistrzem pvp) to oteki e-pvp.
Tibia to nie tylko pvp, ale pvp to glowny czynnik wplywajacy na rozwoj postaci na serwerach pvp. (bo ciagle trwaja porachunki pomiedzy czlonkami gildii, sami do ktorejs z nich nalezymy i nie ma bata zeby caly czas tylko expic nie narazajac swojego zycia, sam gralem przewaznie na pvp to wiem ze duzo sie dzieje i jak masz wyzszy lvl to sobie potajemnie nie poexpisz)
PVP ma czesto bardzo wielki wplyw na rozwoj postaci bo w tibii straty po dedzie sa kolosalne.
@up:czy moglbys uprzejmie nie cytowac kazdego zdania z kazdego posta piszac caly czas to samo ?
To albo ty jesteś noob, albo ja nie wiem co kurde. Liczyles na kalkulatorze UHAHAHAHAHAHAHAHAH. Ja mam 54 lvl i skille 71/70 i mam best hita w potworka z GS'a 214 A TY MI MOWISZ, ŻE EO Z SOVA NIE WALNIE W POTWORA 300!!!
wyciagnij sobie srednia hitow z hunta ( jesli przekroczysz 120 to bedzie baardzo dziwne ), podziel przez 2 i masz mniej wiecej wyobrazenie jak uderzalbys w czlowieka ze slabym eq i skillami.
noobowaty mistrz
19-07-2006, 15:44
@up:czy moglbys uprzejmie nie cytowac kazdego zdania z kazdego posta piszac caly czas to samo ?
No chyba rzeczywiscie przesadzam. Ale update mnie wkurzyl na maxa. Trudno mi sie pogodzic z tym udupieniem knighta bo bardzo lubie grac ta profesja w wielu grach rpg. Wszedzie knight jest poteznym wojownikiem ktory dochodzi i zabija swoich przeciwnikow wrecz. A w tibii knight jest chlopkiem roztropkiem ktory nawet postaci na duuuzo mniejszym lvlu od siebie nie jest w stanie zabic. X(
Ale update mnie wkurzyl na maxa. Trudno mi sie pogodzic z tym udupieniem knighta bo bardzo lubie grac ta profesja w wielu grach rpg. Wszedzie knight jest poteznym wojownikiem ktory dochodzi i zabija swoich przeciwnikow wrecz. A w tibii knight jest chlopkiem roztropkiem ktory nawet postaci na duuuzo mniejszym lvlu od siebie nie jest w stanie zabic. X(
Rycerze w Tibii z zalozenia nie mieli byc potezni-juz kilka lat temu CIP soft zalozyl, ze Knight bendzie postacia nudna, stworzona dla graczy bez temperamentu, ktorym zalezy tylko na powiekszaniu swoich statystyk. Dopiero od roku zaczeto wprowadzac niektore pomysly sprzed lat.
Czarodzieje w Tibii maja byc potezni, swiadczy to o tym, ze CIP soft stwierdzil-"Sily ciemnosci powinny byc gora!" i wladajacy smiercia sorc narazie jest gora, i zapowiada sie ze bendzie.
Udupienie Knighta-Blad czy jednka dobra decyzja CIPow?
-Teraz Knight bez PACC bendzie jeszce gorszy niz byl (nawet w t-ringu nie bendzie sie dalo uciec)
-Sorc(a bendzie ich wiencej!) musi miec PACC bo bez niego jest niczym (expienie z wandem na guardach to wielkie nieporozumienie)
Wiec teraz cip soft stawia jednak na graczy zaczynajacych grac od nowa, a nie naburmuszonych najtow ze starszych swiatow.
Zobaczymy jak uloza sie losy swiata Tibii: moze Ferumbras bendzie odporny na czary smiercionosne(SD), moze Demony teraz benda miekkie jak ser i solowanie ich najtem bendzie bardziej oplacalne. Moze na nowych terenach znajdzie sie expowisko "sry.. najtz only" gdzie rycerze o niskich skilach benda w stanie wbijac potezne ilosci expa, a magiczne postacie benda mogly sie wypachac?
Moze wreszcie zmiany w pvp benda udupialy sorca? Pomyslal ktos o limicie trafien- jedna na kilka run trafia reszta to chmurki (moze to byc zalezna od niepotrzebneg dzis mlvla).
-Sorc(a bendzie ich wiencej!) musi miec PACC bo bez niego jest niczym (expienie z wandem na guardach to wielkie nieporozumienie)
Wiec teraz cip soft stawia jednak na graczy zaczynajacych grac od nowa, a nie naburmuszonych najtow ze starszych swiatow.
po 1, sorc z aimbotem nie musi miec pacca, bo i bez tego bedzie swobodnie wyrzucal kogo potrzeba z expowisk.
po 2, gracze grajacy od nowa beda mieli nie lada problem, jak zatrzymac brazylijczykow i polaczkow wykorzystujacych ( matematycznie ) stamine na maxa, zeby sorcererami w jak najszybszym tempie wbic odpowiedni mlvl i level do robienia tego co napisalem powyzej.
po 3, od kiedy Cipsoft zatrudnil Giertycha w dziale poronionych pomyslow ?
noobowaty mistrz
20-07-2006, 10:38
Z samym wandem rzeczywiscie nienajlepiej sie expi bo chociaz exp jest szybki i guardy niewiele hp zabieraja to jednak bardzo szybko schodza manasy i kasa sie nie zwraca. Ale jak ktos expi z monkiem+rozdzka to juz expi sie duzo lepiej i z samej kasy sie zwraca za manasy (a co dopiero jak zbieramy loot).
po 2, gracze grajacy od nowa beda mieli nie lada problem, jak zatrzymac brazylijczykow i polaczkow wykorzystujacych ( matematycznie ) stamine na maxa, zeby sorcererami w jak najszybszym tempie wbic odpowiedni mlvl i level do robienia tego co napisalem powyzej.
Ja mysle ze nie tylko pl i br. 8 godzin dziennie to naprawde nie jest az tak duzo i wielu jest w stanie tyle grac.
Juz sie klucicie o aim bota wbudowanego w gre a przeciez jeszce daleko do update'a a tibia 7.8 jest w fazie testowej. Wiadomo-mozna strzelac celnie z sd=mozna sie uhac, teraz walki benda wygladaly tak jak w tej chwili tylko przedluza sie i to znacznie(na tescie podobno aby zabic EK z 20lvlem trzeba bylo go bic ~0.5h)
noobowaty mistrz
20-07-2006, 17:30
Juz sie klucicie o aim bota wbudowanego w gre a przeciez jeszce daleko do update'a a tibia 7.8 jest w fazie testowej.
Ale bedzie aimbot bo jeszcze nie zdarzylo zeby cipsoft sie wycofal ze swojego pomyslu.
Wiadomo-mozna strzelac celnie z sd=mozna sie uhac,
Do tej pory uhnac sie celnie bylo duzo latwiej niz trafic celnie z sd w innego gracza.
na tescie podobno aby zabic EK z 20lvlem trzeba bylo go bic ~0.5h
Wszystko zalezy od tego kto bije. Ale z kolei 100 ek nie ma obecnie szans na zabicie 20 ek a 20 druta i sorca moze zabic ale z trudem jak trafi exori. A 100 lvl ek nie zabije 20 lvl ek bo 20 lvl ek wiecej wyciaga z uha niz 100 lvl ek zabiera swoim combo exori+melee a na dodatek z exori sie czesto nie trafia w biegu a jak exori zostanie zastapione przez explo to jest jeszcze gorzej bo exori bije hity 3 razy gorsze od explo na 100 lvlu knightem.
noobowaty mistrz
20-07-2006, 18:34
Great haste dziala cale 15 sekund i pomijajac otwarte tereny raczej ciezko dobrze je wykozystac, a juz po podziemiach na podobnych lvl latwo sie dogonic nawet jak przeciwnik uzyje great haste a my mamy tylko haste.
Ja mialem na mysli wlasnie walke raczej na otwartym terenie a nie w jakis jaskiniach.
A MS potrzebuje ~6 tur zeby zabic rycerza z SD... wiec w czym problem?
W tym ze ms ma wieksze szanse zabic rycerza niz rycerz msa. (bo rycerz nie ma zadnych a sork ma minimalne)
Nie prawda, nawet 2 UE nie zabija rycerza na tym samym lvl.
Ale wieksza szansa jest ze ms zabije ek niz ze ek zabije ms.
Jest bat i jest nawet trzcinka, pojedynczy sorc NIE DA RADY zabic pojedynczego rycerza... chyba ze cos niezwyklego sie zdarzy.
Rycerz jesli mu sie uda zablokowac sorca ma spore szanse wziasc sorca na przetrzymanie... albo nawet zaskoczyc exori.
Sork ma cien szansy zabic knighta, a knight nie ma zadnej szansy zabic sorka.
Zabicie rycerza o 70 lvl wyzszego to chyba sobie zartujesz, on ma 1500hp a ty go bedziesz bil po 100 z SD?
Pozatym mozesz sobie okladac te skaraby z SDkow bo na smokach i w gore to znowu cie bloknie i zobaczysz co moze zrobyc rycerz o 70 lvl mocniejszy od ciebie.
Nie zabije ale sam nie da sie zabic. Nie bije scarabow z sd. A knight nie bloknie na dragach bo sorc ma utamo vite i utani gran hura.
Exp z summonami sux i taka prawda i nie ma co sie klucic, taki sam exp mozesz miec na larwach/rotach biegajac tam z warhammerem/wandem
Tylko ze na faccu nie ma gdzie expic wiec nawet te 10k/h to sporo.
Ja mysle jednak ze nie ma zbyt wielu osob ktore sa w stanie grac tak dzien w dzien
Ja i 20 albo i wiecej moich kumpli gramy czesto w wakacje ~10 godzin w rozne gry mmorpg. Ale w tibie rzeczywiscie nie wiecej jak 2 godziny dziennie gram bo to shit.
Walki beda wygladac dokladnie tak samo bo teraz tez wszyscy uzywaja
aimbotow :) a 20 lvl knighta to sie zdejmuje 1 SDkiem :evul:
1) Ja nie uzywam aim-bota, uh-bota ani macro.
