Pokaż pełną wersje : czy kumpel ma racje??
witam! wczesniej gralem knightem, co bylo dla mnie abrdzo proste i przyjemnie, trenuj, expij, sprzedaj, trenuj expij itd. zaczalem grac sorkiem, jak narazie idzie mi nawet, tak myslalem dopoki nie pokazalem go kumlowi ktory gra dluzej i jak sam mowi lepiej, wysmial mnie ze chodze na maine z mace, a ja na to ze chcem zrobic skille 20/20 i nawet nie potrzebuje nic lepszego, a gorszej broni nie uzywam bo za zadko te trole i gobliny trafiam, i chcem sobie kupi dopiero wtedy skull staff (jutro dostane na weekend dragon hammer wiec troche poexpie), wysmial mnie tez ze kupile destroy field za 450gp i zrobilem sobie jedna runke i zawsze ja przy sobie mam, myslalem ze to mi nie raz uratuje dupe a on ma ze mnie brecht ze jestem noob itp. oczywisice wysmial mnie tez ze sprzedaje bp hmm za 1,5k i przez to sam siebie okradam... bo za malo biore i powinienem juz robic gfb, ale hmm schodzi odrazu a gfb to nie wiem. gram na elysia i nie znam sie an cenach, czy on ma racje, ja serio nie potrafie grac?? czy mam go olac i robic to jak chcem?
twoj przyjaciel to bardzo znoobialy czlek.... to ze kupiles destroya to dobrze kiedys ci sie przyda... to ze chodzisz z mace i chcesz wytrenic(?) skile do 20/20 to blad skile same wskocza wiec kupuj lepsza bron. to ze robisz hmm to zalezy tylko od ciebie znam kilka osob co na 30+ robily hmmy(oczywiscie na swoj hunt).
a hmmy za wiecej niz ~1,5 to zbrodnia(w sumie 1,5k to tez duzo...)
Widac, że nowy jesteś ^.^ nie wiem jak na Elysii, ale tam gdzie ja grałem sorcem to HMM schodziły od razu (^.^) a GFB to 3 dni sprzedac nie mogłem... rób co chcesz, DF może się przydac, fajnych masz kumpli jak się z Ciebie śmieją i kup lepszą broń. ^.^
Fire Necromacer
09-11-2005, 20:36
Jak chcesz być pożądnym graczem to... olej go i rób jak chesz. (ale po co ci destroy field ?! 8o ) w tym, że ta runka nie bedzie ci potrzebna to ma rację i to, że nosisz się z maca (kup WH i masz z głowy Skull Stafa)
Troche mi zajęło zrozumienie tego tekstu, bo gadasz jak zakompleksiona pani z noweli :D (to na przyszłość)
Jak chcesz być pożądnym graczem to... olej go i rób jak chesz. (ale po co ci destroy field ?! 8o ) w tym, że ta runka nie bedzie ci potrzebna to ma rację i to, że nosisz się z maca (kup WH i masz z głowy Skull Stafa)
Troche mi zajęło zrozumienie tego tekstu, bo gadasz jak zakompleksiona pani z noweli :D (to na przyszłość)
ma byc dobrym graczem i nie sluchac go, ale takich bzdur jakie ty gadasz to ma sluchac? O.o
wiesz co to wogole jest destroy field? a juz to widze jakby poszedl expic gdzies na jakis hunt/expic z summonem i mialby tego wh w lapie -.-"
Lord'Nesteloo
09-11-2005, 20:42
Przyjaciel napewno tak by sie wysmial przyjaciela ;]
Kup sobie lepsza bron, lub poczekaj na tego dragon hammera, nie trenuj skilli marnujesz tylko czas, lepiej co chwila sprzedawac HMM za 1,5K(co jest bardzo duzo i nikt juz chyba za wiecej nie kupi ;p) niz GFB raz na 3 dni ;) Runka Destroy moze ci sie przydac w przeroznych sytuacjach (czesto gracze robia trapy fieldami).
Thunder'tomek
09-11-2005, 21:09
1) Kup sobie lepsza bron (zanim bedziesz mial d-hammera proponuje battle hammera albo clerical mace)
2) Grając sorcem (jak kazdą inna profesją równierz) Destroy Fieldy napewno Ci sią przydadzą ;)
3) Moim zdaniem hmm-y są bardzo opłacalne dla sorca(szybko schodzą)
@Fire Necromacer
War Hammer dla początkującego sorca to nie jest dobry pomysl -.-
Jak wyzej wspomnialem proponuje d-hammer + shield (Dwarven shield-tani i latwy do kupienia) :berserk:r
Zrób tak kup lepszą broń naprawde chodzenie z mace na mainie to kiepski pomysł. Zakup battle hamera i dwarven shielda nie sa drogie a dość solidne jak dla ciebie. To że czar kupiłeś na destroy fieldy to dobrze zrobiłeś> Destroy Fieldy przydadzą sie np: na Draconia Quest i przed wrednymi PK.
Produkcja HMMow jest oplacalna ponieważ te 40 souli szybko wbijesz a za pare bp hmm można przyzwoity eq kupić.
