PDA

Pokaż pełną wersje : Loot'y z boss'ów

Noro
06-11-2005, 13:41
Najnowsze wiadomości donoszą ( na tibia.pl też o tym mówią-jak wszyscy zdążyli zobaczyc ;) ) że z Orshabaala wypadł Thunder Hammer!!
Jak myślicie czy z innych boss'ów też mogą wypadac jakieś super itemy ja osobiście uważam że tak(ciekawe jakie).Może macie informacje jakie to itemy.Możemy też sę domyślac jakie mogą to byc. The Old Widow np .Steel Boots.Może nawet z Orshabalaa wypadną golden boots!!Co o tym wszystkim myślicie,czym CipSoft nas jeszcze zaskoczy?? :)

Artsuk
06-11-2005, 15:16
Wiesz , CIP soft ciagle nas zaskakują w lepszy lub gorszy sposób a co do tego TH z orshabaala jestem mile zaskoczony ;) możliwe że to co wymieniłeś wypada z jakiegoś bossa

Edit: To że go pokonano z 4 razy to nie znaczy że jest słaby :) ;)

Gracz z Trimery
06-11-2005, 15:35
Sb wypada z bossa stone golemów... ;]

Heliwurab
06-11-2005, 15:35
Niee.. Bossowie są słabiutcy, The old Widow to cienias...
Orshabaal jak widać też jest słaby, jeśli pokonano go juz ze 4 razy ^.-
Ale jest najmocniejszy z bossów, więc to dlatego (chyba) z niego wypadają super itemy..

Maedhros
06-11-2005, 16:01
Ale jest najmocniejszy z bossów, więc to dlatego (chyba) z niego wypadają super itemy..
Co ty nie powiesz.
W takim razie jaka jest definicja mocnego potworka?

rekin lord vader
06-11-2005, 18:04

tak??bosowie sa slabi?? :glupek:
pokonasz demona??a pokonasz cos silniejszego od demona, co przywoluje demony????
<23lev... i pisze ze bosowie sa slabi> X(

Xenmon
06-11-2005, 20:29

Ok :) to jak bossy są słabe chce widzieć cię na arenie z najsłąbszym bossem jaki może być :p i zobaczymy to z ciebie zrobi :D

DRoN
06-11-2005, 20:35
... pewnie na OTS'ie jak masz pare k-lvl i k-mlvl to walisz go raz runą 100xSD i git , ale w real Tibi widziałem filmik , jak kolo 100 coś lvl EK padł na strzał od combo ORSHA więc nie mów , że jest słaby ... demona solo zabijesz , a ORSHA długo nie zabije team <10 osób ...

MS_nake
06-11-2005, 20:57
@d up: no 10 osób to za mało aby pokonać orsha taka jest receptura :
zgrany team (10 i wiecej i zaawansowani gracze w tym teamie) + fuks + fuks + fart .. no i jescze raz fuks :)

A co do tego ze bossy to cieniasy to No Comment

Hmm ciekawe czy z orsza temu gościowi czy jest to tylko zapowiedź .. np. warlod sworda :) .. pomarzyć możemy teraz sobie :)

Lade Noro
07-11-2005, 06:46

Kolega jak tu inni nie zauwazyli nie napisal tego powaznie.. wiec przestancie to cytowac i myslec ze on uwaza te potworki za slabe -.-

By$iu
07-11-2005, 07:54
Jesli wiec potwor ktory ~100 rycka moze wziasc na jednego combo..
Potwor na ktorego trzeba minumim 5 uherow i tylu samo sd shooterow jest slaby? Pewnie dla ciebie tak... bo gmem na ots zabijasz takich tysiace hehe.

TH? mi sie to tak srednio podaba, bo nie kazdy gracz ma takie same szanse zdobycia go, np mpa z demona moze miec kazdy a tutaj? cholera wie czy na xxx server wogle najedzie orsh, a jak juz to kiedy?

Co do innych bossow to wiemy tyle, ze Yeti daje sniezki a The evil eye chyba cos w desen beholder helmetu.