2) Aby zabic najta na 20lvlu 1 sd to trzeba miec druta 2 x lepszego nic twoj :)
3) Walki benda tak samo wygladac, tylko wystapi w nich mniej bledow(i benda dluzsze)
P.S Nie znalazlby sie jakis paragraf w regulaminie dla noobowatego mistrza? :p
Kubulek of guardia
20-07-2006, 22:47
a to zalezy jakie ma skile knight i jakom ma tez obrone i zalezy tez od mlv sorcera i druida oraz skili dystansu palladyna:baby:
a to zalezy jakie ma skile knight i jakom ma tez obrone i zalezy tez od mlv sorcera i druida oraz skili dystansu palladyna:baby:
brawo, ujales caly sens istnienia w Tibii w 1 zdaniu !
Bobofructo
29-07-2006, 12:45
Racja. :baby: Podając przykład sorc 50 lvl vs. knight 50 lvl według mnie większe szanse ma sorc, dyż zrobi se kilka SD (mając odpowiedni mlvl zada duuze hity), po drugie ma exure vite i takie tam a po trzecie wali na odległość... no chyba, że knight ma bohy, time ringa i utani hurkę... NO i odpowiednio duże skille.
Master Scorpionous
29-07-2006, 14:01
Według mnie najlepszy jest: Sorcerer :cup: ale wiadomo, że jeszcze lepszy jest Master Sorcerer :evul:
P.S Według mnie na serverach pvp jest tak: (Elder)Druid -> (Royal)Paladyn -> (Elitle)Knight -> (Master)Sorcerer B)
P.S Według mnie na serverach pvp jest tak: (Elder)Druid -> (Royal)Paladyn -> (Elitle)Knight -> (Master)Sorcerer B)
trzeba też oddzielić postacie z promocją i bez promocji gdyż:
Sorcerer bedzie prawie taki sam jak druid, ale sorcer posiadąc lepszą rożdzke na 33 levelu jest lepszy(oraz są lepsi od innych profesji gdyż posiadają utamo vite i mogą tworzyć summony). Co do palla i rycerza, pall posiada Sd'ki ale jego obrona jest słabsza (brak tarczy,lecz posiada utamo vite, która pozwala mu dłużej rzyć), oraz potrzebuje amunicji, która może się skończyć w nieoczekiwanym momencie. Rycerz przy dobrych skilach może ostro walnać, ale jego minusem jest to, że musi podbiegać do swojej ofiary, jezeli chodzi o rune explosion, jest przydatna, dzięki niej combo knighta jest większe.
według mnie bedzie tak
knight>palladyn>druid>sorcerer.
jeżeli chodzi zaś o postacie z promocja to sorcerer od druida jest owiele lepszy (ue).Obie postacie magiczne posiadają utani gran hur, które może być przydatne przy uciekaniu od swojej ofiary ( aby zregenerować siłe).Co do rycka i łucznika, jeden i drugi posiada utani hur (zawsze coś), rycerz posiada też czar EXORI, który napewno pomoże w zabiciu ofiary, a przy połaczeniu z explosion, może wykończyć ofiare :).
profesje z promocją :
knight=(ale z lekką przewagą palladyna)palladyn>druid>sorcerer.
to jest moje zdanie o każdej z profesji. Mozecie się ze mną zgodzić lub nie. Ale i tak jedna postac moze być lepsza o drugiej, gdyż ważny jest tu czynnik ludzki oraz jego umiejętności :).
promocja to sorcerer od druida jest owiele lepszy (ue, exori vis...).Obie postacie magiczne posiadają utani gran hur, które może być przydatne przy uciekaniu od swojej ofiary
Mam rozumiec, ze druid i to jeszce bez promocji nie moze miec energy strike? Jeszce jedno male nieporozumienie: jak mozna uciekac przed swoja ofiara?
Co do rycka i łucznika, jeden i drugi posiada utani hur (zawsze coś), rycerz posiada też czar EXORI, który napewno pomoże w zabiciu ofiary, a przy połaczeniu z explosion, może wykończyć ofiare :).
Urzywales kiedys exori badz explosion na czlowieku? Jak myslisz, ze zabijesz chociasz czlowieka na 20lvlu na jedno kombo to sie grubo myslisz. Obrazenia na moim lvlu z exori to jakies ~50 a explo moze walnac nawet za 1. Przy 150lvlu nie czasem trafisz z exori za 200 ale potem trzeba wypic b.duzo manasow. Explosion przydatne jest dla EK jedynie podaczas expienia gdy wyskoczy kilka dragow +dl albo zostaniamy stapowania na OF przez pare warlorod +zerkow. Inne zastosowania explosion przez EK mijaja sie z celem (szczegolnie w pvp gdzie zabicie tym czlowieka graniczy z cudem)
Sozemego
29-07-2006, 18:33
Moim 120+ najtem zabilem juz naprawde duzo osob [50 lvle, profesja nie wazna], mowie oczywiscie o walce solo, i tak naprawde explo czesto uderzalo za 80+, z melee tez wchodzilo ladnie [ z najtami gorzej, ale to nic :p] a exori bylo ultra przydatne [czesto 230+]. Grunt to wiedziec jak zabijac, sama postac nic ci nie da, wazne sa umiejetnosci, a najtowi to juz najbardziej. Oczywiscie nie mowie, ze zabilem kazdy cel ktory sobie wymarzylem, bo to nie mozliwe, trzeba tez miec fart, ludzie popelniaja glupie bledy, trzeba umiec to wykorzystywac. A rozmowa o walce 1vs1 dwoch profesji na tym samym lvl i o tych samych umiejetnosciach nie ma sensu. Pvp w tibii to przedewszystkim wojny, polecam obejrzenie filmow o tematyce wojennej, tam wcale to nie wyglada tak rozowo i teroetycznie jak sie tutaj rozpisujecie.
@up napisales to samo co ja jakies kilka stron temu, niestety nikt nie chce pojac prawdziwej prawdy. Ludzie wola gowno prawde.
Knightci juz tak maja-jak nie potrafisz to nie pchaj sie na afisz.
Co do tego explo-dobry sorc wyleczy sie z udanego explo czarem exura. Wg mnie explo zaczyna byc przydatne na ludzi gdy jest ich na ekranie wiencej-wtedy trudniej pojac, ze ma sie o te 80hp mniej i MSy moga dokonczyc sprawe robiac jakies kombo.
Jeszce dodam histaorie z dzisiejszego popoludnia:
Kupuje runy w sklepie w Venore a tu po ulicy biega jakis RS z dwoma FE. Ja sobie kupuje kolejny bp uhow, nastepnie ide sprzedac jakis loot z plecaka. Po minucie wracam do dp a ten gosc czail sie na mnie w okolicy wejscia do domu na dream street (chyba 6). Zaatakowal mnie. Myslalem-MS na 40 powinien juz miec runy to lece do dp (nie bende ryzykowal). Jednak wpadlem na pomysl-podlece do niego niech chlopak mane strci przynajmniej ;). Gdy zblizylem sie do goscia ten zamiast przerwac atak FE walil dalej jak idiota, po kilku hitach padl sam a ja nawet pz lock nie mialem. Loot oczywiscie moj.
Niby powinien mi gosc dac rade-duzo SD, mial manasy i uhy. Nieszczescia sie zadazja.
Number tuu:
Gildia zrzeszajaca pk chary ludzi z Eternii-Outlaw Aliance.
Kolega akurat byl w Kazordoon gdy rozpoczeli atak. Bylo ich okolo 40 a wszyscy nie mieli nawet razem 10bp run. 65 lvl EK dal sie strapowac, skutkiem tego byla smierc 4 osobnikow na 20lvlu i jego zgon. Pomimo posiadania duzej ilosci run dal sie zabic, poniewaz uzywajac exori i explo do wydostania sie nie mogl sie uhnac (krotki lag i z 900hp zrobilo sie 400, pozniej zamiast sie uhac walnol exori i padl.) W kupie sila panowie w kupie ;)
Lord Wardi
29-07-2006, 19:55
Jeśli oby dwie profesje miałyby PACCa, to:
-Palladyn vs Knight = ojjj tu się zastanawiem, ponieważ na tym samym levelu wątpię w to, żeby nie mieli utani hura, więc knight dorównałby paladynowi i wątpię także w to, żeby nie mieli BoHów... Więc chyba takie same szanse. A jeśli chodzi o czary: Knight nie może używać tylko SD, ale nadrabia to Berserkem...
-Druid/Sorc vs Knight = Knight zdecydowanie pada. Mimo, że oby dwie postacie miałyby BoHy, to magowie i druidzi mają utani gran hur... I walą z różdżek, lasek (czyt. kijów), co daje PEWNE obrażenie, a nie że np armor odbije zbroją bełta... Druid/sorc ma SD i inne runy, a knight swoim exori ich nie uderzy, bo będzie za wolny...
Chyba jasne, co? ;)
Nie nie jasne..
Nie wspominaj tu o rodach/wandach bo ich obrażenia to śmiech na sali.
3 sd sorca/druida = 1 uh knighta..
szachowy pat?
Kamcio Pogromca
31-07-2006, 21:24
Według mnie sorc napewno wygra z knightem na tym samym lvlu a tym bardziej na low lvlu jak knight niemoze uzywac praktycznie zadnych run. Z palladynem napewno tez przegra poniewaz palek ma więcej zycia niz sorc i drut ale tez mniej od knighta tylko ze knight na 50 niedogoni pala na 50. pozatym pallek moze tez robic runki wiedz moze miec ich spora ilosc pozatym ma tez wiecej many od knieghta. Powiem tyle: niechce obrażać knightów i innych profesji ale wydaje mi sie że nic niepobije 100 Master sorca :evul:
Piotrek Marycha
31-07-2006, 23:23
@lord Wardi - wlasnie czestym bledem jest nienoszenie bohow przez knightow
Nie nie jasne..
Nie wspominaj tu o rodach/wandach bo ich obrażenia to śmiech na sali.