Knight Simon Dark lord
09-11-2005, 21:40
co do DF to twoja sprawa oczywiście przyda ci się np ja kupiłem duzo czarów mimo że na tibia.pl pisze że nei opłaca się kupwoać ale co z tego kupiłeś to dobrze prędzej czy puźniej ci się przyda co do broni to tak jak koledzy wyżej mówią d-hammer potem ss + shield lub Wh zależy na co pujdziesz aha tak pozatym to twój kolega jest bardziej noob ty jesteś najwyżej zaawansowany newbi że tak to ujme :)
Poczytaj sobie poradniki dla magicznych postaci z naszego forum to dowiesz sie jak mądrze grac i z czystym sumieniem będziesz mógl wysmiać swojego "kolege" - n00ba.
co do eq, mam narazie p set, steel helmet i guardian shield, wieczorem bedzie d hammer, narazie caly czas tluke hmm, mam 3 gfb dla siebie zeby siac zamet i zniszczenie :P dzieki za rady, mysle ze dam rade jakos byc tym sorcererem :) ps, ze nosze szalik tez mnie wysmial :)
I na koniec: zmien serwer. Elysia jest martwa.
Lol, za szalik tez cie wysmial ?
n/c
FTTRobin
10-11-2005, 15:48
Jesli chodzi o ceny na Elysi to Elah napisal price lista http://forum.tibia.com/forum/index.php?subtopic=thread&threadid=1003838
co do jego praktykowania nie wiem, ale mysle ze(skoro to swiat pelen zakompleksionych PA) pilnuja cen ;]
pozatym tak jak juz ktos wspominal Elysia jest martwym serwem szanse na wybicie sie sa male
@Założyciel tematu: Podaj swojemu kumplowi twój mlvl i napisz nam, czy też cię wyśmiał... a, i niech się pochwali swoim (i jaki lvl ma)
@Założyciel tematu: Podaj swojemu kumplowi twój mlvl i napisz nam, czy też cię wyśmiał... a, i niech się pochwali swoim (i jaki lvl ma)
zna moj mlv, on mial druida 14lv/26mlv ale nabil go jak jeszcze souli nie bylo teraz robi knighta i jest na rooku jeszcze, jak widac u mnie tendencja do wzrostu mlv jest spadkowa bylo 12/16 jest 14/17 niestety o soule w weekend trudno, wszedzie pelno wiary ale staram sie jak moge :)
Opuszczony
12-11-2005, 07:41
Huhuhu to masz intelidżentnego kolegę że nie powiem... :D Zrób tak jak koledzy mówią, bij mlvl a soule możesz sobie doładowywaać na trollach albo swamp trollach koło Venore... ;]
kumpel i tak cie wysmiał, powinien ci raczej wszystko spokojnie wytłumaczyc. a z tym szalikiem to no comments - niech ten twój "kolega" sie pochwali jaki ma lvl i wtedy sie troche pośmiejemy z niego :evul:
kolega oddal mi swojego druida ktorym juz nie gral, oczywiscie wczesniej oddal go komus innemu i juz byl 13lv i 25mlv :( ale pracuje and tym i pokaze mu ze zrobie z tego uh makera (odkad sa soule przestal sie sprawdac :)) prawdziwego chara do beztroskiej sieczki :> tylko ze on nie ma prawie zadnych czarow :( exura vita, exiva, a z runow ih, uh, antidote i hmm, musze kupic explo, gfb, invisible, mana shield i summon creature KURFA ILE TO KASY!!!
kolega oddal mi swojego druida ktorym juz nie gral, oczywiscie wczesniej oddal go komus innemu i juz byl 13lv i 25mlv ale pracuje and tym i pokaze mu ze zrobie z tego uh makera (odkad sa soule przestal sie sprawdac ) prawdziwego chara do beztroskiej sieczki :> tylko ze on nie ma prawie zadnych czarow exura vita, exiva, a z runow ih, uh, antidote i hmm, musze kupic explo, gfb, invisible, mana shield i summon creature KURFA ILE TO KASY!!!
Nie kupuj tylu czarów tylko do pekowania.Wystarczą same runki: hmm, gfb i sd koniecznie.Reszta jest nie potrzebna, ważne żeby szybko się z kimś rozprawić.Aha i jeszcze możesz wziąć fire bomby albo fire fieldy. :evul:
@down
A czy ja powiedziałem że on ma kupić czar na SD?"Wystarczą same runki"
Do pekowania runki SD a nie czar na robienie SD.Czytanie ze zrozumieniem plx.
Nie kupuj tylu czarów tylko do pekowania.Wystarczą same runki: hmm, gfb i sd koniecznie.Reszta jest nie potrzebna, ważne żeby szybko się z kimś rozprawić.Aha i jeszcze możesz wziąć fire bomby albo fire fieldy. :evul:
czytaj ! Druida . A czy druid robi sd ?