Ktos jescze wspomnail ze wdowa szalejaca po pohu jest slaba, czy dla was behemont z 1-3 gsami (giant spider) jako summony jest slaby?

Norrin
07-11-2005, 08:21
Pojęcie, że dany potwór jest słaby jest pojęciem względnym. Tutaj liczy masa rzeczy; hity jakie sadzi, umiejętności graczy, okoliczności w jakich się znajdują.
Uważam, że nie ma silnych potworów są tylko nie zgrane i lipnie grające teamy. Wszystko da się zabić to jest kwestia opracowania techniki i dobrej ekipy. Do czasu, aż nie padł pierwszy Orchabaal ludzie sądzili, że to nie do zabicia...a teraz?: wchodzi sobie gość między krzaki a reszta bije i leczy ile może. Do czasu aż pierwszy raz nie zrobili annihilatora ludzie sądzili, że jest nie do zrobienia...a teraz wchodzi 4 rycków na 120 lvlach i idą przez to jak czołgi albo 4 sorców na takim non pvp serwerze jak gram np ja wali po 2 razy ue i cała zabawa się kończy po 4 sekundach przy odrobinie szczęścia. Ludzie, którzy zabili _razem_ orcha powiedzą, że nie był taki ciężki ale ktoś kto ma 20 lvl i ledwo zaczął swoją przygodę z Tibią powie, że jest on nie do zabicia. Nie ma ciężkich potworków są tylko nie zgrane teamy i za niskie lvle na to.

@Topic
Bez sensy byłoby gdyby bossy różniły się tylko ilościa hp i opisem na pasku. Na 100% kryją w sobie ciekawe itemki ale sęk w tym, że te itemki są jeszcze rzadsze niż rzadkie występowanie tych, że bossów.

Thomas
07-11-2005, 08:36
wiem tylko ze z Grolram'a wypadaja steel bootsy...:]

Zeezowaty czzlek
07-11-2005, 09:47
Lolz i jedni mieli racje i drudzy Orchaball jest mocny nie ma co, ale ja zsolowalem Evil Eye. Nie mozna mówić o bossach jako "jednym potworku" każdy z nich jest inny i poza tym np. pallkowi latwiej zabic golrama niz ryckowi.
Takie jest moje zdanie. ~Smile~ ;]

Cadonis
07-11-2005, 14:03
Co ty nie powiesz.
W takim razie jaka jest definicja mocnego potworka?

Nie ma takiej. Tibia jest tak skonstruowana, że albo potworek jest niemożliwy do pokonania (wprawdzie do czasu, ale...), albo można go zabić taktyką twardy bloker + x uhaczy + y ludzi strzelających z sd
@Bysiu: Z Widowem jedyny problem to szybkość (blokerowi troche robi, ale nikt nie każe go blokować), ale IMHO koło 80+ lvla sorc go spokojnie ubije (ofcoz bez żadnych lagów i z nerwami ze stali...)

@topic: O loocie już parę osób powiedziało... ja powiem tylko tyle że to "częste" (bo jak nie mówić o dużej częstotliwości jeśli po kilkunastu Grorlamach mamy już steel bootsy) wypadanie rarów jest do dupy. Taki TH - przez długi czas legenda, teraz wszyscy wiedzą jak go zdobyć... i w dodatku niedługo prawie na każdym świecie pojawią się jakieś uber rary

Serphilim
07-11-2005, 14:09
Moj kumpel na mintwalin ubil genarala muriusa czy jak mu tam(bossa minosow) iwypadly mu z niego chain legi. Cieszyć to On się z tego nie cieszyl :p

Blanca
07-11-2005, 18:19
Ja tam jestem bardzo nie zadowolny- ten przedmiot powinen pozostać legendą. Pewnie nieglugo okaże się da się dojść do basiliska i jest on taki jak np rabbit... Szkoda że taki rare wypada z potworka- może i najmocniejszego w tibii ale zawsze... Jak tak dalej pójdzie to tibia straci swoje tajemnice