3 sd sorca/druida = 1 uh knighta..
szachowy pat?
mowimy o walce conajmniej 50 v 50 a nie 15 vs 15 -.-
@lord Wardi - wlasnie czestym bledem jest nienoszenie bohow przez knightow
bo niby po co maja je kupowac za gruba kase ? zeby uciekac przed scarabami ?
Według mnie sorc napewno wygra z knightem na tym samym lvlu
Z aimbotem tak, bez aimbota na 90% nie. Poza tym zalezy co rozumiesz przez 'wygra'.
Z palladynem napewno tez przegra poniewaz palek ma więcej zycia niz sorc i drut
A knight moze miec wiecej kasy i wiecej przedmiotow w depocie i dlatego pojedzie ich wszystkich. Argument bez sensu.
pozatym pallek moze tez robic runki wiedz moze miec ich spora ilosc pozatym ma tez wiecej many od knieghta.
Ehe, postrzelaj sobie w knighta z hmm. Mana - gdyby to chociaz byla 'manna', moznaby sprobowac odpowiednia jej iloscia ( np. caly depot ) przygniesc knighta, mana nikogo nie zabijesz.
Powiem tyle: niechce obrażać knightów i innych profesji ale wydaje mi sie że nic niepobije 100 Master sorca
100 MS tez za wiele sam nie zabije ....
Piotrek Marycha
02-08-2006, 20:50
Z aimbotem tak, bez aimbota na 90% nie. Poza tym zalezy co rozumiesz przez 'wygra'.
chciales powiedziec przed update na 90% nie, a po update na 90% zabije?:confused:
chciales powiedziec przed update na 90% nie, a po update na 90% zabije?:confused:
Chodzilo raczej o to, ze _przed_ update bylo to niewykonalne a po updatem jesli wywiazali sie z zapowiedzi, jest mozliwe.
opisujecie takie walki z tymi samymi lvl-ami
czyli np:EK 57 LVL BEDZIE MIAL JAKIS WIEKSZY PROBLEM Z UBIECIEM MS 31 LVL?
poisoner
04-08-2006, 14:30
opisujecie takie walki z tymi samymi lvl-ami
czyli np:EK 57 LVL BEDZIE MIAL JAKIS WIEKSZY PROBLEM Z UBIECIEM MS 31 LVL?
Tak, bedzie mial bo go w ogole nie zabije.
Krzysiek_666
07-08-2006, 16:50
Ale tez sorkowi i druidowi sie musi kiedys skonczyc utani gran hur :) Wienc nie zawsze zdozy uciec. Knight morze sobie polatac po skosie a jak zobaczy ze nie ma strong haste to go goni :) A jak zlape to wondpie ze sork czy druid czy pall przyzyja :/ uchy nie sa wieczne.
"a knajt moze uciekac w gure i w dul i nie bendzie go bij solk!!!111"
"a sorc moze stac afk i knaj co bije akzem to zabije"
"a druit morze byc nuup i nie miec uhow i palllllladyn go zabije"
a noob moze sobie przypuszczac co zrobi postac z poziomem takim, jakiego sam nigdy nie mial (nie mowie o OTS) i nie zdobendzie.
a my bandziemy nadal czytac te durnoty typu "druid moze walnac z poison storma", "knajt wali axem i dlatego wygra", "sorc ma UE i dlatego jest lepszy od wszystkich, bo na moim OTSie zabijam wszystkich z UE", "palek ma power bolty z ktorych hitsy sa wieksze niz z UE"
wkacper14
08-08-2006, 14:49
Najlepsi SORCOWIE
chociaz respekt dla palow i druidow
naj mniej knigti za bardzo pospolici ale gdyby nie wy nie mozna by bylo robic pewnych questow :)
KAZDA KLASA POTRZEBNA
ALE SORC RULES ZNACZY MASTER SORC
naj mniej knigti za bardzo pospolici ale gdyby nie wy nie mozna by bylo robic pewnych questow
Kazdy quest poza desertem mozna wykonac bez pomocy knighta.
Kazdy quest poza desertem mozna wykonac bez pomocy knighta.
Pewnie że można. ALe z knightem jest DUŻO łatwiej ;]
Prosty przyklad: Anihilator-ekipa samych sorcow badz 3 sorcow i jednego druta robi go prawie bez zadnej straty poza mana i kilkoma sztukami run. Ekipa z najtem juz ma gorzej, bo sila przebicia sie ogromnie zmniejsza.
Demon helmet quest- wystarczy jeden RP albo kilku MSow. Najt nie jest konieczny.
OF- tutaj juz najt jest potrzebny tylko do wyczyszczenie zerkow i spirmanow biegajacych po powierzchni.
(nie mowie o ekipach gdzie kazdy MS ma ponizej 60lvlu)
Deep fibula- 2-3 palkow radzi sobie doskonale
Djinn quest-Tutaj EK naprawde zawadza-przydaje sie tylko chyba do noszenie run aby MS mogl strzelic na wyzszym pietrze z UE. Exori jest czasem potrzebne aby dokonczyc kikla djinnow pod schodami.
Necro quest-wyraznie stworzony pod MSa vel ED. Palek ani najte nie przydaja sie.
Banshee quest-Bloker musi oczywiscie byc, ale moze byc to RP.
Wiekszosc questow naprawde nie potrzebuje najta. Takie questy typu misje u piratow gdzie trzeba przebijac sie 10x przez ta sama droge i jeszce zlootowac caly pirate set potrzebuje zmniejszenie kosztow wykonania angazujac EK. Wnisek-EK w teamie to zmniejszone koszty a nie ulatwione zadanie.
A samemu jest DUŻO ciekawiej i nieporownywalnie wieksza adrenalina ktorej tak bardzo brakuje na co dzien w tibii.
A gdy przeciwnik knighta nie ma Premium Acount(PACC) a knight ma(moze uzyc "utani hur")a tak w ogole to knight podobno chodzi najszybciej dla knightów~~~~~knights rulez
Wszystkie profesje chodza tak samo szybko.
Rekin Master
09-08-2006, 17:47
moge podac przyklad...mam 58lvl, nosze ZAWSZE 5bp uh, 3bp mf, po 1x:bp explo,bpgfb,bp hmm
mam jakies 100uh-ow, aby mnie zabic sorcek/ druid na tym samym lvl-u musi miec jakies 250sd :), ja z dragon lancy czesto siekam 70+ sorckow i druidow wiec jak myslicie...kto przetrzymie to starcie?<mowie o 1 vs 1>
tak samo walka z palladynem...on mnie mocniej niz 50 nie udezy,kiedy ja go bede bic pod 100 :X, ok moze uzyc sd ale jak bedzie mnie bil z nich za 100max...to faktycznie mi wleje...inne profesje na tym samym lvl-u, co ja nie powinny mnie zabic,zawsze mozna uciekac...gdy wiem ze ma wiecej runek :P
moge podac przyklad...mam 58lvl, nosze ZAWSZE 5bp uh, 3bp mf, po 1x:bp explo,bpgfb,bp hmm
M walle tez nosisz?
mam jakies 100uh-ow, aby mnie zabic sorcek/ druid na tym samym lvl-u musi miec jakies 250sd :),
Wystarczyloby 5 sztuk SD. Lub kilka osob majacych po jednej runie.
ja z dragon lancy czesto siekam 70+ sorckow i druidow
swietnie, ale co rozumiesz przez "czesto"?
<mowie o 1 vs 1>
cuda sie zdazaja ale b.rzadko, nie mysl, ze ktos z zamiarem zabicia cie porwie sie z motyka na slonce i przyjdzie sam i to jeszcze bez run.
tak samo walka z palladynem...on mnie mocniej niz 50 nie udezy,kiedy ja go bede bic pod 100 :X, ok moze uzyc sd ale jak bedzie mnie bil z nich za 100max...to faktycznie mi wleje...inne profesje na tym samym lvl-u, co ja nie powinny mnie zabic,
Pominoles fakt, iz paladin trafia ZNACZNIE czesciej niz tz a dotego gdy trzyma dystans to nie masz szans nawet go dotknac. Inna sprawa to twoj szacunkowy sredni hit, troche sie przeliczasz.
zawsze mozna uciekac...gdy wiem ze ma wiecej runek :P
1. Racja. 2. Czy robia juz takiego bota, ze moza zagladac ludzia do plecaka?
Wiekszosc questow naprawde nie potrzebuje najta. Takie questy typu misje u piratow gdzie trzeba przebijac sie 10x przez ta sama droge i jeszce zlootowac caly pirate set potrzebuje zmniejszenie kosztow wykonania angazujac EK. Wnisek-EK w teamie to zmniejszone koszty a nie ulatwione zadanie.
Możliwe, lecz, jak sam powiedziałaś jest parę tych questów, gdzie najt się przydaje.
A gdy przeciwnik knighta nie ma Premium Acount(PACC) a knight ma(moze uzyc "utani hur")a tak w ogole to knight podobno chodzi najszybciej dla knightów~~~~~knights rulez
Teraz wszystkie profesje chodzą tak samo, choć dawniej paladyn był odrobinę szybszy.
Chciałbym kogoś wyśmiać, ale nie ma kogo :D
To wyśmiej sam siebie.
ja z dragon lancy czesto siekam 70+ sorckow i druidow
A oni sie ironicznie smieja i lecza za pomoca exury raz na 3 twoje uderzenia.
wiec jak myslicie...kto przetrzymie to starcie?<mowie o 1 vs 1>
Bedzie remis bo sorc/drut ma mniej capa na runy ale jest szybszy i moze w kazdej chwili uciec knightowi.
tak samo walka z palladynem...on mnie mocniej niz 50 nie udezy,kiedy ja go bede bic pod 100 :X
Chyba z ice rapiera bedziesz go bic po 100 bo z normalnej broni takiej jak dragon lance nie siekniesz za 100 nawet jesli ofiara nie ma na sobie eq.
ok moze uzyc sd ale jak bedzie mnie bil z nich za 100max...to faktycznie mi wleje...