-.-
ja bym o nim już niemówił kumpel :P al tak na serio to ja miałem tez obuchowe i d hammera i skilll 41 ale przerzuciłem sie na topory bo mi tez duzo ludzi mówiło ze obuchowe bronie sa do bani :( ale teraz ja tez tak uwarzam i uwazam tez ze dobrze zrobiłem :D
Moongroow
13-11-2005, 09:11
Tak chciałbym to zkomentowac co powiedział szanowny kolega ale brak mi słów ... więc skomentuje to o co pyta autor posta a mianowicie:
Nie słuchaj sie kumpla bo widać że kumpel noobi po całej linii .. ze skillami to może ma racje .... ale kup sobie lepszą broń !! Stary ja puki ze scimitarem chodzilem to mozna bylo sie zaje*** teraz b-sword ^^ :) Aha i hmm chodza po 1,5 i jak Ci kumpel nie wierzy to niech sie zapyta jakiegos wyzszego lvla po ile chodza i niech nie pier**** głupot ... Ja sam osobiście robie hmm więcij niż gfb ( gfb jak już to do własnego użytku a nie na sell bo hmm szybciej sprzedasz niż gfb) Powiedz koledze że jest noobem i że niech nie noobi jak nie wie co powiedzieć .... Pozdro:
Moongroow
Tak chciałbym to zkomentowac co powiedział szanowny kolega ale brak mi słów ... więc skomentuje to o co pyta autor posta a mianowicie:
Nie słuchaj sie kumpla bo widać że kumpel noobi po całej linii .. ze skillami to może ma racje .... ale kup sobie lepszą broń !! Stary ja puki ze scimitarem chodzilem to mozna bylo sie zaje*** teraz b-sword ^^ :) Aha i hmm chodza po 1,5 i jak Ci kumpel nie wierzy to niech sie zapyta jakiegos wyzszego lvla po ile chodza i niech nie pier**** głupot ... Ja sam osobiście robie hmm więcij niż gfb ( gfb jak już to do własnego użytku a nie na sell bo hmm szybciej sprzedasz niż gfb) Powiedz koledze że jest noobem i że niech nie noobi jak nie wie co powiedzieć .... Pozdro:
Moongroow
juz sie troche zmienilo, mialem d hammera, teraz przezucilem sie an druida i robie hmm, uh, ih, biegalem troche z w hammerem, ale wrocilem do zestawu d hammer + g shield, probowalem tez troche f axe ale jednak ten druid ma 20 cluba i 10 axe wiec pozostaje narazie przy d hammerze, mam zamiar dokupic mu wiekszosc czarow zeby byl wszechstronny, nawet gdybym kazdego z nich mial uzyc tylko raz, wymienilem je gdzies wczesniej, dzieki wszystkim za rady, juz w miare potrafie walic szybko z hmm i wogole, przesiadka z knighta jednka nie jest taka trudna :)
Rantrave
09-11-2006, 16:37
twoj przyjaciel to bardzo znoobialy czlek.... to ze kupiles destroya to dobrze kiedys ci sie przyda... to ze chodzisz z mace i chcesz wytrenic(?) skile do 20/20 to blad skile same wskocza wiec kupuj lepsza bron. to ze robisz hmm to zalezy tylko od ciebie znam kilka osob co na 30+ robily hmmy(oczywiscie na swoj hunt).
a hmmy za wiecej niz ~1,5 to zbrodnia(w sumie 1,5k to tez duzo...)
za 1,5k zbrodnia? nieeee, to idz i kup w sklepie za 2,5k
moim zdaniem sprzedawanie run bp hmm za mniej niz 2k to jest zbrodnia bo sorckowie co robia runki sami sobie robia krzywde;p
tomektrz
09-11-2006, 16:45
@up
A nie widzisz, że odświeżyłeś temat z czasów gdy nie było souli i runy kosztowały dużo mniej? Teraz faktycznie podrożały.
Shinobido
09-11-2006, 16:48
Ciekawi mnie jaki ten twój kolega ma lvl.
Rantrave
09-11-2006, 16:56
@up
A nie widzisz, że odświeżyłeś temat z czasów gdy nie było souli i runy kosztowały dużo mniej? Teraz faktycznie podrożały.
tak podrozaly bo sklepy zaproponowaly stawki odpowiednie
ale mimo wszystko jak widze ze ludzie za 1,8k bp hmm nie chca kupic bo sa ludzie co sprzedaja po 1k to sie skrecam>_<
Nie wiem czy wlasciwie przezcytalem -.^. Rozumiem , ze jestes sorkiem na mainie i bijesz z macki, zbierajac na skull staffa. Po co skille 20/20? Przeciez sorc wandow uzywa :) .
@down
Czytalem posty i nikt o wandach nie wspomnial. Teraz skapowalem ze kolo napisal pewnie temat gdy wandow nie bylo... zaczalem grac w tibie jak juz byly, wiec nie wiem jak bylo pare updatow wstecz -.-. I nie przeklinaj na mnie bo sobie tego nie zycze.
@up mnie wkurzaja tacy ludzie jak ty kurwa no !!! Przeczyta pierwszy post i odrazu daje odpowiedz niepatrzac na wypowiedzi innych i datę.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.