Quezacoatl
07-11-2005, 19:27
Tibia raczej nie straci klimatu jak dojdzie kilka rarów...
Według mnie jest dobrze. Orch pojawia się tak żadko że te rary nie będą sprzedawane na trade, ale dobrze że są bo co to za TH którego nikt nie ma i nikt nie będzie mieć, to byłoby bez sensu.(wkońcu po to te bronie zostały wymyślone by być a nie żeby ładnie w spisie broni wyglądały)

Pytanie tylko czy z każdego Orchabaala wypada rar, bo może sie okazać że kidyś wypadnie z niego np 10gp i 2 wormy :confused:

Noro
09-11-2005, 17:07
Pytanie tylko czy z każdego Orchabaala wypada rar, bo może sie okazać że kidyś wypadnie z niego np 10gp i 2 wormy :confused:

Możliwe tego jednak nie wiemy ponieważ Orshabaal za mało razy został pokonany.

A co do tego, że boss'y są słabe to jest to pojęcie dla każdego inne.Ja jednak uważam, żę to bardzo mocne i niebiezpieczne potrowy mimo tego, że czasami można go łatwo pokona.:)

Holly Master
21-04-2006, 11:46
ja wiem ze z Demodrasa wypadaja Dragon Scale Legsy a z Orsha duzo rzeczy...

widzialem temat gdzie typek pokazuje nowy dragon scale set ale sie z nim niezgadzam bo sa takie rzeczy :

Dragon scale helmet (elven helmet)
Dragon scale armor
Dragon Scale shield (great shield)
Dragon scale legs
PzDr aLl :] :] :] :] :] :] :] :] :]

Xzonixek
21-04-2006, 12:11
Z orsha spadają g legsy i mms na pandori spadły.....The Horned Fox zrzuca dwarfen helment (nie jestem pewny który boss mino). Z demodrasa dsm to sam widziałem, a z Old Widow spadły mi k legi raz.

Kusnier
21-04-2006, 12:39
up.up@

no co ty nie powiesz? Dragon scale legs.. Oooo. Czy nie myslisz ze Demodras jest nieco za słaby jak na potwora który wypuszcz Dsl? jeżeli juz by dsl wypadałay to z.. tego Morgutha czy jakos tak (inny boss demonów) ale na pewno nie z Demodrasa.. Dragon scale helmet? ciekawe B)

up@

no to big GRATZ! skoro na 24 lvl ubiłes Widowa to jestes wielki

poreda
21-04-2006, 12:41
ja wiem ze z Demodrasa wypadaja Dragon Scale Legsy a z Orsha duzo rzeczy...

widzialem temat gdzie typek pokazuje nowy dragon scale set ale sie z nim niezgadzam bo sa takie rzeczy :

Dragon scale armor
Dragon scale legs

Woooooooooooooooow! Ale Super od dzisiaj expie na demo~ >.<
A jezeli ci powiem ze z rata wypada rat arm (1500000 Arm), to tez uwierzysz mi? Nie sadzisz ze demodras jest zbyt latwy do zabicia na taki loot? Bo jestem pewny ze wymisliles sobie te bajeczke z DSL, a teraz probojesz ja wcisnac innym.
@Pare Up
Palkowi napewno nie jest latwiej ubic grorlama, poniewaz rzuca kamyczkami (nawet po 250+), i jest w miare szybki. Knajt tez go nie ubije, wiec pozostaje Sorc/Drut, najlepiej z blokerem.

Xzonixek
21-04-2006, 12:45
up.up@

no co ty nie powiesz? Dragon scale legs.. Oooo. Czy nie myslisz ze Demodras jest nieco za słaby jak na potwora który wypuszcz Dsl? jeżeli juz by dsl wypadałay to z.. tego Morgutha czy jakos tak (inny boss demonów) ale na pewno nie z Demodrasa.. Dragon scale helmet? ciekawe B)

up@

no to big GRATZ! skoro na 24 lvl ubiłes Widowa to jestes wielki

Inteligencją to ty nie grzeszysz -.- Wcześniej miałem ek to ubiłem old widowa w teamie.....