Bedzie bil za duzo wiecej bo lvl sporo wnosi do sily magii. (za 100 z sd to bije slaby sorc na 30 lvlu)
inne profesje na tym samym lvl-u, co ja nie powinny mnie zabic,zawsze mozna uciekac...gdy wiem ze ma wiecej runek
Uciekac nie masz po co, bo sorc/drut i tak cie dogonia.
Wystarczyloby 5 sztuk SD. Lub kilka osob majacych po jednej runie.
Kilka osob po jednej runie ma szanse zabic bo powstaje duzo combo. 1 osoba nie ma szansy zabic nawet majac 9999 sd. (bo po prostu knight sie uha szybciej niz sorc mu zabiera hp)
Pominoles fakt, iz paladin trafia ZNACZNIE czesciej niz tz a dotego gdy trzyma dystans to nie masz szans nawet go dotknac. Inna sprawa to twoj szacunkowy sredni hit, troche sie przeliczasz.
Paladyn trafia znacznie czesciej od knighta w walce z potworami. W walce z ludzmi nie widac tej przewagi bo bolty maja maly atak i nawet sorc jest w stanie go zablokowac na tarcze.
Możliwe, lecz, jak sam powiedziałaś jest parę tych questów, gdzie najt się przydaje.
Przydaje sie komus kto nie lubi adrenaliny. (ja lubie, wiec knighta olewam, sam chodze na questy zeby bylo ciekawiej, a ze troszeczke umiem grac w tibie to jeszcze nie zdazylo mi sie dednac na quescie)
@Kontrowersje zwiazane z boltami-nie da sie zblokowac bolta na tarczy, jednak ludzie maja arm o wiele wyzszy od wiekszosci potworow i dlatego trudniej trafic.
@Questy-Ja swoim Knightem robie prawie wszystko co sie da sam, jakbym mial sorca to pewnie tez sam bym zrobil. Jednak do trudnych questow wole isc z sorcem, ktory walnie 1-2 UE i bendzie po sprawie a ja zaoszczedze na uhach dobrych pare tysiecy.
EDITE:
@down-mam na mysli questy, ktorych sam nie mam mozliwosc WOGOLE zrobic bez straty 10bp uhow (necro quest, caly djinn quest i kilka innych tego typu). Sam np zrobilem wszystkie misje explorer society poza koncowymi (Warlord tower na OF solo na moim lvl to fajne przezycie), Elf fortress zrobiony solo na 30 lvlu metoda"wchodze biore i uciekam" tez bylo fajne.
@Questy-Ja swoim Knightem robie prawie wszystko co sie da sam, jakbym mial sorca to pewnie tez sam bym zrobil. Jednak do trudnych questow wole isc z sorcem, ktory walnie 1-2 UE i bendzie po sprawie a ja zaoszczedze na uhach dobrych pare tysiecy.
No widzisz, a ja wole stracic duzo wiecej kasy, ale miec w zamian o niebo ciekawsze przeżycia. Kazdy czlowiek ma inny charakter.
@Kontrowersje zwiazane z boltami-nie da sie zblokowac bolta na tarczy, jednak ludzie maja arm o wiele wyzszy od wiekszosci potworow i dlatego trudniej trafic.
Na tarczy lub nie, ale sa to chmurki, ktore nie zadaja zadnych obrazen.
Chyba z ice rapiera bedziesz go bic po 100 bo z normalnej broni takiej jak dragon lance nie siekniesz za 100 nawet jesli ofiara nie ma na sobie eq.
moze inaczej:
hit za 100 to nieco _powyzej_ mozliwego do osiagniecia _besthita_ na takich skillach z ta bronia.
moze inaczej:
hit za 100 to nieco _powyzej_ mozliwego do osiagniecia _besthita_ na takich skillach z ta bronia.
Na jedno wychodzi, tylko inaczej to sformulowales. Nieco powyzej best hita - czyli nie mozna za tyle walnac.
Kamcio Pogromca
15-08-2006, 23:20
Rozumiem was najci że uważacie sie za najleprzych bo jeśli by tak niebyło to niewybrali byście tej profesji. Ale pomyślcie logicznie może i pare razy dogocicie przeciwnika ale zapomnieliście o tym że knight może i wali najmocniej z broni miotanej ale co z tego jeśli niewali na dystans?! knight z palem niema szans napewno bo jeśli są na tym samym lvlu to przecież najt niedogoni palka a palek bedzie go jechał średnimi hitami ale na dystans więdz sam niedostanie żadnego hitu a nawet jeśli to on też napewno będzie miał uhy. Pozatym nawet jeśli najt walnie z runki to mam ochote go wyśmiać. Spotykam wiele noobków najtów kturzy widzą jakie hity zadaje na potworkach i sie ze mnie śmieją że mam best hita za 37 z rużdżki bo oni walą po 80 ale niepomyślą o tym że sorc jest od walenia magią! Więdz co z tego że wale tylko po 37 z rużdżki ale zato moje udeżenie z runy będzie kilkanaście razy mocniejsze od jego udeżenia więdz ja też moge wyśmiać takiego najta.
Na koniec powiem tyle: Każda profesja jest dobra i karzda nawzajem sie uzupełnia a wy najci zamiast wyśmiewa sorków i drutów że mają cieńkie hity z rużdżek powinniście pomyśleć co byście bez nich zrobili?? Kto by wam runy robil (można upić w sklepie ale znacznie drożej)?? Kto by was uleczał?? kto by wam pomagał z oczyszczenia pola bitwy ze słabszych potworków używając UE? Pomyslcie troche zanim napiszecie że jesteście najlepsi... :)
Na koniec powiem tyle: Każda profesja jest dobra i karzda nawzajem sie uzupełnia a wy najci zamiast wyśmiewa sorków i drutów że mają cieńkie hity z rużdżek powinniście pomyśleć co byście bez nich zrobili?? Kto by wam runy robil (można upić w sklepie ale znacznie drożej)?? Kto by was uleczał?? kto by wam pomagał z oczyszczenia pola bitwy ze słabszych potworków używając UE? Pomyslcie troche zanim napiszecie że jesteście najlepsi... :)
Kupie 15 bp uh w sklepie (15 x 3,5k = 52,5k) a będę miał zwrot po 2 h na hydrach na których zejdzie mi max 2 bp uh bo tak szybko padają. Problem z drogimi runami mamy z głowy. Słabe potworki to moge mieczem bić. Djin Tower też da się wysolować knightem a druidem czy palkiem już ciężko.
wrogonastawiony
16-08-2006, 08:18
Bedzie remis bo sorc/drut ma mniej capa na runy ale jest szybszy i moze w kazdej chwili uciec knightowi.
ROTFL ? szybszy ? nie wiem w czym i kto ci takich glupot nagadal.. lolll
gram knajtem i nigdy mi nie uciekl sork - jego poprostu SIE DOGANIA ! czy to na zakrecie czy na jakijes przeszkodzie.. pamietaj ze uciekajacy ma utrudnione zadanie ;]
a co do tego to fakt Sorki i Druty sa przydatni..nietwierdze ze sa gorsi, kto by wam robil RUNY ?
knight z palem niema szans napewno bo jeśli są na tym samym lvlu to przecież najt niedogoni palka a palek bedzie go jechał średnimi hitami ale na dystans więdz sam niedostanie żadnego hitu a nawet jeśli to on też napewno będzie miał uhy.
nie jest szybszy pall, czemu ma go niedogonic, grrrr mysle ze ubił by go nawet gdyby pall mial wyzszy level, bez tarczy ladne hity by w niego szly :)
ale to tylko moje zdanie nie jestem znawca Oo
a i powiem wam coś śmiesznego
ostatnio moj qpel (sorek level 16) mowi ze bez problemu mi wkropi bo bedzie mi uciekal i mnie walil z rozgi a ja nei bede mogl go dogonic az tak do deda... xDxD :D porownal do to tego jak chodzi na cyce (cyc jak glupi za nim leci az do momentu gdy ten go ubije) no myslalem ze walne ze smiechu :D
potem powiedzial ze pall 8 level moze bez problemu ubić knajta na ponad 50levelu a i druid i sorek tez nie maja z nim szans... xD ŻAL mi go troche ale coz poradzic :P:D
Slayer Shaphiree
17-08-2006, 22:24
lol knight wygra z prawie kazda profesja jak tylko dogoni sorca/druta to ten juz lezy bo ma slaby def. a z palkiem sie moze pomeczyc ale tez jak go zjapie to ten niema tarczy ale palki przewaznie na 50 lvl maja dyst okolo 80 wiec hity w knighta wynosily by gdzies okolo 20-50 (bo przypuscmy ze knight na 50 lvlu tez ma skile 80/80 ) lecz palek moze dodatkowo uzywac run sd .
jeszce w sprawie sorca , sorc moze dodejsc niespodziewani zaposcic jakis czar typu ue czy exevo mort hur sd i knight ma kaszanke
Brawo dla tego usera . Knight ma najwieksze szanse na wygranie z kazda profesja , ale wszystko zalezy od playerow i ich doswiadczen . Ale lepsze od Porowniania Dueli lepsze moze by bylo " ktora profesja najszybciej zabije potwora XXX i ktora najwiecej zyska i najmniej straci ?" . Tam i tak wygral by knight :]
Rekin Master
17-08-2006, 23:12
Rozumiem was najci że uważacie sie za najleprzych bo jeśli by tak niebyło to niewybrali byście tej profesji. Ale pomyślcie logicznie może i pare razy dogocicie przeciwnika ale zapomnieliście o tym że knight może i wali najmocniej z broni miotanej ale co z tego jeśli niewali na dystans?! knight z palem niema szans napewno bo jeśli są na tym samym lvlu to przecież najt niedogoni palka a palek bedzie go jechał średnimi hitami ale na dystans więdz sam niedostanie żadnego hitu a nawet jeśli to on też napewno będzie miał uhy. Pozatym nawet jeśli najt walnie z runki to mam ochote go wyśmiać. Spotykam wiele noobków najtów kturzy widzą jakie hity zadaje na potworkach i sie ze mnie śmieją że mam best hita za 37 z rużdżki bo oni walą po 80 ale niepomyślą o tym że sorc jest od walenia magią! Więdz co z tego że wale tylko po 37 z rużdżki ale zato moje udeżenie z runy będzie kilkanaście razy mocniejsze od jego udeżenia więdz ja też moge wyśmiać takiego najta.
huahuahuahu rozbawiles mnie :)
1.Kup sobie słownik.