Jojunifu
21-04-2006, 13:55
hmmm a co myslicie o bazyliszku moze miec najlepszy loot w calej grze o ile istnieje :P

Miszczu
21-04-2006, 18:00
Poprawka.Z Generala Murtis wypada Dwarven helmet :).Tak to wszystko bylo mówione chyba.Jeszcze mozna powiedziec ze z bossa Necro (Necropharusa)
wypadaja bohy.
P.S. mówie o tym co jest udowodnione a nie o wyobrazni ludzi :P.

Dallas
21-04-2006, 18:14
Gdyby z każdego bossa wypadał jakiś rarek to nie byłyby to już rarki.

The Outlaw
21-04-2006, 18:24
Z Fernfanga wypada wolf tooth chain.

--Outlaw

Ferdzioo
21-04-2006, 18:38
Ja wiem bo widziałem filmiki z bicia orsha i wiem ze chyba na Refugi najlepsze co wypadło to chyba Fire Axe a na jakimś servie nie pamietam na jakim ale pokazał sie tam orsh po raz pierwszy i wiem ze wypadło TH.
Co do Demodras'a jest on troszeczke lepszy niż Dragon Lord , widziałem filmik, Bloker +70 lv, 3x Sorcery +50 lv, 1 Pałek +60 lvl. Bicie jego potrwało chyba z 1-2 min. Loot to chyba Dragon Shield, 8 Burst Arrows i DSM. Co to innych bosów nie moge nic powiedziec ale moge powiedziec że The Old Widow jest bardzo dobry on chyba przywołuje z 3 gs'y, jego samego ubicie jest łatwe ale przeszkadzaja gs'y, bloker musi mieć stalowe nerwy i szybko sie uhać i dotego musza być dużo high shooterów żeby ubić tego potwora. (Loot nie widziałem, bo nie zdołali go ubić wszyscy shooterzy razem z blokerem padli (60 + lvl) )

Raddoo
22-04-2006, 12:33
Jestem ciekaw czy na Refugii na pewno ubili orcha bo w koncu tam najwyzszy level to jest 120 wiec troche trudno by im bylo:P

poreda
18-05-2006, 19:38
Sry za fresha.
Jezeli macie pisac bajki to niepiszcie wogole, bo co wam to da ze wcisniecie jakis kit? Piszcie prawde i tyle...

Na silverze byl orsh, nawet szybko go zjechali w okolo 2-3 minuty i niestety m-walle zniknely, orsh pobiegl za cyclopolis i przybiegl z green hp (a uciekl na red), zabil blokera (110 ek), i innych h lv...

@2x up
Jezeli ubijali Demodrasa w 1-2 minuty to musieli uderzac sd po 500-600 -.-

Cedric
18-05-2006, 21:25
@up
Po cholere odswiezac temat z przed pol roku?
@kilka up co pisal o orsh~na refugi
Na Refugi orsh~sie pokazal 1raz i skonczylo sie to kąpletną porazką bo ci shooterzy nie umieli m walli postawic

beki
25-08-2006, 10:11
Sry za fresha.
Jezeli macie pisac bajki to niepiszcie wogole, bo co wam to da ze wcisniecie jakis kit? Piszcie prawde i tyle...

Na silverze byl orsh, nawet szybko go zjechali w okolo 2-3 minuty i niestety m-walle zniknely, orsh pobiegl za cyclopolis i przybiegl z green hp (a uciekl na red), zabil blokera (110 ek), i innych h lv...

@2x up
Jezeli ubijali Demodrasa w 1-2 minuty to musieli uderzac sd po 500-600 -.-

zal mi ciebie czlowieku myslisz ze z sd w potwora nie da sie udezycz po 500-600??powiem ci jedno moj kupel 170 master lurowal kiedyc orshabaala na utamo i utani gran hur orsh zsummonowal demona i kumpel go po 900 klepal z sd (-.-) co ty na to?omg nOOb plx:baby:

Naarshad
25-08-2006, 11:57
i dotego musza być dużo high shooterów żeby ubić tego potwora

Nie musi byc :
http://i40.photobucket.com/albums/e230/lukkee/Old%20ChArAcTeR/oldwidow.jpg

Powiem Tylko ze mialem wtedy cos kolo 36 levela ;)

A z Old Widow, wtedy podobno spadl net shield, ale podkreslam PODOBNO.

Drizzt Do'Urdenn
25-08-2006, 12:10
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=90513

Zajrzyjcie tu. Powiem jeszcze tyle ze jestem w trakcie sprzedawania tej Cornucopii i na razie stoi 130k :)

Jacekkkkk
27-08-2006, 12:15
[QUOTE=Holly Master;773409]ja wiem ze z Demodrasa wypadaja Dragon Scale Legsy a z Orsha duzo rzeczy...

Dragon scale armor
Dragon scale legs
Ciekawe gdzie to widziałeś. Podaj mi strone gdzie o tym piszą:baby:

brydzio
22-10-2006, 20:52
ja slyszalem ze z Orshabala Ma wypadac Great Axe , ale czy to prawda

ZenNeron
23-10-2006, 20:17
Brydzio o czym ty kurde bredzisz nie dosc ,że TH to jeszcze Great Axe Chyba Cie ćmi nara ziom glupota jest moim wrogiem

bormister
23-10-2006, 21:29
podobna tera najzilnejszych z bosów jest Morgaroth ma 60000Hp i daje 15000exp tak pisze na tej stronie.

http://tibia.erig.net/Morgaroth

:) :) :) :) :) :) i narazie wypdlo z ttego potwora 3 rzeczy narazie moonlight rod,ice rapier,devil helmet.
ciekawa co moze z tego potwora wypdac jak narazie takie slabe rzeczy waypadły.
Można go znalesc na Goromie.

even91
23-10-2006, 21:38
Moszna go znalesc na Goromie.
"Moszna"?? :confused: aha spoko...

Memori
24-10-2006, 12:37
offtop:
powinni zrobić silnego stworka, na poziomie orsha i zeby częto sie respił...
byłoby lepiej, bo im częściej można go zabic tym większa szansa, że wypadnie z niego jakiś rzadki item...
albo dobrze byłoby zrobić jakieś walki wojsk(np. ab pokłociło sie z thais, a 10 minut przed walką ,albo wcześniej błoby zbierając się wojska ab i thais będzie walka) i wtedy mozna zobaczyć jak sie nawalają, pomóc którejś ze stron i wtedy ustawić z kim sie jest itp... Albo wojacy z thais(edron, ab, carlin, wtedy wojowniczki, kazio, luib innych miast) idą na walkę z orshem/ferumbassem czy kto tam chce... trzeba cos dac zeby do nich dolaczyc i bedzie nawalanka z danym potworkiem.

topic:
moj kolega z czwórką przyjaciół często idzie na samych bossow i wypadają mu ciekawe itemki, jak ktos wyzej pisał, nie wazna jest ilosc ludkow, ich lv(jest wazny ale troche mniej) WAŻNA JEST TAKTYKA...
Kiedys mialem najta i nawalem demonki z kolegami wypadl orsh ale szybko mu dowalilismy
loot?
zaden, pierwszy zerklem, 50 gp 2 fire mushroom, snakebite rod...

Grocix
24-10-2006, 12:54
@up:
HAHAHAHAHA... Orsh jak bilście demony? Chyba na OTSie...

Lexing
24-10-2006, 12:55
2xUP Za dużo otsów chłopcze:baby: :D 8o

UP Byłęś szybszy ;p

Overiax
10-09-2007, 19:42
u nas ostatnio na servie (pythera) pojawil sie ferumbas i morgaroth.. z tego co mi wiadomo liczna grupka poszla sprubowac ubic ferumbasa.. i z tego co wiem to im sie udalo i wyleciaf ferumbas hat :D i ktos biega teraz z full sorcerer out ;P8o