2.Kilkanaście razy mocniej z run? xD
3.Bije z run wiecej niz ty...
4.W potwory 200+ na luzie wiec i tak bronia biala sie szybciej expi niz rozdzka...ale na wyzszych lvl-ach sorc nie expi z wandem :P
5.Emm czy nie zauwazyles ze na foolow jestes szyszy?50lvl moze ze spokojem dogonic 65 :P
6.Mam knighta 35lvl(do pekowania, ten sam swiat co ty) no i poczekam az wbijesz 35lvl...zobaczymy czy mi uciekniesz...
@Ktos up
nie udeze 100+ w kogos bez eq? xD best hit w czlowieka to 126 a w paladyna walnolem za 98(paladyn 52lvl qmpel z c-setem)
no, faktycznie przesadzilem z tym 100 ale udezenia knighta w palka sa lepsze...palek nie ma tarczy a bolt ma mniej ataku :P
edit.
1.Knight bije najlepiej z broni miotanej?:o Czyzby update zrobilo z knightow palkow?Chyba nie...
2.Haha jaki knight kupuje runy od magow...wydaje mi sie ze kupuja, jezeli ktos sprzedaje i sie nie oglasza na trade, poniewaz czekal by dluuuugo zanim kupi te 10bp uh...
@Down
mowie tu o walce, a jaki pallek bedzie atakowal z tarcza??Samymi runami mi duzo nie zrobi(Zaraz ktos pewnie napisze cos w stylu:"a palladyn potrafi walic z sd...Powah!Strach!Cierpienie!")
@up palek nie ma tarczy? Moze jakis palek wypakowany boltami do pelna, bo zazwyczaj chociac dwarvenka zawsze jest schowana w plecaku.
Pomyslcie logicznie-goni was najt a wy nie macie shielda,runek, co robicie? Ja bym uciekal a nie probowal sil w bezposrednim straciu. Gdybyscie chociaz probowali gonic osobe, ktora stara sie wam uciec to napewno zauwazylibyscie mala rozniecw: wy goniac tracicie duzo na predkosci, poniewaz tzeba zawsze zrobic kroczek przerwy aby udezyc, a uhac sie/dawac exure vite/sio/gran mozna w biegu.
Kamcio Pogromca
20-08-2006, 23:13
huahuahuahu rozbawiles mnie :)
1.Kup sobie słownik.
2.Kilkanaście razy mocniej z run? xD
3.Bije z run wiecej niz ty...
4.W potwory 200+ na luzie wiec i tak bronia biala sie szybciej expi niz rozdzka...ale na wyzszych lvl-ach sorc nie expi z wandem :P
5.Emm czy nie zauwazyles ze na foolow jestes szyszy?50lvl moze ze spokojem dogonic 65 :P
6.Mam knighta 35lvl(do pekowania, ten sam swiat co ty) no i poczekam az wbijesz 35lvl...zobaczymy czy mi uciekniesz...
@Ktos up
nie udeze 100+ w kogos bez eq? xD best hit w czlowieka to 126 a w paladyna walnolem za 98(paladyn 52lvl qmpel z c-setem)
no, faktycznie przesadzilem z tym 100 ale udezenia knighta w palka sa lepsze...palek nie ma tarczy a bolt ma mniej ataku :P
edit.
1.Knight bije najlepiej z broni miotanej?:o Czyzby update zrobilo z knightow palkow?Chyba nie...
2.Haha jaki knight kupuje runy od magow...wydaje mi sie ze kupuja, jezeli ktos sprzedaje i sie nie oglasza na trade, poniewaz czekal by dluuuugo zanim kupi te 10bp uh...
@Down
mowie tu o walce, a jaki pallek bedzie atakowal z tarcza??Samymi runami mi duzo nie zrobi(Zaraz ktos pewnie napisze cos w stylu:"a palladyn potrafi walic z sd...Powah!Strach!Cierpienie!")
Kurde następny jesteś do pekowania polaków?! Ja niewiem czy niektuży niepotrafią zrobumieć że niedość że na silverze żądzą brazole to jeszcze zamiast polak polakowi pomagać to jeszcze sie nawzajem wyżynają ;(
Apeluje do polaków z silvery żeby wkońcu przestali pkować swojich rodaków! Bo niedość że brozole są o wile mocniejsi ( w sensie lvlowym) od nas to jeszcze sami sobie przeszkadamy w zdobyciu więkrzego lvla!
aha i jeszcze komentaż do twojej wypowiedzi ( a raczej pytanie) : dlaczego jak dasz folow to szybciej chodzisz? mi sie wydaje że tam samo... ale ja niewiem... wiem tylko że mój kolega ma 21 lvl i niemoże zupełnie za mną nadążyć jak ma folow :/ pozatym przecież jak ma sie więkrzy lvl to sie chyba szybciej chodzi więdz jak słabszy lvl może dogonić gostka z więkrzym lvlem? tylko odpowiedz normalnie jak czlowiek bo ja sie ciebie brzecznie pytam a ty mi odrazu że masz pk na 35...
@up
może chodzi o to, że gdy dasz fallow to informacja do serwera idzie tylko raz ( no i masz mniejsze "lagi"), a gdy chodzisz na strzałkach to informacje do serwera są wysyłane cześciej :)
(taka moja HIPOteza)
wrogonastawiony
21-08-2006, 09:05
to jeszcze zamiast polak polakowi pomagać to jeszcze sie nawzajem wyżynają
co ty z choinki sie urwales ? :D przykro mi to mowic ale dla mnie to wstyd być polakiem, owszem sa wyjątki ale to rzadkośc - i to właasnie polacy są noobami w większosci, NIE BRAZOLE! osobiscie lubie szwedow i brazylijczykow za to ze potrafia sie zjednoczyc! a my co ? gówno za przeproszeniem :/ nigdy mnie nie dednał zaden szwed ani brazol, gdy polacy mnie chcieli uj**ać to szwedzi pomagali, leczyli itd. więc nie dziwcie sie ze zawsze beda od nas lepsi ;]
a co do tematu to ZALEZY TYLKO I WYŁACZNIE zalezy od gracza.. po co te spekulacje grrrrrrrrrrrr dobrze wiecie ze kumaty gracz na 30 levelu moze rozwalic 50-60 levka :/ jezeli knajt naprawde nie mialby z nimi szans to nie wybieral by tej profesji, a i z kazdym levelem chodzi sie szybciej nei zapominaj ;] zawsze latwiej jest gonic niz uciekac :)
D przykro mi to mowic ale dla mnie to wstyd być polakiem, owszem sa wyjątki ale to rzadkośc
Przeprowac sie i zmien narodowosc... acha wiare tez, bo byc katolikiem jest przeciez wstyd (o ile jestes) - i to właasnie polacy są noobami w większosci, NIE BRAZOLE! osobiscie lubie szwedow i brazylijczykow za to ze potrafia sie zjednoczyc!
Brazole? Kto to, co to? Brazyliczycy dziela sie na 2 grupy-dzieciaki ze "slumsow" (to sie nazywa fawuela chyba) oraz doroslych, znudzonych ludzi z ekskluzywnych dzielnic. Znajomosc angielskiego u tych grup jest jak pieklo i niebo. Tak samo jak stopien "noobostwa". Jesli lubisz ich za to, ze potrafia sie zjednoczyc to wpadnij kiedys na normalnych server a nie biegaj po Carlin i nie piernicz potem "u nas to kazdy polak swoich zabija, a szwedzi i "brazole" sie jednocza". Wszystko zalezy od ludzi a nie narodowosci-to tak jakby na polakow pracujacych w GB mowic, ze sa Brytyjczykami a potem stwierdzic "Brytyjczycy to alkochlolicy, nie potrafia mowic po angielsku i pracuja za marne grosze na nudowach".
a my co ? gówno za przeproszeniem :/ nigdy mnie nie dednał zaden szwed ani brazol, gdy polacy mnie chcieli uj**ać to szwedzi pomagali, leczyli itd. więc nie dziwcie sie ze zawsze beda od nas lepsi ;]
Dziwne-mnie niegdy nie zabil zaden czlowiek, probowali zrobic to obywatele Wenezueli (falszywe swinie weszly do gildi w ktorej bylem, wyczaili co i kiedy robie i czekali na mnie w trapie). Inna sprawa to jest to-co rozomiesz przez "my"-jesli to "elo ziomki" prosto z Carlinskiego dp to nie mamy o czym dyskutowac. Pomagac ludzia bendacym w potrzebie moze kazdy, a tobie akurat pomugl Szwed i wielkie halo-"Szwecja rzadzi!". Popytaj sobie niskopoziomowych graczy, ktorzy byli w potrzebie czy kiedys ich zostawilem (pokazywanie gdzie expic, tlumaczenie jak grac i bieganie po dead bodies na podwojnym spawnie GS'a to moja codziennosc). Nie pomagam tylko polskim newbie-takze znajdziesz w tym gronie Kanadyjczykow, Meksykanow, Brazylijczykow i wielu innych. Nie jestem wyjatkiem wsrod moich znajomych.
a co do tematu to ZALEZY TYLKO I WYŁACZNIE zalezy od gracza.. po co te spekulacje grrrrrrrrrrrr dobrze wiecie ze kumaty gracz na 30 levelu moze rozwalic 50-60 levka :/ jezeli knajt naprawde nie mialby z nimi szans to nie wybieral by tej profesji, a i z kazdym levelem chodzi sie szybciej nei zapominaj ;] zawsze latwiej jest gonic niz uciekac :)
Zgadzam sie lecz nie do konca-latwiej uciekac niz gonic.
kumaty gracz na 30 levelu moze rozwalic 50-60 levka :/
trzeba byc idiota zeby dac sie zabic 1v1 graczowi na swoim levelu a co dopiero 2x mniejszym.
trzeba byc idiota zeby dac sie zabic 1v1 graczowi na swoim levelu a co dopiero 2x mniejszym.
Myslisz, ze w Tibii nie ma idiotow?... Chocby ci, co kupili postacie.
Moim zdaniem najlepszy jest...druid,leczy,bijee itd....
na hunty jak jest wybor ed/ms zawsze biora mnie :D Ed :P
bo co sie bardziej przxyda na huncie? ^.- uh czy sd?jjesli bedzie trzeba uciekac? uh :D
tam 2xup Vil chyba :)
mnie kiedys zabil 10 lvl -.- mialem napisane,ze 10lvl ale jak bil mnie jego pro 114 ek to mialem duzo do roboty a ja bez ihow/uhow -.-
Co nie zmienia tego, ze solo nawet by cie nie zadrasnal.
@2x up:
nawet allegro userzy powinni miec na tyle skilla, zeby w epoce hotkeyow skutecznie sie leczyc co 3-4 sek.
Myslisz, ze w Tibii nie ma idiotow?... Chocby ci, co kupili postacie.
Tylko zauwaz ze w tibii do skutecznego leczenia sie potrzeba mniej umiejetnosci niz do wygrania pasjansa lub sapera (bo wystarczy wciskac przycisk F1 co 3 sekundy) Kpw?
Piotrek Marycha
30-08-2006, 20:10
Moim zdaniem najlepszy jest...druid,leczy,bijee itd....
na hunty jak jest wybor ed/ms zawsze biora mnie :D Ed :P
Pogadamy jak ci sie pacc skonczy -.-
Tylko zauwaz ze w tibii do skutecznego leczenia sie potrzeba mniej umiejetnosci niz do wygrania pasjansa lub sapera (bo wystarczy wciskac przycisk F1 co 3 sekundy) Kpw?
Ej ja nigdy nie wygralem sapera xD
qwert_stary
30-08-2006, 20:16
Po tym updacie prawie nie mozliwe jest zabicie solo knighta.NP.ja niedawno mialem klopoty z ubiciem 32 knighta :S I to nie z mojej winy.Bo wprowadzili hotkeye i tylko klikac trzeba.Knight moze zabic palka jesli dogoni/trapnie go.Palek raczej nie ma szans z 50 knightem,bo knight na tym lvlu ma zazwyczaj conajmniej 5 bp uh,bohy,t.ring.A pall musi miec bardzo dobre skille.Np.jezeli knight ma gsa i skill powiedzmy 70,a pal skill 85-90 i duzo run to wtedy ma szanse ;] CO do sorca to zeby ubic 50 knighta ,potrzeba ok.90-100 lvla.Inaczej trzeba poprostu trapnac,albo bic i czekac az mu sie skoncza uhy.CO do druida,to druidem prawie niemozliwe jest ubic knighta ;]
Pogadamy jak ci sie pacc skonczy -.-
Pogadajcie jak sobie nowego kupi druidem. -.-
Ej ja nigdy nie wygralem sapera xD
No naprawde, masz powod do dumy.
Palek raczej nie ma szans z 50 knightem,bo knight na tym lvlu ma zazwyczaj conajmniej 5 bp uh,bohy,t.ring.
Nastepny monotematyczny. Podaj mi 1 sensowny powod dla ktorego knightowi oplaca sie kupowac bohy i latac z timeringiem w plecaku ( oporocz sytuacji w ktorej walczy w wojnie, co sie jednak rzadko zdarza ).
A pall musi miec bardzo dobre skille.Np.jezeli knight ma gsa i skill powiedzmy 70,a pal skill 85-90 i duzo run to wtedy ma szanse ;]
1 uh co 2 sdki, przy porownywalnym levelu follow i utrudnianie palkowi strzelania z bliskiej odleglosci, ogolnie takie poruszanie sie zeby trudno bylo trafic z sd ( krycie sie za rogami budynkow itp ) i mozesz palkiem loda.
CO do sorca to zeby ubic 50 knighta ,potrzeba ok.90-100 lvla.
Na takim levelu wystarczy wand + SD, poza tym rozpatrywanie takiej sytuacji to lekkie przegiecie.
Piotrek Marycha
30-08-2006, 23:44
CO do sorca to zeby ubic 50 knighta ,potrzeba ok.90-100 lvla.Inaczej trzeba poprostu trapnac,albo bic i czekac az mu sie skoncza uhy.CO do druida,to druidem prawie niemozliwe jest ubic knighta ;]
pamietaj ze hotkeye dzialaja w dwie strony, czyli knight jezeli nie ma mozliwosci co chwile znikac sorcowi z pola strzalu (miasto, jaskinia) to nie ma zadnych szans bo Sd bedzie latalo rowno co 2 sek i przy takiej roznicy lvl to knight padnie bardzo szybko
thewojtek
31-08-2006, 07:57
Po tym updacie prawie nie mozliwe jest zabicie solo knighta.NP.ja niedawno mialem klopoty z ubiciem 32 knighta :S I to nie z mojej winy.Bo wprowadzili hotkeye i tylko klikac trzeba.Knight moze zabic palka jesli dogoni/trapnie go.Palek raczej nie ma szans z 50 knightem,bo knight na tym lvlu ma zazwyczaj conajmniej 5 bp uh,bohy,t.ring.A pall musi miec bardzo dobre skille.Np.jezeli knight ma gsa i skill powiedzmy 70,a pal skill 85-90 i duzo run to wtedy ma szanse ;] CO do sorca to zeby ubic 50 knighta ,potrzeba ok.90-100 lvla.Inaczej trzeba poprostu trapnac,albo bic i czekac az mu sie skoncza uhy.CO do druida,to druidem prawie niemozliwe jest ubic knighta ;]
Daj mi 100 druida i Ci pokaze ze nie ma rzeczy nie mozliwych ;)
Knight w PvP nie jest gorszy od innych profesji, ale jest gorszy w szybkosci expienia (zdecydowanie!) i to juz jest 'powazny' powod zeby sadzic ze to najslabsza profesja. Wy zakladacie caly czas tylko sytuacje ze sorc i knight maja taki sam lvl i mowicie ze wtedy sorc nie zabije knighta. No tak, to prawda, tyle ze sorc i knight nigdy nie beda mieli tego samego lvla bo sorc expi o niebo szybciej wiec to zawsze sorc ma wyzszy lvl! (zakladajac ze sorc i knight graja w tibie tyle samo godzin)
IMHO sorc zabije knighta wlasnie dlatego ze ma 'duzo' wyzszy lvl grajac w tibie tyle samo czasu co najt.
Wy zakladacie caly czas tylko sytuacje ze sorc i knight maja taki sam lvl i mowicie ze wtedy sorc nie zabije knighta. No tak, to prawda, tyle ze sorc i knight nigdy nie beda mieli tego samego lvla bo sorc expi o niebo szybciej wiec to zawsze sorc ma wyzszy lvl! (zakladajac ze sorc i knight graja w tibie tyle samo godzin)
latwiej jest spelnic zalozenie ze beda miec taki sam level niz ze beda tyle samo grali.
latwiej jest spelnic zalozenie ze beda miec taki sam level niz ze beda tyle samo grali.
Ale ta dyskusja bez sensu, bowiem caly czas zakladamy ze knight gra wiecej w tibie od sorca dzieki czemu ma taki sam lvl jak sorc.
Tym razem zalozmy sytuacje odwrotną: sorc gra wiecej w tibie. I co wtedy? Kładzie na dechy skillera jednym strzałem. (skiller = knight, są to synonimy)
maszter321
01-09-2006, 23:53
50 knight ze skillami 80/80 z gsem w lapie jak dorwie palka to wchodzi jak w maslo oczywiscie jezeli ten ma przecietnie 60 shilda knight ma bardzo duze szance na przezycie a nawet na wygranie duela
50 knight ze skillami 80/80 z gsem w lapie jak dorwie palka to wchodzi jak w maslo oczywiscie jezeli ten ma przecietnie 60 shilda knight ma bardzo duze szance na przezycie a nawet na wygranie duela
jaaasne, 30-40-30-40-30-40-30-vita. Tak mniej wiecej wyglada duel knighta z palkiem.
jaaasne, 30-40-30-40-30-40-30-vita. Tak mniej wiecej wyglada duel knighta z palkiem.
30-dlugo, dlugo nic-hit w arma-dlugo nic-10 exura. Tak jest jeszcze czesciej gdy gracz "palek" potrafi udezyc palcem w klawisz z narysowana strzalka i przytrzymac go kilka sekund.
W walce PvP knight wrecz zadaje mniejsze obrazenia niz z HMM... >.<
(a jak ofiara ma bardzo dobre eq to nawet mniejsze niz z LMM!!!)
Ludzie, zrozumcie w koncu ze melex ssie i zajezdza od spodu w walce z ludzmi. W PvP sie walczy runami, powtarzam: runami. Nawet najt 90% obrazen zadaje z run, ew. exori.
I nie mowcie mi ze melex jest dobry bo "ja zabilem 20 palka z fsa na 60/60" itp...
Idiota sie zawsze trafi, rownie dobrze ja moge napisac ze tego samego palka zabilem z poison fieldow... >.<
maszter321
02-09-2006, 14:17
a twoim zdaniem ile palek hita z boltow? zostaje mu only sd a jesli knight ma skile jak mowilem 80/80 a palek 80/60 bo zazwyczaj ma mniejszy szilding i jest bez tarczy to wchodzi jak w maselko a palek raczej nie chodzi z dobrym eq bo musi miec ammo iwec... jak sam widzisz
ja gram knightem 46 level i skile 79/80 to moj hit w draga z gsa to 192 znajdz mi palka ktory na tym levelu z 79 distem za tyle walnie
Boltowanie w PvP ssie tak samo jak i hity z melexa. Jak juz wyzej wspomnialem: z graczami sie walczy za pomoca RUN, dodatek do tego moga stanowic od czasu do czasu czary spontaniczne. Samym melexem bardzo trudno jest zabic nawet srednio noobowatego 15 sorca w plate secie ktory ma baga uhow.
ja gram knightem 46 level i skile 79/80 to moj hit w draga z gsa to 192
Spoko, odpowiada to hitowi za 35 w kolesia z p-set.
maszter321
02-09-2006, 15:36
Cytuj:
ja gram knightem 46 level i skile 79/80 to moj hit w draga z gsa to 192
Spoko, odpowiada to hitowi za 35 w kolesia z p-set.
Zalezy w kogo jesli w 50 palka bez tarczy to buahahahahah grales kiedys knightem z takimi skillami z takim levelem wydaje mi sie ze nie ;]
aha co do wypowiedzi ze 1vs1 knight zawsze wygra to musze ci powiedziec ze nie sorc ma duze szanse na pokonanie knighta aczkolwiek musi miec bardzo duzo run. POZDRO
maszter321
02-09-2006, 15:39
acha nie wiem dlaczego nikt nie docenia knighta. W koncu ma jedna zalete ktorej nie ma zadna profesja: nieskonczona ilosc uderzen ale to tak na marginesie :P
a twoim zdaniem ile palek hita z boltow? zostaje mu only sd a jesli knight ma skile jak mowilem 80/80 a palek 80/60 bo zazwyczaj ma mniejszy szilding i jest bez tarczy to wchodzi jak w maselko a palek raczej nie chodzi z dobrym eq bo musi miec ammo iwec...
palek z sd : 80 - 3 sek przerwy - 80 - 3 sek przerwy - 80 - uh knighta.
w maselko czy w kakalko, i tak nawet jak palek zostanie na 100hp to knight go nie ma czym dokonczyc i czeka tylko az ten pusci vite.
Byla dyskusja? Byla. To teraz ten tema idzie znowu w odstawe az ktos go odgrzebie i napisze jak zwykle: "Knight sux" albo "Sorc rox" ewentualnie "palek fajny jest". Nastepnie ktos inteligentniejszy od szympansa pokroju czity z tarzana postara sie wytlumaczyc, ze wszystko zalezy od(...). Skonczy sie jak zwykle irytacja, wyzwiskami oraz banami dla najbardziej...( i tutaj nalezaloby wymieniec ... tylko co?) i oczywiscie moim optymistycznym akcentem konczacym kolejna glupawa dyskusje-"kto kogo zabije?".
Zaraz sie zacznie..
Piotrek Marycha
02-09-2006, 21:02
To mozna tlyko spekulowac kto ma większe szanse, nie da sie powiedziec ze ktos na xx lvlu zabije kogos na xx lvl bo to w bardzo duzej mierze zalezy od farta i swojego i przeciwnika, wypadki chodzą po ludziach, nikt nie jest nieomylny, wystarczy zrobic exhausta w nieodpowiednim momencie i juz giniesz.
@vil
Ojeju, a o runach "explosion" slyszales?
o Exori nie bede wspominal, bo w biegnacego pala trudno trafic. Chociaz zawsze mozna zucic pota przed niego, i dobic.
Jestem prawie pewny, ze doswiadczony knight z latowscia zabije paladyna na podobnych lvlach, w ostatecznosci nikt nie wygra.
50 knight ma przewaznie skille 75-80, 6 magic.
Paladyn na tym lvlu ma 15~ mlvl czyli umie uzywac sd.
Obydwaj maja taka sama szybkosc, wiec tu w gre wkracza czy ktos ma lagi ; )
2 Sdki paladyna to 1 uh knighta. Pozatym, exhausted czarow leczniczych jest krotszy wiec knight zyskuje.
Knight ma duzo wiecej capa wiec moze uniesc wiecej uhow.
Jezeli mial by byc to duel, paladyn wezmie sporo sd, tym samym wezmie mniej uhow/mfow co ulatwi zadanie knightowi.
Paladyn ktory chce za wszelka cene uciec, ma na tyle latwiej ze zawsze moze zalozyc tarcze i gnac do pz.
Pozatym, hity knighta beda o niebo lepsze od boltow paladyna.
edit~
Oczywiscie, wrzystko co tu napisalem liczy sie tylko w teorii, jak pan wyzej napisal wypadki chodza po ludach.
Piotrek Marycha
02-09-2006, 21:14
@up od kiedy czary leczące maja mniejszy exhaust?? 8o
CO do capa - knight na twoim lvl (82) moglby wziasc i ze 50bp Uhow co nie oznacza ze zawsze tyle ma przy sobie no nie? o.O
Ojeju, a o runach "explosion" slyszales?
Moze powiem jaki kolega knight lvl 113 ma sredni hit z explo-50. Powodzenia zycze w uzywaniu tego na ludziach.
o Exori nie bede wspominal, bo w biegnacego pala trudno trafic. Chociaz zawsze mozna zucic pota przed niego, i dobic.
Pot odpada od update.
Jestem prawie pewny, ze doswiadczony knight z latowscia zabije paladyna na podobnych lvlach, w ostatecznosci nikt nie wygra.
Doswiadczony knight nie zaatakuje nikogo na podobnym lvlu.
50 knight ma przewaznie skille 75-80, 6 magic.
To ja nie jestem w tych widelkach-6mlvl wbilem na 60, skile 75 wbilem na 55.
Paladyn na tym lvlu ma 15~ mlvl czyli umie uzywac sd.
Zle sie wyraziles-paladyn z 15mlvlem moze uzywac SD, jednak nawet w erze celowania z battle ludzie nie potrafia wyliczyc exhausted.
Obydwaj maja taka sama szybkosc, wiec tu w gre wkracza czy ktos ma lagi ; )
Knight zwykle nie ma bohow, palek zazwyczaj je ma. Pomijam fakt iz palek musi wybrac droge taka aby mogl strzelic a wiec bieganie obok scian jest dla niego nieciekawe.
2 Sdki paladyna to 1 uh knighta. Pozatym, exhausted czarow leczniczych jest krotszy wiec knight zyskuje.
Knight ma duzo wiecej capa wiec moze uniesc wiecej uhow.
Poprawka 3 a nawet 4 sdki paladyna to 1 uh knighta. Tylko powiedz mi kto przy zdrowych zmyslach nosi przy sobie uhy do full cap i sdki? (Nawet na wojnach malo osob nosi np 1.5k oz uhow)
Jezeli mial by byc to duel, paladyn wezmie sporo sd, tym samym wezmie mniej uhow/mfow co ulatwi zadanie knightowi.
Bolty gdzies chyba bendzie zbieral albo kupowal.
P.S Kto uzadza duele biorac 10bp sd i strzelajac w siebie? Moze na OTS?
Paladyn ktory chce za wszelka cene uciec, ma na tyle latwiej ze zawsze moze zalozyc tarcze i gnac do pz.
Paladyn nie zawsze ma te tarcze, lepszy przyklad to wieksza sila uha palka -niewiele ale zawsze cos (oczywiscie jeszce exura vita...)
Pozatym, hity knighta beda o niebo lepsze od boltow paladyna.
Moge to jakos uznac-wkoncu nikt nie wie jak jest w niebie.
Moze powiem jaki kolega knight lvl 113 ma sredni hit z explo-50. Powodzenia zycze w uzywaniu tego na ludziach.
Pot odpada od update.
Doswiadczony knight nie zaatakuje nikogo na podobnym lvlu.
To ja nie jestem w tych widelkach-6mlvl wbilem na 60, skile 75 wbilem na 55.
Zle sie wyraziles-paladyn z 15mlvlem moze uzywac SD, jednak nawet w erze celowania z battle ludzie nie potrafia wyliczyc exhausted.
Knight zwykle nie ma bohow, palek zazwyczaj je ma. Pomijam fakt iz palek musi wybrac droge taka aby mogl strzelic a wiec bieganie obok scian jest dla niego nieciekawe.
Poprawka 3 a nawet 4 sdki paladyna to 1 uh knighta. Tylko powiedz mi kto przy zdrowych zmyslach nosi przy sobie uhy do full cap i sdki? (Nawet na wojnach malo osob nosi np 1.5k oz uhow)
Bolty gdzies chyba bendzie zbieral albo kupowal.
P.S Kto uzadza duele biorac 10bp sd i strzelajac w siebie? Moze na OTS?
Paladyn nie zawsze ma te tarcze, lepszy przyklad to wieksza sila uha palka -niewiele ale zawsze cos (oczywiscie jeszce exura vita...)
Moge to jakos uznac-wkoncu nikt nie wie jak jest w niebie.
Rofl ; )
1. Knight moze miec fart, i akurat bedzie wysoki hit z explo, pall pada a jak nie to dalej beda sie bic.
2. lol, czyli chcesz mi powiedziec, ze pot po update nie dziala? ; )
chociaz bys sprawdzil, dopiero potem wypowiadal na forum.
3.Tak jak wczesniej mowilem, to jest Duel w teorii.
4. lol, gratz skilli. 80/79 mialem na 42 lvlu razem z 6 magicznym.
5. no, gdyby nie sd to pall nie mial by szans zabic knighta, a tak to chociaz moze zjechac mu cos hp/dobic.
6. tak tak, knight na 30~ lvu chodzi w leather bootsach, i czeka az kupi sb, tak? ; )
7. Palladin Czarem Sudden Death zadajesz obrażenia 175 do 245
Knight Ultimate Healing leczy 295
8. No, zapomnialem o boltach, to tylko bardziej pokazuje ze paladyn przegra.
9. ohh, ohh 60 hp wiecej : D
mowilem wczesniej, ze napisalem to jagby sie dzialo w TEORII !
1. Knight moze miec fart, i akurat bedzie wysoki hit z explo, pall pada a jak nie to dalej beda sie bic.
moze miec pecha i z 3 runek nie zada obrazen. bah.
4. lol, gratz skilli. 80/79 mialem na 42 lvlu razem z 6 magicznym.
na 40 levelu mialem 69/72 i przecietny myslacy gracz nie bedzie miec wiele wiekszych.
5. no, gdyby nie sd to pall nie mial by szans zabic knighta, a tak to chociaz moze zjechac mu cos hp/dobic.
knight ktory da sie zlapac na 80-100hp to idiota/ 10 letni allegro user.
6. tak tak, knight na 30~ lvu chodzi w leather bootsach, i czeka az kupi sb, tak? ; )
Knight w bohy nie inwestuje, bo mu nic nie daja. Palkowi zreszta tez niewiele.
7. Palladin Czarem Sudden Death zadajesz obrażenia 175 do 245
W czlowieka przez pol. Wlasnie pokazales ze nigdy nikogo nie atakowales.
moze miec pecha i z 3 runek nie zada obrazen. bah.
na 40 levelu mialem 69/72 i przecietny myslacy gracz nie bedzie miec wiele wiekszych.
knight ktory da sie zlapac na 80-100hp to idiota/ 10 letni allegro user.
Knight w bohy nie inwestuje, bo mu nic nie daja. Palkowi zreszta tez niewiele.
W czlowieka przez pol. Wlasnie pokazales ze nigdy nikogo nie atakowales.
1. Ale to, ze nic nie odejmie z tej jednej runy i tak nic mu nie zaszkodzi, bo paladyn nie ma szans zjechac calego hp przy 1 exhauscie knighta.
2.To juz zalezy od czlowieka, i nie wyzywaj od niemyslacycych bo ktos akurat duzo sie uczy, albo siedzi w biurze i nie ma nic do roboty.
3. No i dlatego przez caly czas chce udowodnic przewage knighta nad pallem w duelu.
4. Oj, uwierz mi, ze nigdy nie widzialem knighta na 50~ lvlu ktory nie chodzi w bohach. A bohy daja duzo, chociazby w bieganiu miedzy respami.
5. Skopiowalem wyniki 50 paladyna z 15 mlvlem i 50 knighta z 6 mlvlem specjalnie dla tego pana co twierdzil ze 3-4sdki to 1 uh knighta.
4. Oj, uwierz mi, ze nigdy nie widzialem knighta na 50~ lvlu ktory nie chodzi w bohach. A bohy daja duzo, chociazby w bieganiu miedzy respami.
Expie na dworcach a wiec bohy sa absolutnie zbedna (resp jest tam wszedzie). Expiac na scarabach lub tombach zmieni to wspolczynnik exp/h gora o 2k. Tak samo jak chodzenie w aolu majac w plecaku runy o wartosci 10k chodzenie w bohach jest wg glupie. Osobiscie bende je trzymal w plecaku gdy zaczne chodzic w aol-u.
Kamcio Pogromca
04-09-2006, 00:38
Powiem tyle karzda profesja ma mniej więcej takie same szanse bo knight napewno jak bedzie gonil palka/druta/sorka to go para razy dogoni i wbije mu niezlego hita ale... sorkowie mają zawsze pełno manasów przy sobie (przynajmniej ja mam) druty pewnie tez... a jeśli knight byl by na 50 lvlu i drut na 50 lvlu to wiadomo że knight wbijał by mu sie z gsa nieźle ale na tym lvlu druty a tymbardziej sorkowie maja pare bp SD wiedz knight tez zużyje sporo uhów... według mniej to wszystko zależy od umiejętności i od ileości run/manasów/bełtów... ale może te być sytuacja żę palek będzie wypchany do 0 capa bełtami i uhami to jak będzie uciekał przed knightem to może go walić tak długo z bełtów aż knightowi sie uhy skończom...
Powiem tyle: sork i drut mocno walom z runek i noszą ich zawsze sporo! Palek wali z dystansu więdz może być ciężki do ubicia przez knighta jeśli knight go niedogoni. Knight mocna profesja ma pełno uhów bo exura nic niedaje.
Na koniec powiem tylko że niemoże być jedna profesja mocniejsza od drugiej więdz to wszystko zależy od umiejętności...:)
Powiem tyle karzda profesja ma mniej więcej takie same szanse bo knight napewno jak bedzie gonil palka/druta/sorka to go para razy dogoni i wbije mu niezlego hita ale... sorkowie mają zawsze pełno manasów przy sobie (przynajmniej ja mam) druty pewnie tez... a jeśli knight byl by na 50 lvlu i drut na 50 lvlu to wiadomo że knight wbijał by mu sie z gsa nieźle ale na tym lvlu druty a tymbardziej sorkowie maja pare bp SD wiedz knight tez zużyje sporo uhów...
1) Nie za bardzo rozumiem to rozgraniczanie sorka / drutka, robiąc z elderów jakies gorsze wersje sorców :|
2) Powodzenia w doganianiu, na jednakowym lvl'u, druta/sorka knightem. Mało, że postacie magiczne przeważnie mają BoH'y (zalezy od lvl'u czasem cos daja, czasami nie [podobno :P]), t-ring to także podstawa (no ale knight też moze te akcesoria posiadać), mogą używać strong haste, a co więcej magic wall'i, lub w przypadku druida czaru wild growth.
Tak czy inaczej wszystko zależy od PvP samych graczy, bo często spotyka sie niemyślących "no-skilli" na wysokich lvl'ach i "pro" PK'rów na niskich...
na tym lvlu druty a tymbardziej sorkowie maja pare bp SD
chyba po to zeby oddac za darmo pierwszej lepszej grupie zorganizowanych 20 levelowych pkerow z ventrilo.
Bongouser
05-09-2006, 12:43
@up doodpowiedzi Vila nie trzeba nic dodawac ;]
Pietrucha865
09-09-2006, 20:41
knight ma mulutkie czanse sorc rzuca haste albo strong haste.Walcza oczywiscie mana shield uderza se 2razy sd albo 2 razy ef i knight.Leży a jak uzyje uha to i tak paladyn druid dobiją.
Rekin Master
13-09-2006, 18:21
knight ma mulutkie czanse sorc rzuca haste albo strong haste.Walcza oczywiscie mana shield uderza se 2razy sd albo 2 razy ef i knight.Leży a jak uzyje uha to i tak paladyn druid dobiją.
:( czy to jest zarazliwe?:creature:
www.zal.br
Nie zarazliwe, pewnie bil tym swoim 19 levelem knighta na 7 i tak jakos mu wyszlo.
wszyscy gadacie o walce w otwartym terenie...i ze niby knight sux...
ja swoim 30 knightem z kolega 32 ek trapowlaismy i bilsmy 60ms~ to nie problem zwabic sorca/palka druta w jakis korytarz a potem zaczac lac... sorc pada jak mu ise mf/ uhy skoncza i jegbo strong haste ha h** mu sue przyda:D w walce 1 vs 1 mało kto zabije przeciwnika chyba ze tne jest noobwem i nosi przy sobie 2 uhy...
Piotrek Marycha
13-09-2006, 21:28
wszyscy gadacie o walce w otwartym terenie...i ze niby knight sux...
ja swoim 30 knightem z kolega 32 ek trapowlaismy i bilsmy 60ms~ to nie problem zwabic sorca/palka druta w jakis korytarz a potem zaczac lac... sorc pada jak mu ise mf/ uhy skoncza i jegbo strong haste ha h** mu sue przyda:D w walce 1 vs 1 mało kto zabije przeciwnika chyba ze tne jest noobwem i nosi przy sobie 2 uhy...
chyba jakiegos nooba, 60 lvleowe UE spokojnie jedzie 30 lvl do deep red hp, czyli kilka hitow z rodzki plus UE i spisz...
lol...
jak on mi jebnal ue i zanim zdazyl walnac kilka hitow z rozdki to ja sdie zdazylem kilka rayz uhnac.. i jak walnalk UE mial 0 many to szybko padl...
Piotrek Marycha
13-09-2006, 21:31
lol...
jak on mi jebnal ue i zanim zdazyl walnac kilka hitow z rozdki to ja sdie zdazylem kilka rayz uhnac.. i jak walnalk UE mial 0 many to szybko padl...
jak ty sie uhasz nie majac jeszcze nawet yellow hp to GZ dla ciebie
Z Rookgaard wyszedłeś mając 185 życia, 35 many oraz 470 capacity
Obecnie masz 445 życia, 1595 many oraz 990 capacity odejmujac 1200 many to ma jeszcze 395 czyli styka na 2 exury vitki (rownie dobrze moze uhow uzywac przez pewien czas)
z tym sorcem bylo tak ze dopiero co wbilsmy skule on odrazu Ue potem dopiero Wand + pare sd.. moze to i byl noob ale tym sposobem nie mileli bysmy problemu zabic 50+Ed,Rp
@up
ta mane na 2 vity a co potem??
Piotrek Marycha
13-09-2006, 21:38
z tym sorcem bylo tak ze dopiero co wbilsmy skule on odrazu Ue potem dopiero Wand + pare sd.. moze to i byl noob ale tym sposobem nie mileli bysmy problemu zabic 50+Ed,Rp
@up
ta mane na 2 vity a co potem??
no to tak jak mowilem - nooba zescie tarfili
Co potem? a co hity siekaliscie po 80+ ze nie mial czasu manasa wypic?
no to tak jak mowilem - nooba zescie tarfili
Co potem? a co hity siekaliscie po 80+ ze nie mial czasu manasa wypic?
różnie to bywa...
na Nebuli 80 szedl zabic 2 *30 sorcow pk . No to wbija w nich i od razu Ue...
Oni mana shieldy przezyli :D
sorc panika nei wie co ma robic padl na pare sdkow.....
nickow nei podam moge doac ze te dwa 30 levele to noobchary szwedow:D
a co do hitow z D Lancy w sorca z 20 shieldingem i beholder shieldem to wchodizly czasem 80+...
Sytuacje sa rozne, ilu ja znalem knightow na 30, 40lvl przezywajacych ataki dwuch osob (nie EK) na 100+. Jak macie znowu rozwazac te glupoty pod wzgledem takich samych lvl, takich samych zdolnosci i takich samych ilosci run to odpuscie sobie-bendzie remis.
Sytuacje sa rozne, ilu ja znalem knightow na 30, 40lvl przezywajacych ataki dwuch osob (nie EK) na 100+. Jak macie znowu rozwazac te glupoty pod wzgledem takich samych lvl, takich samych zdolnosci i takich samych ilosci run to odpuscie sobie-bendzie remis.
30,40lv Knight pada na 1 hit sorca lv 100+...
chyba ze ten lv 100+to palek albo z sd bil:D
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.